Haering Polska

Adres: ul. Ignacego Paderewskiego 6, 33-100 Piotrków Trybunalski

NIP: 6771562006 REGON: 356574604

Haering Polska
2 582 6 1

Opinie o Haering Polska

Bolo GM

Chodzi ktoś na niemiecki? Moja baba jest tragiczna, prawie nic nie gada, ciagle pisze na papierowej tablicy i nie tłumaczy. Jak się facety z grupy pytają o cos, to ma ciagle znudzoną minę i komentuje. Po trzy tematy naraz. Inne tez są takie? Albo to machnę w cholerę, albo pójdę do innej.

Hubi

No racja. U nas zapier***. Najgorsze, ze każe gadać po niemiecku, ku*** wa człowieku, tam było luźniej. Myśli zebrać ni ma jak. Tu niby spoko, pożartujemy, ale ciagle sprawdza nasza paniusia czy wkuwamy słówka. I tesciki na 10 minut. Wychodzisz czasem z ulgą. U Hansika to se chociaż było można pogadać.

GMY

teraz to juz pewnie nie bedziecie mieli, brawo ;D

Slawus

To nasza jest złota dziewucha, po dziesięć razy tłumaczy jak osłom. I dużo powtarzamy. I sprawdza jak piszemy. Ale ona ma swoje gówniarze w domu to wi ile roboty trza. Wy żeśta źle trafili. I cu ze ładniejszą mata, skoro uczyć nie umi.

Indek
@Slawus 17.04.2017 17:36

Myśmy z kolegom już byli u dwóch , tera u trzeciej. Dwie piersze lepiej nie gadać, paniusie profesorki, może dla biura dobre, ale nie dla nas prostych chłopów od maszyn. Najgorsza ta czarna, wiecznie rozczochrana i ziewająca. Ciongle tylko żebyśmy se sami poczytali. Tera ta trzecia fajna dziewucha, czasem i krzyknie. Czasem się tyż posmiejochamy. I te testy musimy pisać. Ale tłumaczy git. Wreszcie cos po niemiecku potrafimy wydukać.

P.
@Indek 18.04.2017 15:39

Chodziłem do Hansa kilka lat, było gut. Można było i pogadać i nauczyć się podstaw. Teraz kilka lat mam jedna kobitke, wymaga, ale dobrze tłumaczy. Konsekwentnie idziemy do przodu, Piszcie, co chcecie, ale jestem zadowolony i dobrze przez nią zmotywowany.

Szlifierz B.
@P. 16.05.2017 13:24

Masz pewnie z tą małą, mój kuzyn z nią ma i mówi, ze jest w porzo. Jak trzeba to opieprzy, ale on już gada a ja nie. Jak się przenieść?

Antygermanista
@Szlifierz B. 31.05.2017 23:53

Gdzie ona uczy? Bardzo wymaga? Kto decyduje który człowiek gdzie trafia? Moja paniunia ciagle ziewa, nie chce mi die do niej chodzić. Maluje po tym papierze, ale mało co rozumiem.

Johny
@Antygermanista 08.06.2017 20:49

Ciesz się, że nudno. U nas jak w jakiejś budzie, baba ma się za bóg wie co, mądralina taka. Ale tłumaczy cieniutko. Robi dobry teatr w szklanej kuli :)) I ciagle sapie, siłownia by się przydała.

Dekiel
@Szlifierz B. 31.05.2017 23:53

Podobno odchodzi z tego bagna. Jak taka dziewucha stad spyla, to szkoda czasu marnować na lekcyje. Ciekawe kiedy pójdą po rozum do głowy. Puścili taaakiegi gościa z projektów, co od początku robił. Chłopoki z duru tez odeszli kolka lat wtecz. Indeksy, gm, przygotowanie produkcji. Kto tu będzie robił? Mądre idą dalej, reszta się ocknie za jakiś czas. A tak niby cieżko o speców, a nasze dyrektory gdzie takich mają.

Bodzio
@Dekiel 20.06.2018 11:45

Masakra. Właśnie przeczytałem mejla. I rzeczywiście poszła. Pierd*** niemiecki w tej firmie, jak tacy odchodzą. Głupie dyrektory, taaaka panna i nie zatrzymują. Debile do kwadratu.

Lechu
@Bodzio 25.06.2018 14:01

Masz racje. Trza pomysleć, czy dalej chodzić. Bez obrazy dla nowej, ale tamta to nie tylko wiedza, ale o serce do produkcji. Tego się nie da nauczyć. I kasa mega wisi z tyłu. Trza poszukać gdzie indziej, bo tu teraz już nie warto.

Rewers
@Bodzio 25.06.2018 14:01

Ja wróciłem z urlopu i tez przeczytałem, to ku*** nie mogłem ogarnąć. Uczyła nas prawie dwa lata , babka fest wiedza i taka normalna przy tym. I do majstra i kierownika i prostego operatora. Duży błąd ze strony góry, że odchodzą ludzie. Skończył się niemiecki w tej firmie.

Jaku
@Rewers 01.07.2018 20:47

Bo prawda jest taka, że nas w du*** mają i nasze potrzeby. Nikt nas nie pyta, która paniusia lepsza, tylko sami sobie decydują, ale to nasza kasa. Dobrze, że już nie chodzę, a pani Edzia była super. Szkoda takich babeczek na takie szam.bo jak u nas. Ale zyska ktoś inny zamiast nas :((

Piku
@Dekiel 20.06.2018 11:45

Emil i jego ekipa poszedł jakiś czas temu, dur to dno teraz. Uciekli z indeksów chłopaki do Koluszek. Radziu poszedł, projekty ledwie dychają. Kafli też się wypioł razem z Pawełkiem. Planowanie to muł. Karol rzucił tłumaczenia, laski nie ogarniają. Teraz najlepsza lektorka. Ta łajba już tonie. Pieniąchy ładują w budynki zamiast w ludzi. Kto tu będzie pracował? Obudzą się z ręką w nocniku. Trzeba szukać roboty

Ryczu
@Jaku 01.07.2018 20:51

Chyba tylko łysy raczki zaciera. Będzie wszystkim rządził. Tylko żeby roboty nie robić. Kiedyś to był gość, teraz marionetka w rękach góry. A pańcia myśli, że on jej niby przyjaciel. Widzieliśmy w akademii jak krasnoludka walczyła z z nim i dyretoreczką. Szkoda dziewczyny. A tamci tylko się śmiali, a przegrywają dobrych ludzi. Jak ktoś ma kompleksy, to tak je leczy. Niszczy, zamiast budować. Tera zostały takie lalunie na sznurku. Dobrze zrezygnowałem kilka lat wstecz.

Cecil
@Ryczu 02.07.2018 11:54

Co wy sie tak trzesieta? Był Hansu- niczego nie nauczył, tera te panienki, jedna lepsza, druga beznadziejna. Jak się nie uczyta i w robocie nie gadata, to nic nie pomoże. Jak bedzieta pisać, że fajna dziewucha, to tamtym na gorze guła stoi. Oni tylko drzeć się potrafią i karać. W du** maja motywacje i to, ze ludzie komog lubią i szanują. Bo najważniejsze to komuś w tej firmie dopier**. Niczego innego nie potrafią ci z góry. Jakieś szkolenia z zarządzania potrzebne im, a nie ciagle nas skrzywiają. Dla dobrego majstra czy kierownika ludzie w ogień pójdą. Grzesiek walczy o swoich to go i cenią. Mała tez walczyła, żeby cos tu zmienić. I przegrała :( co z tego ze mądra, ze ludzka, nie umiała dostosować się do zasad tej gry tych z góry. szkoda, ale świat leci dalej, Trza zapieprzac na maszynach i płacić rachunki. Przyszła nowa, już nie taki power. Gruba to dno. Bambi miła, ale mała wiedza. Rozczochrana wiecznie śpiąca. Hansu, niezła bajera i podpier** di góry jak mu wygodnie. Na każdego można cos przeczytać. A prawda jest taka, ze pracuje tu banda prostaczkow po zawodówkach i cwaniaków z wykształceniem nawet, którzy chcą zarobić, a się najmniej narobić. Kto chce, to się nauczy. Baletnicy rąbek u spódnicy, jak moja stara mówi.

Banach
@Lechu 26.06.2018 08:42

To nie nowa, już była kiedyś w piwnicy. Tapety tona, oczy aż się kleją, wypachniony jak na bal. wygląda tragicznie. I wyniosła paniusia. Nic nie uczy, ino się wdzięczy.

P.
@P. 16.05.2017 13:24

I już jej nie mam :( nie mam nic do nowej pani nauczycielki, ale to juz nie to. Pani Edzia była lepsza i w gramatyce i w słownictwie. I tworzyła niezapomnisną atmosferę. Szkoda, że odeszła :( to już ostatni rok mojej nauki tutaj. Bardzo brakuje motywacji do dalszej nauki.

Banach
@P. 07.07.2018 00:26

Też się zastanawiam, co dalej. Atmosfera tragiczna, zero polotu. Ta nowa kobita nie potrafi dobrze wytłumaczyć żadnego tematu. Reszta podobno jeszcze gorsza. Szkoda taaaakich pieniędzy na niemiecki tutaj. Chodzę do końca roku i rezygnuję. Jak będę musiał to poszukam prywatnie.

Mek
@Banach 12.07.2018 08:29

Trzeba tak zrobić. Nasze paniusie w akademii to dno. Gruba się wymądrza z książek, zero normalnego języka i gadania, a bambi ciagle to samo. Lepsi chłopaki już porezygnowali, qs, babka z personalu i księgowości

anonymous
@Mek 13.07.2018 13:53

Chłopoki z działu jak byli w jfk mówili ze ten szkop nic nie daje. I tak skreślają tych co kumają a zostawiają tych co lepiej do góry nadają. I siano wisi na trzy lata. Di du***. I nie wiadomo kiedy to całe sprawdzanie. Dowiadujesz się z dnia na dzień. I Hansu, co gada tak, ze nie idzie zrozumieć go wcale. Panna gruba aż się czerwona robiła ciagle, a bambi tylko z kartki. Żenada

anonymous
@anonymous 19.07.2018 09:51

Hansu? Buaha ha. Stary cwaniak, ci tylko kasę tu trzepie. Uczył mnie w tpsie i tutaj. Nic mu die już nie chce, tylko fakturki wystawia. Poziom naszego leitungu jest taki mierny, ze widza w nim jakieś bóstwo, a prawda taka, ze słabo ich i resztę nauczył. Wystarczyło posłuchać galecznego na 15leciu, jak kaleczył niemiecki, o handlowym nie wspomnę. Germanista do kwadratu z akcentem jak karabin maszynowy. Zreszta widać i słychać było jak Muller z tego towarzystwa sztywnego żarty robił. Poziom bliski dna. To samo dyrektorowa. Niejedna babeczka z produkcji wyglada lepiej od tej paniusi w kusych sukieneczkach w kwiatki. Prowincja

SS
@anonymous 19.07.2018 09:51

Głupia pinda. Ciagle tylko robi problemy innym. Czepia się wszystkiego, ostatnio pokazałem jej, gdzie jej miejsce :) myślała, ze może mi rozkazywać. Dobrze, ze mała blondyna już tu nie pracuje. Z tamta nie chciałbym dyskutować. Objechała mnie kiedyś i facetów mocno potrafiła trzymać.

bylyuczen
@P. 07.07.2018 00:26

To chyba inna edzia cie uczyla. u mnie caly czas gadala o (usunięte przez administratora) maryni, slowa po niemiecku czesto na lekcji nie powiedziala, gramatyki znikome ilosci, a zebym ja mogl cos po niemiecku na lekcji powiedziec - rzadkosc. chyba podobala sie tylko tym co chcieli miec godzine wolnego od pracy. ja w kocu zrezygnowalem rok temu i widac dobrze, bo skoro wyleciala to inncyh tyz nic nie nauczyla. moze z nowa bedzie lepiej

Nik
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

Słowa po niemiecku? Babka całe zajęcia prowadziła po szkopsku, na polski schodziła na gramatykę. Na 100% byłeś w jfk i zaczynałeś od zera. I musiałeś chodzić, a w (usunięte przez administratora) to miałeś. Tona takich przeszła. Ta babeczka, którą tu jedziesz uczyła mnie długi czas i w grupie i i indywidualnie. I nauczyła i wielu innych, którzy tego chcieli tez. Jak amerykaniec przyjechał, to tylko jej go dali, bo reszta by nie dała rady. Nawet Hansu jakos się nie palił do takiej roboty. Ale to normalne tutaj. Obsmarować kogoś, żeby usprawiedliwić swoje braki. Dyrdymały, żeby komuś obrobić (usunięte przez administratora) kogo już nie ma i się nie może obronić. Pewnie z grupy, która została przez nią skreślona, bo nic sie nie uczyli. A przecież wiadomo, rozżalonych dużo, nie uczą się, a pretensje mają. I tępy człowieku, jak nic niby nie uczyła, czy te inne babki jak tu często piszecie, tak fatalnie niby traciłeś czas, to wystarczyło isc i zgłosić. I poszukać gdzieś indziej. Tulko prawda w oczy kole. Ty nic nie umiesz, bo nie chcesz. Krew mnie zalewa, jak się czyta te wszystkie wypisy, ze te dziewczyny są słabe. Uczą różnie, ale załamuje fakt, ze ktoś nie chce chodzi, nic nie robi i wypisuje potem takie rzeczy. U Hansa było jeszcze gorzej. Więcej gadaliśmy o życiu i problemach niż było niemieckiego. Prawda jest taka, ze nikt tego nie kontroluje. Dno totalne, taka strata czasu i pieniędzy na takie nieuki. Widać potem na egzaminach poziom żenady, nikt nie zdałby żadnego zewnetrznego. Ja juz zrezygnowałem ze szkoleń w tej firmie, ale chodzę prywatnie dla siebie.

Kolos
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

Zrezygnowałeś? Tyle lat chodzę i jakiś nie widzę, żeby można było zrezygnować. To góra decyduje. I pewnie góra komentuje, bi najlepiej ośmieszać tych, których nie ma, bo się wypieki i odeszli. Ci co chodzili, to wiedzą o czym mowię. Babka miała jaja i niejedno potrafiła głosno powiedzieć. To teraz wiadomo jakie komenty polecą. Solą im w oku takie osoby. Nic się nie uczą ci na gorze. Każdego obgadają i niczego nie kontrolują. Ludzie wypisują ju takie rzeczy, ze kiedyś ktoś mądry wykorzysta to w sądzie.

Lenart
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

Ręce opadają, jak się czyta takie rzeczy. Chcecie Helgi, co będzie was ganiać, ze zajeździ? Poziom zidiocenia na maksa. Tak, z nią można było pogadać o problemach, zawsze doradziła i przetłumaczyła maila. Ale ćwiczeń było dużo i zmuszała do gadania, jak żadna inna. Na początku po polsku zdanie, a potem jechałeś do oporu aż powiesz dobrze po niemiecku. Szkoda, ze tak obsmarowujecie te laske, nikogo dobrego się tu nie szanuje, jak była to jakiś nikt jej nie podskakiwał. Tak samo jest z Kaflem, Emilem, Michałem czy Radziem. Ludzie robili tyle czasu, kto chciał to widział dobre. Reszta nic nie robi i tylko narzeka.

