Reca Polska sp. z o. o

Kraków

Opinie o Reca Polska sp. z o. o

Nick 2014-10-22 19:52
Napisz cos wiecej. Jak tam jest? Jak płacą?
ppp 2015-03-12 18:07
(usunięte przez administratora) jak ktoś zapieprza 7 do 19 może dostać 5-6 tyś. wystarczy sprzedawać na wysokiej kalkulacji. Nikt w teren nie wjeżdża kierownicy nie wpieprzają się. Jedyne co mogło by się zmienić to samochody a cały czas skoda Fabia zielona. Wypłaty na czas, zwroty za poniesiony opłaty przez cały mc. (usunięte przez administratora)
Wurthnext 2015-09-26 22:31
Ciekawe skąd ta wiedza
jinek 2015-09-28 23:22
dajcie proszę znać, czy warto u nich aplikować na stanowisko specjalisty do spraw sprzedaży, widzę, że pojawiła się oferta na terenie województwa dolnośląskiego a ja właśnie jestem na etapie przeprowadzki do wrocławia i szukania tam swojego miejsca na ziemi, proszę was o obiektywne opinie i rady, dzięki :)
wlkp 2015-12-03 10:21
Szukają na Poznań i wlkp, czy ktoś poleciał z tego regionu, pamiętam chłopaka w ciemnej octavii jak się tu kręcił. Polecacie ten region czy też ciężka orka jak ktoś wyżej napisał?
fryzjer 2016-01-04 19:54
Ponownie ogłoszenie na Poznań i wlkp. Opcje są dwie. Albo warunki beznadziejne i brak chętnych albo takich "fachowców" jakich szuka firma po prostu nie ma.
7654 2016-01-04 22:56
@fryzjer nie nie tych ogloszen juz nie ma..sam dzis patrzylem i widoczenie szykob juz kogos znalezli, trzeba bedzie poczeakc az znowu cos wstawia nowego
mirek 2016-01-17 20:31
oferuja zatrudnienie w oparciu o umowe o pracę,nie widzialam takiej informacji ze na 3/4etatu a aplikowałem na Managera Sprzedaży-Handlowca,oferują długoterminowa współpracę,wiec chyba nie zwalniaja to zalezy od ciebie samemo czy zostaniesz.
pracownik 2016-01-23 12:11
Reca szuka handlowców, bo się rozwija. Nikt się z Reca nie zwalnia, po prostu firma chce zwiększyć stan zatrudnienia. To nie są ogłoszenia na wakaty po pracownikach, którzy się zwolnili.
wiem co mówię 2016-02-08 18:51
Pracuję w Reca i wiem co mówię. Plan jest ambitny - w rok/dwa podwoić dotychczasową liczbę handlowców. (obecnie jest około 50).
wiem co mówię 2016-02-08 18:53
Pracuję w Reca i wiem co mówię. Plan jest ambitny - w rok/dwa podwoić dotychczasową liczbę handlowców. (obecnie jest około 50).
emil 2016-03-05 19:47
a czy pracuje jeszcze p.Szulc?
2
moherowyninja 2016-03-08 15:26
jak wygląda u nich dzień handlowca w terenie, wiemy juz że gps ale jakieś szczegóły? ile punktów do odwiedzenia dziennie, jakieś limity w tym zakresie? praca na ile godzin dziennie? jak z noclegami w terenie?
amator 2016-04-14 19:57
Chyba brak profesjonalnych przedstawicieli bo po raz nie wiem który wyszło 12 ogłoszeń na kraj. Jako że moją pasją życiową nie są negocjacje z klientem nie będę mógł aplikować. Druga sprawa to z ogłoszenia nie dowiedziałem się czy firma handluje olejami, technika laserową czy może koparkami. A może jakieś narzędzia? Dobrze by było by wszyscy chętni profesjonaliści wiedzieli w czym mają być profesjonalni.
4
adamek 2016-06-01 11:45
Nie, po prostu działają, zatrudniają więcej ludzi i wymieniają tych co za dużo na portalach siedzą....
