Amica Wronki S.A.

Mickiewicza

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 676 ocen.

Amica Wronki S.A.
4676

Opinie o Amica Wronki S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.

Śmiechu warte

Czwarty koordynator na wiązkach z wykształceniem podstawowym który zarządza ludzi masakra. Awans przez donoszenie! Pozdro

nowy
@Stary pracownik 26.05.2018 07:18

Wprowadzisz mnie w te prace jestem mody i chce zarabiac a nie wiem jak tam sie w krecic podobno srenie musze miec

Joanna

Przypominam wszystkim użytkownikom o obowiązującym na forum regulaminie - https://www.gowork.pl/regulamin - mimo że wypowiadacie się anonimowo to wciąż obowiązują Was zasady kultury oraz polskie prawo. Publikujecie komentarze na forum publicznym, na którym nie można używać obraźliwych określeń wobec nikogo.

Paranoja
@Tak 24.05.2018 20:06

W czasach oceniania pracownika zachowywał się tak jakby że swojej kieszeni te podwyzki dawał. Dobrze że to się skończyło bo wtedy była by różnica na stawce miedzi pracownikami z podobnym stażem pracy.

iuhreiub

wielki czas się ewakuować bo z dnia na dzień firma zjeżdża po równi pochyłej w dół ludzi coraz mniej taśmy dwie zmiany w plecy a zarząd cały czas udaje że wszystko jest ok... i gdzie ci Ukraińcy co tak mieli ciągnąć te produkcję??? Bez Polaków ta firma nie istnieje ogarnijcie to!!! A bez porządnych wypłat Polaków nie będzie...NIGDY... bo Amica to już tylko kojarzy się z mobbingiem i nędznymi pensjami...

maciek
@@ 11.05.2018 19:51

jestes takim kretynem ze tylko amica lub samsung?

Arek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację?

Jbgyy
@Gol 20.05.2018 21:03

Hola hola.dzis to prawdziwi patrioci przyszlosc narodu.

Joanna

Możecie powiedzieć coś więcej na temat urlopu oraz zmian? Jak wygląda kwestia przerw w pracy - czy nie ma problemu wyjść coś zjeść? Podaję link do ofert pracy https://www.amica.pl/kariera Ktoś było może ostatnio na rozmowie?

anonymous

O firmie Amica mogę powiedzieć tylko negatywne opinie. Zmywarka na gwarancji w krótkim czasie dwa razy się zepsuła , płyta grzewcze gazowa po zakupie porysana , serwis twierdzi ze na rysy mechaniczne nie ma gwarancji . NIE POLECAM !!!! najgorsza firma zupełnie nie przejmują się klientem!!!!

Rehyt
@Eg 15.05.2018 10:53

W amice to widać tylko znajomości lub powiazania rodzinne.firma prubuje się wybielic ale to nic nie da.uklady i ukladziki A my udajemy że nic nie wiemy haha

Nina

Jest ktoś w stanie mi pomóc ? Miesiąc zgłaszam awarie lodówki, nadal nie została naprawiona. Każda osoba na infolinii mówi co innego. Słyszę również "zgłoszenie zostało anulowane" lub "technik jest chory". Problem zgłaszałam 4 razy i nadal nic. Może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwość skontaktować się z kimś konkretnym, i czy skargi na adres wgl są brane pod uwagę? (już nie wiem gdzie mam pisać i dzwonić)

Parodia
@Nina 14.05.2018 14:31

... technicy są też po znajomościach,( malarze,kucharze,rzeżnicy itp) czyli profesjonalizm na pełnym poziomie jak i w całej firmie ?

anonim

(usunięte przez administratora)

wpg

ja wszyscy ruchali (usunięte przez administratora)

Jaa

Witam, Mam ogromną prośbę! Potrzebuję kontakt do Adriana - kucharza, który w ramach promocji sprzętu AMICA przeprowadza wyjazdowe warsztaty kulinarne wraz z dwójką kolegów. Czy ktoś go zna?

