Amica Wronki S.A.

Mickiewicza

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 574 ocen.

Opinie o Amica Wronki S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.

Malami

Czy ktoś mi odpisze jakie ma zarobki nowo przyjety pracownik?

Aa
@Malami 23.02.2018 19:08

Bardzo słabo

Pozdrowienia2018

Serdecznie pozdrawiam wszystkich pracownikow Amiki. Tych co ładnie zarabiaja i tych co nędznie. Tych co zapierdzielają licząc na awans i tych co odwalaja 8 i ida do domu. A i pozdrowienia dla przyjaciół z Ukrainy a w szczególności dla jednej pani co wnerwia wszystkich albo prawie wszystkich dookoła. Marzę aby już nie dostała wizy albo ruszyła na zachód. Wiosna nadchodzi będzie lepiej ludzie????

Bocdfmj
@Pozdrowienia2018 21.02.2018 11:46

Kiedy wy pojmiecie ze komuna sie skonczyla tania sila robocza sluzy do tego zeby tanio produkowac i osiagac wysokie wskazniki przychodow nie ma znaczenia narodowosc wyksztalcenie karalnosc czy niekaralnosc tylko wydajnosc jezeli pracownik jest wydajny jego rola na tym sie konczy

Micha
@Bocdfmj 21.02.2018 13:53

Nawet z Magistrem będziemy tam pracować .

ciekawski ;)

Witam, Czy to prawda że rok temu cała brygada wyleciała za kradzieże albo jakieś kombinacje. Ich brygadzistą był R.M. ? W naszej firmie teraz on pracuje i ma się za niewiadomo kogo a plotki dość szybko do naszej firmy przyszły ?

Kiytr
@Martyna 17.02.2018 17:32

No wlasnie. Ludzie co sie z wami.stalo wielu z nas ppamieta lata do tylu Polska goscinnosc ludzie zycliwi uprzejmi w zyciu w pracy jest wolnosc jest kosciol a wy jak hieny bezbozna komuna lepiej ludzi wychowywala jaki przyklad dajecie opamietajcie sie

Lllllll
@Kiytr 20.02.2018 03:10

Kolezanki i koledzy w tym wyścigu na kto kogo bardziej oczerni tutaj nie umklo wam czasami to jaka podwyzke w lipcu dostaniemy?I raczej nam nie zależy żeby godnie zarabiać brawo góra się śmieje o to chodziło

Kinder

Niech sie ktoś zainteresuje co robią ludzie na naktorych działach w niedzielę na nockavh

monika
@Jjjj 19.02.2018 10:29

poprostu komus zal (usunięte przez administratora) sciska albo ma za malo roboty ze obserwuje kto gdzie chodzi dobrze ze zainteresowana pani z 600 nie napisala ile czasu wspomniana osoba spedza czas na innym dziale

Wiedźma
@monika 19.02.2018 11:25

A mnie rozpier...ala to jakim trzeba być żalosnym typem żeby przychodzić nawalonym do roboty ale żeby nie było weekendu to jeszcze była bym w stanie zrozumieć zresztą tak ciężko wytrzymać 8 godzin???? Moim zdaniem nałogowym alkoholikom nie powinno dawać się szansy bo i tak się nie wylecza za to potrafią nieźle utruc zycie innym pracownikom

Zawiedziony

Dali k.. podwyżki , zmienili premie i tak h... z tego wyszedł.Jest mniej niżprzed temu. Pozdrawiam związki zawodowe co tak dzielnie walczą o swoje stołki.

1234
@Zawiedziony 10.02.2018 10:51

związki zawsze walczą o swoje tylko

Szef
@1234 17.02.2018 11:49

Dokładnie . A my będziemy ziemię jeść nie długo przez te nasze zarobki !

