Balex Metal Sp. z o. o.

Bolszewo

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 299 ocen.

Balex Metal Sp. z o. o.
2 299 6 1

Opinie o Balex Metal Sp. z o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Linia

To ile tej lipki pojechało?

Gość
@Linia 21.08.2018 17:10

Niedługo się dowiesz. Zadziwiające jest tylko to że nie dalej niż 2 godz po całej tej sytuacji w okolicach godz 13 idąc oglądać płyty z produkcji przed mymi oczami pojawiał się niebywały obraz piłowy smacznie spał wszystko zostało udokumentowane. Ciekawe co na to przełożeni powiedzą.

Coala

Dzisiaj Spedycja miała spotkanie z Panią Dyrektor, ciekawe czy coś uzyskali ? Ktoś coś ?

Przemek
@Coala 20.04.2018 21:43

W spedycji zawsze były Orly i Szakale - jeden to nawet bez piórek został - Łysiutki jak kolanko :)))

Pracownik

Czy jakaś kompetentna osoba jest w stanie powiedzieć pracownikom czy w tym roku tak jak przez ostatnie lata będzie impreza integracyjna dla pracowników z góry dziękuję a wiemy wszyscy ze czytają to osoby które maja takie informacje.

Mario
@Gość 10.08.2018 19:36

Przepisy nie określają maksymalnej temperatury. Dlaczego nie chce Pan założyć krawatu jak tak fajnie tam jest ?

Zainteresowany

Witam, Czy ktos moze powiedziec cos o dziale handlowym? Interesuje mnie praca na stanowisku handlowca. Jakie warunki, atmosfera, samochod, gps, plany do wyrobienia czy nierealne, szef itp. itd. Dziękuje.

perpetuum debile

Alko smakosz z Bełchatowa dostał szansę dyrektorzyć myśli sobie z Tomaszowa zrobię Auschwitz albo Orzysz Mija tydzień, drugi mija w poniedziałek szefa nie ma wszyscy wiedzą zachlał ryja a samochód, tylko ściema. A nazajutrz, wzrok szaleńca, nerwy wódą popalone i Marzena tak się znęca i zapalić zabronione. Mało wiem i mało umiem ale w bezczelności siła i tak będzie jak ja powiem jak nie wyjdzie to ich wina. Tak to w Polsce, choć czas złoty mimo reform, wieje gnojem Rośnie w siłę kult Miernoty oraz (usunięte przez administratora) wraz z Opojem Właścicielu firmy dobrej co masz dobrych pracowników czemu karzesz nas tym głąbem, mistrzem wśród nieudaczników ?

Xelrsxelab
@perpetuum debile 04.08.2018 14:06

Dzień Dobry. Jestem z wydawnictwa "Xelrsxelab". Chcielibyśmy wydać tomik z Pana/Pani poezją. Przepełniona jest realizmem dosyć awangardowa jednocześnie z lekką nutką dekadencji i ironii. To będzie hit.

Prawdziwy J - 23

Jeszcze tego lewusa szyszkę trzeba usunąć z balexu, łapówki bierze, Wpuszcza auta bez kolejki pod załadunek, I paliwo kradnie. Piesiaka zabraknie to się i w końcu jemu skończy.

OBURZONA

Dnia 30.07.2018 roku Zwolniono IKONĘ Firmy wieloletniego pracownika Radosława S . Kierownika hali 4 był związany z Balex Metal od 2005 roku . Pytam się kiedy zarząd otworzy oczy i usunie tego karakana z h 3 !!!!! To się nie mieści w głowie co ten człowiek wyprawia z pracownikami tej firmy

Prawdziwy J - 23
@Doniu 31.07.2018 20:57

No proszę, to Szulc nie jest taki głupi jak myślałem i sam się zwolnił, Piesiak stracił swoje gumowe ucho he. Innym radzę wziąść przykład z Szulca bo pracy jest od groma i lepiej płatnej.

Były pracownik

Co tam w balexie były jakieś podwyżki wkoncu? słyszałem że się coś zmienia po sprzedaniu firmy czy to prawda ? ??? !!!

Były pracownik
@Sąsiad 30.07.2018 10:36

Czyli Stary pracownik dostał najmniej a młody 500 + ? Słyszałem że hala nr 4 napisała odpowiednie pismo do zarządu?

Góral z Bieszczad

Witam, Mam do Was pytanie. Czy dyrektor Miedziński pracuje jeszcze w Balex Metal?

Nie odszedł, został zwolniony
@Góral z Bieszczad 18.07.2018 15:01

Lux

Pinki

Pani Agnieszko.Merytoryczna dyskusja hmm...a co Pani Powie na słowa Pana dyrektora Andrzeja P. "Jak sie nie podoba to niech spier..." tak obecni ludzie odpowiedzialni za kontakt z pracownikami i merytoryczną dyskusje traktują pracowników.zapraszam Panią do merytorycznej dyskusji z kilkoma osobami "na stołkach " w BM to sie Pani odechce i zrozumie te wpisy i agresję.

