Atos IT Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Atos IT Services Sp. z o.o.

Sylwia 2016-08-02 20:47:41
Mam pytanie związane z procesem rekrutacji. Ponad tydzień temu odbyłam rozmowę techniczną w j. niem. przez telefon. Od tamtego czasu nie mam żadnej informacji co dalej. Wie ktoś może ile czeka się na odpowiedź i czy jeżeli byłaby negatywna to już bym o tym wiedziała? Z góry thx.
9
sylwia 2016-08-02 20:48:53
Mam pytanie związane z procesem rekrutacji. Ponad tydzień temu odbyłam rozmowę techniczną w j. niem. przez telefon. Od tamtego czasu nie mam żadnej informacji co dalej. Wie ktoś może ile czeka się na odpowiedź i czy jeżeli byłaby negatywna to już bym o tym wiedziała? Z góry thx.
hejo 2016-08-03 21:54:45
Możesz czekać do 2 tygodni. Jeżeli nie zadzwonią po tym czasie nie zadzwonią wcale.
1
Morg 2016-08-10 00:15:25
Sylwia a byłaś już na rozmowie w siedzibie czy to pierwszy etap był rekrutacji?
Kick 2016-08-20 20:53:36
Hej Sylwia, jakie miałaś pytania? Możesz zdradzić?
Hallo 2016-08-20 20:55:10
Na jakie wynagrodzenie można liczyć przy stanowisku CoE Reporting Analyst?
szukam_pracy 2016-09-08 10:35:07
Jest oferta Java EE developer w Bydgoszczy - na jakie zarobki mozna liczyc? 8 lat doswiadczenia na podobnych stanowiskach
Anonim 2016-09-09 14:06:46
To, że Atos faworyzuje nowych pracowników każdy wie.
Na start trzeba wołać jak najwięcej, nawet jeżeli wyda się to aburdalne.

W głowie mi się nie mieści polityka firmy, która uważa siebie za Great Place to Work, a zamiast dać podwyżkę pracownikowi woli pozwolić mu odejść, na jego miejsce zatrudniając kogoś, komu zapłacą więcej.

Niestety nikt nie zna widełek płacowych, ale rozbieżności są duże. I przykro się robi, kiedy świeżacy zarabiają więcej niż doświadczeni pracownicy.

Może trzeba by było zorganizować ankietę dotyczącą wynagrodzeń w Atosie?
10
WIDELKI PLACOWE ATOS 2016-09-10 19:22:02
Widelki placowe otrzymacie w sms zwrotnym wysylajac sms o tresci HP.ATOS na numer 92550. Bardzo proszę o nie podawanie sms zwrotnego tutaj gdyż usługa zostanie zablokowana a treści usunięte z forum.

6
atos widelki 2016-09-10 19:26:29
Zeby zobaczyc widelki wystarczy wyslac sms o tresci hp.atos pod numer 9 2 5 5 0. W sms zwrotnym otrzymacie przedzial od gcm2 do gcm 7
Arkadiusz 2016-09-10 20:09:28
osoby zainteresowane widelkami placowymi prosze o kontakt pod adresem gal24a@wp.pl
1
mck 2016-09-13 10:14:39
napisałem maila z prośbą o podzielenie sie informacjami, ale na razie 3 dzien bez odpowiedzi ;(
Ponawiam zatem prośbe
Tomasz 2016-09-13 13:07:30
Ile może dostać osoba bez doświadczenia z świeżo zrobionym ccna + angielski na poziomie c1?
1
Nicko 2016-09-14 14:25:57
A ja mam pytanie do ludzi tam pracujących.
Chciałbym się zatrudnić w ATOS, aczkolwiek najpierw chciałbym podnieść swoje kompetencje. Angielski mam na poziomie B1 nie potwierdzony żadnym certyfikatem.
I teraz, czy lepiej jest podszkolić się w angielskim, do poziomy B2 i zdobyć np certyfikat TOEIC, czy może uderzać w CCNA?
Nicko 2016-09-14 14:50:11
Witam
Mam pytanie do ludzi już pracujących.
Chciałbym zatrudnić się w firmie ATOS. Doświadczenie w IT, elektronice mam, ale chciałbym dowiedzieć się czegoś innego.
Mój angielski jest na poziomie B1, bez żadnych certyfikatów. I teraz, czy lepiej będzie doszkolić się w angielskim do poziomu B2, potwierdzić to jakiś certyfikatem typu TOEIC, czy może uderzyć w samodzielne zrobienie kursu CISCO, CCNA lub jeszcze coś innego.