Bonaparte

Śmiać mi się chce czytając te pierdy o strajkach i co nie tylko dlatego że już przez to przechodziłem na nieistniejących już Lodówkach w bodajże 2008 roku... Pamiętam do dziś jak LH z logistyki jeździł widlakiem po Lodówkach i Pralkach praktycznie tylko wśród młodzieży i nakłaniał do podpisywania petycji i podwyżek.... Co się potem okazało pomysł wyszedł od logistyków i operatorów którzy wcale tak mało nie zarabiali a na liście było 80 procent małolatów... Stąd mój apel do Was moi drodzy młodzi pracownicy nie dajcie się zwodzić starym z jakimiś strajkami bo Wy pójdziecie w bój przed biurowiec a oni będą ssać kciuka ze strachu i zza roga oglądać rozwój sytuacji.... Pamiętajcie że dla nich jesteście tylko mięsem armatnim do napieprzania i że utopiliby Was w łyżce wody bo "młody to młody lać na niego poradzi sobie".... A to Wy jesteście solą tej ziemi i substancją narodu.... Czołem!!!!

Melin
@Eryk 05.02.2018 11:14

Mlody stary pracownik, wazne zeby byc dobrym czlowiekiem dla siebie i innych

Rfhhff
@Bonaparte 04.02.2018 12:42

Za komuny kradli wszystcy w miare po rowno teraz krasc moga ci najblizej koryta 46 osob posiada taki majatek co 3,5miliarda ludzi na ziemi, nie wiem co lepsze krasc po rowno jak kiedys czy to co jest dzis

Maczo

Ja bym tak chciał by się W końcu wzięli ,za tych którzy albo sobie nie przychodzą do pracy ,albo nom stop biorą urlopy na telefon albo coś innego , ponieważ starzy dobrzy pracownicy jak chcą dostać urlop to oczywiście przeważnie problem jest ! A taki który leci w kulki zawsze dostanie . . I gów.. mu zrobia .

walek

O widze znowu o klejeniu to warto napisać ze wczoraj znowu doszlo do mobbingu ze strony koordynatora na pracownicy o kant (usunięte przez administratora) rozwalić ten kodeks etyki panie R miej jaja i zrezygnuj bo nie dajesz rady zaden z pana facet skoro wyzywasz sie na kobietach a facetow to co najwyzej mozesz pod...rdolic czasy co ujezdzales po ludziach jak po scierach juz minely na zawszw....

Lowe
@klejenie 28.01.2018 14:29

A co masz ochotę na romans z lovelaskiem. Otóż ten słynny lovelas to ja! Zainteresowana???

Klejenie
@Lowe 04.02.2018 14:51

A to zalezy czy masz aktualnie ochotę na kolegę czy kolezanke

Kruszynka

Witam. Interesuje mnie jaką stawkę na godzinę ma nowy pracownik? Z góry dziękuję za odpowiedź

ted

Hej robotnicy Amiki jak to jest z waszym życiem macie Wy w ogóle jakieś pasje marzenia cele?? Jak to jest żyć za 1400 złotych tak jak to było w styczniu??? Sorry ale oglądając Wasze radosne twarze podczas oglądania magazynu to zaczynam rozumieć że jesteście we właściwym miejscu i zarabiacie właściwe pieniądze...1400 złotych?? W 2018 roku??? Skandal.....

gosc
@ted 29.01.2018 00:59

Po co wiecej ? Rachunki , pseudo jedzenie z biedry i po pracy malpka na cpn i wojaki wiec jest dobrze , nie rozumiem tego narzekania.. Strajk ??? BUHAHAHAHAHAHHA Taniej wychodzi bilet do UK

anonymous
@Od 02.02.2018 08:41

To nie jest prawda!

rebel

Witam.Interesuje mnie praca w amice na,ślusarza w narzędziowni czy w lean manufakturing zastanawiam sie czy warto do tej firmy aplikować slyszy sięnegatywne opinie o pracy w tej firmie czy tak faktycznie jest???

wpg
@Zenek 23.01.2018 08:46

W narzędziowni pracują przydupasy ale nie wszyscy

Zenek
@wpg 24.01.2018 00:26

Ale odkrycie!!!!!!!!

