Opinie o NIBE-BIAWAR Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NIBE-BIAWAR Sp. z o.o.

Natalia

@Lucky Luck a czemu od razu tak zakładasz? Próbował ktoś z Was? Gdy nie zapytacie nigdy się nie dowiecie jaki może być efekt tej rozmowy i czy będą zmiany w firmie NIBE-BIAWAR. Nie rozumiem tez czemu określasz to pytanie za głupie. Chciałam dopytać, żebyśmy wszyscy wiedzieli czy wszystkie możliwości zostały wykorzystane.

Natalia

@Spawacz a nie ma możliwości rozmowy z kierownikiem odnośnie norm do wyrobienia? Skoro są suwnice dla ułatwienia pracy to powinno się z nich korzystać. Dlatego powinniście powiedzieć, że ze względu na to, że opóźniają pracę powinno się je zmniejszyć. Co sądzicie o takiej rozmowie?

Lucky Luck
@Natalia 16.11.2017 09:36
@Spawacz a nie ma możliwości rozmowy z kierownikiem odnośnie norm do wyrobienia? Skoro są suwnice dla ułatwienia pracy to powin...

co za głupie pytanie...? każdy z każdym może rozmawiać, tylko efekt tej rozmowy może być różny

Spawacz

Robiłem na spawalni, nie polecam, normy wysokie i caly czas podnoszone, po krutkim czasie problemy z plecami gwarantowane, niby są suwnice ale nikt nie używa bo za dużo czasu to zajmuje i nie wyrobi się normy, norma do góry a stawka w miejscu, pieniądze nie są warte takiej ciężkiej pracy... gdzie w Białymstoku spawacz zarobi około 3000zl za 8godz dziennie? Szukam pracy

Natalia

@Lok wpisy są usunięte tylko wtedy, gdy naruszały dobra osobiste firmy albo pracowników, łamały regulamin forum: www.gowork.pl/regulamin. Inne komentarze, również te o negatywnej treści na forum pozostają. @Pracującyzadowolony a możesz powiedzieć czemu uważasz, ze firma NIBE-BIAWAR jest dobrym pracodawcą? Twoje uzasadnienie dla użytkowników może być ważne.

Pracującyzadowolony

Ja wiem, że firma w której pracuję jest dobrym pracodawcą i tyle w temacie.

Natalia

@Wojtek jeżeli nie możesz znaleźć informacji o pracy to zawsze warto skontaktować się bezpośrednio z pracodawcą w sprawie rekrutacji, wtedy dostaniesz informacje z pierwszego źródła i jeżeli nie będą mieli wolnych miejsc to zapiszą Twoje CV w bazie. A skąd masz informacje, że NIBE-BIAWAR to dobry pracodawca? Ważne, żeby to uargumentować, bo akurat uzytkownik @Lulian nie był zadowolony.

Lulian

To jak płacą 1800 na rękę a później 2 tys, to w ciągu 8 lat niewiele się zmieniło. W 2009 roku płacili 1800 zł na rękę . Fakt, obowiązków jest tyle, że nie masz kiedy zjeść w spokoju kanapkę na drugie śniadanie. Jesz i pracujesz jednocześnie. Komu odpowiada praca za 2 tys netto ze specyfiką pracy robota na taśmie to śmiało można aplikować. Plus jest taki, że płacą na czas (chociaż to ich obowiązek wedle prawa a nie przywilej)

Wojtek

Dowiedziałem się, że NIBE-BIAWAR należy do dobrych pracodawców. Chciałbym aplikować do firmy ale nie widziałem zupełnie nowych ofert pracy. Czyżby firma nie potrzebowała aktualnie nowych pracowników.? Trochę martwią mnie niektóre opinie na tym wątku.

