brak logo

Medtronic Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Medtronic Poland Sp. z o.o.

KtośTaki 2012-04-10 15:19:32
Ręka rękę myje. Kolesiostwo. Tyle w tym temacie.
4
KtośTaki2 2014-04-28 12:41:32
Nowy Zarząd, nowe zasady - zarządzanie strachem, kolesiostwo, prostactwo,upadli moralne i etyczne, kasa....kasa...kasa....a motywu przewodniego brak! Popieram przedmówcę - ręka rękę myje
2
ciagdalszy 2014-05-19 16:58:25
Niestety, ale musze sie zgodzic z przedmowcami w 100%(usunięte przez administratora) Odradzam prace w tej firmie.
1
jawiem 2014-05-24 00:33:42
Niestety nie mogę powiedzieć nic dobrego - na początku złote góry obiecują i mnóstwo bonusów a potem tylko oranie pracowników i największy korporacyjny młyn jaki widziałem. Zrezygnowałem bo pracuje żeby życ a nie żyję dla pracy. Chetnie promowane osoby sklonne do oddania swojego prywatnego czasu.
1
czary merry 2014-08-29 01:41:05
Antypatyczny babsztyl z HR. Generalskie nazwisko zobowiązuje do ataku.
Tak to już jest z osobami bez wykształcenia psychologicznego usiłującymi być drugim Freudem. Głębokie spojrzenie prosto w oczy pracownika wzbudza wewnętrzny uśmiech politowania i pozwala nieco rozluźnić masy qałowe.
3
Pracownik 2014-11-05 15:19:06
Hmmm czytam i oczom nie wierzę...Co to za opinia o nowym zarządzie?? Przecież zarząd zmienił się w 2009.
1
aktualny_pracownik 2015-01-03 01:44:44
nie wiem skąd takie opinie, praca we własnym tempie (tak długo, jak się człowiek nie obija i ma wystarczająco szarych komórek), nikt przesadnie nie patrzy się na ręce ani nie pyta dlaczego byłeś zbyt długo na przerwie czy lunchu. Pensja dużo wyższa od oficjalnej średniej krajowej, co jak na wysyp korpo w Warszawie jest świetnym wynikiem. Ktoś może mieć przeciwko HR jedynie jeśli... nie udało się mu zatrudnić a potem ma za złe biorąc pod uwagę jaką pensję musiał sobie darować.
Ktoś chyba się bardzo uwziął bo pierwsze 3 opinie (negatywne) mają bardzo krótki odstęp czasowy od siebie jak na tą stronkę.
1
Freud 2015-01-09 02:12:51
Jaką flota dysponuje firma i jakie zarobki na początek dla PH?
Pozdrawiam
NowaPraca 2015-05-05 16:06:35
Witam, na róznych forach prawcowniczych często pojawiają się opinie, że Medtronic Polska dobrze płaci. A czy można byłoby to nieco uściślić, jakiego rzędu to są pieniądze? Powiedzmy, taki zwykły "klepacz" do obługo klienta na ile może liczyć (brutto) na starcie? 3000, 4000, 5000zl? Czy może więcej? :)
Z góry dziekuję za info.

