Atos IT Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Atos IT Services Sp. z o.o.

annoy 2017-01-09 16:54
Pracowalem w roznych korpo. i widze ze czesc mechanizmow sie powiela. Mysle ze na rynku lokalnym warto miec w cv taka firme, zrobic szkolenia poznac ludzi, procesy etc. Tylko mysle ze to nie jest targetowa firma, podwyzki awanse itp. to jest typowe zagranie pt. kariera stoi otworem. Jest to zludne przeczucie tego ze cos mozna zrobic i gdzies dojsc. Firma jest przede wszystkim zainteresowana przyjmowaniem taniej sily roboczej. Jak rzucasz papierem - jest propozycja, inaczej walczysz latami o minimalne podwyzki, gdzie konkurencja oferuje znacznie wiecej. Z takim podejsciem, warto pewnie po studiach przyjsc na 2-3 lata i potraktowac to na zasadzie trampoliny do innych firm. Docelowo - watpie aby ktokolwiek kto nie jest ustawiony lokalnie (praca/rodzina) chcial tam duzej posiedziec. Tym bardziej ze Polska lokalizacja to konkurencja dla Rumunii i Indii. Mamy zrobic to samo taniej i szybciej.. a ceny za paliwo etc. europejskie...
10
marlena1212 2017-01-14 19:20
ILE MOZE ZAROBI WORK PLANER ? czy ktos z Was wie jak kształtuja sie te zarobki w Atosie ? wiem ile zarabia sie w Sii, z gory dziekuje za info
no wie ktoś? 2017-01-15 22:25
A czy ktoś wie czy Atos w Bydgoszczy zamierza rozszerzać swoją bazę lokalową????
eris 2017-01-16 14:03
Kolega pracuje w Atosie jako workplanner, to dostał na początek 5k, ale on ma mało doświadczenia zawodowego, więc obstawiam, że da się dostać bardziej przyzwoite wynagrodzenie.
2
pracownik 2017-01-19 12:18
Napisałbym jakiś komentarz, ale jest freeze, więc komentarza nie będzie.
7
skromny 2017-01-19 12:31
wejdzie na forum o zarobkach atos-zarobki kropka pl dam zobaczcie dodajcie swoje,dodajcie opinie itp sam pracuje w firmie i ogolnie polecam choc rozlam miedzy zarobkami jest dosc duzy
Insider 2017-01-22 00:22
Ta a w Atosie wroble cwierkaja ze bedz zwalniac wiekszosc Seniorow w AHS bo koszty skoczyly a dla juniorow trzeba zrobic miejsca.
Stary manewr sprzedac juniora klientowi jako seniora ktorego sie zwolni.
Potwierdzcie chlopacy w AHS jak u was to wyglada? Ilu seniorow juz polecialo ?
3
bleh 2017-01-23 09:34
Wroble tez cwierkaja ze podwyzki podobno sa bardzo dobre :P Seniorzy o ile zostali w AHS to juz dawno uciekli albo czekaja na dokonczenie certyfikacji i beda uciekac w najblizszym czasie.
Atos nie zwolni nikogo ze wzgledu na likwidacje stanowiska bo pobral granty z UE i Urzedu Miasta w Bydzi i to moze kosztowa ich duzo wiecej niz sie wydaje. Jedyne co moga zrobic to zmusic pracownika do samodzielnego zwolnienia co akurat jezeli chodzi o AHS ekipie na dobre wyjdzie bo bez zadnego problemu wieksza kase dostana.
rekrut 2017-01-23 17:22
Ile można dostać na stanowisku Network operator? Niedługo będę miał rozmowę w firmie, telefoniczny audyt techniczny podobno wypadł bardzo dobrze.