Ka
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

Uczyłem się u tej pani ponad dwa lata i to były dobre lata. Poziom taki, jaki miałem na studiach. Myślałem, ze będzie luźniej, ale tłumaczyła mi zawsze, ze jak się nie idzie do przodu, to szkoda moich pieniędzy. Rozmawialiśmy po niemiecku o wszystkim, dużo pomagała w tematach produkcyjnych. Kaizen, lean, 5s i budowę naszych maszyn umiem w tym języku dzięki niej. Teraz mam inną lektorę, nie ma takiej wiedzy o produkcji, ale stara się chociaż żebym mówił na normalne tematy. Chciałem zrezygnować, bo doszedłem do zaplanowanego przez nią poziomu, ale dyrekcja nie pozwoliła. Po prostu zrobili zmianę nauczycielki. Twój komentarz mówi o tym, taki to niby cwany jesteś, tylko jeśli ci nie odpowiadał ten niemiecki u niej, bo niby nic nie robiłeś, to dlaczego nie masz nowego lektora? Bo nic nie umiesz. Proste. Zostałeś skreślony i teraz po roku możesz w końcu wylać swoje żale i kogoś obsmarować.

Kev
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

Nie wyleciała, tylko zrezygnowała. Jak wielu innych w ostatnim czasie. Może w twojej głowie się nie mieści, ze ludzie idą dalej i nie stoją w miejscu. Reszta nie wymaga komentarza. Zrezygnowales rok temu? Rok temu to dyrekcja skreśliła tych, ci sie nie nadawali. I rok czekałeś, żeby tu cos napisać? Współczuje takich uczniów. W ogóle dziwie się, ze ludzie wychodzą w czasie pracy, żeby sie uczyć i jeszcze narzekają. Czy tu nie ma jakiejś kontroli z góry takich zajęć, żeby potem nie czytać takich mądrości? Zresztą, jaka góra taki i sposób pisania na dole. Tylko negatywy

Molek
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

Z jaką nową? Przecie to pani monisia modnisia z piwnicy. Kolezaneczka tej co odeszła. Żadna rewelacja. Taka jak paw, ładna bluzeczka, buciki i taka sama gadka. Jej mezulek tez nauczyciel. Uczy moje dziecko. Tylko kasa ich interesi, ale nic się nie chce. Nie ludzta się za bardzo. Teraz ich hansik krótko trzyma, bo wychodzi, ze ludzie sie buntują po odejściu tej małej. Pewnie laskom dadzą ekstra premie żeby nas gnębiły albo ktoś mądry w końcu im zabierze, żeby trochę je „zachęcić” do pracy.

Łek
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

To była mądra laska. Miałem z nią kilka zajęć okazyjnie. Twardy charakterek i może niezbyt miła, ale dobrze gadała po nirmiecku bez książek i innych wspomagaczy. Kto z nią miał i chciał się nauczyć, ten dostawał dobry materiał i dużo mówił na zajeciach. Nauka języka to praca lektora i kursanta. Kto wiecznie był nieprzygotowany i nic nie robił, to teraz po roku sobie przypomina? Oj pachnie to pisanie biurem i tymi panisiami od dyrektorowej, co kiedyś ta mała tak ośmieszyła. A swoją drogą, jeśli ktoś się chce uczyć, to lektorowi tez zwróci uwagę. Ja tam mam z czarną zarazą i ciagle ją opieprzam.

Miko
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

U nas tez czasem z nami pogadała o robocie i rodzinach. I dobrze, bo inaczej bymy zeszli po takim palniku jak na produkcji. Dobre serce dziewucha miała do nas roboli. Lżej potem byli się uczyć, śmieszne, ze piszesz, ze całe zajęcia przegadałeś. I nic nie robiłeś z tym? A może to ty najeżdżała i gadałeś a ona ci pozwoliła? Miałem takich w grupie. Tylko, ze szybko dir to kończyło, jak mówiła, żeby to powiedzieć po krzyzacku. I kończyły się żarty. Oj facet, ale jesteś tępy widzę nie tylko do niemieckiego. Za rok koleje wypociny po przemyśleniach z teraz :))?

Mekusz
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

Pracuje tu 10 lat i tyle mam szkopa. I Hansu, potem z Madzią, i z. Edzia a teraz z Moniką. Każdy nauczył mnie czego dobrego. Hansu dużo gadał i więcej spędzali się czadu obgadując firmę, ale jak mu się zachciało to wyczes wypas niemiecki. Ale raczej bez grupy. Madzia śliczna i próbowała, ale nie wyszło. Ale nie obrzydziła języka i to ważne. Edzia w grupie kawał suczy, tempo duże i trochę nas zajeżdżała. Ale na indywidualnych klasa. Dużo ze mną gadała zanim dobrała teksty, to mi się podobało. I super gramatyka, tylko ku*** tych zdań co niemiara od niej nie chciało się czasem. Teraz Monika próbuje cos w ten deseń. Jest nawet nawet, tylko już nie ta atmosfera. Niby dobrze przygotowana, ale gdzieś sztywna w mówieniu. Trochę brak luzu Hansa i Edzi. Tamci uczą podobnie, bo poznali dobrze firmę. O laluniach z akademii szkoda pisać.

wykrywamsciemy
@Kev 08.08.2018 09:20

o kurcze, pani edziu, ale sie pani chcialo napisac komentarzy przez te ostatnie 7 godzin, musi sie nudzic na bezrobociu. tylko nicki niech pani inne wymysla bo bardzo podobne sie zrobily

Życzliwy
@wykrywamsciemy 08.08.2018 14:36

Krisu. Niech ktoś da znać tej dziewczynie, ze sobie nią mordy wycierają, zanim otrze się o sady. Co za (usunięte przez administratora)

Rybny
@Życzliwy 08.08.2018 15:49

To nie una, tylko nasz pokraczny kierowniczyna razem z tym drugim napuchnintym zabawę majom. Już przylazł do roboty i zaraz sie zacznie dopier*** I stoją pół dniówki przy tej szafeczce i myslom że my głuche. Ciagle kogoś jadom albo sprośne żarciki syPiom. Nawet kaprawego ireczka ciagle rozsmiszajom. Kobiitki na psychotropach robiom, facety tylko czekajom aż któregoś dnia znów będzie okazja

Aneczka
@bylyuczen 07.08.2018 21:11

Pisał pseudokierownik sortownic, sam się chwalił bananowi. Co za (usunięte przez administratora) kurdupel. A (usunięte przez administratora) mu ratowała tłumaczeniami, chłopaki laptopa ciagle zanosili i po robocie tez widzieliśmy jak zostawała i mu tłumaczyła. Szkoda tej nowej na takiego cwaniaka i na nas. Dobrze ze jest ktoś w kolejce. Co za (usunięte przez administratora) tu pracują. I myślą, ze nikt nie słyszy. Panie drogie, zemsta jest słodka, jeszcze z majstrowano dwoma się rozmuwta

Jolka
@Aneczka 09.08.2018 13:15

Wreszcie ktoś napisał prawdę o tych cwaniaczkach. Ileś lat temu, to cis jeszcze potrafili. Ale tera to tylko wrzody na d**. Wiadomo, po co ich dyrektory trzymają. Gumowe uszy. Upodlają człowieka na każdym kroku. Mamy dość tego tupania za robotę w tylu stopniach. Piniadze ciagle zabierają z pensji. I ciagle nadasane paniska. Majstrowe się przescigajom żebym tym barachłom donosić. G** robota.

Lesiu
@Kev 08.08.2018 09:20

Co za różnica, nie ma jej. I lepiej było, jak żadnej nie było i tego pajaca. Tylko piniądze wyciągają, po co to. Dali my radę na początku w bobkowie bez nich i tera damy. I tak maszyn nie umiom i nic nie pomogom. Paniusie niby profesurki, każda do d* , a dzirn dobry prostudzi nie odpowiadajom hrabiny.

takie info dla pracownikow ;)
@Lesiu 13.08.2018 15:26

Kodeks pracy 2018. Praktyczny komentarz z przykładami + Zmiany w Kodeksie pracy w 2018 r. Wynagrodzenia 2018. Rozliczenie płac w praktyce. Czas pracy 2018. Planowanie, rozliczanie i ewidencjonowanie Kodeks pracy 2018. Praktyczny komentarz z przykładami + Zmiany w Kodeksie pracy w 2018 r. Wynagrodzenia 2018. Rozliczenie płac w praktyce. Czas pracy 2018. Planowanie, rozliczanie i ewidencjonowanie Kodeks pracy 2018. Praktyczny komentarz z przykładami + Zmiany w Kodeksie pracy w 2018 r. Wynagrodzenia 2018. Rozliczenie płac w praktyce. Czas pracy 2018. Planowanie, rozliczanie i ewidencjonowanie 1 Pracodawca może podjąć się wypłaty dodatków, które mają zrekompensować pracownikom uciążliwą prace. Do takich dodatków zaliczymy: dodatek szkodliwy Świadczenia to nie jest świadczeniem obligatoryjnym. Oznacza to, że przysługuje pracownikom, jeśli przewidują go: reklama reklama zakładowe przepisy płacowe, umowy o pracę. Dodatek za prace w warunkach: szkodliwych, uciążliwych, niebezpiecznych dla zdrowia Zobacz: Kiedy pracownik ma prawo do dodatków wyrównawczych? jest nieobowiązkowym dodatkiem do wynagrodzenia za prace pracownika. Dodatek ten może mieć charakter: okresowy nieregularny. Decydują o tym okoliczności pracy. Dodatek za pracę w warunkach szkodliwych ustalany jest kwotowo lub jako procent najniższej stawki wynagrodzenia i przysługuje za czas przepracowany w określonych warunkach. Dodatek przyznawany jest za każdą godzinę przepracowaną w warunkach uznawanych za szkodliwe. Pracodawca powinien określić liczbę godzin, jaką pracownik musi przepracować w warunkach szkodliwych, aby mógł uzyskać dodatek. Przepisy obowiązujące u pracodawcy powinny zawierać wykaz stanowisk pracy, na których pracę uznaje się za wykonywaną w warunkach szkodliwych, uciążliwych lub niebezpiecznych. Do prac tych można zaliczyć prace wykonywane w warunkach nadmiernego wysiłku fizycznego, psychicznego związanego z: elementami mikroklimatu (np. temperatury, wilgotności), miejscem wykonywania pracy, (np. wewnątrz zbiorników zamkniętych), sposobem wykonywania pracy, (np. w wymuszonej pozycji ciała, nadmiernego obciążenia mięśni i układu kostnego, wymuszonej aktywności ruchowej przy obsłudze urządzeń mechanicznych - powodujące szybkie zmęczenie). Prawo do dodatku ustaje automatycznie w sytuacji gdy pracownik przestał wykonywać pracę, dla której przewidziany był dodatek.

Daro
@Lesiu 13.08.2018 15:26

No dajeta radę, ze strach się bać. Tyle lat i nadal nic nie umita. Czego zesta się nauczyli tyle lat temu, to nadal to samo. Giermanisty jedne, słyszymy kierownika naszego jak gada, zdania porządnie nie skleci, to my lepij od niego do kupy składamy. Oj szkoda tej dziąchy, charakterna była, ale gadamy.

ewa
@Kolos 08.08.2018 08:48

jeśli chcesz zrezygnować to przejrzyj dokładnie swoja umowę o prace to jeden kicz skonsultuj się z prawnikiem uwierz pomoże ponieważ taka to trochę nie prawna ściema

fhghf
@Jolka 13.08.2018 12:23

szukaj nawet w pośredniaku maja fajne oferty pracy fajne pieniądze i pewnie będziesz miała spokojniejsza głowę umowa o prace zapewne jest nie zgodna z prawem pracy i śmieszna dla każdego adwokata oni tam tylko umieją właśnie to wiec nie wiem po co tam pracować i narażać się tylko na ośmieszanie ponieważ nasi dyrektorzy nie umieją porządnie zadbać o nas pracowników laminacja tym wszelkie prawa pracy oraz konstytucje narodowa.

Ban
@Molek 08.08.2018 09:44

Tragiczna panna. Mundrzy się ino na lekcjach i oczami wywraca. Nie rozumiemy, to i tak to samo gada. W cholerę taki szkop. Inne tyż takie?

Beret
@Ban 22.08.2018 08:19

Szkoda gadać. Chodzę, żeby chodzić. Szkoda siana, ale nie chcą mnie z tego zwolnić. Juz miałem ugadane z kierownikiem i nic. Zmienili mi paniusie na tą grubą bekę i tyle. Nie warto.

Patyk
@Molek 08.08.2018 09:44

Jak mam dzisiaj do niej isc, to mnie krew zalewa. Gada, byle gadać. Nie słucha nas, ze cos niejasne. Żebym wytrzymał do końca roku, nie będę dalej chodził. Bez sensu taka niemrawa paniusia

Logistyk
@Patyk 29.08.2018 07:19

Sam nie jesteś, dopiero zmieniłem grupę. Rzygac się chce, kolejna nauczycielka, coraz gorsze dają. Dramat z wymową. I ciagle patrzy w spierali, chyba sobie notatki robiła, żeby sir nie pomylić. Żenada. Gadałem z Hansem, żeby juz nie chodzić, tylko on się teraz liczy, reszta to tło.

Bolec
@Logistyk 29.08.2018 09:49

Tysz nie chce chodzić. Jak widzę te wymalowane paniusie za pakowaniem, to mi się śniadanie cofa. Bazgrze po tyj tablicy jak szalona. Wincej piszemy niż gadomy. Chlopoki mówili, ze kiedyś byli lepij.

Lajer
@Bolec 01.09.2018 19:52

To się wypisz ciulu jeden, a nie miauczysz. Tez mam do (usunięte przez administratora) giermanski, ale chociaż na dwie godziny ide se popatrzeć na młode cycki i dup.eczke bambi.

Gienek
@Bolo GM 14.04.2017 06:56

Tak wszyscy mowicie po niemiecku ze az strach...jest tam w ogole ktos kto wymiata?

Patiszon
@Gienek 04.09.2018 15:30

Posłuchaj akcentuHansa a zero tych dziewuch, co kaleczą język. Chyba tylko na wycieczki jeździły do szkopów albo uczyły się z książek. Śmiech na sali. Była jedna co świetnie gadała, ale odeszła. Kierownicy tyłki niektórzy. Reszta to uprawia kalambury

Gienek
@Patiszon 05.09.2018 07:46

Nie bylo mi dane usłyszeć akcentu Hansa (to w ogole Polak jest?). Nadal w firmie? Sorry za ignoranctwo...

Patiszon
@Gienek 05.09.2018 08:51

Łysy koleś który mnie kiedyś dawno temu uczył. Gada świetnie, tyłki często go nie było. Te lalunie to prawie nic nie potrafią. Tylko kseroweczki z gramatyką daja. A z gadaniem dramat

Pędzelek
@Patiszon 05.09.2018 16:29

Jemu tesz się nie chce. Uczył mojego wuja i mnie tesz w akademii. Jedno zdanie gadaliśmy cała lekcje musiałem chodzić na korki. Była jedna niska gruba baba tesz u nas. Tragedia to mało powiedziane. Zreszta nir polecam wogule akademii, bo oszukują na kasę.

Furio
@Pędzelek 06.09.2018 07:55

Radził bym najpierw zapisać się na korki z języka polskiego. Akademia widzę, że już coraz wyższy poziom trzyma xD niedługo po podstawówce bd można tam przyjść xd

Patryko
@ewa 19.08.2018 10:20

Ale na pewno? Nie będę chodził w przyszłym roku, ni ch.* kasy szkoda tylko. Dno i muł, ciagle to samo robimy w tej grupie. Bez sensu takie uczenie bez gadania. I ta kobita ciagle mruczy pod nosem i burczy, ze się nie uczymy. Człowiek po dniówce pada na ryj, po co ten niemiecki jeszcze.