Pozdrawiam!
Andrea
4
abcd 2015-07-17 10:41:28
praca jak kazda praca w korpo.klepanie zamowien.pensja wyzsza niz przecietna w warszawie, ale to dlatego, zeby nie bylo duzej rotacji ludzi. placa 5500-6500 brutto na poczatek plus jakies premie, wiec zle nie jest. jeden z drigim sie zastanowi zanim zrezygnuje z ok 5000 na reke w ogolnym rozrachunku ( trudno dostac prace z podobna pensja znajac tylko jezyk niemiecki, holenderski czy inny). praca dobra dla ludzi, ktorzy chca odlozyc troche pieniedzy na mieszkanie, start wlasnej dzialalnosci. w normalnuch warunkach nie bylbym w stanie wytrzymac takiej klepaniny, ale kto co lubi...
7
Violetta 2015-10-04 18:59:28
@Dziks, dostać się wcale nie jest aż tak trudno - wystarczy być otwartym i uśmiechniętym na rozmowie kwalifikacyjnej i dobrze znać obcy język adekwatnie do stanowiska na które się aplikuje. Medtronic lubi krótkie okresy wypowiedzenia u kandydatów, więc jeżeli ktoś ma 3-mce to musi naprawdę wypaść super żeby Medtronic poczekał.
Ja pracuję w Medtronicu od ponad roku i moje wrażenie jest dobre. Zarobki powyżej średniej w Obsłudze Klienta. Ciężko znaleźć podobne zarobki w konkurencyjnych firmach. Jest możliwość pracy w domu, ponieważ każdy dostaje laptopa na którym pracuje. Firma zapewnia dużo szkoleń. Ambitni ludzie którzy chcą robić coś więcej poza swoimi standardowymi obowiązkami mają szansę na awans. Minusem jest to że Medtronic zatrudnia ostatnio bardzo dużo ludzi, więc robi się ogromna korporacja. Jeżeli ktoś z Was rozważa pracę w tej firmie mogę pomóc coś doradzić.
Violetta 2015-10-05 08:46:35
Medtronic przyjmuje osoby na ostatnim roku studiów, pod warunkiem oczywiście że są to studia zaoczne lub wieczorowe ;) Odnośnie doświadczenia to najważniejsza jest bardzo dobra znajomość języka obcego. Jeżeli masz doświadczenie w Obsłudze Klienta to masz szansę otrzymać stawkę 5500-6000 brutto. Jeżeli nie to dostaniesz na początek Młodszego Specjalistę i niższą pensję. Nie przejmowałabym się tym, ponieważ po maksymalnie roku pozytywnej pracy dostaniesz tytuł normalnego Specjalisty i podwyżkę.
Dinamarka 2015-10-29 12:49:55
Jak dlugo czekałaś na informację o przyjęciu?
Violetta 2015-11-04 08:09:25
Powiem tak : Rozmowa kwalifikacyjna w Medtronicu była procesem kilku etapowym, ale tak było rok- 2 lata temu. Teraz proces jest mniej skomplikowany, ale na pewno musisz dobrze się sprzedać :) Znajomość języka obcego to podstawa. Jako student masz szansę, ale wówczas być może na początku musisz liczyć się z nieco mniejszymi zarobkami.
Ola 2015-11-05 18:37:15
Witam,
Czy wiecie coś może o zmianie siedziby firmy?
W necie znalazłam informacje o wynajęciu przez Medtronic powierzchni biurowej w International Business Center (IBC) przy skrzyżowaniu ulicy Waryńskiego i alei Armii Ludowej. Podobno mieli się tam wprowadzić w III kwartale tego roku ale na ich stronie nie ma na ten temat żadnych informacji. Przyznam, że taka lokalizacja byłaby kolejnym wielkim plusem firmy.
Będę bardzo wdzięczna za jakieś informacje na ten temat
Violetta 2015-11-06 09:25:02
Tak, Medtronic zmieni siedzibę wkrótce, będziemy w centrum miasta.
Karina 2015-11-12 11:54:12
czy mogę prosic o informacje jak wygląda rozmowa rekrutacyjna?
3
adam 2015-11-19 12:04:59
Jak długo trzeba czekać na odpowiedz po rozmowie o prace?
flover1234 2015-11-22 15:57:18
Witam, jestem po rozmowie w Medtronic. Przemaglowali na wszystkie strony, po wyjściu czułem się jakby mnie ktoś przemielił w maszynce do mięsa. Pytań mnóstwo, bardzo szczególowe, dokładnie pytają o wykształcenie, doświadczenie. SPrawdzane były też języki obce ale nie na zasadzie " Jakie masz hobby". Pytania w jezykach obcych były na prawde trudne i wymagały przemyślanej odpowiedzi. Dwa testy, jeden w Excelu, drugi na papierze bardziej z kojarzenia na czas. Rozmowa ze strony rekruterów rzeczywiscie profesjonalna ze względu na sposób zadawania pytań. Wyszedłem jednak zmęczony po 1,5h.
Blabla 2015-11-24 16:24:52
Miałem dokładnie tak samo. Tak maglowali ze sie sam w zeznaniach gubiłem, choć niczego nie ściemniałem. Niby staniwisko opierające sie na klepaniu danych do sap, a sadzą sie jakby rekrutowali na stanowisko prezesa :P
2
Violetta 2015-11-24 17:52:59
Ja mam zupełnie inne doświadczenie z rozmowy rekrutacyjnej. Pracuję w Medtronicu od 1,5 roku i jestem zadowolona. Jest sprawdzana wiedza,doświadczenie i znajomość języka obcego. Ale tak jest przecież we wszystkich zagranicznych firmach.
1
ala 2015-11-25 11:21:23
a jak długo sie czeka na odpowiedz po rozmowie? czy jesli sie nie uda to tez informują?
Oferta pożyczki 2015-12-22 09:20:14
Czy potrzebujesz pożyczki na rozpoczęcie działalności gospodarczej, finansowanie projektu lub wyczyścić długów? Dajemy szybkie i łatwe kredyty z oprocentowaniem 3% w okresie time.Kindly wysyłanie żądań poprzez e-mail: (jozsef_zsebe@yahoo.com)

