Amica Wronki S.A.

Adres: Mickiewicza 52, 64-510 Mickiewicza

NIP: 7630003498 KRS: 0000017514

Amica Wronki S.A.
3 738 2582 5 1

Opinie o Amica Wronki S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Jij
 Opinia

Pracuje w Amice ponad 10 lat, od zawsze są tutaj układy, na rozmowy kwalifikacyjne na niektóre stanowiska nie ma nawet co iść, strata czasu. Przełożeni to różnie, niektórzy są ok inni niestety nie. Obowiazkow coraz więcej, pensje marne, współpracownicy w większości niezbyt mili a co za, tym idzie atmosfera bez szału. Ukraina robi co chce, jest pod ochroną. Stale brakuje ludzi do pracy. Nie ma co liczyć, że ktokolwiek z przełożonych w czymś pomoże, masz pracować i się nie odzywać. Generalnie niezbyt przyjemne miejsce, czas najwyższy uciekać :)

Pomocna?
Tak9Nie2
Pracownik
 Opinia
@Jij 21.06.2019 13:54

Coś w tym jest koordynatorzy nie którzy to potrafią za cwaniakowac że wielce niby nie robisz co już wkur, pracowników jak to wszystko się widzi, tylko jechać jechac a inne zmiany niech leżą najlepiej!!

Pomocna?
Tak6Nie
1
Fakt
 Opinia
@Pracownik 21.06.2019 17:36

Wiesz osoba która chce się zwolnić nie mowi o tym na forum anonimowo tylko to robi, zwyczajnie idzie do mistrza i podaje wniosek o zwolnienie z pracy, więc odpowiedz dlaczego nie pojdziesz przy najbliższej okazji i tego nie zrobisz? Czy uważasz, że mistrz wie kim jesteś i na podstawie tego wpisu nie pozwoli Ci odejść z pracy? Czy na podstawie tego wpisu nie zatrudni pracownika z Ukrainy na twoje miejsce? Zwolnij się to sie przekonasz

Pomocna?
Tak3Nie1
Fakt
 Opinia
@Pracownik 21.06.2019 17:36

Dlaczego piszesz o tym na forum? Co chcesz w ten sposób osiągnąć? Czy wy naprawdę to forum uważacie za wyrocznie? Zachowujecie się jak współpracownicy Ryszarda Ochódzkiego z filmu Miś, to jest żałosne, w pracy też mowisz co myślisz? Mowisz wprost o tym kierownikowi, czy gdy tylko znajdujesz okazję robisz wszystko by sie przymilic? Ludzie czy naprawdę nie potraficie inaczej?

Pomocna?
Tak4Nie2
Start
 Opinia
@Fakt 21.06.2019 19:25

No niestety większość chyba tak właśnie to rozumuje

Pomocna?
Tak3Nie1
Pracownik
 Opinia
@Fakt 21.06.2019 19:25

Nie rozumiesz wpg7

Pomocna?
TakNie2
Fakt
 Opinia
@Pracownik 21.06.2019 20:19

Co tu takiego niezrozumiałego?

Pomocna?
TakNie2
Jij
 Opinia
@Fakt 21.06.2019 19:25

Już za kilka dni się przekonam, spokojna głowa. powodzenia

Pomocna?
TakNie2
Fizyczny
 Opinia
@Fakt 21.06.2019 19:33

Widzę że bardzo bronisz Firmy.Jesteś bardzo lojalnym Pracownikiem ciekawe gdzie Masz taką ciepłą posadke. ?

Pomocna?
Tak7Nie
Znak
 Opinia
@Fizyczny 22.06.2019 15:26

Napewno tam gdzie pracuje pracuje się ,udając że się pracuje.

Pomocna?
Tak3Nie1
1
Fakt
 Opinia
@Fizyczny 22.06.2019 15:26

Proszę się dobrze i ze zrozumieniem wczytać w kontekst, w ktorym miejscu bronię firmy? Na jakiej podstawie ten wniosek. I jaki cel ma przedstawienienie moich opinii w takim świetle? "Jestem z biurka" to bronie firmy? Obłęd zupelny. Ludzie żyjecie w schizofrenicznym swiecie, gdzie na codzień wbijacie sobie nóż w plecy, donosicie na siebie by eliminować przeciwników nie tworzycie jakiegokolwiek monolitu, z drugiej strony jak tu na forum ktoś słusznie podkreślił uważacie się za patriotow mowicie o jednosci narodu używacie w rozmowach gornolotnych słów które są pustoslowiem w zderzeniu z codziennością, wchodzicie tu po to by pisać te marne rzeczy, do tego jak w firmie przeszliscie teraz w rodzaj strategii opartej na "dorabianiu mi gęby" tylko dlatego, że mówię wam niewygodna prawdę o was samych, w firmie rowniez w ten sposób "dorabiacie gębę" innym tak to się robi, zeby eliminować przeciwnika, zeby zdeptac go jego pogląd na to co robicie jak nieracjonalnie sie zachowujecie? Żenada i nadal nie zrozumieliscie po co służy to forum, albo świadomość tego, że nie będziecie mogli pisać tu swoich żali tak bardzo was przytłacza, bo możecie tu wyladowac frustracje po czym iść do pracy po to by eliminowac przeciwnika i maslic sie przełożonym.

Pomocna?
Tak3Nie2
Baja
 Opinia
@Fakt 23.06.2019 07:39

Wiesz dlaczego ludzie tutaj wylewaja swoje żale? Spiesze z odpowiedzią... Otóż żadne, podkreślam żadne próby załatwienia czegokolwiek z przełożonym nie przynoszą skutku. Zgłoszenie się z problemem do związków też nic nie daje. Nikt nie liczy się ze zwykłym pracownikiem. Ludzie są zmęczeni, zarabiają marnie i kto młodszy czy odważny dawno uciekł albo wkrótce to zrobi. Zostanie garstka Polaków ktorzy zasiedzieli się w tym zakładzie i druga której wszystko pasuje i strach nie pozwala się odezwać. Minęły czasy gdy straszono, że za brama czeka 10ciu na Twoje miejsce.... Otóż nikt tam nie czeka od dawna :) pzdr

Pomocna?
Tak5Nie
Fakt
 Opinia
@Baja 23.06.2019 14:08

I uważasz, że od załatwienia czegokolwiek jest to forum? Czy żale na tym forum cokolwiek zalatwily? Ono nie jest od tego. Związki zawodowe są złe? Zamiast się zalic to zalegalizujcie nowe skuteczne, dlatego tego nie zrobicie? Bo "wyscig szczurów " i wasze wzajemne eliminowanie sie poprzez donoszenie itd na to nie pozwoli. Dlaczego gdy dobrze wczytać się w forum, jest cala masa wpisow osób, które z powodu waszych metod jakie stosujecie w stosunku do siebie odeszła bo nie wytrzymała takiej atmosfery, uważasz że nikogo nie ma za bramą? Błąd są cala masa choćby tych, ktorzy mogli by wrócić do firmy ale po doswiadczeniach z wami czyli z tą "garstka" co została nie chcą mieć z wami nic wspólnego, więc w ich miejsce przyszli Ukraińcy,to nagroda za wasze postępowanie i co się okazuje, też jesteście niezadowoleni, chyba że wasza "eliminacja"przeciwnikow miala za zadanie stworzyć wrażenie, że w Polsce nie da się zorganizować pracowników do firmy Amica i w ten sposób "uda wam się cokolwiek wywalczyc" tylko nic to nie dało poza tym, że większość Polaków odeszła a wy pracujecie z Ukraincami, na własne życzenie.