Nastka
@Rybny 09.08.2018 06:01

Karzeł mącił i mąci ciagle. Majstrów swoich się boi, bi chłopoki lepsze już od niego są. Niech się ogląda pajac dobrze i do roboty weźmie. Babki mówiły, ze tylko podstawówkę skończył. To wszystko jasne :)

P.
@P. 07.07.2018 00:26

Oj brakuje pani Edzi. Tłukę to samo, co kilka lat wcześniej. Te panie drogie, które nas teraz nauczają nie potafią nic poza książkami. Słabe teksty, szablonowa gramatyka, która już była i mało sytuacji, w których można faktycznie rozmawiać. Dopiero teraz człowiek widzi znaczącą różnicę. To była klasa w sobie. Nauczycielka z wiedzą i duszą.

Levi
@P. 10.11.2018 21:39

Wystarczy poprosić lektorkę o to żeby jak najwiecej rozmawiała z Toba po niemiecku, ale jak niektórzy zdania złożyć nie potrafią, to tylko narzekanie im zostaje, nie dając nic od siebie. Nie wiem jak u innych lektorek, ale z p. Martyną da się tak dogadać.

Informatyk
@Levi 17.11.2018 12:26

Taaak, zabawa w echo. Bez obrazy dla tej pani. Ciagle w kółko te same pytania. Cała tajemnica tego porozmawiania. Tylko nie bardzo potem to się przekłada na mówienie w sytuacji, gdy trzeba rozmawiać przez telefon i wyjaśniać problemy. Brakuje jej wiedzy, stad zadaje uproszczone pytania w stylu: co wczoraj robiłeś. Kumpel po jej zajeciach pojechał do dojczlandu i tez jest podobnego zdania. Nie warto ładować tych pieniędzy w takie młode nauczycieleczki bez dobrego akcentu. Może lepiej je wysyłać do bombkowa, żeby posłuchały prawdziwego dojcza.

Banach
@Informatyk 19.11.2018 08:55

To i tak chociaż stawia proste pytania. Mój babsztyl tylko każe robić kserówki i nic więcej. Akcent? Chyba nacisk na ziewanie i przynudzanie. Ta druga za ścianą tysz nie lepsza. Chłopaki mówią, ze rypiom gramatykę, a słówka s polu leżą.

Levi
@Informatyk 19.11.2018 08:55

Nie wiem, może i jest trochę racji. Ale to nie zmieni faktu, że jak ktoś chce to i tak się nauczy, a jak nic nie robi to nie.

Zniesmaczony
@Levi 19.11.2018 19:33

Śmieszne to komentarze, ze nauczycielce trzeba mowić, co ma robić z ludźmi na lekcji. Sama nie wie? Kto tam uczy, ze uczniowie mądrzejsi od niej? Z tych komentarzy wynika, ze poziom nauczających jest wysoce niezadowalający. A uczący się są jakaś opiniotwórczą grupą w tej firmie. Dyrekcja pozwala na takie praktyki? Nie ma weryfikacji nauczyciela?

kosmo
@Zniesmaczony 20.11.2018 06:29

Z dyskusji wynika, że mamy tu samych ekspertów od wszystkiego, smutne, ale czytając w jak niewybredny sposób potrafią określić kobiety, które robią wszystko by niektórych niewyuczalnych nauczyć choć paru słówek po niemiecku, śmiem twierdzić, że Ci eksperci nie są właściwie ekspertami od niczego. Z komentarzy nic nie wynika. Komentuje kilka osób, Ci, którzy pozytywnie oceniają naukę języka nie będą tracić czasu na pisanie niczego tutaj. Przechodziłem przez niektóre z tych nauczycielek i bardzo pozytywnie oceniam ich umiejętności. Co do "prawdziwego dojcza" to problem polega na tym, że w Bubsheim mało który Niemiec mówi poprawnie. Niestety, ale takie miejsce. Cieszcie się, że uczycie się języka na wyższym levelu.

Bolec
@kosmo 20.11.2018 17:14

Jak zwykle pisze pani gruba Martusia ze dwa razy w odpowiedzi. Jej tekst: niby tak - jest wszędzie znany. Śmiem twierdzić - tez. Ale kompleksów nic nie wyleczy. Desperackie polowanie na byle chłopa, szczególnie Krzysia samczyka

kosmo
@Bolec 20.11.2018 18:28

Panie Bolec, jak wcześniej napisałem, komentują tu głównie eksperci do niczego. Teraz wydaje się niektórym, że są specjalistami od analizy tekstu.

Realista
@kosmo 20.11.2018 17:14

Niemcy w Bubsheim mówili i nadal mowią po niemiecku, kto był, ten wie. Ale problemem jest reszta towarzystwa zbieranego z różnych krajów i niedouczonych jak u nas. Tłumaczenie, ze kto chce, się nauczy jest tragiczne. Pracodawca po to zatrudnia kadrę, żeby te panie wyuczyły pracowników, którzy wychodzą na niemiecki w godzinach pracy. Po niej każdy z nas ma dom i czas wolny, dlatego nie rozumiem takiego usprawiedliwiania. Te dwie godziny chciałbym słuchać u mowić po niemiecku na tematu związane z moim stanowiskiem, a nie o jakieś ochronie środowiska czy odżywianiu. Potrzebuję dogadać się przez telefon z Bubsheim. A te panie, bez obrazy, pojęcia nie mają o naszej pracy, ani o produkcji, ani o negocjacjach w biurze, dlatego nie bardzo potrafią pomóc. Teraz jedynie Hansu zostaje. Swoją drogą to nikt nie bierze pod uwagę zastrzeżeń co do poziomu lektorek. Kilka osób rozmawiało już z górą i nic. Niezadowolenie rośnie :( po co inwestować w kogoś, kto zle uczy?

Dobry z niemca
@Realista 22.11.2018 08:56

Już kilka osób zgłaszalo dyrektorowej, ze ich nauczycielki są słabe i chcą innego nauczyciela. I co? I nic! Paniusia ma gdzieś potrzeby innych, ich czas i pieniądze. Ważniejsze gierki, a najlepsi stad odchodzą :( szkoda, takie krótkowzroczne myślenie nie popłaca. Ludzie są zniechęceni i nie robią postępów. Rezygnują ci, co widzą cały ten dramat i szukają na własną rękę. W takiej firmie zaledwie kilka osób mówi dobrze po niemiecku, bez dukania czy błędów gramatycznych. W szoku byłem na początku. W przyszłości pewnie tez poszukają gdzieś indziej pracy. A na gorze nadal nikt wniosków nie wyciąga.

Fiszer
@Dobry z niemca 26.11.2018 10:47

Pomyśl. Gorze wcale nie zależy, żeby ci ludzie dobrze mówili, bo mogliby za dużo powiedzieć. Dlatego trzymają tu te paniusie, co się boją o posadki i podknacają. Osoby myślące nie są tu mile widziane, dlatego ci z wiedzą i doświadczeniem uciekają. Bo po prostu maja inne możliwości. Łatwiej rządzić zastraszoną ciemnotą. Dlatego wmawiają wszystkim, ze są do niczego i niech się cieszą, ze mogą tu łaskawie pracować. Ot cały sekret. Strach przed lepszymi i profesjonalizmem :(

Kmicic
@Fiszer 28.11.2018 16:22

Noooo, dzisiaj moja paniunia caaaly dzień ziewała. Taka zmęczona była. Książeczkę robiliśmy jak flaki z olejem. Kiedy to sue skończy? Mordęga

Zapatrzony ;)
@Kmicic 04.12.2018 18:36

My hojte gapilimy się na naszym profesurke. Oczy się jej skleiły :))) i pół zajęć to był problem nr jeden. I czy sweterek leży dobrze. Niemiecku potem, elegancja wpierw. Śmiech na sali. Modnisia mówią

mechu
@Zapatrzony ;) 07.12.2018 09:22

pany z biura zadowolone, żarciki sypią cały czas o pani martynce. jaka mila, ładna i powabna. tylko szkoda, ze (usunięte przez administratora) myślą a nie głową, informatikiery za pół flaszki. a na naprawę komputera wieczność trzeba czekać i łachę robią. tylko chyba dwóch panów t rozmawia po niemiecku, bo reszta się chowa i udaje, że coś potrafi powiedzieć.

Robotowiec
@mechu 12.12.2018 23:30

Koniec roku, koniec szkopa :( nie ma bata, żebym dalej chodził. Poszukam gdzieś indziej. Byle dalej od tej baby. Jak przeliczyłem cały rok ile wisi, to się za głowę złapałem, a nic dalej nowego nie umiem. Gdzie nasza stara babeczka się pytam? Bez niej słabo z motywacją

Antyromantyk
@Robotowiec 17.12.2018 07:23

Na wyspach bergamutach tumanie. Ucz się, a nie wypisujesz mdłe historyjki o tęsknocie. Pewnie już nawet cię nie paminta i kasę trzepie gdzie indziej. Tera trza szukać samemu

Jajecznica
@Antyromantyk 18.12.2018 06:44

Panowie - serio - jesteście facetami? Straciliście motywację do nauki języka w firmie bo odeszła wasza ulubiona nauczycielka? Ile macie latek? 13 i pół? Współczuję waszym żonom, niezłe muszą mieć systemy motywacyjne, żeby zmusić was do prania albo do umycia naczyć. (usunięte przez administratora)płaczliwych bab.

Indeksior
@Jajecznica 19.12.2018 15:12

Mdła ta twoja jajecznica koleś. Po 8 godzinach zapieprzu łeb paruje. Potrzebujesz najpierw ostygnąć gdy idziesz gdzies poza hale. A motywacja oznacza, ze potrafiła nas nie tylko zainteresować na zajeciach. Człowiek szedł na chatę i zaglądał do notatek. trochę wstyd było isc do niej i nic nie powiedzieć później. I dużo powtarzania robiliśmy. bo ta babka była fest

Jajecznica
@Indeksior 21.12.2018 08:04

"bo ta babka była fest". Mam złą wiadomość. Niezależnie od tego ile razy to tutaj napiszesz, ona nie wróci. Masz więc dwie możliwości. Przestać wylewać żale na forum, którego i tak nikt nie bierze poważnie, i wziąć się się do pracy - da się, ludzie pracują więcej niz 8 godzin i uczą się języków - może nie tracą czas na głupie fora. Lub zwolnić się i szukać w pracy, najlepiej takiej, w której pracują sami trenerzy personalni.

Pietro
@Jajecznica 21.12.2018 08:27

Ale się ulało ci bidaczysko. Jak razi, ze kogoś szanujemy i lubimy, ty pewnie nie masz o takich rzeczach pojęcia. Może i nie wróci, ale widać teraz wyraźniej tą cienizne, co nas uczy i co nami zarządza. I tą złość, ze kogoś die ceni. Oj kompleksy wielkie się czają, tanie zagrywki.

Jajecznica
@Pietro 23.12.2018 01:11

Ty tak serio chcesz mnie uczyć szacunku podczas gdy przez ostatnie tygodnie wylewa się tu niewybredne pomyjnie na wszystkie pozostałe dziewczyny i Ci to nie przeszkadza? Szacunkiem nazywasz taką sytuację? To coś Ci powiem. Edzia miała szacunek do każdej z nich. Nie wycierajcie sobie twarzy słowami, których znaczenia nie rozumiecie.

Liczydełko
@Jajecznica 23.12.2018 16:34

To fakt. Zawsze dobrze sie o każdej wypowiadała. Nigdy nie dała złego słowa o żadnej powiedzieć facetom, jak próbowali dyskutować. Szczególnie jak jechali na baby z akademii. Hansa zawsze tez stawiała za wzór poziomu językowego. Babka z klasą.

Lepsze roczniki akademii
@Liczydełko 26.12.2018 01:25

Pare lat temu ta pani przyjeżdżała do nas na Piotra skargi na zajęcia. Pokazała, ze niemiecki może być fajny. I podejście tez miała do każdego. Jak kolesie fisiowali to ich tak zrypala, ze senek w końcu tez zareagował i porządek się w grupie zrobił. Z Hansem zajęcia były bardziej rozlazłe, ciagle cis tłumaczył i sami musieliśmy wszystko robić. A cześć srokatych kumpli to w ogóle skreślił i miał ich gdzieś. Szkoda, jeśli ta pani odeszła, duża strata dla kadry. Nawet ich potrafiła ułożyć.

OD
@Lepsze roczniki akademii 27.12.2018 08:10

Szkoda, to żeby się tu marnowała :( jak paru innych. Teraz trzepie kasę na jezykach u prywaciarza. dzieci nasze uczy i zadowolone jestemy :) nie ma tego złego. Chociaż dzieciaki nasze skorzystają

Przyprodukcujny
@Informatyk 19.11.2018 08:55

No i prawda. Musiałem ostatnio uzgodnić cos po niemiecku. Na nic cały ten lektorat. Brakowało mi słów i obycia w rozmowie. A telefonowanie? Strach podnosić słuchawkę. Ech, szkoda czasu. Trzeba stad uciekać gdzieś indziej na niemiecki.

Była księgowa
@Przyprodukcujny 07.01.2019 10:42

Po co? Szkoda kasy i czasu. Jak będziesz lepiej gadał i pokażesz, ze możesz cos załatwić, to cię wycisną jak cytrynę a i tak większej kasy nie dostaniesz. Tylko więcej obowiązków. Rozejrzyjcie się. Jest trochę ludzi, którzy są lepsi, ale tej nie pokazują. I coraz częściej myślą o zmianie pracy. Chyba, ze chcesz zmienić robotę, to wtedy dobrze zainwestuj w lektora, który cię nauczy mowić dobrze i gramatycznie tez poprawnie.

Kosmo
@Była księgowa 08.01.2019 10:35

Po co? Dla siebie. Jak będziesz ćwiczył komunikację z żywymi reprezentatami innych nacji, to nabierzesz doświadczenia i odwagi. Jeśli będziesz tego unikać? Brawo. Nic się nie nauczysz. Żaden lektor Cię tego nie nauczy. Każdy, nawet najlepszy Ci powie, że to wymaga kontaktu. Więcej porad, które utrwalą was w waszej nieporadności. To forum to ściek.

Wyjeżdżający
@Kosmo 08.01.2019 17:51

To żadna z tych dziewuch nie nauczy komunikacji, bo same nie wyjeżdżały i guzik wiedzą o prawdziwym gadaniu. Dzieię się, ze takie osoby są zatrudniane, jak nie mają pojęcia ci mają zrobić. Trzeba je wysłać do bombkowa, żeby zobaczyły i posłuchały niemieckiego. Uczą z książek, bo nic innego nie poteafią. A gruba najsłabsza i ciagle się kłóci, ze wie lepiej. Skąd oni ja wzięli? Wcale nie nadaje się do tej roboty. Zniechęca nas do mówienia. Podobno już tylko Hansu dobrze uczy. Ale on ciagle lata i gada.

Qs
@Kosmo 08.01.2019 17:51

Z żywymi reprezentantami innych nacji? Masakra, kto go pisze? Nieźle się trudzą :) prostych ludzi dlatego nie rozumieją. I tu jest pies pogrzebany. Facetów produkcyjnych trzeba inaczej prowadzić niż biurwy. I to jest ta różnica, którą jedni potrafią zastosować w praktyce i potrafią nauczyć. A inni nigdy tego nie pojmą.

