DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ

• Lisi Ogon
  • Osielsko
  • Jasiniec

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ SP.K.

Opinie o DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ Bydgoszcz

Nie przegap nowości o DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ SP.K.!

Xxzzenus

20.05.2026 17:36

Widzę że często szukają magazyniera c

OLIMP

15.07.2026 20:08

Omijaj firmę szerokim łukiem-(usunięte przez administratora),dużo donosicielstwa i kadra kierownicza magazynu typowe ucho prezesa.Są dużo fajniejsze miejsca pracy od magazynu tej firmy.System oparty na donosicielstwie i podszeptami.(usunięte przez administratora)

Content manager

04.05.2026 09:32

CK

Przebieg rekrutacji Bardzo nieprzyjemna rekrutacja. Widełki płacowe podane dopiero pod koniec drugiego etapu (jak już pojechałem do firmy). Wcześniej podawałem swoje wymagania, a po przyjeździe zostały mi zaproponowane o 2,5 tys. mniejsze zarobki 😊 Generalnie 1/3 mniej. Szkoda mojego i Waszego czasu. Rekruterzy są podobno przewrażliwieni po poprzednich pracownikach na tym stanowisku i przez to proponują dużo mniej na okres próbny. Rekruterka niestety niezbyt profesjonalna - cała rozmowa ze słuchawką w uchu. Mówiono mi też, że termin drugiego etapu został dopasowany ze względu na prezesa, który ma napięty grafik i spodziewałem się, że nas zaszczyci swoją obecnością - nic bardziej mylnego, nie poznałem. 😊 Generalnie rozmowa na minus, proponują dość małe pieniądze jak na zakres obowiązków na tym stanowisku. Pytania Pytania były dość dziwne a z pewnością skonstruowane w dziwny sposób, wprowadzający w delikatny dyskomfort.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna
#ContentManager

30.04.2026 12:43

Na duży minus rozmowa o zarobkach - dopiero na drugim spotkaniu już w firmie. Gdyby było to bardziej transparentne oszczędzilibyśmy sobie sporo czasu. Firma "ostrożna" po wcześniejszych pracownikach na tym stanowisku płaci mało bo obawia się, że ktoś więcej mówi na rozmowie o pracę niż robi faktycznie. 😊 To raczej słaba praktyka HR, który nie potrafi dokładnie ocenić umiejętności pracownika przed rozpoczęciem pracy. Pytania zadawane podczas rozmowy rekrutacyjnej co najmniej dziwne - mało weryfikujące ale wprowadzające w delikatne zakłopotanie. Pani rekruterka całą rozmowę spędziła w słuchawce w uchu - mało profesjonalne. Generalnie uważam, że na stanowisku, na które aplikowałem ilość pracy nie byłaby adekwatna do zarobków. Oba etapy rekrutacji (on-line oraz w biurze) przebiegły w dziwnej atmosferze. :)
#ContentManager
Zuzka

24.04.2026 18:46

Witam. Nie wiem jak jest w firmie , ale rozmowy rekrutacyjne to jakiś terror,wycisk. Pani mało sympatyczna jakby ma pretensje , że się zgłaszasz do pracy - prawdopodobnie sama wybierając twoje c.v. na rozmowie wytykając , że czemu tak a nie inaczej. Tworzy antyreklamę. (usunięte przez administratora)
Nike

06.12.2025 15:00

Dzień dobry, Widziałem ogłoszenie na olx na stanowisko specjalisty ds reklamacji. Ktoś może się wypowiedzieć na jakie zarobki można liczyć ? Mam kilkuletnie doświadczenia na tym stanowisku, przeszedłem kilka kursów z obsługi reklamacji i zastanawiam się czy warto aplikować. Z góry dziękuje za odpowiedź.

27.03.2026 09:00

Dzień dobry, zachęcamy do aplikowania do naszej firmy na interesujące Państwa stanowiska. Na wszelkie Państwa pytania odpowiem na pierwszym etapie rozmów ktore odbywają się online z wybranymi kandydatami.
Miki

05.12.2025 23:26

Dzień dobry. Czy była już rekrutacja do działu sprzedaży związana ze sprzedażą internetową?
Olaf

24.09.2025 17:55

Czy w firmie Domitech są takie duże rotacje? Od kilku tygodni przeglądam ogłoszenia o pracę i co chwilę widzę ogłoszenie. Czy to kwestia rotacji czy intensywnego rozwoju firmy? Może wypowiedzieć się jakiś pracownik? Warto aplikować?

28.09.2025 12:46

Dzień dobry, w ostatnim czasie prowadziliśmy rekrutację na kilka stanowisk takie jak: Specjlista ds. marketingu - zakończona zatrudnieniem Specjalista ds. zakupów - zakończona zatrudnieniem koordynator dizału handlowego - zakończona zatrudnieniem Magazynier - zakończona zatrudnieniem Obecnie trwa rekrutacja na: Pracownik obsługi serwisu - rozpoczynamy rozmowy z kandydatami od 1 października Mechanik Serwisant Elektronarzędzi - rozpoczynamy rozmowy z kandydatami od 1 października W niedalekiej przyszłości planujemy rekrutację do działu sprzedaży ( sklep stacjonarny i sprzedaż internetowa). Warto aplikować, umówić się na rozomowę i samemu się przekonać czy warto. Pozdrawiam Domitech
Oskar

22.01.2025 00:37

Czy w waszej firmie znajdzie się miejsce dla studenta kierującego się w stronę marketingu oraz sprzedaży ? Bardzo zależy mi na zdobyciu doświadczenia.
Agnieszka

07.07.2024 17:27

Cześć. Widzę że jest poszukiwana osoba do kadr. Ostatnio też było ogłoszenie i dlatego się waham co do aplikacji. Jest duża rotacja? Ktoś wie jak atmosfera w kadrach?