Wniosek o pożyczkę,

Imię:
Seks:
Data urodzenia:
Adres:
Kraj:
Numer telefonu:
Kwota pożyczki Potrzebny:
Kredyt Czas trwania:
Pożyczka Cel:
Zawód:
Miesięczny dochód:
Czy stosowane przed:

Z poważaniem
szpigel 2016-03-03 19:17:27
Obecnie jestem po rozmowie w Medtronic i czekam na decyzję. Jak długa czekaliście? Czy informują nawet jeżeli jest decyzja negatywna?
Violetta 2016-03-04 08:11:40
@Szpigel,to zależy. Pracuję w Medtronicu od prawie 2 lat. Na odpowiedź czekałam tydzień, ale zdarza się że odzywają się po miesiącu.
1
konto 2016-04-17 22:19:29
Violetta napisz do mnie na priv, chciałem podpytać o firmę ... konto-fikcyjne@wp.pl

będę wdzięczy, jeśli odezwie się ktoś kto pracuje/pracował w Medtronicu
eve 2016-05-03 23:48:21
pracuje pół roku wrażenie średnie, szukam czegoś ciekawszego a przede wszystkim lepiej płatnego. praca prosta, mało ambitna, masa nadgodzin ale płacą za nie, wydzwaniaja podczas chorobowego i chcą nakłonić do pracy na l4. praca w święta np poniedziałek Wielkanocny, majowy weekend, 3 Króli itp.amerykańska firma ale zarządzana po polsku :/ wynagrodzenia wg mnie nieco poniżej poziomu rynku. spora rotacja ale szeregowi pracownicy dość mili. gorzej z managerami bez względu na staz. firma aby się zaczepić i pójść dalej.
5
Violetta 2016-05-06 08:22:34
Nie wiem w którym zespole Eve pracuje,ale nie chce mi się wierzyć że w jej zespole ściągają ludzi z urlopów, ponieważ Medtronic jest dużą organizacją respektującą kodeks pracy. Pracuję w Medtronicu od ponad 2 lat,znam tam naprawdę dużo ludzi i nigdy nie słyszałam o takiej sytuacji! A co do zarobków - jest to sprawa indywidualna. Ludzie z mniejszym doświadczeniem - przedział między 5500- 6000 brutto. Ci z większym - ponad 6000 tyś brutto. Jeżeli ktoś zna jeden z języków skandynawskich to może liczyć na najwyższe zarobki w Customer Service. To są naprawdę dobre zarobki,tym bardziej że nie ma kontaktu z klientem. Po dogadaniu się z szefem można czasami też pracować z domu,każdy ma osobisty laptop. I podkreślam - mój szef nigdy do mnie nie dzwonił podczas urlopu.
zainteresowany 2016-05-09 22:56:21
a jakiego rzędu może być to przedział dla osób znających język skandynawski?
Violetta 2016-05-25 12:51:46
Pomiędzy 6000 -7000 tys brutto. Ale oprócz języka dużo też zależy od doświadczenia.
1
@szukający 2016-08-16 21:39:39
@Violetta to znając język i mając ponad rocznej doświadczenie z SAPem mogę ładnie się uśmiechnąć i negocjować 6tys. brutto?
Violetta 2016-08-17 13:25:37
@Szukający, rok doświadczenia to nie jest bardzo dużo ;) Ale śmiało możesz próbować :)
szukający 2016-08-17 20:37:25
@Fggdd wiem, że są stanowiska gdzie szukają osób z 5-letnim doświadczeniem, ale wydaje mis ise, że to gdzie aplikuje nie jest takim, przyjmują tam w ogóle bez SAPa, więc chyba mogę próbować

@Violetta dzięki za pomoc!
2
Violetta 2016-08-18 14:17:59
@Antek, sprawdzaj na stronie Medtronica, pojawiają się czesto nowe oferty. Z dobrych rzeczy : wszystkie zespoły przeniosły się już na Polną, a więc super lokalizacja, przy stacji Metra Politechnika.
1
Ela 2016-08-18 20:51:32
Cześć,

Zostałam zaproszona na rekrutację na stanowisko Customer Service Representative z językiem Hiszpańskim. Podpowiedzcie proszę jak przygotować się do rozmowy oraz czego można się spodziewać. Jak wygląda praca na takim stanowisku? Jaka jest kultura organizacyjna firmy? Będę wdzięczna za odpowiedzi :)
Ela 2016-08-18 20:51:51
Cześć,

