logo Atos IT Services Sp. z o.o.

Atos IT Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Atos IT Services Sp. z o.o.

Omena 2017-05-03 21:42
Atos to nawet dobra firma, ale naprawdę nie ma podwyżek. Ile zawołasz/wynegocjujesz na początku, tyle będzie do końca. Dlatego trzeba wołać jak najwięcej. Niestety zawołałam za mało i po latach wiem, że to się nie zmieni i jedyny sposób to zmienić pracę. Jestem dobrym pracownikiem, ale sfrustrowanym i nie mogę już tak dalej.
1
saqw 2017-05-12 18:20
Admin Linux 2.5k netto (podobno żeby zatrudnili lepiej wołać mniej ?!) jakby kogoś interesowało + perspektywa braku podwyżki w przyszłości.
3
Atosowcembyłem 2017-05-13 12:37
No w końcu coś konstruktywnego a nie gorzkie żale. Pracowałem w Atosie 4 lata i cały czas uważam, że jest to kolejna dobra firma w moim CV. Dobra i dojrzała organizacyjnie. Większość moich znajomych po zmianie Atosa na inne korporacje tęskni za porządkiem.
A że są absurdy? A gdzie ich nie ma. Przede wszystkim trzeba sobie zadać pytanie czego oczekuję po pracy w danej firmie i jakie mam plany na przyszłość.
No i najważniejsze z tych wszystkich komentarzy; moi drodzy bierzcie pod uwagę proszę zawsze kontekst. W Bydgoszczy kontekst wygląda tak, że Atos jest jedną z lepszych firm na rynku i pod względem warunków pracy i pod względem płacy co nie znaczy że można go porównywać z innymi miastami tak jak nie porównuje się Mercedesa z Fiatem.
I tak jak napisał korpojestem, chcesz coś zmienić to rusz cztery litery najlepiej swoje własne. Chcesz lepiej zarabiać to przygotuj się do tego odpowiednio wcześniej swoją postawą i swoją wiedzą.
W Atosie jak chciałem się czegoś nauczyć to po prostu się uczyłem nawet zarywając wolne dni nie czekając aż mi to ktoś sam zaproponuje. Chciałem szkolenia zewnętrzne to je robiłem niezależnie od tego czy był freeze czy nie, po prostu płaciłem sam a później mi zwracali kasę. Chciałem zmienić dział, to go zmieniłem sam jak i kilku moich znajomych i to bez problemów.
Przed Atosem pracowałem w kilku dobrych jak na warunki bydgoskie firmach prywatnych i mogę tylko podsumować to tak, że praca w Atosie w porównaniu z nimi to były 4 lata płatnego urlopu.
A co do podsumowania korpojestem:
- podwyzka jest mozliwa jesli sie pracuje i o nia sie upomina -tutaj to rożne przypadki obserwowałem i mogę powiedzieć że i tak i nie :)
- nie ma problemu zeby sie przeniesc do innego dzialu - absolutnie żadnego nie ma potwierdzam, czasem może tylko trochę trwa
- proces bonusowy jest dlugi ale staly. zawsze premie sa w tym samym czasie i nie zdazylo sie zeby nie dostac premii (ktora przypominam jest uznaniowa) - ha ha ha dokładnie, kwota może się różnić ale premia rzecz święta:)
- mozna przeniesc sie do innego projektu /accountu - co do zasady bez problemu ale zależy od przełożonego, zawsze są ludzie i świnie jak wszędzie
- jesli chodzi o sama bydgoszcz to jest to bardzo dojrzala jednostka do ktorej wiele serwisow trafia z innych zakatkow swiata - absolutnie potwierdzam doświadczeniem swoim (teraz pracuję w innym znanym korpo poza Bydgoszczą) oraz swoich znajomych co najmniej kilkunastu. Stawki może mamy teraz 100-150% wyższe ale syf i bałagan większy jak w Atosie a wszyscy zawsze narzekaliśmy na ten chaos:)
- w kazdej korporacji trzeba troszke pocharowac zeby cos osiagnac a nie co pol roku chodzic do przelozonego po podwyzke - harować jak harować ale w jakiś widoczny sposób się wykazać to na pewno choć tutaj to różnie z tym no bo wiesz jest jeszcze magiczna potrzeba biznesowa :)