07.07.2024 18:38

Dzień dobry, Kandydat który został wybrany podczas ostatniej rekrutacji nie rozpoczął pracy, zmienił zdanie podczas okresu wypowiedzenia. Rekrutację rozpoczynamy od nowa. Zachęcamy do złożenia kandydatury i uzyskaniu wszelkich informacji podczas rozmowy w siedzibie firmy :)

25.05.2024 12:32

Firma DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ SP.K. rekrutowała na stanowisko Magazynier. Czy wynagrodzenie naprawdę wynosi 5100 PLN?

29.05.2024 09:04

Dzień dobry, podstawowe wynagrodzenie na stanowisku magazynier wynosi 4 650 –5 650 zł brutto. Do tego jest miesięczna premia przyznawana przez kierownika tj. około 400 zł brutto. Jest możliwość dla chętnych pracowania nadgodzin po stawce 200 %. Osoby do 26 roku życia posiadające status ucznia na umowie zlecenie otrzymują 27,7 zł netto / godzina co daje około 4650 zł netto / msc + premia wyżej wymieniona + ewentualne nadgodziny. Osoby na umowie zleceniu otrzymują płatny urlop. Zainteresowani mogą wysyłać swoje CV na [email protected].
Paweł

19.10.2023 10:50

Czy firma prowadzi obecnie rekrutacje?

19.10.2023 11:08

Aktualnie jesteśmy w trakcie procesu rekrutacyjnego. Nasze oferty pracy można znaleźć na portalach pracuj.pl oraz olx.pl - link do ogłoszenia: https://www.pracuj.pl/praca/mlodszy-specjalista-dzialu-handlowego-dzial-zakupow-i-produktu-bydgoszcz-bydgoskich-przemyslowcow-6a,oferta,1002918787?s=eca56442&searchId=MTY5NzcwNjQ2MTYwNS40Njgz Zachęcamy do wzięcia udziału w rekrutacji.
Kasia S.

21.04.2023 13:02

Pracę w firmie Domitech oceniam bardzo pozytywnie. Pracuję w młodym zespole, składającym się z ambitnych osób. Wszyscy są bardzo pomocni, atmosfera jest przyjemna. Cenię sobie to, że w firmie jest ubezpieczenie zdrowotne PZU, multisport, wynagrodzenie na czas, nowoczesne biura i duży parking. Pracodawcy dbają o pracowników, dzięki czemu czuję się tutaj doceniona i potrzebna :) Polecam!
tak

24.04.2023 07:27

tak

11.07.2023 09:51

Dzień dobry, Wdrożenie osoby młodej polega na zaprezentowaniu obowiązków, przez doświadczonego pracownika. Oczywiście też jest pomoc ze strony zespołu i małymi kroczkami nowy pracownik się uczy, a później jest już w stanie sam wykonywać różne zadnia. A jeśli chodzi o rotację, to nie jest duża, firma dba o jakość i stara się zatrudniać osoby, które są pełne zapału i motywacji do pracy, później oczywiście nagradzając je za pracę, dlatego może wydawać się, że jest trudno się dostać, ale to też dlatego, że jak już ktoś zatrudni się w Domitech, to rzadko się zdarza, że odchodzi. Firma mocno się rozwija i powiększa, więc nowe wakaty wciąż powstają i to jest na pewno możliwość do tego, aby uzyskać zatrudnienie :)

30.04.2023 11:12

Czy DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ SP.K. zatrudnia studentów?

06.06.2023 14:13

Pracodawca do każdego pracownika podchodzi indywidualnie. Jest szerokie spektrum zatrudnienia oraz rozwoju.

21.06.2023 08:20

W zależności od działu przeważnie pracujemy 7-15 lub 8-16 pon-pt, jeśli chodzi o zmianę grafiku w trakcie miesiąca to kwestia dogadania się bezpośrednio z kierownikiem działu.
Alicja W.

22.03.2023 16:03

Domitech to dobry wybór na miejsce do pracy i rozwoju z uwagi na przejrzysty system oczekiwań i oceny pracownika, możliwości rozwoju, szkolenia oraz konkurencyjne wynagrodzenie. Jako pionier e-commerce na rynku elektronarzędzi daje możliwości zarówno wykorzystania obecnych, jak i rozwoju nowych kompetencji pracowniczych. Każdego dnia uczysz się tutaj czegoś nowego, a miejsce jest pełne pasjonatów branży! Osobiście nie wyobrażam sobie istnienia firmy jako eksperta w danej dziedzinie bez posiadania w zespole osób, które cały czas są na bieżąco z produktem, nowościami i mają doświadczenie techniczne. Tutaj mogę czerpać z wiedzy takich osób i zarażać się ich pasją przy tworzeniu efektywnej strategii marketingowej. W firmie panuje dobra atmosfera pracy, co jest dla mnie równie ważne, jak uzyskiwane wynagrodzenie. Polecam to miejsce pracy :)
Alicja W.