123

Mam pytanie . Dlaczego mam obciętą premię o 7% bo ktoś nie wyrobił planu. A (usunięte przez administratora) mnie to obchodzi, ja nie mam z tym nic wspólnego. Mało tego po pseudo podwyżkach mam mniej niż przed. To ktoś mi powie o (usunięte przez administratora) tu chodzi. "Pozdrowienia" dla pomysłodawców dyrekcja się cieszy , ale nie dziwcie się że takie są opinie o AMICE.

gość ze wschodniej Polski

Na wschodzie Polski mówią, że "Poznańskie takie zorganizowane" ... Dlaczego nie potraficie zorganizować strajku ? Dlaczego każdy sobie rzepkę skrobie, jak w innych regionach Polski Gdzie kolektywizm, tylko indywidualne machanie szabelką ? Ludzie z Wielkopolski często na forach internetowych piszą, że są lepsi od reszty Polski w tym i tamtym (zwłaszcza w byciu zorganizowanym), niestety ale chyba byli kiedyś, bo teraz z tym kiepsko Ja tu widzę, że organizacja kuleje jak w reszcie Polski Polacy niewiele nauczyli się od Niemców po zaborach, a był to najbogatszy zaborca Tylko jeszcze górnicy na Górnym Śląsku potrafią robić skuteczne protesty, reszta Polski cicho siedzi albo dorabia za granicą

janusz i grazyna
@gość ze wschodniej Polski 07.05.2018 10:48

Człowieku w jakim kraju ty żyjesz? Kult robotnika etos pracy ludzie z marmuru to juz bylo, dzis robotnik utożsamiany jest z "januszem" "grażynką" ich dziecmi sebą i karyną, nikt nie stawia juz pomników robotnikom...komu stawia sie pomniki to wystarczy spojżeć w telewizje, dzis robotnik jest obiektem memów drwin osob ktorym w cwany sposob udalo sie zalatwic sobie posady i miec poczucie bycia lepszym od stereotypowego "janusza"czy "grazynki" ale i oni sami zasłużyli na takie miano, bo gdy czyta się choćby to forum to widać że nic nie bierze sie z niczego, a ty pleciesz o organizacji, ja tym ludziom wspolczuje, nowa rzeczywistosc odebrala im wszystko szacunek godnosc poczucie wartosci, praca na akord za te pieniadze i w takiej atmosferze to naprawde horror i zaden zaszczyt a co dopiero w takim klimacie mowic o organizowaniu sie, to nie PRL gdzie w socjalizmie strajkowalo sie w państwowych firmach do oporu a potem pretensje ze kraj w ruinie. To se ne wrati.

Maaaaaa

Jak widać romanse kwitną nic się nie zmieniło. No i oczywiście awanse na wiązkach , bo jakżeby inaczej. Kolega operator zwalnia się z pracy i kto wchodzi na jego miejsce oczywiście najlepszy jego kolega . A koleżanka pracująca na tym samym stanowisku za to że ma dobre kontakty........ z koordynatorem też załatwiła swojej najlepszej koleżance pracę na tym stanowisku. Przecież awansować mogą tylko lizusy i.........hmmmm chyba zacznę też chodzić z M......... Na zabawy i dostanę awans . Szkoda że kierownik tego nie widzi.

jebac WPG
@Maaaaaa 30.03.2018 21:49

ale on mnie skurwia!! pozdrowienia dla Mariana z klejenia no i dla Eweliny

Groszek

Na uj żeście strajkowali ? ! Tak uja z tego będzie!

blady

cos ostatnio psuje sie w tej firmie

nmnmn
@vx 02.05.2018 13:24

Bo trzeba być jełopem, żeby zasuwać jak w akordzie na linii, za minimalną krajową. Nie byli jełopami, to się zwolnili. Pewnie nie mieli rodziny na stanowisku. Pewnie widzieli jak inni sobie ściemniają za lepszą kasę, po znajomości...

Vvv

Na money. pl amica chwali się swoimi zyskami.kiedy pochwali się ile zarabiają zwykli pracownicy

............

Taśma 500 pełen podziw dla przełożonego.. Romans romansem ale jak się to wyda uuhhhuuu będzie kiepsko.. Z życzeniami na święta... Nawet z 600 idzie to zauważyć... Miłość kwitnie...

neutralny
@sd 29.04.2018 18:01

Ludzie którzy pracują na linii to nie są ludzie bez ambicji,ale mają też duża wiedze...bo znają się na wielu rzeczach ...Ci ludzie nie mają lekko

Pozdrawiam!

"Pańskie oko konia tuczy" "pana" NI widu, NI słychu. A "koń" (prawie) zajechany niczym "Nasza szkapa" !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Pozdrawiam!
@tommy 28.04.2018 14:22

Wybacz, bo Cie ominąłem! Z czegoś trzeba dać premię biurwą, a za 13 / 14 pensję zapłacimy my! Cóż każda 14 czy 14 to jest wynagrodzenie tych z biur! Lekko licząc jakieś 2500 NETTO! A może i więcej! P.S. Jakie to szczęście, że nie robię w biurze, bo jeśliby prezes się dowiedział całe "biuro" zamieniłby na BEZROBOTNYCH!

Pozdrawiam!

