brak logo

Megabajt Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Megabajt Sp. z o.o.

Pafciu 2013-09-01 17:58:24
JAk nie masz pleców to w tej firmie jesteś ZEREM. Liczy się tylko układ i znajomości. Mimo, że jestes bardziej wartościowy to i tak nie masz szans :)
1
Nicolas 2013-12-29 13:44:13
Jak dla mnie jest super, nie zgodzę się z przedmówcą. Jeśli uczciwie się pracuje, nie obija i robi swoje najlepiej jak tylko można to Firma naprawdę się potrafi odwdzięczyć. Ludzie OK, jest wesoło i nie ma sztywniactwa - firma dla ludzi.
Firma godna polecenia :-)
2
Anonim 2014-01-21 22:37:42
Polecam bardzo!!!
Kasa średnio, ale daje radę, zwłaszcza jak dużo godzin dłubiesz to jest nawet miło jak zobaczysz na koncie, a i jeszcze jak się naprawdę starasz to Kierownik się potrafi odwdzięczyć. Atmosfera bardzo w porządku. Jeśli się starasz i uczciwie pracujesz to naprawdę Cię docenią. Ja nie narzekam. Daję słowo honoru.
pzdr
John 2014-06-30 15:41:43
Masakra

Liczą się układy i układziki,(usunięte przez administratora) Możesz zasuwać i po nocach a na dziękuję nie masz co liczyć.
Najpierw Cię zwabią piękną gadką jakie to masz możliwości, a jak już wykorzystają Twoją wiedzę i kontakty, to Cie wywalą i wezmą na Twoje miejsce tańszego...
1
Piter 2014-12-06 21:53:46
odradzam, oczekiwania ogromne, chcą dużo brać niewiele dając w zamian , to czego oczekiwano od mojego stanowiska non stop się zmieniało po zatrudnieniu - normalnie człowiek orkiestra, nie wiedziałem do końca jaki mam zakres obowiązków, co innego mi oferowano podczas rozmów kwalifikacyjnych a czego innego oczekiwano po zatrudnieniu, fajni ludzie , ale kadra zarządzająca nie ma pojęcia o niczym, krótko pracowałem - nie polecam
3
like 2014-12-15 14:53:04
Asystentki / Asystenta Działu ds. Sieci Wielkopowierzchniowych ktoś mógłby mi napisać jak wyglądają rekrutacje na to stanowisko, jakie pieniądze, oczekiwania itd.
zniesmaczony 2014-12-27 12:24:33
kadra zarządzająca nie ma pojęcia o handlu - każdy ma swoją wizję, każdy inną , rozbudowana struktura pseudo kierowników, którzy nic nie robią a trzeba robić na nich !!! - figuranci na papierze, ludzi, którzy pracują z klientami, mają wyniki są wykorzystywani, chcą zatrudniać z kontaktami aby wykorzystać a potem wymiana na tańszych, brak jakiegokolwiek systemu motywacyjnego, nie jasne zasady premiowania - zmieniane w trakcie , nie polecam !!!!
2
szczery 2015-03-14 20:03:31
zgadzam się z przedmówcą, działami liczącymi kilku pracowników zarządzają "kierownicy" który nie mają predyspozycji, wiedzy, doświadczenia - niczego - nie umieją , cały zarząd zresztą też , motywować pracowników, demotywują kompletnie, zastraszają - nie da się pracować w atmosferze, że jak ci nie pasuje to na twoje miejsce jest wielu chętnych, że za dużo zarabiasz a zarobki są marne tak naprawdę, jak się odważysz odejść jak ja odszedłem , to nie wypłacą kasy taką powinni, odradzam, odradzam, zdecydowanie ODRADZAM
fakt 2015-05-08 15:45:18
Faktycznie warto uważać. Dla człowieka który będzie dzwonił 50x w ciagu dnia moze i ok. Pod warunkiem niezadawania pytań i braku ambicji. Kierownicy robią swój prywatny folwark (Albo zgadzasz się z nim alboś wróg). Zero szansy rozwoju.
