amago

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 937 ocen.

Opinie o amago

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie amago

Weronika

@okopiszesz o znacznym zmniejszeniu się liczby pracowników. Co było przyczyną tak drastycznych zmian? W których działach jest to widoczne najbardziej? Czy oznacza to, że firma będzie potrzebować nowych pracowników i będzie większa szansa na dołączenie do firmy?

oko

nie ...po prostu ci : co pisali ,maruderzy plotkary donosiciele tudzież inne badziewie już nie pracują u nas... firma skurczyła się o połowę załogi i i każdy jest zapracowany i zarobiony . nie mamy czasu na coś takiego jak gowork- przecież to jest strona dla idiotów ;-). a tobie do napoleona daleko ;-)

napolełon

Czyzby w chłamago sie poprawilo, bo nikt nie wylewa juz tu pomyj? Albo - zostali sami klakierzy prezia i prezi?

Weronika

@Ciekawy przepraszam za tak późną odpowiedź. Jeśli zniknęły jakieś wpisy, oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora portalu za naruszenie zasad regulaminu. Przy zostawianiu opinii należy pamiętać, by była ona zgodna z jego treścią.

KIKI

Możliwe ze jest jak PŁZTO prawi. Jest tylko jeden mały problem. Naprawdę wszyscy handlowcy byli leniwi, nie chcieli sie uczyć, byli nieudacznikami ? Moze w takim razie, winne sa Wasze kadry ? Albo system szkoleń ? Albo rekrutujecie kogokolwiek, bo nikt nie chce u Was pracować. Ludzi po marketingu, psychologów i innych rzucacie po 2 dniach "szkolenia" w teren. Budowa maszyn nie jest prosta jak budowa cepa ;) Mozna zarobić duże pieniądze- świetnie. Ilu handlowców zarobiło wiecej niz 3000 tys zł netto ? Dyrektor zarabia wiele wiecej- ale to juz wypadkowa zwalniania ludzi po roku pracy, jak kontakty zaczynaja kiełkować. Idealny kandydat do Amago, to taki, który bez szkolenia, materiałów, pomocy kogokolwiek sprzedaje 2-3 koparki miesięcznie. Jeśli ktoś jest tak dobry to... napewno nie pójdzie do Amago ;) Pomimo to, trzeba powiedziec ze firma nie ma tylko minusów. Dużo fajnych ludzi tam pracuje.

m.

Niezła próba, Marku, ale na to nikt rozsądny już się nie nabierze.

PŁZTO

Pracowałem w Amago wystarczająco długo aby stwierdzić, że w Firmie tej pracuje wiele kompetentnych i niezwykle zaangażowanych osób. W mojej opinii negatywne komentarze biorą się z frustracji osób, które sobie zwyczajnie nie poradziły. Faktem jest, że branża maszyn budowlanych jest bardzo wymagająca i jeśli zamierzasz aplikować do Amago aby sobie "poleżeć" to zdecydowanie odradzam wysyłanie CV. Jeśli natomiast jesteś pracowity, chętnie się uczysz oraz słuchasz rynku to z pewnością dasz sobie radę. Faktem również jest to, że w branży maszyn budowlanych można całkiem dobrze zarobić. Jest to również doskonała szkoła dla młodych osób, które chcą się sprawdzić na wymagającym rynku. Pozdrawiam i powodzenia!

Weronika

@Felina, dlaczego? Jesteś/byłaś pracownikiem amago? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Czekamy na Twoją opinię.

Ciekawy
@Weronika 04.05.2017 13:23
@Felina, dlaczego? Jesteś/byłaś pracownikiem amago? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Czekamy na Twoją...

Droga Weroniko. Wiesz może dlaczego zniknęło ok. 100 postów z tego tematu, w tym wiele merytorycznych? Jeszcze parę dni temu był tu na przykład obszerny post użytkownika o nicku "Załamany", z dużą ilością lajków, a teraz nie mogę go znaleźć. Co się stało?

PKU

Przyszłem do tej firmy na serwisanta a teraz jestę derektorę. Niespotykane morzliwości awansu! Polecam tu pracę, super atmosfera, szefostwo jest sprawiedliwe a prezes wszystkich szanuje i na nikogo nie zbiera haków, bo wogle nie ma tego w zwyczaju.