4
Nicko 2016-09-14 14:51:23
Witam
Mam pytanie do ludzi już pracujących.
Chciałbym zatrudnić się w firmie ATOS. Doświadczenie w IT, elektronice mam, ale chciałbym dowiedzieć się czegoś innego.
Mój angielski jest na poziomie B1, bez żadnych certyfikatów. I teraz, czy lepiej będzie doszkolić się w angielskim do poziomu B2, potwierdzić to jakiś certyfikatem typu TOEIC, czy może uderzyć w samodzielne zrobienie kursu CISCO, CCNA lub jeszcze coś innego.
kandydat 2016-09-14 14:59:42
Witam
Mam pytanie do ludzi już pracujących.
Chciałbym zatrudnić się w firmie ATOS. Doświadczenie w IT, elektronice mam, ale chciałbym dowiedzieć się czegoś innego.
Mój angielski jest na poziomie B1, bez żadnych certyfikatów. I teraz, czy lepiej będzie doszkolić się w angielskim do poziomu B2, potwierdzić to jakiś certyfikatem typu TOEIC, czy może uderzyć w samodzielne zrobienie kursu CISCO, CCNA lub jeszcze coś innego.
kandydat 2016-09-14 16:27:43
A ja mam pytanie dla zorientowanych pracowników.
Posiadam doświadczenie w elektronice / IT, ale nie w takim sektorze jakim zajmuje się ATOS. Mój angielski jest na poziomie powiedzmy mocne B1, bez żadnych certyfikatów.
Czy lepiej jest wg was, aby dostać pracę w firmie Atos skupić się na poprawie angielskiego do poziomu B2 i potwierdzenie go np kursem TOEIC, czy może zrobić kurs CISCO, CCNA lub inny.
Michał 2016-09-19 16:24:37
Czesc, zajmuje sie programem SharePoint. Ze wzgledow prywatnych musze wrocic do Bydgoszczy. Na jakie zarobki mozna liczyc na stanowisku Application Administrator?
Pozdr
Coco_jambo 2016-09-19 20:27:27
3 koła brutto
Michał 2016-09-19 21:39:45
Cześć. Ile zarabia Application Administrator z certyfikatami SharePoint? Muszę wrócić do Bydgoszczy i obawiam się że nie zarobie tyle co obecnie.
Pozdr
Edy 2016-09-20 17:52:11
to ludzie jeszcze w IT pracują jeszcze za takie stawki ?? ;)
8
Mario 2016-09-23 12:44:58
4000 brutto na start bez doświadczenia można w Bydgoszczy dostać?
4
egewgew 2016-09-23 20:27:34
Nie, bardziej 3k brutto
Były 2016-10-08 18:57:58
Nie radzę. Takiej zawiści i nienawiści w żadnej innej firmie nie ma. Bądź świadom ze bedą ci wbijać siekiery w plecy ludzi z układu którzy awansu nie dostali. Nienawiść do przyjezdnych w Atosie ze strony starych pracowników to standard.
3
kali 2016-10-09 18:32:30
zapraszam na staże do firmy Natek http://natek.eu/pl/, sama skończyłam taki staż i jestem już w firmie piąty rok:)
kandydat 2016-10-17 20:22:00
Prosze o opinie o dziale smc!
Ciekawski 2016-10-18 01:11:36
W kontekście Bydgoszczy i Java EE developera (ale z chęcią usłyszę również o innych miastach):
1. Jakie zarobki na stanowisku Java EE developera?
2. Czy pracuje się z nowymi technologiami, czy przestarzałymi?
3. Czy firma stawia na innowacje, czy trzyma się kurczowo obranych x lat temu torów?
4. Czy rozwój na tym stanowisku jest możliwy?
5. Czy są podwyżki? Jeżeli tak, to jakich rzędów i jak często?
Ziemniaczek 2016-10-18 03:17:03
Cześć przeszedłem pozytywnie rozmowę kwalifikacyjną we Wrocławiu na stanowisko Junior Software tests Specialist dodam iż mam 3 mc doświadczenie w zawodzie, angielski B2.2 znajomość podstaw baz danych i język T-SQL oraz certyfikat. Za jakiś czas mam spotkanie w celu przedstawienia przez nich oferty, pdladnie tam pytanie ile chciałbym zarabiać i tu jest pytanie, wszyscy krzyczą żebym na starcie wołał jak najwięcej, dlatego jakbym zawołał 3,5 tys na rękę to jaka jest szansa na zatwierdzenie tej kwoty a jeśli jej nie ma to do jakiego poziomu można zejść? Czy w przypadku odmowy, argument typu wystarczyło by mi 2500 na rękę ale muszę co miesiąc płacić za studia 500zł dlatego też wolę 3k miałby jakieś szanse? A jak nie to napiszcie możliwie najwyższą sumę netto jaką mogę zawołać i zostanie ona zaakceptowana. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Anonim 2016-10-20 09:58:54
1.Ciekawski - w Atosie nie ma podwyżek.
