brak logo

A&D Pharma Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o A&D Pharma Poland Sp. z o.o.

Ululululul 2014-07-29 12:27:27
Ludzie, jeśli choć trochę się szanujecie, unikajcie tej firmy jak ognia!! Spotkanie rekrutacyjne piękne, w ogóle wszystko miało być piękne, a okazała się to być najgorsza firma w jakiej pracowałam!!! Od jakiegoś czasu już tam nie pracuję i wierzcie mi, odżyłam! I w końcu udało mi się zajść w ciążę, a pracując w tej firmie, nie było to możliwe, ze względu na stres i atmosferę!!!!!!! Kompletny brak szacunku dla człowieka, pracownik = śmieć i to mnie najbardziej bolało. Do tej pory nie mogę zrozumieć, że tacy pracodawcy istnieją, ale wierzę mocno, że to jak traktują ludzi, kiedyś do nich wróci! Jak ktoś jest tak naiwny żeby przyjąć się do tej pracy i cieszy się jak spotkanie rekrutacyjne świetnie wypadło, to niech wie, że to ich taktyka! Potem przekonacie się jaka to żenująca firma, najgorsza z jaką miałam do czynienia!!! Nie wspominając o pewnej osobie zarządzającej, fałszywej, kłamliwej, obłudnej itp. itd.
kkkk 2014-07-29 12:48:13
przez ostatnie lata takie było podejście do pracownika w wielu firmach (większość)Podejście pracodawcy zmienia się jednak wraz ze zmianą sytuacji na rynku pracy
gepard cypryjski 2014-08-04 19:08:47
Do końca życia nie zapomnę tej firmy,sentyment to zaraza groźniejsza niż wirus Ebola,mimo tego ,że nie przenosi się drogą kropelkową.Nie zapomnę tych merytorycznych spięć podczas wizyt podwójnych,tego ogromu wiedzy merytorycznej,tej wojny mózgów podczas spotkań cyklicznych,etyki,moralności w codziennej pracy.To piękne chwile,niezapomniane,niepowtarzalne jedyne w swoim wyuzdanym rodzaju aczkolwiek nieco zbyt mocno wysublimowane.Dla takich chwil warto żyć wiecznie .A ja żyć będę wiecznie jak już to przeżyłem.Nie rozumiem tylko jednego.W tej nieokiełzanej doskonałości dlaczego niektóre posty błyskawicznie są usuwane?Wszak prawdziwa cnota krytyk się nie boi.Czytajmy autorów innych .Same Pismo Swięte to zbyt mało,rozumiem ,że firma ma ponad 2000 lat ale też nie najlepiej była zawsze zarządzana.A i kary były surowsze z ukrzyżowaniem włącznie.
l 2014-08-15 12:13:49
czy jest ok ? a to zależy od losu do jakiej cię ześle linii, bo teraz są dwie linie 1) gdzie są znane rzeczy np fervex , claritine tu raczej zamówień nie braknie , a i jazda z takimi produktami to jest przyjemność 2)po krótce :witaminy i balsamy - produkty w praktyce niesprzedawalne i mało znane (w większości)
1
Emilka 2014-08-20 12:33:14
Miło mi, że w poście wymieniono moje imię:-), ale muszę sprostować. W A&D Pharma pracowałam ponad 4 lata i sama odeszłam, ponieważ dostałam interesującą dla mnie ofertę z innej firmy:-)
Krystyna z gazowni 2014-09-04 12:02:35
Zastanawiam się czy to nasz premier zapoczątkował zbliżający się Exodus niezadowolonych przedstawicieli,czy też jest to taka spontaniczna acz nieuchronnie zbliżająca się nieśmiało akcja.Czy poziom wciskania głupoty,kłamstw, nieśmiałych jak masturbacja nastolatka prób zastraszania aż takie piętno wycisnęło na psychice wielu ludzi.Przykre ale wszystkim życzę aby znaleźli swoje miejsce bo nie można pokutować za głupotę innych ,którzy niekoniecznie powinni znajdować się w tym miejscu w którym są.Należy zdawać sobie sprawę,z tego ,że Aquila non capit muscas!
ex 2014-09-23 09:02:24
Czy jest juz nowy BUM linii OTC???