Borowy

Pracowalem w biurze ponad poltora roku. Praca w porzadku, jednak naklad obowiazkow na jednego pracownika przerasta najsmielsze oczekiwania. Wyrabianie nadgodzin jest rekompensowane dniami wolnymi, nie wyplata. Oczywiscie ze wzgledu na ogromna ilosc obowiazkow odebranie dni wolnych bywa wrecz niemozliwe. Placa bardzo niska - pierwsze trzy miesiace 1600zl pozniej 1800zl na reke. Po prosbie o podwyzke oczywiscie zostalem zapewniony, ze otrzymam 2100 netto. Niestety przy umowie otrzymalem tylko 2000. Ludzie w biurze naprawde swietni i przyjemnie sie z nimi wspolpracuje, jednak kierownictwo pozostawia wiele do zyczenia. Kazda inna wieksza firma w Bialymstoku placi ok 600 zl wiecej, na podobnych stanowiskach. Zmienilem prace i poszedlem do konkurencji na to samo stanowisko. Otrzymalem 2400 zl netto na start. Polecam wszystkim po studiach popracowac rok, dwa w Biawarze, zdobyc doswiadczenie i uciekac gdzie sie da. Firma nie daje wiekszych mozliwosci rozwoju.

Poldek

Czy warto interesować się pracą w NIBE-BIAWAR ? Zastanawiam się jaka tam może być atmosfera skoro nikt nie pisze nic na forum? Pewnie jest tak dobrze i boją się konkurencji, wolą nie chwalić firmy,?

Export

Witaj. Zapewne obsługą klientów z Niemiec i Austrii. Głównie e-mail i telefon. Do tego tłumaczenie wszystkiego od umów do ulotek. Może z wyjątkiem instrukcji obsługi bo te to grube knigi i zlecane są na zewnątrz.

Erwin

Tak mało opinii na forum jest bardzo zastanawiające. Czy jest dobrze w firmie i nikomu nie chce się nic pisać? Chciałabym aplikować do firmy i szukam na forum ocen pochodzących od pracowników. Może mi ktoś podpowiedzieć czym zajmowałby się asystent z biegłym niemieckim?

Były

Co jest powodem, że tak mało piszecie swoich opinii o firmie. Myślę, że jest dobrze i nikomu nie chce się pisać, gdyby było odwrotnie to przypuszczam, iż wpisów byłoby mnóstwo. Słyszałem sporo dobrego o firmie, kiedyś tu pracowałem i czasami wracam .

Jabłonowska
@Były 19.06.2017 09:09
Co jest powodem, że tak mało piszecie swoich opinii o firmie. Myślę, że jest dobrze i nikomu nie chce się pisać, gdyby było odw...

(usunięte przez administratora) Opinia na rynku jest taka ze zamiast Imienia i Nazwiska w telefonie wpisują słowo BIAWAR bo ciągle ktoś odchodzi. Co roku jest nowa koncepcja biznesowa , a wyniki jakie były takie są - mizerne. Znów szukacie nowych ludzi tylko po to aby zastąpić starych bo są tańsi i nie proszą o więcej pieniędzy.

Lok
@Były 19.06.2017 09:09
Co jest powodem, że tak mało piszecie swoich opinii o firmie. Myślę, że jest dobrze i nikomu nie chce się pisać, gdyby było odw...

(usunięte przez administratora) Opinie jest dużo ale ONI płacą za to żeby usuwać złe wpisy

Vcool

(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)

Natalia

@Zainteresowany Myślę, że więcej informacji możesz uzyskać pisząc na adres firmy e-maila:sekretariat@biawar.com.pl

Zainteresowany

Odświeżam temat a konkretnie chciałbym wiedzieć jak tam wygląda praca na magazynie ?

Witek

Znajomy, który tu pracuje chwali sobie firmę i postanowiłem złożyć cv. Chciałem dowiedzieć się coś więcej ale po przeczytaniu wpisów nie wiem co mysleć!.

Ochotnik

Miałem złożyć swoje cv w Nibe bo słyszałem, że to dobra szwedzka firma. Wiem, że zarobki również są ok.

ktoś tam
@Ochotnik 15.02.2017 17:43
Miałem złożyć swoje cv w Nibe bo słyszałem, że to dobra szwedzka firma. Wiem, że zarobki również są ok....

to nieś cv i pracuj, opinie sam potem tutaj napiszesz

Adr.....

