brak logo

Qmar Materiały Budowlane

Probostwo Górne

Opinie o Qmar Materiały Budowlane

oko 2011-02-19 08:27:35
Nie wiem co za specjalistów tam mają. Jedno jest pewne, że grunty zimą palnikami rozmrażają :O
Wizerunek sobie ciekawy wymyślili i działa na klientów.
Branża dość trudna, bo takich produktów jakie oni posiadają, to jest na rynku całe mrowie z innych firm, często "garażowych".
Złych opinii nie słyszałem, dobrych też nie.
Znając realia tego typu firm, kasowo szału nie będzie. Może warunki i klimat w pracy to rekompensują.
ciekawski 2011-02-22 05:36:27
Ale jak wygląda tam praca (?) zarodki, narzędzia pracy, atmosfera, wymagania (?) niemalże od grudnia z co miesięczną regularnością w prasie i necie ukazują się ogłoszenia oferujące pracę na stanowisku PH [obszar dotyczy działania całej Polski], z czego to wynika (?) firma dynamicznie się rozwija, czy może wymagania co do kandydatów są 'wystrzelone w kosmos' i ludzie po miesiącu rezygnują?
Dobrze by było gdyby ktoś znający temat [do środka] wypowiedział się w tej materii. Jestem zainteresowany podjęciem pracy w Qmar więc chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać. Z góry dzięki za odpowiedz.
były pracownik 2012-03-15 10:31:45
Lipa, nikomu nie radzę. To jedna z takich "firm garażowych": trzech pracowników i pięciu dyrektorów, w tym (usunięte przez administratora), który w takich superlatywach wypowiada się o firmie. Szukajcie lepszego miejsca pracy, zwalniają bez logicznych powodów, potem chcą zatrudniać i tak wkoło co pół roku. Przedstawiciel handlowy ma trudne życie: nawet gdy zdobędzie zamówienie, to nie ma towaru w magazynie. A jak nie przysyła zamówień, to go zwolnić.
Klient 2012-05-30 21:00:35
Do nas przyjezdza pan Tomasz.Bardzo kompetentna i rzeczowa osoba,mało sie takich spotyka.Produkty moze nie najlepszej jakości ale na rynku są i lepsi, i gorsi.A ile zarabiaja to ciezko wyczuc.Jezdzą fiestami.
Kujawiankowo 2013-09-24 13:59:14
Tomek w porzadku z tym sie zgodze ale dlaczego braki na magazynach mają?Ciagle czegos nie ma.Qmar do poprawki.
ciekawski 2014-02-12 19:29:57
Zaczynając pracę w tej firmie zapytajcie się dlaczego jest tylko 2 przedstawicieli i dlaczego ciągle widnieją ogłoszenia o pracę. Dlaczego handlowcy pracują tam od 3 do 6 miesięcy? Przemyślcie to... Ostatnio było 5 handlowców.
aciwi 2014-04-25 15:32:20
Witam,

pomimo Waszych negatywnych opinii, uważam inaczej, obecnie znam kilka osób tam pracujących, o takich negatywach nie ma mowy. Firma jest teraz na innym etapie rozwoju. A jeśli ktoś jest złym sprzedawca to nigdzie pracy nie znajdzie... nawet w telemarketingu wciskając przez telefon.
witecki 2014-05-07 14:46:23
Witam,

nie wiem jak praca w tej firmie, ale współpraca układa się pomyślnie! Byle tak dalej!
ApAcZ 2014-06-24 12:29:09
Pracowałem w tej "firemce" i chciałem być dobrym handlowcem oraz chciałem pracować dla Polskiego przedsiębiorcy...
Powiem tak : jeżeli towar jest dobry nie potrzebuje przedstawiciela sprzeda się sam, lecz jeżeli produkt oferowany(usunięte przez administratora) - podejmując pracę usłyszycie że to najlepszy towar na rynku...heheh
- odchodząc z firmy było 4 przedstawicieli...jakoś tak się z
1
ApAcZ 2014-06-24 12:36:05
jakoś tak się złożyło że dwóch odeszło razem ze mną...więc został jeden;
- miesiąc pracy? to za dużo po kilku dniach dojdziecie do wniosku że to nie odpowiednie miejsce;
- ostatnia i najważniejsza rzecz - raport firmy outsortsingowej do której akurat miałem dostęp, gdzie pojawiają się określenia : nie zalecana współpraca, nie rekomendowana itp jeżeli ktoś jest zainteresowany tym raportem chętnie prześlę bo nie życzę nikomu pracy dla tej firmy (usunięte przez administratora)
poszukuje pracy 2014-06-25 13:26:41
Wie Pan co, sam szukam pracy i wiem, że jeżeli ktoś ma czas na pisanie elaboratów w internecie nie jest dobrym pracownikiem, bo nie ma czasu na samą pracę. Ot co.
Pozdrawiam.
były pracownik 2014-06-26 15:06:04
To skoro szuka Pan pracy to proszę się zatrudnić w firmie qmar
Pozdrawiam
Grześ 2014-06-28 15:26:32
Kolega rok temu pracował w tej firmie i jest dokładnie tak jak napisał Apacz.
visitBydgoszcz 2014-07-15 10:51:47
Firma sprawdza się jako kooperant, sądzę, że jako miejsce pracy także! Polecam przyszłym współpracownikom.
XXX 2014-10-09 17:23:12
Jakimi autami poruszają się handlowcy ?
1
drill 2015-03-21 00:55:56
Fima QMAR działa na rynku od 2001 roku w zakresie produktów chemii budowlanej, początkowo jako firma stricte handlowa, a od roku 2007 jako niezależny producent specjalizujący się min. w produkcji folii w płynie, gruntów oraz impregnatów. Ludzie pracujący na produkcji w bydgoszczy różnie się o firmie wypowiadają...
Aldo 2016-03-05 23:54:35
Co to kontaktu z firma racja, raczej zniechęcający front desk. Gluty jak gluty dobre :)))
2
lola 2016-07-28 23:46:12
apacz co powiesz o produktach tej firmy np piany warte kuienia?
Jarek 2016-08-02 15:48:29
Jeżeli ktoś sugeruje się opiniami (nie ważne czy pozytywnymi czy negatywnymi) ludzi, którzy nawet nie potrafią swojego imienia podać to serdecznie gratuluje.

