Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
rafal - 2009-01-22 13:31:16 odpowiedz | cytuj
Uwazajcie na oferty pracy tej firmy....,umowe o prace dostaniecie
najwczesniej po miesiącu pracy(to normalna praktyka),dyrektor
handlowy ze szczecina,ktory jest odpowiedzialny za
rekrutacje ,bedzie wam obiecywal gruszki na wierzbie,a jak przyjdzie
do konkretow to wyprze sie kazdego slowa(taka zreszta opinia panuje
o nim wsrod jego wspolpracownikow i niestety sie potwierdza...)i
dostaniecie golasa...tj.goła podstawe ,zadnych diet,zwrotow kosztow
dojazdu(caly cykl szkolenia odbywa sie w szczecinie ,trwa ok.2-3
miesiace),
anonim - 2009-03-25 08:53:50 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z Ramirent (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobry
Atmosfera i ludzie tam pracujący są do przyjęcia choc ten segment pozostawia wiele do życzenia
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Ramirent traktowanie pracowników
Najbardziej nie podobało mi się w Ramirent:
zyzio - 2010-02-18 21:45:24 odpowiedz | cytuj
Dodam, że sama marka Ramirent jest bardzo dobra. Zyski inwestora z Finlandii spodobały się tym, którzy czerpali z tego największe profity i otwierali oddział za oddziałem. Zwłaszcza lata 2006-2008 były dla tych "umoczonych" istnym Eldorado na nachapanie się:). Istne sukcesy, dynamiczny rozwój, pojawianie się nowych stanowisk, działów, liczne awanse, wydawanie kapuchy na "najlepszego Strongmana", cykl programów w TV z jego udziałem. I nagle mocarz Ramirent - równie istny mocarz rynku budowlanego okazuje się słabiutki, bo nagle przyszedł kryzys i czar prysł. Otóż tak silna marka okazuje się... nie radzi sobie w kryzysie. Dlaczego?
Przyczyna jest prosta. Nie było w tym koncernie ludzi myślących "całościowo" o interesie firmy. Jest to firma podzielona na ludzi z plecami, którzy kierowali się zawsze swoim interesem, a nie interesem całej organizacji. Podziały nigdy nie prowadzą do spójności, nie ma też wtedy wspólnego celu. Wspólny cel może mieć tzw "zdrowa firma", do której ta nie należy. Tylko zdrowe firmy mają szanse przetrwać załamanie na rynku i czerpać korzyści z błędów jakie popełniają firmy jak ta opisywana.
Ludzie z plecami otaczają się układami i ludźmi swego pokroju. Wszystko jest swego rodzaju układanką, która w czasach prosperity gra jak należy i wszystko jest pięknie. FUNDUSZE, KASA, SZKOLENIA, INWESTYCJE, ręka rękę myje i jest cacy.
Cytuję poprzednika:
"Brak poszanowanie pracowników- plotki, szykany, udawany profesjonalizm od HR aż po Zarząd... Na podstawie plotek decyzje podejmują zarówno kierownicy jak i prezesi."
Dobre słowa kolego.
Z tego co słyszałem - rotacja pracowników szeregowych, czyli tych mających największy wpływ na wynajem maszyn jest delikatnie mówiąc SPORAWA. Trwa to od lat. Powoduje to niemałe zamieszanie podczas obsługi klientów. Zazwyczaj ci lepsi odchodzili sami, bo tym wyżej z czystego skąpstwa lub też braku rozeznania co do wartości tych pracowników szkoda było dać im podwyżkę na odpowiednim poziomie. Tym samym niezdrowa firma robiła sobie kuku tracąc część klientów. Teraz pewnie też tracą i będą tracić nadal. Konkurencja nie śpi, a każdy się jakoś układa. W tej firmie ułożona jest tylko góra. Przy czym właśnie teraz przy drastycznym spadku obrotów np roku 2009 do 2008... jest szansa, że ta najważniejsza góra w Skandynawii, zacznie robić analizy dogłębne. Na razie zamykane oddziały i cięcia na kasie niestety dotykają sam dół. Krok po kroczku i wyjdą błędy, zaniedbania, ten udawany właśnie niby świetny profesjonalizm góry i góra... spadnie i to z dużym hukiem.
Tym na dole życzę powodzenia :).
Kandydatom na pracowników w tym świetnym koncernie też. O ile oczywiście nie maja wyjścia pójść do innej firmy.
anonim - 2010-02-19 08:14:23 odpowiedz | cytuj
Prawda
,./'][\; - 2010-02-20 10:06:23 odpowiedz | cytuj
:) szkoda gadać
anonim - 2010-02-20 10:28:16 odpowiedz | cytuj
he, he - szkoda, że nie napisałeś/napisałaś jaką ksywę ma ten dyrektor ze Szczecina, pozdrawiam
kandydat - 2010-02-24 12:08:49 odpowiedz | cytuj
startuje na stanowisko PH w tej firmie i jutro mam spotkanie z dyrektorem, chciałbym się dowiedziec czy sa jakies pozytywy pracy w tej firmie i czy ktos ostatnio sie tam przyja. Co wam oferowali a co otrzymaliscie po przyjęciu.
pozdrawiam
lokaj13 - 2010-02-25 21:29:49 odpowiedz | cytuj
Do kandydata: odpuść sobie kolego tę firmę, szkoda zdrowia, nerwów, a i tak Cię oszukają, nawet jeśli obietnice swe złożą na piśmie. Dość dokładnie opisali sytuacje poprzednicy, tam liczą się tylko i wyłącznie plecy a jak ich nie masz to żeby się tam utrzymać na i tak mizernych warunkach to trzeba na białe mówić czarne i pucować buciki panom dyrektorom
andrej - 2010-03-12 09:33:52 odpowiedz | cytuj
50% ludzi tu pracujących szuka po cichu pracy
Jak na lidera w Europie - dziwna sytuacja. Chyba tylko lidera marketingowego :). Kolego poszukaj roboty w stabilniejszej firmie, bo tu co chwila ktoś odchodzi. Hej
zenek - 2010-03-12 18:30:07 odpowiedz | cytuj
To jest strona gdzie firma Ramirent oczekuje informacji zwrotnych o pracownikach, za pośrednictwem innej firmy, czytałeś, co tam jest napisane?
niezależny - 2010-03-16 22:02:58 odpowiedz | cytuj

