Atos IT Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Atos IT Services Sp. z o.o.

Nicko 2016-09-14 14:51:23
Witam
Mam pytanie do ludzi już pracujących.
Chciałbym zatrudnić się w firmie ATOS. Doświadczenie w IT, elektronice mam, ale chciałbym dowiedzieć się czegoś innego.
Mój angielski jest na poziomie B1, bez żadnych certyfikatów. I teraz, czy lepiej będzie doszkolić się w angielskim do poziomu B2, potwierdzić to jakiś certyfikatem typu TOEIC, czy może uderzyć w samodzielne zrobienie kursu CISCO, CCNA lub jeszcze coś innego.
kandydat 2016-09-14 14:59:42
Witam
Mam pytanie do ludzi już pracujących.
Chciałbym zatrudnić się w firmie ATOS. Doświadczenie w IT, elektronice mam, ale chciałbym dowiedzieć się czegoś innego.
Mój angielski jest na poziomie B1, bez żadnych certyfikatów. I teraz, czy lepiej będzie doszkolić się w angielskim do poziomu B2, potwierdzić to jakiś certyfikatem typu TOEIC, czy może uderzyć w samodzielne zrobienie kursu CISCO, CCNA lub jeszcze coś innego.
kandydat 2016-09-14 16:27:43
A ja mam pytanie dla zorientowanych pracowników.
Posiadam doświadczenie w elektronice / IT, ale nie w takim sektorze jakim zajmuje się ATOS. Mój angielski jest na poziomie powiedzmy mocne B1, bez żadnych certyfikatów.
Czy lepiej jest wg was, aby dostać pracę w firmie Atos skupić się na poprawie angielskiego do poziomu B2 i potwierdzenie go np kursem TOEIC, czy może zrobić kurs CISCO, CCNA lub inny.
Michał 2016-09-19 16:24:37
Czesc, zajmuje sie programem SharePoint. Ze wzgledow prywatnych musze wrocic do Bydgoszczy. Na jakie zarobki mozna liczyc na stanowisku Application Administrator?
Pozdr
Coco_jambo 2016-09-19 20:27:27
3 koła brutto
Michał 2016-09-19 21:39:45
Cześć. Ile zarabia Application Administrator z certyfikatami SharePoint? Muszę wrócić do Bydgoszczy i obawiam się że nie zarobie tyle co obecnie.
Pozdr
Edy 2016-09-20 17:52:11
to ludzie jeszcze w IT pracują jeszcze za takie stawki ?? ;)
13
Mario 2016-09-23 12:44:58
4000 brutto na start bez doświadczenia można w Bydgoszczy dostać?
4
egewgew 2016-09-23 20:27:34
Nie, bardziej 3k brutto
Były 2016-10-08 18:57:58
Nie radzę. Takiej zawiści i nienawiści w żadnej innej firmie nie ma. Bądź świadom ze bedą ci wbijać siekiery w plecy ludzi z układu którzy awansu nie dostali. Nienawiść do przyjezdnych w Atosie ze strony starych pracowników to standard.
4
kali 2016-10-09 18:32:30
zapraszam na staże do firmy Natek http://natek.eu/pl/, sama skończyłam taki staż i jestem już w firmie piąty rok:)
kandydat 2016-10-17 20:22:00
Prosze o opinie o dziale smc!
Ciekawski 2016-10-18 01:11:36
W kontekście Bydgoszczy i Java EE developera (ale z chęcią usłyszę również o innych miastach):