2
Diana 2015-05-28 21:19:58
mobbing w pełnym zakresie, zero szacunku dla pracownika...odradzam przy tak marnych warunkach finansowych
były 2015-06-22 22:05:27
zgadzam się, zero szacunku dla pracownika, nie ma żadnych zasad - dostajesz do zrobienia plan nie do zrealizowania, nieuzasadniony - masz tak zrobić bo tak chcą, do tego nieuczciwe zasady - albo zrobisz cały plan albo zero premii - w firmach konkurencyjnych masz prawo de premii przy wykonie 70 %, i zgadzam się kadry nie ma , przypadkowe osoby, które dobrze "wchodzą" są kierownikami, nie polecam
gość 2015-06-30 22:01:25
ODRADZAM - szczególnie w dziale handlowym. Pseudo kierownik, to furiat, jest niezrównoważony, mobbing w tym dziale to chleb powszedni. Dziwię się, że zarząd jeszcze nie wpadł na to, że on robi wkoło siebie tylko szum, żeby inni myśleli, że coś robi. Poza tym, ludzie są naprawdę fajni, super atmosfera, jakby "wyciąć" tego jednego człowieka. Ja tylko obserwowałem z innego działu te zachowania, ale przyznam, że nigdy nie chciałbym choćby nawet siedzieć w jednym pomieszczeniu z tym "kierownikiem". Wieczny krzyk, bluzgi i wydzieranie się na podwładnych, upokarzanie ich.... Dużo ludzi odchodzi z tego działu i jak tak dalej będzie to ta firma straci naprawdę super fachowców i super ludzi..... Szkoda by było, bo to oni tworzą tą firmę.
2
niedoszły pracownik 2015-07-07 23:15:07
Byłem na rozmowie, na stanowisko handlowca. Czekając na Prezesa, widziałem ludzi uśmiechniętych, żartujących, bardzo mi się to spodobało. Prezes też bardzo rzeczowy, na poziomie, kulturalny facet. Po rozmowie z Prezesem miałem jeszcze porozmawiać z kierownikiem działu handlowego. Czekałem na niego ok. 15 min., w końcu się zjawił: łysy, wydziargany koleś, w krótkich spodenkach, brudnej bluzie. Rozsiadł się w krześle, nogi postawił na drugim, po kilku zdaniach mówił mi na TY, a po kolejnych paru rzucał bluzgi, a w między czasie pisał na telefonie. Kompletne ZERO!!!! Po tak miłym wstępie, w końcu wyszedłem zniesmaczony, a jak czytam Wasze opinie to nie żałuję, że nie podjąłem pracy w tej firmie.
5
Niezadowolony 2015-07-15 16:39:40
Nie ma łamania praw pracownika? :) a to dobre. Widać, albo tam nie pracowałeś albo klepiesz post bo masz w tym interes. Traktowanie ludzi bez szacunku, zmiany systemów premiowych z palca 10 x w roku bez żadnych aneksów etc. Niepolecam. Dużo osób chce odejść, ale boją się wiadomo... kredyty etc. Tak naprawdę nie ma tam osoby która by nie chciał odejść. PM są mega zdemotywowani o handlowym nie wspomnę.
5
Były pracownik 2015-08-07 22:49:40
Ludzie odchodzą, w TD jest już kilkanaście osób z Megabajtu i świetnie sobie radzą!! Ale tu jak zrobisz więcej, to zarobisz więcej, a w Megabajcie od razu zmiana systemu premiowania, żeby tylko nie zarobić więcej!! To chore!! Fakt, nie ma żadnego papieru, bez aneksów. Ludzie odchodzą i do ABC, bo tam jest poszanowanie i pracownika i jego pracy. Jak dobrze pracujesz, dobrze zarabiasz. Zresztą to normalne, tak jest w większości normalnych firm, tylko nie tu!!!
