brak logo

Miralex Sp. z o.o.

Piła

Opinie o Miralex Sp. z o.o.

prawdomówna 2011-02-07 00:49
Nie polecam pracy w firmie Miralex. Wykorzystuja maksymalnie pracownika, płacą najniższe możliwe stawki. Pracownik siedzący przy biurku bez stosu papierów doprowadza ich do białej gorączki, co dają w bardzo uszczypliwy sposób do zrozumienia.
Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, obiecują złote góry a po pewnym czasie się zaczyna.
Po to żeby przetrwać i mieć jakieś pieniążki ok ale najlepiej zaraz szukać innej pracy u uczciwego pracodawcy.
6
uuu 2014-07-24 15:48
Firma początkowo sprawia pozytywne wrażenie, ale są to tylko pozory. Pracownik jest ciągle obserwowany i podejrzewany o działanie na szkodzę firmy. Każda inicjatywa brana jest za krytykę i niesubordynację. Atmosfera nieprzyjemna, traktowanie pracowników jest przedmiotowe. Dla zarządzających firmą najważniejsza jest własna wygoda i zarobek. Kierownicy działów są bardzo aroganccy i snobistyczni.
6
uuu 2014-07-24 16:05
Przedstawiciele farmaceutyczni muszą na samym początku jasno ustalić zasady współpracy. Firma lubi dużo obiecywać i nie wywiązywać się z tego. Po czasie zmniejszają premie, dorzucają nowych obowiązków (nowe produkty, czasami trzeba załatwić coś poza umową). Firma najchętniej zatrudnia osoby na działalności z samochodem, których łatwo może się pozbyć. W porównaniu z innymi firmami farmaceutycznymi przedstawiciele nie mają źle. Najlepiej nie utożsamiać się z firmą i robić swoje.
8
były pracownik 2014-09-21 21:13
Firma rodzinna w złym znaczeniu. Zarządzający zapatrzeni w siebie, przekonani o swojej nieomylności. Brak możliwości uzyskania podwyżek, nieprzejrzyste zasady prowizji od sprzedaży. Nie polecam.
3
gaga 2014-10-22 13:42
Nie polecam szczególnie pracy w dziale kosmetycznym. Szefowa działu jest bardzo zarozumiała i wyniosła. Maksymalnie wykorzystuje pracowników, nie dba o ich warunki pracy i pensje. Dodatkowo demotywuje. Ciągle powtarza, że ze swoim wykształceniem marnuje się w firmie i że zarabia mało (pensja ok. 7-8 pracowników biura). Pozbywa się co zdolniejszych i bardziej zaangażowanych pracowników. Nie polecam! Szkoda zdrowia.
5
denim 2015-01-13 18:01
Z całego serca nie polecam.
Wszystko co wcześniejzostało napisane to prawada.
2
Hello 2015-02-13 22:33
Jaka jest atmosfera w biurze??czy zarobki pracownikow biurowych są wyższe niż średnia krajowa??
hfg 2015-09-13 23:58
Same bzdury, widać że opinie wygłaszają byli pracownicy!
1
do 3r2 2015-10-04 16:08
widac ze poprzednik to albo obecny pracownik albo ktoś z zarządu . co za bzdury, jakie podnoszenie kfalifikacji? jaki rozwój , na czym polega? a moze ten ktos napisze ze zatrudnienie na wlasna działalnośc z walsnym autem i bez praw pracownika wynikających z umowy o prace? hm? gdy zachorujes zi jesteś na zwonieniu lekarskim zostajesz bez wnagrodzenia ? hm? że zus wypłaci jakąś jałmużną nie pokrwającą skłądek zus? hm
4
były pracownik 2015-10-28 14:34
Jasne, bo niby kto ma wiedzieć lepiej jak nie byli pracownicy?! To chyba oczywiste! Zgadzam się w 100% z tym co zostało napisane powyżej.
1
były pracownik 2015-10-28 14:38
Jasne ... Napisali, więc tak jest? Właśnie problem polega na tym, że mówią jedno, a robią co innego.
1
gruc 2015-11-10 15:10
Sami inteligentni ludzi się tutaj wypowiadają komentujecie co administrator napisał, uważacie że to prezes albo ktoś z zarządu haaaaaaaaaa
Były 2016-03-16 21:54
Nie dostajesz diety paliwowej, używasz swój samochód, nie interesuje ich amortyzacja i naprawy. Ale gps w tablecie bardzo ! Były
1
john 2016-05-06 11:12
na facebooku pisza, że otwieraja druga linie przedstawicieli
minika 2016-06-11 14:02
to chyba nie ta firma #Kacprze :) ta o której piszesz jest z Katowic. Tutaj mamy do czynienia z Ad-Vison z Olsztyna, ale faktycznie- cisza straszna w ich temacie
Iwona 2017-02-28 09:18
Firma Miralex Sp. z o.o. poszukuje obecnie Przedstawiciela Farmaceutycznego do pracy na terenie województwa wielkopolskiego. Jak wygląda codzienna praca przedstawiciela? Czego mogą spodziewać się kandydaci? Jeśli poszukujesz informacji na temat pracy w firmie zostaw komentarz, spróbujemy znaleźć odpowiedź na Twoje pytanie!
twurz grope 2017-03-14 21:24
Mieszane opinie, moje bynajmniej. Raz dobrze raz źle. Na pewno nikt nie dzwoni i nie męczy człowieka bez podstawie, robisz swoje masz święty spokój, potem pilnuj wypłat i prowizji.
Natalia 2017-03-19 14:57
Co słychać nowego w firmie? Czy mają jakieś nowe oferty pracy? Zależy mi na pracy w tej firmie bo słyszałam sporo dobrego o nich.
Karol 2017-06-21 10:05
Nie polecam od lat nic się nie zmieniło do tego są problemy z wypłatą należnej prowizji sprzedażowej. Dużo obiecują ale nic z tego nie wynika. Pierwsze wrażenia ok ale potem niestety jest gorzej. Firma rodzinna z aspiracjami korpo ale swój samochód swoje paliwo swoja działalność nic nie interesuje firmy niby czas pracy nienormwany ale naciski na pracę po 8 godzin nie liczy się dojazd
Karol 2017-06-21 10:11
Nie polecam
Maciek 2017-06-21 10:16
Niektórzy chyba pomylili pracę z urlopem, praca po 8 godzin to jest norma. Ponieważ aplikuję na przedstawiciela to zrobiłem małą sondę i usłyszałem sporo dobrego.
Karol 2017-06-21 10:31
I tu się mylisz ale Twoja decyzja. Wszystko wyjdzie w praniu. Też byłem pewien przez dłuższy czas ze jes ok ale jak mnie załatwili na parę tys. należnej prowizji zmieniłem zdanie.
Iwona 2017-06-21 11:10
@Natalia
Jeśli dalej szukasz pracy, to obecnie firma poszukuje osób do pracy jako przedstawiciel farmaceutyczno-medyczny. Czy jesteś zainteresowana pracą właśnie w tym charakterze?