Pomocna?
Tak2Nie2
Ja
 Opinia
@Fakt 23.06.2019 15:15

Masz rację, pisanie na forum niczego nie załatwi. Niestety pójście do przełożonych również nie. Nikt nie pozwoli na założenie nowych związków, ludzie zwolnili się głównie ze wzgl na zarobki i ciągle podwyższanie norm i obowiązków. Nie oszukujmy się ale za te pieniądze praca jest teraz na każdym rogu. Osobiście nie znam nikogo kto się zwolnił i chciałby wrócić. Wspominają miło pracę w Amice ale za dawnych lat...żeby nie było w innych dużych firmach wcale lepiej nie jest:=)

Pomocna?
Tak2Nie
Fakt
 Opinia
@Ja 23.06.2019 17:04

Wiesz, nie moge sie zgodzić z twoim pierwszym stwierdzeniem ponieważ: "I dobrze wam tak...macie co chcieliście. Zazwsze tam było kablowanie, (usunięte przez administratora) znajomości i zajeżdżanie nie pasujących do układu. Teraz niech was Ukraincy zajeżdżają, powodzenia cwaniaczki:),"takich wpisów sa tu dziesiątki, ten skopiowany jest pierwszy z brzegu,to wynik atmosfery,którą tworzycie, drugie stwierdzenie jest totalnie przeklamane, zdaje się że Pan I. Wyszedł z propozycją założenia nowych związków zawodowych,dlatego to nie jest problem stworzyć nowy związek, problem tkwi w was. Co do niskich płac, nikt nie zabrania płacić wam najniżej krajowej, tu pretensje kieruj do rządzących a nie do regionalnych pracodawców, żyjesz w takim kraju, w takim ustroju, wybierasz rządzących, pracodawcy reagują tak jak pozwala im na to system.

Pomocna?
Tak2Nie3
.
 Opinia

To co. Się dzieje w tym zakładzie to przechodzi ludzkie pojęcia. Żeby tak traktować pracownika Polaka który stworzył ta firmę. Gdyby nie ma pracownicy nic by już z tego nie było.. Warunki do pracy okropne. Okropne. Firma rodzinnbq wstydu nie macie żeby tak mówić wogole na temat tego obozu. Ino robic i się nie odzywać. Ludzie nie dają radę uciekają na zwolnienia kombinują jak mogą starają się o grupy o renty rehabilitacyjne bo nie dają rady.. Młodzi pracownicy wykorzystani do cna możliwości.. Starsi pracownicy również odkąd pojawiła się Ukraina zero szacunku. Nie. Mamy nic. Do powiedzenia.. A jeżeli nam. Się. Nie podoba pakazuja nam bramę. Ze przyjmą Ukrainę.. Proszę bardzo czekam na ten dzień kiedy na taśmie zostanie po 5-10 Polaków. A zostaną ci którzy mają kilka lat do emerytury. Według was młodzi są przyszłości firmy to w nich trzeba wierzyć.. Podnosić kwalifikacje. I gnac do roboty. Otwórzcie wkoncu oczy. Dlaczego nikt nie przyjdzie do nas zobaczyc na montaż jak tam jest. Stale ulepszacie i dodajecie roboty. A Ukraina palec boli. Wata gryzie. Gorąco. Przyjechali pracować niech pracują tak samo. Jak. My. Nie pozdrawiam

Pomocna?
Tak25Nie
1
Bolek robolek
 Opinia
@. 13.06.2019 23:17

Nie trzeba było po.pier.alac to by polacy zostali, teraz możesz tylko po.pier.alac ukraincow robić wiecej i wiecej sami sobie jestescie winni jak sie ktos wylamal w robocie to hurra jak przyszło sie wstawić to p.elne g.acie i chować sie po kątach to teraz n..ierdalaj i ucz sie ukrainskiego ludzka g.lupota ma swoja cenę życzę wiekszych norm i żelaznych rączek i wrotek na spoconych nozkach.

Pomocna?
Tak10Nie
2
Taaa
 Opinia
@Bolek robolek 14.06.2019 07:43

Coś w tym jest na forum opowesci o tym ze gorąco a w pracy cichutko robota idzie pot po jajkach wielkanocnych. Mało który zaklad ma tyle szczęścia ze Ikonowicz z Warszawy przyjechał, media wspierały pracowników i co z tym zrobiliście? Wolicie stekac na forum i byc dymani jak wydmuszki na wielkanoc to postekajcie tu sobie i do roboty jezeli po tym stekaniu tu wam lepiej:)))))))

Pomocna?
Tak7Nie2
Ble ble
 Opinia
@Taaa 14.06.2019 13:31

Bo anonimowo zawsze każdy odważny

Pomocna?
Tak6Nie
misiek
 Opinia
@. 13.06.2019 23:17

I dobrze wam tak...macie co chcieliście. Zazwsze tam było kablowanie, (usunięte przez administratora) znajomości i zajeżdżanie nie pasujących do układu. Teraz niech was Ukraincy zajeżdżają, powodzenia cwaniaczki:)

Pomocna?
Tak9Nie1
4
Adrian
 Opinia
@misiek 14.06.2019 14:50

Czytam Wasze wpisy i chciałbym potwierdzić informację, które z nich wynikają. Rzeczywiście jest tak, że pracodawca zatrudnia obecnie większą ilość pracowników z Ukrainy? Zastanawia mnie, czym jest to spowodowane? Czyżby tym, że pracownicy z Polski nie odpowiadają na aktywne ogłoszenia o pracę? Mam nadzieję, że wyjaśnicie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patriotyzm znaczy nepotyzm?
 Opinia
@misiek 14.06.2019 14:50

Zwróćcie uwagę na taką chorągiew obok waszych opinii...to jest nic innego jak "podkablowanie" opinii...alez to wchodzi w krew,nawet tutaj:)jacy wy jesteście pozbawieni wszelkiego honoru ludzie! Jak potem chcecie się czegokolwiek domagać, przestancie na siebie kapowac bo to jest żenujące co robicie jakie puste są te gatki o Polskości jako jedności patriotyzmie honorze wzajemnym wsparciu wilki i hieny z was w owczej skórze, zmiencie to jeżeli chcecie cokolwiek zmienić w pracy, to te marne żale na forum nie będą konieczne.

Pomocna?
Tak9Nie4
4
Brawo Brawo
 Opinia
@Patriotyzm znaczy nepotyzm? 18.06.2019 10:06

Bardzo mądre słowa.

Pomocna?
Tak4Nie
Start
 Opinia
@Patriotyzm znaczy nepotyzm? 18.06.2019 10:06

Te słowa już dawno stracily swój sens.Dziś jesteś słaby opodasz Wyścig szczurów nie znasz tego. ?