expracownik 2017-01-26 20:15
Jako były pracownik atosa odradzam tą firmę pracowałem w innej znanej duzej firmie i bylo lepiej niz w atosie. Managment bez komentarza, dodatek relokacyjny sciema na kólkach, - zabierana po kilku latach, do tego zwrot lojalki zabrany z ostatnią pensją bezprawnie. Jednym słowem żal. Tego potrącenia im nie odpuszcze moj prawnik wysle im osobne pismo. Do tego zadaja zwrotu kwoty brutto co jest komedią, Zdecydowanie nie polecam odradzam wyjezdzam z pl obecnie. Po 3 latach 100 zł brutto podwyzki, seniorzy w atosie pracują za nizsze stawki niż regularzy u konkurencji. Jeśli macie jeszcze oferte z innej firmy rozwazcie to!!! (Atos Bydgoszcz)
7
:D 2017-01-27 09:29
kolejny ktory jedzie za granice :D
1
rekrut 2017-01-29 14:40
Ktoś może podać informację ile można dostać jako network operator? Czy 4000zł netto łącznie z dodatkiem relokacyjnym jest możliwe? (Przeprowadzałbym się praktycznie z drugiego końća polski)
2
zainteresowany 2017-01-29 20:03
Jak wygląda sytuacja w Project Management w bdg ? Warto ? Są jakieś szkolenia zewnętrzne ? Jakie zarobki na PMO specialist ?
bydgoszcz 2017-01-29 20:05
Jakie warunki w Project Support Office w bydgoszczy? Jakieś szkolenia, rozwój czy bieda i nie warto ?
line 2017-02-01 09:29
Jaki może być przedział wiekowy w którym jest szansa i w którym warto aplikować na 1 st line?
1
x 2017-02-01 11:19
To nie prawda, rekrutuję do Atosa i zarekrutowane przeze mnie osoby dostają podwyżki.
wąż 2017-02-03 15:33
Z - dużo tutaj JADU od niektorych bije
A - dużo tutaj JADU od niektorych bije
R - dużo tutaj JADU od niektorych bije
O - dużo tutaj JADU od niektorych bije
B - dużo tutaj JADU od niektorych bije
K - dużo tutaj JADU od niektorych bije
I - dużo tutaj JADU od niektorych bije
KRESKA - dużo tutaj JADU od niektorych bije
I - dużo tutaj JADU od niektorych bije
T - dużo tutaj JADU od niektorych bije
KROPKA - dużo tutaj JADU od niektorych bije
P - dużo tutaj JADU od niektorych bije
L - dużo tutaj JADU od niektorych bije
3
Wzorowy Pracownik 2017-02-05 15:51
Potwierdzam! Jako osoba zrekrutowana przez przedmówcę dostałem już kilka podwyżek. Np. podwyżkę cen prądu, benzyny i gazu.
17
atos-zarobki.pl 2017-02-17 15:59
Powstal nowy portal dla ludzi ktorzy pracuja w atosie, jesli pracujesz wejdz i dodaj swoje zarobki. Polecamy. wystarczy wejsc na atos-zarobki . pl
1
Dexter 2017-02-20 20:28
Atos jest znany z tego ze zatrudnia juniorow i robi z nich seniorow.
Wiec jesli ktos sie chwali ze jest seniorem znaczy ze nie jest. W atosie takich nie ma.
Junior zostaje seniorem bo tyle chce zarabiac.
Pozatym kolesiostwo i sciaganie znajomkow z poczty i alcatelu ktorzy zepsuli kulture korpiracyjna wprowadzajac wprost komunistyczny styl myslenia i kolesiostwo.
Prawdziwy Atos zakonczyl sie na becie i odejsciu SieQ z pracy
2
ex. pracownik 2017-02-22 16:10
Atos likwiduje miejsce pracy senior inż. zachodzie (np. ex siemens) i zatrudnia w to miejsce Polaka po studiach na gcm 2 lub max. 3. Po czym sprzedaje go jako 'specjaliste' lub wysyla na certyfikaty(o ile nie ma freez'a). Janusz IT. Bez standardów, mysle ze kazdy moglby otworzyc taka firme i bazowac na dewaluacji złotówki. Dodatkowo te wszystkie hasła na ścianach w stylu: 'we deliver excelence', 'do it with passion' - generlanie niezły żart z perspektywy doświadczonego pracownika. Po prostu biedronka IT. Jak chcecie podwyżki - rzucajcie papierami. Ugodowe podejście nic nie zmieni, dostaniecie ochłapy. Co do premii (wpisane jest w umowie ze 50% zalezy od wyników firmy, 50% od Twoich) - w zeszłym roku premia została obcięta niezaleznie od tych wyników o 50%. Także robią co chcą, ludzie są na ost. miejscu... obecnie buduja sie biurowce w bdg. i przyjdzie konkurencja, ponieważ w statystykach jest tu sporo ludzi do przejęcia..