Pracownik

W tym roku trzeba zgłosić wszystkich roboli na pracownika Roku to może dostaniemy miejsce parkingowe :-) A tak na marginesie to są chyba jakieś ,,jaja,,

123

Mam pytanie. Czy wykonując jakąś pracę w godzinach pracy jest to działanie społeczne? Czy zaniedbywanie swoich obowiązków?

123

Ja tu raczej miałem na myśli pracownika roku.

Zły2018
@123 26.01.2018 08:32

Pracownik roku to najwieksza wtopa tej firmy. A reszta co ciężko pracuje i dojeżdża wlasnym autem na nocki itd i nie ma gdzie zaparkowac i w końcu zostawia samochod w błocie to do diaska co????to nie jest pracownik roku???? Zróbcie coś z tym parkingiem i wyjazdem bo zwariowac mozna. Pracownik roku śmieszne. A robole do pracy.

Ktoś

Co trZeba zrobić by w amice awansować?

+++++++
@Ktoś 15.11.2017 15:28

Zapytaj się Moniki z inwentaryzacji na WPG to Ci powie. Próbuje, próbuje aż jej wyjdzie . Tylko jeden warunek musisz spełniać musisz być płci żeńskiej :)

oooo
@+++++++ 22.01.2018 22:36

jakie były jej metody??

Robol

Kto powinien sprawdzać ceowniki ?czy trzymają . ?

tidżej

Tak, w sumie, jak wy ludzie żyjecie za takie pieniądze? Jak można się utrzymać za 1700 złotych?

Graz
@anonymous 17.01.2018 21:12

Wiecie gdzie jest biuro poselskie pis to idzcie i poproscie o 500+ do wyplaty.

gosc
@anonymous 17.01.2018 21:12

To jest k.. dramat p.. wyzysk w pieknym kraju.. wspolczuje

I tak to nic nie da

W zakładzie z takim potencjałem i takimi zyskami jak Amica absolutnym minimum powinno być 2tys netto dochodu miesięcznego.... co tego ze państwo daje obywatelom 500+ skoro tylko patologi korzysta z tego przywileju na pierwsze dziecko... człowiek pracujący uczciwie nie dostaje od państwa żadnego wsparcia, a i pracodawcy nas wyzyskują.... jeśli małżeństwo pracuje na Taśmie i oboje dostali tak cudowne wypłaty po 1200-1500zl to żyją na skraju ubóstwa!!!! Dyrekcjo obudź się!!!! Twoich pracowników nie stać na porządne jedzenie!!! Jeśli pracownik kupił jakimś cudem mieszkanie na kredyt to jego wypłata w tym wypadku idzie na opłaty z nim związane... a gdzie jedzenie? Gdzie zapewnienie dziecku czegokolwiek? Gdzie wyjazd na wakacje za takie pieniądze?! Przestańcie udawać, ze nie widzicie tam na górze jak nędznie zarabiają wasi pracownicy

Zdesperowany
@I tak to nic nie da 18.01.2018 11:53

Dobrze napisana wypowiedź. My też pracownicy produkcyjni chcemy godniej żyć. A nam nie wystarcza od 10tego do 10tego. Litości!

Greg
@I tak to nic nie da 18.01.2018 11:53

Jak to dobrze że nie przyszło mi pracować w amice i samsungu,bo to jeden wielki gnój.Masakra.

Powyplacie

A jak tam wyplaty? Zadowoleni wszyscy?

Nie amica
@Nie amica 11.01.2018 23:53

Wstyd jak człowiek czyta na ty emplo jak się naparzaja z tych 200 schodków bo było warto wejść.kuzwa ja mogę zapłacić żeby tam wejść tylko niech dadza nam normalne podwyżki nie jałmużnę. No ale w amice 200 stopni daje ogrom szczescia

Parodia
@Powyplacie 11.01.2018 11:33

Takie, że wstydzą się rozdać, kartek płacowych za grudzień. Może będą 15?

Magik

Jak tam kaizeny na klejeniu .

Magik
@Ciekawy 12.01.2018 22:58

Ci powinni dostać co robią normy wyrabiają się ! chomik za co dostał ?