27.03.2023 12:07

Uczę się dużo od innych pracowników, ale też korzystam ze szkoleń organizowanych przez pracodawcę. Dużą wiedzę zebrałam już wcześniej na przestrzeni lat pracy w zawodzie w różnych branżach, ale jako pracownik marketingu muszę stale ją poszerzać by być na bieżąco, więc poświęcam czas na korzystanie z bezpłatnych zasobów wiedzy dostępnych w sieci. Wiedza nie zawsze wymaga szkoleń od pracodawcy. Cenię sobie zwłaszcza szkolenia produktowe, które zapewnia pracodawca gdzie mogę poznać nowości i uzyskać informacje, które pomagają mi zrozumieć branżę. Widzę też, że firma jest na dobrej drodze do rozwinięcia ścieżek rozwoju pracowniczego. Cenię sobie to, że w pierwszej kolejności pojawiły się takie benefity jak dopłata do multisport i pakiet pzu prywatna opieka medyczna bo chętnie z tego korzystam :) Jeśli chodzi o awans to moje stanowisko jest kierownicze, ale chętnie angażuje się w dodatkowe projekty, które pomagają mi poszerzyć horyzonty pozastanowiskowe np. działania CSR.

21.04.2023 13:54

Potwierdzam, miła atmosfera w firmie i wsparcie w rozwoju. :)
Jo Anna

30.03.2023 09:48

Na jakie stanowiska firma aktualnie zatrudnia kobiety? Jakie są szczególne wymagania, itp.

30.03.2023 14:28

@ Jo Anna aktualnie poszukujemy: Specjalista ds. obsługi klienta z językiem angielskim/niemieckim/francuskim, Specjalista ds. SEO, Content Manager, Młodszy specjalista ds. transportu i logistyki, Specjalista ds. treści. W celu kontaktu proszę wysłać CV na adres [email protected]

31.03.2023 08:23

@DOMINIKA Content Manager Zakres obowiązków: • tworzenie strategii content marketingowej i PR-owej, • kreacja treści dostosowanych do potrzeb brandu, produktów, • wdrażanie ustalonej strategii komunikacji dla marki, dla produktów, • zarządzanie publikacją treści w różnych kanałach komunikacji, • współpraca z działem handlowymy, producentami, • współpraca w ramach różnych obszarów w dziale marketingu (SEO, UX/UI, Social Media, PPC, Ceneo, Allegro), • analiza wyników i optymalizacja projektów, raportowanie. Wymagania: • jesteś expertem w efektywnym monetyzowaniu contentu, • umiesz i lubisz tworzyć oraz redagować bardzo dobrej jakości treści, • masz „lekkie pióro”, a przy tym doskonale znasz język polski i jego zasady, • jesteś otwarty na innych, komunikatywny, ciekawy – pytasz i aktywnie słuchasz, zależy Ci na zrozumieniu potrzeb, • znasz nowe media i trendy branżowe w content marketingu, • masz praktyczną wiedzę na temat wykorzystania technik i narzędzi SEO w content marketingu (np. planer słów kluczowych Google, Ahrefs, Senuto, ScreamingFrog, Google Search Console), • potrafisz zarządzać własnym czasem realizując wiele zadań, • uważasz, że nieszablonowe pomysły mogą przynieść bardzo dobre efekty, • jesteś odpowiedzialny, • masz doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku, • znajomość IAI Shop (Idosell) będzie dodatkowym atutem.
Adam G.

27.03.2023 14:22

Firma Domitech wykorzystując ambicje oraz chęci pozwoliła mi rozwinąć się na wielu płaszczyznach a dzięki wszystkim współpracownikom panuje tu świetna atmosfera. Zarówno wewnątrz działów jak i pomiędzy nimi stawiamy na dobrą komunikację. Regularne szkolenia oraz systemy motywacyjne stawiają pracodawcę na wysokim poziomie. Polecam

29.03.2023 13:49

@Dominika firma oferuje szkolenia wewnętrzne jak i zewnętrzne w zależności od potrzeb pracowników, odnośnie systemu motywacyjnego oferujemy karty multisport, ubezpieczenie grupowe z opieką medyczna, system poleceń pracowniczych oraz premie miesięczne.

Wywiadu udzieliłTomasz Wąż- firma

08.03.2023 13:20

Firma Domitech z powodzeniem funkcjonuje na rynku od 2014 roku. Zajmują się Państwo nie tylko sprzedażą produktów, ale także ich pełnym serwisem. Skąd wziął się pomysł na prowadzenie działalności, związanej właśnie z branżą elektronarzędzi?