7
Oracle DBA 2017-02-23 10:29
W zeszłym roku byłem na rozmowie na stanowisko Oracle DBA (Database Administrator). Zadano mi szereg pytań technicznych, co jest zrozumiałe. Na większość znałem odpowiedź, ponieważ pracuję w branży ~15 lat, jako Oracle DBA. Po powrocie do domu, następnego dnia otrzymałem telefon z kadr, że i owszem mogą mnie zatrudnić ale ze względu na wynik testu mogą mi zaoferować kwotę połowę niższą niż tą, o której wspomniałem. Przepraszam ale parsknąłem śmiechem do słuchawki (nigdy wcześniej tak nie reagowałem). Dodam, że pracuje w Warszawie od wielu lat (w korporacjach i mam solidne doświadczenie) i oczekiwałem podobnej stawki (lub do negocjacji). Ale, żeby proponować połowę. Kwotę, która mi zaproponowano dostałem od razu po studiach informatycznych, 15 lat temu :). Wniosek nasunął mi się jeden, że firma ATOS szuka taniej siły roboczej. Szkoda, bo marketing mają nienaganny. Także doświadczeni specjaliści, chyba powinni sobie odpuścić jeżdżenie do Bydgoszczy. Ale oczywiście decyzja należy do was. Serdecznie Pozdrawiam
8
DBA 2017-02-24 19:49
I tu sie mylisz, jesli startowales jako DBA to zapewne do AHS gdzie managerem jest wywalony ze Scandii Ogon zwany zlotoustym.
Uwierz mi ze kasa jest ale po kolesiowsku dla znajomkow z poczty ale nie dla kogos z zewnatrz.
Z tego powodu od Ogona odeszlo sporo ludzi, klamstwa manipulacje szcucie ludzi przeciwko sobie...w normalnej firme tacy ludzie by sie nie utrzymali na stolku managerskim ale w Atosie mamy komune poczty polskiej przemieszanej z Lucentem. W takich warunkach wzajemnych powiazn i wplywow dla odoby spoza ukladu miejsca ani kasy nie ma.
Ciekawy czy nowy szef ze sterii jeszcze sie na tym nie polapal ?
5
Andrew 2017-02-25 23:47
Potwierdzam, oj tak radziu radziu :-)

Nigdy więcej tego teamu. biurokracja, procesy, procesy, biurokracja, kolesiostwo, brak podwyżek. Pamiętajcie sam Atos to przecież tzw lał kost center, ma za zadanie jak najwięcej z was wydoić , serwis jest przenoszony z droższych państw do tańszych jak np.: Polska, Indie etc.
5
Kate 2017-03-02 10:10
Czytam i czytam, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na jedno pytanie - ile konkretnie zarabia się na 1st line (j.angielski)? Już nie chodzi o 200zł w jedną czy drugą stronę, po prostu chciałabym mieć jakieś pojęcie, czy jest to raczej kwota bliższa np. 2000zł, czy większa niż 3000.
Będę BARDZO wdzięczna za odpowiedź.
nick 2017-03-02 17:18
z jednym jezykiem jest to bardziej 3k ale brutto.
