UBT Personal Sp. z o. o.

Wrocław

Opinie o UBT Personal Sp. z o. o.

gość 2015-12-22 13:16:15
Witam, ja otrzymalem mieszkanie od UBT za 350 Euro za miesiąc za jednoosobowy pokójok.12m2 z malą kuchnią i łazienką ok 15 km od zajezdni ale kolega mieszka bezposrednio przy zajezdni i to sa juz mieszkania nalezace do DB Frankfurt ale za to placi juz 450 Euro za miesiąc, bylem tam i kazdy ma swoj osobny pokój jest wspólna łazienka i wspólna kuchnia. Bliżej co prawda ale o sto euro drożej bo standard mniej wiecej podobny, pozdrawiam
3
Kierowca 2015-12-23 15:24:13
450 to trochę dużo za pokój, a jak wyglądają zarobki? 12.45 na godzine + jakis dodatek 150, to przy pierwszej klasie podatkowej ledwo 1600 wychodzi, czy masz zapewnione ze bedziesz pracowac w niedziele albo w nocy? Pozdrawiam
1
bobo 2015-12-24 00:15:35
Panowie pracujący w Frankfurcie dla DB napiszcie coś więcej czy warto zostawiać tu wszystko i jechać tam bo ogłaszają się cały czas,tak mało płacą czy tak mało chętnych, bo jeżdzają i spotkania organizują po całej Polsce. Niemiecy kierowcy pracujący w innych firmach transportu miejskiego też tyle zarabiją co nam oferują.Pozrawiam
1
Paweł 2015-12-29 12:38:06
Witam, pytanie do kierowców autobusów pracujących w Frankfurcie DB czy też macie pauzy po 2-3 godz w ciągu dnia niepłatne między szychtami i takie pauzy 2 razy dziennie,to znaczy że w pracy jesteś 12-14 godz a płacone za 8 godz bo o tym się nigdzie nie mówi a na innych forach doczytałem że tak jest
2
dr 2016-01-06 18:11:10
podbijam powyższe pytanie. Czy faktycznie jest tak jak piszą na innych forach, że dziennie ma się po 2-3 niepłatne przerwy w trakcie zmiany i wychodzi z tego po 11-12 h w pracy a płacone za 8h samej jazdy ???
Kamil 2016-01-12 12:06:10
w DB jestem od 15 grydnia i jak dotad trzy razy zadazyla sie praca po 13h, gdzie mialem ponad 3h przerwy na zajezdni, ale sa za to ciekawe dodatki. Jak kierowca ma takie przerwy to dodatkowo jest mu placone wiec nie ma tragedii,
pozdrawiam
1
dr 2016-01-14 15:12:37
A wiesz może czy jest szansa z czasem przejścia na zmiany bez długich przerw. Tak było w UK, jak zaczynałeś to każdy startował z grafiku zmian długich, z dużą ilością niepłatnych przerw w ciągu dnia. Ale gdzieś tak po 6 - 12 mies. można było przejść na tzw. standardowe zmiany po około 8 h dziennie z jedną płatną 45 min. przerwą za każdym razem na garażu (kantyna,TV, a nawet stół do pingla).
Maciu 2016-01-16 15:59:27
Witam chcialbym dowiedziec sie jak pracuje sie w Db Frakfurt na stanowisku kierowcy C+E,prosze o jakies info ;).
Paweł 2016-01-17 10:32:28
Panie Kamilu napisz jakie to są ciekawe dodatki?
do biura 2016-01-26 13:49:01
A jak to jest z rekruterami? Ciągle kogoś szukają. Ma ktoś wiedzę na ten temat?
pracownik ubt 2016-01-26 14:39:29
Witam,szukamy rekruterów ponieważ powiększamy zespół. Nasza główna siedziba w Niemczech ciągle dosyła nowe zamówienia dlatego mamy mnóstwo pracy. Szefostwo poszukiwało już drugiego biura we Wrocławiu, które wynajmą od przyszłego miesiąca więc będziemy mieli dwie siedziby. Ze względu na rozwój firmy potrzebni są również nowi pracownicy HR i Call Center jak i przedstawiciele handlowi wyjeżdżający regularnie do Niemiec. Mogę tylko zaprosić do młodego, dynamicznego zespołu i potwierdzić, że nie będziecie się nudzić:).Ja ze swojej strony pozdrawiam żeński personel, na towarzyszy broni co prawda narzekać nie mogę ale zapraszam serdecznie przyszłe koleżanki. Pozdrawiam.
do biura 2016-01-26 22:08:35
A gdzie ta druga siedziba i jakie zarobki i umowa?
pracownik ubt 2016-01-29 09:25:37
Witam, też Wrocław, umowa o pracę, żadne śmieciówki a zarobki zróżnicowane, zależne od kwalifikacji,zaangażowania i umiejętności na bardzo przyzwoitym poziomie.Radzę zadzwonić i ustalić sobie datę spotkania u Teamleitera,żeby omówić z nim kwestie wynagrodzenia na miejscu w siedzibie firmy. Pozdrawiam
gosc 2016-02-16 21:54:06
Hi, jeżdże dla Mercedesa i jest dobrze, przynajmniej narazie ale pierwszą wypłatę juz odebrałem chociaż dopiero za dwa tygodnie bo zaczalem od polowy stycznia.Praca jest w porzadku i mozna rozmawiac z firma ale nie wiem jak dalej jak dlugo bede mogl tu byc to pytanie zasadnicze bo chce sciagnac rodzine
do biura 2016-02-19 15:30:17
Jest już to nowe biuro? Krakowska mi nie pasuje dlatego pytam o adres nowego. Dziękuję.