"ROBOLOM" stawka BRUTTO + 1,20 + 5% = ??? ( UWAGA TO JEST PRZYKŁAD !!!) 13, 00 + 1,20 + 5% = 14,20 + 5% = 14,91 BRUTTO na godzinę !!! P.S. Kiedyś jak ktoś miał 13,70 OBIECYWALI 7 GROSZY ZA KAŻDY ROK DO GODZINY WIĘC policzmy 13,70 + 0,07 groszy za rok ( TO JEST NADAL PRZYKŁAD ) !!! Więc "MAMY" 13,70 + 4 x 0,07 = 13,70 + 0,28 = 13,98 !!! To JAK to JEST, że "ROBOL" z taką stawką 13,98 (matematyki nie oszukasz) ma STAWKĘ 13,80 złotych BRUTTO na GODZINĘ !!! POZDRAWIAM OSOBY z biura za tą "WYŻSZĄ" matematykę! JESTEM ciekaw ILE zarobię TERAZ po PODWYŻCE??? 14 ZŁOTYCH BRUTTO??? KTO MI K*R*A WYRÓWNA OSZUSTWO ???

tłoczarz

Ciekawy film jest na (usunięte przez administratora) o narzędziowni amica hehe .Jestem ciekaw czy naprawdę tam warto pracowac opinie są podzielone z tego co wiem.Moze ktoś się więcej wypowie jaka atmosfera i zarobki

narzedziowiec
@Mick 28.04.2018 13:39

Chyba dla tych co pracują 30 lat to zarobki są wysokie bo tak kiepsko.Chyba ze zaufani mają wysoki zarobki to się zgodze

Apettita

Jak wygląda możliwość zakupu sprzętu przez pracownika

byly
@Apettita 26.04.2018 14:08

jak ukradniesz to masz

Fee

GO WORK Stracił swoje znaczenie. To miało być miejsce gdzie można napisać opinie o pracodawcy. Zrobiło się tu wielkie szambo , gdzie nawzajem pracownicy obrzucają się gównem!!!Co świadczy tylko o poziomie intelektualnym autorów tych wypowiedzi.

Irytacja
@Bak 24.04.2018 12:13

Kretyn! Żal i szkoda jakiejkolwiek kobiety dla Ciebie. Nadejdzie taki dzień że nawet gumowa lala nie da sie nadmuchac przy Tobie. A pasztety to masz w dziale mięsnym.

Samiec

I kolejny Karny kut. S! Dla Pana z Mitsubishi :D

Miro

Podpowiedzcie jaką macie atmosferę w firmie? Czy firma potrzebuje ludzi do pracy!

Ubaw
@Miro 22.04.2018 11:12

Wystarczy przeczytać wypowiedzi ci niektórych żeby wyrobić sobie opinię o atmosferze panującej w Amice. Szkoda tylko tych ludzi normalnych,bo są utożsamiane z bandą (usunięte przez administratora) którzy nie mając własnego życia prywatnego lub bardzo nudne, próbują właśnie tutaj się dowartościować. Ty normalnym życzę wszystkiego dobrego, pozostałym szybkiego powrotu do zdrowia psychicznego! !!!

blady

wchodzimy w stan HARD

MamSmakaNaMaka

Witam. Przygarnę Ukrainkę na chatę, w zamian za czynsz musi upichcić jakiś obiad i posprzątać zanim wrócę zarobiony z mojego kochanego zakładu pracy. Oferuje również profesjonalne czyszczenie komina w zamian za wzorowe opierdzielenie penta

Dejwid z boscha
@sba 07.04.2018 23:26

Akrylonitrylobutadienostyren

bleck

rekretujemy nowych bo starzy chca kase a nowi sa zajebisci

Stop Kablom

Kto tam kabluje na ludzi ? :)

;-)))
@anonymous 10.04.2018 21:14

Tu była mowa o nadużywanych zwolnieniach lekarskich....z premedytacja

Takiepytanie

Pierdzielicie o romansach a one sa w kazdym zakladzie pracy. A mnie interesuje co z pozostalymi postulatami strajkowymi? Czyżby zadowolona mina kolezanki fit znaczyla jest zadowolona z wynikow koncowych tj tej podwyzki stawki? A co z reszta zyczen naszych? Te soboty nocki i popoludniowki znowu przerazaja.

......

To forum jest o zarobkach,pracodawcy ,a nie o bzdetach...i dziwne historyjki....tylko oczernianie i nic wiecej

Xyz
@...... 03.04.2018 20:23

Układy na taśmach to nie bzdety , historyjki tylko poniżanie innych pracowników.p

Zostaw opinię o Amica Wronki S.A. - Mickiewicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amica Wronki S.A.