korpojestem 2017-03-08 21:22
Czytam i mi sie w glowie nie miesci. Jestem pracownikiem Atosa od mniej wiecej 5 lat i duzo powyzszych informacji jest tak krzywdzaca ze az w glowie sie nie miesci.. wracajac do komentarzy 2 lata wstecz moge sie odniesc do ponizszych:
- podwyzka jest mozliwa jesli sie pracuje i o nia sie upomina / walczy i mozna poprzec swoja prace dowodami ( w IBM czy Lucent bylo tak samo)
- nie ma problemu zeby sie przeniesc do innego dzialu jesli przejdzie sie dobrze proces rekrutacyjny bo to chyba bylaby paranoja zeby dostac nowe stanowisko jedynie za staz pracy
- proces bonusowy jest dlugi ale staly. zawsze premie sa w tym samym czasie i nie zdazylo sie zeby nie dostac premii (ktora przypominam jest uznaniowa)
- mozna przeniesc sie do innego projektu /accountu
- jesli chodzi o sama bydgoszcz to jest to bardzo dojrzala jednostka do ktorej wiele serwisow trafia z innych zakatkow swiata - i mam wrazenie ze zakompleksione osoby maja wrazenie taniosci ale oprocz "nizszych stawek" jest cos takiego jak jakosc czyli wiekszosc osob, ktora pracuje w atosie wiecej niz powiedzmy 3 lata buduje taka opinie, a nie sfrustrowane ludki co chcialy kokosy a dupa z tego wyszla i wyzywaja sie na forum gowork
- w kazdej korporacji trzeba troszke pocharowac zeby cos osiagnac a nie co pol roku chodzic do przelozonego po podwyzke

podsumowujac moze niepotrzebnie sie wlaczam w dyskusje jednak mam doswiadczenie w kilku korporacjach i jesli chodzi o zakrzywienia w strukturze to w atosie nie jest zle jest wrecz dobrze. Dobry pracownik obroni sie wykonana przez siebie praca a niedoswiadczeni tez maja szanse dlatego lojalnosc wobec firmy jest widoczna
Pozdrawiam i proponuje renigast na ten kwach wrzucony na firme ;)
PS. nie jestem wyzszej rangi manager a osoba zarzadzajacą ktora wyrosla od niskiego szczebla i nie ma koneksji :)
1
kolega 2017-03-10 21:18
Atos wypada dobrze jak się go porówna do prywatnych/państwowych firm prowadzonych przez polaczków. Troszkę gorzej w zderzeniu z większymi miastami i oczywiście zagranicą.

Premiuje się bardziej osoby które odchodzą i wracają niż te które pozostają "lojalne".

Akademia Atosa = fabryka taniej siły roboczej (teraz już wiem czemu tak chętnie co chwile organizują nowe edycje).
5
nowy 2017-03-11 18:57
+ osoba z akademii dostaję tyle samo a nawet większa pensje niż pracownik który nie jest po akademii i pracuje już z 2/3 lata
3
edek 2017-03-14 22:17
ludzie...a moze troche od siebie najpierw? 2 lata temu przyszedlem jako senior i nie narzekam. oczywiscie roboty od cholery jest. ale jak pokazujesz codziennie ze znasz sie na robocie to doceniony na pewno bedziesz. szkolenia są. zwroty za certy są. ale jeszce raz zaznaczam - najpierw pokaz ze ci zalezy i ze potrafisz. jak jestes na 1 linii to daj cos od siebie niz tylko postepowac jak roboc z procedura w reku. popraw cos jak mozna. to tyle. polecam prace tym co sie pasjonuja it i przede wszystkim znaja sie na tym.
prawie pracownik 2017-03-20 11:39
Niewiele brakowało a rozpocząłbym tam pracę, już miałem gotowy list intencyjny, ale w ostatniej chwili udało mi się zasięgnąć języka na mieście. I co się okazało? Szumnie zapowiadano możliwość rozwoju, dedykowane szkolenia, certyfikacje, a tymczasem podobno od roku wszystkie zbędne wydatki, czyli w szczególności te na pracowników, są zamrożone. Miała być praca tylko w godzinach biurowych, a tymczasem są wyznaczane obowiązkowe dyżury 24/7. Cieszę się, że miałem czas, żeby zrezygnować i nie podpisałem umowy z tym kołchozem.
2
bleh 2017-03-20 18:32
Jak tam tak cudownie jest to gdzie sie podzialy nagrody GPtW? Ktorymi sie tak chwalili i nagle przestali ?
3
nowy 2017-03-25 14:52
ja na nagrody GPtW nie patrze i tak to ściema czy są czy ich nie ma
1
argh 2017-03-28 23:09
@Kate
bez doświadczenia na stanowisku Network Operator (1st line support), z GCM3 i językiem angielskim w NOC'u możesz liczyć na 4-4,5k brutto + dodatek za pracę w godzinach nocnych i dojazdy (max 500 pln brutto dodatkowo).