Pomocna?
Tak6Nie
Fakt
 Opinia
@Start 19.06.2019 10:55

Co ma wyscig szczurów do kapowania? Acha, Rozumiem kupując na kogoś lub mówiąc nieprawdę eliminujesz przeciwnika i w ten sposób osiagasz cel, brawo. Tylko jak załoga może cokolwiek osiągnąć jeżeli każdy myśli tak jak ty? Z jednej strony żal na forum o płace o warunki pracy, z drugiej nóż w plecy gdy trzeba, dlatego to forum zaklamuje rzeczywistość, bo po co tu piszecie? Myślicie, że jak za dotknięciem rożki to forum rozwiąże problemy bo one ma jakiekolwiek znaczenie i na podstawie tych zalosnych wpisow, dostaniecie podwyżkę urlop i awans? Wyladowujecie tu swoje zakladowe frustracje, czasem piszecie o ludziach personalnie to jest ten wyścig szczurów? W świetle powyższych faktów zastanówcie się nad tym, że czytają to osoby ktore nie pracują we firmie i mają o was wyrobiona opinie jako załodze w momencie przyjecia do pracy, a osoby które nie pracują mają satysfakcję z tego co tu się dzieje i tylko potwierdzacie to jakie metody stosujecie w stosunku do innych by utrzymać stanowisko i jaka atmosfera panuje w firmie, może już czas zejść na ziemię i przestać tu wypisywać żale bo to ma się nijak do tego "wyscigu szczurów" i zamiast zalic się na niskie płace jakiś mobbing-ktorego w "wyscigu szczurów" niema zajmijcie sie eliminacja przeciwników, a to forum niech zacznie spelniac swoja rolę i niech osoby starajace lub szukające pracę dowiedzą się jak wyglada rekrutacja na jakich stanowiskach się odbywa i jakie warunki należy spełnić by aplikować na stanowisko pracy w firmie Amica.

Pomocna?
Tak7Nie3
Start
 Opinia
@Fakt 20.06.2019 00:04

Nie chodzi mi o kablowanie bo to jest żenujące chcę tylko podkreślić że słowa Honor Jedność i Patryjotyzm w dzisiejszych czasach straciły na wartości a szkoda bo razem można wiele osiągnąć Historia jest tego przykładem.

Pomocna?
Tak4Nie
321
 Opinia
@Fakt 20.06.2019 00:04

Jakie warunki trzeba spełnić. ? Ok to ja powiem na te stanowiska jak monter czy pracownik transportowy niema szczególnie wymagań wystarczą uprawnienia na wózek i masz pracę. Ale jeśli chcesz mieć lepszą pracę no to już jest trudniej bo bez znajomości czy rekomendacji zresztą brzmi inaczej ale znaczy to samo nie ma żadnych szans!

Pomocna?
Tak4Nie
1
Fakt
 Opinia
@Start 20.06.2019 09:08

Dawniej donosiciel nie miał szacunku, dziś dzieki takiej postawie ugruntowuje się pozycje w "stadzie" to przeciwienstwo honoru i jedności, przykre jest to tym bardziej gdy często slyszymy tego typu puste frazesy od osób, które odwołują sie do uniesień patriotycznych jednosci, a gdy trzeba ratować skórę, postępują jak szczury w wyscigu, dlatego na jedność nie ma szans masz rację, dlatego to forum i wpisy sa nieadekwatne do rzeczywistości panującej w załodze wiec nie jest miernikiem opiniotworczym.

Pomocna?
TakNie3
Fakt
 Opinia
@321 20.06.2019 12:52

Pytanie czy są na to dowody? I czy firma w statucie ma za zadanie zwalczać nepotyzm, czy też jako prywatny biznes nie ma takiego obowiązku? Jeżeli są dowody na to, że osoba lepiej wyksztalcona z wiekszym doświadczeniem przegrywa w konkursie, to jeżeli jest powolana komórka w firmie ktora walczy z nepotyzmem, powinna otrzymać zgłoszenie jeżeli nie ma takich zaleceń, trudno tak funkcjonuje system awansów i nie wam o tym decydować, pytanie czy takie praktyki są prawnie zabronione i czy mają miejsce wylacznie w firmie Amica? Wedlug mojej wiedzy taki system awansów w Polsce jest nagminny, o ile w instytucjach budzetowych wzbudza kontrowersje i nic poza tym to w prywatnych przedsiebiorstwach jest to tylko dobra wola zarządu firmy i nie sadze, zeby lamane było jakiekolwiek prawo gdy np.mama zalatwi awans synowi, czasem los decyduje o tym w której grupie społecznej się rodzimy.

Pomocna?
Tak1Nie4
Start
 Opinia
@Fakt 20.06.2019 14:09

Masz rację.

Pomocna?
TakNie
Fakt
 Opinia
@Start 20.06.2019 14:57

I dodam na koniec, ze nepotyzm nie jest zdrowy bo niszczy ambitnych i dobrze wykształconych kosztem miernych, dlatego wybitni Polacy pracują w dolinie krzemowej w nasa itd, tylko ten układ się nie zmieni, bo zweryfikowal by autentyczny potencjał i zdolności, tylko bądźmy sprawiedliwi, w takiej firmie jak Amica karierę może zrobić na większości stanowisk naprawdę przecietna osoba, dlatego system awansów jest taki i nie inny. Chyba po tej dyskusji dużo spraw sie wyjaśniło, może takie spojrzenie prosto w lustro było potrzebne, zeby zrozumieć że to forum przeksztalcilo się w poczwarke jego zamierzenia, i obnażylo nasze Polskie cechy w nowej rzeczywistości i tego w jaki sposób mentalnie funkcjonuje załoga. Dlatego warto zanim udzieli się tu wpisów dokonać refleksji nad tym jacy jesteśmy dlaczego tak a nie inaczej dzieje się na codzień w pracy i najważniejsze, to forum nie jest od rozwiązywania problemów, ono nie zmieni mentalności pracowników i nas jako Polaków służy do innych celów. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie2
Start
 Opinia
@Fakt 20.06.2019 16:05

Pozwolę sobie na małą uwagę, Nasi Rodacy pracują tam nie z powodu nepotyzmu lecz ze względów ekonomicznych.

Pomocna?
Tak4Nie
Fakt
 Opinia
@Start 20.06.2019 18:00

Oczywiście Ci, którzy wyjechali tam z takich względów, myśląc o nepotyzmie mam na uwadze blokowanie dużych karier w Polsce kosztem mnie zdolnych z rodziny, promowaniem najbliższych zwiazanych np. z politykami itd tylko to już zupełnie inna historia nie zwiazana z watkiem Amici. Temat się wyczerpał. Myślę, że czas zakończyć. Powodzenia

Pomocna?
Tak3Nie1
35 na plusie
 Opinia

Gorąco na niektórych działach przydały by się dodatkowe przerwy , mają nas po prostu gdzieś ważne że klimy u nich chodzą ! By ktoś przy szedł się zainteresował zróbcie sobie przerwę to nie ! !

Pomocna?
Tak32Nie1
1
STARY
 Opinia
@35 na plusie 11.06.2019 21:12

NO właśnie pracujemy u szwaba nie u polaka .Ci ludzie nie mają skruchy ,ani porządnej wody tylko wodopój . Pan prezes znowu udaje ,że nic się nie dzieje ,dlatego amica ma złą opinię zapracowali sobie na to .

