Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Opinie o Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Pracowałeś w firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ex - pakowacz - 2015-05-26 07:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Agnieszka - 2015-05-25 18:09:51]:
To jest naruszanie nietykalności osobistej...I co tam wynieść o nieróbstwie i lenistwie chyba mówisz o sobie, i jak cię wyrzucą na bruk to gdzie ty teraz pójdziesz , chyba pod latarnie - robota na akord i tam jest bardzo duża konkurencja. czemu jak jest tak dobrze tyle nierobów leni to dlaczego każdy ucieka jak może z tych zakładów jak ma tylko okazje.

średniowiecze wyzysk i buractwo !!!!!...
zdjecie uzytkownika
czytelnik - 2015-05-26 16:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak ja czytam wypowiedzi nie jakiej "Agnieszki" to mnie szlag trafia... Chorą osobą psychicznie jesteś chyba Ty, albo sama jesteś o dupną kierowniczką która wyżywa się na swoich pracowniach! Też tam pracowałem i nie zgodzę się tutaj za wszelką cene z "pozytywnymi opiniami" dotyczącego tego obozu pracy.
Najbardziej rozbrajają mnie znafcy gdzie jak to jeden napisał że 5 zł na godzine dostanie w innej firmie.. Oj chyba kierownictwo dostało polecenie bo ludzi brakuje na zakład i nikt nie chce przyjść już nawet z Oświęcimia ? Bo chyba Oświęcim tez już cały był...
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-05-28 18:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
tak jest zle macie racje tragicznie o takie opnie to by wam pasowały a jak pracownik zadowolony z pracy to już z biura albo kierowniczka jak jesteś prawdziwym Polakiem musisz narzekać inaczej nikt cię nie lubi ni możesz być zadowolona za swojej pracy w tym kraju musisz narzekać że mało płacą że ciężka praca żałośni jesteście i żałosne wasze wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-05-28 18:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
NIEROBY , LENIE , PRECZ ZA BRAMĘ I NA ZASIŁEK ŻEBRAĆ O KASĘ W OPIECE SPOŁECZNEJ !
zdjecie uzytkownika
podstawa prawna - 2015-05-28 18:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (10)
Kara za obrażanie w internecie. Kiedy i jaka?

1/2


Wielu użytkowników internetu błędnie przypuszcza, że zapewnia on całkowitą anonimowość. Dlatego bez oporów znieważają lub pomawiają osoby lub instytucje. Najczęściej ich ofiarą padają przedstawiciele wolnych zawodów, m.in. lekarze, weterynarze. Coraz częściej też pracodawcy, którzy są szkalowani na forach przez byłych pracowników. Tego typu czyny nie są jednak bezkarne.

Fora internetowe w szczególności stanowią miejsca, gdzie dochodzi do przekroczenia granicy pomiędzy wolnością słowa a naruszeniem dóbr osobistych, czy wręcz czynem karalnym. Obecnie w sieci funkcjonują serwisy umożliwiające zamieszczanie komentarzy na temat usług świadczonych przez lekarzy, adwokatów, architektów itp, czy też opinii o byłych pracodawcach. Niejednokrotnie ich niezadowoleni klienci lub pracownicy nie skąpią komentarzy, które odbiegają od rzeczywistości.

Pomówienie, czyli co za to grozi
W Kodeksie karnym występują dwa przestępstwa związane z powyższym zachowaniem.Po pierwsze jest to pomówienie, przewidziane w art. 212 Kk, zgodnie z którym kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

Z pomówieniem będziemy mieli do czynienia wówczas, gdy internauta zamieści wpis, że bliżej określony przez niego sędzia przyjmuje korzyści majątkowe za wydawanie rozstrzygnięć korzystnych dla jednej ze stron. Z uwagi na fakt, iż w świetle aktualnego stanowiska orzecznictwa Internet stanowi środek masowego komunikowania, w takim przypadku będzie miała zastosowanie surowsza odpowiedzialność karna z karą pozbawienia wolności do roku włącznie.