Kosmo
@Qs 09.01.2019 08:34

W porządku no to prościej. Jak chcesz gadać z Niemcem, musisz gadać z Niemcem. Jeśli sądzisz, że jakikolwiek lektor przygotuje Cię i nie będziesz się bał, to jesteś w błędzie, po prostu. Jak na prostych ludzi macie nieziemskie oczekiwania. Mnie uczył Hansu i też miałem ogromne bariery. Tylko rozmowa z Niemcami. Teraz rozumiesz?

P.
@Levi 17.11.2018 12:26

Kilka lat z Hansem, kilka lat z Edzią. Mowię biegle i nie mam problemów z gramatyką. Tylko teraz nikt nie ma już pomysłu, ci można ze mną robić. A ja jeszcze uważam, ze mam braki i chciałbym się podciągnąć ze słuchania i mieć okazję do spontanicznym rozmów na wysokim poziomie. Inwestuje swój czas pracy i pieniądze. Podczas pobytów w Bubsheim dogaduje się bez problemu i chylę czoła tym właśnie moim poprzednim nauczycielom. Doceniam ich pracę. I niestety niechęć obecnej pani do rozwijania bardziej zaawansowanych uczniów. Pewniej wygodniej tych prostszych, nie trzeba wkładać trudu i wykazywać się polotem. Kolega z qsu ma podobne zdanie.

Smutny realista
@Liczydełko 26.12.2018 01:25

Ludzie, opamiętajcie się. Nie piszcie tutaj o osobach, które już tu nie pracują i nie chcą takich praktyk. Znam tą panią i ona i tak nie czyta tych rzeczy, ale pozostałe tak i niepotrzebnie hejtujecie. Idźcie porozmawiać i ewentualnie zrezygnujcie. Ale przestańcie wylewać tu jad, bo tego się nie da czytać i poraża rozmiar chamstwa i prostactwa. Zobaczcie dookoła ci się dzieje.

Robol
@Smutny realista 15.01.2019 10:58

To niech czytają i się w końcu wezmą do roboty. Albo poszuksją innej, jak się do tej nie nadają. To mój czas, mojego pracodawcy i moje pieniądze. Ile razy można zgłaszać, ze te pindy są do niecnego pod katem komunikacji. Mam się dogadać, a nie trzepać gramatykę z karteczek. Moja franca to każe książkę zakuwać. I ciagle cisza, bo jak nic nie naprowadzi. Gorzej niż w szkole. Chce się nauczyć, dla siebie i do roboty. Ale tu naprawdę nie ma jak i z kim. Szkoda czasu. Najgorsze, ze do nikogo to nie dociera.

?

...a ja 10 lat w firmie i właśnie kończę swój domek. Do roboty!!!

zizaza
@ 11.10.2013 17:18

po 10 latach jedzenia zupek chinskich i kostek rosolowych.

Qlu.
@ 11.10.2013 17:18

Chwalisz się czy się żalisz? Kredyt wziąłeś od niemca? Jak już tak się obnosisz z tym domkiem to napisz parę szczegółów . Łojce działkę dali a teście kasą smarowali. A może szwagier kierownik myśliwy cegły nosić pomagał. No zazdroszczę ci jak nie wiem co. Jesteś królem życia. A czym tam jeździsz? Ford kuga, bmw, tołdi tedei czy wsiurvagen? No pochwal się "królu". Nie daj czekać.

Trevor

Jakie są godziny pracy w biurze? Jest jakis system monitorujacy przerwy? Mozna odejsc od kompa nie bojac sie ze ktos Cie dojedzie? Jest kuchnia z darmowa herbatka i kawka? Jakas mikrofala i lodowka czy wszyscy jedza tylko na stolowce? Zmusza sie ludzi do wybrania urlopu w biezacym roku? Dobrze zorganizowana praca jesli chodzi o zastepstwa podczas urlopow? Dzieki za merytoryczne odpowiedzi! To moze wielu z nas pomoc :) Trevor

Po einkaufie już
@Trevor 28.12.2018 14:55

8–17. Przerwa od 12 do 13 i raczej spęd do kantyny, bo inaczej krzywo patrzą. Odbijasz się kartą, nie ma opcji spóźnienia. Kawka i herbatka niby jest, ale nie bardzo sobie popijesz, chyba ze masz plecy i trochę luzu. Czujne oko dyrów wyłapie i za jakiś czas posłuchasz na ten temat. Lodówka i mikrofala są, korzystaj, jak znajdziesz czas. Urlop? Różnie z tym, zależy u kogo. Zastępstwa? Zapieprzasz, jak kogoś nie ma, nikogo nie interesuje jak, ma być zrobione. Najgorsza atmosfera szczucia i podknacania. Dwie kierowniczki biurowe to france latające na kablowanie do rybki dory. Trzecia trzęsie zakupami, układa się z dyrami

Trevor
@Po einkaufie już 28.12.2018 23:54

Dzieki za informacje:) Moglibysmy prosic o info jakie dzialy sa w firmie? Sprzedaz, Zakupy, Finanse, Transport...? Czy w Twoim dziale byles/as handlowcem? Jakies sa tam pozycje? Niestety nie ma zadnych ofert w Internetach wiec ciezko sobie wyobrazic jak to funkcjonuje. Czy to prawda ze wynagrodzenie nizsze niz na produkcji? Czego mozna spodziewac sie na poczatek? Niemiecki + angielski mile widziany?

Miauczykot
@Trevor 29.12.2018 09:16

Kasa słaba za tyle godzin i takie zaknacanie. Są zakupy, ksiagowosc, personalny, informatycy plus biura produkcyjne, ale te przy produkcji. Tam luźniej z ubraniem, bo u nas paniusiowo. Produkcja ma lepsze pieniądze, ale tam robota to harówka. Niech zarabiają, bo mają gorzej. Co chcesz sobie wyobrażać? Wbijasz się kartą i tak kończysz. I robisz cały czas. Tu nie ma czadu na nic innego. I codziennie jesteś jechany. Najlepsi odchodzą, z dnia na dzień jest gorzej. Brak dobrych ludzi do pracy

Trevor
@Miauczykot 29.12.2018 22:33

Dzieki za informacje. Moglbys/abys powiedziec jak wyglada pozycja handlowca? Na czym polega itp. I jak z tym jezykiem. Firma ma bardzo zle opinie tutaj a nie widac zadnych zachowan marketingowych Haeringa, ktore mialyby to zmienic. Jedynym zrodlem informacji o firmie jest 18 opinii z Google + to forum. Zadnej informacji dla Polakow - jedynie strona przedsiebiorstwa po niemiecku. Teraz widze juz ze jedyna opcja uzyskania jako takiej informacji jest rozmowa kwalifikacyjna...ale gdzie zlozyc CV...hahaha...u portiera? A moze dotrzec do PTB przez Boobsheim - bewerbung(at)anton-haering.de​​​​​​​ ;) TO JEST DNO ORAZ KOMEDIA

Handelek
@Trevor 31.12.2018 11:28

Handlowiec to jest jeden. Dyrektor. Bylo kilku technikow handlowców w einkaufie kształconych. I kropka, reszta leży po stronie Bubsheim, w Polsce nie bardzo potrzebni. Niemiecki? Jest kilka nauczycielek. Opinie różne, raczej niepochlebne. Słyszy się, ze jedna była ceniona przez ludzi, ale w wakacje odeszła. No jest jeszcze Hansu, który dobrze uczyl, podobno zdziadział i więcej go nie ma niż jest. Tylko jest lojalka na niemiecki, dużo kasy w zawiasach.

Trevor
@Handelek 02.01.2019 09:33

co masz na musli mowiac Einkauf? PL czy DE?

Szubi
@Handelek 02.01.2019 09:33

A co z roznymi benefitami? Np. karta multisport czy prywatna opieka zdrowotna?

Ilona
@Szubi 04.01.2019 09:16

Jeden rzeczowy wątek i samymi pytaniami firma jest przedstawiona w rzetelny sposób. O opiece lub multisporcie możesz pomarzyć, tu nie liczy się człowiek, tutaj są tylko numery personalne i procenty produktywności. Cieszy mnie, gdy kompetentne osoby zmieniają firmy, na te, w których przełożeni nie będą ich traktowali jako (usunięte przez administratora). Może, gdy będzie za późno, ktoś z góry się obudzi i zainteresuje się jaka atmosfera pracuje wewnątrz biura, na produkcji i działach okołoprodukcyjnych. Mimo przywiązywania sobie (usunięte przez administratora)umowami lojalnościowymi, ekhem... szkoleniowymi, ci i tak w wielu przypadkach rezygnują i uciekają za granicę lub do innych, idących z duchem czasu firm. Znajomość niemieckiego jest potrzebna, teraz ją doceniam, dobrze, że prawdziwa góra udostępnia swoje adresy mejlowe i łatwo można przedstawić im realia tej firmy, w sposób inny niż malowanie trawy na zielono, gdy przyjeżdżają. Pozdrawiam

Szubi
@Ilona 04.01.2019 20:56

Hej Ilona, czy firma deleguje pracownikow biurowych znajacych niemiecki do Bubsheim?

Pampuszek
@Szubi 11.01.2019 10:46

Taaa. Kiedyś czasem bywali. Teraz nie. Niestety nie. A szkoda. Te paniusie w końcu musiałyby zacząć gadać po niemiecku. I wyszłoby szydło z worka. Raptem kilka osób by sobie poradziło. I to wcale nie ci na wyższych stołeczkach

Eksman
@Ilona 04.01.2019 20:56

Czyli rozumiem że nie macie komunikatora internetowego typu Skype for Business i jestescie kompletnie odcięci od Bubsheim? I ponadto cieszysz się, że ludzie z Niemiec udostępniają swoje adresy mailowe??? To nie powinno być łaską z ich strony ale standardem, że każdy pracownik Haeringa może skontaktować się z innym pracownikiem tej firmy w dowolnej lokalizacji na świecie. Zupełnie nie poszliscie z czasem doktorze Juras :(

Big brother
@Eksman 12.01.2019 17:29

To nie wina doktora Jurasa. Narzędzia komunikacji w firmie są i to bardzo nowoczesna. Videokonferencje to norma np podczas audytów. Tylko problemem jest kontrola dostępu do pomieszczeń z takim sprzętem. I permanentna kontrola. Tu ściany maja uszy i ludzie się boją po prostu. Jest dużo kamer.

ket172

Witam a jak dostać sie do firmy Haering? Gdzie składa sie CV?

Sugar
@ket172 03.01.2019 13:04

podbijam - któś podpowie gdzie złożyć CV i kogo poszukuje obecnie firma?

Kolega
@Sugar 06.01.2019 13:19

(usunięte przez administratora) Poza tym zawsze można na praca@pl.anton-haering.com lub portiernia.

Edek
@Kolega 07.01.2019 15:59

czy podzieliłby się ktoś doświadczeniami z rozmowy kwalifikacyjnej w działach pozaprodukcyjnych?

Fidex
@Edek 07.01.2019 18:36

Jest nowa oferta pracy...

Mexicano
@Fidex 15.01.2019 16:06

Oj jest dla dojcz spikerów faktycznie - pracownik administracji....cokolwiek to znaczy...

Anonim

A jak wygląda praca na dziale QS ? Jaka atmosfera i zarobki?

hmmm
@Anonim 18.12.2018 22:47

najnizsza krajowa zapraszamy

Anonim
@hmmm 19.12.2018 16:40

A coś więcej mogę się dowiedzieć? Bo skyszalam że ciężko psychicznie wytrzymać...duże normy i rygor straszny

Szara myszka
@Anonim 20.12.2018 11:06

Jakie normy rygor przecież to miejsce przyjazne pracownikowi

Anonim
@Szara myszka 20.12.2018 18:39

Pytam serio. ?

nick
@Anonim 20.12.2018 22:55

A co dokładnie chcesz wiedzieć? Atmosfera kiepska, zarobki w miarę, zależy czy chodzisz w weekendy czy nie.

Anonim
@nick 26.12.2018 17:23

A jak z normami do wyrobienia? A po okresie próbnym jakaś podwyżka?

Wolf

Widzę,że rekrutacja wznowiona to przypomnę przyszłym ucznią akademii moje odczucia,nie dajcie się zwieźć na to mamienie na dniach otwartych Byłem uczniem akademii i mogę powiedzieć,że ciesze się że nie przedłużyłem umowy była by to chyba najgorsza decyzja w życiu.Kadra nauczycielska zróżnicowana są lepsze i gorsze osoby.W umowie jest wyraźnie napisane praca 8 godzin lecz zajecia praktyczne kończy sie 14;50 i sprząta maszyny co z tego że w 10 min ich nie posprzątasz brakuje czasem szczotek szufelek i trzeba czekać.Często z hali z maszynami w akademii po posprzątaniu swojego stanowiska wychodzisz z 15;30/ 15:40 a nikt nie płaci ci za zostanie tyle po godzinach pracy.Nauka w szkole na ul.Piotra Skargi tez nie jest porywająca siedzisz i przepisujesz książkę.Jeżeli lubisz się podporządkować pod debilne zasady to jest to szkoła dla ciebie :)

Macio
@Wolf 28.05.2018 19:58

I niby niemiecki. Przychodzi łysy kolo i ciagle gada to samo. Uczyłem się wcześniej gramatyki, to było jasne. Ale cienki jest w słówkach. I często go nie ma. Ciagle wisiała jakaś kartka, że lekcje odwołane albo przełożone. Kuzyn kończył kilka lat wcześniej i mówił, ze było tak samo. Żadne cuda.

Tommy
@Wolf 28.05.2018 19:58

Akademia jest fajne, wyjeżdżają do Niemiec, Chin, robią egzaminy polskie i międzynarodowe, a do tego mogą zarabiać w weekend. Czego oczekiwać więcej?

Grande
@Tommy 29.05.2018 16:13

HAHAHAHAHAHAHAHAHA to co napisał Tommy to jest lekko śmieszne w dodatku średnio z odmianą po polsku...

Mnich
@Grande 29.05.2018 19:23

Na dniach otwartych chwalili, chłopaki po akademii w tamtym roku najlepsi dostali 20zl/h , niejeden operator tyle nie ma. A szkolenia za granicą pozwolą im nami w przyszłosci rządzić Żałuję że nie miałem okazji tam isc

Bziku
@Macio 28.05.2018 23:19

Albo siedzi z kinolem w komputerku i coś klepie, a my mamy sami robić zdanka. Bez sensu taka nauka. Gorzej, jak ta kolumbryna przyjeżdża. Nuda, buda. Rozczarowany jestem. Myślami, że chociaż tu się czegoś nauczę. Na maszynach też tylko jeden koleś coś wart. Fajnie tłumaczy i pilnuje przy maszynie, konkretnie odpowiada i dużo pokazuje. Reszta do wymiany. Pierwszy okularnik kabelek

Wolf
@Mnich 29.05.2018 20:44

A co mieli robic jak nie pochwalą to ich wyrzuca i oddawaj pieniądze Mariusz ma nad nimi teraz władze calkowita sa jego marionetkami

Szybek
@Wolf 01.06.2018 00:35

Po szkółce mają mniej niż ci z ulicy, a robią to samo albo i mniej, mówią że chłopakch po dwóch latach dostał mniej niz pracownik z UP. To gdzie te 20zl?

