Nie wnikam czemu. a firma tak ogólnie cxesto zwalnia?
Brachol
11.04.2026 17:33
Najpierw ktos pisal o rotacji i masowych zwolnieniach pozniej niektorzy bronili warunkow i juz nie wiem jak jest. 🤨 rotacja jest wieksza czy mniejsza niz kiedys ?
Leon
15.05.2026 10:34
Ktoś jest w stanie powiedzieć jak jest teraz? Bo oferty się pojawiają, ale nie jakoś dużo, raczej wygląda jakby rotacji nie było.
Analityk
15.11.2025 12:17
Widzę, że na GoWork pojawia się sporo negatywnych komentarzy, ale mam wrażenie, że w dużej mierze piszą je osoby, które już nie pracują w firmie. Ja pracuję tu na co dzień i widzę zupełnie inną perspektywę.
W Selenie jest naprawdę dużo wieloletnich pracowników – osób, które są tutaj od wielu lat, rozwijają się, awansują i zwyczajnie lubią tę firmę. To chyba najlepszy dowód na to, że środowisko pracy jest stabilne i przyjazne. Do zespołu dołączają też nowe osoby i świetnie odnajdują się w kulturze organizacyjnej, bo atmosfera jest otwarta, oparta na współpracy i wzajemnym wsparciu.
To miejsce, w którym ludzie darzą się zaufaniem, w którym można się uczyć i realnie wnosić coś do organizacji. Ja sama/sam czuję się tu dobrze i życzę każdemu takiego miejsca pracy.
HR nie rozumiem waszego stanowiska. Przecież wiadomo, że jak ktoś w firmie narzeka na przełożonego lub i na innego dyrektora to jest pierwszy w kolejce do zwolnienia z pracy, bo to osoba niewygodna, bo narzeka. Anonimowość i dyskrecja w ten firmie nie istnieje. W tej firmie są tak fantastyczni dyrektorzy, że zwykły podwładny nie może złego słowa wypowiedzieć o braku kompetencji tych dyrektorów. Nawet jak są jakieś sygnały o braku zaangażowania ze strony dyrektora to wszyscy dookoła wiedzą, że faktycznie tak jest. Ba! Nawet dają przyzwolenie na takie zachowania, bo dyrektora koleżankę trzeba wspierać, a podwładnych niewygodnych zawsze można wymienić na nowszy model. Zamiatanie pod dywan trwa i nikt tego nie zakończy w tej firmie. Szkoda tylko czasu na taką wegetację. Tu nikt nie ma dla ciebie ani szacunku, ani nie ma zarobków adekwatnych do obowiązków. Dyrektorzy tylko bezczelnie przypominają, że niedługo kończy ci się umowa o pracę i nie musi ci jej przedłużać. Cały czas żyjesz w niepewności i strachu, czy w kolejnym dniu jeszcze będziesz miał pracę. Podsłuchy telefonów to norma, szpiegowanie GPS auta firmowego, gdzie opłacasz jako pracownik użytkowanie prywatne to też jest nienormalne. Ogólnie praca jak w psychiatryku, bo nie możesz nic powiedzieć, nic zrobić, nie masz możliwości wniesienia do firmy, bo jesteś za głupi, a oni są tylko mądrzy i co najgorsze to nie masz możliwości zgłoszenia takich sytuacji, bo cała klika z biura to koledzy dyrektorzy i spiskują, jak pozbyć się niewygodnych śmieci. Tak, tak właśnie czuję się jako podwładny w ten firmie. Ale jeszcze chwila i się ewakuuję, a wy nadal będziecie pod dywan wszystko zamiatać.
ForhEND ze stanowiska
09.07.2025 15:37
Myślałam, że to rozchodzę ale nie da się przejść koło tego obojętnie. Możliwość anonimowego zgłoszenia w Selenie nie istnieje, więc napiszę to tu bo dział nazywany HR śledzi opinie.
Szukacie oszczędności przez redukcję etatów to dam przykład do prześwietlenia.
Na 11 piętrze pracuje ;to za dużo powiedziane; Marta P. Wg Teams to dyrektor DA ale jak tacy ludzie piastują dyrektorskie stanowiska to szkoda słów.
