Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-01-06 14:25:21 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o ELECTROLUX Poland - Świdnica. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
była - 2009-06-20 11:39:14 odpowiedz | cytuj
ze swojej strony mogę wypowiedzieć się tylko o pracy biurowej, w biurach panuje duża rotacja w większości przypadków spowodowana kiepskim zarządzaniem, ogólnie panuje duży bałagan (jak wszędzie), warunki finansowe są przeciętne jak na ten region i bez rewelacji [treść usunięta przez moderatora] ocenę dostateczną dałam tylko ze względu na duże możliwości zdobycia doświadczenia i wynagrodzenia wypacane w terminie
pracownik - 2009-10-05 12:12:43 odpowiedz | cytuj
Popieram ciebie i cały czas się zastanawiam gdzie jest państwowa inspekcja pracy to co się tam robi to przegięcie a jak człowiek powie coś za dużo to zaraz wypowiedzenie i żegnam.A kadra z tego wyższego szczebla to nawet nie umie powiedzieć dzień dobry jak przychodzi na stanowisko pracy innej osoby,a jak trzeba zrobić coś dla nich to czyli zostać dłużej to już inaczej pod chodzą do człowieka.Teraz prawdo podobnie mają przyjmować jestem ciekawy co obiecają ludziom ,bo obiecują dużo tylko mało robią:):):):):):):)
anonim - 2009-10-23 16:32:12 odpowiedz | cytuj
Jeśli chodzi o zarobki to nie jest tu najgorzej- zarobki w głównej mierze zależą od premii. Kierownicy są w porządku jeśli się nie ściemnia. Normy są trochę za wysokie, ale da się wyrobić. Co do traktowania ludzi jak bydło- to ja czegoś takiego nie zauważyłem. Praca jest dobra na krótki okres czasu, lub gdy ma się do niej odpowiednie podejście.
Arminn - 2009-10-23 21:27:54 odpowiedz | cytuj
Nie rozumiem tych którzy zle się wypowiadają na temat tej firmy,pracowałem ponad rok czasu w Electrolux-Świdnica,może zarobki nie powalały z nóg ale całkiem dobrze wspominam ten zakład.Co do kierownictwa,wszędzie się wymaga a kadra zarządzająca jest od tego żeby był porządek i dyscyplina.Jeżeli komuś jest to nie na rękę,niech się zwolni i poszuka nowej pracy...Powodzenia.
pracownik - 2009-10-25 07:56:03 odpowiedz | cytuj
Widzę że chyba dawno tam pracowałeś bo teraz byś tak nie mówił tam człowiek sie nie liczy tylko liczniki detali. No i przyszli nowi co do których inaczej byś teraz śpiewał.Wróć to zobaczysz jak szybko zmienisz zdanie jak poznasz pana N.:):):):):):):):):):):):):):)
pracownik - 2009-10-30 23:01:01 odpowiedz | cytuj
Pracuje już jakis czas w ELECTROLUXSIE jestem zadowolony.Praca jest dobrze zorganizowana można dorobić w godzinach nadliczbowych.Wcześniej pracowałem w Kobierzycach u koreańców,kto tam był zatrudniony to wie jaki to "miód"syf-malaria!!! Nie ma co narzekać firma się cały czas rozwija przełożeni są spoko przynajmniej moi jest ok!
suros - 2009-11-02 20:46:59 odpowiedz | cytuj
A ktoś się orientuje jak jest w Centrum Informacyjnym w Krakowie?