4
Admin 2017-05-14 06:06
2,5 tyś zł netto max 3 tyś zł to na administratora linuxa z wiedzą, stażem i ważnym certem RHCE. Super kasa.
1
Kumpelmarka 2017-05-31 21:27
Dostalem propozycje pracy (polecenie) jako senior DBA od Mssql ile moge zawolac ? Czy 10k netto jest realne ?
2
Johny 2017-06-01 14:06
Nie , maks 8 netto
2
Robert 2017-06-01 17:42
Raczej 6 netto i jak bedziesz odpowiadal na wszystkie pytania na rozmowie (czytaj albo bedziesz tak dobry albo bedziesz je znal wczesniej).
Czujny 2017-06-05 13:38
10 netto? Hahaha 10 brutto nawet nie dostaniesz :)
Seba 2017-06-05 16:04
10 netto w przliczeniu na zl dostaniesz bez problemu jak sie zatrudnisz w Atos ale we Francji:)
1
Ares 2017-06-06 21:52
Jakich zarobków na stanowisko Front-end developer w Łodzi na początek można się spodziewać?
Kumpelmarka 2017-06-07 21:11
Moj kumpel marek jest tam seniorem i tyle dostaje na reke wiec nie chrzan
11
senior 2017-06-12 14:08
10k na rękę jako Senior DBA ? Chyba w zeszłym roku przed podwyżkami..
Teraz to tyle są w stanie wymodlić bardziej obrotni juniorzy.
4
Ech... 2017-06-12 19:38
@Dexter 2017-02-20 20:28
sieQ, znaczy sie Mariuszu Biesiekierski, nie sciemniaj. Dexter to twój drugi pseudonim, któregy miałes w szkole.
Po prostu nikt nie chciał z Toba pracować, bo jaka jest przyjemność w pracy z tłuściochem śmierdzącym potem i jeszcze przeklinającym i uzywającym słowa "curva" jako przecinka. Wszyscy odetchneli (dosłownie" jak poszedłes, bo przynajmniej w pokoju mozna było oddychać, bez konieczności nadmiernego wietrzenia.
Poza tym byłes zwykłym windowsowo-exchange'owym rozwiązywaczem ticketów, nic więcej.
4
IleWołać 2017-06-17 02:03
Ile można wołać na stanowisko programistyczne - juniorskie mając doświadczenie w Warszawskim oddziale? Da radę uzyskać 7-8k brutto?
Josef 2017-06-17 12:28
Salem alejkum,
Dobrze to słyszeć, też szukam nowej pracy jako senior DBA. A jak wygląda atmosfera pracy? W mojej obecnej firmie są z tym problemy, na każdym kroku ksenofobia, homofobia i ogólna nienawiść, ale na rozmowie z HR słyszałem, że Atos podobno stawia mocno na cultural diversity? Miło będzie w końcu pracować w normalnej firmie.
3
piotrek 2017-06-17 16:21
To świetnie trafiłeś, cultural diversity est tutaj ogromne, szcczególnie jeśli chodzi o afrykanerów którzy znają FR i chcą pracować za śmieszne stawki. Poza Polska Atos bardzo się otwiera też na Hindusów i Malezję oraz inne lokacje gdzie można otrzymać pracownika za miske ryżu.

Przygotuj się też, że mieszkańcy czarnego lądu często poza ojczystym jezykiem nie wiele wiecej wnoszą do pracy zespolu, a ktoś za nich robić i ich pilnować musi - zgadnij czyja to przeważnie rola?:)
1
marcin 2017-06-20 23:32
hej, jaka jest pensja ludzi z order desk? mam tam znajomych ale nie chcą się ujawniać...sasasa
Reset 2017-06-22 21:06
Chyba żartujesz. Na więcej jak 5 -5,5k brutto nie masz nawet co liczyć.

