brak logo

Fines S.A.

Sopot

Opinie o Fines S.A.

ilona 2012-06-23 18:00:17
lipa praca
nana 2012-09-02 12:12:44
nie polecam pracy w firmie. Szkoda gadać
lipin 2012-09-07 20:51:14
beznadziejna korporacyjna praca
dhmara 2013-01-05 17:53:51
Lipa praca caly czas chorowa i 0 kasy za to
ewa 2013-01-06 16:17:42
Jak to 0 kasy? nie placa za wykonane umowy kredytowe? planuje tam dolaczyc ale na dzialalnosci gospodarczej. wy pracujecie na umowe o prace? prosze o jakies info...
Agenciara 2013-03-08 16:05:35
Płacà i to bardzo dobrze i na czas, mam pośrednictwo kredytowe, wspòłpracuję z nimi od 2 lat, nie mam żadnych zastrzeżeń.
1
manager 2013-04-12 01:50:00
NIE polecam tej firmy, jeden z najgorszych brokerów kredytowych na rynku. ZERO profesjonalizmu, pomocy, wsparcia, kompletna żenada!
2
Agent 2013-04-13 21:46:15
Potwierdzam

Kiedyś byłem z QS, potem pisałem dla Finesa i powiem Wam że gorszej firmy nie znam. QS ma się już lepiej wiec wracam do nich. Tam mnie nie oszukują