Kaizen
@Magik 13.01.2018 06:53

Za nadgodziny

Mamb..

Szczęśliwego Nowego Roku dla kleików z WPG Doroty ,Justyny, Ani .Jaki awans 2018 sobie załatwicie za......?

Amica
@Rodzina 11.01.2018 07:45

Zgadza się zresztą macie tam na klejenia takiego podstarzalego jelonka zonatego miał więcej kochanek jak włosów na głowie a w domu maz idealny

klejenike
@Amica 11.01.2018 09:23

kto to?

ciekawy swiata

kiedy jest postoj latem?

Witaj
@Master 10.01.2018 12:25

Potwierdzam że niema

twoj stary
@Witaj 10.01.2018 12:57

od 30.07.do 15.08 czyli pewnie znajac zycie 3 tyg

Zainteresowany

Podpowiedzcie mi czy ta oferta dla inspektora BHP jest jeszcze aktualna? Jak przebiega rekrutacja? Pakiet socjalny jest w firmie super!

Choinka
@Heh 04.01.2018 20:19

Wasze wypowiedzi i to jaki poziom reprezentujecie nie jest warte 1.700zl. Amica to chyba ostatni zaklad w ktorym ktos byl na tyle niepowazny zeby za "robolami" stanac.

Nareszcie
@Choinka 05.01.2018 18:12

Dlatego pochod majowy zostal zastapiony pochodem trzech kroli.

Zwykły

Dlaczego kontrola.bhp.magazyn cdk mają imprezy z funduszu zakladowego a inni pracownicy nie!!!

Nnnnnn
@Zwykły 06.01.2018 23:44

Bo my mamy sped bydła raz w roku we wrzesniu

pis

Duzo osób z Amici czeka na przejscie na emarytury...te wczesniejsze dzieki PiS partia jak i ekonomisci oderwani od rzeczywistosci mysleli ze ludzie beda masowo pozostawac na kolejne dwa lata w pracy i sie przeliczyli, nikt przy.. kobiety musialyby pracować 7 lat dlużej nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie pracowac dwa lata dluzej w takich warunkach i z podejsciem do ludzi... i to nie dotyczy amici ale calego kraju, dlatego ludzie poszli do wyborow choc wcale nie utozsamiaja sie z PiS i pogladami tej partii, poszli bo partia dala im szanse na wyrwanie sie z takich molochow... i PiS bedzie miec w nastepnych wyborach 60% poparcia... nie wazna ekonomia to ze maslo kosztuje 7 zl, ze dochodza nowe podatki glosuja na nich Ci którzy wczesniej uciekna z takich montowni na emerytury, Ci ktorzy otrzymaja 500+, mieszkanie + a ludzie w montowniach typu Amica beda naginac z coraz wiekszym wysilkiem i z coraz wiekszymi obciazeniami podatkowymi... ale nie ma sie co dziwic liczy sie teraz i tu! A to ze wzrost oparty na konsumpcji w przekroju kilku lat doprowadzi do duzej inflacji - (przyklad masła) to nie wazne ludzie dobrze robicie głosujcie na PiS i wykorzystujcie system do puki mozecie i jest okazja.

heh
@pis 18.12.2017 13:29

100% racji. Jeżeli ktoś uważa jeszcze GP jako źródło informacji to jest naiwny. W każdym artykule obraca informacjami, jak pani redaktor wygodnie.

Trol
@heh 26.12.2017 08:38

Teraz to nikt w gazetach tych postow nie pokazuje tylko to co wygodne. Ale manipulacja

Zastępca

Chomiś do pracy , tyły są :D to nie jest ubieranie choinki :p

Handlowy

Zarobki , obowiązki, sama kultura pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego ? Ktoś ma jakieś konkrety ?

Nieważne

Na emalierni koordynator K.Z.gnoi ludzi od lat.!!?!!Kierownik wie o tym ale udaje że niema problemu.