1. Jakie zarobki na stanowisku Java EE developera?
2. Czy pracuje się z nowymi technologiami, czy przestarzałymi?
3. Czy firma stawia na innowacje, czy trzyma się kurczowo obranych x lat temu torów?
4. Czy rozwój na tym stanowisku jest możliwy?
5. Czy są podwyżki? Jeżeli tak, to jakich rzędów i jak często?
Ziemniaczek 2016-10-18 03:17:03
Cześć przeszedłem pozytywnie rozmowę kwalifikacyjną we Wrocławiu na stanowisko Junior Software tests Specialist dodam iż mam 3 mc doświadczenie w zawodzie, angielski B2.2 znajomość podstaw baz danych i język T-SQL oraz certyfikat. Za jakiś czas mam spotkanie w celu przedstawienia przez nich oferty, pdladnie tam pytanie ile chciałbym zarabiać i tu jest pytanie, wszyscy krzyczą żebym na starcie wołał jak najwięcej, dlatego jakbym zawołał 3,5 tys na rękę to jaka jest szansa na zatwierdzenie tej kwoty a jeśli jej nie ma to do jakiego poziomu można zejść? Czy w przypadku odmowy, argument typu wystarczyło by mi 2500 na rękę ale muszę co miesiąc płacić za studia 500zł dlatego też wolę 3k miałby jakieś szanse? A jak nie to napiszcie możliwie najwyższą sumę netto jaką mogę zawołać i zostanie ona zaakceptowana. Z góry dziękuję za odpowiedź.
1
Anonim 2016-10-20 09:58:54
1.Ciekawski - w Atosie nie ma podwyżek.
2.Ziemniaczek - wołaj jak najwięcej. Dlaczego? Patrz punkt wyżej.
6
Ziemniaczek 2016-10-21 15:55:40
A wogóle jest szansa na 3,5k netto? + czy istnieje opcja B2B ;)
2
marian 2016-10-22 05:29:52
Witam,
orientuje sie ktos jakie moga byc widelki placowe na stanowisku:
Professional Server’s Operating Systems Engineer?
Pozdrawiam
3
Mieszkaniec 2016-10-23 11:19:17
Czy buraków z atosa którzy parkują na całej długości grunwaldzkiej od kanałowej do kraszewskiego nie stać na parking który jest na terenie firmy? człowiek wraca z pracy i nie ma gdzie zaparkować bo się lordostwo rozpierdzieliło wszędzie. chyba po to kupili od unilevera kawałek ziemi na parking żeby zrobić parking?
4
Placek 2016-10-23 12:36:50
Praca dobra na start, dla osób które nie mają żadnego doświadczenia w branży IT.
Natomiast jeśli chodzi o pracowników z doświadczeniem - odradzam.
1) Brak możliwości zmiany projektu - do jakiego projektu trafisz na początku, w takim zostaniesz do końca. Także po pewnym czasie po prostu przestajesz się rozwijać. No chyba że projekt się skończy - ale wtedy prędzej cię zwolnią niż znajdą ci nowy projekt.
2) Proces oceny rocznej - trwa za długo. Wyniki oceny rocznej za 2015 dostaniesz w październiku 2016
3) Nieważne jak dobrze wypadniesz na ocenie rocznej - wszystko zależy od tego jak wypadnie twój bezpośredni przełożony. Możesz mieć wybitne osiągnięcia ale to nic nie da jeśli twój przełożony nie osiągnął założonych wyników - cały podległy mu zespół może wtedy zapomnieć o podwyżkach.
4) Firma zwalnia doświadczonych pracowników którzy pozostali bez projektu - ale jednocześnie prowadzi rekrutację, zatrudniając studentów i osoby bez doświadczenia
5) Wynagrodzenie - niskie jak na branżę IT
16
Marian 2016-10-24 14:29:03
Na jaka pensje mozna liczyc na stanowisku Professional Server’s Operating Systems Engineer a na jaka na stanowisku Junior Server’s Operating Systems Engineer? Praca we Wrocławiu.
Karolina 2016-10-24 14:52:14
Ktoś wie o co mogą pytać na stanowisko proces koordynator?
Kamil 2016-10-24 16:14:38
Na jakie zarobki można liczyc na stanowisku Mainframe System Engineer?
na kacu 2016-10-29 19:43:18
Placek z ciekawosci w jakim dziale pracujesz... 1 raz slysze o takich rzeczach.. a to ze nie mozna zmienic dzialu ????? plakaty o rekrutacjach wewnetrznych bija po oczach po 12 m mozesz zmeiniac dzial jak rekawiczki
breku 2016-10-31 14:39:23
Wiecie coś może czy na stanowisko network operatora będzie jakaś rekrutacja dla osób co znają tylko angielski? Ostatnio sprawdzałem to tylko niemiecki.