łysy 2016-02-22 20:36:52
nie wierz ani w jedno słowo ubt
1
gość 2016-02-24 11:21:20
wpisy dodaje samo UBT a nie klienci.Wiem coś na ten temat
gość2 2016-02-25 17:19:58
a skąd to wiesz które wpisy są prawdziwe? a które dodane przez agencję?
gość 2016-02-25 17:28:30
Wiem bo wszystkie agencje tak robia zresztą nie tylko agencje bo pracowałem na infolinii w banku i też widziałem takie praktyki
kandydatka 2016-02-27 12:29:54
ubt szuka rekruterów? To super, ale może łatwiej byłoby ich znaleźć, gdyby ktoś z agencji pojawiał się na umówionych spotkaniach... Wysłałam aplikację, zaproponowano mi rozmowę na piątek godz. 12. Pojechałam na Krakowską - biuro zamknięte na cztery spusty, 30 min czekałam na dworze (zaznaczam, że jest luty), nikt się nie pojawił. Zero jakiejkolwiek informacji, zero kontaktu, nie mówiąc już o jakichkolwiek późniejszych przeprosinach. Pani, która się ze mną kontaktowała nie odbiera telefonu, wysłałam smsa - brak odpowiedzi. Śmiać mi się chce, bo zamieszczają ogłoszenia w kółko na różnych stronach, również ta pani publikuje na facebooku informacje, że szukają pracowników... Może należałoby zacząć traktować kandydatów jak ludzi, a gwarantuję, że kadra szybko się znajdzie.
2
pracownik UBT 2016-02-27 14:38:05
nadal zapraszamy serdecznie jesteś mocna masz potencjał chcemy Ciebie do zespołu dzwon do biura a na pewno szewostwo pozwoli Ci u nas pracować
gość2 2016-02-28 13:52:14
a skąd wiesz? pracowałeś tam?
Krzysiek 2016-02-28 16:00:42
Witam, szukam pracy a mam 2 tygodnie wypowiedzenia w mojej dotychczasowej firmie ale rozmawiałem już z UBT i uważam,ze wszystko jak najbardziej w porządku, mają swoją propozycję i albo akceptujesz albo nie, każdy ma wybór i wolną wolę. Mam praktykę już w dwóch podobnych firmach i wiem,że praca rekrutera jest monotonna ale raczej wszędzie wygląda to podobnie i dlatego próbujemy czegoś nowego. Powodzenia w poszukiwaniach takiego pracodawcy którego polubicie, czy to w ogóle możliwe????:)sami zdecydujcie, pozdrawiam
rekruter 2016-02-28 17:34:57
Praca wcale nie jest monotonna,nie zgadam się, tak bym nie mowil bo wręcz odwrotnie,,,,codziennie cos nowego, czasami stres a czasami mnóstwo smiechu,bywa roznie ale ja to akurat lubie bo jak kazda praca, jeżeli nie lubisz tego co robisz no to nigdy nie będziesz zadowolony ale to jasne,pozdrowionka dla wszystkich rekruterów
ktoś 2016-02-28 20:18:26
A ja jestem po prostu zadowolony bo można bez hejtowania tez mieć swoje zdanie
kierowca 2016-02-29 10:55:32
mam pytanko, czy po przyjezdzie mieliscie mozliwosc zmiany mieszkania bo nie wiem czy to co UBT zorganizuje okaze sie na miejscu mozliwe. Mowia ze mozna ale wole dopytac kogos kto juz tam pracuje
stanio 2016-03-01 11:55:51
część opinii się ulotniła- ale jaja. o co tutaj chodzi?
2
żona 2016-03-03 16:03:20
Tak, bez problemu mój mąż, który jest we Frankfurcie, mógł w każdym momencie wypowiedzieć umowę najmu za pierwszy lokal. Teraz jest już w DB hostelu, tam okres wypowiedzenie jest jednomiesieczny.
colorado 2016-03-06 14:00:11
Nie polecam.Firma jest niekompetentna i nie komunikatywna. Biorą 300 pokój w którym mieszkają trzy osoby.
2
olek 2016-03-19 22:27:34
Pracowałem dla UBT i pod żadnym pozorem nie polecam...Pani A. nie odbiera telefonów...wmówili że dają mieszkanie darmowe, czyli to co zarobisz jezdząc dla merola jest twoje..10.5 euro + 6 euro diety za przepraowany dzień - smieszna stawka..mieszkanie szukają obskurnego...i zabierają kase od pracoenika na czynsz ...ludziska agencje sa po to aby Was szwabic !!!!!!