1
robot 2016-06-01 11:56
Kolego , "moherowyninja" odpowiem Ci szczerze i pozostałym : praca na godzinę dziennie, do tego dostajesz sekretarkę, hotele w marriocie, auto to co najmniej Vw Passat-na początku! Kartę do Mcdonalda(rabatową). Po 3 miesiącach pracujesz tak jak w rodzinie "Flinstonów" godzinę tygodniowo. Średnia krajowa jest minimalną dzienną stawką. Tak, że wskakuj do tego rozpędzonego pociągu i przynoś zlecenia. Widać po Twoich wypowiedziach, że szukasz właśnie takiego miejsca pracy i jesteś dobrym specjalistą i nie boisz się wyzwań. Oraz oczywiście pracy dłuższej niż 1 godzinę tygodniowo.
dobry 2016-06-03 13:10
Głowa boli jakie pierdoły ludzie na portalach wypisujecie. Czasami wystarczy zapytać odpowiednich osób.
Ronaldo 2016-06-28 07:18
Pracuję w firmie od kilku miesięcy. Rozmawiam z chłopakami co pracują dłużej. Widzę, ze za wyniki otrzymują lepsze samochody i są zadowoleni z kasy. Trzeba ostro zasuwać, żeby dobrze zarobić, nic za darmo poza szkoleniami i wsparciem nie dostaniesz. Kierownik jest wymagający, ale mówi z sensem jak należy wypracować rynek i gdzie można zarobić pieniądze. Widzę chłopaków, którzy pracują po kilka lat, jeżdżą nowymi octaviami albo rapidami. Wiec, jak czytam słowa nieudaczników, którym coś nie poszło, to pewnie nie pójdzie tez w innej robocie.
1
donald_trump 2016-07-04 22:28
Jakie jarasz zioło kolo?
Ponownie świeżutkie 13 ogłoszeń na 3/4 kraju. To już od początku roku zatrudnienie wzrosło o 500%!
1
donald_kaczor 2016-09-08 23:29
już wzrosło o 750%, na pracuj 12 ogłoszeń, firma się rozwija jak wirus ziko w Brazyli, niedługo jeden przedstawiciel w każdej wiosce
mirek 2016-09-09 09:52
Rzeczywiście @donald_kaczor ogłoszeń jest sporo ale ja wiem czy to rozwój? One są na różne lokalizację więc to raczej o niczym nie świadczy
SLD 2016-10-26 23:27
Witam. Jestem pracownikiem od 2 lat. Firma faktycznie zatrudnia nowych ludzi, żeby zwiększyć pokrycie terenu. Po roku można realnie wyjąć netto 3300-3700. Auto ok. Kierownicy ok. Maili niewiele. Gadżety słabe, benefitów brak. Produkty dobrej jakości ale drogie. Marki GEDORE, Kukko, 3M. Podstawa to samoorganizacja i motywacja. Do roboty śledzie, specjaliści od ubezpieczeń, leasingów i innych batoników.
odpow 2016-12-22 09:06
zysku czy obrotu? przyjacielu mylisz pojęcia pewnie...
1
pomorze 2017-01-11 09:32
Jakieś bzdury piszesz. Ja dobrze wspominam rekrutację. Konkretna i rzeczowa. Przecież to normalne, że pracodawca chce wiedzieć co się w życiu robiło-dlatego pyta o szczegóły. Ja brałem udział w rekrutacjach gdzie były testy na inteligencje i inne takie, uważasz, że to lepsze? A scenka? ona najlepiej pokazuje jak się można zachować. Mnie wyszła ok i byłem zadowolony bo sprzedaż to moja pasja. A kasa? całkiem sensowna bo zależna od tego ile i jak sprzedaję więc zależna ode mnie. Poza tym fajna atmosfera w grupie.