Zostałam zaproszona na rekrutację na stanowisko Customer Service Representative z językiem Hiszpańskim. Podpowiedzcie proszę jak przygotować się do rozmowy oraz czego można się spodziewać. Jak wygląda praca na takim stanowisku? Jaka jest kultura organizacyjna firmy? Będę wdzięczna za odpowiedzi :)
something? 2016-08-22 15:08:20
Cześć, z tego co wiem to sprawdzaja głownie umiejestnosci jezykowe, np. gdzie nauczyls sie hiszpanskiego? dlaczego chcesz u nich pracowac i ogolnie o sobie. Ale to bylo 1,5 roku temu. Daj znac jak poszlo, sama czekam na telefon :/
something? 2016-08-22 15:08:44
Cześć, z tego co wiem to sprawdzaja głownie umiejestnosci jezykowe, np. gdzie nauczyls sie hiszpanskiego? dlaczego chcesz u nich pracowac i ogolnie o sobie. Ale to bylo 1,5 roku temu. Daj znac jak poszlo, sama czekam na telefon :/
something 2016-08-22 16:49:42
nie, znajomy byl u nich na rekrutacji 1,5 roku temu, stad mam te informacje :p ale czekam juz dobry miesiac na odpowiedz :/
gość 2016-09-01 12:53:38
nie polecam. Dużo się zmieniło od kiedy firma przejęła Covidiena. Brak poszanowania pracownika i zmuszanie do nadgodzin i pracy w weekendy.
4
gość 2016-09-27 18:51:57
Płatne powyżej pół godziny z tego, co pamiętam, ale nie każdy jest dyspozycyjny, aby codziennie zostawać nawet tą godzinę... Jeśli się ma inne zobowiązania, zajęcia, uczelnię, dzieci, opiekunki, przedszola, lekarzy - często trudno pogodzic.
Violetta 2016-09-28 07:18:33
Tak, na czas - jak w zegarku :) Nigdy się nie spóźniają.
sławek 2016-09-28 11:48:01
Regionalny Medyczny Przedstawiciel Handlowy jest u nich teraz z tego co widze no i zastnawiam się jak konkretnie może wyglądac praca w ogóle, czy zarobki są jednak adekwatne.
1
Klient 2016-11-13 10:55:20
Od ponad tygodnia dzwonię do firmy z reklamacja na uszkodzony transmiter. I za każdym razem słyszę "skonsultuję się z kolegą w Pani sprawie i kolega oddzwoni". Od zeszłego tygodnia usłyszałam to pięć razy i NIKT do mnie nie oddzwonił. Dzwonie sama. Raz oddzwonił konsultant po raz kolejny spisał dane i powiedział "skonsultuję się z kolega i oddzwonię..."
Tak traktują klientów.
W zeszłym roku dzwoniłam w sprawie sensorów i tez usłyszałam oddzwonimy. Nadal czekam :/
Ich motto: KUP, DAJ NAM ZAROBIĆ A NA PEWNO ZAPOMNIMY O TOBIE.
Opinia NEGATYWNA. Jeżeli będzie to możliwe zmienię pompę na innej firmy.
Rozczarowany 2016-11-29 21:31:09
Kategorycznie odradzam !!!! Rekrutacja w tej firmie jest prowadzona na poziomie rynsztoku ! Na samym początku dział HR przyporządkował moją aplikację do stanowiska kompletnie nie zgodnego z ofertą pracy, na którą aplikowałem, po wyjaśnieniu całe sytuacji zaproszono mnie na 2 (tą właściwą) rekrutację, która pomimo bardzo pozytywnego przebiegu,również zakończyła się fiaskiem z powodu zamrożenia danego projektu, następnie poproszono mnie o udział w rekrutacji do kolejnego działu ponieważ moje kompetencje zostały zauważone i idealnie miały wpasować się w zakres obowiązków tego zespołu - zespół pracował na projekcie, którego nie chciałem wykonywać (wspominając o tym przy 1 etapie rekrutacji). Po 3! różnych rozmowach kwalifikacyjnych dział HR nie raczył sobie zadać najmniejszego trudu i poinformować mnie o wyniku całego procesu. Po roku ponownie kontakt ze strony firmy z działu, w którym chciałem pracować. Moja kandydatura została oceniona pozytywnie wraz z wymaganiami finansowymi. Miałem w krótkim czasie otrzymać umowę przedwstępną, która również była przygotowywana w nieskończoność, a gdy wreszcie ją otrzymałem okazało się, iż widnieje na niej wynagrodzenie sprzeczne z tym, które wskazałem (przy aprobacie zarządu). Podsumowując proces rekrutacyjny prowadzony w tej firmie to jedna wielka pomyłka, a sposób traktowania potencjalnego pracownika jak półgłówka, który być może nie dopatrzy się uchybień lub zaakceptuję wersję umowy niezgodną z wcześniejszymi ustaleniami jest karygodny i poniżej poziomu, do którego żadna szanująca się organizacja nie powinna się zniżać.
1
Zostaw swoją opinię o Medtronic Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medtronic Poland Sp. z o.o.