@Karol
rozumiem, że Ty pracujesz właśnie jako przedstawiciel. Czy wszyscy przedstawiciele są zatrudnieni na działalność gospodarczą? Wspominasz też, że miałeś problem z uzyskaniem należnej prowizji. Z czego on wynikał? Czy jest to jednostkowy przypadek, czy też inni pracownicy mieli podobne doświadczenia?
Karol 2017-06-21 11:24
Niestety inni też mieli ten problem. Tylko działalność gospodarcza. Co chwila zmiana targetów co skutkuje niesystematycznymi odwiedzinami u lekarzy więc są kłopty z wypromowaniem nowch preparatów.
Zyl 2017-06-22 21:51
A robiłeś targety?
Natalia 2017-06-24 15:27
Czy mógłby mi ktoś dodać kilka informacji o pracy grafika kreatywnego.? Lepiej się czuję idąc na rozmowę .
Iwona 2017-07-17 15:19
@Natalia
widzę, że niestety nikt nie zdążył odpowiedzieć na Twoje pytanie. Byłaś na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak poszło? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego, jak wygląda proces rekrutacyjny do Miralex. Czy coś podczas spotkania z rekruterem Cię zaskoczyło?
Fiona 2017-07-23 12:39
Wiec i ja sie wypowiem. Jesli.chces prace na przeczekanie i nic sie nie nauczyc to polecam miralex. Firma rodzinna zle zarzadzana przez dzieci prezesow. Nie uznaja konstruktywnej krytyki. Wszystko wiedza najlepiej. Oszukuja nie wyplacajac prowizji. Wszystko zalezy od widzimisi ewki k. Rozliczaja przedstawiciela medycznego na podstawie sprzedazy ilosciowej do wybranych 40 aptek na terenie. Ustalaja sobie ilosc danego preparatu x i rozliczaja przedstawiciela z targetu ktory realizuje tylko do wybranych aptek!! Nie ujawniaja wynikow kamsoft ani ims. Nie ujawniaja wynikow jakie.teren generuje co moesiac. Wymyslaja ze przedstawiciel ma sprzedawac jakies bajońskie liczby tylko w wybranych 40 aptekach. Jesli sprzeda rep do innych aptek tego nie biora pod uwage. Malo tego przedstawiciel nie moze stwierdzic czy jego.praca przynosi efekty ponoewaz miralex.nie ujawnia danych i pokazuje tylko ze.przedstawiciel sprzedal za malo w danych aptekach. Chyba nie trzeba tlumaczyc w jakim celu takie zagrania. Prowizja.zostaje w miralexie. Nie szanuja ludzi ani powazanych opinioliderow. Marketing poza jedna osoba to totalne dno i zapatrzone w siebie gwiazdy. Pensja 6000 to smiech na sali. Od.tego zus paliwo eksloatacja auta naprawy auta itd. No nic nie masz pracy idz ale szukaj dalej. Tu sie nie rozwiniess . Tyle.lat pracuje i nic.sie nie zmienilo. Predzej drogi buduja niz doceniaja ludzi hee.
Bodzio 2017-07-24 22:16
Słyszałem o Miralex-ie sporo dobrego, szkoda, że nie mają ofert pracy.
Ewa 2017-07-30 06:12
Ofert pracy jest ciagle sporo do nich. Wystarczy popatrzec. Zastanawiacacy powinien byc fakt ,ze caly czas jest rotacja. Tak czy siak nie jest to firma dla repow ktorzy szukaja uczciwej firmy z perspektywami.
Iza 2017-08-01 14:03
Czy ktoś ma wiedzę o ofertach pracy do firmy? Nie mogę nić znaleźć?
Gość 2017-08-01 21:12
Bardzo niesprawiedliwe słowa i niestety mijające się z prawda....
Gosc 2 2017-08-09 08:49