Miałam okazję odbyć z ową panią kilka spotkań i chciało by się napisać tu słowo na "g" ale nie wypada. Odpowiada od rzeczy, jej uwagi nic nie wnoszą do merytorycznej dyskusji. "W każdym bądź razie" albo "w poprzedniej organizacji" są na porządku dziennym. Skoro tacy ludzie mają tak kluczowe stanowiska w firmie to nie dziwię się, że nurkujemy.
Nawet w kuchni podczas przerwy nie można odpocząć i w spokoju zjeść bo potrafi wtrącić się do rozmowy ze swoimi "5 groszami". Na the office można ją zobaczyć na warsztatach z robienia stroików W CZASIE PRACY?!?! Inni zasuwają jak motorki, żeby tylko nie kłaść głowy na kolek a tu takie zaskoczenie.
Czemu piszę tą opinie? Bo dzisiaj jak przechodziłam koło da można było usłyszeć klub kibica tenisa. Rozumiecie? G. Baba bierze kupę kasy za oglądnie tenisa w pracy?!?! Jak tak można, jak przełożeni tego nie widzą... Może jest w wieku ochronnym a jak nie to może warto się przyjrzeć sprawie...
Zawinete piłkarzyki
29.07.2025 21:06
Problem w tym, że wy wiecie że to prawda ale chatgpt wypluł wam tki wpis to trzeba było go opublikować.
Ja też coś napisze, do administracji przychodzi się jak nie mam Marty. Jak jest, to nawet jak pytasz personalnie Jacka o jakąś sprawę to i tak Marta odpowie. Wszytko wie, na wszystkim się zna i każdemu "pomoze". A jak jest zła to odpowiedź która mogłaby brzemc nie, bo to i tamto, to stoisz i sluchsz wywodu który nic nie wnosi.
Smutne jest to że to firma dyrektorów. W hr same dyrektory i cóż się dziwić że są takie kwiatki.
Nic tylkonprosic aby Właściciel usłyszał płacz ludzi i zrobił z tymi nieudacznikami porządek.
Dział HR | Grupa Selena
30.07.2025 16:00
Dziękujemy za kolejną wypowiedź.
Podtrzymujemy stanowisko wyrażone w naszej wcześniejszej odpowiedzi – zależy nam na otwartym, ale również konstruktywnym dialogu. Dlatego zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z zespołem HR. Jesteśmy dostępni i otwarci na rozmowę w bezpiecznej atmosferze, zarówno o bieżących trudnościach, jak i o możliwych rozwiązaniach. Rozmowa to pierwszy krok do zmiany.
Jeśli jednak wolisz nie ujawniać swojej tożsamości, przypominamy, że możesz skorzystać z anonimowego kanału zgłoszeń dostępnego pod adresem: https://zgloszenia.selena.com. Każdy głos traktujemy z pełną powagą.
Pracownik roku
05.07.2025 15:10
Dużo się ostatnio dzieje w Selenie. Wymiana prezesa na nowszy model, kapusie sprzedają kolegów (zostali zwolnieni) i w zamian (usunięte przez administratora) awansuje na dyrektora. Z zewnątrz zatrudnia się ludzi i to na lepszych warunkach niż ludzie tam pracujący od wielu lat. Zwykli zasłużeni ludzie nie mają szansy na jakikolwiek awans. W zamian mają więcej obowiązków za mniejsze pieniądze. Socjalu zero - nie istnieje. Wycieczki są z klientami dla leserów dyrektorów, którzy nie znają nawet tych klientów. No książkę można napisać co tu sie wyprawia. Szkoda ludzi których nie szanują i których pozbyli się, bo byli nie wygodni. Parodia jak w polityce. Selena obudź się zanim wydasz kolejne pieniądze w ludzi nic nie wnoszących do tej firmy. Szukasz oszczędności na pracownikach to zacznij od tych dyrektorów, którzy zamiast pracować zajmują się sprawami prywatnymi w godzinach pracy, bo telefonu nie odbierają przez kilka dni, a na email nie odpisują tygodniami. Dyrektor nie chce usłyszeć z czym boryka się na codzień jego podwładny, bo robimy mu robotę. Dyrektor chce tylko kasę za swoje stanowisko, a ty sobie radź sam. Pozostaje tylko szukać nowej pracy. Wielu kolegów już znalazło i mają się lepiej. Czas na zmiany.