Paweł Janiszewski: Branża elektronarzędzi była dla nas atrakcyjna właściwie od dłuższego czasu, jednak na nasze szczęście niewiele osób interesowało się nią w aspekcie biznesowym. Wtedy był to dla nas skok na głęboką wodę, który jak się okazało, zaprocentował. Dziś widzimy, że młodzi ludzie, którzy myślą o założeniu firmy, mają trochę inne zainteresowania takie jak technologia czy sport, natomiast jeśli chodzi o elektronarzędzia, w branży nadal brakuje świeżej krwi. Jeśli spojrzymy na to z drugiej strony, popyt na elektronarzędzia wciąż jest niezmienny, można więc powiedzieć, że zadecydowały również aspekty ekonomiczne.

Na przestrzeni lat branża elektronarzędzi z pewnością ewoluowała. Czy zakładając firmę, mieli Państwo jakieś obawy związane z jej prowadzeniem?

Tomasz Wąż: Branża elektronarzędzi jest stosunkowo nowa, a co za tym idzie, innowacyjna i dynamicznie rozwijająca się. Wymaga od nas elastyczności i dynamiki w rozwoju. Wiedzieliśmy, że możemy temu sprostać. Nie baliśmy się obciążenia pracą, przy zakładaniu własnej firmy, bo lubimy wyzwania. Była to nasza personalna ambicja i spore ryzyko, ale też spełnienie marzeń o własnej działalności.

Rozpoczęcie własnej działalności zawsze wiąże się z pewnym ryzykiem. Pod uwagę należy wziąć zarówno kwestie logistyczne, ekonomiczne, jak i interpersonalne. Jak duży wpływ na powodzenie działań miały Państwa relacje?

P.J.: Wydaje nam się, że duży wpływ miała w tym przypadku kwestia charakteru i kompetencji. Znakomicie uzupełniamy się z Tomkiem w tym kwestiach. Mamy do siebie duże wzajemne zaufanie i wierzymy we własne kompetencje. Kto z nas nie chciałby założyć działalności z zaufanym partnerem? Nawet tak błaha kwestia jak urlop ma znaczenie, kiedy to, można bez obaw się zastępować. Po tylu latach, możemy śmiało powiedzieć, że im bardziej organizacja wzrasta, tym mniejszy wpływ mamy na pewne rzeczy i przekazujemy stery naszym pracownikom. Nie oznacza to jednak, że przestało nam zależeć , bo wciąż opiekujemy się firmą jak własnym dzieckiem. Oznacza to tyle, że zdobyliśmy się na zaufanie nie tylko do siebie jako współwłaścicieli, ale również zbudowaliśmy mocny, pewny zespół, na którym możemy polegać.

W ofercie Państwa firmy znajdziemy wiele produktów. Są to: elektronarzędzia, narzędzia pomiarowe, artykuły domowe i ogrodnicze, ale także odzież BHP. Tak szeroki asortyment pozwala na dotarcie do różnych klientów. Kto jest głównym odbiorcą Państwa usług?

T.W.: Na wysokiej klasy elektronarzędzia zwracają w tych czasach uwagę nie tylko przedsiębiorcy. Polacy to prawdziwi majsterkowicze, ceniący sobie profesjonalny sprzęt. Przeciętny Kowalski posiada w garażu, w piwnicy, czy w domu, kilka różnych narzędzi i zanim uda się po pomoc do fachowca, najpierw sam chętnie spróbuje naprawić zepsutą rzecz, czy wymienić żarówkę. Cieszy nas to, że oprócz klientów typowo biznesowych, spotykamy w naszym sklepie stacjonarnym czy w internecie również tych, którzy wykonują remonty u siebie w domu.

Jesteście Państwo dystrybutorem narzędzi najlepszych producentów, takich jak: Makita, Metabo, Dewalt, Bosch, Festool, Rubi. Z pewnością współpraca ze światowymi markami jest dużym wyzwaniem i wymaga od firmy odpowiedniej organizacji pracy. Co składa się na Państwa sukces w tym aspekcie?

P.J.: Jest to niewątpliwie kultura organizacyjna, nakierowana na elastyczność i dynamikę oraz rzetelność i sumienność pracy. Szybko podejmujemy nawet te najtrudniejsze decyzje, a przy tym stale reagujemy na czynniki zewnętrzne. Logistyka szyta na miarę jest wyznacznikiem naszej jakości. Z tego co wiemy, wiele firm korzysta z outsourcingu. My jednak postanowiliśmy zrobić to sami i to dało nam sporą przewagę. Dbamy też bardzo o ofertę produktową – zarówno szerokość, jak i jakość. Dodatkowo nieustannie podążamy za trendami rynkowymi dzięki temu wiemy, jakie oczekiwania mają klienci. Jest to trochę taki wyścig z czasem, ale adrenalina napędza nas i motywuje. Jesteśmy też gotowi na poświęcenia – stawiamy na bardzo dużą inwestycję i reinwestycję wszystkich środków, kosztem personalnego rozwoju. Nasze starania doceniają niezależne rankingi, konkursy oraz programy. W swojej „kolekcji” posiadamy kilka wartych uwagi wyróżnień, które są pewnym podsumowaniem ciężkiej pracy całego naszego zespołu, a są to nagrody, takie jak: Gepardy Biznesu, Efektywna Firma, Brylanty Polskiej Gospodarki, Mocna Firma Godna Zaufania, Gazele Biznesu, Diamenty Forbesa.