Pracowałem w tej firmie - na początek może być, aby nabrać doświadczenia, bo później na rozmowach o pracę z dużym korpo w CV jest łatwiej - sporo można zobaczyć i się nauczyć jeśli ktoś chce się uczyć.
Żeby nie było za słodko - prawdą jest, że w firmie panuje kolesiostwo i faworyzowanie znajomych (to samo z zatrudnianiem - pracuje tam sporo ludzi, którzy są ze sobą spokrewnieni), ale to już raczej wada narodowa, aniżeli samej firmy.
Co do atmosfery - jest nerwowo, a pracy jest za dużo. W moim zespole byliśmy rozliczani z czasu co do minuty - handover wysłany na minutę przed końcem zmiany? Na drugi dzień rozmowa z managerem, dlaczego wcześniej wychodziliśmy z pracy (dosłownie 1 minuta).
Dodatkowo, za niedbalstwo i olewactwo kierownictwa po łbie dostawaliśmy my - szeregowi pracownicy. Dotyczyło to braków, błędów, nieaktualnej dokumentacji. Sytuacje z tego wynikłe były na prawdę chore i każdy normalny człowiek na stawiane zarzuty mógłby się jedynie popukać w czoło. Premie - są. Z tym, że z roku na rok coraz niższe. To samo z innymi dodatkami.
Generalnie - im dłużej tam się pracuje, tym więcej obowiązków. Nie idzie to w żaden sposób w parze z podwyżkami. Przy awansie na wyższą linię - 500 PLN brutto więcej, co jest kwotą śmieszną.
Szkolenia - wewnętrze, czyli byle jak, bo potrzeba odbębnić do celów półrocznych. Jak coś cenniejszego, organizowanego na zewnątrz - tylko dla tych, co dobrze żyli z managerem.
Ze swojej strony wspomnę również o przerywaniu urlopu w trakcie jego trwania, wymuszanie podania prywatnego numeru telefonu do celów służbowych, brak wolnych świąt i dodatków za pracę w owe święta (praca zmianowa 24/7).
Bajki o pracy w trybie 6 dni praca - 4 dni wolne. W rzeczywistości, wewalają Ci co tydzień 8h interimka w ciągu tych 4 dni. Sami sobie odpowiedzcie ile z tego wykorzystacie dla siebie, biorąc pod uwagę, że pierwszy dzień to dzień w którym schodzicie z nocki.

2
argh 2017-03-28 23:13
@Kate
bez doświadczenia na stanowisku Network Operator (1st line support), z GCM3 i językiem angielskim w NOC'u możesz liczyć na 4-4,5k brutto + dodatek za pracę w godzinach nocnych i dojazdy (max 500 pln brutto dodatkowo).
Pracowałem w tej firmie - na początek może być, aby nabrać doświadczenia, bo później na rozmowach o pracę z dużym korpo w CV jest łatwiej - sporo można zobaczyć i się nauczyć jeśli ktoś chce się uczyć.
Żeby nie było za słodko - prawdą jest, że w firmie panuje kolesiostwo i faworyzowanie znajomych (to samo z zatrudnianiem - pracuje tam sporo ludzi, którzy są ze sobą spokrewnieni), ale to już raczej wada narodowa, aniżeli samej firmy.
Co do atmosfery - jest nerwowo, a pracy jest za dużo. W moim zespole byliśmy rozliczani z czasu co do minuty - handover wysłany na minutę przed końcem zmiany? Na drugi dzień rozmowa z managerem, dlaczego wcześniej wychodziliśmy z pracy (dosłownie 1 minuta).
Dodatkowo, za niedbalstwo i olewactwo kierownictwa po łbie dostawaliśmy my - szeregowi pracownicy. Dotyczyło to braków, błędów, nieaktualnej dokumentacji. Sytuacje z tego wynikłe były na prawdę chore i każdy normalny człowiek na stawiane zarzuty mógłby się jedynie popukać w czoło. Premie - są. Z tym, że z roku na rok coraz niższe. To samo z innymi dodatkami.
Generalnie - im dłużej tam się pracuje, tym więcej obowiązków. Nie idzie to w żaden sposób w parze z podwyżkami. Przy awansie na wyższą linię - 500 PLN brutto więcej, co jest kwotą śmieszną.