2
wiem 2014-09-23 15:51:58
juz jest
ex 2014-09-26 08:09:59
A kto jest nowym BUM?
1234 2014-10-13 19:07:54
I już nie ma szpitalnych... zaledwie przetrwali 5 mc ... a teraz pewnie przyjdzie czas na RX ...
Bobik 2014-10-14 13:27:51
Co w tym takiego dziwnego jak Rx był bez Rx.Nie można trochę kochać,ani trochę być w ciąży.Albo cos jest albo czegoś nie ma.Zresztą po co dwie linie Otc.Będa biegac z kadzidełkami po aptekach .Może coś upchną.A Rx-y bez budżetu to jak tyczkarz bez tyczki.
Gepard 2014-10-16 13:53:28
BUM w tej firmie oznacza Będę Umiał Mało.Niedługo zostanie wprowadzona jednak długo zapowiadana , bardziej kulturalana i ulepszona forma BUM-a tzw. BUMS czyli w przełożeniu dosłownym Będę Umiał Mało Sorry.
1
Ola 2014-11-05 14:23:38
Ja tylko jestem ciekawa czy te opinie czytają kierownicy itp danej firmy.
2
omega 2014-11-18 00:06:20
Gepard,
Bardzo chciałabym zamienić z Tobą parę słów prywatnie, nie na forum.... Czy możesz mi dać swój nr tel. lub mail?
gepard 2014-11-18 13:49:58
Umawiać się z nieznajomą ?Wiesz co to straszne "w końcu ja mam męża".Żart. Nie ma co prawić o tej firmie .Nie ma to kompletnie znaczenia.No chyba ze chcesz cos trwałego wnieść do mojego życia w co jednak wątpię.A na forum możesz też przekazac informacje,ukryj miedzy wierszami a wiem że rozpoznam intencje i osobę/Postaraj się tylko
omega 2014-11-19 00:09:16
Nie mam potrzeby czegokolwiek ukrywać miedzy wierszami:-) Nie doszukuj się też intencji i osoby bo niestety się nie znamy a szkoda...:-( Napiszę więc wprost o co chodzi. Po przeczytaniu Twoich wypowiedzi(bardzo z resztą inteligentnych) mam wrażenie, że pracujesz w firmie o której mowa a ja zwyczajnie potrzebuję pogadać z taką waśnie osobą. Jestem w ogromnej potrzebie podjęcia decyzji dot.pracy w tej firmie.Zakończyłem drugi etap rozmów w Warszawie i dostałem propozycję pracy na stanowisku PM. Nie wiem co robić, nie jestem aż tak zdesperowany żeby "wpaść jak śliwka w kompot". Opinie o firmie nie są budujące ale czy warto się tym sugerować? Jaka jest prawda? Chciałbym uzyskać w miarę możliwości wiarygodne informacje. Pomożesz?
gepard 2014-11-20 16:32:07
Jak dostałeś propozycję pracy to właściwie wszystko jest jasne .Podejmujesz albo nie.Zasady są proste.Domyślam się że jesteś dorosłym człowiekiem,więc decyzja należy do Ciebie .Ja Ci nic nie pomogę.Zresztą wiarygodne informacje dostałeś na rozmowie.Są to preparaty(nie leki),lekko już schodzące tzn. okres świetności miały wiele lat temu.Zresztą żadna firma nie oddaje czegoś do promocji co dobrze się sprzedaje.Jak mawiał klasyk "kto kurze ucina złote jaja".Reszta należy do Ciebie i do Twojej inwencji,chociaż tutaj inwencja może nie wystarczyć.Rynek farmaceutyczny zaczyna się robić coraz trudniejszy i węższy ,firm jest mnóstwo a jeszcze więcej sprzedaje preparaty pomagające pacjentom podobnie jak indyjskie kadzidełko.Ładnie pachnie ale potem i tak trzeba w pokoju wywietrzyć,a i oczy łzawią jak diabli.Pamietaj każda nauka nawet jeśli stanie się nauczką nie idzie w las.To kolejny kawałek pancerza ,który będzie Cię chronił.Na wieki wieków amen
big 2015-01-27 07:16:39
Co tam slychac w ad ?Jak pracuje sie z balneum?