Dział HR | Grupa Selena
25.07.2025 13:40
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy, że w okresach zmian organizacyjnych mogą pojawiać się emocje i wątpliwości – to naturalna reakcja. Chcielibyśmy jednak odnieść się do poruszonych kwestii i wyjaśnić kilka istotnych aspektów, poruszonych w tej wypowiedzi.
Każda firma ewoluuje, a wprowadzane zmiany są standardową konsekwencją rozwoju. Co istotne, to element długofalowej strategii, której celem jest jak najbardziej adekwatne dostosowanie się do dynamicznie zmieniającego się otoczenia rynkowego. Każda decyzja personalna, niezależnie od szczebla w strukturze, poprzedzona jest pogłębioną analizą merytoryczną oraz oceną potencjału i dopasowania do procesów i potrzeb całości organizacji. Nie ma tu miejsca na przypadkowość czy subiektywność – jesteśmy zobowiązani do przestrzegania zasad równego traktowania i transparentności.
Nasza polityka kadrowa, starannie opracowana i konsekwentnie wdrażana, stanowi fundament budowania zespołów opartych na różnorodności doświadczeń i wielowymiarowości kompetencji. Transparentność awansów, przejrzysta polityka wynagrodzeń, równe szanse rozwoju i wzajemny szacunek to dla nas wartości kluczowe i stale podejmujemy działania, by je wzmacniać. Rozwijamy wewnętrzne ścieżki kariery, chcąc, by stanowiły realną szansę dla wszystkich pracowników – niezależnie od zajmowanego stanowiska. Zachęcamy do otwartej rozmowy o planach i aspiracjach zawodowych, zarówno z przełożonymi, jak i z zespołem HR. Jesteśmy dostępni i gotowi na rozmowę o możliwościach rozwoju w naszej firmie.
W kwestii benefitów – system świadczeń pozapłacowych dostępny jest dla wszystkich pracowników i regularnie go przeglądamy, by jak najlepiej odpowiadał na zmieniające się potrzeby.
Rozumiemy również, że relacja z przełożonym ma ogromny wpływ na codzienne doświadczenie pracy. Jeśli pojawiają się sygnały, że styl zarządzania lub jakość komunikacji wymagają poprawy – traktujemy je poważnie i jesteśmy gotowi się nimi zająć. Nie akceptujemy żadnych zachowań naruszających standardy etyczne i godność pracowników, bez względu na zajmowane stanowisko. Jeżeli masz konkretne sytuacje, które wymagają wyjaśnienia, zachęcamy do kontaktu z działem HR lub skorzystania z anonimowych kanałów zgłoszeń. Gwarantujemy rozmowę w atmosferze zaufania i bezpieczeństwa. Każde zgłoszenie traktujemy z pełną odpowiedzialnością.
Zależy nam, aby Selena była miejscem, w którym ludzie czują się zauważeni, wysłuchani i traktowani z szacunkiem. Jesteśmy otwarci na dialog i konstruktywne propozycje zmian – również od osób, które dziś czują się rozczarowane.
Wierzymy, że zmiany, choć nie zawsze łatwe, są niezbędne, by budować nowoczesną, efektywną i przyjazną organizację. Naszym celem nie jest oszczędzanie na ludziach, ale inwestowanie w tych, którzy, wyznając te same wartości, chcą rozwijać się razem z naszą firmą.
Na koniec pragniemy podkreślić, że nie aprobujemy użytego w opinii języka i epitetów, które się w niej pojawiły. W relacjach społecznych fundamentem budowania dialogu jest wzajemny szacunek i otwartość na punkt widzenia drugiej strony. Anonimowe zarzuty i inwektywy temu nie sprzyjają.
Nuntius
07.07.2025 16:55
Asystent AI
Może ktoś podzieli się, jak naprawdę wyglądała praca jako Operator Produkcji i czy przy tylu wymaganiach nie przesadzali z oczekiwaniami, szczególnie jeśli pensje nie były podane?
Najważniejsze było minimum roczne doświadczenie w zakładzie produkcyjnym oraz obsługa maszyn. Z benefitów najbardziej wyróżniała się prywatna opieka medyczna.
Świetna jakość produktów, wielu zadowolonych pracowników, innowacyjne rozwiązania.