Jako marka w technice grzewczej BIAWAR jest juz reliktem (postkomunistyczną historią z dawnych lat) . Galmet, Kospel biją ich w wielu aspektach , a to tylko z powodu braku inwestycji w ludzi ( dobrych specjalistów) marketing-promocje oraz brak rozwój nowych produktów. (usunięte przez administratora) Jeśli chodzi o markę NIBE to jest tak samo bo kiedyś pompy gruntowe były NR.1 w kraju , a teraz konkurencja bije ich na łeb i szyje bo rozwija to co się sprzedaje . Czyli pompy do C.W.U lub C.O. Powód ten sam czyli brak dobrych specjalistów , a jeśli byli to i tak ich zwolnili albo sami uciekli. Nie oszukujmy się u konkurencji zarobisz o wiele lepiej i traktują ciebie jak inwestycje w firmę ( biznes) dla tego chcesz odpłacać sie swoją pracą dla pracodawcy. (usunięte przez administratora) Nie liczcie więc wszyscy pracownicy że NIBE-BIAWAR jest waszą przepustką w cudowne życie zawodowe. Powiem więcej to tylko krótkim momentem w którym trzeba przetrwać i iść dalej ! Nie nabędziecie tam niczego poza wrzodami żołądka i własną frustracją ze zarabiacie biernie i miernie. Zanim to dotrze do osób decyzyjnych was i tak tam już nie będzie bo rynek pracownika to to co spotka nas wszystkich w najbliższych latach. Takie firmy będą tylko trzymały miernych i przeciętnych ludzi bo nie będzie ich stać na inwestycję w was jako dobrych specjalistów w danej dziedzinie . Wiec odpowiedzcie sobie sami czy chcecie być jak ta firma i dalej tam trwać bierni ale miernie ? Z pozdrowienie były pracownik od exportu :)

Były pracownik;)

Firma dno. Pracowałem w niej przez 3 lata. (usunięte przez administratora) Zarobić można ok 2600 jeśli nagina się większy współczynnik. Człowiek w takim rytmie pracy zbyt długo nie wytrzyma bez zwolnienia lekarskiego, gdyż jest przemęczony tempem w jakim trzeba pracować. Normy na niektóre zbiorniki są nie realne do wykonania, wtedy pracownik ma płacone 11 brutto na godzinę;). Podwyżki w tej firmie są tak samo do wywalczenia jak woda do picia, której od lat w tym zakładzie nie ma.

Anonim

Ludzie nie pchajcie się do tej firmy. Praca bardzo ciężka i mało płatna. Przez pierwszy rok nie zarobicie więcej niż 2300zł miesięcznie. Mało tego, przez pół roku od rozpoczęcia pracy nie macie premii tj około 350zł. Po dwóch latach pracy otrzymacie ok 2600, ale jak większość załogi zaczniecie rehabilitację no kręgosłup lub nogi. Nie warto więc tracić zdrowia za takie pieniądze. A i uważajcie żeby nie udusić się dymem bo wentylacji prawie nie ma.

Witraż
@Anonim 17.11.2016 11:32
Ludzie nie pchajcie się do tej firmy. Praca bardzo ciężka i mało płatna. Przez pierwszy rok nie zarobicie więcej niż 2300zł mie...

Anonim napisz to samo i ujawnij się. Nie masz nic do stracenia

Alik swój chłop

Siemka spawacze :) zarobię u Was w firmie jako spawacz z 3 tys. Proszę o wiadomość.

samba

no jakoś nie rozumiem dlaczego miałby aby dokonać takiej wymiany skoro byłbu ktoś dobrym przedstawiciel handlowym - możesz mi to w jakiś logiczny sposób wytłumaczyć?

anonim

(usunięte przez administratora)

ktoś

Zgadza się ale nie w tej firmie. Niestety podejście jest proste zawsze znajdą kogoś za mniejszą kasę zamiast docenić pracowników. Firma Beton

