brak logo

Gunnebo Polska Spółka z o.o.

Kalisz

Opinie o Gunnebo Polska Spółka z o.o.

Stefan 2014-07-28 20:07:30
Jest ok
alfred 2014-11-05 22:03:29
OK
1
stefan 2014-11-23 11:42:31
Masakra
5
jhkjio 2015-04-06 11:02:59
Można coś więcej na temat tej firmy
1
kokonut 2015-04-09 21:41:59
Nie jest źle. Nie wiem o który dział pytasz. Najliczniejszy jest serwis.
Z zalet to choćby to, że wszystko jest płacone na czas i normalnie jako umowa o pracę, żadnych dodatków pod stołem czy na zlecenie. Dużo zwiedzisz nawet bardzo dziwnych krajów. Wady... po czasie wyjazdy zaczną doskwierać, a kasa spowszednieje.
1
jhnkjio 2015-04-10 17:46:56
Tak chodzi mi o serwis , jak sie kształtują zarobki no i jak z tymi wyjazdami, jakie długie i ile w ciągu roku, co masz na myśli dziwne kraje czyli co niebezpiecznie jakoś ??? jakie warunki panują w między pracownikami w ekipie ???
pozdrawiam
kokonut 2015-04-10 18:50:34
Wyjazdy mniej więcej 6 tyg. głównie wiosna lato jesień. Raczej bezpiecznie, kraje niebezpieczne dla ochotników. Między pracownikami naprawdę ok. Nikt nikogo nie tępi, nasz kierownik też w porządku. Zarobki w okolicach średniej krajowej na wyjazdach dodatkowa premia za każdy tydzień plus zostaje z diet. Czasem idzie uzbierać drugą pensje.
jhnkijo 2015-04-10 20:07:51
Dzięki za odpowiedź
Kraje o których mowa rozumiem że odległe ale praca w miejscach cywilizowanych??
Czyli mówisz 6 tyg przyjazd i ile w Polsce przerwy między wyjazdami ????
Ogólnie fajna sprawa ???
kokonut 2015-04-10 20:28:33
Wszystkie kontynenty poza Antarktydą. Od USA po kraje, których nazwy nic nikomu nie mówią. Ja lubię te podróże. Bywa że przerwy jest kilka dni. Bywa ze dwa miesiące przychodzisz do biura posiedzieć.
jkihu 2015-04-10 21:50:28
ok dzieki za pomocne info. pozdrawiam
michael 2015-04-11 20:47:28
No z tego co wiem to w karajch środkowej i północnej Afryki nie jest wcale tak bezpiecznie
zbychu 2015-04-17 09:28:05
a te wyjazdy zdarzają się np częściej w jakiś kierunek świata czy raczej jest to trudno określić, a jeżeli już sie gdzieś leci to czy to są jakieś większe miasta, stolice Państw czy też jest z tym różnie.
Ostatnie pytanie dotyczy samej Polski, tutaj też się jeździ czy to raczej sporadyczne wyjazdy ?
Z góry dzięki za informacje
onol 2015-04-17 21:34:11
Raczej stolice dominują kraje z poza ue. W Polsce różnie jakąś bramkę zamontować,sejf naprawić. Zawsze można do siebie nawzajem zadzwonić jak się czegoś nie wie atmosfera ok. Auta dość nowe. W hotelach śpimy niezłych. Narzędzia każdy ma swoje.
seba 2015-04-17 22:49:44
Jakie kraje najdziwniejsze są odwiedzane, kraje islamskie też ??
Co z krajami w stanie zagrożenia wojennego ???
onol 2015-04-18 12:45:09
Dżibuti, tak,raz było dla chętnych.
zbychu 2015-04-20 19:29:28
A czy są jakieś miejsca w które lata się szczególnie często ?
Domyślam się że na pewno trudno uśrednić ale czy możecie określić jak długo na okres roku jest się poza domem/na delegacji ?
jarek 2015-05-11 22:51:19
??????
tiptip 2015-05-17 14:10:35
Dużo Afryki, trochę Azji, czasem USA, Australia czy Japonia
jarek 2015-05-20 16:40:29
Czyli w skali roku 6 miesięcy na wyjeździe a 6 w Polsce ?? tak by to można było określić ??
Mówisz że dużo Afryki czyli Somalia,Nigeria,Niger,Sierra Leone, Kongo. Są to kraje raczej nie bezpieczne a i tam pracujecie ??
joe 2015-08-13 07:32:01
Ciężko określić ile dni za granicą w roku. Nie jest jakoś nie bezpiecznie tyle lat jeździmy i przypału nie było... Co innego jechać jako turysta co innego jako pracownik. Jest trochę rotacja, ale raczej dlatego, że ciężko tak wyjeżdżać, ale dla kawalera lub jak ktoś ma dosyć swojej starej spoko.
Janek 2015-08-28 09:59:17
Szukam nawego pracodawcy dlatego mam kilka pytań odnośnie GUNNEBO