Jakby źle było to nie byłoby tylu pracowników. Selena jest super!
Michał
19.06.2025 19:39
Typie jacy zadowoleni pracownicy ? Na magazynach ludzie masowo się zwalniają, siły sprzedaży masowo się zwalniają, w centrali non stop zwolnienia. Dobrze wiadomo, że jesteś z działu HR 🤣
bociek
01.06.2025 10:03
powiedzcie jak dokładnie socjal teraz u was wygląda, ktoś tu narzekał ze prawie nie ma żadnego ale widzę odpowiedź ze to chyba ktoś z konkurencji pisał więc może to niesprawdzone
Laluś
13.06.2025 22:42
Socjal to na bogato w grudniu czekolada chyba 60g lekka jak piórko z wydrukowanymi życzeniami od firmy i jakaś miniaturka gry. Pytanie kiedy grać, jak ciągle jestem zawalony robotą. Menadżerowie to mogą sobie pograć, bo w końcu oni tylko czekają na wyniki i nic więcej, no i na wpływy na swoje konto, bo im się należy kasa. Reszta ludzi jest rolowana na kasę, bo rolka która miała być wypłacona w styczniu za ubiegły rok niestety przez pomyłkę kogoś z góry nie została wypłacona. Mamy jednak nowy rok i czkamy na kolejną rolkę, może nas nie wyrolują.
Veritas
06.06.2025 10:46
Asystent AI
Było ogłoszenie na stanowisko Technik utrzymania infrastruktury / Konserwator na pełny etat i umowę o pracę. Wynagrodzenia nie podali. Najważniejszym wymogiem były uprawnienia energetyczne, a z benefitów wyróżniała się prywatna opieka medyczna.
Czy ktoś może podpowiedzieć, czy wymagania na tym stanowisku były za wysokie? I jak wyglądały stawki za taką pracę?
PRACOWNIK
19.03.2025 21:07
Dobra firma, innowacyjne produkty. Ścieżka kariery i mozliwy rozwoj. Procedury przejrzyste. Bezpieczeństwo pracy zapewnione. Pensja na czas.
Tomek
11.04.2025 21:40
Bezpieczeństwo pracy zapewnione? Chyba nie wiesz o czym piszesz.... jesteś tylko cyferką, która jak nie będzie się zgadzać - wylatujesz. Jest dużo takich przykładów niestety....
Pracuje
02.04.2025 23:58
Pracodawca godny polecenia
Mike
12.10.2024 13:21
Nie polecam pracy w grupie Selena.
Moje odczucia poprzez pryzmat pracy w Centrali:
1. Prawie żadnego socjalu
2. Niezrozumiała polityka kadrowa
3. Brak zrozumienia u przełożonych
4. Ciągłe zmiany w Dywizjach
5. Brak informacji z HR odnośnie zakończenia pracy z pracownikami (myślisz że pracuje a już go nie ma od 2 miesięcy)
6. 2 lata pracy-strata tego czasu dla mnie
Jolero
14.03.2025 22:17
Z konkurencji jesteś?
02.09.2024 11:52
Selena FM S.A. szukała niedawno pracowników w mieście Gorlice. Kto podzieli się opinią na temat pracy w tej firmie?
Piotr
20.10.2022 18:58
Jest praca dla projektanta instalacji elektrycznych i słaboprądowych. Widziałem ze oferują szkolenia i możliwość uzyskania uprawnień. Takie kursy są darmowe czy trzeba za nie podpisywać umowę lojalnościową? Pytam bo wolałbym tego uniknąć. I jakie są zarobki ?
Dział księgowości to zbiór dziwnych ludzi, każdej księgowej wydaje się ze jest najmądrzejsza, mobbingują osoby które są inne od nich, dziwne te osoby. Ogólnie firma mega plotkarska, ludzie żyją życiem innych, obgadują. Nie da się tego wytrzymać na dłuższa metę.
madziaks
21.06.2022 16:52
Wszyscy z małymi wyjątkami.
zwiastun
20.05.2021 22:02
Z danych spółki wynika, że średnie wynagrodzenie pracownika wynosi ponad 9400 zł brutto, czyli całkiem ok. A jaka jest atmosfera w firmie?
Zostaw merytoryczną opinię o Selena FM S.A.