Szkolenia - wewnętrze, czyli byle jak, bo potrzeba odbębnić do celów półrocznych. Jak coś cenniejszego, organizowanego na zewnątrz - tylko dla tych, co dobrze żyli z managerem.
Ze swojej strony wspomnę również o przerywaniu urlopu w trakcie jego trwania, wymuszanie podania prywatnego numeru telefonu do celów służbowych, brak wolnych świąt i dodatków za pracę w owe święta (praca zmianowa 24/7).
Bajki o pracy w trybie 6 dni praca - 4 dni wolne. W rzeczywistości, wewalają Ci co tydzień 8h interimka w ciągu tych 4 dni. Sami sobie odpowiedzcie ile z tego wykorzystacie dla siebie, biorąc pod uwagę, że pierwszy dzień to dzień w którym schodzicie z nocki.
8
Grom 2017-03-31 12:50
Może ktoś powiedzieć ile się czeka na ostateczną decyzje w sprawie zatrudnienia ?
3
Cierpliwa 2017-03-31 17:01
Jak to jest z procesem rekrutacji? Jak długo może się ciągnąć po rozmowie w siedzibie?
W przypadku odmowy dają informację czy to tylko słowa rzucone na wiatr?
4
Elvis 2017-04-10 21:46
Jakie są zarobki na stanowisku Project Manager?
Ullalala 2017-04-12 15:51
Ja rozmowę miałem, na początku października informację zwrotną dostałem po 2 tygodniach, pamiętaj jednak, że to korpo i pracę tutaj ludzie zaczynają zawsze na początku miesiąca, no chyba, że masz dla nich wielką wartość to mogą cię wciągnąć i w połowie miesiąca. Ale to rzadkość.
marcin 2017-04-12 16:17
Jakie są widły zarobków na stanowisku Network Security Engineer? Nie wiem czy w ogóle opłaca się aplikować i myśleć o przeprowadzce..
Adam 2017-04-20 09:48
Teraz długo bo ludzi nie potrzebują. Jak ktoś odchodzi to ewentualnie szukają.
ktoszadowolony 2017-04-21 21:01
to powiem Ci ze chyba bardzo kiepsko trafiłeś... pracuje od 4 lat w towerze gdzie managerowie potrafią wywalczyć podwyżkę dla pracownika (nie co 3 lata) oraz widziałem wiele przejść miedzy zespołami czy projektami i przełożeni nie robią z tego powodu problemów. za projekty dobrze wykonane osoby są wyrozniane bonusa i i gadżetami. także kwestia jak sam się starasz... chyba słabo? albo słabo trafiłeś... zespół mam świetny który się uzupełnia a i manager pomaga nie tylko w pracy ale i organizuje integrację itp... ja polecam. wiadomo kasa zawsze może być lepsza ale powoli to się zmienia.
Em 2017-04-23 22:42
Mam duży żal do Atosa jako pracodawcy, do magmt. Staram się, zero podwyżki przez 4 lata, dla Atosa zawsze za mało, 2 razy zabrano mi premię, obciążono pracą, 2 razy ponad moje siły. Atos nie jest odpowiedzialnym pracodawcą. Wymaga od pracowników, ale ich nie szanuje.
3
Em 2017-04-23 22:47
Odeszłabym z firmy, ale strach przed nowym jest większy. Często o tym myślę
Stanek 2017-04-25 18:49
Wina pisu ;).
annoy 2017-04-27 22:45
Panie i Panowie. Budzet na podwyzki wynosi 2%. Wnioski wyciagnijcie sami.
Natomiast przytakne co do tego ze zalezy od dzialu, znam osobiscie 2 dzialy w ktorych atmosfera utrzymuje sie na lvl 'jest dobrze' ale to bardzo zalezy do mgmt. W wiekszosci dzialow pracuja takie matwy bez wlasnego zdania ktore nie potrafia walczyc o pracownikow. Efekty sa j/w,
1
Omena 2017-05-03 21:42
Atos to nawet dobra firma, ale naprawdę nie ma podwyżek. Ile zawołasz/wynegocjujesz na początku, tyle będzie do końca. Dlatego trzeba wołać jak najwięcej. Niestety zawołałam za mało i po latach wiem, że to się nie zmieni i jedyny sposób to zmienić pracę. Jestem dobrym pracownikiem, ale sfrustrowanym i nie mogę już tak dalej.
saqw 2017-05-12 18:20
Admin Linux 2.5k netto (podobno żeby zatrudnili lepiej wołać mniej ?!) jakby kogoś interesowało + perspektywa braku podwyżki w przyszłości.