Były
@Rom 23.12.2017 19:37

W dalszym ciągu tak wygląda ????????????

koor
@EUR 21.12.2017 16:39

Pasują do siebie żyją w obłudzie i kłamstwie.

bezrobotny misiek

Ile teraz się zarabia w amice, z premią, bez nadgodzin? Netto na rękę. Umowa przez amicę, pierwszy rok pracy, na stanowisku montera?

Znawca
@bezrobotny misiek 25.12.2017 16:33

1700 zl -160 godzin i bedziesz pracowac jak w akordzie czyli biegiem

Robak

Co tam u szczurka ?

Myszka
@Ja 19.12.2017 09:04

Tego co jako jedyny koordynator by mógł by się wziąść do roboty :D tak jak to robią inni koordynatorowie chociaż nakrywe by mógł jechać .Ale lepiej patrzeć czy ludzie robią czy nie i sapanie się .

dziewczyna gangcera
@Myszka 20.12.2017 13:38

szczurek to potrafi sie drzec na ludzi i wieko jechac

hgryg

Z 250zlotych premii za brak L4 zrobilo sie 174 choć do 380 nie muszą chyba odciągać podatku .. Jesli sie mylę niech mnie ktoś poprawi... Tak czy owak to jest po prostu śmiech na sali pewnie musieli zrobić złodziejom te paczki na święta o które ci tak zabiegali haha

robol
@gosia 18.12.2017 15:52

kolejna... Gosiu 174 zł nie dostałaś na święta tylko z racji braku L4 z Twojej strony. Kwota była ustalona już latem więc nie wiem czym jesteś zaskoczona

Jozin
@robol 18.12.2017 14:47

No bo widzisz to jest tak, my to sie na wszystko godzimy, co innego mowimy, a co innego myslimy, ale sie boimy i dlatego tu piszemy, to tak jak gdy kierownik przychodzi, kazdy sie mizdzy podlizuje a za plecami mowi co innego to co sie dziwisz ze prawde tylko tu zobaczysz

Ja

Za Ł Z by czeba sie wziac i jego mistrza obaj problemy z domu do pracy przenosza i gnoja ludzi co po 12 godzin robia kierownik dzwoni do kordynatora i mówi nie prawde o pracowniku i czeka na reakcie co on zrobi jak on nie zgnoji pracownika to sam mosi sobie upomnienie wypisac zenada pomocy!!!!!!

pyrtek
@Ja 06.12.2017 22:27

"Ja" 100% racja

i ja
@pyrtek 16.12.2017 22:22

Cymbale wiesz co to ironia??

mądrzejszy robol

Ha, ha, ha ha dali premie za to,ze z temperaturą ludzie chodzą do pracy ...... Chyba sie pomylili i zapomnieli dodać jedno zero co??? ŚMIECH NA SALI

Nowy

Firma MAN w Tarnowie Podgórnym na wiosnę wznawia produkcje i rekrutacje do pracy przyszłych pracowników.Kto pracował we firmie MAN to wie ile pracownicy tam zarabiali w Sadach .Więc konkurencja do Amicy czy Samsunga olbrzymia

tommylee

tak właściwie, to dlaczego ludzie pracują w tej śmiesznej firmie za takie pieniądze? Brak wiary w siebie? Lenistwo? Strach? Ograniczenie umysłowe?

........
@Amica 16.12.2017 05:54

To się zwolnij człowieku i idź do konkurencji :)

Były
@Amica 16.12.2017 05:54

Racja szczyt marzeń w amice emplo i naginac na 3 zmiany to amica proponuje

Dlaczego

Dlaczego niektóre działy ( montaż lakiernia emaliernia) odbija się na fairiant w prywatnych ciuchach A niektóre nie

bobo
@Amica 03.12.2017 09:58

Naszych twarzach? Ja tam nie pracuję, kochanie:). Która zmiana jutro idzie na rano, którego koordynatora? Tak z czystej ciekawoiści...

samsung
@Zachariasz 29.11.2017 08:04

przebieranie to nic ale palenie papierosow i spanie na hali to dopiero hihi

Ja

Mistrz tez tak robi a wszystko od kierownika Ł Z a koordynatorzy to ze strachu nie wiedza co robic i gnoja ludzi pomocy!!!!!!!!