Weronika

Myślisz o podjęciu pracy w amago? Koniecznie zapoznaj się z informacjami ze strony internetowej firmy: http://www.amago.pl/amago/kariera

Felina
@Weronika 30.03.2017 13:11
Myślisz o podjęciu pracy w amago? Koniecznie zapoznaj się z informacjami ze strony internetowej firmy: http://www.amago.pl/amag...

Na pewno nie w tej firmie!

Waldemar

Byłem na rozmowie z jakimś dyrektorem z waszej firmy , opowiadał mi jakie to możliwości są w waszej firmie , ile to mogę zarobić . Na pytanie moje dlaczego nie podają danych personalnych PH tylko numer telefonu , odpowiedział : mają tak dobrych i skutecznych panów w dziele handlowych że mają już dość ciągłych telefonów z agencji pracy z propozycjami pracy. Nie mogą się przez to koncentrować na bussinesie . Na spotkaniu razem uzgodnili że te dane będą chronione. To jest dobry sprzedawca :)

ja
@Waldemar 19.01.2017 14:10
Byłem na rozmowie z jakimś dyrektorem z waszej firmy , opowiadał mi jakie to możliwości są w waszej firmie , ile to mogę zarobi...

To może numerów niech też niech nie podają....

Ciekawy

A swoją drogą co tera robi Przemo?? Może szuka dobrego Przedstawiciela??? Ma ktoś jakiś kontakt? Dzięki

Andrzej

Zapalikowałem na stanowiwsko RP do maszyn budowlanych. Mam kilka pytań bo po przeczytaniu opinii jest ich bardzo dużo rozbieżnych. Prosze o informację na jakąs pensje mozna realnie liczyc. Jakie są pomoce sprzedażowe dla handlowców (m.in auto, laptop, telefon)

odp.
@Andrzej 17.10.2016 17:40
Zapalikowałem na stanowiwsko RP do maszyn budowlanych. Mam kilka pytań bo po przeczytaniu opinii jest ich bardzo dużo rozbieżny...

Dużo rozbieżnych opinii? Przeczytaj uważnie tylko posty na tej stronie (strona 7. wątku) i znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.

Tyrion

A pan Prezes Marek jeszcze pracuję ? Kiedyś jak pracowałem, to miał swoje odpały (kto ich nie ma), ale był osobą od której można było czerpać garściami. Gość z poczuciem humoru, znający się na negocjacjach i dla którego nie ma słów: "niemożliwe", "nie da się". Zawsze go lubiłem. U klientów, jak coś z maszynami się działo, zawsze potrafił rozładować napięcie. Nowi pracownicy, powinni zaczynać od miesięcznej pracy z prezesem. Wtedy firma miała by szanse się dzwignąć. Bo jego filozofia handlu, była słuszna.

Deus vult

Zgadzam się z powyższa opinia. Ale trzeba tu przytoczyć sytuacje która miała niejaka p. Katarzyna która pracowała w Amago. Pracowała jako asystentka przedstawicieli. Z tego co wiem chłopaki bardzo chwalili sobie współprace z pania Kasia. Niestety, była ona zatrudniona na umowę 3 miesięczną. Nowy dyrektor działu handlowego, zapewniał o tym, że na 100 % podpiszą z nią ponownie umowę, było kilka zapewnień... Niestety, w dniu końca obowiązującej umowy, dyrektor wraz z kadrową poinformowali, że jednak nie przedłużą umowy. Dziewczyna została na lodzie, gdyż wobec zapewnień dyrektora że bedzie miała prace, nie szukała niczego nowego... I ta sytuacja najlepiej oddaje "ducha" Amago, jak traktowani są ludzie. Firma mogła być w kryzysie, i potrzebowala redukcji- to zrozumiałe. Ale potraktowanie kogokolwiek w taki sposób, zwłaszacza osoby która rzetelnie wykonywała swoje obowiązki, niestety dyskwalifikuję firmę po całości. Co do premii uznaniowych, to jest jakiś żart :) Po to są tak wysokie cele, żeby nikt nie mógł tego wykonać. A nawet jesli w danym miesiącu ktoś miał dużą sprzedaż, to zawsze znajdzie się powód dla którego nie wypłacą :) Także, jeśli chodzi o handlowców, to wypłata w miesiacach "sprzedażowych" to ma czysto w okolicach 1800 zl :) Nie warto wierzyć w ładne słowa p. kadrowej oraz dyrektora Piotra, o tym, że jak sprzedaż będzie to można zarobić nawet 10 tys :) Jeśli się mylę, może ktoś przytoczy przynajmniej jedną osobę (oprócz oczywiście dyrektora) która w przeciągu ostatnich 4 lat zarobiła średnio rocznie wiecej niz 2000 tys zł :)