Pomocna?
Tak15Nie1
4
Yy
 Opinia
@35 na plusie 11.06.2019 21:12

Emaliernia ponad 38 stopni, woda z glonani do picia. Nikogo to nie interesuje

Pomocna?
Tak8Nie3
Dajcie klime .
 Opinia
@Yy 12.06.2019 18:09

Te sobotę na rano nam dali chyba dlatego że ludzie W tych upałach są mało wydajni ! !

Pomocna?
Tak6Nie2
Jks
 Opinia
@35 na plusie 11.06.2019 21:12

Przecież dla nich nie jest gorąco w biurku bo mają klime. Mówią o sobie a nie o robolach ale z 2 strony robol to też człowiek

Pomocna?
Tak4Nie2
?
 Opinia
@35 na plusie 11.06.2019 21:12

Wy sobie jaja robicie? Czytam to i nie wierze, to przypomina Sobibor taki (usunięte przez administratora), tylko tyle, że ludzie dostają minimalne pieniądze, zeby za szybko nie powymierali. No mowie, chyba że tak sobie zartujecie.

Pomocna?
Tak5Nie2
2
Rada
 Opinia
@35 na plusie 11.06.2019 21:12

Ludzie to co was tu trzyma? Droga wolna nikt nikogo siłą tu nie zatrzymuje.

Pomocna?
Tak5Nie2
ZZ
 Opinia
@Yy 12.06.2019 18:09

Związki pomogą!

Pomocna?
TakNie10
Uu
 Opinia
@ZZ 13.06.2019 14:47

Taaa oni napewno. Związki to fikcja.

Pomocna?
Tak6Nie
Hehe
 Opinia
@Uu 14.06.2019 10:08

Dla ochłody zorganizują wyjazd do Mielna.

Pomocna?
Tak5Nie
Pod
 Opinia

Kto wykorzystuje swoje stanowisko w firmie do realizacji własnych celów może być zwolninny dyscyplinarnie zwlaszcza jeśli szkodzi to interesom firmy lub jej pozycji na rynku.

Pomocna?
Tak7Nie
Życie
 Opinia
@Pod 13.06.2019 20:20

Oj mądre słowa, tylko kto by wtedy pracował. ? Albo inaczej przychodził do pracy.

Pomocna?
Tak3Nie
BEZTROSKA
 Opinia
@Pod 13.06.2019 20:20

Niestety niektórzy czują się bezkarnie

Pomocna?
Tak2Nie
Całkowita porażka 50
 Opinia

Porażka. Jak przestają produkować jakiś model / np płyta indukcyjna PI 8500 FT, TYP PBF5VI501F TB/ nie ma mowy o naprawie, bo nie produkują części zamiennych. Mają w nosie klienta. Od Amiki należ trzymać się z daleka.

Pomocna?
Tak2Nie
Niunia
 Opinia

Widać nową mode na lakierni dotyczącej ubioru roboczego.

Pomocna?
Tak6Nie2
123
 Opinia
@Niunia 13.06.2019 03:42

Nie tylko nowa moda ale i na nadgodzinach nowe osoby na szlifie mogą pracować bez uprawnień. Znów pupilki pani koordynator. Szlifierze strzeżcie się biała i czarna przejmują władzę.

Pomocna?
Tak7Nie
Mały
 Opinia

Dlaczeg pracownicy w takich upalach nie mają zapewnionej wody butelkowanej mineralnej gazowanej

Pomocna?
Tak9Nie
tttt
 Opinia
@Mały 12.06.2019 16:48

co, już nawet wody w tej śmiesznej firmie nie dają:D

Pomocna?
Tak2Nie2
Zniesmaczony
 Opinia

Zgadzam się z poprzednimi opiniami na temat pracownic z czarnej lakierni. Mam nadzieję że one przeczytają tę opinię i wbiją sobie do głowy, że jak nie poprawia swojego zachowania to kiedyś za to odpowiedzą. Karma wraca

Mloda
 Opinia
@Zniesmaczony 28.05.2019 09:45

To napewno chodzi o panie z czarnej lakiernii? Bo na białej też elita sama..

Pomocna?
Tak17Nie4
2
Wystarczy
 Opinia
@Zniesmaczony 28.05.2019 09:45

Za tępe głowy żeby mogły cokolwiek zrozumieć

Zniesmaczony
 Opinia
@Mloda 28.05.2019 10:57

Tak z czarnej. Słyszałem że na białej też mają swoje dni ale nie tak jak na czarnej.

Pomocna?
Tak16Nie1
2
........
 Opinia
@Zniesmaczony 28.05.2019 09:45

No niestety niektórzy czują się Panami tego świata i nic im nie pomoże. Za trudne do zrozumienia. Wszystko było zgłaszane nie raz i nic z tym nie było robione. Amika tylko na tym straci. Bo ludzie się zwalniają przez takich ludzi.

Pomocna?
Tak14Nie6
2
........
 Opinia
@........ 28.05.2019 13:32

Nikt przecież nie da sobą pomiatać.

Pomocna?
Tak10Nie
monter
 Opinia
@Zniesmaczony 28.05.2019 09:45

Te panie już tu były opisane biała i czarne ,(usunięte przez administratora)Na montaż z nimi niech pokażą co umieją ,same by się zwolniły .

Pomocna?
Tak16Nie4
3
na całość .
 Opinia

jak był wpis ,że emaliernia wcześnie schodzi do szatni reakcja była szybka ;po tych wpisach na dwie koleżanki i pani koordynator uda ,że nic nie wie,ha ha skąd to znamy .

Pomocna?
Tak14Nie4
Cna
 Opinia
@Mloda 28.05.2019 10:57

Pewnie na zdejmowaniu i szlifie:)

Pomocna?
Tak4Nie1
Monter
 Opinia
@Zniesmaczony 28.05.2019 09:45

Niestety obie są puste, więc nie zrozumieją. Nawet rozdzielenie ich nic nie da, najlepiej byłoby takie zwolnić. Jak się patrzy są ich szydrecze usmieszki, to aż się zygac chce. Dwie fałszywe latawiec. Biała potrafi tylko mieszać operatorkom we lbach a ta druga wielce pewna siebie bo mąż "wysoko" postawiony. Czas się za nie wziąść.

Monter2
 Opinia
@Monter 31.05.2019 09:33

Poczekajmy aż więcej Polaków się zwolni a za nich Ukraina i Nepal wejdzie wtedy będzie mniejszość Polaków w Amice to zakład dostawać zacznie kary, że pracodawca przyjmuje za mało Polaków. Wtedy Amica wniesie postulaty iż będą rozwiązywać takie problemy i nie będą zamiatać tego pod dywan. Te wasze podwyżki sobie wsadzić. nie zdziwie się jeśli koordynatorzy będą zmuszeni robić na produkcji. Patrząc na zwolnienia to prędzej czy później Amica zmieni logo i tak się zakończy mobbing i niska pensja

Pomocna?
Tak11Nie
Xxxx
 Opinia
@Monter 31.05.2019 09:33

Powinien dawno te zaraze pogonic z domu

Pomocna?
Tak7Nie2
23
Gggg
 Opinia
@Monter 31.05.2019 09:33

Na armaturze i wiazkach miały by pole do popisu tam to by mogły przescigac się z pracownikami w gnebieniu innych

Pomocna?
Tak10Nie1
Ric
 Opinia
@Monter 31.05.2019 09:33

Chyba ktoś tu przesadził. ?