Co wyróżnia firmę Domitech jako pracodawcę? W jaki sposób starają się Państwo tworzyć komfortowe warunki pracy?

T.W.: Od zawsze jesteśmy zdania, że firmę tworzą ludzie. Jakość organizacji jest sumą jakości każdego jej pracownika. Mówi się też, że firma będzie tak mocna, jak jej najsłabsze ogniwo. Chcemy, aby kandydat był idealnie dopasowany do stanowiska, ponieważ wierzymy, że każdy powinien robić to, w czym jest najlepszy. Niezwykle rozwijające jest to, że nasza firma jest otwarta na mobilność pomiędzy stanowiskami - oczywiście za obopólną zgodą. Jako właściciele i przełożeni, jesteśmy zawsze otwarci na rozmowę z pracownikiem. Dla dobra pracownika zdecydowaliśmy się też na poszerzenie zatrudnienia w dziale administracji i kadr. Staramy się stworzyć możliwie komfortowe warunki pracy, oparte o zaufanie i wzajemne wsparcie.

Żeby stworzyć zgrany zespół, który z powodzeniem będzie realizował cele sprzedażowe, konieczne jest zapewnienie każdej osobie komfortowych i stabilnych warunków pracy. Na co może liczyć pracownik zatrudniający się w firmie Domitech?

P.J.: Przede wszystkim na atrakcyjne wynagrodzenie i stabilność zatrudnienia, ale również na benefity, takie jak: karta multisport, ubezpieczenie grupowe z opieką medyczną, szkolenia, plany kapitałowe dla chętnych i preferencyjne ceny towarów dla pracowników. Dużą korzyścią jest też możliwość uczenia się od doświadczonych specjalistów z branży e-commerce oraz możliwość rozwoju i nauki nowych technologii. Oferujemy też premie za frekwencję, premię świąteczną oraz premie obrotowe za wynik. Doceniamy zarówno nowych, jak i starszych pracowników. W przypadku ewentualnych nadgodzin, rozliczamy się z nich z pracownikiem zgodnie z Kodeksem Pracy, co nie dla wszystkich firm jest oczywistym rozwiązaniem. Elastyczność, której oczekujemy, przekłada się również na nasze działania, jako właścicieli. Słuchamy potrzeb osób zatrudnianych i staramy się do nich dopasować.

Czym powinien wyróżniać się pracownik, który chciałby dostać się do Państwa zespołu? Jakich cech poszukują Państwo u kandydatów?

T.W.: Najważniejsze cechy na każdym stanowisku to: rzetelność, samoorganizacja, uczciwość, pracowitość, szybkość działania i chęć uczenia się oraz cecha, która najmocniej charakteryzuje całą naszą organizację, czyli elastyczność. Cenimy też komunikatywność, kreatywność oraz umiejętność pracy zespołowej. Cechy te na pierwszy rzut oka mogą wydawać się dla niektórych wygórowanymi oczekiwaniami. Prawda jest taka, że każdy pracownik ma szansę wyszlifować u nas część z nich. To nie jest tak, że kandydat ma być idealny – tacy ludzie nie istnieją i my również jesteśmy tego świadomi. Najważniejsze są chęci – od tego wszystko się zaczyna. Zachęcam więc do odwiedzenia naszej strony internetowej, gdzie znajdują się wszystkie aktualne oferty pracy. Szczegóły dotyczące ofert pracy w firmie Domitech znajdą Państwo na stronie https://domitech.pl/Aktualne-oferty-pracy-w-Domitech-ccms-pol-99.ht - przyp. red

Kto odpowiada za rekrutację kandydatów w Państwa firmie?

P.J.: Za zatrudnienie odpowiada u nas dział HR, oczywiście na czele z kierownikiem działu. Zespół na bieżąco analizuje potrzeby firmy i tworzy profile kandydatów. To właśnie oni opracowują i publikują ogłoszenia, a także weryfikują napływające do nas aplikacje. Jeśli wynik weryfikacji nadesłanego CV jest pozytywny, kandydat zostaje zaproszony na rozmowę. Przy negatywnej ocenie, kandydat również może liczyć na odpowiedź zwrotną, tak by wiedział, na czym stoi. Zresztą na tym polega wzajemny szacunek.

Jak przebiega proces rekrutacji w firmie Domitech?

T.W.: Rekrutacja podzielona jest na 4 etapy. Pierwszy etap to wstępna weryfikacja na podstawie kontaktu telefonicznego. Następnie przeprowadzana jest rozmowa z kandydatem, podczas której pracownik działu HR weryfikuje doświadczenie i sprawdza umiejętności. Jeśli wszystko przebiegnie pomyślnie, kandydat, który ma ochotę rozpocząć u nas pracę, zostaje zaproszony na płatny dzień próbny. Ostatnim etapem jest już tylko decyzja rekrutacyjna, która w przypadku pozytywnej oceny skutkuje podpisaniem umowy rozpoczęciem programu pierwszych stu dni w pracy. Jego celem jest pomoc nowo zatrudnionej osobie. To taki okres ochronny, który ma przygotować pracownika do pracy na danym stanowisku i pomóc wdrożyć się w obowiązki.