Serwisant

Pracowałem tam prze parę lat w serwisie i podam wam moją obiektywną opinie o firmie. Tylko w administracji i w wiertnictwie, koledzy w miarę mało narzekali. (usunięte przez administratora) Natomiast w serwisie nie było za ciekawie. Po pierwsze bo maszyny koreańskie często się psuły. Po drugie bo spędzałeś długie nadgodziny (usunięte przez administratora) na wypełnieni raportów udowadniających że faktycznie pracowałeś (usunięte przez administratora)Po trzecie bo ciężko było się doprosić narzędzi (usunięte przez administratora) Najgorzej mieli przedstawiciele maszyn budowlanych. Wśród nich był wieczny młyn i nie znali dnia ani godziny. (usunięte przez administratora) Podsumowując, zależy gdzie aplikujesz. Jak do administracji i małe zarobki są dla ciebie ok, to czemu nie. Jak na serwisanta czy przedstawiciela maszyn to zapomnij ! Pozdrawiam byłych kolegów !

była Asystentka

Tam wiecznie poszukują przedstawicieli handlowców, szczególnie w dziale maszyn. Na rozmowie usłyszysz o "możliwości kariery, wysokich zarobkach, planach firmy, itd..." W rzeczywistości wymieniają handlowców jak skarpetki i bardzo prawdopodobnie skończysz jak większość u konkurencji. Jak będziesz na rozmowie, zapytaj ile przedstawicieli było na twoim terenie przed tobą. Gwarantuje że liczba Cię przerazi :) Inaczej szybko się dowiedz od pierwszej lepszej osoby z branży. Co do kierowników to nie kojarzę "ZT". Kolejny wielki po MPR ? :) Tam zawsze byli sami szefowi, kierownicy i dyrektorzy ;)

Robs

Obecnie szukają pracowników handlowców, kierownik ZT po a'la korpo rozmowie nie wzbudził u mnie zaufania. Ktoś zna? Ile tam zarabia handlowiec na dzień dobry?

Młody 69

????

Zdun
@Młody 69 15.09.2016 17:19
????

Przeczytaj opinie powyżej. Jest tego naprawdę sporo.

Młody 69

Jakiś przedstawiciel powie jak wyglada praca ? jak zarobki jaki samochod itp ?

Młody 69

Jakiś przedstawiciel powie jak wyglada praca ? jak zarobki jaki samochod itp ?

Paola

W Łemadno, Pani z permanentnym fochem publikuje na fejsie. Nie dość że pisze jak przedszkolanka ("no cóż... Byliśmy, pokazaliśmy i wróciliśmy..."), to dodatkowo "lubi" własne posty. Troche skromności !

anonim

(usunięte przez administratora)

KtosZLemago

kolego, jak nie chcesz mieć plamy na CVku, to aplikuj wszędzie ale nie tutaj :)

Maruś

Jeszcze musisz wziąść pod uwagę że pozytywne wpisy robi szef z pomocą jego pieska oraz pani z permanentnym fochem. Wstyd !!!

?
@Maruś 05.07.2016 17:08
Jeszcze musisz wziąść pod uwagę że pozytywne wpisy robi szef z pomocą jego pieska oraz pani z permanentnym fochem. Wstyd !!!...

na tym forum wszyscy mają permanentnego focha :> Nie zauważyłeś???

Bodziena

Liczba komentarzy i ich tresc swiadcza, ze amago wzbudza wiele negatywnych emocji. Przypadek? Nie sadze...

anonim

(usunięte przez administratora)

??