Dobra firma na start dla kogoś niezbyt ambitnego i niezbyt wymagającego. Ci bardziej ambitni odchodzą po roku lub dwóch. Raczej zatrudniają tanią siłę roboczą za grosze. O podwyżki ciężko ze względu na nieogarnięte HR i zwyczajne cięcie kosztów na projektach. Zaczynają walczyć o pracownika dopiero jak odchodzi i ma najczęściej ofertę rzędu 8k brutt, którą próbują przebić lekko wyższą stawką. Jedyny plus to zespoły, gdzie można trafić na fajnych ludzi.
1
Ania 2017-06-27 15:15
Nie ma przedziału wiekowego. Pracują zarówno studenci (chociaż ostatnio nawet licealistów przyjmują) jak i ludzie mający spore doświadczenie życiowe (60+). Wszystko zależy od tego na ile znasz język i na ile dasz radę z multitaskingiem.
Neopat 2017-06-28 13:40
Witam,
wie ktoś jak wyglądają zarobki na stanowisko Tour Manager w Atosie Bydgoszcz? Obecnie jestem na etapie rekrutacji ale nie otrzymałem na chwile obecną żadnych konkretów bo będzie to jakiś nowy projekt. Ktoś już tam pracuje na w/w stanowisku i może coś o tym powiedzieć?
Z góry dzięki za odp
dwerw 2017-06-28 22:16
jeśli masz już siwe wlosy na glowie lub chcesz je w krótkim czasie mieć to praca dla Ceibie.
2
Neopat 2017-06-29 12:13
Czyli? Możesz doprecyzować proszę?
Hmmm 2017-07-01 12:56
Coraz gorzej. Czasami nie przyznają premii, a teraz na stałe zabrali bonus do wakacji. Nie ma podwyżek. Tną koszty ile wlezie.
3
nn 2017-07-02 21:44
Obciążono mnie pracą ponad siły, wyniki od klienta były dobre, nawet bonus w postaci nowych kontraktów, niestety stres wyłaził ze mnie i efekt....zabrano mi premię, postawili dwóję, obsmarowali na appraisal i grożono zwolnieniem.... w podziękowaniu za nowe kontrakty....Poważnie...
3
Świeżak 2017-07-09 09:28
Niech mi proszę ktoś wytłumaczy na czym konkretnie polega w Atosie system 24/7 ? Chodzi mi czy trzeba w nocy siedzieć w firmie czy eksternistycznie?
piotrek 2017-07-09 15:56
A na czym polega system, ze sklep monopolowy jest otwarty 24/7? Tak, tutaj działa to identycznie.
Click 2017-07-10 03:47
Na czym polega praca w Atosie. Podobno to jest jedno wielkie call center informatyki. Jeden informatyk ma podobno pod soba 50 licealistow lub magistrow politologii Wykonukacych non stop ta sama prace co człowiek na produkcji. Duzo trzeba sie uczyc na kursie? Ileozna dostać na dzień dobry bez szkoły
2
Click Click 2017-07-12 20:43
Po filologii zarządzasz 50 technicznymi ludźmi i zarabiasz więcej niż oni :)
3
Swieżak 2017-07-16 12:56
Chodzi mi o to czy siedzisz w firmie czy jesteś online w domu (HomeOffice) ?
piotrek 2017-07-16 20:48
Na pracy zmianowej nie było HO, przynajmniej w zespole w ktorym pracowałem
ile zarabia sie na drugiej lini wsparcia 2017-07-18 14:15
ile zarabia sie na drugiej lini wsparcia ?
bimben 2017-07-20 21:25
http://wynagrodzenia-it.pl tutaj macie wiekszość pozycji w korpo z zarobkami ,serwis juz od 2 lat na rynku
piotrek 2017-07-24 14:32
I to od razu zostają koordynatorami, albo dostaja inne stołki do kierowania, choć doświadczenia w IT tyle że kot napłakał
1
Arkidoki 2017-07-24 14:56
szukam jakis inforamcji na temat zarobków itp ktoś moze coś ma , szukałem i znalałem tylko opinie na gowork i http://mojepobory.pl/atos/atos/ ktoś sie wypowie pozdrawiam
2
Kasia 2017-07-25 09:36
Witam,