Pomocna?
TakNie3
Jjjj
 Opinia
@Ric 09.06.2019 05:50

Raczej nie

Pomocna?
Tak1Nie4
Fakty
 Opinia
@monter 28.05.2019 15:51

Takich alf i omeg jest dużo ale to tylko im się tak wydaje że są nieomylni i nie do ruszenia ze jak ich zabraknie Amica padnie .Wtedy dopiero odbije się od dna będzie mniej złomu i bubli.

Pomocna?
Tak4Nie
Olo
 Opinia
@Ric 09.06.2019 05:50

Też uważam że kogoś tu poniosło! !!!!!

Pomocna?
Tak4Nie
...........
 Opinia

W poniedziałek 10 czerwca, w „Dużym Formacie” – dodatku do „Gazety Wyborczej” ukaże się artykuł o samobójstwie pracownicy wronieckiej firmy. 44-letnia mieszkanka Wronek, Ilona Pujanek popełniła samobójstwo dwa lata temu. Choć prokuratura uznała, że wronczanka targnęła się na swoje życie z powodów osobistych, nie wszyscy zgadzają się z tą wersją wydarzeń. Sprawą zajęli się reporterzy „Dużego Formatu”, czytając jutrzejszą „Wyborczą”, dowiemy się , do jakich wniosków doszli.

Pomocna?
Tak7Nie1
Wyborcza dzis
 Opinia
@........... 10.06.2019 09:42

Jeden z komentarzy w wyborczej po artykule. Słyszałem opowiadania pracowników. Byli zadowoleni i dumni ze swojego zakładu, dopóki kierowali nim menadżerowie z kraju, z którego pochodzi firma. Gdy ci menadżerowie zostali zastąpieni przez naszych, zaczynało sie gnojenie pracowników, a ci najlepsi odchodzili.To fatalna tradycja "polskiego pana", który dla poprawienia swojego samopoczucia poniża stojącego niżej w hierarchii społecznej. Tak było w minionych wiekach, tak zostało, szczególnie jeśli "pan" jest zwykłym (usunięte przez administratora) który szybko awansował i próbuje zaznaczyć ten awans swoim stosunkiem do stojących niżej.

Pomocna?
Tak10Nie1
Prawda
 Opinia

Może zacznijmy się wzajemnie tolerować

Pomocna?
Tak7Nie
???
 Opinia
@Prawda 07.06.2019 12:25

Jak to zrobić. ?

Pomocna?
TakNie
Lola
 Opinia
@??? 07.06.2019 12:48

Zająć się pracą bo poto tu przychodzicie a nie plotkami i życiem innych

Pomocna?
Tak14Nie1
Wronka
 Opinia
@Lola 07.06.2019 17:14

I tu jest problem jak to zrobić skoro życie innych jest ciekawsze jak własne.

Pomocna?
Tak10Nie
Tak tak
 Opinia
@Lola 07.06.2019 17:14

Ale oni właśnie nie przychodzą pracować tylko siać ferment!!!

Pomocna?
Tak4Nie
Z wami
 Opinia
@Lola 07.06.2019 17:14

Są też tacy co na siłę chcą podzielić się swoim życiem z innymi np.pochwalić się nowym samochodem wyjazdem na wakacje nawet nowy telefon jest do tego okazją to istna żenada ale ludzie w Amice to świat pełen kontrastu i tylko pocieszeniem może być to że takich ludzi jest nie wiele ale mimo to potrafią nieźle namieszać. Pozdrawiam całą resztę normalnej i wspaniałej załogi.

Pomocna?
Tak7Nie1
Nie Zainteresował
 Opinia
@Z wami 09.06.2019 15:59

Oj to prawda jest to męczące .Ale są tacy co myślą że innych to interesuje.

Pomocna?
Tak4Nie
A A
 Opinia
@Nie Zainteresował 09.06.2019 21:23

Dokładnie

Pomocna?
Tak2Nie1
była
 Opinia

A co się znowu dzieje na wiązkach??

Pomocna?
Tak4Nie1
Tak tak
 Opinia

Fakt jest taki :w Amice zniszczą Cię nie przełożeni co współpracownicy ,kolezanki i koledzy to oni zrobią wszystko by Cię zniszczyć ośmieszyć jeśli tylko robisz coś co jest niezgodne z ich myśleniem bardzo zresztą prostym mysleniem lepiej się ubierasz inaczej zachowujesz czyli jesteś podejrzana lub podejrzanym siłą rzeczy taka osoba zawsze będzie na tapecie.

Pomocna?
Tak21Nie
Donek
 Opinia
@Tak tak 07.06.2019 19:03

Dokładnie tak jest!

Pomocna?
Tak4Nie
Fanty
 Opinia

Trzeba się poprostu dostosować

Pomocna?
TakNie1
Zośka
 Opinia

To jak pracować w takiej atmosferze?

Pomocna?
Tak5Nie
Zośka
 Opinia

Czy w tej Firmie naprawdę jest taka atmosfera. ?

Pomocna?
Tak9Nie
Yy
 Opinia
@Zośka 05.06.2019 15:42

Zdecydowanie. Nawet gorsza niż tutaj opisano.

Pomocna?
Tak5Nie
Osad
 Opinia

To nie fer

Pomocna?
TakNie
Rozczarowany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Amica to kompletna porażka. Firma licząca się ze wzrostem finansowym a nie z pracownikiem. Przełożeni robią co chcą na dziale emalierni i lakierni. Pani Koordynator lakierni wielka porażka. Też liczą się tylko sztuki. Mobbing przez wielkie M. Ma swoje pupiki, które weszły by Jej na głowę ale zawsze będą niewinne. Razem z Nią stosują mobbing. I nikt z tym nic nie robi. A zgłaszanie nieprawidłowości do koordynatora zostaje zlekcewazone. Liczą się sztuki. A że niby pracują jak roboty. To mogą wszystko. A co do tego stwierdzenia roboty był polemizowala. Bo do tego wykorzystują nowe pracownice. A one zajmują się telefonami. Ale cóż Amica to Amica niby renomowana firma. A to co się dzieje w środku nie ujrzy światła dziennego. Tyle ludzi których firma skrzywdzila się pozwalniali. Niektórzy pracownicy czują się jakby byli prezesami i traktują ludzi w upokarzajacy sposób. Moja opinia niestety nie zmieni tego miejsca. Ale może ustrzec ludzi, którzy chcą tam podjąć pracę.