Bardziej kretyńskiego zarzutu nie słyszałem, guano to kogo powinno obchodzić kto kogo gdzie i po co zaprasza do własnego domu. I to właśnie takie bęcwały jak ty tworzą ta "atmosferę" w i poza firmą. Więc odpuść sobie takie hejter-owskie akcje.

!!
@?? 24.06.2016 18:16
Bardziej kretyńskiego zarzutu nie słyszałem, guano to kogo powinno obchodzić kto kogo gdzie i po co zaprasza do własnego domu....

Ojbo Żena żenada....

Znacie Bajke o Napoleonie Bonaparte?

Napol Leon bo na parterze zimno

Antek

cóż za kiepskie źródło informacji, nie dość że ktoś Ci głupoty mówi to Ty jeszcze je przekazujesz dalej. oj wstydź się...

zdziwiony

po tym co czytam zastanawia mnie po co tam jeszcze jestescie jak jest tak zle , nie lepiej poszukac pracy gdzie indziej a ich zostawic w swoim kotle ?

Janek

Mirek = Marek Z pewnego źródła, wszyscy wiedzą kto pisze pozytywne opinie na GW :) Śmiech na sali że na starość tak nisko upadł

Mirosław

Ta strona staje się pośmiewiskiem – koncentruje przeważnie niezadowolonych pracowników, kiedy wchodzę i czytam to wylewanie żółci, obrażanie, oczernianie czasem wręcz z imienia i nazwiska pracowników miedzy sobą, "kolegów" z pracy to żal mi tych ludzi co to piszą… jakoś nikt nie ma odwagi podpisać się swoim imieniem pod opinią którą wyraża ponoć szczerze. Zastanawia mnie jak administrator może w ogóle pozwalać na umieszczanie takich wpisów, przecież portal ma informować o pracodawcy, warunkach jakie oferuje, a ja widzę tu jakieś kółko hejterskie kolesi, którzy niewiele wnoszą informacji a tylko plotkują między sobą.

asia
@Mirosław 28.04.2016 14:47
Ta strona staje się pośmiewiskiem – koncentruje przeważnie niezadowolonych pracowników, kiedy wchodzę i czytam to wylewanie żó...

"Mirku" a ty czemu się nie podpiszesz jak trzeba?

Anecia
@asia 28.04.2016 19:44
"Mirku" a ty czemu się nie podpiszesz jak trzeba?

Mirku,to wszystko to nie są plotki to jest prawda.

Hahaha

Dlatego konkurencja ma sie dobrze a amago nie...

wyborowa

jest takie powiedzenie: baba (cz.baby) z wozu koniowi lżej

Ania
@wyborowa 19.04.2016 22:00
jest takie powiedzenie: baba (cz.baby) z wozu koniowi lżej

Masakra tam się dzieje, wszyscy odchodzą albo zostają zwolnieni po kilku miesiącach a u konkurencji pracują latami, jak to jest możliwe....

pr 2

Rotacja jest ogromna jak wpadniemy w wir pracy to tak rotujemy że ciężko nas zatrzymać i jesteśmy jak tornado :) ale są tacy co w ogóle nie rotują bo wpatrzeni w ekran myślą że są na wysokich obrotach a to świat się kręci :)

Pytanie

A więc pytam. Czy rzeczywiście rotacja jest tak duża ? Czy można prosić o odpowiedz osobę aktualnie zatrudniona ? Albo kogoś z działu HR ? Bo z tego co widze każdy może sobie napisać co chce, a zalezy mi na rzetelnej odpowiedzi. Pozdrawiam

żołądzini

Zapytaj też o rotacje :)