2.Ziemniaczek - wołaj jak najwięcej. Dlaczego? Patrz punkt wyżej.
6
Ziemniaczek 2016-10-21 15:55:40
A wogóle jest szansa na 3,5k netto? + czy istnieje opcja B2B ;)
2
marian 2016-10-22 05:29:52
Witam,
orientuje sie ktos jakie moga byc widelki placowe na stanowisku:
Professional Server’s Operating Systems Engineer?
Pozdrawiam
3
Mieszkaniec 2016-10-23 11:19:17
Czy buraków z atosa którzy parkują na całej długości grunwaldzkiej od kanałowej do kraszewskiego nie stać na parking który jest na terenie firmy? człowiek wraca z pracy i nie ma gdzie zaparkować bo się lordostwo rozpierdzieliło wszędzie. chyba po to kupili od unilevera kawałek ziemi na parking żeby zrobić parking?
2
Placek 2016-10-23 12:36:50
Praca dobra na start, dla osób które nie mają żadnego doświadczenia w branży IT.
Natomiast jeśli chodzi o pracowników z doświadczeniem - odradzam.
1) Brak możliwości zmiany projektu - do jakiego projektu trafisz na początku, w takim zostaniesz do końca. Także po pewnym czasie po prostu przestajesz się rozwijać. No chyba że projekt się skończy - ale wtedy prędzej cię zwolnią niż znajdą ci nowy projekt.
2) Proces oceny rocznej - trwa za długo. Wyniki oceny rocznej za 2015 dostaniesz w październiku 2016
3) Nieważne jak dobrze wypadniesz na ocenie rocznej - wszystko zależy od tego jak wypadnie twój bezpośredni przełożony. Możesz mieć wybitne osiągnięcia ale to nic nie da jeśli twój przełożony nie osiągnął założonych wyników - cały podległy mu zespół może wtedy zapomnieć o podwyżkach.
4) Firma zwalnia doświadczonych pracowników którzy pozostali bez projektu - ale jednocześnie prowadzi rekrutację, zatrudniając studentów i osoby bez doświadczenia
5) Wynagrodzenie - niskie jak na branżę IT
15
Marian 2016-10-24 14:29:03
Na jaka pensje mozna liczyc na stanowisku Professional Server’s Operating Systems Engineer a na jaka na stanowisku Junior Server’s Operating Systems Engineer? Praca we Wrocławiu.
Karolina 2016-10-24 14:52:14
Ktoś wie o co mogą pytać na stanowisko proces koordynator?
Kamil 2016-10-24 16:14:38
Na jakie zarobki można liczyc na stanowisku Mainframe System Engineer?
na kacu 2016-10-29 19:43:18
Placek z ciekawosci w jakim dziale pracujesz... 1 raz slysze o takich rzeczach.. a to ze nie mozna zmienic dzialu ????? plakaty o rekrutacjach wewnetrznych bija po oczach po 12 m mozesz zmeiniac dzial jak rekawiczki
breku 2016-10-31 14:39:23
Wiecie coś może czy na stanowisko network operatora będzie jakaś rekrutacja dla osób co znają tylko angielski? Ostatnio sprawdzałem to tylko niemiecki.
Sebastian 2016-11-01 11:45:41
Ile zarabia senior administrator? Tylko nie piszcie proszę że mało itp. Zależy mi na w miarę możliwości konkretnej informacji. Pozdrawiam
ixi 2016-11-01 20:15:16
Bzdura, niby tylko niemiecki trzeba znać i tak też zapewniają, a na koniec odmowa, bo i tak anglika trzeba znać.
gucio 2016-11-05 15:28:52
Placek
ad1 - bzdura
ad2 - informacje o uzyskanej ocenie otrzymujesz po rozmowie z przełożonym, czyli luty max marzec
ad3 - zgoda, tyle że ocena managera zależy od wyników zespołu. Managerowi nie jest cofany budżet tylko ewentualnie zmniejszany, więc ci którzy otrzymali dobre oceny mają szansę na większe podwyżki/premie
ad4 - nie słyszałem o takich przypadkach, ludzi jest cały czas za mało w stosunku do projektów, więc po jednym zakończony znaleźć dla inżyniera nowy to żaden problem
ad5 - niskie dla ludzi z niskimi kwalifikacjami, ale i tak wyższe niż średnia w kujawsko pomorskim.
Ajam 2016-11-12 21:20:52
Szkolisz nowego pracownika, a ten ma 500zl więcej od Ciebie na rękę.
Takie tam widelki
1
Ajam 2016-11-12 21:24:46
Lepsza ocena o 1 niż w ubiegłym półroczu, większe doświadczenie, lepsze wsparcie innych działów, nadgodziny, zaangażowanie, szkolenie innych pracowników, ukończone szkolenie z wyróżnieniem = premia mniejsza o 600zl.
Czas uciekać z Atosa
4
bleh 2016-11-15 00:26:55
Lo matko i corko kochana Atos placi malo bo kadra nie ma kwalfikacji. Dziwne ze ludzie ktorzy odeszli pensje maja srednio x2.5 (a nie zarabiali najnizszej krajowej). Owszem kolego ocene masz ale co z tego skoro podwyzka to wrzesien a w tej firmie rok to jakims cudem 8 miesiecy aby cele wypelnic. Zreszta caly system ocen rocznych w tej firmie to porazka. Menadzer ma pomniejszany budzecik bo zespol nie wykonal targetu? No coz malo ktogo jaralo wbijanie postow na BK a manadzer w 90% nie ma zielonego pojecia co robi zespol bo tonie w papierach za nadgodziny i jest przeladowany spotkaniami. Tak projekty po roku mozna zmieniac no chyba ze dostaniesz blokade bo nie ma kim robic. Zeby kogos z tej firmy zwolnili no to naprawde trzeba sie postarac ;)
bywalec 2016-11-19 16:18:43
Pracuje ktoś z was w biurze Atosa w Gdańsku albo aplikował tam?
bywalec 2016-11-19 16:33:50
Pracuje ktoś z was w biurze Atosa w Gdańsku albo aplikował?
Ryjek 2016-11-19 16:39:32
@ Ziemniaczek

Właśnie przygotowuję się na rozmowę na stanowisko Junior Software tests Specialist. Jakie pytania padły na Twojej rozmowie?
Kasia122333 2016-12-01 22:49:19
Podzielisz się pytaniami? :) Co prawda inne miasto, ale mogą być podobne.
Nick123456 2016-12-02 17:34:17
Atos Bydgoszcz ... po ponad roku pracy w tej firmie mogę mniej/wiecej opisać jak wygląda praca tutaj. Ludzie ogólnie są ok - oczywiście wszystko jest zależne od tego gdzie się trafi i jaką jest się osobą. Managerowie mają dziwną technikę "motywacji" pracowników. Ściemniają, że mają wobec nas wielkie plany, zachęcają do rozwoju, zdobywania certyfikatów i robienia wszystkiego co się da w danym serwisie ale gdy człowiek chce przejść na wyższe lub na inne stanowisko jest blokowany. Nie ma szans awansu/przejścia na inny projekt/linię wsparcia. Nawet jak brakuje mocno ludzi na wyższym stanowisku, posiada się odpowiednią wiedzę - nie ma szans przejścia. Oczywiście są rekrutacje wewnętrzne ale jeszcze nie widziałem aby komuś się udało gdzieś przejść. Ludzie podejmowali próby ale w rezultacie zmieniali prace bo nie widzieli sensu się z tym stanem męczyć. Zarobki są różne, ostatnio idą w górę a to dlatego, że brakuje ludzi do pracy i wiele serwisów jest przenoszonych do innych państw. Podwyżki są możliwe ... po około 3-4 latach pracy da się wywalczyć jakąś kwotę (200-500zł). Są premie (HRy zawsze zachęcają tymi premiami nowych pracowników), ale są one uznaniowe i z roku na rok coraz mniejsze. Pracownicy są wykorzystywani często na 250%, eksploatacja pracowników jest gigantyczna, jedna osoba pracuje np za 2,5 osoby. Wszystko ze względu na to, że masa ludzi odchodzi z tej firmy i brakuje rąk do pracy. Firmę mogę polecić osobą z doświadczeniem bo w chwili obecnej można wyciągnąć od nich dużo kasy - ale na maksymalnie 2-3 lata. Początkujący też mogą sporo dostać kasy (5-6brutto). Ale nie powinni spędzić w tej firmie więcej niż 1-2 lata. Można chwile popracować, zebrać doświadczenie + profity z certyfikacji a potem uciekać jak najdalej się da ;).
3
Zostaw swoją opinię o Atos IT Services Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atos IT Services Sp. z o.o.