Młody
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rozczarowany 24.05.2019 23:58

Masakra . Za Ukrainę niech się trochę wezmą , chodzą się przebierać 15 minut przed końcem pracy , lub nawet i więcej , ja nie rozumiem czemu u nas Polaków to jeśli pójdziemy minutę przed wielkie problemy mają ? A oni to wszystko mogą . . Brak słów

Pomocna?
Tak21Nie2
Wystarczy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rozczarowany 24.05.2019 23:58

Panie kierowniku naprawdę nic się nie da zrobić z tymi paniami? Może pracując osobno zaczną szanować koleżanki z pracy

pracownik
 Opinia
@Rozczarowany 24.05.2019 23:58

nie wierzę ,to jeszcze ktoś to zauważył

Pomocna?
Tak12Nie9
AMI
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rozczarowany 24.05.2019 23:58

Czegoś tu nie rozumiem...skoro tak Ci tu źle to co Ty tu jeszcze Robisz? Jest tyle innych możliwości.

Pomocna?
Tak18Nie6
4
Nic
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@AMI 26.05.2019 05:20

Wy panie też macie wiele innych możliwości. No ale tylko tutaj przełożony udaje że nie widzi co wy wyprawia ie. Wstyt pani koordynator wstyt

Parodia
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rozczarowany 24.05.2019 23:58

Medialnie to wygląda pięknie. W rzeczywistości to trzeci świat. Zarządzanie i organizacja pracy to lata 60-te , 70-te !!!

Pomocna?
Tak6Nie
Robol
 Opinia
@Młody 25.05.2019 13:42

Na jednym stanowisku pracują trzy Ukrainki ,więc przypada im co trzecia kuchenka w międzyczasie siedzi z telefonem i na stołeczku ,my Polacy też chcemy tak i co chwilę idzie do WC usta malować .Oj idzie się napatrzeć tak przez 8 godzin.Jaja sobie robią z nas , całe szczęście,że nie dużo nas zostało.

Pomocna?
Tak7Nie4
tim
 Opinia
@Robol 26.05.2019 18:59

dużo już Ukrainców w Amice?

Pomocna?
TakNie
Ha
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@tim 26.05.2019 21:17

Pytanie powinno brzmieć czy dużo Polaków jeszcze pracuje w amice!

Pomocna?
Tak7Nie
Ja
 Opinia
@Rozczarowany 24.05.2019 23:58

Szczekać anonimowo to każdy potrafi... Prosto w oczy może tak spróbujcie

Apl
 Opinia
@Ja 27.05.2019 13:26

Brawo

Pomocna?
TakNie
Zero
 Opinia
@Ja 27.05.2019 13:26

W tej firmie prosto w oczy można tylko powiedzieć to co wam pasuje. W innym wypadku niszczycie ludzi

Pomocna?
Tak22Nie5
8
Stop
 Opinia

Trzy zmiany wiedzą jak te panie traktują współpracowników i z tym nic nie można zrobić wszyscy wiedzą że jak ktoś zgłosi takie coś nie ma życia w zakładzie. Dlatego tutaj piszą to. Układy układy i ukladziki to się liczy

Ihhu
 Opinia

Zgadzam się. Pytanie czemu jeszcze pracuje na stanowisku koordynatora skoro się nie nadaje

Pomocna?
Tak12Nie9
5
Wv
 Opinia
@Ihhu 28.05.2019 06:19

Dział obok nie jest lepszy

Pomocna?
Tak6Nie6
Bez
 Opinia
@Ihhu 28.05.2019 06:19

A kto się tam nadaje?

Pomocna?
Tak4Nie
Ffff
 Opinia
@Ja 27.05.2019 13:26

Pani koordynator wstydź się żeby pozwalać na takie zachowanie swoich pracowników. Gdyby tej firmie zależało na dobrej opinii to dawno by pani wyleciala ale niestety może pani spać spokojnie

Pomocna?
Tak11Nie6
3
Uuu
 Opinia
@Ja 27.05.2019 13:26

Pani koordynator co pani zrobiła żeby powstrzymać te dwie pracownice. Poklepala je pani po plecach i pochwaliła?

Pomocna?
Tak8Nie2
Sylwia
 Opinia
@Uuu 01.06.2019 22:19

Na forum GoWork dzielimy się opiniami na temat pracodawców, a nie konkretnych osób zatrudnionych w danym miejscu. Rozumiem, że skoro wypowiadasz się w tym konkretnym wątku, to jesteś zatrudniony w Amica Wronki i możesz napisać kilka słów na temat tego pracodawcy. Na jakie warunki można liczyć zatrudniając się w tej firmie?

Pomocna?
Tak5Nie
Vvv
 Opinia
@Sylwia 03.06.2019 15:19

Praca na 3 zmiany w sumie na 2 i na jedną też można sobie załatwić. Stawka to zależy od stanowiska. Pracownik (robol) 14.70 brutto.

Pomocna?
Tak5Nie
Rozbawiony
 Opinia

Oj pani ,ktora to pisze widocznie do pracy sie nie nadawala????????????pozdrawiam

Pomocna?
Tak9Nie7
1
Ihhu
 Opinia
@Rozbawiony 28.05.2019 19:39

Nie wien czy się nie nadawała. Widać nie tylko jedna osoba to zauważyła tylko dużo osób o tym wie, my zwykli pracownicy nie możemy iść z problemami do góry bo jeszcze za to oberwiemy a tutaj można się wypowiedzieć bez żadnych konsekwencji

Pomocna?
Tak9Nie6
1
Wystarczy
 Opinia
@Ihhu 28.05.2019 19:53

To jest prawda

Pomocna?
Tak3Nie3
Racja
 Opinia
@Rozbawiony 28.05.2019 19:39

Co racja to racja .

Pomocna?
Tak11Nie1
Paulina
 Opinia

ok!

Pomocna?
TakNie
dzień kobiet
 Opinia

Nie mogę pojąć drogie kobiety jak to się dzieje że gdy trzeba było dobrzy pracownicy ryli za trzech dziś pracują po sklepach w innych firmach a (usunięte przez administratora) pracują do dziś

Pomocna?
Tak28Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dfd
 Opinia
@dzień kobiet 08.03.2019 20:33

A gdzie takie sieroty pojda:D. Tez sie zwolnilem. Ja rylem a inni dostawali awanse.

Pomocna?
Tak32Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody
 Opinia
@dfd 08.03.2019 21:01

S(usunięte przez administratora)i się zwolniłeś bo nie miałeś pojęcia o niczym .

Pomocna?
Tak3Nie6
dfd
 Opinia
@Młody 09.03.2019 18:31

Zwolnilem sie, (usunięte przez administratora) bo nie bede zaiwanial za innych. Na najciezszych stanowiskach. Za minimalna krajowa do konca zycia:D. Jakbys wiedzial co teraz robie, i za ile, to bys sie pochlastal w tej smiesznej amice:). Pozdrawiam WPG:)

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
prymusy
 Opinia
@Młody 09.03.2019 18:31

sam żeś to imie i nazwisko? Mieć pojęcie o niczym to też sztuka, nie ma się co dziwić że tacy jak Ty w tej firmie awansują.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ytrfn
 Opinia
@dfd 08.03.2019 21:01

Rozejrzyj się dookoła. Urodzisz z się w rodzinie z układami i cała rodzina jest ustawiona urodzisz się w rodzinie bez układów i cale życie pod górkę i tak z dziada pradziada

Pomocna?
Tak33Nie2
:D
 Opinia
@ytrfn 10.03.2019 14:37

Gdyby sięgnąć do historii, należałoby przywołać historię żyjącego pod koniec pierwszego tysiąclecia naszej ery papieża Sergiusza III, który (sam będąc wybierany na ten urząd w podejrzanych okolicznościach dwa razy) przyczynił się do wstąpienia na tron Piotrowy swojego nieślubnego syna spłodzonego z prostytutką. W późniejszych czasach to właśnie Kościół katolicki, nie tylko sprawujący rząd dusz, lecz także trzymający w ręku jak najbardziej świecką władzę, wielokrotnie musiał mierzyć się z tą kwestią – nieuzasadnionym faworyzowaniem członków swojej rodziny przy udzielaniu godności i dzieleniu stanowisk (łacińskie słowo „Nepos” oznacza wnuka, siostrzeńca albo bratanka). Przykład idzie z "góry" :D

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bolo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@:D 16.03.2019 08:26

Jakże to prawdziwe.