Zniewaga
Drugim przestępstwem jest zniewaga, przewidziana w art. 216 §2 Kk, zgodnie z którym kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Znieważyć można poprzez epitet, ubliżenie komuś, np. nazywając kogoś kretynem. O tym co zostanie uznane za zniewagę decydują względy kulturowe i kontekst.
zdjecie uzytkownika
MARTNKA - 2015-05-30 05:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HEJKA WIECIE MOŻE CZY MOŻNA SIE PRZYJĄĆ DO KANI ALE TYLKO NA RANNE ZMIANY?KOLEŻANKA TAM PRACUJE TYULKO OD PON-PT NA RANO I SOB I NDZ MA WOLNE

zdjecie uzytkownika
mzks - 2015-05-30 22:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej ile można zarobić na godzine netto produkcja ,pakowanie ,suszarnia u Kani ?
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-05-31 15:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [MARTNKA - 2015-05-30 05:44:20]:
Tak możesz nawet przyjść raz w tygodniu i wypłata 2000 zł na miesiąc a inni będą pracować na okrągło
zdjecie uzytkownika
Renia - 2015-06-01 17:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
Odpowiedź na: [MARTNKA - 2015-05-30 05:44:20]:
TO POMYLIŁAŚ PRACĘ W ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM Z PRACĄ W BIURZE !!!
zdjecie uzytkownika
klara - 2015-06-14 09:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kupiłam kiełbasę śląską Henryka Kani same E coś tam E coś tam same środki wspólchniające
ohydna miękka jak można coś takiego produkować zalega w Intermasche teraz jest przecena za 8,90 dwie paczki ale nawet niska cena nie przyciąga
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-06-14 14:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [klara - 2015-06-14 09:59:11]:
Napisałaś że nawet niska cena nie przyciąga jakoś okazuje się że jesteś chytra bo kupiłaś, druga sprawa to opinie o produktach które opisujesz mogą cię drogo kosztować gdyż jako zakład pracy możemy mieć przez ciebie straty i przez twoją opinię możemy cię pociągnąć do odpowiedzialnośći karnej odszkodowanie i to wysokie a namierzenie numeru ip to błachostka
zdjecie uzytkownika
zaciekawiona - 2015-06-15 17:31:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-06-14 14:55:39]:
odszkodowanie? Napisała swoją opinie o produkcie, to już tego nie można??
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-06-16 21:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zaciekawiona - 2015-06-15 17:31:28]:
Wszelkie opinie mogące finansowo zaszkodzić firmie są karane , to nie jest forum opiniujące produkty wytwarzane przez dany zakład lecz forum z opiniami oczywiście kulturalnymi o pracy w danym zakładzie,a tak nawiasem mówiąc czy raczej pisząc jeśli małżeństwo ma dziecko to jest ich produkt jak ktoś obrazi dziecko lub się z niego wyśmiewa to rodzice się obrażają i zaskarżają do sądu porównanie może nie zbliżone ale podobne
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-06-16 21:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Zniesławienie na stronach www – czy to karalne?

Zniesławienie jest występkiem, który polega na pomówieniu firmy (lub osoby, jednostki organizacyjnej, itd.) mogącym narazić ją na utratę wiarygodności, zaufania publicznego. Występuje w momencie, kiedy utrata wiarygodności ma wpływ na działalność firmy, wykonywany zawód pomówionego, itd. Przykładowo, pomówiony o zamiłowanie do hazardu czy alkoholu prawnik, traci wiarygodność w oczach klientów, tak samo, jak sklep internetowy, który oskarżony jest przez kogoś (zniesławiony) o nieuczciwość. W obu przypadkach nieprawdziwe, oczerniające firmę i osobę informacje, które ktoś przekazał innym, są szkodliwe
Nie do końca anonimowi