1. Jakie są zarobki serwisanta. Podano że średnia krajowa ale ja wole przykładową sumę tzn. jaką sumę można średnio uzyskać na ręke 3-4-5 tys.? Ile można zarobić jako serwisant na tych wyjazdach?

2. Ile można dodatkowo dostać z delegacji zagranicznych i jakie wysokie prowizje, np. 2-3 tys ?

3. Jak jest podstawowa pensja serwisanta na umowie, bez dodatkow i delegacji? Podstawowa minimalna pensja czy więcej np. 2 tys na ręke ?

4. Więc pracując jako sewisant większość czasu spedza się na wyjazdach zagranicznych? Wyjazdy cały czas na okrągło? Na tym głownie ta praca polega

5. Jakimi mniej wiecej zagadnieniami, technologiami sie najczęściej serwisant zajmuje, alarmami, systemami zabezpieczeń, CCTV? Czy każdy sie w czymś specjalizuje czy trzeba znać sie na różnych technologiach?

6. Jakie są zazwyczaj warunki pracy na miejscu. Czy jest to praca w isniejącychj już budynkach czy raczej praca na budowie w nowych obiektach. Co przeważa?

7. Ile średnio jest tych wyjazdów zagranicznych w roku? 6, 8, 10... Czy jest jakieś minimum

8. Ile czasu średnio trwa 1 wyjazd? 2 tyg, 4 tyg, 6 tyg?

9. Czy podczas danego wyjazdu zagranicznego jest możliwosć np. krótkiego powrotu dodomu na weekend? czy to opłaca firma czy pracownik

10. Ile czasu po wyjeździe spędzam w Polsce? tyddzień, dwa, czy może kilka dni? Ważne dla mnie czy nie jest to męczące?

11. Kto organizuje wyjazdy od strony technicznej tzn. czy ja jako pracownik musiałbym sobie sam załatwiać np. dojazd z lotniska do hotelu i z hotelu do miejsca pracy? Czy za to zawsze jest ktoś w firmie odpowiedzialny i to organizuje a ja tylko musze być o godzinie na lotnisku?

12. Jaki jest czas pracy za granica? czy pracuje sie 8 godzin czy więcej? Czy są jakieś przerwy np. obiadowe podczas pracy

13. Jak z wyżywieniem czy to jest także na wyjazdach zapewnione czy tylko Hotel firma organizuje a reszte trzeba samemu?

14. Jaka jest potrzeba znajomości języków, na jakim poziomie?

15. W jakich porach sie pracuje. W Afryce jest z 60 stopni C za dnia także mam pytanie czy pracuje sie w różnych porach np. wieczorami i w nocy bo wtedy chłodniej. Czy to zależy od kraju danego i warunków klimatycznych tam pracujących.

16. Ile wytrzymują na takich wyjazdach pracownicy serwisowi, tzn. ile lat zazwyczaj maksymalnie pracują zanim odejdą od firmy

17. Ile średnio wyjazdów jest w ciągu 1 roku. Proszę o podanie ilości jeśli nie jest to jakaś tajemnica.

18. W ile osób sie na taki wyjazd jedzie. Czy jest to kilka osób czy tylko 1 pracownik.

19. Czy wyloty są z jednego lotniska, tzn. wszyscy pracownicy wylatuja jednego dnia tym samym lotem czy każdy pracownik leci oddzielnie?

20. Jak jest atmosfera w pracy między pracownikami, chodzi o wyjazdy. Czy pracownicy sobie pomagają, czy rywalizują i kopią dołki?

21. Czy można w wolnym czasie cos sobie pozwiedzać. Ile jest tego czasu. Czy raczej pracownicy muszą sie trzymać zawsze w grupie razem. Czy można po dniu pracy coś sobie zwiedzić i gdzieś jechać np. do innego miasta, iść do klubu, zwiedzić rynek, jakieś muzeum itd..

