brak logo

Ramirent

Szczecin

Opinie o Ramirent

bbb 2015-11-02 16:42:03
moja wiedza jest wystarczająca aby cie zgasić jak świeczkę na wietrze ale nie dostąpisz tej przyjemności a przeprosić to ty możesz, że zaśmiecasz to forum jakimiś bzdetami :)
aaa 2015-11-02 18:54:14
Odpowiedź na:bbb Wystarczająca to znaczy mierna. Zajmij się robotą,a nie plotkami. To forum dot. pracodawcy,a nie szwagrów. Obraziłeś miernoto magazynierów, więc ich przeproś. Jak znajdę chwilę to podrzucę ci kilka wzorów do rozwiązania. Sprawdzimy jak sobie poradzisz.
:) 2015-11-03 06:34:38
Bidulka wyluzuj chłopie co ty taki przerażony będzie dobrze zobaczysz jak nie tu to gdzie indziej będziesz spełniał się zawodowo jak twój przyjaciel pewnie wiesz, iż w twoim mieście powstało sporo restauracji. Dasz radę wierzę ciebie.Tak na marginesie co ty z tymi magazynierami ? masz tam nowego przyjaciela czy może załatwiłeś komuś etat ?
wikary 2015-11-04 18:40:47
Albo boi się że sam zamiast dyrektorem zostanie owym "wydawkowym"
aaa'bis 2015-11-05 11:42:01
.........oj dawno nie bywałem na GoW, ale się dzieje! A tak poważnie to nie potwierdzam, ale i nie zaprzeczam, że pierwsza dama HR za kołnierz nie wylewa, czyżby dalej rano czuć było jeszcze powiew wczorajszego dnia.........a co do jej zachowań to każdy kto ma problem z..........jest agresywny, wybuchowy, poci się; cóż miejmy nadzieję, iż owa dama odda fartucha a wszyscy odetchniemy! No ciekawi mnie opinia kolegów co do jakości rekrutacji na miejsce jednego szwagra i kolegi z południa...podobno jakość górą!
wacek 2015-11-05 14:45:22
Ja rozumie na budowie,gdzie chłopakom zimno,z pogodą różnie. Ale w Kadrach! A do tego agresja. No to nie złe standarty. A przełożeni tolerują? Z tego co wiem to z rekrutacji jakość nie wychodziła. Tam nawet katecheta albo kucharz mogą pracować i w dodatku zarabiać. A dla fachowca ochłapy.
mechanik 2015-11-06 00:18:44
To prawda że mechanik jest również magazynierem wydającym sprzęt dla klienta ,ale jak powstały tzw. hub-y to i tak nic mu nie wolno naprawiać to przynajmniej ma inne zajęcia.
zenak 2015-11-06 10:34:18
Trochę tego nie ogarniam. Jesteś mechanikiem i magazynierem? No to na tych dwóch etatach musisz nie źle zarabiać czego Ci absolutnie nie zazdroszczę. Dajesz z siebie wszystko i jesteś dobrze uposażony. Tak powinno być pod warunkiem że inni za nic nie robienie zarabiają tyle samo lub więcej.
njbjbjj 2015-11-06 14:55:37
nie piszę żeby kogoś bronić ale przeginacie pisząc o hr w ten sposób..... rozumiem że pracujecie biurko w biurko bo jeśli znacie to tylko z opowieści to
jest to żenujące żeby nie napisać k......o
M 2015-11-06 15:06:36
nuda..... jak zawsze żadnych konkretów, tylko jedni drugich obrażają... a ile to potrwa a może do końca 2016 ???
ziutek 2015-11-06 16:59:02
Jaka firma takie opinie.
??? 2015-11-07 18:58:28
A powie mi ktoś co to za imprezka dla handlowców w centrum Polski ?
aaa'bis 2015-11-10 15:52:56
a mam pytanko do biurko w biurko......czyżbyś chciał lub może wiedział szwagrze, że masz szansę......wiesz na co? może tak zastąpić szwagra, czyż to nie byłby melanż.......może ktoś z góry zainteresuje się rekrutacjami...podobno ktos z góry ma przyjechać.....