:)
@Szybek 05.06.2018 15:50

Moze jedna osoba dostała 20zł większość dopiero teraz (bodajże w marcu) dostała 18,5zł tyle samo co ludzie z ulicy co robią tam 1 rok

Pablito
@Macio 28.05.2018 23:19

To nic się nie zmieniło :( kilka zdanek na godzine, wypytywanie o wszystko. I ciagle niby spotkania z dyrektorką lub dyrektorem. Dlaczego w trakcie naszych lekcji?

Rafiki
@Bziku 31.05.2018 18:06

Racja. Fidala - genialne podejście i wiedza i Bąbol, jedyni którzy mnie dobrze nauczyli. Szkoda Senka, kiedyś ekstra gość, teraz dramat. Pozdrawiam dwóch panów psorów, dzieku którym zarabiam w rzeszy. Reszta to dno. Najgorszy okularnik gruby i mały lizodup. A niemiecki był jaki był. Jak się Hansowi chciało, było ok. Tylko za często go nie było.

Miauczykot
@Rafiki 23.11.2018 11:14

To nic nowego w temacie. Pan f jest genialny i pan k tez. Taki nowy facet od rysunku tez konkret. A reszta masakra. Najgorszy fajfus w okularkach. Szkop tyłka nie urywa, spodziewałem się lepszego poziomu. hansior pazury już pościerał i ciagle się wdzięczy na spytki

Wolf
@Wolf 28.05.2018 19:58

Obecnie na 3 kierunkach pojawiło się w sumie 16 osób to tylko świadczy o upadku akademii haering ludzie w końcu przejrzeli na oczy

Polak

Każdy pracownik ma numer obozowy. Kadra kierownicza bez wykształcenia kierunkowego zatrudniona po znajomości. Maszyny z lat 80-tych i 90-tych. Nie serwisowane. Łatane aby tylko działaly. Hałas ponad 120 decybeli. Mgla olejowa. Brak wyciągow Temperatura ponad 50 stopni. Moje sugestie dla Haering Polska: Zmienić podejście do pracowników. To pracownicy nie niewolnicy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić kadrę kierowniczą.

Robson
@Polak 16.12.2018 16:27

Niestety, z tą kadrą to prawda. Większość edukację skończyła na szkole średniej. Dyro uważa, że tacy mniej migrują między zakładami i są związania z firmą, bo gdzie indziej gdzie są jakieś normy i wymagania odnośnie kadry kierowniczej nie mieliby szans na stanowisko. Nie interesują go ludzie wykształceni tylko wierni, oddani firmie i mogący sprzedać każdego w każdej chwili. Wiadome pozatym jest, że większość to pociotki i plecaki.

ciekawy
@Robson 16.12.2018 19:22

A ten Dyro jeszcze jest bo jakiś czas temu fama szła ,że do zwolnienia ?

Martin

Nie będę się tu rozpisywał na temat warunków itp bo każdy zainteresowany zna temat. Powiem tylko tyle, zwolniłem się jakiś czas temu i była to prawdopodobnie najlepsza decyzja w moim życiu :) pracy się nie boję, ale to co się tam wyprawiało przed samym odejściem to poprostu dramat. Ja rozumiem... rodzina, kredyt. Każdy się boi zmiany. Ale zastanówcie się ludzie ile będziecie krócej żyli przez ten stres jakiego tam zaznajecie każdego dnia. A wystarczy dobrze poszukać i można znaleźć dobrą, ale przede wszystkim spokojną pracę. I to nawet lepiej płatna! Teraz tylko widzę jak ludzie jadący w kierunku tfu haeringa gryzą paznokcie ze strachu, a ja się tylko śmieje, że kiedyś byłem jednym z nich :)

ciekawy
@Martin 16.12.2018 13:27

To pochwał sie gdzie ta lepsza i lepiej platna praca jest bo chyba nie w PT?

Wyuczony

Ludzie po AKADEMII dostają mniejsze pieniądze niż ludzie zatrudniani "z ulicy"

tadana
@Wyuczony 27.10.2018 12:04

bo ludzie po akademii sa ludzmi z ulicy.

Jarek

Witam, czy wypowie się ktoś o pracy na sortownicach?

Mydełko fa
@Jarek 11.09.2018 15:30

Tak

Paser
@Jarek 11.09.2018 15:30

Robota jak robota. Obsługa maszyny, majstry ganiajom, kierownik mały cwany fagas, ci wincej nie wie, bo nie paminta. Z łikendami można zarobić. Tylko gruby monci ciongle

Kajetan
@Jarek 11.09.2018 15:30

Normy są cały czas podnoszone i wymaga się coraz więcej, ale generalnie praca jak praca - nie jest źle. Na jakieś większe pieniądze na tym dziale jednak nie licz. Bez weekendów nie zarobisz...

Pracownik
@Paser 13.09.2018 07:48

DOBRZE ŻE PRACUJESZ W HAERINGU BO Z TWOJĄ ORTOGRAFIĄ TO MÓGŁ BYŚ PUSZKI ZBIERAĆ

anonymous
@Kajetan 15.09.2018 18:37

To przez tych wsiurów ciągle są podnoszone normy zamiast pracować jak normalny człowiek to przychodzą i jak by pług w polu ciągli . Ręce pocięte łeb spocony ,ale będzie zapier...alał dalej bo go szef pochwalił . Barany !!!

Barbara
@Paser 13.09.2018 07:48

Gruby i kudupel. Para, która wykończy pakowanie i sortownice. Jedrn psychicznie, kobity się boja własnego cienia i jafom na tabletkach :( drugi chyba w domu niedopieszczony, bo szuka romansików w robicie, kobity sie boja i uciekają jak najdalej, żeby roboty nie stracić

tadana
@Pracownik 20.09.2018 15:12

ortografia jak praca w haeringu. Moze jest majstrem albo zastepca kerownika.

Ktoś

Nie opłaca się iść do szkółki w żadnym stopniu, nikt nie wie jak tam jest, dopóki nie zobaczy tego na własne oczy. Dno totalne. Za dwa lata meczarni, stresowania się egzaminami, dostawania ochrzanu, w tym roku niektóre osoby ze stawką 14 brutto idą na zakład. Szkoda zachodu

Wolf
@Ktoś 01.08.2018 09:48

Tak dla przypomnienia Byłem uczniem akademii i mogę powiedzieć,że ciesze się że nie przedłużyłem umowy była by to chyba najgorsza decyzja w życiu.Kadra nauczycielska zróżnicowana są lepsze i gorsze osoby.W umowie jest wyraźnie napisane praca 8 godzin lecz zajecia praktyczne kończy sie 14;50 i sprząta maszyny co z tego że w 10 min ich nie posprzątasz brakuje czasem szczotek szufelek i trzeba czekać.Często z hali z maszynami w akademii po posprzątaniu swojego stanowiska wychodzisz z 15;30/ 15:40 a nikt nie płaci ci za zostanie tyle po godzinach pracy.Nauka w szkole na ul.Piotra Skargi tez nie jest porywająca siedzisz i przepisujesz książkę.Jeżeli lubisz się podporządkować pod debilne zasady to jest to szkoła dla ciebie :)

Lojan
@Wolf 01.08.2018 12:30

A ja? Jestem uczniem akademii i szczerze - sama prawda. Warto jeszcze dodać o wykwalifikowanych instruktorach... chyba w złodziejce. :) Pozdrowienia dla osób, znających temat... i dla reszty, która milczy.

Belzebub
@Ktoś 01.08.2018 09:48

No i bardzo dobrze widocznie na więcej nie zasluguja

Lipeo
@Belzebub 01.08.2018 18:18

Porównując z osobami pracującymi w firmie od 1,5 roku to jest wielka lipa każdy ma więcej niż 16 brutto. Osoby przychodzące z ulicy dostają niecałe 2 zł mniej na start, niż absolwent akademii, ba po okresie próbnym mają więcej niż absolwenci szkółki. Jeżeli chcesz zdobyć papier to szkółka jest niezłym wyborem, tylko kto dziś patrzy na Twoje wykształcenie? Liczy się tylko to co potrafisz.

Hugo kolontaj
@Lipeo 02.08.2018 08:35

No jak ktoś się obija kolizje robi niszczy tylko frezy i melase produkuje to ile byś mu dał na start?

Zetelin
@Lojan 01.08.2018 15:51

A na CNC płytki zużyte z produkcji dostają

Pozdrodlafidaliblaznszbelcha
@Zetelin 03.08.2018 11:31

Js jestem zadowolony ze szkolki :) dala papiery niemieckie, doswiadczenie a teraz robie bezstresowo zagranica ,pozdrawiam myslacych

DrStrange
@Zetelin 03.08.2018 11:31

A na jakich chcialbyś sie uczyć? Ja tam wole taki którego nie szkoda rozpierdzielić

kiki
@Ktoś 01.08.2018 09:48

tez prawda im to chyba tylko o dotacje na uczni chodzi a nie żeby was nauczyć po co masz wiedzieć i wygryźć kierownika albo majstra ????

Syku
@Pozdrodlafidaliblaznszbelcha 03.08.2018 22:58

papiery niemieckie ktorych i tak nie akceptuja w Niemczech

tadana
@kiki 07.08.2018 10:52

dotacje tak czy siak dostaja a uczniowi placa bo to i tak uz uni a jak uczen zrezygnuje musi wszysto oddac. Czysty binesik

Polak

Witam Czy ktos slyszal o zmarlym na udar majstrze. Podobno dwie jego corki zwolnily sie z firmy i wytoczyly proces firmie o zmuszanie do pracy. A dyrektor naslal zbirow na nie i teraz prokurator sie tym zajmuje. Jezeli to prawda to niezla lipa z tej firmy. Ciekawe czy niemcy wiedza jaki tu jest porzadek

bat.
@Polak 19.05.2018 00:06

O niemcach można powiedzieć dużo, a zwłaszcza to że pilnują swojego interesu. W tym wypadku na pewno też tak jest. To że prezes G. stale dokręca śrubę własnym rodakom też niemiec wie. Jeśli to prawda o tych zbirach to wcale mnie to nie dziwi. Można tylko współczuć tym dziewczynom które i tak przeżyły śmierć ojca. Mam tylko nadzieję że wreszcie sprawiedliwości stanie się zadość.

Ja
@Polak 19.05.2018 00:06

Bzdura....

Pracownik
@Polak 19.05.2018 00:06

Witam pracuje w tej firmie co do ,,zbirów'' nic mi nie wiadomo ale sprawę owszem rodzina założyła przez co wszedł w życie zakaz przychodzenia dwóch dni w weekend chodzi o to że jeśli np. zapiszesz sie w sobotę nie wolno ci przyjść w Niedziele do pracy przez co ludzie którzy kochają tam pracować 7dni w tyg. przez cały miesiąc (Trzeba nie mieć życia , przyjaciół i związków żeby tak pracować) są strasznie oburzeni na rodzinę zmarłego Bogdana potrafią nawet wyzywać na niego i jego rodzinę że teraz przez nich nie mogą zrobić np. 8 dni weekendowych które ciągle robili tylko 4 dni chorzy ludzie ...

Polak
@Ja 19.05.2018 14:17

Co jest bzdura? Czy to ze galek owi o nas smieci. A na dziwczyny z quesu mowi te (usunięte przez administratora) Czy to ze firma robi czesci w posce a boshowi mowi ze to z niemiec? Czy to ze podczas ostatniej wizytacji nazwali nas klamcami? Czt to ze po wypadku ciezarowki na a4 pod wroclawiem ludzie we firmie myli czesci hulse 146 z blota i resztek trawy. Ite czesci powypadkowe poszly jako dobre. Cojest bzdura? Slucham

Jacooo
@Polak 21.05.2018 22:02

Hehehe dobre! A co tym mytym 146 brakowalo ze niby nie mogly byc sprzedane ?

Polak
@Jacooo 22.05.2018 21:51

A to ze byly po wypadku. Porysowane i z punktowymi wgnieceniami. Przywiezione w kastrach budowlanych zmieszane ze ziemia. Firma dostala zwrot kasy z ubezpieczenia. Wiec mogla sprzrdac te czesci i jeszcze raz na tym zarobic. Skrzynki pogiete. Czrsci w wiekszosci mocno uszkodzone. Do tego szczotkoeane kilkukrotnie przez motomana na twardej szczocie. Czy nie zmieniła się srednica zew? W czesciach plastykowe odlamki z aut. I jeszcze jedno. Czemu firma na rmua nie pisze rzeczywistej liczby godzin przepracowanych na weekendach? Pracujesz 3 soboty i 4 niedziele a masz nadgodziny w liczbie 8 czyli jeden dzien. A reszta jako nagroda miesiaca. Czy nie jest to oszystwo?

kosmo
@Polak 23.05.2018 05:17

Polak: wydaje mi się, że klient ma pewne wymagania co do części, jeśli zostały spełnione to nie ma problemu, jeśliby byłyby naprawdę rażące błędy jak piszesz - odłamki, mocne uszkodzenia, klient taki jak Bosch na pewno nigdy by czegoś takiego nie zaakceptował tylko wlepił firmie gigantyczną reklamację, więc coś się nie klei w tej wypowiedzi.

UKMi6
@Pracownik 21.05.2018 20:57

System zostanie wprowadzony tylnymi drzwiami, wspomnicie moje słowa. Skoro nie ma możliwości pracy dla niektórych ludzi do oporu to ten sam wymiar godzin bądź podobny zostanie zachowany w systemie. A przy przechodzeniu na system w wielu firmach zakład dokłada te 4 czy 5 stów do pensji. Ktoś wspomniał, że aby system został wprowadzony zgodę musi wyrazić 70% ludzi. Na pewno więcej ludzi byłoby teraz nieprzeciwnych systemowi po zakazie pracy maksymalnego wymiaru nadgodzin...

Polak
@kosmo 23.05.2018 07:50

Co ci sie nie klei? Czesci myte na myjce elma. Obrabine na motomanie. Ktory teraz dziala na ecm 5. Chlopaki ze zmiany pieluzka justa i motyki czyscili te czesci. Czy klient je kupil? Nie wiem. Ale sam fakt takiego dzialania nie powinien miec miejsca. A nawet jak ich nie sprzedali to po co je kazali myc? Po co ta szopka? Bo sa zachanni. Liczyli ze moze chociaz jedna sztuke uratuja.

kosmo
@Polak 24.05.2018 05:04

Nie klei mi się teoria, że jest cos nie w porządku. Jeśli części miałyby trwałe uszkodzenia, niezgodne z wymogami klienta - nie zostałyby przez niego przyjęte. Jeśli mozna było część odratować - sam bym tak zrobił, szkoda pieniędzy i pracy tych ludzi - wyrzucić w błoto jest najłatwiej. Jak się wywalisz z sześciopakiem to wywalisz wszysto do kosza, czy jednak zostawisz sobie ocalałe butelki? :)

Polak
@kosmo 24.05.2018 14:06

Co sie nie klei? To sa same fakty. Zreszta co ja wiem. Ja tylko mylem te czesci.

g.
@kosmo 24.05.2018 14:06

To w takim razie po co te wszystkie procedury ( ha,ha) przy produkcji skoro można inaczej ? ;) A zwykłego pracownika karze się za dużo mniejsze rzeczy. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Oszustwo i tyle. VW stracił kupę kasy, głównie w USA za kombinacje. Oczywiście cichutko w mediach o tym, tym bardziej że sprawy sądowe ciągle się toczą. Jak mawiał klasyk: nie idźmy tą drogą!

kosmo
@g. 25.05.2018 10:55

VW oberwał bo wprowadzał w błąd konsumenta (sprzedawał auta, które niby spełniały normy a w rzeczywistości fałszowali wyniki a normy były znacznie przekroczone). Nie widzę związku - skoro części były przebrane i myte, to znaczy, że chciano za wszelką cenę, by do klienta doszły ZGODNE z jego wymogami. Poza tym zakładacie Panowie, że klient niczego nie wiedział, a skąd takie informacje? Jak mamy się trzymać faktów, to trzymajmy się tych, które znamy i możemy potwierdzić. Tego nie możemy.