wiem 2015-02-10 17:36:37
Swietnie
1
PM 2015-03-03 10:22:50
jak tam rekrutacja Przedstawicieli na Zieloną Górę/lubuskie?Ktoś był na rozmowach?Jak wrażenia?Zatrudnili kogoś?Miałem zaproszenie do Qubusa ale odpuściłem ,czytając opinie strach się bać...
wp 2015-03-03 21:55:11
"ale odpuściłem ,czytając opinie strach się bać..." trzeba było przyjść i poleżeć tu troche na l4 albo zajść w ciąże , zrobić w ch. takiego pracodawce Bo mu się należy
PM 2015-03-04 13:42:05
Czyli sadzac po Twojej opinii na ich temat nic nie straciłem..-)).Kolejna pseudo firemka z grupy "badziew".
2
Sługa uniżony 2015-03-19 10:39:30
Cały czas widzę rekrutacje z AD czy maja jakieś nowe leki do promocji czy poprostu ludzi wymieniaja? Słyszałem że do enterolu szukaja i że to nalepsza praca bo sie sam sprzedaje.
medyczny 2015-03-19 14:16:33
Firma z racji budowy 2 oddziału OTC wprowadza nowy kanał. Byłem na rozmowie - super rozmowa, fajny gość który od razu powiedział, że zaprasza na drugi etap do Wawy .... nie zadzwonił z potwierdzeniem więc cóż dodać .... zakalec zawinięty w złote opakowanie ... bez honoru ... może i lepiej bo przeskoczyłem na medycznego tydzień później do innej firmy.
Ja 2015-03-19 15:43:37
Kanał to jak najbardziej słuszne określenie działu. Co do podejścia tamtejszej "managerki" to nie zdziwi to nikogo. Pycha i arogancja, poczucie totalnej bezkarności. Na co dzień chamstwo tak ,że nie uwierzyłbyś jakim cudem ten ktoś nie jest bardziej kierownikiem na budowie tylko działa jako kierownik w farmacji, gdzie poziom kultury jest bardzo istotny z uwagi na specyficznych klientów ! Ciesz się, że nie wpadłeś pod rynnę. Gratulacje
1
Sługa uniżony 2015-03-23 17:34:55
Odpuściłem sobie, raczej chodzi o to by wykorzystać zapał i motywację a potem na bruk.
1
Nowy 2015-04-09 14:04:37
Komentarze jak komentarze. Jedni będą pisać negatywnie, inni pozytywnie. Jakoś tak się składa, że negatywne opinie piszą Ci, którym z jakichś powodów się nie powiodło. Nie napiszę niczego, czego nie znam ale przeszedłem rozmowy kwalifikacyjne (II etapy) i nie zgadzam się z opiniami przedmówców. Oba procesy były normalne bez wymyślania głupot z jakimi się można spotkać podczas rekrutacji. Więc straszenie przyszłych pracowników jest na wyrost i być może ktoś przez to stracił możliwość pracy w firmie. To napawa optymizmem a zarazem przeczy stwierdzeniom wypisywanym w portalu.
2
do Nowy 2015-04-13 15:31:41
Oczywiście, że wszystko zależy od punktu widzenia, a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Fajnie może być do czasu .
do nowy 2015-04-13 19:13:47
Pogadam za 6 mc ... tyle Ci daje czasu...
ew 2015-05-09 23:51:15
szukają na keya w ginekologii Warto?
jaga 2015-05-10 09:58:15
Jak jest teraz? szukają do ginekologii. Jakie są samochody, pensja, km prywatne, ile wizyt itd
dziki sanczo-panczo 2015-05-10 10:36:20
Niestety są tylko porsche panamery i jak nazłość bez limitów km, pensje ledwo co starcza opłacić waciki jakieś 10-20 000 PLN a wizyt masz ile chcesz. Trochę słabo, ale objedzie.
do pajaca 2015-05-10 13:01:11
Za taką pracę mniej wiecej takie warunki powinny właśnie być
ttt 2015-06-02 19:23:13
szukają na Kraków Jak się w a&d pracuje? warto?