odpowiedź 2015-11-12 07:19:44
Upadający Dyrektor chcąc na koniec dobrze wypaść zrobił stype z okazji odejścia z firmy i pozapraszał ludzi z całego kraju
bystry 2015-11-12 21:20:51
To trzeba przyznać, że miał chłopak gest chcą aby go miło wspominali wszyscy, tak się postawić ho ho
pomoc 2015-11-17 22:00:46
Kolego masz racje wymagania są marginalne wystarczy, że umiesz się podpisać i sklecić do kupy ze trzy zdania i jest ok. Dział HR działa na takim poziomie, że jak dojdzie do rozmowy mów cokolwiek a najlepiej przeczytaj wcześniej jakąś instrukcje dotyczącą czegokolwiek i cytuj ją na głos zrobisz takie wrażenie, że może od razu zaproponują ci stanowisko dyrektorskie. Powodzenia :)
anonim 2016-02-23 08:15:21
A co tu taka cisza??? :-)
Czyżby nastały w końcu już dobre czasu w firmie i nie ma co pisać?
1
??? 2016-04-03 07:44:58
słuchajcie a co to za romanse na linii Płock-Poznań coś ktoś ???
10
iwona 2016-04-04 20:32:28
Widziałam ogłoszenie na doradcę handlowego w Warszawie. Jaka jest atmosfera w pracy? Czy to praca w biurze czy szukanie klientów w terenie. Pytam bo szukam raczej na miejscu.
:) 2016-04-05 22:43:38
chodzą plotki, że jeden z użytkowników octavi parkuje swojego rumaka w garażu w Poznaniu :) hehe
6
:) 2016-04-18 07:26:36
Cóż gołąbeczki se gruchają oby tylko nie wyleciały na wolny rynek pracy :)
3
Poker 2016-04-29 10:53:12
Dokładnie, są ludzie w firmie którzy chyba swojego życia prywatnego nie mają i się w cudze wracają. Idą do pracy tylko po to aby kogoś obgadać, żyją z plotek, i na siłę sami je tworzą.
:) 2016-04-30 05:43:00
Kubo no co ty jeśli nie będziesz posuwał podwładnych albo używał służbowych gadżetów do spraw prywatnych i solidnie pracował nikt nie będzie miał Cie na oku
5
Z ogłoszenia 2016-05-14 18:06:24
Witam. Widziałam ostatnio ogłoszenie na doradce do Lublina. Powiedzcie trochę o warunkach i ogólnie czy warto. Ciekawa też jestem czy na stanowisko, który rekrutują jest na sezon czy na dłużej. Dziękuje za wszelkie informacje.
Z ogłoszenia 2016-05-22 21:56:16
Upewniłam się jest do Lublina...
Podpowie ktoś jak i co
Z góry dzięki
Terminator :) 2016-06-24 21:40:46
A co byście powiedzieli jakbym zaczął "prać " brudy różnych ludzików co myślą, że przyspawali swe dupska do krzesełek :)
10
Terminator11 2016-06-29 17:23:59
Nie ty pierwszy tak piszesz szkoda tylko ze na pisaniu i straszeniu się kończy hahaha
4
2016-10-18 21:57:07
@chvbhjk teraz to dokładnie Doradca Handlowy w Biurze Obsługi Klienta jest potrzebny ale w koszalinie - no ale ciekawe czy w każdej lokalizacji mogłabym się spodziewac takich samych stawek i warunków zatrudnienie ogólnie czy mam się jednak jakichś różnic spodziewać
Były 2016-10-29 15:37:13
Może ktoś napisać co się dzieje w RR ? Zwolnienia itd........
3
Obecny 2016-10-29 16:49:24
porządki zaczynają robić na wyższym poziomie
hhh 2016-10-29 18:02:39
Odpalają nie potrzebne nikomu działy oraz osoby
xyz 2016-10-31 14:04:42
W sumie to sie dobrze stało, że tyle osób zwolnili bo Ci co coś umieją to znajdą sobie lepszą pracę i za większe pieniądze bo nie oszukujmy się ale 2700 -3000 PLN na rękę to teraz w Lidlu się płaci zwyklemu pracownikowi a zwykly kiero w McDonald to 5,5 tys. netto (to są oficjalne dane z gazety i wp.pl). Konkurencja zaciera pewnie ręce i bedzie mówić o tych zwolnieniach jako że jest to wynik tego, że Rami sobie nie radzi. Najlepsze bedzie zdziwienie jak beda chcieli znalezc fachowca bo teraz juz tanio nie będzie (chyba, że Pana Janusza z budowy co sie bedzie cieszyc, że nie na czarno). Ogolnie to ludziom zwolnionym w duzej mierze wyjdzie na plus ta zmiana. Pamietajcie, ze teraz jest rynek pracownika. hejjj
5
były 2016-10-31 19:05:09
Kto oddał fartucha ?