Jakie są Państwa plany i cele na przyszłość? W jaki sposób firma Domitech chce się rozwijać i docierać do nowych klientów oraz potencjalnych pracowników?

P.J.: Jeśli chodzi o fizyczny aspekt, to mamy zaplanowaną inwestycję i jesteśmy w trakcie jej realizacji. Chodzi o budowę biurowca i hali przy ulicy Petersona w Bydgoszczy. Umożliwi to wzrost zatrudnienia oraz wzrost stanów magazynowych naszego asortymentu. Cały czas podążamy w kierunku rozwoju handlowego i marketingowego. Chcemy też poszerzać ofertę. Zdajemy sobie sprawę z tego, jak ważne jest dostosowanie się do trendów, więc mamy plany dotyczące rozwoju: strony internetowej, naszego technologicznego know-how oraz przewag konkurencyjnych w kapitale ludzkim. Wszystkie te działania mają na celu pomóc nam osiągnąć zaplanowany rozwój sprzedaży detalicznej. Dążymy do rozbudowy bazy klientów i staramy się docierać skuteczniej do osób związanych z naszą branżą. Pośrednim celem, który może zainteresować przyszłych kandydatów, jest też rozszerzenie kompetencji, poprzez szkolenia i skupienie się na budowaniu relacji między działami.
Basia

21.02.2023 07:40

Jestem pracownikiem firmy DOMITECH od ponad pół roku. Nie spotkałam się tutaj z żadnym mobbingiem. Jest tutaj przyjazna atmosfera, zgrany młody zespół co powoduje chęci do pracy. Godziny pracy są elastyczne, kwestia dogadania się z kierownikiem działu. Przełożony daje możliwość ciągłego podnoszenia kwalifikacji. Jest możliwość skorzystania z karty multisport oraz ubezpieczenia grupowego z opieką medyczną. Podsumowując jestem bardzo zadowolona z pracy w tym miejscu.
Zadowolony

07.06.2022 13:16

Zgrany zespół, sympatyczni ludzie, brak konfliktów i spin. Polecam.
xyz

20.02.2023 11:11

@Wanda oczywiście że są benefity dla pracowników karta multisport jak i ubezpieczenie grupowe z opieką medyczną.

20.02.2023 13:30

@Zuzanna obecnie 50% refunduje pracodawca

27.01.2023 19:29

09.02.2023 14:02

Kandydaci do pracy to często osoby młode, które chcą pogodzić studia z pracą zarobkową dlatego też na rozmowie rekrutacyjnej proponowana jest umowa zlecenie oraz grafik dopasowany do potrzeb kandydata. Co ważne, kandydat na pracownika nie musi mieć wykształcenia kierunkowego, a nabyte w pracy umiejętności pozwolą mu w przyszłości awansować na wyższe szczeble. Do wykorzystania przez pracowników jest szereg benefitów, takich jak: karta multisport, ubezpieczenie grupowe, opieka medyczna oraz pakiet szkoleń.

20.02.2023 10:30

@ABC jeśli aplikowałeś na stanowisko związane z transportem i logistyką a nie posiadasz owego doświadczenia to jak najbardziej po okresie próbnym, wdrożeniowym możesz przejść na umowę o prace .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ?

Kontakt - DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ SP.K.

Górzyskowo 2A 85-157 Bydgoszcz

Branża główna: Transport i spedycja

26.09.2022 11:03

Czy pracodawca DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ SP.K. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

20.02.2023 10:21

@Pytanie jak najbardziej motywuje możliwość ciągłego podnoszenia kwalifikacji liczne szkolenia zewnętrzne jak i wewnętrzne, karta multisport, opieka medyczna, kwartalne premie oraz dodatki do pensji zasadniczej.

11.11.2021 09:30

Co wchodzi w socjal Domitech Sp. z o.o.?

20.02.2023 09:57

@OLA z benefitów jakich może skorzystać pracownik to karta multisport oraz ubezpieczenie grupowe z opieką medyczna.

20.02.2023 10:10

@Pytanie pracownik może skorzystać z benefitów takich jak karta multisport oraz ubezpieczenie grupowe z opieką medyczna.
szukający

18.01.2021 09:31

Czy na stanowisku magazyniera wymagane jest posiadanie uprawnień do obsługi wózków widłowych? Ktoś wie na ten temat coś?

09.02.2023 13:56

Dzień dobry, praca na stanowisku magazyniera nie wymaga uprawnień do obsługi wózków widłowych posiadanie UDT jest dodatkowym atutem.
2023

20.02.2023 08:07

Na stanowisko magazyniera nie jest wymogiem koniecznym posiadanie UDT lecz dodatkowym atutem, wiec jeśli posiadasz doświadczenie w pracy na magazynie aplikuj.
Yyy

23.08.2022 03:18

Witam, czy można się zatrudnić stale na jedna zmianę? Pozdrawiam

23.08.2022 11:56

Dzień dobry, praca na magazynie obejmuje dwie zmiany 6.00-14.00 oraz 14.00-22.00
zmora

05.08.2022 23:15

Moje doświadczenie na magazynie to 25 lat ze skanerem i wózkiem w jednym palcu w tym jako brygadzista 18 lat pytanie na jaką kwotę netto można liczyć podpisujac z państwem umowę do której by doszło oczywiście po przejściu kwalifikacji?