Qs
@kosmo 25.05.2018 14:38

Klient wiedzial o wypadku i wiedzial ze otrzyma takie czedci, a kolega ktory pisze o oszustwie i innych bredniach jak nie ma pojecia jak wygladaja negocjacje z klientem to niech zajmie sie swoja robota np zamiataniem .

Bremor
@Qs 25.05.2018 20:21

Tak. Akurat. Takie bajki to dzieciom opowiadaj. Sam z majstrem podmieniałem przewodniki przy detalu kessel 12101. Tak aby klient myślał za index robi 15 tysi na zmiane a nie 5. Bo takie kłamstewka to normalka w tej firmie.

xyz
@kosmo 25.05.2018 14:38

Racja. Nie wiemy czy o tym wiedział. Moze chciał takie czesci? Ale czy to jest ok? Struktura tych cześci posiada mikropęknięcia które przy określonej konfiguracji czynnikow zewnętrznych mogą spowodowac wadliwe działanie komponentu w którym zostanie zamontowana takowa część.

student
@xyz 25.05.2018 20:57

xyz pokaz ekspertyzy ze maja mikropekniecia, to czesci ktore sa wozone wozkami i tluka sie O siebie tez maka mikropekniecia? To jest podstawowa wiedza na II semestrze na materialoznawstwie na mechanice na polibudzie co kiedy i jak dzieke sie ze struktura , ale co ty o tym mozesz wiedziec

Ja
@Bremor 25.05.2018 20:51

Ale sensacja! Ja podmienialem przewodniki ze teile wyprodukowal nie pan kowalski tylko pan nowak no i jaki z tego wniosek?

Polak
@Ja 25.05.2018 21:14

Ano taki ze firma dziad. Tak sie nie robi. Mama nie uczyla ze nie nalezy klamac?

myjnia
@Polak 19.05.2018 00:06

Ale piszesz o majstrze który zmarł parę miesięcy temu czy znowu komuś się zmarło?

Krzysiek
@Polak 19.05.2018 00:06

Ten majster miał na imię Bogdan ? taki z wąsem i ciągle nosem pociągał ?

Poland
@Krzysiek 30.05.2018 11:13

Tak. I dlatego galek wprowadzil prace naweeekendachjednodniowa.

Polak
@Poland 31.05.2018 18:49

Dziwi mnie ze na rmua mam tylko 8 godzin nadgodzin a reszte dni jako nagrode miesiaca. Inspekcja pracy i zus mocno sie zdziwily. Oczywiscie oddzialy warszawskie. Nie te z piotrkowa.

repo
@Poland 31.05.2018 18:49

Ten zakaz o ile w ogóle jest to ściema. Teraz zaczęły się szantaże na poszczególnych działach. Albo będzie obstawa na weekendy z miesięcznym wyprzedzeniem na niektóre (na razie) detale, albo "system".... No, interesująco się rozwija sytuacja.

Hi
@repo 07.06.2018 07:30

To ja poproszę system

anonymous
@Hi 07.06.2018 18:25

NIGDY SYSTEMU NIE WPROWADZA BO KAZDY MOZE ODEJSC ZA POROZUMIENIEM STRON PRZY ZMIANIE PRZEPISÓW NA NIEKORZYSTNE DLA PRACOWNIKA TUTAJ MACIE INFO http://mojafirma.infor.pl/raport-dnia/212097,Procedura-zmiany-warunkow-zatrudnienia.html CHYBA ZE NIEMCY KUPIA WAS ZA OJRO OJRO :)

Polak
@anonymous 07.06.2018 20:40

Nie mozna odejsc za porozumieniem stron. Pytalem wszystkich od majstra do galka

Omga
@Polak 10.06.2018 14:27

A może mistrzu zapytaj prawnika? Też jako szef bym Ci powiedział że nie możesz odejść ????????

Polak
@Omga 16.06.2018 08:44

W przepisach jest opcja odejscia za porozumieniem stron. Tylko firma robi naxlosc odchodzacym. Zawsze mozna porzucic a wtedy zgodnie z prawem musza za przepracowane dni zaplacic. A jak chca moga sie sadzic ze mna. Porzucenie pracy nie jest scigane z urzedu tylko na wniosek np. Pracodawcy

anonymous
@Polak 16.06.2018 10:15

Czym ty straszysz https://poradnikpracownika.pl/-porzucenie-pracy-przez-pracownika

Amadeusz
@anonymous 17.06.2018 17:44

Można odjeść kiedy się chce zawsze tak robią że mają jakieś niby swoje zabezpieczenie że dają okres wypowiedzenia ale to idzie się wtedy na zwolnienie bo raczej nie chcs nikogo kto ma okres wypowiedzenia bo mógłby narobić (usunięte przez administratora) takiego że nie polapaliby się przez dłuższy czas . Dostanie się jakiś okres wypowiedzenia na 3 tygodnie albo miesiąc to zwolnienie i po sprawie z resztą sam majster powie żeby iść na zwolnienie. Też słyszałem o jakimś majstrze że się przepracował i dostał zawału bo pracował cały miesiąc ? Z resztą w tej firmie zdarzają się często wypadki tylko pewnie starają się sprawę zamieść pod dywan by nie mieć żadnych nieprzyjemności

Syku
@Poland 31.05.2018 18:49

nie mozna bylo sie odbijac we wszystkie weekendy bo kontrola by stwerdzila ze nie sa przestrzegane normy pracy

huhu
@Polak 23.05.2018 05:17

i nagany pracownice dostaly za to ze takie czesci pakuja

huhu
@kosmo 23.05.2018 07:50

jak sie w ppm miescili mogla sobie firma na to pozwolic

huhu
@Polak 10.06.2018 14:27

mozna

huhu
@Polak 10.06.2018 14:27

ja odszedlem

Pracownik

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Przede wszystkich powinii włączyć klimatyzację latem żeby na hali była normalna temperatura która pozwalała by normalnie pracować i zlikwidować mgłę olejową poprawić wyciągi i uszczelnić maszyny żeby nie oddychać tą mgłą !

konopko

Zajebiscie jest, kasa OK. dyscyplina jak u niemca , porządek, miło tu pracować

Syku
@konopko 11.10.2011 14:41

dyscyplina jest jak u Polaka. W Niemczech maja zwiazki zawodowe jak jestes docisniety zglaszasz sprawe . Ciekawe czy za kamery(filmowanie ludzi ) pracownicy wyrazili zgode za nagrywanie jak nie nalezy udac sie do sadu.

Była Biurwa

Ważny jest rysunek techniczny, tolerancje, normy materiałowe. Na rozmowie obiecują cuda, że to co chcesz otrzymasz w premii, a życie to potem weryfikuje. Gdy spóźnisz się 1 min, odrabiasz 30 min. Odbicie się przy czytniku np. 7:59:59 jest źle widziane, jest nawet taki jeden, że stoi przy czytniku i obserwuje. Generalnie firma nie potrafi zatrzymać dobrych pracowników. Ważny jest niemiecki i ewentualnie angielski, tylko broń Boże nie lepiej od kierownika produkcji !!! Najlepiej nie jeździć w delegacje zagraniczne, obcinana jest dieta :/ Ale to fakt, że w firmie nauczysz się posługiwać sprzętem do pomiarów, zegary maszyny optyczne. Firmę mam serdecznie w (usunięte przez administratora), ale ten obiad za 7 zł naprawdę był pyszny, i nie wiem kto się tu czepia o obiady, zupa ile chcesz, bar sałatkowy ile chcesz, do tego mięsko, ziemniaki lub inne dodatki i deser. Kawa b. dobra z maszyny do kawy, Tylko trochę wkurzające było że jak w jednym Menu były frytki to już w drugim nie można było wziąć. No i niestety w firmie gdzie zatrudnia prawie cały Piotrków, i nie ma zbyt dużej konkurencji pracy Kapusiów jest bez liku.

kosmo
@Była Biurwa 15.11.2018 19:01

"Odbicie się przy czytniku np. 7:59:59 jest źle widziane" Proszę Pani, skoro dla Pani przyjscie do pracy o całą minutę wcześniej niż zwykle jest jednym z najważniejszych problemów to całkiem dobrze świadczy to o firmie natomiast mówi co innego o komentujących tu - nawet najbardziej absurdalny zarzut jest lepszy od żadnego.

Rqw
@kosmo 20.11.2018 17:23

Przyjście wcześniej nie byłoby problemem, ale co z tego że przychodzisz jak i tak mało się dowiesz. Od przekazania i rozdziału pracy jest brygadzista, majster. Jest ich zdecydowanie za dużo i wprowadzają chaos i dezinformację. Powinni wszystko wiedzieć a dzwonią do operatorów i wypytują o to co nie jest w kompetencji człowieka który i tak ma dużo roboty na 2-3 maszynach. A najlepsze są sytuacje gdy jeden przyjdzie, potem drugi i rżną głupa że nic nie wiedzieli o tym czy owym. To po co oni w ogóle są? Chyba tylko do "zachęcania" do weekendów w pracy. O premii świątecznej też cicho, czyżby forma zemsty?

lolcattt

Moje sugestie dla Haering Polska: Znajdźcie sobie dobrego prawnika

Kamil

Cześć, czy może mi ktoś powiedzieć jak wyglądają zarobki dla nowych osób na produkcji? Są przyjęcia? Jaka podstawa i ewentualne premie, benefity itp? Duzo jest tu negatywnych komentarzy ale nie ma nic o stawkach i warunkach zatrudnienia?

wc

Polska świętuje, hering pracuje. Herr jacek zarządził. Oporni na dywanik i spowiedź. Brawo.....

Mari
@wc 08.11.2018 23:51

Boisz się odezwać? To się nie dziw, że jest tak, jak jest.

Walo
@wc 08.11.2018 23:51

Nikt nie zarządził, tylko uprzejmie zaprosił na poniedziałek do pracy.

Polak
@Walo 10.11.2018 01:30

Byla lista. Kto chcial to przyszedl. Ja nie. Jeszcze mnie nie zwolnili.

Jonhny

Strach przed spoznieniem na czytniku... Tragedia

Obiektywny

Impreza była zaplanowany w każdym szczególe, nawet najdrobniejszym. Sama atmosfera, atrakcje przeszły najśmielsze oczekiwania. Każdy mógł znaleźć dla siebie coś, co mu się spodoba. Wielkie gratulacje dla osób odpowiedzialnych za tę imprezę, zrobiliście kawał dobrej roboty! Dziękuję! Jedynym minusem były wszechobecne osoby, które "zeszły z popołudniówki" i chwilę po północy zaczęły odlatywać. Spanie przy stole... to już chyba nie przystoi.

rgw
@Obiektywny 02.07.2017 11:30

Ten minus jak piszesz to sól tej firmy, który robi na tych niemieckich panów i zniemczonych polaczków ze spranym mózgiem. W normalnych firmach na zachodzie nie trzeba pracować w weekendy i można zarobić przy tym na godne życie, nawet będąc tylko zwykłym szeregowym pracownikiem. Zresztą nie umiem sobie wyobrazić przebywania z ludźmi którzy nie są godni aby im okazywać jakiekolwiek ludzkie odczucia, choćby impreza była jak najlepsza.

Jacunio

No nieźle sobie ta mała poradziła z palantem. Ale wiele młodych zmacał. A facetom już łapy chodziły, żeby go dorwać, następnym razem będzie ciepło...

Miastowy
@Jacunio 04.07.2017 21:29

Dziwna firma, wszyscy niby wiedza jaki ten koleś jest i nic z tym nie robią. Prowincjonalne podejście wielu dziewuch pewnie tez się dokłada. Do czasu

Rychu
@Jacunio 04.07.2017 21:29

Szkoda, ze mu nie j*** i by w końcu wyleciał. Teraz nie musielibyśmy wysłuchiwać tego bełkotu i zbierać (usunięte przez administratora) bez powodu. Laska ma niezłe jaja, swoją drogą. Druga to by uciekła i chlipała w kącie. Facety nasze ją lubiom

Goral
@Rychu 20.03.2018 12:08

To ta dziąłcha odchodzi? Szkoda. Takich malo charakternych i łapą dobrą do naszych chłopów z maszyn. No ale tera to nasze dyrektory znowu se bedom mogły tańcować z następnymi chętnymi do kariery. Śmiechu warte.

Bożena
@Goral 15.06.2018 12:41

Szkoda, ze odeszła. Ta nowa to taka czarna su***. Nawet dzirn dobry nie powie, damulka. Tamta to była fest dziewczyna. Witała się z każdym rzędem jak szła. Nie wywyższają sie nigdy. Dobry człowiek była. Nieraz doradziła książkę dla dzieci czy jakiś ćwiczenia. Git podejście do każdego. Ma ktoś jakieś namiary na nią?

Emek
@Bożena 27.07.2018 08:33

Znajdź jej ludzi, maja numer. Już kilka osób pytało o korki dla siebie i dzieci. Takie podejście do ludzi się ceni. Może się zgodzi

Lina
@Emek 01.08.2018 10:44

Kto dostał, to ma :)) wątpię, czy weźmie kogoś z takich bałwanów. Laska z taką wiedzą pewnie wybiera sobie ludzi albo już dawno jest gdzieś inaczej. Ale mamy idio. tów, ze zatrudniają puste lale na rozkazy starego capa. Wygodnie sobie siedzi na starość i kasę trzepie. Niczego nie uczą. Ani Niemca, ani zawodowych w szkółce. Nauczyciele maja trzymać mordy w kubeł i robić, co im góra każe. Dno, szkoda czadu i pieniędzy z lojalki. Mądrzy nie tracą ani jednego ani drugiego. Na produkcji tylko huczy od plotek, ze nie chcą chodzić bez tamtej małej blondyny. Ale biuro pewnie się szczerzy, niedouczone mądraliny z kompleksami. Trzeba uciekać jak najszybciej, jeszcze trochę.

Ot co
@Obiektywny 02.07.2017 11:30

Tak tak.Wazelina płynęła szerokim strumieniem.Najnudniejsze ponad 2 godz w życiu.Wiecej sie nie piszę.

Obiektywnie patrząc
@Obiektywny 02.07.2017 11:30

Wg mnie naciagana trójka.Gfzie ty widzisz perfekcję?Chba ze zasada ,,byleby wódy bylo dość"jest dla ciebie pefekcją.Po kolei.Aby wejśc najdłuższa jolejka w jakiej w życiu stałem.Nawet za PRLu takich nie bylo pod mięsnym cxy monopolowym..Część oficjalna standardowo nudna,ale zdecydowanie za długa.40 mi to byloby akurat ,a godz to max .Ponad 2 godz międlenia i upychania wazeliny, to stanowczo za długo. Catreing zorganizowany beznadziejnie.Nabiegsly sie te kelnerki.Nim doszly z zaplecza do najdslszych stolików to im styglo.Tam bylo z 80 mi tak po jednej eazue czy półmisku nosily.Jedzenie barowe. Szwecki stół zbyt ciemny.Loteria co sie trafi ,bo niewiele bylo widać. Scena zbyt blisko stołow.Bylo miejsce powinna być odsunièta jeszcze ze 30m.Lufxie tańczyli pomiędxy stołami nad głowami kondumujących. Części artystycznej nie oceniam,bo to rzecz indywidualnych upodoobań.