22. Jak z narzędziami. czy dostaje zestaw niezbędnych narzędzi na moją odpowiedzialność finansową i przez cały czas pracy mam je przy sobie. Czy raczej za każdym razem przed wyjazdem zostają mi wydawane konkretne narzędzia.
Czy narzędzia dobieram sam na wyjazd?

23. Czy można wypożyczyć samochód służbowy aby np. dostać sie do lotniska, przewieźć narzędzia?

24. Czy narzędzia zabieram zawsze ze sobą jako mój bagarz. Czy to sie liczy do ciężaru mojego bagażu, czy nie? Nie wiem ile moge zabrać np. z ubrań.

Z góry dziękuję za odpowiedzi na pytania. Jestem zainteresowany stąd taka ilość. Myśle że wielu kandydatów by chciało się tego dowiedzieć. Pozdrawiam odpowiadających i czytających
onebło 2015-08-28 19:47:39
1.Standardowo 2-3,5 na rękę na miejscu. Na wyjazdach +500 tygodniowo + dieta w zależności od kraju.
2. Na wyjeździe wychodzi na czysto 5-7tys zdarzają się większe strzały.
3. 2-3,5 po pół roku jest ryczałt za nadgodziny 15% płacony zawsze każdemu w serwisie.
4. Nie więcej niż 6 miesięcy w sumie na wyjazdach. W Polsce wyjazdy najczęściej na 1 dzień, czasem 2-3 dni .
5. Kontrola dostępu CCTV drzwi, okna, czasem sejfy. Wejdź na stronę firmy i zobacz asortyment. W większości nasze produkty więc i tak się trzeba wyszkolić.
6. Nie ma reguły choć często są to budowy.
7. 4-7
8.Najczęściej 6 tyg. Część ludzi jeździ na konserwacje wtedy maks tydzień.
9. Z europy jest to osiągalne, z poza kontynentu nie możliwe, choć były nagłe powroty ze względu na sprawy rodzinne, wtedy za powrót płaciła firma.
10. Bywa że kilka dni bywa dwa miesiące nie gra reguły, zazwyczaj zimą jest luźniej, na święta jest się zawsze w domu.
11. Dostajesz bilet lotniczy. Hotel zarezerwowany. Diety z góry ręki.
Ktoś zawsze wiezie na lotnisko firmowym autem, jak na krótko to jedziesz sam i zostawiasz na parkingu.
12. Raczej 8 godzin, w zależności od tego kto kieruje daną ekipą z niektórymi ostro na początku potem luźniej niektórzy rozkładają czas równiej.
13. Dostajesz delegacje,możesz szaleć i niewiele przywieźć, możesz jechać na bananach i przywieźć sporo kasy, często w hotelu jest śniadanie.
14.Na początek Kali chcieć, wystarczy, chyba że chcesz jeździć sam albo kierować ekipą, firma płaci za kurs językowy.
15. Jak budynek jest zamknięty czasem jest klima, ale raczej rzadkość niż reguła, hotele z klimą. Czasem się człowiek nieźle spoci, bywa gorąco.
16. Są pracownicy pracujący kilkanaście lat, niektórym nudzi się po roku.
17.4-7
18 . Standardem jest sześciu chłopa. Na konserwacje jeździ się samemu- ale nikt nowy sam tak nie jeździ.
19.Regułą jest, że wszyscy lecą razem, są roboty że leci 4 dolatuje po tygodniu 3 itp ale to nie często.
20. Jest ok, czasem ktoś tam kogoś obgada, ale nikt nie donosi, nie ma wrogiej atmosfery, jak ktoś jest nowy czegoś nie umie zawsze ktoś podpowie.
21. Po pracy robisz co chcesz, jedni lubią zwiedzać inni pić piwo, a idzie pozwiedzać, jak jest weekend wolny na wyjeździe.
22. Narzędzia dostajesz pakiet startowy to są twoje narzędzia, jedziesz z starszym pracownikiem na zakupy i kupujecie, na pewno osoba z, którą pojedziesz doradzi co się przyda.
Na wyjazdy dokupuje się co tam trzeba, ogólnie narzędzia nie są problemem.
23. Na lotniska się odwozimy wzajemnie firmowymi samochodami.
24. Możesz brać standardowy swój bagaż, narzędzia się do niego nie wliczają.
1
kinio 2015-09-24 17:12:04
Gunnebo nigdy nie robi rekrutacji bezpośredniej. Zawsze przez pośrednictwo. Decydując się na prace w tej firmie musisz miec silna psychikę bo nie zawsze jest kolorowo czarna afryka Afganistan itp.