Atosowcembyłem 2017-05-13 12:37
No w końcu coś konstruktywnego a nie gorzkie żale. Pracowałem w Atosie 4 lata i cały czas uważam, że jest to kolejna dobra firma w moim CV. Dobra i dojrzała organizacyjnie. Większość moich znajomych po zmianie Atosa na inne korporacje tęskni za porządkiem.
A że są absurdy? A gdzie ich nie ma. Przede wszystkim trzeba sobie zadać pytanie czego oczekuję po pracy w danej firmie i jakie mam plany na przyszłość.
No i najważniejsze z tych wszystkich komentarzy; moi drodzy bierzcie pod uwagę proszę zawsze kontekst. W Bydgoszczy kontekst wygląda tak, że Atos jest jedną z lepszych firm na rynku i pod względem warunków pracy i pod względem płacy co nie znaczy że można go porównywać z innymi miastami tak jak nie porównuje się Mercedesa z Fiatem.
I tak jak napisał korpojestem, chcesz coś zmienić to rusz cztery litery najlepiej swoje własne. Chcesz lepiej zarabiać to przygotuj się do tego odpowiednio wcześniej swoją postawą i swoją wiedzą.
W Atosie jak chciałem się czegoś nauczyć to po prostu się uczyłem nawet zarywając wolne dni nie czekając aż mi to ktoś sam zaproponuje. Chciałem szkolenia zewnętrzne to je robiłem niezależnie od tego czy był freeze czy nie, po prostu płaciłem sam a później mi zwracali kasę. Chciałem zmienić dział, to go zmieniłem sam jak i kilku moich znajomych i to bez problemów.
Przed Atosem pracowałem w kilku dobrych jak na warunki bydgoskie firmach prywatnych i mogę tylko podsumować to tak, że praca w Atosie w porównaniu z nimi to były 4 lata płatnego urlopu.
A co do podsumowania korpojestem:
- podwyzka jest mozliwa jesli sie pracuje i o nia sie upomina -tutaj to rożne przypadki obserwowałem i mogę powiedzieć że i tak i nie :)
- nie ma problemu zeby sie przeniesc do innego dzialu - absolutnie żadnego nie ma potwierdzam, czasem może tylko trochę trwa
- proces bonusowy jest dlugi ale staly. zawsze premie sa w tym samym czasie i nie zdazylo sie zeby nie dostac premii (ktora przypominam jest uznaniowa) - ha ha ha dokładnie, kwota może się różnić ale premia rzecz święta:)
- mozna przeniesc sie do innego projektu /accountu - co do zasady bez problemu ale zależy od przełożonego, zawsze są ludzie i świnie jak wszędzie
- jesli chodzi o sama bydgoszcz to jest to bardzo dojrzala jednostka do ktorej wiele serwisow trafia z innych zakatkow swiata - absolutnie potwierdzam doświadczeniem swoim (teraz pracuję w innym znanym korpo poza Bydgoszczą) oraz swoich znajomych co najmniej kilkunastu. Stawki może mamy teraz 100-150% wyższe ale syf i bałagan większy jak w Atosie a wszyscy zawsze narzekaliśmy na ten chaos:)
- w kazdej korporacji trzeba troszke pocharowac zeby cos osiagnac a nie co pol roku chodzic do przelozonego po podwyzke - harować jak harować ale w jakiś widoczny sposób się wykazać to na pewno choć tutaj to różnie z tym no bo wiesz jest jeszcze magiczna potrzeba biznesowa :)

1
Admin 2017-05-14 06:06
2,5 tyś zł netto max 3 tyś zł to na administratora linuxa z wiedzą, stażem i ważnym certem RHCE. Super kasa.
Zostaw swoją opinię o Atos IT Services Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atos IT Services Sp. z o.o.