Ważne

Zgodnie z art. 23[1] § 4 K.p. w terminie 2 miesięcy od przejścia zakładu pracy lub jego części na innego pracodawcę, pracownik może bez wypowiedzenia, za siedmiodniowym uprzedzeniem, rozwiązać stosunek pracy. Rozwiązanie stosunku pracy w tym trybie powoduje dla pracownika skutki, jakie przepisy prawa pracy wiążą z rozwiązaniem stosunku pracy przez pracodawcę za wypowiedzeniem. Jednocześnie zgodnie z § 5 – pracodawca, z dniem przejęcia zakładu pracy lub jego części, jest obowiązany zaproponować nowe warunki pracy i płacy pracownikom świadczącym dotychczas pracę na innej podstawie niż umowa o pracę oraz wskazać termin, nie krótszy niż 7 dni, do którego pracownicy mogą złożyć oświadczenie o przyjęciu lub odmowie przyjęcia proponowanych warunków. W razie nieuzgodnienia nowych warunków pracy i płacy dotychczasowy stosunek pracy rozwiązuje się z upływem okresu równego okresowi wypowiedzenia, liczonego od dnia, w którym pracownik złożył oświadczenie o odmowie przyjęcia proponowanych warunków, lub od dnia, do którego mógł złożyć takie oświadczenie.

Zenek
@Ważne 05.07.2018 18:52

Czy to oznacza ,że teraz w ciągu 2 mies. można złożyć wypowiedzenie z 7 dniowym okresem wypowiedzenia ?

Gosc124

Cześć i czołem moi mili, Byście dziś się nie nudzili- To historie powiem taka, Że dyrektor to (usunięte przez administratora) Czepia on się wciąż wszystkiego I sam nie wie dlaczego. Dzięki niemu na produkcji Juz niedługo braknie ludzi. Lecz spokojnie moi drodzy On dwie linie sam obskoczy On posprzątać, pozamiata Bo to złota jest Zawada. Wszystkie płyty które zrobi- Złotym Laurem przyozdobi. Wtedy nikt nie powie "brudno" Lecz ze balex firma cudna.

Bartek

Dzień Dobry, mam zamiar składać podanie do firmy w Tomaszowie. Ostatnio od znajomego dowiedziałem się że m-c czerwiec jest rekordowy pod względem złożony wypowiedzeń ze strony Pracowników zarówno na produkcji jak i także na magazynie. Czy obniżyli płace? czy wydarzyło się coś innego? Czy ktoś z pracujących tam osób może udzielić za pośrednictwem tej strony jakiś cennych wskazówek? z góry będę wdzięczny. Pozdrawiam

JJJLB
@Bartek 21.06.2018 12:34

W czerwcu rzuciło papier chyba z 10 osób. Wnioski wyciągnij sobie sam...

J - nie 23

Proszę o opinie pracowników z TM na temat zmian wprowadzanych przez Panią dyrektor operacyjną. Czy osoba z tak niskimi kwalifikacjami powinna zajmować tak odpowiedzialne stanowisko? Chyba ktoś powinien ją uświadomić, że "lizanie (usunięte przez administratora) już nie wystarczy dla Kingspan'a - w korporacji zawsze chodzi o wyniki, ale te w górę. Bo ww Panią, póki co może chwalić się spadkami.

Gość
@J - nie 23 03.07.2018 18:00

Problemem w TM nie jest pani dyrektor tylko nowy pan dyrektor piastujacy funkcje od dwóch miesięcy. Osoba która nie ma pojęcia co i jak zakład produkuje, ale za to wprowadza terror, bo jest wielkim szefem. Wszyscy pracownicy muszą w jednym czasie ogarniać produkcję, sprzątać, zamistac, polerowac i to najlepiej na dwóch, trzech stanowiskach jednoczesnie. Usiądziesz lub staniesz na minutę dostajesz reprymende, bo nie masz prawa na chwilę oddechu, tylko jak maszyna musisz (usunięte przez administratora) aż padniesz na nos. Takie metody i nie wyszukany język nie najlepiej świadczą o kulturze tego pana. Ludzie się zwalniają bo nie tolerują takiego traktowania za te grosze. Dyrektorzy w tej firmie zmieniają się jak pory roku, więc może warto wziąć sobie do serca, że zarządza się firmą a nie więzieniem czy innym ośrodkiem pracy przymusowej z jakimś motlochem.

Igor

Może nie będzie tak źle?