Glutson

biawar - duży zakład produkcyjny, wydawałoby się, że praca tam to marzenie, jednak jest zupełnie odwrotnie. Mentalność ludzi zatrzymała się na PRL, zero motywacji,. Dział sprzedaży to ciągłe rotacje, zarówno sprzedawcy stacjonarni jak i przeds. handl. Pracowałem tam, szybko odszedłem. Po dziś dzień nie żałuję ani trochę tego kroku, a wręcz uważam to za jedną z lepszych decyzji jaką podjąłem w stosunku do moich pracodawców

anonim

(usunięte przez administratora)

Lolik

Przedstawiciel handlowy prawie nigdy nie wyrabia prowizji bo dyrektor handlowy wymienia ich co 1-2 lata ludzi. Natomiast będąc obiektywnym czasami zdążają się sytuację że uda się wyciągnąć kilka groszy więcej ( np. podwyżka na produkcji 30 groszy na rok) Jest tam przyjęta zasada ze przeżywalność pracownika wynosi ok. półtora roku , a jak prosisz o podwyżkę to oznacza że twoje kwalifikację są za wysokie i powinieneś być zwolniony. Jeśli jesteś za słaby to i tak Ciebie zwolnią. (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Red Indian

To ile ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Łuk elektryczny

A spawacz ile zarobi ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Łuk elektryczny

O to się nie martw :) Ale ile na wypłatę wychodzi ?

Łuk elektryczny

Witam kolegów spawaczy wymiataczy :) ile zarabiacie jako spawacze w biawarze? Bo chcem złożyć CV. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Opinia o pracy

Z wielką niechęcią wspominam pracę w tej firmie. System jest tam prosty i polega na ciaglej rotacji ludzi. Brak rozwoju a jak już tam trafisz to pozostaje tylko wegetacja. Finanse w stosunku do konkurencji niskie 2tys - 2,5 tys i do tego jeździsz po całej Polsce ( usunięte przez administratora )

ktowietenwie

Obiecują kontakt po rozmowie kwalifikacyjnej po czym się nie odzywają. Wszystko byłoby ok, gdyby na wstępie mówili "nie odezwiemy się w ciągu 2 tygodni, to znaczy, że nie jesteśmy zainteresowani", ale lepiej powiedzieć, że się skontaktują po czym olać. Skoro podczas rekrutacji mają takie podejście, to i pracować musi się podobnie.

komuna

@irek. to czy zostałem zwolniony czy sam odszedłem nie ma znaczenia, to jest moja opinia jako bylego pracownika. Obecnie pracuje w innej firmie wiec mam swiatopoglad co do warunków pracy jak i wymagan i co za tym idzie wynagrodzenia. Powodzenia jesli myslisz ze jako konstruktor bedziesz doceniany. Konstruktorzy są ganiani jak psy - wyjazdy na tydzien dwa do szewcji ,danii itd. jak nie masz rodziny to moze ci sie spodoba. warunki pracy pozostawiaja wiele do zyczenia stary oblesny bydynek za biurowcem a stazy wyjadacze wyzej sr..a niz glowe maja. co do kotlow peletowych tak stanowisko odpowiedzialne, ostatnia osoba zostala zwolniona po chyba niecalym roku, bo podobno planow nie zrobila, teran dzialania cala polska, teraz chyba pol. oczekiwania mega kasa zapewne 2000-2300 netto wiec jak chce ktos jezdzic po polowie kraju za taki hajs powodzenia.

Komuna

NIBE BIAWAR - tak jak moj nick. Klimat, podejście do pracownika, pomysł na rozwój i sprzedaż produktów, również oraz samo zarządzanie przez MM i PK - czasy PRL. Zero elastyczności i humory PK uważającego sie za mega menagera. W dobrym zespole Panie PK nie wysępują takie rotacje jak w Pana ( 6-czy 7 osób w 2015 odeszło i zostało zwolnionych!) Dziękuję, że już tam nie pracuje. W każdej innej firmie z branży dostaniecie lepsze warunki finansowe jak i warunki pracy . Po za tym dużo podpier......y.

fan biawaru

Warto kupić pompę ciepła Biawar,co to znaczy ,ze pompa ciepła Biawar splite pracują od -32 do +50 stopni ,a pompy ciepla Biawar Nibe pracuja w zakresie -25 do 40 stopni niech ktos madry się wypowie obszernie,jaka pompa na dom 150m2.na cwu i CO.