2
Ludek 2017-01-16 10:45
Czy Reca prowadzi jakieś rekrutacje? Nigdzie nie widziałem żadnej oferty a bardzo bym chciał się dostać do firmy? Jeśli ktoś wie to bardzo proszę o informacje. Chciałbym wiedzieć na jakie zarobki mogę liczyć jako sprzedawca internetowy?
Vespa 2017-01-20 11:36
Ludek, może mają rekrutacje na portalu typu właśnie gowork, ukryte bez podania nazwy firmy, a na rozmowy zapraszają osoby po wstępnej analizie przesłanych dokumentów?
Zajrzałem na stronę firmy i jest tam adres na który można przesłać dokumenty.
Życzliwy 2017-01-24 10:51
Nie masz racji. Każda firma ma swoje założenia i musi to trzymać, chyba że się wyłoży.Gdzie człowiek liczy na dobre zarobki musi mieć na uwadze, że będzie dużo pracy. Ja mydlę, że większa kasa daje większą satysfakcję i bezpieczeństwo, wolę więcej pracować!
Lila 2017-02-14 17:45
Reca jest dla mnie jak drugi dom, tak jest tam fajnie.
2
gość niedzielny 2017-03-08 06:47
Dla mnie firma jest ok. Trzeba pracować ale gdzie w dzisiejszych czasach tego się nie robi. Niektórzy co tu piszą to tak jak by byli trochę oderwani od rzeczywistości. Kasa jest, auto i paliwo jest-policzcie sobie ile to kosztuje. Pozytyw.
1
kolega 2017-03-09 07:00
Pracowałem w Rece 3 lata. Odszedłem kilka tygodni temu z powodów przejęcia rodzinnego biznesu. Czytam wpisy i aż mnie śmieszy, gdy wypowiadają się ludzie, którzy albo nie zostali zatrudnieni, albo byli poprostu słabi. Takich tez mieliśmy w naszej grupie, i mówiliśmy kierownikowi aby zwolnił jednego z drugim, bo tylko psuja robotę. Uważam, po tylu latach, ze praca jest dla wytrwałych, i firma dużo pomaga. Możesz dostać nowego Rapida i to nawet w miarę szybko. Jeden kolega dostał po pol roku w firmie, miał jednak wyniki i nie płakał, ze trzeba rano wstać do pracy. Jak zapieprzasz to i kasa jest fajna. Masz możliwość dobrze zarobić, tylko trzeba szukać klientów. Są rożne premie np. za klientów kupujących, albo od marzy i za zapłaconą kasę. Często tez były robione dodatkowe premie za szukanie nowych klientów itd. Co chwile jakieś promocje, czasem lepsze czasem gorsze, ale są. Możesz awansować gdy masz do tego smykałkę. Najważniejsze to mocna firma, należy do firmy w Austrii.
1
Crossel 2017-03-09 17:25
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma... jak w każdej firmie są plusy i minusy, jednak kiedyś w Rece było zdecydowanie gorzej. Ci, którzy nie przetrwali kryzysu w firmie kilka lat temu, teraz dopytują o obecną sytuację. Dlaczego? Odpowiedzcie sobie ludziska na to pytanie.
Polecam firmę, ale tylko tym, którzy wyznają zasadę: "Yes, we can!" i potrafią docenić pracę z produktami wysokiej jakości, a nie jakości "marketowej".
Karolina 2017-03-14 11:56
Reca Polska sp. z o. o. to blisko 20-letni okres prowadzenia działalności w Polsce. To profesjonalista na skalę europejską w branży różnego rodzaju narzędzi i elektronarzędzi.
Gregor 2017-03-25 17:35
@toolmaker Myślę, że takie uwagi byłyby bardzo cenne gdybyś przekazał je do firmy. Tak niestety jest, że czasami zatrudniane osoby są nieodpowiednio przygotowane i tylko szkodzą firmie. Później są same problemy z tego.
Włodzio 2017-04-09 10:18
Co słychać nowego w firmie? Kiedyś pracowałem w Reca i to była super praca, niestety musiałem się wyprowadzić. Poczytałem wpisy i w tym temacie nic się nie zmienia bo są ludzie , którzy zawsze muszą marudzić .