5
Kierowca 2016-03-20 19:52:33
Dziwna sprawa z twoim wpisem "olek" bo w ogóle nie jesteś zorientowany, po pierwsze właśnie w poprzednim tygodniu obydwoje szefostwo byli u nas na miejscu żeby się spotkać osobiście a jest nas tu już sporo i nie wiem dlaczego narzekasz kiedy miałeś taka mozliwosc na miejscu jeżeli kiedykolwiek pracowales dla "merola" jak to piszesz i nie podajesz nawet własnego imienia bo zadnego olka w grupie nie mamy.Siejesz ferment bo może nie chcemy ciebie tu albo jak zwykle jesteś konkurencyjną firmą która nie śpi po nocach z braku pracy. Stawki podajesz przekłamane a co do mieszkania to twoje informacje tez się nie zgadzają ale postaraj się mocniej i może zadzwon do biura,tam uzyskasz informacje.Powodzenia w poszukiwaniu pracy,pozdrawiam
obserwator 2016-03-21 21:36:14
Hej, szukam roznych firm które pomagają w załatwianu pracy w De i to co tutaj się dzieje nie wygląda wcale zle w porównaniu z innymi. Jasne ze nigdzie nie ma idealnie ale radze porownywac z innymi agencjami a nie skupiać się na jednej czy dwóch, najlepiej aplikować od razu do więcej niż dwóch wtedy macie większą szansę na porównanie i wybór warunków które wam proponują,no to tak z doswiadczenia
gość 2016-03-22 08:15:05
I co z tym nowym biurem? Wie ktoś coś?
ddddddddd 2016-04-21 21:25:12
jedzie ktoś do tej garten firmy?
KANDYDAT 2016-04-29 13:19:46
Jeżeli chodzi o ofertę dla mechanika to jak jest z tym zakwaterowaniem? W ogłoszeniu jest, że zapewnione a okazuje się że słono płatne.
huj 2016-06-11 09:59:51
tak dobrze
gość 2016-06-13 09:32:49
same negatywne komentarze- nieźle.
kandydat 2016-06-13 15:41:46
znowu znikneły negatywne opinie
Jurek 2016-06-14 15:17:58
Gdzie w końcu jest to biuro firmy?
gość 2016-06-16 23:29:03
a gdzie ta siedziba w Niemczech???
Marek Kierowca 2016-06-19 05:30:07
Byłem na spotkaniu i zostałem przyjęty do pracy wszystko było ok ale uważajcie bo była taka ruda i werbowała ludzi do obcej firmy i kłamała na temat pracy w UBT bo to jakaś konkurentka która po nocach spać nie może i świruje
kierowca 2016-08-25 17:47:35
Dalej wszystkie opinie negatywne usuwają-spoko i tak wiemy o co chodzi tutaj.
CE Stuttgart 2016-09-24 13:50:19
Normalną rzeczą jest, że czas na pisanie negatywnych komentarzy mają raczej niezadowoleni, którym nie wyszło i narzekają na nadmiar czasu. Ja piszę ponieważ mnie o to poproszono ale faktem jest,że pracuję przez UBT już 7 miesięcy a jest nas tu więcej. Nie wiem dokładnie ale ok. 20 osób i nie słyszałem, żeby ktoś specjalnie narzekał. Zawsze mogą się zdarzyć niedociągnięcia ale z doświadczenia mogę powiedzieć, ze UBT reaguje i pomaga w rozwiązaniu problemów. Poza tym normalka, praca, praca, praca jak to na zachodzie ale po to tu przyjechałem ,żeby zarobić pieniądze a to akurat jest w UBT bardzo przyzwoite.
1 900 Euro na rękę przy podstawowych godzinach. Po to tu przyjechałem.
Maria 2016-09-26 18:06:11
Dzien dobry. Mój syn pracuje w Hamburgu w rafinerii za pośrednictwem UBT personal z Wrocławia i jest zadowolony.
drakula 2016-10-04 11:08:34
a ile zarabia w rafinerii syn?
giero 2016-10-06 19:41:41
a gdzie pracujesz? Colorado?
domino 2016-10-08 16:08:42
rafineria Hamburg jakie zarobki są? proszę o opinie pracujących tam robotnikow gospodarczych bo chcę aplikować na ofertę.
Mantos 2016-11-24 12:35:12
Witam, jak wygląda dla nich praca w fabryce Mercedesa ?? Niby ponad 20 kierowców już tam jeździ także chciałbym dostać szczerą odpowiedź najlepiej od aktualnego kierowcy.

Pozdrawiam
Kierowca C+E 2016-12-06 20:24:36
Witam kierowców z Mercedesa.Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej ponieważ planuję aplikować o pracę w tej firmie Jakie warunki mieszkaniowe, atmosfera ,pieniążki?
maximilian 2016-12-08 11:16:32
Polecam trzymac sie z dala od tej firmy, praca w mercedesie jest na prawde super, ale lepiej poszukac przez inna agencje.
Zostaw swoją opinię o UBT Personal Sp. z o. o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UBT Personal Sp. z o. o.