Ewa

Czy pracownicy mogą oceniać swoich przełożonych? Stare powiedzenie mówi: pracownik przychodzi do firmy, odchodzi od szefa. Brak możliwości oceny swojego przełożonego w czasach, w których chcemy oceniać wszystko i wszystkich, a na dodatek mamy ku temu narzędzia, nie świadczy najlepiej o firmie. Tak dokładnie jest to oni ciebie zmieszają z błotem , a ty o nich nic nie możesz złego powiedzieć bo ciebie wykopią ! Tyle na temat o kierownictwa Biawaru od prezesa, dyrektora ,kierownika ...

Łukasz

Pieniądze słabe można powiedzieć marne na handlowca 2000 zł zero premii bo nic się na da wyrobić planu. Dotyczy to wszystkich działów firmy Dyrektor sprzedaży sprzedaży straszny: mobbing,wyzysk, brak perspektyw....

anonim

(usunięte przez administratora)

Gość jakiś tam

Masz telefon, masz mail to się kontaktuj w sprawie swojej pracy. To forum nie jest po to aby dawać cynki tylko służy wymianie opinii na temat pracodawcy

Lucjan

nawiązując do tematu, wydawało mi się, że BL była osobą sumienną i pracowitą, szkoda mi jej trochę prawdę mówiąc, ciekawo co teraz robi i jak ma się dział sprzedaży

bleble

Racja nawet wody żałują śmiech na sali....

pracownik

Pracownik na produkcji nie jest traktowany poważnie, nie ważne ile by starał nie jest w tej "firmie" doceniany, szefostwo tylko czeka by zabrać komuś premię, o podwyżkach nie ma nawet mowy. Pracowałem w kilku firmach, w każdej dotąd była woda dla pracownika do wyboru gazowana lub nie, a tu o takim "luksusie" nie ma nawet mowy, jedynie kiedy jest potrzeba przyjścia do pracy w soboty, które są płatne jak każdy inny dzień roboczy. Najlepiej by człowiek pracował robiąc duży współczynnik i w ogóle się nie odzywał.

Ala

Chyba Lucjan przed II wojną tam pracowałeś.

Lucjan
@Ala 11.11.2015 21:21
Chyba Lucjan przed II wojną tam pracowałeś.

pracowałem tam kilka lat temu, kiedy w dziale sprzedaży była kierownikiem jeszcze BL. Warunki były takie jak mówię. Magazynier wówczas na pełnej umowie dostawał 1700 zł na rękę, a w dziale sprzedaży zarabiało się w granicach 1500-1800 zł i niestety nie było możliwości zarobienia większych pieniędzy. Wysokość premii była demotywująca, bo te 20 zł miesięcznie śmieszyło pracownika a nie motywowało. @Ka...trina - za moich czasów kierownikiem działu sprzedaży była właśnie BL. Czy był jakiś inny kierownik tego działu? PK był wówczas dyrektorem. A dlaczego ją zdegradowali? Wydawało się, że dobrze wypełniała swoje obowiązki i była dosyć wyrozumiała do pracowników

Lucjan

kilka lat temu pracowałem w dziale sprzedaży (nie mylcie tylko przedst. handl. z osobami ze stacjonarnego działu sprzedaży). Stawki żenujące, premia w takiej wysokości, że czy ona jest czy jej nie ma to pracownik i tak nie odczuwa różnicy (wówczas było to około 60 zł płacone kwartalnie, czyli 20 zł miesięcznie - ot i premia :D). Płace mają zaszeregowane, zatem nie ma możliwości wynegocjowania większych pieniędzy na danym stanowisku (jeśli chcesz mieć więcej, to muszą ci zmienić stanowisko). Ogólnie nie płacą rewelacyjnie, można powiedzieć wręcz, że nawet słabo. Takie pieniądze jakie płaci Biawar są do uzyskania w każdej innej "byle jakiej" firmie. a co się stało z BL ? Kto teraz zawiaduje działem sprzedaży ? Jest jeszcze PK ?