Pracowałem w firmie Qmar 7 lat temu przez 4 lata na początku jako handlowiec,a z czasem doszedłem do kierownika regionu. Podczas ówczesnej pracy napotykałem normalne przeszkody jakie myślę, że są w każdej firmie (bynajmniej takie same miałem w następnej swojej pracy w "korporacji"). Obecnie 3 miesiące temu wróciłem do firmy Qmar, także jak widać mi się źle nie pracowało. Firma przez ten czas sporo się zmieniła i rozwinęła.

Powiem tak, jak ktoś normalnie podchodzi do pracy i przede wszystkim chce pracować w handlu to tutaj jak najbardziej się tego nauczy. Atmosfera w pracy jest bardzo fajna i co najważniejsze ludzie tu są pomocni. Nie ma żadnego głupiego wyścigu szczurów z czym miałem styczność w poprzedniej pracy. O jakości produktów nie będę się wypowiadał bo będzie mało obiektywnie, ale jakoś jeszcze firma istnieje więc jak widać zbyt jest :) Nie jest to firma medialna, z nie wiadomo jakim budżetem marketingowym jak "znana" konkurencja ale jak ktoś jest handlowcem sobie poradzi bo produkt się obroni. Z tego co tutaj czytałem ludzie myślą że produkt się sam sprzeda i praca handlowca wygląda na "zbieraniu" zamówień od Klientów. Niestety to nie te czasy i trzeba niestety trochę pomyśleć.

Szef jak to szef ma lepsze i gorsze dni chyba jak wszędzie, wypłata na czas, umowa jest kwestią do dogadania (ja mam umowę o pracę) ale są też osoby które są na swojej działalności. Nawet jak pracowałem w "korporacji" zawsze miałem dobry kontakt z właścicielem i złego słowa nie powiem. Ważne aby uczciwie podchodzić do swoich obowiązków a będzie dobrze.

Podsumowując ja nie narzekam ale też mam świadomość że łatwo nie jest (tym bardziej w dziedzinie chemii budowlanej, gdzie konkurencja spora), trzeba mieć determinację, chęci no i jak wspomniałem używać głowy a to już co widzę w dobie pokemon go jest problemem społeczeństwa.

Jak ktoś będzie chciał mój kontakt to znajdzie a odpowiem osobiście na nurtujące pytania.
Pozdrawiam.
2
Iwona 2016-08-09 11:49:45
zgadzam się w 100% @Jarek
ergh 2016-08-09 12:27:13
macie uwazam ja uwazam ze wszyscy powinni być traktowani na rowni i z szacunkiem dobrze kiedy tak jest
Taka prawda 2016-11-27 22:44:47
Obłuda i fałsz na 1 piętrze, bieda i ciężka praca na parterze. Ludzie tam zostawiają zdrowie za najniższa krajowa, robią wiele Dla firmy a firma niczym się nie odpłaca. Szef dużo gada i obiecuję ale najważniejsze że to jemu zgadzaja się pieniążki w kieszeni. Biuro jest zupełnie odrealnione od problemów zwykłych pracowników. O produktach nie będę się wypowiadał, oszczędze Was. NIE POLECAM ale jeśli nie masz perspektyw i skończyłes wieczorowo gimnazjum praca marzeń czeka na Ciebie.
Zostaw swoją opinię o Qmar Materiały Budowlane - Probostwo Górne
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Qmar Materiały Budowlane