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia

Pytanie do pracowników apropo szajsu który robicie.. Czy Wy Szanowni Pracownicy macie pojęcie co za buble robicie?? nie czytacie opini na forach?? Jak chcecie zarabiać więcej jak to co robicie jest złej jakości?? Rutkowski szybciej to przeniesie do Rumuni czy na Ukrainę niż da Wam podwyżki. ciężko to pojąć??

Parodia
 Opinia
@@ 22.01.2019 01:38

Przy tej ilości, nigdy nie będzie jakości !!! I to jest akceptowalne ?

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nice
 Opinia
@@ 22.01.2019 01:38

jaka płaca taka praca!

Pomocna?
Tak41Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
#@#@
 Opinia

A dla czego jest złej jakości. ? Tak jak ktoś odpowiedział bo ktoś to projektuje i wdraża do produkcji. A niestety Panowie z biura konstrukcyjnego i projektowego swój czas spędzają na pogaduszkach na halach z Paniami a nie swoją pracą.

Emeryt
 Opinia
@#@#@ 01.02.2019 07:52

Jest wiele rzeczy do zrobienia na produkcji,a tam czas zatrzymał się w miejscu...normy zwiększone,a ergonomia pracy porażka..od konkurencji można wiele sie uczyć tych dobrych rzeczy...tam technologia idzie z duchem czasu...wymaganie od pracowników,a może czas coś zrobić od siebie...

Pomocna?
Tak12Nie19
40

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Monter
 Opinia
@Emeryt 07.02.2019 21:34

Pracownicy i tak dają z siebie dużo a to wam panowie projektanci i konstruktorzy płacą za to by produkcja szła sprawniej to wy dajcie więcej z siebie a nie tylko przyjść odbić dyskietkę i bajerka nie za to wam płacą

Szczery
 Opinia

W końcu ktoś poruszyl ten temat bo prawda jest taka że nas zwyklych szeregowych pracowników rozlicza się z każdej minuty (usunięte przez administratora)natomiast Panowie którzy myślą że jak założą na siebie koszulę i zawiesza dyskietkę na szyi to w pracy mogą robić co chcą i kiedy chcą nie Panowie wy przychodzac do pracy macie obowiązek pracować a nie spędzać czas na zapewne miłych pogawedkach z Paniami.

€€€€
 Opinia

Ma tylko wybraną zmianę którą odwiedza ten tydzień od godziny 14

K.R
 Opinia
@@ 22.01.2019 01:38

Mam wrażenie że komuś się za bardzo pofolgowało Może jeszcze nazwisko podacie ? Zdajecie sobie sprawę że tymi wpisami naruszacie czyjeś dobra osobiste . Zajmijcie się lepiej swoimi sprawami . Jeśli wydaje się wam że jesteście bezkarni i możecie sobie wypisywać bzdury o kimś bo jesteście anonimowi to możecie się zdziwić . Proszę przeczytać sobie regulamin forum a zwłaszcza &4 pkt 3

Miki
 Opinia

Tylko zobacz ile kuchnia smeg kosztuje a ile amic kogo na to stać przy obecnych realnych zarobkach

Zoo
 Opinia

Teraz na palarni

Byk
 Opinia

Ciekawe jest to ,że przełożeni tego Pana na to pozwalają.

Masa
 Opinia

(usunięte przez administratora) widocznie myśli że skoro pracuje w biurze może swobodnie narażać drugą osobę na nieprzyjemnosci.Wstydu za grosz! !!

Nikt
 Opinia
@@ 22.01.2019 01:38

A o jaki wyrób chodzi; produkowany w Polsce, czy też zamówiony w innym kraju przez Amice?

Pomocna?
Tak21Nie4
????????
 Opinia
@K.R 12.02.2019 15:37

????

Pomocna?
Tak4Nie25
10

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowa
 Opinia
@Masa 19.02.2019 12:56

Przepraszam kto. ?

Pomocna?
TakNie25

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawy
 Opinia
@Masa 19.02.2019 12:56

Ciekawy klient co to za jeden?

Pomocna?
Tak33Nie5
Akcept
 Opinia

Każdy ma prawo do swojego zdania

Pomocna?
Tak29Nie
5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
!!!!@
 Opinia
@Ciekawy 07.04.2019 18:30

W jakim biurze i kto to jest?

Pomocna?
Tak19Nie1
30

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Boki
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Masa 19.02.2019 12:56

Problem w tym że chyba nie myśli! !!

Pomocna?
Tak53Nie
Het
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Nowa 06.04.2019 07:51

R.

Pomocna?
TakNie
5
Tral
 Opinia
@Masa 19.02.2019 12:56

Zero!

Pomocna?
TakNie
bolo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Parodia 22.01.2019 10:33

te (usunięte przez administratora)netto to komu dajecie? te na plakcie bo nie rozumiem

Pomocna?
Tak24Nie
4
Rys
 Opinia
@Ciekawy 07.04.2019 18:30

Czy w dalszym ciągu nachodzi. ?

Pomocna?
Tak6Nie1
40
Zdumienie
 Opinia
@Masa 19.02.2019 12:56

Nie znam tematu i o kogo chodzi. ? Ale jeśli takie rzeczy się dzieją to napewno nie działa to dobrze na wizerunek firmy.

Pomocna?
Tak7Nie
Osoba
 Opinia
@Rys 02.05.2019 13:35

A gdzie ta komisja etyki?

Pomocna?
Tak7Nie
W.
 Opinia
@Zdumienie 03.05.2019 10:23

Brak słów na kogoś takiego.

Pomocna?
Tak3Nie
Pis
 Opinia
@Masa 19.02.2019 12:56

W ostatnim czasie modne stało się określenie nam to się poprostu należało widocznie też wychodzi z tego założenia

Pomocna?
Tak4Nie
Laik
 Opinia

Delikatnie powiedziane

Pomocna?
TakNie
Fuk
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

No w końcu!

Pomocna?
TakNie
Zadowolona
 Opinia

(usunięte przez administratora)mądra decyzja.

Pomocna?
Tak1Nie
Szczesliwy
 Opinia

Tak to jest jak nie jest się lubianym

Pomocna?
TakNie3
Ojwj
 Opinia

A kolega tego pana to chyba bardzo zazdrosny musi być skoro takie teksty wypisuje?