Ja

Luki jest fajny tylko problemy z domu przenosi do pracy jak mu cos w domu nie idzi to msci sie na ludziach co po 12godzin robia

Mypumas

Witam wie ktoś może jakie są zarobkiw dziale jakości? Np ile ma kontroler inspekcji? Chciałem się przenieśc do Wronek ek i szukam pracy. Oferta pasuje do mojego doświadczenia ale nie wiem ile płacą wAmice. Pozdrawiam

Yyy

3 zmiana nie DZIĘKUJE za 6 nocek

xyz
@Yyy 04.12.2017 07:52

pracuj,pracuj, 1600 na ulicy nie leży:D

Zdziwiony

Osoba która nie jest w stanie ogarnąć tylu stanowisk by dostać starszaego montera lecz jest przydupasem przełożonego zostaje kontrolerem jakości....

opserwator

Dlaczego koordynatorzy zostają na'' nadgodzinach'' ,a nam premie umniejszacie za nie wykonanie produkcji w planowanych godzinach. Jeżeli chodzi o wykorzystanie efektywnego ich czasu to wygląda tak: wybieranie lżejszych stanowisk (pracownik pracujący na tym stanowisku jest przesuwany na gorsze stanowisko), zaczynają od kawy, godzinę przed końcem chodzą i opowiadają jacy są zmęczeni. Gdzie są kierownicy i mistrzowie że tego nie widzą ,przecież kiedyś na to nie pozwalali.

montaz
@Pracownik 22.11.2017 09:48

burzycie sie bo nie znacie sojego miejsca w szeregu macie (usunięte przez administratora) w tygodniu i o nic nie pytac ewentulalnie zostać w gorace lato do 18 na nic nie wartych nadgodzinach a elita sobie w tym czasie pije zimne piwko i griluje a jako nagrode za wasze pozostanie w tygo dniu kierownik zapisze na sobotke wybranych i tak to sie kreci kogo to obchodzi ze sa tyly i marnuja wasze pieniadze liczy sie uklad i ze im hajs sie zgadza a wy drobne robole bez ukladow i znajomosci nikogo nie obchodzicie mcie zrobic swoje i wyjazd do chaty

Majster szyk .
@Pracownik 22.11.2017 09:48

Ja nie rozumiem no pilnuje i czego wy chcecie od tego ? A po przedni co nie pilnował ? Nie rozumiem was ludzie . Robota zrobiona wszystko idzie dobrze to co mistrz ma patrzeć nam na ręce ? To jest spoko Gość ..

Parowóz

Ładny przestój się nam szykuje latem pewnie cały rok bedziemy to odrabiać hahahha albo zabiorą 25 dni urlopu ☺

remix
@Parowóz 20.11.2017 18:57

Dlaczego postój się szykuje z jakiego powodu?

Parowóz
@remix 20.11.2017 19:53

W dzisiejszej Gazecie Szamotulskiej jest opisany planowany remont zlewni rowu melioracyjnego czyli popularnego "strumyku" biegnącego przez teren bodajże Amiki i GSów niby ma trwać 5 tygodni i ma być wykorzystany do tego przestój Amiki i konkurencji oby zaklady nie stały całych 5 tygodni bo się sobotami zaje@biemy....

Marne grosze

Ładna Insignia stała przy portierni , dlaczego akurat tam ją postawili nie rozumiem ! Żeby ludzie widzieli ?

Żenujące

Szkoda czasu, zaangażowania i pieniędzy na udzial w rekrutacji w tej firmie. Kilka etapow, brak organizacji, dojazd na swoj koszt i nawet zero odezwu czy słowa dziękujemy za rekrutacje. W odpowiedzi na wyslanego do firmy maila -dostalem informacje telef. byl awans wewnętrzny - spoko szanuje, ale po co wtedy robic fikcyjna rekrutacje?.