Do gosc. Widac ze jestes jedna z osob kierujacych ta firma lub po prostu jestes ewa lub markiem. Tak to juz jest jak prawda w oczy kole. Fiona nie napisala nic co by bylo nie prawda. Same fakty z.ktorymi ciezko sie zmierzyc prawda "zarzadzie"?
Mania 2017-08-10 10:08
Można zrozumieć , że komuś nie udała się praca w firmie ale to jeszcze nie znaczy, że firma jest zła. Znamy jedna stronę sporu a żeby być obiektywnym trzeba znać również drugą. Ja słyszałam dobre opinie o firmie!.
Klara 2017-08-11 06:39
Tez slyszalam ze kiepska firma. Duzo osob to potwierdza. Oszukuja i nie ma jasnych zapisow w umowie co do prowizji. Zreszta ludzie odchodza nagminnie. Mialam rozmowe i bez problemu dostalam prace. Zrezygnowalam bo dostalam lepsza oferte . Osoba ktora telefonicznie mnie rekrutowala i pan na spotkaniu nie mieli zadnych kompetencji co dalo mi do myslenia.
Nick 2017-08-11 06:41
Przeciez tam nie ma rekrutera. Rozmowe przeprowadza czlonek zarządu ktory jest z "rodziny" i zielonego pojecia nie ma o pracy repa.
Iwona 2017-08-12 11:19
@Klara dzięki za opinię, jednak dobrze byłoby poznać zdanie osób, które pracują już w Miralex jakiś czas. Na początku nowa praca zawsze przedstawia nam się gorzej, niż po upływie jakiegoś czasu. Na pewno takie zdanie byłoby obiektywniejsze.
Daria 2017-08-12 22:43
Pracowalam tam cztery lata. Bylo w miare do momentu gdy zaczeli oszukiwac i nie wyplacac prowizji. Potem stawianie nie realnych a co gorsze idiotycznych wymogow co do sprzedazy. Np nie rozliczano nas z ims czy kamsoft. A z wybranych 40 aptek z terenu w ktorych trzeba bylo zrobic wymyslony pod sufit target produktow. Mimo ze przedstawiciel mial np cale województwa i pracowal na calym terenie rozluczany byl z wybranych aptek i uwaga!: nie mogly to byc sieci ani grupy! Czesto byly to slabe apteki. I uwaga! Trzeba bylo samemu sprzedawac do tych wybranych aptek. Sprzedaz do innych aptek nie luczyla sie mimo ze np byla to potencjalowa apteka, ze np lekarz mial obok gabinet u pisal, ze np akurat pacjenci tam chodzilu bo tak chcieli. Nie luczyla sie wartosc ims czy kamsoft . Ims firma nie ma a kamsoft ukrywala od pol roku. Wiec nie byli zadnych namacalych twardych danych.i tak co miesiac bez prowizji bo nie:) zatem firma rozliczala czlowieka z wybranych apteczek i nie ma mowy o innych. Zatem po tylu latach trzeba miec honor u sie pozegnac. I nie dac sie traktowac jak debilka:) z firmy odeszly osoby ktore mialy doswiadczenie bo tu sie.dlugo nie wytrzyma. A zarzad miralecu mysli krotkowzroczno. I chce jak najwiwcej jak najmniejszym kosztem bez iwestychu w ludzi. Daleko im do autorytetu i wzorca. Nie polecam
Mania 2017-08-15 19:31
Jak ktoś potrafi sprzedawać to poradzi sobie w każdej sytuacji. Niektórzy zachowują się jak zła tańcownica.
Kazia 2017-08-15 19:35
Widzę tu trochę frustratów:)
Kazia 2017-08-15 19:36
Widzę tu trochę frustratów:)
Natalia 2017-08-19 11:02
Cóż to jest za opinia "stawianie nie realnych a co gorsze idiotycznych wymogow co do sprzedazy" Jeszcze tak dobrze to nie ma żeby handlowiec sam sobie ustalał limity! Dopiero byłaby super fucha, też tak chcę!
Zostaw swoją opinię o Miralex Sp. z o.o. - Piła
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Miralex Sp. z o.o.