1
Ludek 2017-05-16 21:01
Fajna firma, i widziałem ostatnio ofertę pracy dla doradcy techniczno-handlowego. Czy warunki do pracy są w firmie w miarę przyzwoite? Może dowiem sie jeszcze coś więcej o firmie, jaka jest atmosfera w pracy?
chuck norris 2017-05-17 17:33
No cóż jak czytam te opinie to wydaje mi się, że niektóre są grubo przesadzone. Dlaczego nie rozpisują się ludzie którzy w tej firmie dobrze zarabiają. (usunięte przez administratora) . Czasy przedstawicieli handlowych, którzy zostawiali reklamówki i znikali skończyły się. Trzeba górować inteligencją, sprytem, i zawziętością aby coś osiągnąć. Nie tylko tutaj w innych firmach również. Generalnie nie jest źle. Pozdrawiam sceptyków i tych, którzy nadużywali wolnego czasu.
Ludek 2017-05-25 11:35
Dobrze, że napisałeś jak krótki miałeś staż pracy w firmie. Nie rozumiem jak można pisać o firmie niewiele wiedząc? Myślę, że nie przedłużono z Tobą umowy i Twój wpis na forum to jest taki odwet na firmie.
BsW 2017-06-01 19:47
Czytam te wasze opinie i to jakaś paranoja. Pracuję w firmie od kilku miesięcy i jest to wyzwanie. Nie jest różowo, bo trzeba rano wstawać i pracować. Jeżdżę 2 letnim samochodem (gdzie niby te stare złomy?). Co miesiąc mamy około 2 akcji handlowych dla klientów i drukowane ulotki. Znam osobiście kierownika, o którym jest mowa powyżej. Ma wiedzę, pomaga i wymaga. Pewnie byłeś w grupie, gdzie kierownik stawiał Ci cele i wymiękłeś. Takich miałem też w poprzedniej firmie. Pieniądze mam na koncie koło 6-7 każdego miesiąca. Stale dostajemy propozycje premii finansowej za nowych klientów lub sprzedaż nowości. Chyba piszesz o innej Rece, albo jesteś jednym z tych którzy odeszli z powodu słabych wyników. Okazuje się, ze w tym roku były tylko takie zwolnienia. Ktoś pisał też o szkoleniach. W ciągu 6 m-cy miałem w sumie 3 szkolenia. Jest trener wewnętrzny a dodatkowo trener ze specjalistycznej firmy, który w tym roku szkoli. Dla mnie ok, szukałem stabilnej firmy bo nie skaczę z kwiatka na kwiatek.
3
Ludek 2017-06-10 14:50
Czasami lepiej jak osoba niezadowolona z pracy odejdzie, zostając na siłę tylko męczy siebie i innych współpracowników. Rozumiem, że niektórym nie przypadła do gustu praca i nie może się w niej odnaleźć. Mimo, iż firma jest bardzo fajna to nie dla każdego.
Ludek 2017-06-19 22:22
Czy ktoś z forumowiczów ma informacje dlaczego firma ma tak dużą ofertę pracy dla doradcy techniczno-handlowego? Jakieś nowe kierunki czy nowa strategia Reca? Mam złożyć cv i dlatego tak uzupełniam wiedzę .
Mądrala 2017-07-10 11:50
Reca Polska to profesjonalista w swojej branży, firma o światowym zasięgu. Sądzę, że niektóre osoby poprostu nie dorosły do pracy tutaj i nie mogąc poradzić sobie ze stresem próbują oczerniając firmę poprawić sobie humor.
Ludek 2017-07-14 23:22
Jaka jest przyczyna, że firma ma tak duże zapotrzebowanie na doradcę techniczno- handlowego? Jakieś nowe projekty czy tez otwieraj nowy oddział?Proszę o informacje. Chcę aplikować i zastanawiam się ?
Zostaw swoją opinię o Reca Polska sp. z o. o - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Reca Polska sp. z o. o