Gosc

Czas podwyżek w BM! Oczywiście tylko jeżeli chodzi o stawkę za metry. Jedni dostali 0,1grosza co daje 50 zł na rękę miesięcznie a inni dostali nawet 0,7grosza co daje ok 300 zł na rękę na miesiąc. Podobno wysokość stawki zależy od oceny pracownika wystawionej przez mistrzów, według kryteriów tylko im znanych. Nikt swojej oceny nie widział więc nawet nie można się z nią nie zgodzić. Biorąc pod uwagę kto ile dostał, oceny pracowników obiektywne raczej nie były. Pupile dostali kasę a reszta wielkie gów&$#no.

Winetu
@sadistic 10.05.2018 16:44

TM to tu takie podwyżki dają,po pierwszej wypłacie się wyjaśniło,ludzie dostali grosze więc rzucają paiery i dziękują za współpracę....

Agnieszka

@Winetu @Niebot Przeważnie "agresja budzi agresję" - może lepsze są konstruktywne dyskusje, z których wyciągniecie przydatne informacje? Zachęcam wszystkich do merytorycznej dyskusji, która nie będzie łamała prawa oraz regulaminu forum. @Boże, widzisz i nie grzmisz, jeżeli widzisz takie komentarze to powinieneś zgłosić je na adres @admin@gowork.pl i administrator forum już się tym odpowiednio zajmie. A na marginesie przeczytałam własnie sobie że firma Balex Metal poszukuje nowych pracowników na rożne stanowiska- czy ktoś odbył już rozmowy na temat warunków pracy ?

Boże, widzisz i nie grzmisz

@Agnieszka @Gowork - "To niezgodne z naszym regulaminem" - Drogi Goworku, jeśli zauważyliście, że ktoś łamie nie tylko wasz regulamin, ale również prawo, to PONOSICIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA UDOSTĘPNIANĄ W INTERNECIE TREŚĆ! (art. 14 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm. – zwanej dalej Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną)). Jeśli cos jest niezgodne z waszym regulaminem lub ktoś łamie prawo pomawiając i znieważając z imienia i nazwiska inną osobę to usuwajcie takie treści. @Agnieszka jak u Ciebie z przestrzeganiem prawa?

Winetu
@Niebot 15.05.2018 09:16

Niestety w takim państwie żyje a gowork jest tego przykładem jak i telewizja,sejm senat, Facebook itd... niepodobna ci się to nie czytasz lub nie oglądasz wolny wybór,a karać kogoś za prawdę,prawdy niema tylko są różne opinie na temat różnych spraw,każdy ma prawo pisać co chce a i tak wygra silniejszy,lub wyżej postawiony.... Temat rzeka.... zaparz sobie ziółek i się nie denerwuj...

Agnieszka

@Gosc, a jak atmosfera pracy w Balex Metal? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w tym miejscu? @sadistic, a czy Ty pracujesz w Balex Metal? Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? @J-23, bardzo Cię proszę, wypowiadając się na forum nie używaj imion i nazwisk wskazujących na konkretne osoby trzecie. To niezgodne z naszym regulaminem. @Zibi, Ciebie również proszę o przestrzeganie naszego regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Komentarze pisane w wulgarnym i obraźliwym tonie nie będą tolerowane na forum.

J-23

Generalnie ta firma to jakieś wielkie nieporozumienie ,ciekawe jak najlepszy dyrektor się odnalazł w nowym szefostwie ,pewnie im kitów nawciskał i dalej w okularach zerówkach chodzi ten nasz A Piesiak .A to że wałki kręci to na bank teraz ma pole do popisu nim nowa miotła zobaczy o co chodzi .Dziwie się ludziom co chcą tam prace podjąć i pracują obecnie przecież jest tyle pracy lepszej i lepiej płatnej . Przyszłość firmy w Ukraincach he he.

Zibi
@J-23 07.05.2018 11:57

Coś Ci się pomieszało od tego słońca w majówkę. Nie widziałem na hali ani jednego Ukraińca. Za to widziałem kilku narzekających, którzy piep..., że gdzieś indziej jest lepiej i więcej płacą, ale jakoś nie zmieniają pracy, bo nikt ich nie chce przyjąć. Też bym nie przyjął takich papraków, którzy tylko narzekają, a nie robią i inni muszą za nich zapier... Jak Ci się nie podoba to wypie... Balex to nie więzienie. Może to nie raj, ale da się pracować.