Sebastian 2016-11-01 11:45:41
Ile zarabia senior administrator? Tylko nie piszcie proszę że mało itp. Zależy mi na w miarę możliwości konkretnej informacji. Pozdrawiam
ixi 2016-11-01 20:15:16
Bzdura, niby tylko niemiecki trzeba znać i tak też zapewniają, a na koniec odmowa, bo i tak anglika trzeba znać.
gucio 2016-11-05 15:28:52
Placek
ad1 - bzdura
ad2 - informacje o uzyskanej ocenie otrzymujesz po rozmowie z przełożonym, czyli luty max marzec
ad3 - zgoda, tyle że ocena managera zależy od wyników zespołu. Managerowi nie jest cofany budżet tylko ewentualnie zmniejszany, więc ci którzy otrzymali dobre oceny mają szansę na większe podwyżki/premie
ad4 - nie słyszałem o takich przypadkach, ludzi jest cały czas za mało w stosunku do projektów, więc po jednym zakończony znaleźć dla inżyniera nowy to żaden problem
ad5 - niskie dla ludzi z niskimi kwalifikacjami, ale i tak wyższe niż średnia w kujawsko pomorskim.
1
Ajam 2016-11-12 21:20:52
Szkolisz nowego pracownika, a ten ma 500zl więcej od Ciebie na rękę.
Takie tam widelki
2
Ajam 2016-11-12 21:24:46
Lepsza ocena o 1 niż w ubiegłym półroczu, większe doświadczenie, lepsze wsparcie innych działów, nadgodziny, zaangażowanie, szkolenie innych pracowników, ukończone szkolenie z wyróżnieniem = premia mniejsza o 600zl.
Czas uciekać z Atosa
5
bleh 2016-11-15 00:26:55
Lo matko i corko kochana Atos placi malo bo kadra nie ma kwalfikacji. Dziwne ze ludzie ktorzy odeszli pensje maja srednio x2.5 (a nie zarabiali najnizszej krajowej). Owszem kolego ocene masz ale co z tego skoro podwyzka to wrzesien a w tej firmie rok to jakims cudem 8 miesiecy aby cele wypelnic. Zreszta caly system ocen rocznych w tej firmie to porazka. Menadzer ma pomniejszany budzecik bo zespol nie wykonal targetu? No coz malo ktogo jaralo wbijanie postow na BK a manadzer w 90% nie ma zielonego pojecia co robi zespol bo tonie w papierach za nadgodziny i jest przeladowany spotkaniami. Tak projekty po roku mozna zmieniac no chyba ze dostaniesz blokade bo nie ma kim robic. Zeby kogos z tej firmy zwolnili no to naprawde trzeba sie postarac ;)
1
bywalec 2016-11-19 16:18:43
Pracuje ktoś z was w biurze Atosa w Gdańsku albo aplikował tam?
bywalec 2016-11-19 16:33:50
Pracuje ktoś z was w biurze Atosa w Gdańsku albo aplikował?
Ryjek 2016-11-19 16:39:32
@ Ziemniaczek

Właśnie przygotowuję się na rozmowę na stanowisko Junior Software tests Specialist. Jakie pytania padły na Twojej rozmowie?
Kasia122333 2016-12-01 22:49:19
Podzielisz się pytaniami? :) Co prawda inne miasto, ale mogą być podobne.
Nick123456 2016-12-02 17:34:17
Atos Bydgoszcz ... po ponad roku pracy w tej firmie mogę mniej/wiecej opisać jak wygląda praca tutaj. Ludzie ogólnie są ok - oczywiście wszystko jest zależne od tego gdzie się trafi i jaką jest się osobą. Managerowie mają dziwną technikę "motywacji" pracowników. Ściemniają, że mają wobec nas wielkie plany, zachęcają do rozwoju, zdobywania certyfikatów i robienia wszystkiego co się da w danym serwisie ale gdy człowiek chce przejść na wyższe lub na inne stanowisko jest blokowany. Nie ma szans awansu/przejścia na inny projekt/linię wsparcia. Nawet jak brakuje mocno ludzi na wyższym stanowisku, posiada się odpowiednią wiedzę - nie ma szans przejścia. Oczywiście są rekrutacje wewnętrzne ale jeszcze nie widziałem aby komuś się udało gdzieś przejść. Ludzie podejmowali próby ale w rezultacie zmieniali prace bo nie widzieli sensu się z tym stanem męczyć. Zarobki są różne, ostatnio idą w górę a to dlatego, że brakuje ludzi do pracy i wiele serwisów jest przenoszonych do innych państw. Podwyżki są możliwe ... po około 3-4 latach pracy da się wywalczyć jakąś kwotę (200-500zł). Są premie (HRy zawsze zachęcają tymi premiami nowych pracowników), ale są one uznaniowe i z roku na rok coraz mniejsze. Pracownicy są wykorzystywani często na 250%, eksploatacja pracowników jest gigantyczna, jedna osoba pracuje np za 2,5 osoby. Wszystko ze względu na to, że masa ludzi odchodzi z tej firmy i brakuje rąk do pracy. Firmę mogę polecić osobą z doświadczeniem bo w chwili obecnej można wyciągnąć od nich dużo kasy - ale na maksymalnie 2-3 lata. Początkujący też mogą sporo dostać kasy (5-6brutto). Ale nie powinni spędzić w tej firmie więcej niż 1-2 lata. Można chwile popracować, zebrać doświadczenie + profity z certyfikacji a potem uciekać jak najdalej się da ;).