5 tyś czy 10 tyś? 2015-06-06 11:01:04
Jeżeli masz o tym pojęcie to dobrze wiesz, że nie warto
1
wse 2015-06-06 15:50:38
Junek o jakich Ty umiejetnościach piszesz? informatyk musi miec umiejetności żeby programować, tłumacz żeby przetłumaczyć tekst z obcego języka, a akwizytor famraceutyczny musi mieć tylko dobry produkt i w miare normalnego szefa żeby się dało pracować i to tyle. Dla większości firm aż tyle Bo często jak są dobre produkty to jest cięzko zagrzać miejsce bo kiero chce swoich ludzi wsadzić
1
Grażyna ruda 2015-06-08 18:42:32
Junek, CHYBA TY... masz te 5000 PLN na umowie śmieciowej...
1
hey 2015-06-21 12:36:04
Z tego co wiem tylko medyczni jadą na totalnym śmietnisku, natomiast akwizytorzy farmaceutyczni mają umowy o prace na czas określony. Takie umowy są zawierane na długi okres czasu na papierze żeby pracodawca mógł zwalniać z 2 tyg. wypowiedzeniem bez podania przyczyny w najwygodniejszym dla siebie momencie. Moim zdaniem to też jest śmieciówka, ale wg wielu osób- nie .
heh 2015-08-24 17:25:39
co zaczyna brakować chętnych?
vv 2015-09-16 17:57:43
Bardzo zle wspominam współprace z tą firmą .Dotyczy stanowiska przedstawiciela. Gdy sobie dzisiaj porównam z pracą, którą mam, z podejściem moich obecnych przełożonych to wzdycham jednak z ulgą: To był prawdziwy koszmar .Jeżeli tu zostawiamy swoje opinie- to ja też dorzucam swoją negatywną, zasłużoną, przemyślaną .Pozdrawiam was czule. W sumie to powinno brakować chętnych
123456 2016-02-06 16:16:44
co to teraz tylu ludzi szukają ? na śląskie dwóch farma i medycznego Są to oferty aktualne? nowe linie?
654321 2016-02-06 16:50:36
"ale oferują samochód słuzbowy, telefon" aleeee oferują!!to nieprawdopodobne ! i może jeszcze dorzucą jako ekstra bonus prace w dynamicznym młodym zespole? wtedy już by była rewelacja.
Elo 2016-03-05 21:50:25
Tomek Kramkowski z okolic Gorzowa ma propozycje do USP Zdrowie i dobrze w końcu opuści tą firmę bo to skoczek.
ee 2016-03-13 19:16:48
to i płacić powinni naprawdę sporo skoro mają takie wymagania
123456 2016-03-14 17:14:05
No w Macu, na pewno. Wierze w to
dwa tysiące ! 2016-04-01 23:56:21
tylko, że tam już prawie nie ma ludzi, a żubry mało leków kupują
ciekawy 2016-05-28 11:37:35
Co sie stalo z Ralphem??????
Ralph 2016-06-04 18:49:34
zostal zwolniony :)
2
elytarny zawód awkizytora 2016-06-12 20:34:56
Tak-)prawie nikt takiej roboty nie chce! Tylko ci ja biora co mają słabe ogólne wykształcenie i są w desperacji. Te dwa lata dosw to pic na wode żeby była motywacja i jeszcze większe ciśnienie. Wypiszcie lepiej minimum 5 lat i medyczny kierunek będzie atutem
2
maka 2016-06-12 23:01:08
Stawka 10/11zł to raczej standardowe zarobki teraz @tiger. Zobacz, że trzeba zacząć od akiejś stawki,a potem i tak jest szansa na odpowiednie benefity czy premie w tym zakresie. Zastanawiam się jednak czy wypłata jest tutaj terminowa, wiecie? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o A&D Pharma Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A&D Pharma Poland Sp. z o.o.