Kark13

W całym zakładzie amica ludzie nie mają swojego życia tylko interesują się innymi.zawsze tak było i będzie.słyszałem o panu z beneli A.H który bardzo interesuje się jedną panią a że dała mu kosza to wymyśla i rozgaduje na tą panią bzdury które nie są prawdziwe.Studni się w łeb człowieku a jeśli dawno nie wsadził to między drzwi i laczkiem prawie to samo.

Ramzes
@Kark13 06.11.2017 23:12

Nie tylko w Amice pożycza,u bociana ma złota karte i w reklamach vivus.pl gra

Drugi sknerus
@Kark13 06.11.2017 23:00

Pani nie dałaś kosza panu A.H tylko od roku kasy oddac nie potrafisz ale po kasę wbić mu się na chatę potrafilas

Ofiara Pękniętej Gumy

Ludzie przecież jest dział HR można teraz pisać do nich o nieprawidłowościach jeśli wam coś lub ktoś nie pasuje to zgłoście to może przeniosą takiego delikwenta na inny dział jeżeli źle się z nim pracuje rujnuje atmosferę itp. (usunięte przez administratora).. W ogóle co to za h@jnia ten portal że na forum objadą kogoś - z imienia to jeszcze pół biedy - ale z nazwiska to już przesada a admin zamiast usuwać takie pierdoły to najwyraźniej popiera takie "zapalne" posty a wy drodzy robole to widzę że nie macie jaj żeby cos komuś w twarz powiedzieć to sobie na forum możecie ulżyć... Jestescie żałośni...

racjonalistka
@Ofiara Pękniętej Gumy 07.11.2017 21:46

Na go work jest dużo firm, o których pisze się dobrze, zarówno o atmosferze w pracy jak i o zarobkach, opinie nt. Amiki nie biorą sie z niczego, to efekt wieloletnich zaniedbań na linii pracownik- przełożony - kierownik. Pracownicy nie mają zaufania do HR widocznie dawniej osoby zgłaszające problemy zostały niewysłuchane lub narobiły sobie kłopotów zgłaszając uwagi. Firma będzie musiała włożyć dużo wysiłku, żeby zmienić opinie o atmosferze w pracy, ale to wymaga widocznych zmian, pracownicy muszą widzieć i uwierzyć że można awansować bez poparcia - należy usunąć twardy beton z klucza przytwierdzony do stanowisk inaczej nikt nie przekona się że dobre stanowiska pracy otrzyma się bez odpowiedniego poparcia tylko zdecyduje o tym wykształcenie i wyniki w pracy. Z wpisów wnioskować można że od lat panowała zasada ręka rękę myję - dlatego pracownicy przestali wierzyć w sprawiedliwość w zakładzie, dlatego bez przeglądu teczek i bez likwidacji piramid rodzinno-towarzyskich, które decydują o awansie co w konsekwencji przekłada się na złą atmosferę, nie ma co marzyć o zmianie na lepsze.

Zniesmaczona
@racjonalistka 08.11.2017 15:01

Owszem jest troche racji w twierdzeniu ,że ręka ręke myje w kwestii awansów i obstawiania stanowisk. Nie oszukujmy się, tak jest w większości firm jesli stanowisko nie wymaga Bóg wie jakich kwalifikacji i szkół, liczba chętnych z automatu się zwiększa. Jak jest np w państwówce? to samo... Natomiast w kwestii atmosfery na podstawie kilkuletniego doświadczenia na produkcji w różnych wydziałach stwierdzam jedno- Ludzie to jedna wielka hołota i motłoch!! Bez wykształcenia, bez podstawowych zasad kultury osobistej. Zchamiali i prostaccy. Przepełnieni zazdrością zawiścią, zamiast zając się pracą spiskują , obgadują niszczą innym ludzie opinie i zdrowie!! Mobing to jest między pracownikami a nie na lini przełożony-podwładny. Ludzie sami zgotowali sobie taki los, taką atmosfere!! Oczywiście nie chce generalizować i przyszywać tej opinii do ogółu... ale na pewno większość pracowników cechuje taki oto opis!! Smutne ale prawdziwe. Więcej SZACUNKU, KULTURY, ZYCZLIWOŚCI!! na pewno będzie Wam sie lepiej pracowało!! Panie z produkcji- szanujcie siebie to inni Was będą szanować, wasze wulgarne teksty i odzywki do siebie Was dyskfalifikują!!