Pytanie

Witam, proszę o odpowiedz ile osób pracuje aktualnie w Amago ? Oraz ile oddziałów oraz działów jest w strukturze firmy. Pozdrawiam

prawdziwy 2

Prezes zawsze starał się prowadzić firmę na europejskim poziomie i pracownicy to doceniają - szacun dla Prezesa. Oczywiście jak w każdej firmie jest na co ponarzekać ale jest również wiele pozytywów i plusów dodatnich :) są chwile tryumfu i chwile zwykłej codziennej szarzyzny w wytężonej pracy po której znów prawdopodobnie nastaną tłuste lata. Pracujmy ciężko, uczciwie a satysfakcja oprócz wyników finansowych będzie najlepszą nagrodą. Dobrze było by aby wszyscy pozostali klawą w miarę zgraną paczką (bez nadmiernego wywyższania się co niektórych)- jak do tej pory. Dobrze było by również aby trudniejszy czas nie wprowadzał destrukcji we wzajemnych relacjach bo z tego też już po fakcie będzie można mięć satysfakcję

prawdziwy

Prezes zawsze starał się prowadzić firmę na europejskim poziomie i pracownicy to doceniają - szacun dla Prezesa. Oczywiście jak w każdej firmie jest na co ponarzekać ale jest również wiele pozytywów i plusów dodatnich :) są chwile tryumfu i chwile zwykłej codziennej szarzyzny w wytężonej pracy po której znów prawdopodobnie nastaną tłuste lata. Pracujmy ciężko, uczciwie a satysfakcja oprócz wyników finansowych będzie najlepszą nagrodą. Dobrze było by aby wszyscy pozostali klawą w miarę zgraną paczką (bez nadmiernego wywyższania się co niektórych)- jak do tej pory. Dobrze było by również aby trudniejszy czas nie wprowadzał destrukcji we wzajemnych relacjach bo z tego też już po fakcie będzie można mięć satysfakcję

Wellington

za 2 miesiace rocznica bitwy pod Waterloo....dobranoc Napoleonie, tak konczy sie Twoj sen o wiecznej potedze

errata

Smutna prawda jest taka że polscy inżynierowie i ludzie z tzw. „ wyższym „ wykształceniem nadają się tylko do sprzedaży nie potrafią nic zaprojektować ani wymyślić zero inwencji więc może lepiej postawić na kreatywne osoby z tzw. średnim,zawodowym,podstawowym ( głupia klasyfikacja ) Przy okazji objaśnienie skrótu „Mgr”inz - można g...no robić – i całkiem nieźle zarabiać

.....

zgadzam się z powyższym,wykształcenie nie świadczy o inteligencji.można być po zawodówce i niezle sobie radzić w życiu

alulalu

Smutna prawda jest taka że polscy inżynierowie i ludzie z tzw. „ wyższym „ wykształceniem nadają się tylko do sprzedaży nie potrafią nic zaprojektować ani wymyślić zero inwencji więc może lepiej postawić na kreatywne osoby z tzw. średnim,zawodowym,podstawowym ( głupia klasyfikacja ) Przy okazji objaśnienie skrótu „Mgr” - można g...no robić – i całkiem nieźle zarabiać

prawdziwy byly

szukają szukają, mam nadzieje że znajdą w końcu kogoś kto naprawdę bedzie sprzedawał. wykształcenie nie ma znaczenia, liczy się smykałka do handlu i trochę szczęścia

anonim

(usunięte przez administratora)

anty kariera

możesz mieć wyższe wykształcenie i być życiowym nieudacznikiem ....możesz i skończyć zawodówkę i zostać milionerem albo prezydentem.....baranie

prawdziwy

a kto teraz tam dowodzi?

yeti

w sumie to niewiadomo, bo to się strasznie zmienia

ciekawy

hej,hej,powiedzcie ile teraz pracuje handlowców??

xxx

please, powiedzcie czy warto sie tam zatrudnic?

xxx
@byly 08.04.2016 18:33
zalezy na jakie stanowisko i na jak dlugo chcesz

handlowiec, szukam pracy w tej branzy i dlatego pytam. i skad tyle negatywnych opinii.moj znajomy tam pracowal i sobie chwali,pomimo ze juz go tam nie ma

byly
@xxx 08.04.2016 18:35
handlowiec, szukam pracy w tej branzy i dlatego pytam. i skad tyle negatywnych opinii.moj znajomy tam pracowal i sobie chwali,p...

jak nic nie sprzedaz to cie wywala, a jak sprzedaz to zostawia

Serwisman

Ta firma nie zasługuje nawet na jedną gwiazdkę. (usunięta przez administratora)

Zostaw opinię o amago - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie amago