Pomocna?
TakNie
Operator
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Powiem tak jeśli myślisz ze zostawię to to tak spokojnie to gratuluję optymizmu również nadawca obraźliwych SMS wysyłanych do mnie i nie tylko..być może to ten sam autor też niech nie myśli ze jest bezkarny i anonimowy.

Pomocna?
TakNie
Zero
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Operator 19.05.2019 15:55

Zgadzam się nie można tego tak zostawić. Na początek proponuję przeprosić osoby które były przez Pana tutaj oczerniane

Pomocna?
TakNie1
Oburzony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ludzie kiedy się w końcu obudzimy!? Wypłata to jakaś kpina, ochłapy na waciki! Sobie premię roczną wyplacaja, a Nam chcą dać złotówkę podwyżki brutto!!!!

Pomocna?
Tak55Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Amikowiec
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Oburzony 11.04.2019 05:29

Obudziliśmy się jednak tylko jednak na chwilę jak strajkowaliśmy. Teraz nadal śnimy że będzie lepiej i toniemy w marzeniach a rzeczywistość okazuje się okrutna. Żeby strajk nauczycieli był wcześniej wzięło by się przykład od Nich. A tak należy podziękować przede wszystkim Związkowi Zawodowemu. I należy o tym mówić otwarcie że związek zawody nie robi nic ale to kompletnie nic w sprawie konkretnych podwyżek podkreślam konkretnych podwyżek do pracowników fizycznych wynagradzanych metodą godziną. Na tym etapie nasz związek zawodowy to jedna wielka (usunięte przez administratora) która służy tylko i wyłącznie pracodawcy a resztę załogi czyli pracowników ma tam gdzie słońce nie dochodzi. Trzeba strajkować ale oficjalnie. Zgłosić strajk . Niech zarząd wie że w tym zakładzie jeszcze POLACY pracują

pracownik
 Opinia
@Oburzony 11.04.2019 05:29

Wyniki roczne widzieliście? Mają miliony a my ochłapy.

Pomocna?
Tak16Nie
Agtrhi
 Opinia
@Amikowiec 12.04.2019 23:18

Polaków na montażu mają już w 4 literach. Do głosu dochodzi włażąca w te 4 litery UPAdlina. Teraz oni suszą swoje zęby do liderków koordynatorów.

Pomocna?
Tak7Nie1
Załoga
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Amikowiec 12.04.2019 23:18

A czy my mamy jakieś związki. ? Chyba na papierze!

Pomocna?
Tak12Nie
Były członek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Załoga 20.05.2019 12:17

Mamy wycieczki i zabawy organizują i udają ze to z myślą o załodze.

Pomocna?
Tak7Nie
Przeciwko
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Agtrhi 20.05.2019 11:32

To podobno Nasza przyszłość

Pomocna?
TakNie
Kandydat5
 Opinia

Po pierwsze, spóźnienie osób rekrutujących na spotkanie. Brak słowa przepraszam, tłumaczenie się korkami nie przystaje do tak dużej formy. Po drugie, brak profesjonalizmu podczas rozmowy - odnosi się wrażenie, że pracują tam ludzie z łapanki, np. Managerowie. Po trzecie, zapowiadane wyniki podawane są po czasie i bez żadnych przeprosin. Jednym słowem - żenada.

Pomocna?
Tak34Nie
22
Biurowiec
 Opinia
@Kandydat5 06.02.2019 21:45

Nowy dyrektor administracji wyrzucił dobrych ludzi i zatrudnił swoich

Pomocna?
Tak18Nie
12
robol
 Opinia
@Biurowiec 13.02.2019 11:01

Tak robią w całej firmie ;zatrudniają swoich nic nie wiedzących jełopów .Na produkcję tylko Ci co nie mają znajomości ,i to dzięki ich ta robota tam się kręci .Ci swoi to tylko do brania pieniędzy ,a najwięcej roboty dla nich jest w soboty.Nie ma jak to kasę bić na nadgodzinach nic nie robiąc .Tam nigdy nie będzie dobrze .

Pomocna?
Tak23Nie1
6
Nie wrócę
 Opinia
@Kandydat5 06.02.2019 21:45

Kto tam ma rekrutować? Te panienki dobierane do towarzystwa.

Pomocna?
Tak21Nie
5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Logo
 Opinia
@Nie wrócę 14.02.2019 14:52

Bo przecież ta cała rekrutacja to fikcja masz znajomości to masz etat i nie musisz nich umieć.

Pomocna?
Tak32Nie
23

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki
 Opinia
@Kandydat5 06.02.2019 21:45

A co się maja spieszyć jak już i tak było polecenie kto ma zostać przyjety. 100 % jeżeli Samsung przeszedł by z systemu 12godzinnego na 8 godzinny to w amice by tylko zostali ludzie z plecami i lizusy

Pomocna?
Tak22Nie
6
Parodia
 Opinia
@Kandydat5 06.02.2019 21:45

Bo stanowiska są już zaklepane dla swoich!!!

Pomocna?
Tak23Nie
25
Oko
 Opinia
@Parodia 09.04.2019 16:47

Jak zawsze! !!!!

Parodia
 Opinia
@Logo 14.02.2019 15:15

Szczera prawda

Pomocna?
Tak8Nie
12
Znane
 Opinia
@Kandydat5 06.02.2019 21:45

Przecież to fikcja te rozmowy ten co ma awansować już idąc na nią wie że się dostanie nawet bez kwalifikacji żenada

Pomocna?
Tak4Nie
Znane
 Opinia
@Znane 16.05.2019 16:35

Bo w tej FIRMIE nic sie nie zmieniło i nie zmieni towarzystwo wzajemnej adoracji zero wiedzy i doświadczenia tylko znajomości układy dzisiaj dostaje się Twój znajomy jutro mój i tak już będzie zawsze

Pomocna?
Tak3Nie
Mal
 Opinia
@Nie wrócę 14.02.2019 14:52

Nie rozumiesz podstaw. W amice pracy się nie zdobywa dzięki ilości dyplomow, dzięki znajomości pracy itd. W " Amice" od zawsze dobrą pracę się "załatwia", co ma swoje skutki, niewłaściwi ludzie na niewłaściwych miejscach, niewykształceni i niekompetentni, zawsze wychodzący obronną ręką dzięki swoim zwierzchnikom, tylko że tak jest dziś wszędzie, taki sam system jak w kościele, tam też tuszuje się przenosi z miejsca na miejsce osoby, które nie powinny " pracować " na swoich stanowiskach, ale ich "szefostwo" ich chroniło w imię idei mierny ale wierny "załatwianie" to wrzód który gdy się przebije, obok wyrasta nowy.

Pomocna?
Tak7Nie
Był pracownik
 Opinia

Nie narzekają ci którzy mają ciepłe posadki,stanowiska i suszą zęby na widok chociażby trochę wyżej postawionej Osoby.

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@Był pracownik 13.03.2018 09:33

Zgadzam się z powyższym wpisem. Znam Panią która przyszła z innej zmiany, na której przełożony nie pozwalał już na suszenie zębów .Gdy przyszła do nas na zmianę opowiadała jaka to jej krzywda się działa szybko doprowadziła do integracji zamydliła oczy, a teraz się buja

Pomocna?
Tak10Nie
<