14
Pracownik 2016-12-10 12:21:31
Stara zasada Atosa "lepiej dać świeżemu niedoświadczonemu więcej niż stary doświadczony chciałby po podwyżce" wiecznie żywa. I tak już zostanie bo w Polsce nikt na to nie ma wpływu, rządzi biały Hans z Austrii czy innej Francji dla którego pracownicy to koszt - a to czy będzie 20 juniorów czy 20 seniorów - jest 20 więc OK!

Jak ktoś pracuje w januszexie to firma sporo lepsza - można się załapać tak na 2 lata (koniecznie rzucać zaporowe stawki na start!) i potem szukać już czegoś w pierwszej lidze.
15
wkurwiony 2016-12-16 20:18:31
jesli ktos pisze ze firma jest na dwa lata itp to jaki z niego pracownik itp ... ? z takim podejsciem to lepiej wogole nie składac CV, od siebie powiem ze firma jest mega nastawiona na pracownika,szkolenia czasem nawet mozna miec 4 a jak sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to 6 bedziesz mial, firma wszystko stawia szkolenia warte 5-6 kola jedno duzo by gadac, nazekaja tylko Ci ktory sieja jadem i takie osoby nie powinny pracowac, jesli sie nie podoba to odchodzisz tyle po co mowic ze firma na dwa lata...a skad wiesz ze na dwa lata ?? a moze na 1,5 roku albo 2,7 .... albo na 10 lat.. kto pracuje w korpo wie jak jest raz lepiej raz gorzej i tyle.
anonymous mode: on 2017-01-02 14:36:56
A ile FAKTYCZNIE miałeś tych szkoleń za 5-6 tysi, których można mieć "nawet 4"?
obserwator spoza firmy 2017-01-03 16:36:37
Jaki to pracownik? nastawiony na rozwój i ambitne zadania. Dużo miałeś tych szkoleń, co może sugerować, że masz mało doświadczenia zawodowego i masz niższy poziom wiedzy z zakresu IT. Osoby z bardziej ekspercką wiedzą potraktują tę firmę właśnie jako przystań na góra 2 lata. Pozdrawiam.
4
slabo 2017-01-03 19:46:37
Pracuje juz ponad rok w tej firmie i niestety musze potwierdzić,że nie jest to praca na wiele lat.
Zaczelam ta prace na stanowisku first line support analyst(najgorsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze w trakcie studiów. Jak na taki uklad bylo o.Studia skończyłam, szybko przestalam odbierac telefony i zaczelam sie zajmowac bardziej administracyjnymi zadaniami. Obiecywano mi kursy, awanse, certyfikaty. Nic z tego nie zobaczyłam. Jedyne kursy to obowiązkowe e-learningi, których nawet nie ma kiedy zrobić. Jako że pracuje ponad rok, zaczęłam składać podania na wewnętrzne stanowiska(tak reklamowane w kazdej kuchni na plakatach). Złożyłam, poinformowałam managera i tak sobie czekam. Nawet nikt sie nie skontaktowal, mimo ze składałam na kilka roznych stanowisk, posiadajac wymagane kwalifikacje.
Prawda jest taka, ze jesli ktos chce awansowac to musi chodzic na faje z wyzej postawionymi kolegami,bo inaczej nie ma szans. Chyba ze sie siedzi na pierwszej linii 3 lata to moze Ci dadza awans z łaski.