Miron - 2009-11-16 21:13:07 odpowiedz | cytuj
Witam! Chciałbym wypowiedzieć się na temat pracy w firmie o nazwie Elerctrolux (Świdnica). Na wstępie chciałbym w 100% poprzeć wszystkie negatywne opinie na ten temat. Electrolux ma być (jest) firmą zatrudniająca ludzi, tylko dlaczego bardzo poważnie zaczyna przypominać Mi to zatrudnianie zwykłych zwierząt typu wól roboczy. Praca w Electroluxie wykańcza zarówno fizycznie jak i psychicznie. Tak zwani liniowi robią dokładnie NIC, więcej tak zwanego ściemniania po kątach, niż zwykłego ludzkiego zachowania typu: daj pomogę Ci, podam Ci to, czy tez zwykłe, choć popracujemy razem to będzie szybciej wyrobić dzienna normę. NIE nie ma tego, a wręcz przeciwnie jest ciągła pogoń za tym, żeby osiągnąć ten nieosiągalny dla normalnego człowieka target. Jestem mężczyzna, ale martwi mnie również fakt, iż kobiety bardzo często godzą się na to, aby wykonywać prace z którymi przeciętny, zdrowy, młody mężczyzna nie dalby sobie rady. Szkoda mi Was (bo kocham ludzi) i tylko tyle mogę powiedzieć :( Tyle o pracy na montazu. Jednym slowem jedna wielka przestroga dla tych którzy złożyli juz papiery [treść usunięta przez moderatora] i czekaja w nadzieji na to, iz dostaną kiedyś tam, jakąś tam fajna posadkę. Ludzie jedyny pozytyw który ciśnie Mi się na usta jest taki, iż pracownicy [treść usunięta przez moderatora] na montażu sa naprawdę cudownymi, mądrymi oraz jak to się mówi do rany przyłóż ludzmi, martwi Mnie tylko to, ze niestety, ale gotowi do tego żeby robic coś wbrew ich zdrowiu czy też przekonaniu :( Chciałbym jeszcze podzielić się z Państwem moją opinią na temat kadry kierowniczej, kadry która mimo iż wydawało by się, że w skład jej winni wchodzić ludzie reprezentujący pewien stopień inteligencji, dobrego wychowania, czy tez zwykłego czasami ludzkiego zachowania. No niestety to Oni tu rządzą i przyszło Mi tylko nad tym głęboko ubolewać. Ja swoje dokumenty na przykład wypełniałem, owszem przy pracowniku biurowym, ale na stojąco, gdzie zwykle: Proszę niech Pan/Pani usiądzie WSZĘDZIE, tylko nie tu, jest na porządku dziennym. [treść usunięta przez moderatora] Ludzie nie zamieniajcie miejsca pracy w obóz pracy proszę Was!!! Gdzie szacunek, tolerancja. Ale wiecie co jak to się mądrze mówi: What Goes Around... Comes Around czyli wszystko co złe, kiedyś wróci do Tych co to zło siali i rozprzestrzeniali ja jak zarazę. Powodzenia ludzie i trzymam kciuki.
pracownik - 2009-11-19 09:27:58 odpowiedz | cytuj
W pełni popieram to co napisałeś. Cała produkcja jest ważniejsza od wszystkiego a czy sprzęt na którym się to robi jest sprawny to ich zbytnio nie interesuje norma ma być zrobiona , a jak jakaś maszyna nie idzie to pada pytanie " czemu to nie idzie".A co do kadry kierowniczej to na jednej dłoni można policzyć osoby które mają jekie kolwiek pojęcie o tym co tam się rob[treść usunięta przez moderatora].
mobus - 2010-01-03 17:59:29 odpowiedz | cytuj
oj calą prawde piszecie o tym badziewskim zakladzie istna parodia sama prawda a kierownictwo lidezy to parodyści nie polecam tej firmy
pracownik - 2010-01-04 19:31:28 odpowiedz | cytuj
Witam, dołączę się do dyskusji - kierownik magazynu wykonuje polecenia innego nie nadającego się do zarządzania kierownika, który również nie ma pojęcia o kierowaniu ludźmi- czytaj: traktowaniu godnie innego człowieka. Popieram byłego pracownika i jego komentarz z października: najgorszy okres w mojej całej "karierze". Niech Bóg ma w swojej opiece wszystkich. Pochwała piekła Dantego: porzućcie wszelką nadzieję ci, którzy tu wstępujecie... A na chleb zarobić trzeba... :(