klasa średnia

Ochlokracja (stgr. ὀχλοκρατία ochlokratia – „rządy tłumu”, od słów ὄχλος óchlos – „tłum, motłoch” i κρατέω kratéõ – „władam”) – rządy pospólstwa, tłumu. W greckich polis ukształtowała się forma rządów zagrażająca klasie średniej. W ewoluujących do demokracji społecznościach pojawiło się ryzyko dyktatury ubogich, najniższych warstw zbiorowości, stanowiących większość. Ochlokrację charakteryzuje dobro niższych warstw społecznych (kolektywu, proletariatu, sankiuloterii), negacja status quo własności (rozdawnictwo, nacjonalizacja, zniesienie własności prywatnej), brak płatnego aparatu urzędniczego zastąpionych głosowaniami powszechnymi, realizującymi aspiracje ludu wyrażane w manifestacjach. W ustroju takim panuje niczym nieograniczone swoboda kontestowania ustanowionej władzy (manifestacje), w imię najwyższego celu jakim jest wyłączne dobro najniższych warstw społecznych, zaś lud stoi ponad prawem (naturalnym, stanowionym, władzą (usunięte przez administratora). Dlatego lud musi być trzymany krótko.

Suchoklates
@klasa średnia 08.11.2017 09:11

A teraz napisz coś z głowy bo cytaty "copy - paste" z Wikipedii nikogo nie interesują i niewiele wnoszą do dyskusji...

Bahnik

W sumie jak ktoś chce coś wiedzieć to niech przyjmie się do pracy do amicy wszystko będzie wiedział a w szczególności na emalierni e tam pracują (usunięte przez administratora) e panie i wiedzą wszystko ( szczególnie teraz na drugiej zmianie )

Jjjjjjjjj
@NIKOS 07.11.2017 16:19

Jeszcze nie dawno jak było mało pracy na dziale pana z k to ludzie pracowali dzień lub dłużej na innych działach z innym kierownikiem i opowiadali że na dziale pana zk jak ludzie są skuceni to niby lepiej pracują taka myśl była tamtejszych koordynatorow raczej za pozwoleniem pana kierownika

Nie amica
@NIKOS 07.11.2017 16:19

Kierowniku z...k kiedy będą karani Ci co ponizaja innych a nie poniżani. Dzial którym pan kieruje śmierdzi mobingiem na kilometr.nie potrafi pan nad ludźmi zapanować to proszę się zwolnic

Bujok

Jak wy ludzie o wszystkich wszystko wiecie ciekawe czy wogóle prawda.jak tyle wiecie to pewnie świcie z nimi i nie macie swojego ciekawego życia

Yyyyyy
@Bujok 07.11.2017 08:28

Wpisz w Google imię nazwisko dlug info i masz

uczciwy pracownik

Nie rozumiem jednego przychodzisz jako młody do tego zakładu zapieprzasz uczciwie o nic nie pytasz tylko robisz swoje to ci zaraz dupe rąbia że lizus i przydupas a jak zaczynasz to zlewac i zaczynasz sie opierd@lac to jadą ci od nygusa i co nie tylko.... Ktoś mi to wytlumaczy????

Stary robol montazu
@uczciwy pracownik 02.11.2017 11:03

Posluchaj mojej rady Przyjacielu najlepiej rób swoje pracuj sumiennie ale nie daj sie wykorzystywać bo nawet jak bedziesz w spokoju uczciwie pracowal to i tak odrazu znajdzie sie wkolo Ciebie zgraja sepow co będą chcieli sie bujac twoim kosztem ponadto z nikim za wiele sie nie zaprzyjazniaj nie gadaj za duzo to moze tu przezyjesz

Zostaw opinię o Amica Wronki S.A. - Mickiewicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.