Pz
1
całeszcześciejuzniepracuję 2013-06-03 11:20:45
Pierwsza zasadnicza kwestia: istnieje różnica między pracować a współpracować z Fines.Nieprzyjemność pracy w tej firmie była mi niestety dana.Praca jako Regionalny Kierownik Sprzedaży.
Atmosfera w firmie- bardzo sztuczna, Regionalni się nie lubią, wielu nieznosi Dyrektorki- która zachowuje się jak głupia lala (tak tez wygląda) i jej praca poza tym że jeździ po całym kraju - nie polega na niczym.Z jej strony merytorycznego wsparcia- brak.Regionalni w większości jej nie znoszą ( o czym mówią za jej plecami)- ale wszyscy się uśmiechają na jej komendę.Praca sam w sobie jest ok- odwiedzanie podległych biur w terenie, motywowanie do sprzedaży- Agenci są naprawdę ok, są jednak regiony gdzie byli bardzo zaniedbani i potrzeba sporo czasu by zwiększyć sprzedaż.Prezes oczekuje rezultatów w bardzo krótkim czasie- kilka przykładów pokazało jak się to kończyło.Jeżeli chodzi o całą otoczkę- masakra.W gorszym regionie szans na premię nie ma, bardzo niska podstawa.Narzędzia pracy są dobrej jakości.Jednak pomimo zadaniowego systemu pracy, Dyrektorka oczekuje rozpoczęcia pracy, dokładnie o godz 9- nawet jeżeli pierwszy punkt jest zlokalizowany kilkaset kilometrów od miejsca zamieszkania, podobnie z końcem pracy.kilkugodzinne raportowanie z wklejaniem zdjęć (pomimo GPS w samochodzie)-zajmuje prawie wszystkim pól niedzieli.Dodatkowo comiesięczne spotkania na drugim końcu kraju- o niczym, w beznadziejnej atmosferze(zasługa Pani Dyrektor)- wracasz po 2 dniach w środku nocy, żadnego dnia wolnego, żadnych pieniędzy za nadgodziny- od rana do pracy.Nikt nie szanuje czasu prywatnego [usunięte przez moderatora] .Nie polecam- chyba że będziesz pracować w dobrym regionie, nie masz rodziny i lubisz zasuwać dla idei.Ja dziękuję.Właściwie gdyby podstarzałą, niespełnioną życiową Dyrektorkę ktoś zastąpił- w firmie byłoby znaczniej lepiej.
zadowolony współpracownik Fines 2013-06-26 16:36:44
może jakieś konkrety?nie płacą prowizji,nie ma wsparcia? bo taki post wygląda jedynie na świadome robienie złego PR przez konkurencję,ja jestem bardzo zadowolony z współpracy z Fines
1
Oli 2014-05-13 15:28:25
Najlepsza firma na rynku godna polecenia tak Klientom jak i nowym Agentom. Płaci na czas i szybko, a i obsługa infolinii no prawie zawsze sympatyczna i rzeczowa.
4
pracownik 2014-11-03 19:37:35
Współpracuje z finesem i nie ma co narzekać ;) wiadomo mogli by lepiej płacić ale przy większych kredytach nie jest aż tak źle , akurat mój rewgionalny jest bardzo miły ;)
na infolinii bardzo miłe osoby , zawsze doradzą , są wysoko wykwalifikowane i zawsze odpowiedzą na nurtujące nas pytania ;)
1
monia 2014-11-06 23:46:45
fines to szczyt niekompetencji, szczególnie dział marketingu. kto zatrudni tam ta szkaradna babe, ktora przesuchuje kandydantów. siano z butów, nos zadarty a głupota tej brzyduli az boli.
smerfetka 2014-12-15 23:06:47
popieram smerfa ważniaka z poprzednich wpisów, dobre pytanie zadał, ja również nie chcę pracować jako agent i szukam w takiej branży (moja ulubiona) jakiegoś innego lukratywnego zajęcia. możecie dać znać kochani jeśli wiecie cokolwiek o innych obecnie wolnych stanowiskach pracy w tej firmie? pozdrawiam i dziękuję
szurlik 2015-02-15 00:19:34
czy Wy również uważacie że tego typu agencje kredytowe jak Fines na Polskim rynku rzeczywiście się sprawdzają i mają swoją szanse powodzenia w przyszłości ? jak narazie widać dość wyraźnie , że mają oni co raz to więcej nowych klientów, więc i binzes im się kręci co raz lepiej. Ciekawe ile potrwa jeszcze taka tedencja
viktor75 2015-02-26 01:49:32
niestety, fines to porazka, głownie markietigowa. szefowa marketingu zna sie na butach ale nie na marketingu. to najslabszy punkt tej firmy
1
TAMARKA81 2015-03-03 10:08:56
wie ktoś może którego dnia marca i kwietnia 2015 organizowane będa szkolenia wstepne dla franczyzobiorców w Sopocie?
młoda 2015-03-04 17:16:44
nie polecam , większość złych rzeczy to prawda, wszyscy sztucznie uśmiechnięci udaja wielką rodzi ne ale trzęsą portkami na widok prezesa który zwalnia pracowników jak ma zły dzień ot tak, strasząc wszystkich ze ich zwolni, zero pochwał tylko same opr.. praca fajna tylko szefostwo do d.. co do wynagrodzenia chyba nie mozna narzekać ale spac ze świadomością że może dziś w nocy prezes nie może zasnąć i mnie zwolni - nie dziękuję .
ps. pani z marketingu to zona prezesa dlatego tak sie stawia i mądrkuje jakby zjadła wszystkie rozumy
4
młoda 2015-03-05 13:31:17
są umowy na czas nieokreślony ale jakie ma to znaczenie, mi należał sie 14 dniowy a zwolnili z dnia na dzień . na szczęście dają odprawę bo jak pracować w takiej firmie na okresie wypowiedzenia, boją sie, że zaczniesz działać na ich szkodę .
ania 2015-04-14 18:14:11
co za bzdury… w firmie pracuje 80 osób, większość już od lat. Jest kilka stanowisk które rotują bo ciężko znaleźć kogoś rozsądnego kto oprócz plotkowania o innych ma ochotę popracować. Z firmy nikt sam się nie zwalnia. Moim zdaniem świadczy to i o wysokości zarobków ( specjaliści w dużych korporacjach w Trójmieście nie zarabiają tyle) oraz o atmosferze w pracy.
Najgorzej jak trafi się ktoś kto najpierw popisze się niekompetencją a potem chcąc zemścić za to, że został zwolniony wylewa żale w internecie.
Ale cóż. Słowo przeciw słowu. Polecam osobiście się przekonać a najlepiej popytać osób pracujących w Fines. Pozdrawiam
1
Pipi 2015-04-29 10:33:54
Ostatnio była za dyma w ceńtrali bo baza klientow wyciekła na zewnątrz . Były zwolnienia
3
doktor 2015-05-22 13:11:42
Od dawna baza klientów wycieka z Fines, jest ogóle przyzwolenie prezesa Piotra na odbieranie wypracowanych klientów przez agenta na rzecz innego banku np. Meritum.
Od dawna agenci zgłaszali problem zabieranej bazy ale co z tego.
Co do zwolnień? Doprowadzają do tego że sam się zwalniasz. hahahaha.