09.08.2022 10:16

Dzień dobry, zachęcamy do przesłania CV z numerem kontaktowym na adres [email protected]. Chętnie skontaktujemy się i z Panem porozmawiamy.

03.06.2022 12:32

Czy w DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ SP.K. pracuje się na open space?
Put in

03.06.2022 15:26

tak, na magazynie

17.07.2019 21:11

13.04.2022 10:18

Owszem spełnia! Możemy się pochwalić ponad 50-osobowym zespołem. Zapraszamy do aplikowania! :)

21.07.2019 22:12

13.04.2022 10:18

Panie Snake rekrutacja to proces wymagający czasu, nie zawsze uda nam się znaleźć odpowiednią osobę od razu. Słusznie Pan zauważył, że firma się rozrasta i w przeciągu kilku lat liczebność pracowników znacząco się powiększyła. Nie zatrzymujemy się więc i rekrutacja przebiega w trybie ciągłym.
Izabela

30.03.2022 14:42

Specjaliści ds. obsługi klienta - jaka znajomość języka jest wymagana? Muszę certyfikat mieć, czy komunikatywność na rozmowie to wystarczy? I ciekawa jestem, jak ten angielski jest wynagradzany :3

13.04.2022 10:13

Pani Izabelo, dziękujemy za zainteresowanie rekrutacją w naszej firmie do działu obsługi Klienta. Nie wymagamy certyfikatu jeśli chodzi o znajomość języka, chociaż jest on oczywiście cennym potwierdzeniem umiejętności. Najważniejsza jest dla nas znajomość języka w praktyce.
Tomasz

14.01.2021 15:42

Widziałem ogłoszenie na stanowisko magazyniera. Na jakie wynagrodzenie można liczyć ?, Warto aplikować?

22.06.2021 11:40

Dla zainteresowanych - informacja bezpośrednio od pracodawcy: każda osoba przed podpisaniem z nami umowy o pracę zapraszana jest na "dzień próbny " (płatny), aby kandydat zapoznał się z realnymi warunkami pracy na magazynie, zakresem prac oraz współpracownikami. Nowy pracownik przeważnie pracuje w duecie z doświadczonym magazynierem, zaś sama praca dotyczy kilku stref magazynu, w tym - strefy przyjęcia, strefy pakowania i wydania oraz lokowania towarów ma półkach. Jeśli obu stronom odpowiada zakres i warunki pracy, to z kandydatem podpisujemy umowę o pracę na okres próbny, który wynosi 3 miesiące ze średnim wynagrodzeniem 2300-2700 zł netto podstawy. Po okresie od jednego do trzech miesięcy - jeśli nowy pracownik wykazuje zaangażowanie w wykonywanie obowiązki - otrzymuje on dodatek frekwencyjny wynoszący od (usunięte przez administratora) do (usunięte przez administratora)zł netto. Tym samym kandydat wchodzi w system premiowy związany z ilością przerobionego towaru na magazynie. Ocena wysokości premii zależna jest od decyzji kierownika magazynu i wynosi od (usunięte przez administratora)do (usunięte przez administratora) zł netto. Po sześciu miesiącach najczęściej podnosimy wynagrodzenie podstawowe oraz wysokość dodatku frekwencyjnego. W przypadku, gdy nie widzimy dalszej możliwości współpracy z kandydatem, to rozwiązujemy z nim umowę, do czego mamy pełne prawo. Poszukujemy kandydatów, którzy odznaczać się będą zaangażowaniem w wykonywaną pracę, a ze swojej strony odwdzięczamy się wygrodzeniem wyższym niż średnia płaca związana z pracą na magazynie. Do naszego zespołu należą magazynierzy pracujący 3 lata i więcej! Ze względu na dużą dynamikę rozwoju nieustannie zatrudniamy osoby na stanowiska magazynierów, zaś sama rotacja jest na bardzo niskim poziomie. Większość negatywnych opinii jest redagowana przez byłego/ byłych ( 2-3 ) pracowników, którzy nie wykazywali chęci współpracy, nie odznaczali się zaangażowaniem i nie posiadali cech do pracy na takim stanowisku. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi warunkami pracy osobiście!
Jarek

21.03.2022 17:49

Czy ten dzień próbny jest płacony do ręki ?
Nowy pracownik

02.03.2022 22:57

Chciałbym poinformować wszystkich wieloletnich pracowników o tym że my nowi pracownicy zarabiamy dużo więcej od was na tych samych stanowiskach (mamy przynajmniej (usunięte przez administratora)zł więcej) jak już zabraknie wam na chleb to mogę was poratować paroma złotymi bo Tomek wam i tak nie da.