Były 2016-11-02 15:24:57
Ślizgi - hura
1
Wewnętrzny obserwator 2016-11-04 09:08:51
Firma w sumie dobra, wydaje się, że dobry fundament do efektywne pracy -ale to ludzie tworzą firmę .
Patrząc ostatnio na działania, gdy nagle zwalnia się bardzo dużo ludzi w całej Polsce,dają papier i zwalniają z świadczenia usług , jeden dzień, kilka minut i pozamiatane , spadaj nie jesteś potrzebny ( po roku, trzech czy 13latach pracy ), bez jakiejkowiek informacji dla reszty, nagle i po cichu. A pozostali?.. aby nie dyskutowali to dostają od swoich "szefów": macie pracować i się nie odzywać bo już niedługo i was to spotka.
Szkoda,...
Obecne działania, które zostały zrobione i dalej są zapowiedziane ( wcześniej zdecydowanie tak nie było) ,rodzą pytanie , może i retoryczne : Ciekawe kto zgasi światło ??
Ci co teraz zwalniają poprzez sposób w jaki to robią dają świadectwo jacy są i nie jest to najlepsza ocena, szczególnie gdy będzie to brane pod uwagę gdy sami będą w podobnej sytuacji.
A to jest na bank.
Ludzie, którzy teraz żegnali się z firmą lub jeszcze czekają w bramkach na papier, nie zapomną im tego, tego upokorzenia,z którym się zmierzyli i które jest na ich twarzach.
Ci, którzy podobno zostali teraz namaszczeni , "wybrańcy" robią czystki tych, którzy są lepsi , mają wyższe kwalifikacje, umiejętności lub mogliby im zagrozić.
To widać najbardziej w pionie rusztowań.Został mały pieniacz z McDonalda, który może i umie grać na instrumentach muzycznych ale alkohol i obrażający pełny niecenzuralnych słów język, ignorancja jest jego domeną.
Boją się go podwładni, których poniża i obraża, ale również Klienci , którzy mają alergię na niego i na wątpliwą wizytę tego pana u siebie zamykają przed nim swoje drzwi. Ciekawe kiedy wszystkich zwolni, bo już na głos szczycą się z tym drugim z Bełchatowa, że osiągają rekordy w zwalnianiu. Chyba na koniec roku będzie to powód do sporej premii i niezłej balangi na koszt pracodawcy.
Jeszcze pracujemy, ale atmosfera na pewno nie jest miłą .. trochę jak ładunek z opóźnioną reakcją w którym już podpalono lont.
Szkoda..
5
Były .. 2016-11-05 16:13:03
Jeśli zwalnia się ludzi z dużym stażem i osiągnięciami dlatego że nie pasują "nowemu" dyro bo mają inne poglądy , zdanie i nie włażą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to przesłanie jest jasne - albo skaczesz jak ci każą albo oddaj fartucha. Parę fajnych ludzi poleciało a nadal pracują tacy co nawet do nie dawna nie wiedzieli że jest coś takiego jak intranet ( kierownik oddziału ). Można by wymieniać długo ale po co ???? Pozdro dla kumatych !!
5
dick 2016-11-08 06:10:14
Prawda jest taka, że akurat obecne posunięcia znaczą dla tej firmy tyle co nic wywalili osoby z niepotrzebnych nikomu działów które nic nie wnosiły i nic nie zmienią a różnica będzie w oszczędności więc to bardzo dobry ruch i brawo dla nowo zarządzającego ! co do samej formy zwolnień to już inna kwestia ale co się dziwić jak poziom działu "HR" jest tak bardzo zaniżony poprzez śliczną panią pseudo dyrektor z tegoż własnie działu więc tu proszę się nie dziwić i cieszyć, że kwitów nie wysłali do tych ludzi listami poleconymi. Ja osobiście jestem ciekawy kto następny bo ten poziom zwolnień jest na 100% niewystarczający a jest jeszcze sporo darmozjadów na wyższych stołkach gdzie jak w przypadku wyżej ich wywalenie zmieni tylko ilość zaoszczędzonej kasy dla całej firmy. Więc czekajmy spokojnie a kolejne posunięcia będą lada moment :)
2
aaaaa 2016-11-08 11:21:49
Nie potrzebne działy porozwalali , bardziejniech się wezmą za tych handlowców co nic nie robią i tylko sciemniają. Poprostu firma ta j=się już skończyła
3
nik 2016-11-08 14:18:16
Ludzi, którzy w tej firmie biorą kase za to że tylko są jest tyle, że zabrakło by mi chyba chęci aby ich wyliczyć dlatego to przemilczę. Wierze, że obecna trudna sytuacja rynkowa spowoduje ruchy polegające na eliminacji darmozjadów, amatorów oraz wszelkich osób potrzebnych w tej organizacji jak przysłowiowa dziura w moście. Smutnym jest fakt iż rozwalając np. dział "pseudo logistyki" przenieśli osobę zarządzającą tym czymś na kiera warszawy to trochę tak jakby ktoś chciał zrobić eksperyment pod tytułem ( logistyka kulała jak jednonogi kaleka ciekawe czy i oddziały warszawskie porozwala ). Robią jakieś ruchy ale lekko po omacku nie widać tu strategii a tylko konieczność płynącą z góry
5
druch 2016-11-09 21:32:29
muzyk i poludniowec sa nastepni w kolejce do odstrzalu.