Jak ktoś chce dowiedzieć się jak wygląda ocena Ramirentu jak pracodawcy warto zajrzeć do rankingu publikowanego przez niezależną profesjonalną firme.
Jest coś takiego jak Najlepsi Pracodawcy 2009.
Maciej - 2010-03-16 22:43:02 odpowiedz | cytuj
Witam!
Mnie zwolnił ktoś kto popełnił błąd. Tym samym zabrałem ze sobą swoich klientów do ich konkurencji. Firma na tym straciła duże pieniądze. W tym co tu ludzie piszą jest wiele prawdy, ale każdy musi sam podjąć decyzję czy w tej firmie chce pracować.
Pozdrawiam koleżanki i kolegów. Do zobaczenia na budowie :).
anonim - 2010-03-16 22:50:01 odpowiedz | cytuj
Dodam jeszcze: wszystko zależy od ludzi, zmiany w dużych firmach były zawsze. Każdy się może na własnej skórze przekonać. W takiej firmie praca to dobry przedsionek do tej branży, do branży wynajmu.
anonim - 2010-03-17 09:10:39 odpowiedz | cytuj
pracownik - 2010-03-16 14:02:41

Jako obecny pracownik Ramirentu i osoba mająca dostęp do pewnych danych(do zweryfikowania w KRS) jestem zmuszony zmartwić wszystkich którzy czekają na plajtę firmy.
Zeszły rok został zamknięty zyskiem operacyjnym i nic nie wskazuje na to ,żeby firma miała paść. utrzymała swoją pozycje na gorszych rynkach krajów bałtyckich i w Polsce nadal jest liderem wsród wypożyczalni.
Zawdziecza to między innymi ludziom pracującym w tej firmie.
Jak na ponad 500 osób zatrudninych pięciu czy szesciu niezadowolonych
to mimo wszystko przyzwoity wynik.
Po goryczy wylewającej sie z tych opini wynika jednoznacznie,ze te osoby nie moga się pogodzić z rozstaniem z Ramirentem.
Ramirent jednak nie płączę za nimi i wbrew ich życzeniom niezle sobie radzi.
Kryzys oprócz wszystkich negatywnych skutków ma jedną poważną zaletę,
jest to okazja do wyczyszczenia firmy z wszelkich miernot i obiboków robiąc miejsce dla ludzi ,którzy chcą coś osiągnać.
Przykładów kariery od handlowca do dyrektora jest wiele i nie można zrzucić wszyskiego na plecy i indolencje zarządzających.
Jeżeli ktoś zadał by sobie trud ,żeby przeanalizować rozwój firmy to z pewnością zauważy ,że już jeden kryzys przterwała ( 2001-2004)Dalej dynamicznie się rozwijając

Szkoda, że w KRS nie piszą innych rzeczy...
napisz jakie premie roczne wzięli dyrektorzy, a jakie normalni pracownicy(przepaść, bo premie roczne i ile były w 2009 roku to były śmiesznie niskie do tych dyrektorskich). Szkoda, że nie piszą jakie cięcia są w firmie i kogo najbardziej dotknęły... zapewne nie Twoją kieszonkę.

Ty kolego masz już jakąś prywatną działalność jak większość dyrektorków i prezesów? Warto się zabezpieczyć, bo zielona trawka tuż tuż(4 dni do kalendarzowej wiosny).

Nie zrozumiałeś przesłania tej strony.
Nikt nie mówi, że firma padnie... PADNĄ KOLESIE Z PLECAMI, PADNĄ UKŁADY, PADNIE KOLESIOSTWO, ZATRUDNIANIE KOLESI,itp. itd. MARKA FIRMY ''5"" ; ZARZĄDZANIE ''1"
moderator - 2010-03-23 21:13:37 odpowiedz | cytuj
Ramirent
dwulicowość, fałszywość, hipokryzja, nieszczerość, obłuda, udawanie, zakłamanie, kołtuństwo
anonim - 2010-03-23 22:57:43 odpowiedz | cytuj
robol - 2010-03-16 22:05:17

taaaaaaaaaa i trzeba było pisać same dobre rzeczy, bo dyr marketingu kazał!!!!!!!!!!!!!! obłuda...

ankieta była anonimowa co ty bredzisz?????
Maciej - 2010-03-24 07:14:29 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-03-24 07:11:48

cybula - 2010-03-23 23:05:16

na rynku bieda a wam sie w d....ch po przewracało ,francuscy piescy.

Kolego - jak się podkładasz pod moją osobę to nie myl mojej ksywki i nie rób błędów(poprzewracało piszemy razem, stosując zazwyczaj w kontekście
Przepraszam nie podpisałem się.
cybula - 2010-03-24 19:20:37 odpowiedz | cytuj
Wszyscy piepszycie ,ze w tym Ramirencie tak żle , a już zaczynam żałować, ze tam nie pracuje.
Wszędzię dobrze gdzie nas nie ma
Pozdrowienia dla wszystkich miłych z Ramirentu
Maciej - 2010-03-24 21:02:18 odpowiedz | cytuj
:) kolego ja z polskiego miałem zawsze piątki, więc się nie podkładaj gamoniu pode mnie robiąc takie byki( pieprz, pieprzyć - nie piepszyć).
Z żałowaniem też nie trafiłeś.

hubert - 2010-03-25 09:47:46 odpowiedz | cytuj
Maciej czy porąbało, naprawdę chessz wrócić do Ramirenty
anonim - 2010-03-25 15:18:12 odpowiedz | cytuj
:) PEWNIE TO NIE TY HUBERT... ALE ODPOWIEM...
NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
z tym skąd nie ma o czym rozmawiać, klientów mam nadal ze sobą, więc jest DOBRZE :)
POLSKIE FIRMY GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hubert - 2010-03-25 16:43:43 odpowiedz | cytuj
a kto ty jesteś ? ciebie nikt się o nic nie pyta
skubidoo - 2010-03-26 14:57:41 odpowiedz | cytuj
To największa "spółdzielnia" jaką znam! Wszystko począwszy od zakupu papieru do drukarki przez transport aż po zakup maszyn jest podzielone między "krewnych i znajomych królika". Ze wszystkiego trzeba skubnąć kaski, a jak się nie da to przynajmniej jakąś wycieczkę albo gadżecik. Ryba psuje się od głowy i tak jest właśnie w Ramirencie. Najpierw kombinowała tylko góra ale teraz to już chyba wszyscy. Góra skubie lepsze kąski, a pozostali resztki z pańskiego stołu. Jedni mają firmy transportowe świadczące usługi dla Ramirentu, inni wynajmują maszyny na boku, jeszcze inni dostarczają narzędzia i ubrania robocze i tak dalej. Nie ma takiej dziedziny w Ramirencie z której ktoś nie czerpałby lewej kasy. Chyba tylko jeszcze ja nic nie zdoiłem z tej mlecznej krowy ale to tylko dlatego, że już wszystkie cycki zajęte. Jak się tylko coś poluźni ( a ostatnio trochę się luźni), to się też podepnę. ;-) I love Ramirent! Skub i pozwól skubać innym!
kiki - 2010-03-26 17:03:21 odpowiedz | cytuj
skubidoo jak bedziesz walil takie glupoty to ja Cie podepne wiesz gdzie .nie masz pojecia o czym mowisz
anonim - 2010-03-26 23:43:49 odpowiedz | cytuj
skubidoo - 2010-03-26 14:57:41

To największa
Piękne słowa - teraz to się już nikt nie łapie kto pisze...dobrze, że jest nas coraz więcej -trzeba się zebrać i wysłać pismo do Finlandii - niech tą pralnię wyczyszczą - zwłaszcza z kolesi co się już nachapali i tych co utrudniają pracę normalnym!
communications@ramirent.com
Jestem ZA! Bardzo ładnie opisane i tak zabawnie, a najpiękniejsze jest to, że to PRAWDA!
Na forum gazeta udziela się ZYSIEK, pewnie jeden z tych znajomych królika :)
Lecę na balety, hej ho!

x