Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sun Farm Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Sun Farm Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
chce a nie moge - 2014-10-08 17:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam serdecznie. Ja bym chcial zostac wlasnie zaproszony na jakas rozmowe rekrutacyjna. tak sie zastanawiam nad wszystkim czy warto zgłosić się na rozmowę na przedstawiciela medycznego do Krakowa. bo takie ogłoszenie znalazłem na ich stronie internetowej. co prawda do krakowa mam daleko, ale chciałem się prrzenieść z mojego miasta...
zdjecie uzytkownika
filemon - 2014-10-30 20:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,
Czy ta firma warta jest uwagi, czasu i zainteresowania? Zaprosili mnie na rozmowę, ponieważ szukają do ginekologii na Warszawę i okolice. Ile wizyt dziennie lekarski? apteki też dochodzą z aktywną sprzedażą? jak kierownik? atmosfera, ludzie itp? Osoba z którą rozmawiałem telefonicznie powiedziała, że dwóm poprzednim osobom na tym terenie nie chciało się pracować i zostały zwolnione. Zastanawiam się czy z ludźmi jest coś nie tak, czy firma kiepska?
zdjecie uzytkownika
luna - 2014-11-18 11:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To i ja dodam parę słów od siebie:
miałam rozmowę latem z regionalnym- wszystko jak najbardziej w porządku. Zostałam zaproszona na II etap do W-wy (ŁOMIANKI).

Rozmowa z dyr, właścicielem firmy i jakimś oszołomem z marketingu.
Szczerze mowiąc ten koleś z marketingu miał najwięcej głupkowatych pytań, jakby rozmawiał z kims kto nie zna specyfiki tej pracy. Zarozumiały i mało przyjemny. Typ cwaniaczka...
Dyr- ubrany w stare dżinsy i kraciastą koszulę jak do koszenia trawy....

Po tym etapie miałam dostać tel od regionalnego zarówno z odp na tak jak i na nie. Otóż koleś olał temat. Zero odzewu, zero. Zatem Panie Pawle, Piotrze czy jakoś tak- zero profesjonalizmu.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-11-20 10:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Początkowo nie zrażałem się przeczytanymi opiniami na forum i podjąłem współpracę - mogę powiedzieć tylko jedno - POMYŁKA!!! Odradzam każdemu szanującemu się przedstawicielowi z doświadczeniem. Jest to firma dla ludzi bez doświadczenia, którzy zacisną zęby, przełkną wszelkie debilizmy, zdobędą doświadczenie i odejdą do normalnej firmy.
zdjecie uzytkownika
repas - 2014-11-25 17:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luna - 2014-11-18 11:32:57]:
Oj bidulo - nie dostaniesz ty roboty sprawdzając czy rekrutujący maja czyste majtki - to Ty masz być najlepszy i nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ktoś kazał Ci pracować od 7 do 19 .00 bo w Polsce nie pozwala na to prawo pracy..
zdjecie uzytkownika
były przedstawiciel - 2014-12-03 22:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla wszystkich wybierających się na rozmowę do Sun Farmu. Omijać szerokim łukiem teren Krakowa, Katowic - gdyby regionalna poluzowała trochę gumkę do włosów, myślę że byłaby bardziej "ludzka" i miałaby trochę w sobie empatii. Ogólnie osoba lubiąca mobbing. Gdańsk/ Poznań - jeżeli ktoś lubi " miauczący" głos, potrafi schylić głowę i ślepo wykonywać polecenia, stosować wazelinę, nie pokazywać, że ma większą wiedzę niż regionalna to nie jest źle. Warszawa - nie licz, że regionalny kiedykolwiek stanie po Twojej stronie, nie bez przyczyny na ksywę " Żołnierz". Najlepszy region to chyba centralna Polska ( Łódź) - doświadczony regionalny, który nie ma już potrzeby dowartościowywania się kosztem innych.

Zastrzeżenia:
ciągłe zmiany strategii, średnio co miesiąc zmieniano nam grupę specjalistów do których mieliśmy docierać
praca jako PM i jako PF - pakiety do aptek poza Twoimi promowanymi preparatami, również leki OTC, bez zamówienia " nie wracaj do domu"
trzeci etat jako przedstawiciel szpitalny - regionalni zrzucili to na przedstawicieli bo im się nie chciało
zdarza się, że nie płacą ZUSu
zakaz pracy na oddziałach ( duży szpital gin-poł a możesz zaraportować 3 lekarzy)
odpalasz auto najpóźniej o 7.30, ale zdarzało się że polecenie było dojazdu na 7.30 do lekarza ( nieważne czy masz 10 czy 200 km)
Plusy:
wypłata na czas
niezłe zarobki
dobrej jakości flota, możliwość korzystania prywatnie po zatankowaniu ( oczywiście z GPS - musi być info do RM jeżeli wyjeżdżasz nawet prywatnie poza teren swojej pracy)
karta Allianz
zdjecie uzytkownika
Bastek - 2014-12-05 14:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ludziska a jak pracuje sie w sun farmie na ginekologii region bytomia/ Częstochowy ? Prosze o rzetelne info mam jutro rozmowę z gory dziękuje ! Jak zarobki? Socjal?budzet?
zdjecie uzytkownika
rita - 2014-12-07 20:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie spoko firma. Pracowałam tam około rok czasu i mile wspominam. Odeszłam bo inna firma zaproponowała mi więcej kasy. Natomiast Sun-Farm nie płaci za dużo, tylko 4000-4500 na start. Najlepsi mogą dostać podwyżki, ale trzeba solidnie popracować. Ogólnie nie jest to firma dla obiboków. Jeśli lubisz pracę PM lub PF , będziesz miał wyniki, to będziesz zadowolony, bo firma to doceni i premie są nawet wysokie. Jeśli chcesz się obijać, to niestety długo nie popracujesz. To firma rozwijająca się , więc sprzedaże na danym terenie nie są duże, więc jeśli odpuścisz robotę od razu widać spadki. Jak dla mnie jest to firma dla ludzi z niewielkim doświadczeniem lub bez doświadczenia, ale z zapałem do pracy i chęcią odniesienia sukcesu. Leki mają fajne, więc nieźle się pracuje. No i fakt pracy ze specjalistami też na plus. Nie trzeba ganiać do lek. pierwszego kontaktu.
zdjecie uzytkownika
Everest - 2014-12-09 19:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
4000-4500 brutto rita ? Mnie dziwi fakt ze o rektutacji informują przez SMS- dziwna zasada, nigdy sie z nią nie spotkałem
zdjecie uzytkownika
kali - 2014-12-09 20:06:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie informują sms-em? naprawdę dziwne
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-12-10 09:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-09-08 18:35:08]:
A czy ty aby nie pomyliles firm?profesjonalna?rozmowa na najwyzszym poziomie? Rozumiem ze to byla twoja pierwsza rozmowa w zyciu. Żenująca firma
zdjecie uzytkownika
iii - 2014-12-10 09:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chce a nie moge - 2014-10-08 17:27:21]:
Jesli jestes dlugo noga blondynka i masz ochote byc macana przez koksa kierownika to dasz rade.
zdjecie uzytkownika
rita - 2014-12-14 20:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak "Everest" 4000-4500 brutto.
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2014-12-14 21:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"iii" rozumiem Twoją frustrację z powodu wyrzucenia z firmy, ale przeginasz pałę.
Są pewne granice przyzwoitości.
zdjecie uzytkownika
długonoga blondynka - 2014-12-15 18:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DO iii. Nie obrażaj mnie !!!!
zdjecie uzytkownika
8 - 2015-01-09 13:21:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic dodać nic ująć, 100% racji :-)
Domyślam się też kto napisał ten post, pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
Johnny - 2015-01-13 22:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie już drugi rok i jak czytam niektóre wpisy to trochę mi wstyd i dziwię się że ludzie są tacy bezmyślni. Jeśli któryś z pracowników narzekał na kierowników lub prezesa to widać że nigdy nie pracował w takich korporach jak KRKA, ADAMED, POLPHARMA - tam dopiero jest wojsko. Atmosfera pracy jest zupełnie nieporównywalna. Tam jesteś pionkiem i nic nie znaczysz. Tutaj wszyscy się znamy jak jedna rodzina a spotkania regionalne firmowe 32 osoby - są super integrujące. Nie ma fochów i gadania każdy wie na czym ta prac apolega i zna jej minusy i plusy. A najlepiej jest i tak w Wawie.
zdjecie uzytkownika
Saper - 2015-01-13 22:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dopiero zacząłem prace w SunFarmie. Jest super zasuwałem w innej firmie fmcg wielkiej swiatowej korporacji - jezdziłem dwusosobym samochodem Yariską.... - dramat - rodzina nie wejdzie. Teraz dostalem pieknego Chervroletta Cruzea silnik 2.0 160 koni m . Pensja wyższa. A premie możliwe już od pierwszego cyklu i to czterogkrotnie wyższe niż w poprzedniej firmie. POTĘGA!.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-01-14 19:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję tu już kilka miesięcy i jestem zadowolony. Leki ciekawe, target lekarzy nieduży, założenia jasne, narzędzia w miarę wystarczające, budżet nawet duży. Firma młoda ale rozwijająca się. Na początku szedłem z myślą żeby się tylko zahaczyć, zdobyć doświadczenie i przenieść się gdzieś indziej. Jednak widzę że warto związać się z tą firmą na dobre. Mam poczucie stabilności i dokąd firma zmierza. Patrząc na to co się obecnie dzieje na rynku farmaceutycznym, widzę że Sun-Farm to dobry wybór, bo niewiele jest teraz firm które się rozwijają i wprowadzają nowe leki, a jeszcze mniej takich firm które powiększają zespół. Płacą przyzwoicie. Atmosfera całkiem fajna. Kierownicy są OK. Prezes to facet z dużym pojęciem biznesowym. Skład przedstawicieli świetny. Ogólnie ludzie na poziomie. Pracuję, robię swoje i mam wyniki, jest dobrze :)
zdjecie uzytkownika
Fayi - 2015-01-15 19:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy mozecie napisac cos o pracy na produkcji, jakie warunki, jakie pensje, aplikowalam na operatora, jak dlugo trwa proces rekrutacji.DZIEKI z gory
zdjecie uzytkownika
siedze w poczekalni - 2015-01-19 10:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma w dzisiejszych czasach normalnych firm, w których łatwo zdobywa sie premie, maja duze budżety i świetne zarobki, nie wspomne o tej "wyjątkowej" atmosferze.
Ktoś kilka wpisów nieźle podklorował, tylko po co?
Spokojnie znajdziecie pracowników, mało to osób zdesperowanych szuka roboty? Jak ktoś siedzi w domu i szuka pracy to weźmie nawet tą za 2tys, wiec kierownictwo sunfarmu moze spać spokojnie.
Swoją drogą w terenie, gdy spotyka się waszych przedstawicieli to nie szczędzą oni sobie słów.
zdjecie uzytkownika
Robson - 2015-01-19 16:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka atmosfera w Warszawie (Łomianki).Aplikuje na stanowisko Operatora maszyn i chciałbym wiedzieć jaka atmosfera w firmie, jakie mniejwięcej zarobki, i jak długo czeka się na ewentualna odpowiedż (jeżeli wogle informują czy pozytywnie rozpatrzyli kandydaturę po rozmowie kwalifikacyjnej czy nie.
zdjecie uzytkownika
W - 2015-01-20 20:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pomawianie na forum internetowym jest przestępstwem z art. 212 par. 2 kodeksu karnego. Osoba, „która za pomocą środków masowego komunikowania pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania, popełnia przestępstwo”. Pomawianie jest zagrożone karą grzywny, ograniczenia, albo pozbawienia wolności do 2 lat.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-23 16:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że kierownictwo nieźle podkolorowało opinie o firmie - nagle same superlatywy poleciały. Pojawia nam się obraz cudownej firmy - jednakże fakty są zgoła odmienne.

Jeżeli lubisz promować leki, których notorycznie nie ma w hurcie to jest to praca dla Ciebie.

Jeżeli lubisz wprowadzać nowe produkty i je aktywnie promować w sytuacji gdy nie ma ich w hurcie - mimo zapewnień ze strony kierownictwa, że lek jest obecny w hurcie to nie czekaj zatrudnij się w firmie Sun Farm.

Pamiętaj jednak, że firma oczekuje od Ciebie wyników.
zdjecie uzytkownika
Tadek - 2015-01-28 14:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy po rozmowie kwalifikacyjnej firma udziela odpowiedzi bez względu na wynik rozmowy ,czy informuja tylko kandydata który ma byc zatrudniony, i jak dlugo sie czeka na odpowiedz od rozmowy kwalifikacyjnej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sun Farm Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sun Farm Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x