Witold

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Winetu
@Patałach 19.04.2018 21:23

Zapraszamy do cyrku

PRACOWNIK TM4321

Ludzie zbierzmy sie teraz jak pani Dyrektor przyjedie i zawalczmy o nasza wyplate . Razem mozemy wszystko . A jak sie nie uda to dla pokazania naszej sily weźmiemy sobie wolne na kilka dni i od razu GORA zmięknie. Wszystkich nie zwolnia przecież

Winetu
@666 19.04.2018 19:38

Masz rację 666 trochę mi się przejęzyczyło

PRACOWNIK TM4321

Dzis Wtorek Pani Dyrektor przyjechala i zobaczymy Co zaproponuje .... zobaczymy czy bedziemy sie cieszyc czy Smiać z "Niej "z tym co zaproponuje.... Dzis Z 3 osobami juz rozmawiala ...... Ciekawe czy sie sprzedali .... jak tak to sie bedziemy z nich smiac .... bo tacy pewni ze odchodza ....

Hahaha
@Internety 17.04.2018 21:08

A co Ty niby potrafisz ???

Coala

Jak bardzo zastraszeni są pracownicy że wolą się zwolnić niż zażądać podwyżki. Absolutny brak zgrania w załodze i antymotywacyjny i niesprawiedliwy, wadliwy system oceniania /brak możliwości odwoławczych, brak punktów dodatnich/ prowadzi do patologizacji stosunków w firmie. Może warto się obudzić i zawalczyć o dobro swoje i swoich rodzin !

Patałach
@Ozzy 11.04.2018 22:02

Lepiej za 1800 pracować i mieć wszystko gdzieś niż się wkurzyać za parę groszy więcej,tobie radzę szukaj pracy bo za dużo to ci BM nie nadaje,a w końcu jesteś fachowiec, więc znajdź lepszą pracę a nie użalasz się nad sobą i obrażasz innych.

Linia

Niestety ludzie odchodzą z wiadomych przyczyn kasa oczywiście nikt z nimi nie rozmawia bo nie maja im nic do zaproponowania żeby ich zatrzymać zastanawiam sie po co jest w tym zakładzie dyrektor jak on nic nie moze a moze nie chcę???

Gruby
@Onik 29.03.2018 05:23

Może ktoś wkoncu zrobi porzadek z tą 1.5m (usunięte przez administratora)i wypedzi go z tego kontenera...

StaH

Witam. Jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu ? Pensja , nadgodziny?

Szuli
@StaH 22.03.2018 13:42

Szkoda gadać! Ludzie uciekają jak zobacza juz cos się tu dzieję naprawde pracowałem i serdecznie odradzam szkoda czasu. Jesli chcesz pracować za (usunięte przez administratora) i miec za kierownika człowieka od którego wiesz pewnie więcej ta praca jest stworzona wrecz dla Ciebie.

Agnieszka

@Gosc, młodzi ludzie też muszą dostać szansę zdobycia doświadczenia zawodowego. Sprawy prywatne nie muszą mieć przełożenia na sprawy zawodowe. Czy oprócz wieku pracowników możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w Balex Metal? @Ios, jak długo pracujesz w tym miejscu?

Tomi
@Agnieszka 15.03.2018 09:35

Wystarczy poczytać komentarze poniżej i uzyskasz wszystkie odpowiedzi na pytania 90% tego co jest tam napisane to prawda niestety.... a podobno obozów już nie ma.

Gosc

Problemem BM nie jest płeć pracowników ale ich wiek. Jak ma być dobrze skoro zatrudnia się bandę 20latków co dopiero skończyli szkołę. Z takimi dziećmi nie da się pracować. Jak osoba której mamusia robi kanapki ma być dobrym operatorem? Jak się pralki nie umie włączyć to maszyny w pracy też się nie ogarnie. Albo przychodzą na kacu, bo w tym wieku liczy się tylko impreza albo grają na telefonach jak dzieci w podstawówce. Jest to niestety spowodowane śmiesznymi zarobkami, którymi zwabic do BM można jedynie dzieci.

Ios
@Gosc 12.03.2018 18:39

Prawda. Ale to sa jedyni co za 1700 zl do pracy przyjda wiec jest jak jest

Antyrudy

Wiecie czemu tutaj wszystko tak kuleje w tej "kochanej" firmie, łącznie z organizacją..bo za rządzenie się wzięły kobiety a jak z życia wiemy jest mózg ludzki i mózg kobiety. Baba to do rodzenia dzieci i do garów zresztą nawet do tego i tak nie wszystkie się nadają.. pozdrawiam :)

Antyrudy
@Ruda 09.03.2018 09:21

Weź idź sobie wyskub brwi a potem narysuj je z powrotem..to jest właśnie kur** kobieca logika

Rafał

Nie ma to jak być na przymusowym urlopie i ogarnąć sobie lepszą robote nie chłopaki? Hehe juz niedługo!!!

Sabaka
@Tomi 03.03.2018 20:12

Praca to praca a warunki warunkami,pisz o co ci chodzi...

Zostaw opinię o Balex Metal Sp. z o. o. - Bolszewo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Balex Metal Sp. z o. o.