Ile średnio zarabia się w Atosie na stanowisku Configration Manager/Analist?
Zastanawiam sie ile powiem krzyknąć :)
piotrek 2017-07-25 10:43
Krzyknij tyle na ile sie wyceniasz, a nie ile średnio dają...Tobie ma cena przede wszystkim pasować
Pracownik Atos były 2017-07-25 12:39
Omijaj jak ognia! Firma nie płaci. Byłem zatrudniony przez pośrednika w ATOS, Atos nie płacił temu pośrednikowi od miesięcy, w końcu pośrednik nie płacił mi, bo nie miał pieniędzy. Ze strony Atos zero wytłumaczenie, zwalali sprawę na porednika co było nieprawdą. Słyszałem już od wielu wielu osób, że problem z płatnością to tam norma, bo nie płącą aby podbijać sobie słupki zysku. OMIJAJ ATOS JAK MOŻESZ, na ryku jest tyle firm dobrych co poszukuje pracowników IT, nie marnuj tam czasu!
miłek 2017-07-27 19:38
Czy Atos daje pracownikom jakieś dodatki, bonusy, premie? Czy można liczyć na coś więcej poza podstawą?
Aga 2017-07-27 19:40
Czy ktoś wie ile się czeka na ostateczną decyzje w sprawie zatrudnienia ?
Bull 2017-07-27 19:44
Ile zarabia się na Business Continuity Coordinator??
ewa 2017-07-27 19:48
Hej, czy ktoś może napisać co to jest "pakiet relokacyjny", co dokładnie wchodzi w jego skład, jakie to pieniądze ?
Nick 2017-07-27 19:51
Witam. Jak długo czeka się na odpowiedź po rozmowie kwalifikacyjnej?
ed 2017-07-27 20:36
Jakie są zarobki na stanowisku Network Security Engineer? Nie wiem czy opłaca się myśleć o przeprowadzce..
Zbych 2017-07-29 13:03
Startował ktoś na akademię, przeszedł rozmowy i czeka na odpowiedź?
Magii 2017-07-29 13:06
Od czego zależy fakt, że do niektórych po rozmowie face2face odzwaniają już na drugi dzień z dobrą wiadomością, a inni czekają dwa tygodnie i dłużej za jakąkolwiek informacją???
pole 2017-07-29 13:13
Hey, jaka jest roznica miedzy 1st line supposupport engineer i support analyst? Sa jakies roznice w job description?
kinia 2017-07-29 13:34
w jakim jezyku złożyliscie aplikacje do firmy, wystarczy tylko w j. polskim czy równiez musi być przetłumaczona na angielski
śmieszek z 407 2017-08-01 18:40
engineer zdalnie instaluje sterowniki myszki (co takiego?) a analyst wystawia zlecenie dla engineera na instalację tej myszki. potwierdzone info
3
vegejazz 2017-08-06 21:03
witajcie, mam pytanie dotyczące pracy project managera (nie ukrywam, że wpływ ma na to m.in. możliwość pracy zdalnej), generalnie patrząc na wymagania tragedii nie ma, jeden słaby punkt to angielski oceniając siebie krytycznie bardziej stawiam na coś pomiędzy b1 a b2 a tutaj b2 must, warto startować? na jakie wynagrodzenie może liczyć project manager?
Atosowcembyłem 2017-08-12 09:26
Atos wzoruje się na artykule z 2015 o polskiej armii.
Polska armia w 1920 r.
143 generałów
990 000 żołnierzy
na jednego generała przypadało 6923 żołnierzy

Polska armia w 1939 r.
97 generałów
1 200 000 żołnierzy
na jednego generała przypadało 12371 żołnierzy

Wojsko Polskie teraz
119 generałów
99 778 żołnierzy
na jednego generała przypada 838 żołnierzy

Z czego pewno klasę mają jednostki specjalne.
W Atos jest podobnie nietechnicznych managerów (czytaj osób które nie rozwiążą problemu technicznego , a zarabiają dużo czyli są kosztem ) jest ogrom. Techniczny się z technicznym dogada, ale jak językowiec zacznie gadać o wykresach w excelu to będzie to trudne. Będąc klientem Atos za to że tak dużo rozwiązali ticketów . Duża ilość świadczy o tym , że moje IT jest teraz w rękach firmy , która nie radzi sobie, nie potrafi zrobić czegoś co uspokoi sytuację. To tak jak mieć zatrudnioną firmę ochroniarską i ciągle mieć okradany sklep.
4
Zostaw swoją opinię o Atos IT Services Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atos IT Services Sp. z o.o.