1
golek 2015-10-05 21:53:21
mozesz wyslac przyniesc cv albo poszukac ogloszen advisera
1
zbychu-oman 2015-11-17 19:38:34
(usunięte przez administratora)Nie zbliżaj się do Gunnebo. Zero wolnego czasu dla siebie. Pracujesz światki piątki i niedziele. W polsce od poniedziałku do piątku po 12 godzin. Ciągle jak robol na budowie i tak jesteś traktowany i w Polsce i na instalacjach zagranicznych. W Polsce zarobisz te same pieniądze co na wyjazdach zagranicznych tylko dobrze poszukaj.
zbychu-oman 2015-11-20 14:21:40
Nie zbliżaj się do Gunnebo. Zero wolnego czasu dla siebie. Pracujesz światki piątki i niedziele. W polsce od poniedziałku do piątku po 12 godzin. Ciągle jak robol na budowie i tak jesteś traktowany i w Polsce i na instalacjach zagranicznych. W Polsce zarobisz te same pieniądze co na wyjazdach zagranicznych tylko dobrze poszukaj.
Prezes 2015-11-20 16:50:50
Szanowny Panie "zbychu-oman" nikt Pana nie trzyma na siłę.
Jeżeli jest Pan niezadowolony to zawsze może Pan przegryźć łańcuch który wydaje się że Pana trzyma...
Jak widać z wypowiedzi są pracownicy którzy doceniają możliwość pracy w międzynarodowym środowisku.
adi 2015-11-25 21:15:01
czy aby na pewno firma oferuję umowę o pracę?
stefcio 2015-11-26 18:01:18
Tak oferuje umowę o prace.
kajtek 2015-12-08 08:05:06
Wczasy pod grusza były propozycje multisport czy pakietu medycznego ale ludzie nie chcieli bo podatek trzeba by było pokryć.
tt 2015-12-26 19:46:04
już na jednym ze spotkań rekrutacyjnych można było wyczuć pogardę, cynizm i arogancję rozmówcy, to jaka musi być atmosfera pracy??, szkoda było by tracić czas i własne zdrowie na leczenie czyjegoś ego, zresztą każdy kto czuje własną wartość na rynku pracy ucieka z korpo,
gość 2016-02-20 00:52:50
Prawda . Na rozmowie rekrutacyjnym , wydaje im się ,że to same asy, którzy resztę mają za nic. Strach przed mądrzejszymi do siebie, co powoduje, że odrzucani są na samym początki. Myślę, że atmosfera jest taka sama jak rozmowa rekrutacyjna na wstępie. Cynizm i zadufanie, co to nie ja.
gracjan 2016-03-11 20:01:50
Jakoś ja na rozmowie tego nie odczułem. Może sam cwaniakowałeś?
antygracjan 2016-03-18 07:57:06
Tam już tylko pozostały same "asy nad asami" i nie ma tam mądrzejszych nad Nimi świecie.
2
piorunek 2016-05-09 08:04:27
Mam również pytania:
- czy okablowanie (strukturalne) jest kładzione/montowane? czy tylko montaż urządzeń?
- w jakiego typu budynkach są instalowane urządzenia?
wolność równość sprawiedliwość 2016-05-29 21:31:38
chyba żle zrozumiałeś, Ty na spotkaniu mówisz swoje, a typ X wie lepiej o Tobie niż ty sam i jakiekolwiek twoje wyjaśnienie niczego nie zmieniają, a przy okazji poniża Cię, pewnie sprawdza czy kandydat nadaje się na cyrkowego pieska z nożem na gardle
2
zainteresowany 2016-07-12 12:34:09
czy trzeba posiadać duże umiejętności i wiedzę od strony technicznej aby podjąć prace na stanowisku serwisanta? czy wystarczy szkolenie które zapewnia na początku firma? pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
ajaj 2016-08-02 20:33:31
Podstawy trzeba znać, poza tym wiele się nauczysz.
ajaj 2016-08-02 20:36:12
Gdybyś poczytał to co jest napisane wyżej wszystko byś wiedział.
Marek 2016-08-03 14:42:20
A co ja mogę wiedzieć, chyba tylko tyle, że płacą naprawdę znośnie, mój kumpel sobie naprawdę chwali
Zostaw swoją opinię o Gunnebo Polska Spółka z o.o. - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gunnebo Polska Spółka z o.o.