brak logo

Allegro

Warszawa

Opinie o Allegro

Jakub 2009-01-07 13:47:19
dobra firma mozna polecic, atmosfera jest wporzadku
ALLEGRO 2009-08-27 13:57:13
ALLEGRO TO BANDZA [usunięte przez moderatora] BLOKUJĄ KONTA JAK IM SIĘ PODOBA , ZMIENIŁEM NR. TEL. OD RAZU ZABLOKOWALI JESZCE NAPISALI ŻE KTOŚ Z MOJEGO KONTA KORZYSTA . A PROWIZJE TERAZ PODNIEŚLI TRZEBA COŚ INNEGO WYPROMOWAĆ I UCIEKAĆ Z TEGO SYFU
karol 2012-05-23 10:42:54
ciekawa firma, godna polecenia - duze mozliwosci awansu.
anulka 2013-06-02 17:17:12
Po tym jak [usunięte przez moderatora] interfejs serwisu ostatnio nikt normalny nie składa tam podania
lala 2014-09-26 13:13:42
pracowałam i w życiu nie chciałabym się ponownie zatrudnić
xyz 2014-11-15 01:23:54
kiepska atmosfera i korporacyjne zagrania, nie polecam
Romek 2014-11-19 21:32:22
ciężko powiedzieć ponieważ ludzie spoko, ale chociaż będziesz najlepszy z najlepszymi wynikami to i tak nie znasz dnia ani godziny kiedy wylecisz.
a dlaczego nie ma opinii o firmie ? ponieważ podpisując umowę podpisujesz że nigdy nie będziesz wypowiadał się publicznie na temat firmy.
1
hope 2014-12-20 18:09:05
znalazłem ostatnio informacje , że jeśli chodzi o sektor, o branże związane z działalnością internetową to allegro jest jednym z najbardziej pożądanych pracodawców na jakich można w tym kraju trafić. Dlatego nie do końca chce mi się wierzyć w negatywne opinie które pojawiają się momentami na tym forum
lucjan gąbka 2015-02-18 18:18:18
moja specjalizacja marketing - grafika - informatyka, myślicie że obecnie są jakieś stanowiska zatrudnienia u nich na których mógłbym się sprawdzić i rozwinąĆ? wiem że oni w cv wyglądaliby imponująco ale pewnie kolejka chętnych jest ogromna. jakie trzeba spełnić wymagania i mieć kwalifikacje żeby się do nich dostać?
allon 2015-03-04 21:22:42
Allegro jest dynamicznie rozwijającą sie firmą i zagrania korporacyjne jak napisał xyz to chyba norma w takich firmach - tylko zależy jak kto rozumie "zagrania korporacyjne". Bo mi akurat ten zwrot z niczym złym sie nie kojaży. Nad taką firmą trzeba zapanować i jakoś sobie radzić z pracownikami, uważam, że w praktykach korporacyjnych nie ma nic złego.
Mamim 2015-03-19 00:43:31
A tak w ogóle czy Allegro samo w sobie nie jest zarejestrowane w Poznaniu? Co w takim razie robi warszawska siedziba? Allegro jest znane i może dlatego jest aż takie ciśnienie na pracę u nich - chociaż nikt tego nie wie jak się pracuje w takiej wielkiej firmie to na ślepo wiele ludzi chce.. Czy można chociaż liczyć na dobre warunki?
jestem robotem, robie w sobote 2016-09-19 07:43:54
nie polecam. wbrew pozorom zarobki są kiepskie, brak mozliwosci awansu. sa uklady i ukladziki i lepsze stanowisk zostie zaproponowane funflom dyrektora, nie dobrym pracownikom z wieloletnim stazem. oczywiscie zatrudnianie rodzinki na porzadku dziennym. coraz wiecej wymagaja, a coraz mniej oferuja. w firmie coraz gorzej. nie polecam.
Oszukany 2016-10-08 17:46:26
Firma tragiczna. Zostałem oszukany na Allegro. Sprzedający otrzymał zwrot towaru niezgodnego z opisem i nie zwrócił pieniędzy. Poproszony o pomoc Dział Wsparcia Allegro po przesłaniu kilku e-maili stwierdził, iż musi zostać bezstronny i zamyka sprawę a ja mogę wystąpić na drogę cywilno prawną. Słowem zatwierdził w majestacie prawa popełnione przestępstwo. I tak zostałem bez pieniędzy i towaru. Pracownicy Allegro nie posiadają nawet elementarnej wiedzy o ustawie umożliwiającej zwrot towaru zakupionego przez internet w okresie 14 dni bez podania przyczyny. Nie potrafią niczego wyegzekwować. I oni mają służyć nam klientom jako pomoc i wsparcie - kpina. Wszystkie programy ochrony kupującego nie działają. Jest to typowa zagrywka marketingowa. Zalecem omijanie szerokim łukiem tej firmy. OLX przebija Allegro na każdym kroku.
Pomocna dłoń 2016-10-08 23:26:31
Koleś ma rację. U nas wiele osób nie ma zielonego pojęcie o ustawach i obowiązujących przepisach. Pomoc i załatwianie spraw leci na żywioł, raz się uda i ktoś się nie zorientuje, innym razem tak jak ten koleś wie o czym mówi i się nie udało. Chłopie idź z allegro do sądu. Wygrasz proces. Nie poddawaj się. Większość pracowników jest z Tobą.
dobrazmiana 2016-10-14 11:01:24
Kilka lat stażu w Allegro i mogę potwierdzić, że są układy i układziki. Zatrudnianie znajomych bez kompetencji i jakiejkolwiek wiedzy jest żenujące. Znajomi osób decyzyjnych awansowali najszybciej. Najgorsze, że praca tych osób przekłada się na realizowany projekt. Dodatkowo wytknąć niskie kompetencje osób z HR BP - brak komunikacji, udawanie że problem nie istnieje. Osobna kwestia to IT, można spotkać świetnych specjalistów, osoby zaangażowane, ale jeżeli jesteś kiepski, bez ambicji, a na swoich fachu się nie znasz to w tej firmie krzywda Ci się nie stanie. Jest sielankowo, dlatego praca w IT, to dobra fucha, aby trwać. Ci bardziej ambitni po zorientowaniu się, że firma nie zapewnia rozwoju uciekają. Problem jest też w tym, że nikt za nic nie odpowiada, odpowiedzialność się rozmywa, więc wszyscy mają wszystko w ....

Za pracodawcą przemawiają długie przerwy, 1h wyjście na miasto i nikt nic nie mówi. Możliwość darmowego kursu językowego, przedszkole na miejscu. Taka ciepła posadka na złe czasy.
Jowi 2016-10-14 14:04:40
No ja to bym bardzo chciał pracować w allegro, sądzę, że nawet nie ma powodu aby wyjaśniać, przecież to chyba największy Polski portal aukcyjny, praca tam to musi być niezły prestiż i zabawa, jak płacą?
Programista 2016-11-07 20:34:04
Jestem 1 rok w allegro, wynagrodzenie 7000pln.
1
xyz 2016-11-21 15:58:39
Co możecie napisać o pracy w allegro?
Atmosfera, zarobki (podajcie mniej wiecej stanowiska), bo widzę ze szukają ludzi, dev, testy itd...
Zostaw swoją opinię o Allegro - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Allegro