Premie obciete,mimo ze ma sie wyniki jakich nie maja 3 inne osoby razem wziete. Zero docenienia pracownika.Nie polecam
9
anonymous mode: on 2017-01-04 03:28:55
Dokładnie tak jest i nie chce być inaczej. Koleżka, który parę postów powyżej wyskoczył z jakimiś szkoleniami i tekstami "co z ciebie za pracownik" pracuje w firmie pewnie 2-3 tygodnie i jeszcze jest głęboko przekonany, że te bajki co mu wciskali to prawda i będzie miał pełno przeróżnych certyfikatów. Już za moment się zorientuje, że certyfikaty i awanse to zobaczy jak świnia niebo chyba, że te wspomniane powyżej e-learningowe warte tyle co nic. Ewentualnie jak będzie chodził na faje i latał za managerkami i ich sługusami w postaci koordynatorków to może wtedy się okaże, że jest "najlepszy" i go awansują.

Reasumując (tak jak ktoś wcześniej napisał): W Atosie muszą cię lubić....
2
cloud 2017-01-04 10:58:23
Jakich pytań, przebiegu rozmowy można się spodziewać na stanowisku pmo specialist?Dodam,że pierwsza rozmowa tel na business spec.byla odmowa,a po rozmowie tel.na pmo spec.na drugi dzień mail,że pozytywnie i mam czekać na inf.w sprawie face to face.Doczekalam się i już sama nie wiem czego się spodziewać. ..Z góry dzięki za odp.
bąk 2017-01-08 18:09:56
pracuje w firmie juz ponad 3 lata , a szkolen nigdy za wiele.. jesli ktos sie uwaza za eksperta i uwaza ze nie potrzebujesz szkolen itp to powodzenia , ja mowie ze szkolenia sa i mozna z nich korzystac ,
annoy 2017-01-09 16:54:50
Pracowalem w roznych korpo. i widze ze czesc mechanizmow sie powiela. Mysle ze na rynku lokalnym warto miec w cv taka firme, zrobic szkolenia poznac ludzi, procesy etc. Tylko mysle ze to nie jest targetowa firma, podwyzki awanse itp. to jest typowe zagranie pt. kariera stoi otworem. Jest to zludne przeczucie tego ze cos mozna zrobic i gdzies dojsc. Firma jest przede wszystkim zainteresowana przyjmowaniem taniej sily roboczej. Jak rzucasz papierem - jest propozycja, inaczej walczysz latami o minimalne podwyzki, gdzie konkurencja oferuje znacznie wiecej. Z takim podejsciem, warto pewnie po studiach przyjsc na 2-3 lata i potraktowac to na zasadzie trampoliny do innych firm. Docelowo - watpie aby ktokolwiek kto nie jest ustawiony lokalnie (praca/rodzina) chcial tam duzej posiedziec. Tym bardziej ze Polska lokalizacja to konkurencja dla Rumunii i Indii. Mamy zrobic to samo taniej i szybciej.. a ceny za paliwo etc. europejskie...
5
marlena1212 2017-01-14 19:20:20
ILE MOZE ZAROBI WORK PLANER ? czy ktos z Was wie jak kształtuja sie te zarobki w Atosie ? wiem ile zarabia sie w Sii, z gory dziekuje za info
no wie ktoś? 2017-01-15 22:25:35
A czy ktoś wie czy Atos w Bydgoszczy zamierza rozszerzać swoją bazę lokalową????
eris 2017-01-16 14:03:50
Kolega pracuje w Atosie jako workplanner, to dostał na początek 5k, ale on ma mało doświadczenia zawodowego, więc obstawiam, że da się dostać bardziej przyzwoite wynagrodzenie.
1
pracownik 2017-01-19 12:18:31
Napisałbym jakiś komentarz, ale jest freeze, więc komentarza nie będzie.
skromny 2017-01-19 12:31:50
wejdzie na forum o zarobkach atos-zarobki kropka pl dam zobaczcie dodajcie swoje,dodajcie opinie itp sam pracuje w firmie i ogolnie polecam choc rozlam miedzy zarobkami jest dosc duzy
atos-zarobki.pl 2017-01-19 12:32:37
zachecam na forum, dodajcie swoje zarobki, opinie itp.
Zostaw swoją opinię o Atos IT Services Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atos IT Services Sp. z o.o.