Pracownik
@Goral 15.06.2018 12:41

PISZESZ JAK TYPOWY (usunięte przez administratora) ZE WSI ,,dziąłcha'' ,, chłopów z maszyn'' ,,tera'' NAUCZ SIĘ POLSKIEGO WIEŚNIAKU ALE W TEJ FIRMIE PRACUJE 80% WIEŚNIAKÓW TAKICH JAK TY

Wsiak
@Pracownik 20.09.2018 15:19

Pier* się. Znalazł sie panicz z miasta. To my wsiaki ciągniemy to (usunięte przez administratora) to my zapieprzamy na maszynach. Paniczyki z miasta pół dniówki by nie wytrzymali. Pilnuj swojej kasy, masz i tak mniej niż my wsiaki. Bez nas ta firma nie istnieje. Mali ważne czy umiem dobrze polski, takie nieroby jak ty czepia się byle gó* żeby sobie poprawić nastrój bo same nic nie reprezentują. Spocisz mam dom i lepsze suto od Ciebie frustracie. I kto tu jest przegrany?

Testoviron
@Wsiak 20.09.2018 16:51

Auto ma XD I DOM. JESTEM KIMŚ! PATRZCIE JESTEM KUR! KIMŚ XDDD. MNIE OBRAZASZ? POLAKA? JESTEM KIMŚ

anonymous
@Wsiak 20.09.2018 16:51

Wsiak to przez was barany normy idą w górę i karzą wszystkim zapier...ć bo się nie szanujecie jak tanie dzi...ki . Zapieprzacie jak niewolnicy i się cieszycie bo ktoś was pochwalił albo was po plecach poklepał ,a można byłoby spokojnie pracować . Trzeba trzymać głowę wysoko ,a nie nisko jak Ty i Tobie podobni niewolnicy i lizodupy . W Niemczech za tą samą pracę ludzie biorą 10 000 zł bez sobót !! i pracują sobie pomału ,a nie jak ta ostatnia sz....ma...ta ! Pozdrawiam normalnych nie licznych z Haeringa

anonymous
@Lina 06.08.2018 11:20

Szukajcie a znajdziecie w Łodzi podobno.

Golec
@anonymous 10.10.2018 22:32

W Piotrkowie tez. Chłop ze szkoleniowcow mówi, ze uczy angielskiego jego dzieciaka.

Lol
@anonymous 10.10.2018 20:41

Bo ty myślisz, że ktoś patrzy czy taki Mietek ze wsi czy Janusz z miasta pracuje na 90% czy na 50% przy podpisywaniu kontraktów na ilości części? ... A odnośnie ilość części spadających z maszyn , to za to Ci płacą żebyś robił normę. Wszędzie tak jest.

Zdesperowany

Tragedyja z tą grubą babą. Gdzie isc, żeby już nie chodzić? Zajęcia są nudne, nic nie rozwijają, nawet nie chce słuchać, ze te tematy już robiłem i chce cos nowego, w końcu to mój czas i pieniądze. Kseruje jakieś badziewie, a brak umiejętności swobodnej rozmowy. Masakra.

Gadający po niemiecku
@Zdesperowany 29.10.2018 13:20

Ciekawe czy egzaminki bedą w tym roku. Kończy się czas, trzeba się zastanowić, czy warto dalej się męczyć. I tak w robocie nie gadamy. Szkoda kasiury dla pańcie nauczycieleczki. Jak do Hansa, to bym znów pochodził. Ta reszta to mielizna

Radosny
@Goral 15.06.2018 12:41

Ta wielka blondyna rży jak szkapa, jak tylko dyrektory się kręcą. Wiadomo, ze jsk się nie ma w głowie, to sue nadrabia resztą. Cieniutka jak barszcz na zajeciach. Ale facety myślą nie tym co trza, śmiechu warte towarzystwo. Za grosz profeski, wielka firma niby, a takie zadupie w głowie

Schutte

Na wstepie pozdrawiam wszystkich ciezko pracujacych w firmie ,bo sa tacy co nic nie robia a zbieraja za to kokosy z palmy ku samej gorze, ale do rzeczy ,3 lata temu po ukonczeniu akademi zwolnilem sie z firmy dzis pracuje w niemczech a firmie haering oraz hansowi dziekuje za nauke jezyka programowania, i ogolnie maszyn oraz wiedze ktora posiadam, bo w niemczech dopiero rozwinalem skrzydla i zajmuje stanowisko dzis sichtleitera. Ciesze sie ze nie musze pracowac w tej fabryce bo atmosfera jest gorzej niz kiepska ,kazdy na kazdego donosi ,ucinane nagrody od tak sobie tlumaczeniem ze system wyliczyl itp itd ogolnie pozdro dla wszystkich ktorzy tam zasuwaja jestescie robocopami Moje sugestie dla Haering Polska: Zadnych

Ona

(usunięte przez administratora) kumoterstwo i nepotyzm szczególnie na szlifierni

Lenka

Moje kierowniczka jest beznadziejna. W niczym nie pomoże, tylko cały czas spogląda spode łba i kabluje na nas. I tylko zryły z góry. Strasznie się tutaj pracuje, człowiek boi się głośniej oddychać, szkoda tych młodych dzieciaków z akademii, są jeszcze bardziej wystraszeni. Kilka dziewczyn odeszło, tez muszę zacząć szukać. Lepiej mniej zarabiać, ale mieć spokojniejszą głowę. Dramat.

Xxx
@Lenka 13.08.2018 12:18

Dziewczyno, lepiej jedz obiad i zasłoń telefon, bo ta druga franca zobaczy i cię podknoci. Ta stara jest jeszcze gorsza niż twoja, ale tak samo też leci od razu do dyrci. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Paniusie się boją o stołki, my szybciej się uczymy od nich i się boją.

Pracownik
@Lenka 13.08.2018 12:18

Cała ta firma taka jest masakra nie ma sie co zastanawiać tylko uciekać z tej firmy bo człowiek nerwicy dostanie

anonymous
@Lenka 13.08.2018 12:18

Zwolniłem się z Haeringa po 2-3 latach pracy to było najlepsza decyzja w moim życiu uwierzcie mi :) teraz tylko czytam i się śmieje ,że nic się nie zmieniło .

Para. Sol
@Lenka 13.08.2018 12:18

I (usunięte przez administratora) wyszła z naboru. Chcieli lojalek i ni ma studenciakow. Pazerni na kasę, nigdy się nie nachapiom. I strumyczek dla hansiora tez już nie taki duży, a kiedyś nas wyśmiewał, ze my takie glomby.

M.Gessler

A co powiecie na temat zakładowej pseudo restauracji, super szefa kuchni i jego świty?

Restaurante
@M.Gessler 17.09.2018 17:51

Zupy pyszne.... ostatnio karczek to jakaś padlina . Obsługa Traktuje zwykłych pracowników jak jakisch podludzi inaczej z kierownictwem lub obcymi ludźmi którzy płacą gotówka za obiady...im podaje się napoje pod nos a my nie możemy prosić o zapiekane ziemniaczki zamiast ryżu bo nie jest do tego dania.. żart. Pracownicy zakładu dla "restauracji" nie odwrotnie.

Pracownik
@Restaurante 17.09.2018 18:06

Zgadzam się z poprzednikiem w 100% wpadki typu śmierdzące flaki, niedopieczone mięso, skwaśniałe desery czy skiśnięte surówki na szczęście zdarzają się coraz rzadziej ale podejście obsługi wcale nie dodaje apetytu a za ten karczek jak zelówa to szef kuchni powinien napisać raport 8D ! Traktujcie wszystkich tak samo ;-)

Smakorz
@M.Gessler 17.09.2018 17:51

Kantyna to super miejsce. Można nie chodzić jak Ci nie pasuje. Jedzenie jest to spoko. 2 dniowy obiad w cenie 7zl czyli jak hamburger. A jakość bez porównania lepsza od kebabow.

Lowa
@Smakorz 17.09.2018 20:41

Można jeść nie będąc pracownikiem i płacić gotówką?

Restaurante
@Lowa 17.09.2018 21:04

Oczywiście , jest kilka takich osób które nie pracują w zakładzie a jedzą za gotówkę .

Restaurante
@Smakorz 17.09.2018 20:41

Jeśli uważasz że płacisz za obiad 7zl to grubo się mylisz. Kantyna jest sponsorowana z funduszu zakładowego a fundusz zakładowy to składaka miesięczna każdego z pracowników . Czy jesz czy nie i tak płacisz.

Kosmo
@Restaurante 17.09.2018 21:22

Nie prawda- fundusz zakładowy to nie jest składka pracowników, to jest składka, którą dodatkowo musi opłacać zakład pracy.

pascal
@M.Gessler 17.09.2018 17:51

Hmm ludziom sie w (usunięte przez administratora) poprzewracalo zrob sobie obiad w domu za 7zl ciekawe co to bedzie....tutaj obiadki super smaczne swieze ja osobiscie za duzo tego jeszcze nigdy niezjadlam zeby talez byl pusty a do bufetu salatek nawet niepodchodze bo gdzie to pomiescic ci co sie zle wypowiadaja powinni stanac po drugiej stronie lady chyba masz menu przed soba i wiesz co do czego a nie jeszcze a moge fryteczki z tamtad kotlecika z tad zenada tam tez pracuja ludzie i tez maja kogos nad soba jak ci niepasuje to zrec w domu.

Nadieża
@pascal 18.09.2018 17:05

Pół rzeczy to mrożonki i dania z proszku. Kuzyn pracuje w księgowości i to rozlicza. (usunięte przez administratora) straszny. Do tego napoje z toną cukru. Kto mądry, ten nie je.

Pracownik
@Smakorz 17.09.2018 20:41

Zjadł byś wszystko byle by tylko było tanio TRAGEDIA !

Nie można
@Restaurante 17.09.2018 21:19

Dowiedz sie kto to jest.Krewni i znajomi królika.Dla ludzi z zewnatrz wstęp wzbroniony.

worker
@Nie można 28.09.2018 16:37

I bardzo dobrze, że wzbroniony, inaczej już całkiem nie byłoby gdzie siąść.

Polak
@pascal 18.09.2018 17:05

Poziom wyksztalcenia pracownikow haering polska. Z tad.... Piszemy stąd Do szkoly wróć

Taki gość
@Polak 29.09.2018 19:13

Jak do haeringa biorą wszystkich jak leci czy to kucharz czy to masażysta byle ułamki umiał O.o

zainteresowanapraca

Jak wygląda praca w dziale księgowośći ? Jakie pieniądze można zarobić jako asystentka ? oststnio wisialo ogłoszenie ne pracuj.pl na to stanowisko

Bezimienny
@zainteresowanapraca 27.09.2018 07:41

Przede wsystkim 9h (godzinna przerwa miedzy 12 a 13) jezeli to Ci odpowiada to mozna zarobić

zainteresowanapraca
@Bezimienny 27.09.2018 19:16

Co rozumiesz przez stwierdzenie można zarobić ? Pensja pow 3?Jeśli chodzi o atmosferę i przełożonych jest ok ? Duże są roszady na dziale ?

Powodzenia
@zainteresowanapraca 28.09.2018 10:56

Atmosfera ?Buchacha.Przychodzisz tu tyrać.

Bezimienny
@zainteresowanapraca 28.09.2018 10:56

Ja Ci napisałem ogólnikowo a po resztę zapytaj na rozmowie kwalifikacyjnej. Pozdrawiam P.S Atmosfera średnia

porozmowie
@Bezimienny 30.09.2018 07:47

Na rozmowie to ci nic ie powiedzą . Podstawowe pytanie ile chce Pani zarabiać a jak zapytasz ile mogą Państwo zaproponować to usłyszysz odp. ja pytałam pierwsza. Później oczywiście koloryzują o premiach ,ale jak usłyszą twoja kwotę 9pomimo tego ,że nie żądasz milionów )to uwierz mi , że telefonu po rozmowie kwalifikacyjnej nie ma pomimo zapewnień ,że zadzwonią nawet jak cię nie wybiorą .Totalna olewka. Także ja uważam ,że zarobić się u nich nie da . Chociaż to jest pojęcie względne bo dla jednych 2500 będzie ok a innym 3000 nie wystarczy ,ale widać ,że Pan pomocny w uzyskaniu informacji nie jest .

Kris

Mam niemiecki od niedawna koło kantyny. Lasencja ładna, miła dla oka blonyneczka. Tylko nic nie rozumiem :( jak pytam, to robi słodkie oczy dalej, ale nie bardzo umie wytłumaczyć. Ktoś się orientuje, zu jest opcja zmiany babki? Zależy mi, żeby się nauczyć tego języka.

Tolo
@Kris 19.04.2018 10:43

To trafiłeś panienkę M. :) jeden z kolegów z nią chodził. Taka blondyneczka :))) z nauczaniem lipa. Chłopaki na cycuszki patrzą, bo nie bardzo reszta z tym niemieckim jej idzie.

Kozak
@Tolo 19.04.2018 10:49

Chociaż se polukają. Nasza przez ścianę dwie tony cięższa :))

Automatyk
@Kris 19.04.2018 10:43

Baba przy pakowaniu. Dość wredna, miałem z nią kiedyś. Już nie chodzę, bo mnie skreślili. Ale jakbym mógł, to bym wrócił, bo dobrze tłumaczyła.

Kris
@Automatyk 19.04.2018 10:51

Blondyna czy czarna?

Hubi

Byłem u tej czarnej. Masakra. Mruczy tylko pod nosem. Teraz już kumam u blondyny, ale na początku nie mogłem tez pokapować. To tłumaczyła od początku i nazad.

Bolo
@Hubi 19.04.2018 17:11

To ta co o egzaminy pisze? Ciekawe kiedy znowu przyślę mejla, że mamy zliść do piwnicy? Podobno straszna su***. Nic się dowiedzieć wcześniej nie można. Ciekawe, jak nie zdam, to co?

Bolo
@Tolo 19.04.2018 10:49

Znowu lali nie ma na zajeciach. Niby cis tłumaczy z łysym. Pewnie kolana pod stołem sobie wyciera, tak pracuje :))) dla nas lepiej, żadna strata. Jak tłumaczy tak jak uczy, to śmiech na sali.

Rado
@Bolo 23.04.2018 12:19

Ciagle tylko narzekania na niemiecki. A ciekawe ile tak naprawdę z was matolow siada i zakuwa? Skończyłem akademie, uczyłem się u Hansa, potem u pani Edzi i jakoś pisze te maile i rozmawiam przez telefon i nie mam problemów z Deutschem. Koledzy u pani Moni jak byli tez nie narzekali. Ludzie, ogarnijcie się. Z pustego i Salomon nie naleje. Pozdrawiam nieroby i hejterów.

Erick
@Rado 24.04.2018 10:06

Nauka jezyka to kawal roboty a Ty moze masz predyspozycje do tego. W jakim dziale piszesz te maile jesli mozna spytac? Pozdro

Stoku
@Kozak 19.04.2018 10:50

Bebech jak po piwach, lekko łysieje, żal patrzeć, a jeszcze gorzej słuchać. Ton profesurki z koziej wólki, tylko książki, nic od siebie. Potem gadamy, że nie idzie się dogadać. Dobrze, że już skończyłem naukę u tej słabizny.