25.02.2022 18:58

Tylko w domitech, prwcownik z PGN dostaje kierownika.
Lolek

27.02.2022 20:01

Więcej sczegolow poproszę
Zainteresowany

22.01.2022 17:26

Dzień dobry, Widziałem, że firma dosyć często wrzuca ogłoszenia na stanowisko magazyniera. Chciałem aplikować, bo warunki opisane w ogłoszeniu wydają się być interesujące, ale martwi mnie trochę częstotliwość wrzucania ogłoszeń, no i wszedłem tutaj poczytać opinie, które nie są najlepsze. Naprawdę jest tak złe jak niektórzy tu piszą?
hola

25.02.2022 10:34

Musisz juz miec uprawnienia.
Zmija

09.02.2022 16:12

Nie polecam tego sklepu , sprzedają towar którego nie mają na stanie!Trzy razy robione zakupy I za każdym razem to samo brak towaru.Kiepska obsługa na infolini każdy co odbierze tel.mowi co innego, żenada
Bitek

05.01.2022 19:49

OGŁOSZENIA NA STANOWISKO MAGAZYNIERA CZEST SIĘ POJAWIA. DAJE DUŻO DoI MYŚLENIA.

10.01.2022 08:43

Ogłoszenie cały czas się pojawia, ponieważ na to stanowisko prowadzimy stałą rekrutację. Zapraszamy do aplikacji :)

08.10.2021 22:48

Ola

02.12.2021 08:39

Każdy pracownik musi wykonywać swoje obowiązki i nie ma co się przekomarzać kto robi więcej. Zadania wspomnianych wcześniej osób sporo się od siebie różnią ale są równie ważne. Nikt nigdy nie powiedział, że pracownicy magazynu są gorsi a zarzucanie braku szacunku do ludzi jest nie na miejscu. Anonimowe wylewanie swoich frustracji w internecie nie jest dobrym pomysłem na rozwiązanie konfliktu.
Płaz

03.12.2021 22:00

Pierwszy raz słyszę, że w firmie była rekrutacja wewnętrzna. Napisz coś więcej bo jesteśmy ciekawi jak ona przebiegała, kiedy była i kto został wybrany.

16.07.2021 10:52

Co jaki czas w Domitech Sp. z o.o. można ubiegać się o podwyżkę?

19.07.2021 11:57

Nie ma odgórnie ustalonego czasu, po którym można ubiegać się o podwyżkę. Mamy dziewięć różnych działów w firmie i trudno odpowiedzieć na tak ogólne pytanie. Każdy dział/ i/lub pracownik jest traktowany indywidualnie. Głównie pod uwagę brane są: zaangażowanie pracownika, efekty jego pracy oraz całokształt pracownika. Niemniej wynagrodzenia w firmie Domitech nieustannie rosną, są aktualizowane co pewien czas.

11.10.2021 15:13

Dzień dobry Pani Lidio. Oczywiście, że są okresowe podwyżki. Zapewniam, że poziom wynagrodzenia to nie jest najniższa krajowa. Podwyżki są ustalane indywidualnie z każdym pracownikiem i są odzwierciedleniem jakości jego pracy i zaangażowania.
Mateusz

15.02.2021 18:34

@Domitech.pl robicie w razie w szkolenia?

18.02.2021 09:02

Dzień dobry, tak - szkolenia w naszej firmie są realizowane. Zarówno te, które są obligatoryjne na danym stanowisku, ale także szkolenia specjalistyczne zewnętrzne. Dodatkowo pokazy elektronarzędzi odbywają się u nas kilka razy w roku, dzięki czemu każdy pracownik ma możliwość zdobyć potrzebną wiedzę teoretyczną i zdobyć kluczowe umiejętności praktyczne podczas testowania narzędzi różnych producentów.

05.07.2021 10:15

Jeżeli pracownik odbywa szkolenia, zdobywa konkretną wiedzę i staje się przez lepszym doradcą technicznym to z założenia lepiej zna dany asortyment, a także potrzeby klientów. Dzięki temu jako dobry handlowiec ma dużą ilość zadowolonych klientów - jeśli ma miejsce faktyczne samodoskonalenie się handlowca, to otrzymuje on wyższe wynagrodzenie podstawowe i premie.
piotrek

05.06.2021 15:02

Firma zamieściła ogłoszenie na stanowisko magazyniera. już nie pierwszy raz . Czy warto starać się o to stanowisko?

07.06.2021 09:41

Odpowiedź narzuca się sama - pewnie, że warto! Prawdą jest, że wystawiamy ogłoszenie któryś raz z rzędu, a powodem jest fakt, że powiększyliśmy swoje zaplecze magazynowe o magazyn wysokiego składowania. Jest to nasz drugi magazyn, a co się z tym wiąże - im więcej miejsca, tym większe zapotrzebowanie do pracy na stanowisko magazyniera. Z tego powodu zachęcamy do złożenia aplikacji :) Pozdrawiamy serdecznie - Domitech Sklep i Serwis

30.03.2021 12:11

Jaki dress code obowiązuje w Domitech Sp. z o.o.?

31.03.2021 10:22

Firma Domitech stawia zasadniczo na inne wartości niż cechy korporacyjności. Liczą się przede wszystkim dobra współpraca, skuteczność współdziałania oraz rozwijanie swoich umiejętności. W związku z tym tematyka dres codu nie znajduje u nas zastosowania. Stawiamy na człowieka, a nie na jego odsłonę wizualną, ponieważ wychodzimy z założenia, że to Pracownicy tworzą Firmę, a nie rodzaj stroju, który jest noszony.

Zostaw merytoryczną opinię o DOMITECH P. JANISZEWSKI T. WĄŻ SP.K.