Suzi
@Lucjan 11.11.2015 08:39
kilka lat temu pracowałem w dziale sprzedaży (nie mylcie tylko przedst. handl. z osobami ze stacjonarnego działu sprzedaży). St...

Jest i PK i BL, ktora jest Kierownikiem Działu Sprzedaży. I to wszystko ze starej ekipy. Zależy zresztą kiedy pracowałeś. Systemu premiowego dokładnie nie znam, ale szału chyba nie ma.

Ka...trina
@Lucjan 11.11.2015 08:39
kilka lat temu pracowałem w dziale sprzedaży (nie mylcie tylko przedst. handl. z osobami ze stacjonarnego działu sprzedaży). St...

Tak PK jeszcze jest ale po tylu latach pracy już mu zaczyna odbijać i zaczął świrować. Ciągły mobbing, szpiegowanie, inwigilacja zastraszanie ludzi. Nie ma czasu na co kol wiek bo biega jak szur w kołowrotku i tylko gryzie wszystkich do okoła. Plany nierealne nie do osiągnięcia on sam wie że i tak go wywalą bo od ostatnich 4-5 lat jest tylko spadek sprzedaży, a ostatnie 2 lata to istna tragedia. Nie słucha co ludzie mówią tylko dalej brnie w jeszcze większe szambo. BL dalej jest i zdegradowali ją jakieś 2 lata temu jak był poprzedni ex-kierownik. Dobra z niej osoba ale z tym ...... długo nie wytrzyma! Wiem że już na jego widok ma obrzydzenie wraz z mężem ale przecież mu tego nie powie w twarz :)

chomczyk.ooooo

Zgadzam sie z opinia wyzej,w tej firmie liczy sie tylko ilosc i ile maja zysku reszta sie nie liczy!!!obiecuja podwyzki tylko jak maja zamowienia a pozniej to zamiast dac podwyzke to jeszcze zabiora premie.a szef produkcji to w ogóle powinien wrocic do swojego zawodu czyli sprzedazy ziemniakow i ogorkow bo na niczym innym sie nie zna nawet nie potrafi normalnie z czlowiekiem porozmawiac.W ogóle jak tak dalej beda traktowac ludzi to sami beda musieli pracowac!!!!pozdrawia rzetelny pracownik

śmiech na sali

Od dobrych kilku lat stawki bez zmian. Święta trójca,jak ktoś ma trochę oleju w głowie to wie o kogo chodzi maja gdzieś pracowników patrzą tylko swojej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zakład w którym praca jest w akordzie a normy co jakiś czas są zwiększane przy czym stawka stoi w miejscu to śmieszne. Pytanie jedno dla kogo idzie ta kasa w czyja kieszeń! Nikt się nie liczy w tej firmie ze zwykłym człowiekiem pracującym na hali. Jeżeli szukacie pracy to najpierw dobrze się zastanówcie zanim złożycie tu CV.

Ex robol

Pierdzistołki od handlu nie narzekajcie. Co mają powiedzieć robole z krajalni, spawalni czy montażu?

Jak traktują nas

Zapomniałem dodać że co miesiąc nas oceniają i mają na każdego haka, aby go zwolnić z dnia na dzień. Oni nie dbają o ludzi tylko o zysk. Jesteś , a jutro biorą kolejnego młodszego tańszego

spawacz

Tak przejmą ciebie na spawacza bo biorą każdego który ma papiery że to robił. Poza tym to i tak nie ma znaczenia bo i tak ciebie zwolni bo jest tutaj jak za komuny. jesteś potrzebny to dadzą ci liche grosze za chabrówkę , nie to ciebie wywalą. Rotacja dużą , a atmosfera coraz gorsza!

Goebels

Pola macie 3 zmiany na spawalni czy 2 ?

Goebels

Dzięki Pola. Jak bym złożył papiery ciekawe czy by przyjęli mnie na spawacza ?.

Zostaw opinię o NIBE-BIAWAR Sp. z o.o. - Białystok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NIBE-BIAWAR Sp. z o.o.