Skawu
@Automatyk 19.04.2018 10:51

Człowieku, pierwszy rok to (usunięte przez administratora) Kujesz i mało kumasz, ale później rzeczywiście gadasz. Mówiła tak krasnoludka, tak jest. Trza przetrwać. I potem cię skreślają. :( i następni. Gdzie tu logika?

Bolo
@Kris 19.04.2018 10:52

Ta jasna, mała. Chłopy z działu do niej chodzom, prosto gada. Idzie rozumić. Tylko to kucie słówek dołuje. I przerwy na nockach.

Sorter
@Bolo 08.05.2018 09:34

Piersza zmiana lukała, że paniusie zebranie z hansem majom i dyrektorową. Nietęgo chyba było, bo krasnoludka spłakana była, babeczki na pakowaniu wyrychtowały. Szkoda dziewuchy, ale coraz fajniejsze ludzie stad idą. Pewnie znowu te egzaminy zrobiom. Jak nie zdam to co wtedy?

Fidelek
@Sorter 29.05.2018 22:30

I idzie stąd :((((( kończy się czas szkoleń w tej firmie, jak takie ludzie odchodzą. Szkoda.

Pat
@Fidelek 06.06.2018 17:37

Nie gadaj :(((( jak krasnoludki nie będzie, to szkoda czasu na germański. Dziewuch do tańca i do różańca. Trza to opitoli, ale gut tłumaczy.

Rybny
@Pat 09.06.2018 01:04

Ta ziewająca się cieszy. Ostatnio nam mówiła, że mała wygarnęła łysemu i dyrektorowej. Szkoda dziołchy, ale czorna zaciera rączki. Mieć taką koleżaneczkami w robocie :( szkoda gadać

Roleski
@Rybny 09.06.2018 12:03

Ludzie, opamiętajcie się. Odchodzą dobrzy pracownicy z dużym doświadczeniem. Facet z projektów, wcześniej planowanie produkcji się posypało, surowcu, facet z tłumaczeń, teraz najlepsza laska od niemca. Nie będzie kim pracować.

Bolto
@Automatyk 19.04.2018 10:51

To ta co odchodzi? Nie kumam, taka w pytę i dają jej tak odejść? Dziwna firma.

Batyr
@Bolto 12.06.2018 22:42

Nikt tu się nie przyzna do błędu. Dobre sobie. Nikogo nie potrafią zatrzymać. Ważniejsze ego. Projekty leżą, dur to jeden wielki (usunięte przez administratora) gm i indexy tez potracili ludzi. Jakąś lalą tym bardziej nikt się nie przejmie. Reszta zamknie na jakiś czas pyski, bo postraszą. I jakoś będzie dalej się kręcić. Tylko potem pieprz*** o jakości. Śmieszne. Jak odcjodzą najlepsi ludzie, to skąd jakość. Do czasu.... mądry Polak po szkodzie. Ehhh

Wukaista
@Batyr 15.06.2018 12:34

Ludzie, obudźcie się. Jakości to dawno już nie ma. Tu rządzi ilość!!! I harówka w (usunięte przez administratora) warunkach. A niemiecki? Szkoda gadać. Uczyłem sie tyle czasu, u Edzi było gut, potem jakaś lalunia z fają na chwile, a potem niedouczona Bambi i dałem spokój. Szkoda kasy wielkiej, jak i tak w robocie nie gadam. Bedzie trzeba, to będę kuł prywatnie. Taniej wychodzi

Pasztet
@Rado 24.04.2018 10:06

To masz z powrotem te panią monisie, dramat. Tylko rzęski poprawia i tapetą swieci. O na ploty z czarną gumisicą lata po robocie. Dobrały się jak w korcu maku, obie leniwe jak pierogi. Mieli my dobrą dziewuche, to dali jej odejść. W pi*du taka nauka

Człowiek pracujący
@Pasztet 11.09.2018 11:52

Ktora to ta gumisica? Człowiek jutro idzie jak na ścinkę. Znowu kserówki i gadanie bez synsu. Niech se same dyrektory dygają, gapimy się na te tablice i nic człowiekowi te szwabskie dyrdymały nie zostają w łbie. Tera znowu przerwy, bo paniusia na urlopie. Mordynga

Plejman
@Człowiek pracujący 16.09.2018 11:21

Wolne masz i narzekasz? Nikt wam nie dogodzi. Ciesz się, g** miara wróci to jeszcze się nagadasz. Same helmuty bedą niedługo. Jak poziom szkopa taki jak polish to bez komentarza.

Partisz
@Człowiek pracujący 16.09.2018 11:21

To tera która lepsza? Chcieli my po nowym roku chodzić, ale chłopy z gm mówią, ze nie warto.

Bajeczny
@Partisz 16.09.2018 16:53

Mnie uczy głupia gruba pi.sda. Straszy nas dyrektorami, bo sama se nie umie poradzić. Jąka się i robi czerwona, jak tylko cos skomentuje ktoś. Wdzięczy się ino do krissa, podpytywał i ciagle robi i podpieprzanie. Niska samoocena. I książeczki non stop tylko.

Z Moszczenicy
@Bajeczny 18.09.2018 14:55

Gorsza nasza gumisica. Ogląda te paznokcie i brud wyciąga. Wieś i ubóstwo. A leń paskudny. Tylko ciagle nam mówi, ze zmęczona i nic jej się nie chce. A kumpel mieszka na wsi niedaleko niej i mówi, ze dorabia na korkach. Niezły szajs. Tu jej się nie chce, a w domu kasę trzepie. A nam lojalki wpychają.

Krajan
@Z Moszczenicy 18.09.2018 14:58

Nie pier.dol. Takie buty??? Zakaz powinny mieć, to by się wzięły do roboty, albo niech siedzą do 18, to im się odechce takich numerów. Człowieka jadą tu na potężne siano i co, i nic, bo panienki tylko du. Pu grzeją na stołkach.

Pompon
@Krajan 18.09.2018 15:01

No Hansu siedzi do wieczora, to i pindy mogą. A nie człowiek wchodzi na maszynę, za robotę się bierze, i z wywieszonym jęzorem musi lecieć do akademii do grubej. Tera to jeszcze pogoda chociaż. Paniusie belferki z popisowa. Niech się w końcu wezmą do uczenia, a nie tylko gadu gadu i lizanie du.py majstrom i kierownikom, a prostego człowieka zlewają. Jak się wypisać z tego bajzlu?

anonymous
@Krajan 18.09.2018 15:01

Niech robią na dwie zmiany jak my, chłopoki z akademii mogą, to one tez. Zobaczymy czy takie mocne w gębie bedą. Dobrze, ze zrezygnowałem, tera chodzę se do babki i dla siebie sue uczę, bo może wyjadę.

Bernat
@anonymous 20.09.2018 13:17

Gościu ma racje. Nie jest tak dobrze, we łbach nic nie zostaje. Tera była przerwa na nocki i zara Ide i nic nie pamietam :( znowu bedziemy trzepać to samo, strata siana. Na popołudniówki tysz lipa, idziesz na maszynę i pyk musisz liść na dojcza. Lepiej trochę później by było, jak już robotę się ogarnie, No ale królewny już nie pracują. Pindy zarozumiałe.

Niki

Witam.na czym polega praca na szlifierni? Czy pracują tam sami mężczyźni?

Great
@Niki 15.08.2018 17:01

Na szlifowaniu

haering
@Niki 15.08.2018 17:01

Niki możesz tam przyjść chłopaki cię będą szlifować :)

ech
@haering 21.09.2018 13:55

Nie szlifują średnic wewnętrznych...

Miecio

Jak wygląda praca jako operator automatów? Słyszałem że jest ciężko i temperatury powyżej 40 stopni na hali, prawda to?

bolek
@Miecio 29.07.2018 19:44

Nie jest tak źle, może jest gorąco ale bez przesady - kwestia przyzwyczajenia.

gm to zło
@Miecio 29.07.2018 19:44

Nawet 45 co trochę kogoś pogotowie wywozi

husia
@Miecio 29.07.2018 19:44

nie mówiliście o tym kierownikowi tam są przecież klimatyzacje niech wam włącza a jak nie to wiatraki to są szkodliwe warunki pracy i podchodzi to pod kodeks prawny

Elo
@husia 07.08.2018 11:13

No dzisiaj przed 22 znowu karetka kogoś zgarnęła :D I prawda to że cały czas w granicach 40 stopni

anonymous
@Miecio 29.07.2018 19:44

40 to minimum. Nawet do 57

GM out
@husia 07.08.2018 11:13

Nie prawda nie ma w kodeksie pracy górnej granicy temp. tylko jest ,że powyzej 25 C powinien zapewnić napoje ,a pracownik jezeli uważa ,ze jest za gorąco może zrezygnować z podjęcia pracy tylko ,że w tej firmie wiąże sie z wypowiedzeniem umowy

macie swoje prawa;)
@Miecio 29.07.2018 19:44

Praca w upały - do czego masz prawo w gorące dni? (obowiązki pracodawcy) Oceń: 564 -522 Utworzono:08.08.2018, 13:24 Tagi: upał,napoje,temperatura w pracy,upał w pracy W upalne dni pracownicy nie muszą z własnej kieszeni płacić za zimne napoje – zgodnie z przepisami to pracodawca musi je zapewnić. Na co jeszcze może liczyć pracownik w czasie upałów? Upał w pracy - do czego masz prawo? W upały szef musi zapewnić pracownikom napoje. fot. 123RF Upał w pracy - do czego masz prawo? Upał w pracy - do czego masz prawo? Upał w pracy - do czego masz prawo? W upały szef musi zapewnić pracownikom napoje Osobom pracującym na otwartej przestrzeni napoje przysługują, gdy temperatura przekracza 25 st. C . Natomiast w biurze pracownicy napiją się na koszt pracodawcy przy temperaturze powyżej 28 stopni Celsjusza. Zimne napoje (przepisy nie precyzują, czy ma to być woda mineralna, sok czy też cola) muszą być dostępne przez cały dzień. Oznacza to, że pracodawca nie może ich dostarczać „wybiórczo", przykładowo co 2 lub 3 godziny. Podczas upałów szef musi zapewnić wodę i ochronę przed słońcem Pracujący Polacy muszą być chronieni nie tylko przed odwodnieniem, ale również przed nadmiernym nasłonecznieniem. Dlatego okna w biurach powinny być zakryte roletami lub żaluzjami, czasem stosuje się także malowanie szyb specjalną farbą. Ponadto pracodawca może (ale nie musi) zainstalować w biurze klimatyzację lub urządzenia do wentylacji (np. popularne elektryczne wiatraki). Jest to jednak jedynie jego dobra wola. Jeśli dzięki klimatyzacji temperatura w pomieszczeniu spada poniżej 28 stopni, to szef nie musi już zapewniać podwładnym zimnych napojów. Zobacz też: Dni wolne od pracy 2018 - jak korzystanie zaplanować urlop? Krótsza praca przez upały? Dobrym sposobem na złagodzenie niedogodności związanych z pracą w upalne dni jest po prostu szybsze odesłanie pracowników do domu. Zamiast krótszych godzin pracy szef może ustanowić dodatkowe przerwy w pracy w czasie najwyższych temperatur. Są to tzw. przerwy regeneracyjne. Nikt jednak nie może go do tego zmusić – jest to wyłącznie jego własna decyzja. Główny Inspektor Pracy i Minister Pracy i Polityki Społecznej mogą tylko apelować do pracodawców o skrócenie czasu pracy podczas upałów. Co ważne, pracownik nie musi odpracowywać krótszych „dniówek". Nie może być mu również obniżone wynagrodzenie z tego tytułu. Dobrym sposobem na walkę z upałami jest odpoczynek w tzw. pokojach relaksacyjnych. W ramach relaksu pracownicy mogą poleżeć na wygodnej kanapie, poczytać gazetę czy obejrzeć telewizję i mają do tego prawo nie tylko w letnie upały – mogą tak wypoczywać w każdej porze roku. Szefowi grozi grzywna Pracodawca może zapłacić grzywnę od 1 tys. do 30 tys. zł kary za nieprzestrzeganie przepisów BHP. Pracownik z kolei powinien porozmawiać z pracodawcą, jeśli on nie wypełnia swoich obowiązków. Jeśli to nie poskutkuje, można złożyć skargę do Okręgowego Inspektora Pracy Klimatyzacja w pracy Nie ma obecnie przepisów zobowiązujących pracodawcę do wyposażenia pomieszczeń pracy w klimatyzację. Obowiązek ten dotyczy jedynie zakładów, w których praca jest wykonywana w pomieszczeniach, w których temperatura spowodowana procesami technologicznymi jest stale wyższa niż 30 stopni C, na przykład w hutach, zakładach odlewniczych. Wówczas pracodawca ma obowiązek zapewnić klimatyzowane pomieszczenie do wypoczynku pracowników. Upał w pracy - większa ochrona młodocianych W odniesieniu do większości pracowników maksymalna temperatura, w jakiej może być wykonywana praca w pomieszczeniach, nie została określona, o tyle takie uregulowanie wprowadzono w stosunku do pracowników młodocianych.

Pracownik
@macie swoje prawa;) 13.08.2018 19:55

Dawali po parę groszy za ciężkie warunki i to nie licznym bo na delcie gdzie temperatura przekraczała 40 stopni to pracownicy nie dostali nic Cyba że więcej roboty

Pracownik
@Miecio 29.07.2018 19:44

PRAWDA , W TAKIEJ TEMPERATURZE NIE PRACUJE CI MÓZG DRUGA SPRAWA ZERO TLENU TYLKO MGŁA OLEJOWA

Absolwent Mariusza

Pracowałem w Hearingu na Automatach Tokarskich. Robota nie należy do najłatwiejszych, ciężkie warunki i trudna atmosfera. Majstrowie mają się za bogów nic nie robią a jak o coś poprosisz żeby zrobili to wielkie fochy. Po 8 godzinach pracy przychodzisz do domu i padasz jak mucha nie mając chęci kompletnie na nic czekając na weekend i tak tydzień za tygodniem, od wypłaty do wypłaty. Zarobki do 4 tysięcy na łapę jak się pilnujesz. Miałem dylemat żeby odejść ale na dzień dzisiejszy to jedna z lepszych decyzji. Cieplutko pozdrawiam ludzi co żyją nadzieją że się poprawi jak 10 osób położy papier.

Pracownik
@Absolwent Mariusza 06.08.2018 11:29

Bardzo dobrze napisane i święta prawda po tej pracy i tak nie masz życia bo jesteś wykończony i śpisz PS. Czekając na weekend jeżeli wogóle masz wolny bo tak to to nawet nie ma na co czekać . Pozdrawiam i bardzo dobra decyzja o odejściu

Werker gm

Gorąco jak cholera na hali, a ludzie się biją o wentylatory. Niektórzy to szkoda że do domu ich sobie nie wezmą. Ciężko się skupić na czym kolwiek przy tej temperaturze, a wymagają jak zawsze. Ciekawe jakby Mijas czy Gałek postali 8h przy maszynach, co by powiedzieli. Mają wy je ba ne. Polak Polaka zawsze wyrucha. Je ba ni polscy niemcy Ludzie się zwalniają, a Ci im rozmowy proponują.

Pracownik
@Werker gm 02.08.2018 10:36

NIC DODAĆ NIC UJĄĆ BARDZO DOBRE NAPISANE , TEMPERATURA NIE DO WYTRZYMANIA , MÓZG NIE PRACUJE , ZERO TLENU TYLKO MGŁA OLEJOWA

Zostaw opinię o Haering Polska - Piotrków Trybunalski

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska