BIOTON S.A.

Adres: Starościńska 5, 02-516 Ożarów Mazowiecki

NIP: 5210082573 KRS: 0000214072

BIOTON S.A.
2 156 6 1

Opinie o BIOTON S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Kamil
 Opinia

Trochę niepokojące są dla mnie te informacje. Jak sądzicie warto aplikować?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nic
 Opinia
@Kamil 24.03.2019 18:49

Jakie stanowisko? Zależy od czego czy chcesz się rozwijać czy gnuśnieć.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
O.N.A
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Kamil 24.03.2019 18:49

Spokojnie, zatrudnij się i sam wyciągaj wnioski. Popracujesz i co najwyżej sam skrobniesz opinie. Te negaty to efekt ostatniego exodusu ludków co mieli dość już......(usunięte przez administratora) Czas pokaże czy to norma czy tzw. przypadek przy pracy .......firma na 2/3 lata ma kasę od udziałowców więc "eksperymentuje" i zatrudnia, zwalnia, zatrudnia, zwalnia.....etc aż zwolni ktoś tzw. F.I.R,M.E :)

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NicK
 Opinia

Jeśli nie chcesz się rozwijać, być pomiatany przez nadzór, doświadczać niekompetencji przełożonych, robić wszystko i nic jednocześnie to jest firmą dla ciebie. Kasą się ostatnio polepszyła bo tym co odchodzą z produkcji oferują nawet 600-1300 netto podwyżki. Jak ktoś nie ceni swojego mijającego życia to może tu trochę przewegetować.

Pomocna?
Tak27Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody
 Opinia
@NicK 18.12.2018 09:54

Ciekawe z kąd masz takie info o płacach bo z tego co słyszałem to na razie bioton słabo przędzie i nie zanosi się na lepsze . A ludzie wciąż się zwalniają i nie dają im prawie nic a zatrudnić chcą nowych za mniejszą kasę tak właśnie wygląda rzeczywistość

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tehapa
 Opinia
@Młody 28.12.2018 16:42

Musisz być wśród ulubionych lub potrzebnych pracowników.

Pomocna?
Tak8Nie
Tadeo
 Opinia
@NicK 18.12.2018 09:54

Każdy kto tylko popracuje tu dłużej stwierdzi że zmarnował ten czas. To już chyba Biedronka jest bardziej innowacyjna.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
laborant
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Tadeo 10.02.2019 16:32

Nawet Dziki wczoraj rzucił papiery, tak go zaszczuli.......

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
Nazwa działu: IT
 Opinia
@laborant 19.02.2019 11:03

Księgowe i kadry też zwalniają.......co za polityka, dobrze że ochrona jest

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klara
 Opinia
@Paweł 05.03.2019 11:39

Ochrona to firma zewnętrzna :) Dopóki płacą za faktury to jest .... Masakra

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gracz GPW
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Klara 05.03.2019 19:14

Ciekawe kiedy azjatycki wykupiec długu spółki zorientuje się że kupił mury z adres, magazyn starej insuliny, odprawy zwolnienionego zespołu, i nowo zrekrutowany SPAM fachowców z rynku bez perspektywy jej rozwoju spółki w dłuższej perspektywie....

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody
 Opinia
@Gracz GPW 05.03.2019 20:10

Myśle że już się dopatrzył i czekać tylko jak wyjdzie z giełdy i zwinie interes do siebie.A ciekawe co wtedy będziemy szlifować bo na pewno nie diament

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gracz GPW
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Młody 06.03.2019 12:28

Polish lokalna konkurencja nie śpi....sądząc po ich aktywności...pewne zwasnione ludki biotonu grają do ich bramki od dawna. Taka opisana wyżej Dyro HR na 109%, a czy ktoś jeszcze,? Niech wydymany chińczyka sam dojdzie dlaczego w niespełna rok firma szlifuje bruk....

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mm
 Opinia
@laborant 19.02.2019 11:03

Dziki odszedł, a pan "patyczek do uszu" rozwala firmę, tak jak poprzednią

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki
 Opinia
@NicK 18.12.2018 09:54

Firma zebrała z rynku najgorsze standardy i chcebto zainstalować pod hasłem zmiana. Zatrudnienie HR z paskudnymi nawykami do zwalniania tylko potwierdza to co ma nastąpić. Świat jest mały, opinie można zebrać z każdej branży po znajomych. Patyczek nawet nie wymaga komentarza, niekompetencja niestety niedługo rozwali cała Firmę. Nikt z kompetentnej Farmy tu nie przyjdzie.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były
 Opinia
@Miki 10.03.2019 09:27

Patyczek teraz może poczuć się wolny i zatopić Tytanika bo otoczył się ludźmi (dyrektorami) którzy robią czystki w działach a może powinien zacząć od oczyszczenia z kierowników bo ich jest chyba za ... wiele.Co???

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HAPPYwithoutBIOTON
 Opinia
@Były 10.03.2019 13:26

Myśle, ze niebawem zatopi tego Tytanika, chociażby wnioskując z maila którego wysłał Prezes Robert Neymann do kierowników liniowych „nie po drodze mi z pewnymi osobami...poszukuje 6,5 mln oszczędności”. (Źródło: Parkiet.com dostęp na dzień 14.03.2019).

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
O.N.A
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@laborant 19.02.2019 11:03

ludziska uciekają jak dzicy z tego Biotronu

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ludeczka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Niby mobbingu nie ma, ale są takie warunki pracy że jeśli chcesz coś zrobić to sam się zmobbingujesz. Polecam nie marnować życia w tej firmie. W aktualnych ogłoszeniach o pracę piszą " pudowa międzynarodowej firmy, benefity, nowoczesne technologie" kupa śmiechu. Niestety i tak kogoś na to nabiorą.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Luby
 Opinia
@Ludeczka 10.03.2019 08:02

I darmowy transport do i z pracy a gdzie dofinansowanie dla tych co nie mogą kożystać z transportu.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HAPPYwithoutBIOTON
 Opinia
@Ludeczka 10.03.2019 08:02

(usunięte przez administratora)nie ma? - przeciwnie, (usunięte przez administratora)niemal w każdym dziale - poczynając od góry - u Patyczka, który pracownikom wysyła filmiki motywacyjne z (usunięte przez administratora) instrukcje, jakie ubrania powinien nosić (usunięte przez administratora)etc.; Dyrektor Fin. wysyłający swojej Pracownicy nieetyczne filmiki podpadające pod sexual harassment; w (usunięte przez administratora)która żyje w innym świecie - zawsze wmawia ludziom coś, czego nie było próbując zrobić z ludzi idiotów, zmienia zdanie, wydaje chaotyczne zadania modyfikując je w swojej głowie a jednocześnie nie komunikując z zespołem, wahania nastrojów w całej skali w ciągu kilku minut, itp. Porządni ludzie odchodzą z BIOTON lub są zwalniani, zostawiają tylko tych, którzy będą wykonywać czarną robotę i nie będą zadawać niewymagających dla Zarządu pytań. Reasumując (usunięte przez administratora)występuje w szerokiej skali w firmie BIOTON, w dodatku typowy mushroom management. Zgłoszenia (usunięte przez administratora)zamiatane są pod dywan, w zamian proponując Pracownikowi rekompensatę pieniężną (zadośćuczynienie), aby zamknąć Pracownikowi buzię, niektórzy się na to nie godzą i sprawy są w Sądzie. NIE POLECAM!

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
laborant
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@HAPPYwithoutBIOTON 13.03.2019 12:14

umarł król, niech żyje król.........pytanie kim Agniesie zastąpią, oby nie Elcią, już lepszy był nasz kochany doktorek Karolek

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HAPPYwithoutBIOTON
 Opinia
@laborant 13.03.2019 19:09

Oby kimś, kto ma poukładane w głowie i dla kogo Kapitał Ludzki jest największa wartością. Panu Karolowi - poprzedniemu HR (wyjaśnienie dla czytelników spoza Biotonu), obecna HR „do pięt nie dorasta” - mogłaby się od niego uczyć.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HAPPYwithoutBIOTON
 Opinia
@HAPPYwithoutBIOTON 13.03.2019 12:14

Drogi Administratorze GoWork, czy mogę prosić o wyjaśnienie, dlaczego słowo "(usunięte przez administratora)", "(usunięte przez administratora)", a także "Dział Personalny", "Dyrektor HR" zostało usunięte z powyższego postu? Jeśli jednym z kluczowych celów tego portalu jest dostarczenie czytelnikom rzetelnych informacji o środowisku pracy (na co we wcześniejszym wątku powoływał się moderator), to nie widzę uzasadnienia takiego działania w postaci usuwania kluczowych informacji, które mogłyby okazać się pomocne aplikantom przy wyborze preferowanego Pracodawcy. To bardzo zniechęca do dalszych aktywności, a dodatkowo poprzez usuwanie części wypowiedzi może prowadzić do niespójnych informacji, a tym samym błędnej interpretacji postu przez potencjalnego czytelnika.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
laborant
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@HAPPYwithoutBIOTON 15.03.2019 14:32

Dokładnie się zgadzam. Ale o co chodzi? czy moderator robi dobrze SZEFOM czy WORKEMENOM??? Bioton to fajne logo a kijowe miejsce pracy.......i chyba ten portal ma na celu ....>? no co ma na celu? lukrować czy pisać jak jest!!!! Powiem w 3 zdania 1. Oferta pracy= ściema!!!!!!!, ale dopiero pracownik to wyczai jak popracuje z miesiąc!!!! chyba że portal pomoże!!!! i w tydzień ewakuacja GO GO GO tu home! 2. Warunki pracy= mobbing!!!! 3. Zarząd niby giełdowy.........ale DOSŁOWNIE nikt z pracowników nie miał okazji poznać taka MONARCHIA!!!!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Doris
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@HAPPYwithoutBIOTON 13.03.2019 12:14

Dobrze to zostało ujęte. Rzeczywiście tak jest. (usunięte przez administratora) Można tylko współczuć wszystkim którzy muszą z nią pracować. Dogadają się z nią tylko tacy sami jak ona, ci którzy za kasę zrobią wszystko, doniosa, sprzedadza współpracowników .

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Manaka
 Opinia

Z tego co zauważyłem: pracownicy dzielą się na: tych co odeszli, na tych co obchodzą bo znaleźli pracę i na tych co szukają pracy. Najważniejsze że p. dyrektor HR jest zadowolona.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
O.N.A
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Manaka 28.12.2018 23:45

Pani dyrektor HR ma chyba mega marże od każdego zwolnionego bez odprawy, a mniejszą od "kosztowanego", ale na 1000% ma % od nowego pozyskanego przez tzw. kolekcjonerów CV za kasę:) Tacy to pożyją....zero wiedzy maximum pijar.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HAPPYwithoutBIOTON
 Opinia
@O.N.A 06.03.2019 21:44

Dyrektor HR - Agnieszka nigdy nie powinna być Dyrektorem. Jest cienka jak Polsilver - zupełnie nie nadaje się do zarządzania kapitałem ludzkim. Mało o tym wie, oj mało.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
laborant
Nazwa działu: IT
 Opinia
@HAPPYwithoutBIOTON 13.03.2019 12:46

i tak niedługo poleci w próżnie........oby nie do konkurencji bo nie będzie gdzie aplikować CV..........

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HAPPYwithoutBIOTON
 Opinia
@laborant 13.03.2019 19:03

Niestety może tak być, potrafi się sprzedać i założyć maskę udając wspaniala osobę. Myśle, ze każdy w Biotonie miał okazje się już o tym przekonać, jaka jest naprawdę osoba. Jak na Dyrektora HR to ewenement na skale światowa - totalne przeciwieństwo porzadzanych cech i kompetencji managerów kadry zarządzającej.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
laborant
Nazwa działu: IT
 Opinia
@HAPPYwithoutBIOTON 14.03.2019 19:23

Oj tam, zaraz maska. Mr Google ją wyczai że to babski qurew i że każda koljena firms wiecej straci niż zyska. Owa pseudo księżniczka to wie na starcie i ma wszystkich w qupie, wtedy i na 5-3m przed przed koniec kontraktu zatrudnia takie klony elcie i obdarowuje je swoim pijar/szijar. Potem szuka kolejny kontrakt alaSZAMBO od takich patyczków co zleca aby firmę rozwalić.....ciekawe czy inne też z GPW czy zwykła komercja.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdzicho
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@O.N.A 06.03.2019 21:44

wychodzi ze taką miałą misje

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Zdzicho 15.03.2019 23:03

ja tam lubie popatrzec kiedy takie stare baby po 50tka wylatują na BRUK!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rutyna
 Opinia

Jaki są szanse na awans w Biotonie marketingu

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Rutyna 11.03.2019 11:09

Żadne. Chyba ze podpiszesz umowę o poufnym przekazywaniu informacji. Im więcej przekażesz tym lepsza realizacja KPI. Powodzenia. Już są pierwsi kandydaci na stołkach.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HAPPYwithoutBIOTON
 Opinia
@Rutyna 11.03.2019 11:09

Potwierdzam wypowiedź swojego przedmówcy (Nick) - szanse na awans znikome. BIOTON to strata czasu, poszukaj ambitnego pracodawcy, BIOTON z pewnością do takich nie należy.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdzicho
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Rutyna 11.03.2019 11:09

żadne, i tak cię zwolnią przed końcem okresu próbnego, wiem bo tak miałem.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@....widzę, że niestety nikt do tej pory nie udzielił Ci odpowiedzi. Czy zdecydowałeś się na aplikację do firmy BIOTON? Jeśli tak, to możesz teraz TY odpowiedzieć na swoje pytania? Jeżeli nie, to proszę pracownika o odpowiedź temu użytkownikowi, ponieważ to są bardzo pomocne informacje na forum.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tobiasz
 Opinia
@Aneta 05.09.2017 13:17

Ale dodaj w jakiej działce miałabyś pracować. Jest przecież produkcja, biuro i ponad setka ludzi w Polsce

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ania Pawlaczka
 Opinia
@Tobiasz 30.10.2017 17:07

Po pierwsze musisz być głupszy od swojego przełożonego. Po drugie komputera nie ma a jak jest to nie dotykaj bo możesz coś napisać i inni przeczytają. Po trzecie musisz pić raz w tygodniu ,a kawę tylko w domu Po czwarte nic nie mów wszędzie podsłuchuje kierownik Po piąte robisz zawsze za dwóch i tak twoja wina . Po szuste jesteś ambitny i chcesz się uczyć, oni poradzą sobie bez Ciebie nie polecam pracy w M.C

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@Ania Pawlaczka 30.10.2017 21:26

Stek bzdur. Kompletnie pod wpływem emocji - 99% nieprawdy. Bioton to bardzo interesująca i ciekawa Firma, dodatkowo obecnie ma szanse na zmianę.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@Ania Pawlaczka 30.10.2017 21:26

Stek bzdur. Kompletnie pod wpływem emocji - 99% nieprawdy. Bioton to bardzo interesująca i ciekawa Firma, dodatkowo obecnie ma szanse na zmianę.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@Ania Pawlaczka 30.10.2017 21:26

Stek bzdur. Kompletnie pod wpływem emocji - 99% nieprawdy. Bioton to bardzo interesująca i ciekawa Firma, dodatkowo obecnie ma szanse na zmianę.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ogrodnik
 Opinia
@pracownik 17.01.2018 15:01

1000% prawdy Gdzie komputery na magazynach ???

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik1
 Opinia
@pracownik 17.01.2018 15:01

Hahahaha na szanse na zmianę.. na razie to idzie po woli na dno. Ludzie w końcu zmadrzeli i zaczeli się zwalniac. Zaraz za zrobote beda musiały wziąść sie lasery za biurek....

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Ania Pawlaczka 30.10.2017 21:26

Ach

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody
 Opinia
@pracownik 17.01.2018 15:01

I gdzie te zmiany kolego co mówiłeś?A może miałeś obecną sytuację na myśli hi hi

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody
 Opinia

Zgadzam się z Byłą w 100% ludzie odchodzą i nikt nawet z nimi nie chce rozmawiać a zatrudniają jakś dziwne osoby produkcja jeszcze idzie ale ludzie odchodzą bo oferują śmieszne podwyżki jak na taki zakład .HR cały nowy i panie nie wiedzą co się dzieje że ludzie odchodzą ciekawe do czego to doprowadzi?

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Annax
 Opinia

Czy ktoś może coś więcej napisać o pracy w Biotonie - atmosfera, flota, warunki korzystania z samochodu i przebieg rekrutacji. Dziękuję!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Była
 Opinia
@Annax 05.11.2018 19:40

Atmosfera słaba, ludzie odchodzą masowo, zarząd nic z tym nie robi. Zatrudniają dyrektorów oskarżanych o mobbing w poprzednich firmach. Może chca doprowadzić firmę do upadku?

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia
@Annax 05.11.2018 19:40

Bardzo miłe i sympatyczne Panie z działu HR odeszły .Ciężko powiedzieć co zastaniesz wymagania duże a pieniądze słabe.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Janusz2 Dziękuję za informację o tym, że niektóre ogłoszenia są nieaktualnie. Pozwól jednak, że odniosę się do Twojej odpowiedzi, którą napisałeś do użytkownika o nicku Janusz. Wspomniałeś o tym, że władzom firmy Bioton były zgłaszane kwestie związane z mobbingiem. Powiedz mi, proszę, pewną rzecz. Skoro - jak twierdzisz - firma nie wyciągnęła konsekwencji w tej kwestii, to czy ten fakt został gdzieś dalej zgłoszony? Jeśli tak, to z jakim skutkiem? Będę wdzięczna za więcej informacji.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Inwestor
 Opinia
@Aneta 05.07.2018 17:30

Szanowna Pani Aneto po pierwsze Kim Pani jest żeby się na Tym forum wypowiadać ? Po drugie opinie które tu są umieszczane są prawdą o tym pracodawcy i proszę nie pisać bzdur i wyjaśnień które nie mają odzwierciedlenia z żeczywistymi warunkami pracy w tej firmie. po trzecie ile Pani płacą za pisanie postu który ma na celu skrupulatnie naprawić stan faktyczny firmy i warunki w jakich ludzie pracują. pozdrawiam Inwestor

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
"Agnieszka"
 Opinia
@Aneta 05.07.2018 17:30

Aneto, zapytaj może o to osobę kierującą dzialem HR. Ewentualnie firmowego prawnika. Co Ty na to? Powinnaś zebrać więcej informacji na temat zgłaszanych przypadkow mobbingu ( i przez kogo, haha), a może i nawet dowiesz się ile płaci się za milczenie. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klara
 Opinia
@Aneta 05.07.2018 17:30

Władzom firmy były zgłaszane kwestie związane z mobbingiem, takie zgłoszenia kończyły się otrzymaniem wypowiedzenia. Ten fakt został zgłoszony do Sądu Pracy - postępowanie w toku, także o skutkach jeszcze nie można mówić.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia
@Aneta 05.07.2018 17:30

Pani Aneto proszę zapytać Pana kierownika magazynu centralnego z wyksztalceniem ogrodniczym srednim dlaczego tak terroryzuje ludzi i okłamuje zarząd firmy . Jest to typowe działanie na szkodę spółki i jej wizerunek co patrząc z perspektywy kilkunastu lat idzie w ogromne straty finansowe jaki personalno-wizerunkowe.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Witold
 Opinia

Przesadzacie z narzekaniem. Ideałów nie ma o doskonale każdy o tym wie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Daria
 Opinia

Myślę, że jeśli takie praktyki mają miejsce w firmie to powinniście zgłosić szefowi, może wpłynie na zmianę zachowania?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@"Agnieszka" Bierzesz mnie za pracownika firmy BIOTON, którym nie jestem. Jak wspomniałam - jestem jedynie moderatorem forum GoWork.pl. Opisz to, co firmie zarzucasz. Pozdrawiam. @admin Drogi Użytkowniku, za nikogo się nie podaję, tylko mówię, jaką rolę pełnię w tym wątku. Tą rolą jest moderator. Zauważ, proszę, że to Ty podajesz się za administratora forum, nie ja, jak twierdzisz. Jeszcze raz to napiszę - nie jestem pracownikiem firmy oraz niczyich opinii nie kwestionuję. W swoich wpisach jestem osobą bezstronną, która przede wszystkim zbiera informacje dla osób, które mają służyć użytkownikom, którzy ich tutaj szukają. Zachęcam Cię do napisania opinii, jeżeli miałeś okazję tutaj pracować. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Volf
 Opinia
@Aneta 18.07.2018 14:08

Aneto, popracuj trochę nad tą bezstronnością. Sposob, w jaki sie komunikujesz jest co najmniej tendencyjny. JEsli chcesz byc moderatorem, naucz sie tego najpierw.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Inwestor Po pierwsze - jestem moderatorem forum GoWork.pl i moim zadaniem właśnie jest dyskutowanie z innymi użytkownikami na temat pracy w firmie BIOTON, aby inni mogli znaleźć tutaj konkretne informacje. Po drugie - opinii, które tutaj są umieszczane ani nie neguję, ani nie potwierdzam. Dopytuję tylko i wyłącznie o szczegóły związane z nimi, aby każdy mógł się z nimi zapoznać. Po trzecie - nie jestem w żaden sposób związana z firmą BIOTON, a w swoich wypowiedziach jestem osobą bezstronną. Niemniej jednak, zachęcam Cię do napisania o tym, jak Twoja współpraca z tą firmą wyglądała. Będę Ci wdzięczna. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Berta Zanim umieścisz wypowiedź na forum, upewnij się, że zapoznałaś się z regulaminem forum. Niedozwolone jest podawanie jakichkolwiek danych osobowych. Zamiast tego, chciałabym Cię prosić, abyś po prostu napisała, jak wyglądała Twoja współpraca z firmą Bioton. Napisz co jest pozytywne, a co nie w pracy w tej firmie. Będę wdzięczna. @Filipek Według informacji na stronie firmy to tak. Podam Ci link do zakładki z ofertami pracy, więc zachęcam Cię do zapoznania się. Jeśli zdecydujesz się aplikować to napisz, czy zostałeś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną. Tutaj link - https://www.bioton.pl/oferty-pracy.html

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz2
 Opinia
@Aneta 29.06.2018 23:12

@Filipek ogłoszenia na stronie oficjalnej Bioton są już mocno nieaktualne, poza oczywiście stanowiskami: Operator, Elektryk, Mechanik, gdzie fluktuacja jest na wysokim poziomie i ogłoszenia są niemal aktualne przez cały rok. Kolego, szukaj czegoś innego, chyba ze potrzebujesz udokumentowanego doświadczenia w CV w drodze do szukania bardziej odpowiedzialnego pracodawcy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia

Jeśli firma nie wykonuje pewnych zobowiązań to trzeba rozmawiać z szefostwem a nie pisać na forum!!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Berta
 Opinia
@Janusz 13.05.2018 20:36

zakładaij sandałki i biegnij do dr.kota On Cie wysłucha i Makowski emu da podwyżkę za jego Lizanie stóp.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz2
 Opinia
@Janusz 13.05.2018 20:36

Problem w tym, ze pomimo podjętych kroków szefostwo w żaden sposób nie reaguje na argumenty Pracowników. Dodatkowo zgadzam się z opinia @Antoni, ze firma Bioton nie jest dobrym pracodawca - łamane są podstawowe prawa pracownika, o których pisze przedmówca. Zgłoszenia mobbingowe zamiatane są pod dywan (ugoda, wypłata rekompensaty) bez wyciagnięcia wniosków i działań wobec mobbera. Firma miała potencjał, ale znalazły się na najwyższych stanowiskach niewłaściwe osoby, które w mojej ocenie nie maja kompetencji zarządczych, w tym budowania zaangażowania Pracowników. Pomimo próby budowania kultury organizacyjnej opartej na współpracy, dominuje kultura oparta na sile i władzy. Przykre, ale taka jest rzeczywiść Biotonu, co nie wróży dobrze na przyszłość.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Filipek
 Opinia

Czy firma potrzebuje pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w BIOTON S.A.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oceniacz
 Opinia

Czy tylko narzekać potraficie.? Firma jest dobrym pracodawcą i może doceńcie to!!

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Antoni
 Opinia
@Oceniacz 18.04.2018 21:59

Firma nie jest dobrym pracodawcą łamane są podstawowe prawa pracownika - zaległe urlopy i brak możliwości ich wykorzystania lub jak już dostaniemy urlop ciągłe telefony i zadania do wykonania, zmuszanie do pracy w nadgodzinach bez wynagrodzenia, mobbing i brak szacunku do człowieka. Brak podwyżek, brak szkoleń, opieka medyczna prywatna płatna w 50 %, no teraz karta multi sport. Jedyny plus taki, że wynagrodzenie płacone jest na czas. Praca dobra po to aby zdobyć doświadczenie do CV, ale nie rozwijać się.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Blanka
 Opinia

Niestety pracuje w tej i firmie i wszystkie opinie które tu przeczytałam są prawdziwe. Produkcja to najgorzej traktowany dział. Bardzo niskie zarobki, do tego często wypłaty przetrzymywane są do ostatniego dnia, bo "księżniczki" z biur nie mają czasu na takie "głupoty". Szansa ba awsns i rozwoj osobisty jest raczej znikoma. Zamiast awansować pracowników którzy pracują kilka lat, zatrudniają osoby z ulicy na wyższe stanowiska. Brak dostępu do komputera, a przekaz informacji odbywa się głównie przez pracowników. Co do benefitow jest Multi sport. Najważniejsze jednak że firme stać na nowe samochody, telefony itp. Dla kierowników i dyrektorów.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Ania Pawlaczka czy to nie jest dość surowa opinia o pracodawcy? Czy faktycznie nie możecie w pracy w firmie BIOTON S.A. nic pić? Czemu firma nie potrzebuje ludzi ambitnych? Przecież to powinno wpływać na efektywność pracy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Ania Pawlaczka Twoja opinia jest bardzo negatywna. Na jakim stanowisku pracujesz, że nie masz dostępu do wody i komputera?W wywiadzie z Karolem Myszelem Dyrektorem Personalnym firmy BIOTON S.A. są opisane benefity dla pracownikowi nie wynika,by takie warunki panowały w firmie https://www.gowork.pl/bioton-s.a.,42835/wywiad,420 Myślę, że powinna wypowiedzieć się jeszcze jedna osoba z firmy, byśmy mogli poznać prawdziwą "twarz" firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia
@Aneta 13.11.2017 13:59

To dlaczego odchodzi skoro jest tak dobrze ???

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sara
 Opinia

Jaka flota dla przedstawicieli medycznych. Prosze o konkretna odpowiedz kto pracowal lub pracuje !!!!!!!!! Dzieki z gory

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
....
 Opinia

Witam , mam pytanie odnośnie pracy w Magazynie centralnym . Czy ktoś może coś napisać . Jakie warunki pracy? , jakie są plusy i minusy tego działu ? .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Srebrnoustnik
 Opinia

Firma w podwarszawskim polu. Ogólnie idealna na rok może dwa dla osób po szkole wyższej. Jeżeli jesteś po szkole podstawowej to idź lepiej do Biedronki- zarobisz więcej i nocujesz w domu. Kadra zarządzająca to jakaś porażka. Kierownicy okolo 50 głów powinna przezbrajać linie, myć mieszalniki lub fermentory zamiast zarządzać - akurat jest ich tyle że wszystkie powinny być czyste. Dyrekcję pasowałoby wysłać na podstawowe szkolenia. Dyrektorów wraz z zastępcami może udało by się upchnąć w autokarze. Ogólnie jeżeli masz olej w głowie po 2 latach pracy nie masz się od kogo już uczyć. Polecam na rok może dwa. :)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@userpracujesz w firmie? Kiedy miały miejsce sytuacje, o których wspominasz? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca w BIOTON S.A. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
user
 Opinia

Z daleka od tej "firmy". Ciągła rotacja, plany wyjęte z kapelusza, premie nigdy nie wiadomo w jaki sposób naliczane (często zero), brak podwyżek od wielu lat, w hurtowniach notorycznie brakuje produktów i trzeba robić z siebie idiotkę przed lekarzami, faktury nie płacone.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik_Bioton
 Opinia
@user 28.03.2017 10:24

@user: naprawde? Czy Ty napewno wciąż pracujesz w tej firmie, czy piszesz o jakiejś innej? Bo informacje, które w tym momencie przekazujesz na forum publicznym mają się nijak do stanu obecnego. Dodajesz post w marcu 2017 opisując sytuację sprzed lat. Radziłbym najpierw uruchomić swoje myślenie i dokonać analizy informacji, a później włączyć się do dyskusji na forum, o ile coś konstruktywnego wniesiesz... Co do premii - jak w każdej innej firmie, jeśli ktoś pracuje solidnie i daje z siebie 100% to premię zawsze wypracuje, w przeciwieństwie do tych, co pracę zaczynają o 9 i kończą o 13 z nadzieją, że "jakoś się uda" lub kombinują na wszelkie inne możliwe sposoby. Inaczej nie byłoby wciąż tak dużego grona REPów z kilkunastoletnim stażem pracy w Bioton, którzy wciąż tworzą zespoły. Radziłbym na przyszłość, abyś jednak zastanowiła się najpierw kilka razy (to bardziej ambitne zadanie), aniżeli znowu napiszesz 'coś od czapy''! Pzdr.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Król Białegostoku ;)
 Opinia
@Pracownik_Bioton 08.04.2017 08:56

Ucho Prezesa ? ...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bioinv
 Opinia
@Pracownik_Bioton 08.04.2017 08:56

Czy kupiłbys akcje BIO na giełdzie? Czy uważasz że firma stawiając na Chiny dobrze zrobiła?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert
 Opinia
@Bioinv 07.05.2017 19:04

Jak chcesz pozbyć sie gotówki to tak . Naprodukowali akcji papiera na miliony sztuk , rozwodnili cenę do 2 groszy a że nie było już z czego zejść to zrobili konsolidację papiera no i dalej może wartość spadać . tylko jaka jest wartość zera

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
chilli
 Opinia

Odradzam zdecydowanie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Repka
 Opinia

Ogólnie średnio. Pensja co miesiąc na koncie niby jest, premie - wielka ściema albo wypłacą albo nie, nigdy nie wiesz czy dostaniesz, a jak sobie wyliczysz to I tak zawsze się przeliczysz. Brak IMS, raz kiedyś przyjdą ale to napisane na kolanie. Kompletny brak rozwoju i podwyżek. Na samochód limity kilometrów. Można popracować ale nie polecam na długo chyba, że brak Ci ambicji.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rr2343
 Opinia

@lukit no tak się sklada ze na chwile obecna wlasnie aly czas szukają tego przedstawicila medycznego i to już mniej więcej miesiąc trwa nie wiecie czy na pewno te ogłoszenia sa aktualne tutaj u nich ??

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aparatowy
 Opinia

A w Biotonie po staremu ... exodus pracowników produkcyjnych , przegrane wybory zakładowe kobiety z żelaza , niebawem powstanie komisja mobbing-owa z Macierewiczem na czele ;) dobrze że pensje jeszcze na czas wypłacają .

Pomocna?
Tak7Nie

Zostaw opinię o BIOTON S.A. - Ożarów Mazowiecki

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIOTON S.A.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.