Kloszi - 2010-01-08 20:59:24 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich niezadowolonych, jak i tych, którzy nie mają nic przeciwko "ciężkiej" sytuacji w firmie Electrolux w Świdnicy. Sytuacja w firmie nie jest "kolorowa" - zakład jest nowy, niedoświadczony, "nękany" nowymi projektami. Każdego dnia borykami się z wieloma problemami, czy pracując "na linii", w magazynie, emaliernii, gluingu ..., chciałbym, aby każdy z Was (pracowników) - czytający ten tekst zwrócił uwagę ile poświęcenia, dobrych chęci, wytrwałości zostało włorzone w to , aby około 500 ( pięć set) osób miało zatrudnienie - nie tylko tych "złych" , ale tych , którzy mają dzieci, są samotni, mają problemy - proszę spójżcie na to pozytywnie. Nie zmienia to faktu , że sposób zarządzania, traktowania pracowników pozostawia WIELE do życzenia. Mam nadzieję , że wiele niedociągnieć zostanie poprawionych w najbliższym czasie ! Czego sobie i Wam życzę ! Kloszi
pracownik - 2010-01-13 17:25:22 odpowiedz | cytuj
Witam, ja również dołączam się do negatywnej opinii, dotyczącej Electrolux Świdnica. Na początku podkreślę, że kierownicze stanowiska(nie dotyczy to wszystkich kierowników) zajmują ludzie niekompetentni, którzy może posiadają jakąś wiedzę i doświadczenie dotyczące ich sfery kierownictwa, ale nie ma to odzwierciedlenia w rezultatach ich pracy...nie potrafią też zarządzać ludźmi, którzy przychodzą do pracy pełni energii i wysoko zmotywowani....szybko jednak ten poziom motywacji opada... dlatego też często pracownicy wykształceni, osiągający dobre wyniki w swojej pracy odchodzą...nie wytrzymują nerwowo, nie chcą być więcej traktowani przedmiotowo!!! [treść usunięta przez moderatora] jeśli byłoby ok., czy pracownicy sami rezygnowaliby z pracy ???!!![treść usunięta przez moderatora] Mam nadzieje, że może wkrótce coś się zmieni w tej firmie na lepsze:) Trzymam kciuki za Was Pracownicy Electrolux Świdnica:)
kaskader - 2010-01-23 00:46:58 odpowiedz | cytuj
Czy mógłby mi ktoś napisać jak przedstawiają się zarobki w electrolux - świdnica na magazynie - operator wózków a jak na produkcji?
Robin - 2010-01-23 12:07:24 odpowiedz | cytuj
Zarobki są bardzo wysokie,praktycznie nie ma różnicy czy magazyn czy produkcja.Wszyscy są bardzo szczęśliwi i uśmiechnięci...:)
pracownik - 2010-01-23 18:02:53 odpowiedz | cytuj
Robin piszesz bzdury jakich mało nie wprowadzaj ludzi w błąd wszystko zależy o jaki dział chodzi ale prawie wszędzie jest beznadzieja .Jak ci obiecają że na razie na okresie próbnym będziesz miał mało a później ci ktoś obieca więcej to nie wież bo mi już taką obietnicę złożyli i nici z niej. Dlatego jak ci ktoś obiecuję jakieś większe pieniądze to poproś o zapisanie tego warunku w liście intencyjnym.
kaskader - 2010-01-23 19:45:50 odpowiedz | cytuj
A czy możesz mi napisać ile zaproponowali brutto na początek a ile obiecywali że będzie później bo w końcu się nie dowiedziałem
pracownik - 2010-01-24 10:24:41 odpowiedz | cytuj
Powiem ci że dają około 1500+premia do 20%. Wszystko co obiecują to ściema ,a robią tak chyba z tego powodu że by tylko złapać jakieś dodatkowe ręce do pracy .Powiem ci tylko tyle jak masz pracę to zastanów się czy nie wpadniesz z deszczu pod rynnę.
anonim - 2010-01-24 13:43:27 odpowiedz | cytuj
Każdy traktowany jest indywidualnie,ja na początek dostałem 1800 brutto plus premia,ponad rok temu teraz mam 2100,nie jest zle.Polecam Electrolux!
anonimowy opiniodawca - 2010-01-24 16:57:58 odpowiedz | cytuj
Chyba nie wiesz, co polecasz ludziom????!!!!
luna - 2010-01-24 21:09:50 odpowiedz | cytuj
Piszecie ,piszecie,jeśli ktoś nowy chce spróbować swoich sił w ELX,niech działa składa CV-kę i na przód w żadnej firmie z udziałem kapitału z UE czy KOREA jak pod Wrockiem nie ma kokosów,takie nasze życie.Może wyjedzcie do Anglii,Niemiec,Skandynawia czeka na Was,przecież jesteście inteligentni,znacie języki.................
kaliber - 2010-01-24 21:33:53 odpowiedz | cytuj
o czym ty piszesz-jakie jezyki?kto umie,ten moze jechac.sa firmy z kapitalem zagranicznym ktore godnie traktuja pracownikow .
luna - 2010-01-25 11:44:09 odpowiedz | cytuj
Kaliber,proszę bardzo wymień te firmy....?????
kaliber - 2010-01-25 18:59:24 odpowiedz | cytuj
przykład zza płota- Colgate-Świdnica