4
Ara 2016-11-11 20:21:59
A kto to jest muzyk i południowiec ?
3
Były .. 2016-11-12 20:18:58
Nie łudź się , że będę zwalniać tych z wyższych stołków. polecą Ci co na dole są, tak jest najprościej a takie egzemplarze jak koleś specjalista do zamówień, czy jakoś tak, co jeszcze awansik dostał po koledze z sourcingu, nie wiadomo co robi, od wielu lat ściemnia ale jest przydupasem menago od fleet i śmieje się ze wszystkich a jak może to jeszcze sieje ferment głupoty opowiadając wiadomym osobą. Kasy zaoszczędzonej i tak nikt z niższych pionów nie poczuje więc bez podniety. Raczej idzie to w kierunku powolnego gaszenia światła, zwłaszcza w niektórych lokalizacjach. Obym się mylił.
Pomocna dłoń 2016-11-18 09:15:54
Coś przycichło ? Kiedy dalsze zwolnienia nierobów ? Jest ich tyle że szkoda gadać a ja wiem o co najmniej 50% gdyby tylko nowy Boss chciał pomocy w typowaniu i argumentyacji jestem do usług
dupowłaz :) 2016-11-19 08:48:47
Oki. zmieniam nick. ale nadal oferuje darmową pomoc i wparcie w typowaniu lamusów co biorą kasę za siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie robiąc nic a jest ich wielu
3
asd 2016-11-19 09:45:22
No to pochwal się wiedzą, kto będzie następny ?
1
obserwator 2016-11-19 15:32:38
to dość prosty schemat działania :) od dobrych 2/3 lat od samej góry wywalają ludzi z wieloletnim stażem od prezesa począwszy niżej i niżej to bardzo mądre posuniecie bo po kilku latach na jednym stołku dupsko tak bardzo się przyzwyczaja, że ciężko jest cokolwiek robić i myśleć. Idąc dalej tym tropem łatwo wytypować kolejnych obiboków hehehe. do tego jeszcze wywalają ludzi z jakiś dziwnych stanowisk nikomu nie potrzebnych . Idzie w bardzo dobrą stronę szkoda tylko ze tak późno :) ale lepiej późno niż wcale. Moje gratulacje dla nowego zarządcy BRAVO !!!
2
konkretny 2016-11-21 19:52:06
idzie wyżyć jako przedstawiciel handlowy w Szczecinie jest oferta pracy
pyta 2016-11-23 16:53:31
Tak jeśli nie jesz i nie piszesz
:) oraz masz laske co cie utrzymuje
4
konkretny 2016-11-23 22:14:00
aż tak źle, jakie są warunki pracy i płacy?
Obserwator 2016-11-25 07:13:34
No.jako się rzekło, muzyk z McDonaldowskimi papierami posprzatał Południowca.
Rosną wiec szanse zatrudnienia dla wszystkich z kwalifikacjami uznanymi w tej szacownej firmie serwujacej pyszne jedzenie . Szef jest Wasz, mówi Waszym językiem. Aplikuj do nas a wiedza z maszyn i rusztowań? - to nic, łatwo ją pozyskasz, zresztą i tak nikt nie dostrzeże, że nie masz wykształcenia, grunt to CV oparte na firmie w której uczą z uśmiechem sprzedawać hamburgery oraz z konsekwencja na obrany cel sprzątać mopem podłogę i nieprzystosowanych(patrz myślących) ludzi.
Tutaj jest super zespół jak motto firmy : więcej niż maszyny..more then machines:-)))
7
Zostaw swoją opinię o Ramirent - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ramirent