Na podstawie przepisów Kodeksu karnego (art. 212) dowiadujemy się, że sprawca przestępstwa podlega karze (kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności), jeżeli pomawia firmę lub osobę za pośrednictwem środków masowego komunikowania się, do których należy między innymi Internet. Dlatego właśnie, wbrew temu, co czasem nam się wydaje, w Internecie nie jesteśmy zupełnie bezkarni. Za to, co wypisujemy na forach lub portalach społecznościowych możemy zostać pociągnięci do odpowiedzialności (o ile zostanie nam udowodnione, że napisaliśmy nieprawdę).
zdjecie uzytkownika
ADAM37 - 2015-06-17 18:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ZGADZAM SIĘ Z OPINIAMI NEGATYWNYMI PONIEWAŻ HAROWAĆ CIĘŻKO ZA 8PLN NA 3 ZMIANY TO JEST WYZYSK.DLATEGO SZUKAJĄ PRACOWNIKÓW PRZEZ AGENCJE PRACY TYMCZASOWEJ.oczywiście agencja musi dostać swój haracz zamiast ludzie mieć większe wypłaty.gdzie sąurzędy pracy!!!!!
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-06-18 19:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ADAM37 - 2015-06-17 18:24:44]:
Możesz iść testować materace za 50 zł na godzinę jak taką pracę znajdziesz to daj znać
zdjecie uzytkownika
Bola - 2015-06-25 07:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-06-16 21:47:11]:
Klara napisała tu tylko swoją opinię na temat Waszego produktu. Nie wymądrzaj się i nie strasz ludzi jakąś odpowiedzialnością karną za wyrażanie własnej opinii, bo można to podciągnąć pod odpowiedni paragraf!!! Zanim napiszesz następny tego typu bezsensowny komentarz, radzę Ci zgłębić wiadomości na temat orzeczeń Sądów w takich właśnie sprawach! Np. Postanowienie opublikowane w Orzecznictwo Sądu Najwyższego w Sprawach Karnych 2005 poz. 1470. Sąd Najwyższy postawił tam następujące tezy:

Rozpowszechnianie przez oskarżonego jego własnej opinii ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w art. 212 § 2 kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. ......... Tak więc nie strasz bo się zes.....sz!!!!
zdjecie uzytkownika
Bola - 2015-06-25 14:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-06-16 21:38:12]:
A skoro napisałeś, że ..." to nie jest forum opiniujące produkty wytwarzane przez dany zakład lecz forum z opiniami oczywiście kulturalnymi o pracy w danym zakładzie", i tak zawzięcie bronisz swojego zakładu, to może kulturalnie poproszę Cię, abyś mi wytłumaczył dlaczego tak "znakomity" zakład nie dba o swoich pracowników! Jak sam pewnie wiesz, pracę na rzecz zakładu świadczy się w niskich temp. tj. 4 st.C- 8 st.C. Jak stanowi art. 232 K.p., pracodawca musi zapewnić nieodpłatnie pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych odpowiednie posiłki i napoje, jeżeli jest to niezbędne ze względów profilaktycznych. Rodzaje tych posiłków i napojów określa rozporządzenie w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów. Napoje i posiłki wydawane są bezpłatnie, pracodawca może je dostarczyć we własnym zakresie lub wykupić w zakładzie gastronomicznym. Posiłki (składające się w połowie z węglowodanów, a także z tłuszczów i białek) powinny być dostarczane pracownikom, którzy m.in
wykonują prace fizyczne w pomieszczeniach zamkniętych, w których ze względów technologicznych utrzymuje się stała temperatura poniżej 10°C lub wskaźnik obciążenia termicznego wynosi powyżej 25°C. Ponadto wg. Kodeksu Pracy pracownikom zatrudnionym w warunkach mikroklimatu zimnego oraz przy pracach na otwartej przestrzeni przy temperaturze otoczenia poniżej 10°C należy zapewnić odpowiednią do zapotrzebowania ilość gorących napojów. Napoje powinny być dostępne w ciągu całej zmiany roboczej. Wytłumacz tu zainteresowanym, jak wygląda w Twoim zakładzie sprawa z tymi wymaganymi posiłkami regeneracyjnymi i gorącymi napojami???
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-06-28 08:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bola - 2015-06-25 14:10:55]:
Dobrze piszesz według bhp powinieneś nosić kask ochronny w domu bo może ci żarówka spaść na głowę ,a jak idziesz spać to połóż sobie materac koło łóżka bo jak spadniesz to sobie nic nie połamiesz i zrób żonie menu na miarę twoich praw małżeńskich co ci się należy
zdjecie uzytkownika
Bola - 2015-06-29 19:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysztof - 2015-06-28 08:06:24]:
He,he,he...tak żeś błysnął głupotą, że aż mnie oślepiła...no ale cóż, tak jest jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia! Ty chyba nawet nie bardzo wiesz co piszesz! Twoje porównania są naprawdę żałosne,wręcz żenujące, wcześniej hi,hi...-dziecko produkt rodziców i teraz -menu praw małżeńskich :D !!! Ostatnim swoim komentarzem pokazałeś brak podstawowych wiadomości na temat Kodeksu pracy i przepisów BHP!!!Kodeks pracy nakłada na PRACODAWCÓW obowiązek zapewnienia pracownikom bezpiecznych i higienicznych warunków pracy.Dla normalnych ludzi dom to azyl, miejsce do którego po prostu chce się uciec ,miejsce wypoczynku i realizacji własnych pasji i zainteresowań,a nie zakład pracy.Dla Ciebie jest miejscem pracy, że chcesz nosić kask ochronny???A, to pewnie pracodawcą jest żona a Ty pracownikiem porządkowo-gospodarczym :D Powieś nad łóżkiem przepisy BHP i he,he....dobrze wykonuj swoją "pracę",bo nie dostaniesz premii uznaniowej!!!No widzisz,a wystarczyło tylko napisać,że pracownicy Twojego zakładu mogą zapomnieć o tych nieszczęsnych posiłkach regeneracyjnych i gorących napojach,bo wg. Twojego pracodawcy "robol" "żreć" nie musi,ale za to ma nie chorować i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet po 10-12 godzin za 1300zł na rękę!!!Ktoś tu mądrze napisał,że jest tam średniowiecze i wyzysk,a Ty i niejaka udzielająca się tu Agnieszka,będziecie nawet zapieprzać za miskę polewki,całując w podzięce ręce "dobroczyńcom"!!!Ludzie!!!Jak pracodawca ma mieć do Was szacunek skoro WY sami siebie nie szanujecie i dajecie z siebie niewolników robić!!!
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-07-01 15:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Bola - 2015-06-29 19:46:21]:
nie słuchajcie nieudaczników życiowych którzy piszą na tych forach 95 procent z nich to stare konie którzy żyją z rodzicami lub dziadkami i żerują na ich wypłatach lub rentach czy też emeryturach,przyjmują się do firma bo mamusia kazała im się usamodzielnić ale po co porobi taki jeden z drugim kilka dni i idzie do domu bo za ciężko bo wyzysk itp. i mówi mamusi czy babci że tam jest wyzysk i siada wieczorami przed komputerem i swoje żale wylewa na forum.Żałośni jesteście to kapitalizm każdy ma tyle ile sobie zarobi tylko silni wygrywają a słabi siedzą pod skrzydłami mamusi bo tak mu lepiej jak kurczaczki pod kwoką.
zdjecie uzytkownika
goscc - 2015-07-02 11:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam jak pracuje sie u kani ? i jakie stanowisko jest latwiejsze: pakowanie czy etykietowanie. z gory dziekuje za odp
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-07-02 20:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [goscc - 2015-07-02 11:45:53]:
odpowiadam ci że lepiej jest na pakowaniu ,przy etykietowaniu bardziej patrzą na dokładność i precyzję ,najlepszy dział to myjka a na wszystkich pozostałych jest trudno i duże wymagania jakościowe.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa trwa 5 minut. Standardowe pytania i stwierdzenie, że zostajesz przyjęty.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Wojciech - 2015-07-02 20:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bola - 2015-06-29 19:46:21]:
He,he,he...tak żeś błysnął głupotą, że aż mnie oślepiła , KOLEJNY Stevie Wonder KTÓREGO ODMROZILI Z LODU Z ROKU 1992 I ŻYJE CZASAMI KOMUNY WEZ SOBIE KSIĄŻECZKĘ ŚWIADKÓW JEHOWY Z TYTUŁEM PRZEBUDZCIE SIĘ !!!!
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-07-02 21:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [goscc - 2015-07-02 11:45:53]:
nie jesteś przypisany/przypisana do danego działu dziś jesteś na jednym jutro na innym pojutrze na jeszcze innym dziale jak się firmie podoba moja rada nie przyzwyczajać się do danego działu bo to jest chwilowe na dzień dwa i potem na inny dział ,jak szukasz najmniej wymagającego działu i na którym się najmniej pracuje to polecam odwiedzić najbliższy oddział MOPS
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania?
Zadaj pytanie
alert