Pozdrowienia dla Pana Amber gold Dworakowskiego...
3
pracownik 2015-06-15 20:26:54
Nie mogę uwierzyć w niektóre posty. Jestem przekonana, że piszą to osoby które zostały np. zwolnione za mówiąc wprost "nic nierobienie". Krótko mówiąc ...Firma rzetelna, uczciwa, atmosfera otwarta i przyjazna. Prezes ok, zarobki ok, osoby które się wyróżniają i coś potrafią - zostają zauważone i docenione. Firmie bardzo zależy na dobrych relacjach z agentami. Zdarzają się przypadki że klient trafi do kogoś innego ale zazwyczaj dlatego, że poszedł do innego biura - a przecież to jego prawo. Pozdrawiam
wioletta 2015-07-15 22:42:49
niestety wiekszość negatywnych opinii to prawda. w finesie kilka lat pracują tylko te osoby których wiązą nieformlne układy. np szefowa marketnigu to kochanka prezesa wiec jej wszystko wolno i długo pracuje. chcesz pracowac w finesie- mów Pani od marketingu jaka jest boska, ładna (obrzydliwie brzydkie babsko, ale co sie nie robi dla pracy). kariery w fines nie zrobisz, szefowa marketingu na to nie pozwoli. lepiej uderzac o pracę do QS-a
viki 2015-12-28 00:17:49
fines to porazka, zrócie uwagi pracuje tylko te dziudzie co są przez łożko wiązane albo z prezesem, ale z współwłascicielami. towarzystwo wzajemej adoracji. jak zaczynasz rozmowe i wchodzisz gleboko w temat, to niewidza Pani Dyrektor Marketingu naprawde poraża
viki
coco 2016-01-20 17:54:13
Proszę o info, czy we franczyzie Fines klient musi jeździć do banków na podpisanie umowy, czy podpisują u nas na miejscu?
zawiedziona 2016-01-20 22:51:41
Pracownik jest poddanym a nie podwładnym, umowy śmieciówki,niskie zarobki,ludzie non stop odchodzą, układy. Pozytywne opinie piszą sami sobie albo Lole prezesa. Kredyty drogie, chwilówki jeszcze droższe- czytajcie dokumenty przed podpisaniem bardzo dokładnie. LIPA
COCO 2 2016-01-20 22:57:59
idź do banku po kredyt a nie do finesu, przecież tam się przepłaca ogromną kasę
dłużniczka 2016-01-20 23:03:38
inteligentny człowiek bierze kredyty w bankach a nie w finesie,chyba ze stać cie na utrzymanie prezesów pośredników od pośredników
1
Byly 2016-01-27 21:06:42
Dramat.Nie polecam.Ogromna rotacja, mobing.Agenci pękają że śmiechu przy kolejnej zmianie. ODPUSC :)
1
Lodzia 2016-01-29 21:10:37
Nie polecam. Pracowalm jako RKS. Caly czas w samochodzie z GPS, tablet z GPS, 12h dziennie za podstawe 2000netto (kierownik), szansa na premie tylko w najlepszych regionach. Ludzi zwalnia sie jak smieci.
Jedyny plus to fajne narzedzia pracy.
onaa 2016-03-03 14:13:45
a jak tam jest na infolinii ?
onet 2016-04-04 21:38:53
prezes porażka, miota sie, zmienia strategie co 2 tygodnie. firma o sztucznej, neprzyjemnej atmosferze. nikt sensowy na dłużej sie tam nie utrzma, bo prezes sądzi ze jest namądrzejszy. na stałe sa tylko osoby zwiażane towarysko/ rodzinnie z współwłasicielami. towarzystwo wzajemnej adoracji. nie poleca firmy
2
koniecikropka 2016-04-09 20:24:50
1. Branża wymaga dostosowywania się ale na pewno nie są one co 2 tygodnie.
2. Atmosfera jest sztuczna i nie przyjemna ? Bzdura totalna - chyba nie pracowaliście w korporacji.
3. Na stałe pracują również osoby które nie integrują się jakoś specjalnie z grupą - również takie które są outsiderami. Najważniejsze żeby wykonywać swoje zadania.
4. Przestańcie kurna narzekać bo rzygać się chce.
2
Lola 2016-08-24 00:17:06
Ciekawe że po raz kolejny szukają. Czy nie ma ludzi na rynku, czy mają takie wymagania? A może ludzie nie dotrwają do końca okresu próbnego? Bo to byłoby dziwne
Johny 2016-10-18 14:39:40
fines nie daje kredytów...przed jakimkolwiek wpisem proszę się zorientować i nie wypisywać bzdur.
Pozdrawiam.
Johny 2016-10-18 14:40:28
fines nie daje kredytów...przed jakimkolwiek wpisem proszę się zorientować i nie wypisywać bzdur.
Pozdrawiam.
olek 2016-10-18 19:22:32
Czy ktoś pracował w Sopocie w Fines Sp. z o.o.? Jakie są tam warunki zatrudnienia?
3
Zostaw swoją opinię o Fines S.A. - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fines S.A.