1
Nick 2015-08-30 23:19:01
Nie!! Systemy premiowe są zmieniane dla wszystkich działów, a nie dla nowych pracowników. Plany do wykonania z roku na rok wyższe, jak pracownicy je robią, to zarabiają więcej, więc zmienia się system premiowy, żeby pracownik robił więcej, a zarabiał tyle samo. PM-owie dostają wyższe plany do wykonania, niż działy handlowe. Ludzie odchodzą, a ich plany są rozdzielane na pozostałych pracowników, jak ich nie wyrobią nie dostaną premii, a jak zrobią to zmiana systemu. Podwyżka pensji NIE ISTNIEJE!!!! Dołożyć obowiązków, planu - owszem, ale nic w zamian, chyba, że zaszczyt, że można pracować w megabajcie.
Były pracownik 2015-09-03 22:02:40
Zgadzam się w 100%. Ja odszedłem już jakiś czas temu, ale przede wszystkim dlatego, że nie da się pracować w takiej atmosferze. Kierownik działu handlowego, to zwykły przypadek. Człowiek bez jakichkolwiek kompetencji. Potwierdzam wszystko co zostało już napisane o tym człowieku. Nie było dnia, bez ubliżania, darcia się na nas (jego podwładnych), poniżania, ubliżania itp.
Zarząd to akceptuje i toleruje, co świadczy tylko o nich.
Jak już wcześniej było zauważone, ten człowiek nic nie robi, prócz szumu i wrzasku, ale nikt na to nie reaguje. Może w końcu ktoś pozwie firmę o mobbing w dziale handlowym, to wtedy otworzą oczy, kogo zatrudniają??
A co do wynagrodzeń, to też w 100% wszystko prawda - zwykły wyzysk handlowca.
Rysiek 2015-10-08 20:36:06
Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.... Zarząd doskonale wie co się dzieje, z tego co wiem był o tym informowany, przez wiele osób....
W. 2015-11-26 11:29:59
Miałem okazję pracować dla tej firmy, wcześniejsze opinie są w 100% prawdziwe.
Na początku, wszystko w różowych barwach, szukają do pracy specjalistę, wysokie zarobki, premie, dodatki itd. itp. następnie po pewnym czasie, zatrudniają asystenta, którego chcąc nie chcąc wdrażasz. Po kilku miesiącach, w ramach podziękowania otrzymujesz bądź marną wypłatę (połowę niższą) i na pytanie o co chodzi ? otrzymujesz odp. jak nie pasuje, to szukaj nowej pracy.
Generalnie, nie polecam, ale jeżeli ktoś lubi być kołowany (czyt.frajer), to może spróbować.Duża rotacja pracowników o czymś świadczy, nie potrafią docenić pracowników rzetelnych, oddanych a wspierają miernoty.
Reasumując, dla mnie to strata czasu i duży zawodowy błąd, że dałem się nabrać.
W. 2015-12-07 11:07:08
Daniel, o czym Ty piszesz...warunki umowy ? Masz umowę na najniższą krajową, a reszte na umowe zlecenie.Ewentualnie swoja działalność.Poczytaj opinie wcześniejsze, to co ludzie piszą to 100% prawdy.
duchowny 2015-12-31 17:18:15
wszystkiego najlepszego na nowy rok , wszystkim z którymi pracowałem poza jednostkami . Nie polecam pracy w tej firmie z powodu tych własnie jednostek z którymi zarząd firmy do chwili obecnej nie zrobił porządku a praca w ich obecności jest nie do zniesienia.
gość 2016-02-23 20:18:41
a jakie świadczenia socjalne oferują??
iza 2016-03-17 23:56:53
w tej firmie rzadko ktoś pracuje dłużej niż rok, pracowałam tam jakiś czas temu i mam znajomych którzy jeszcze tam sa. rotacja jak na karuzeli. Co roku wymiana bo ludzie wymiękają (piszę o dziale handlowym). Atmosfera nie do wytrzymania dla większości.
ODRADZAM
3
piano 2016-05-13 16:19:52
załapać się może i byłoby dobrze ale to nie jest takie proste jak wielu osobom się zapewne wydaje .
Zostaw swoją opinię o Megabajt Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Megabajt Sp. z o.o.