Konspol Holding Sp. z o.o.

Nowy Sącz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 178 ocen.

Konspol Holding Sp. z o.o.
2 178 6 1

Opinie o Konspol Holding Sp. z o.o.

Nela

Wzrok i słuch każdemu siada od huku maszyn . Nie ma okien , jest zimno ,żadnego dodatku szkodliwego. Poprostu praca niewolnicza. Zarobki poprostu oplakane w takich warunkach . Terror psychiczny.

Nela

Jeśli robisz praktycznie 7dni w tygodniu to 3000 zarobisz. Rozpacz. Ludzie nie mają czasu odpocząć. Zapierdalaja na okrągło żeby zarobić. Bo inaczej 2000 na wypłatę i zero premi.

Karolina

@Xyz, co możesz powiedzieć nam na temat warunków pracy w firmie? Bo domyślam się, że jesteś jej pracownikiem. Czy zgadasz się z opiniami na forum czy może masz zupełnie inne zdanie? Czekamy na Twoją odpowiedź.

Pracownicy

Kierownik z HP daje urlopy tylko swoim (usunięte przez administratora) reszta ludzi go nie interesuje. Trzeba chyba zacząć chodzić po urlopy do dyrektora on nie będzie robił problemów pracownikom. Kierownik dobra rada zacznij wreszcie normalnie traktować pracowników bo już teraz nie zostawiają na tobie suchej nitki.

Xyz
@Pracownicy 12.10.2018 16:42

Ktory? Jest ich trzech a wlasciwie czworo

szajka

kierownik z produkcji! robi co chce z ludźmi i nikt nie może zareagowac! !! Ocenia pracowników i robi co chce tylko szkoda że nie zacznie od siebie ! Bo sam co robi z pracownica ze swojej zmiany po kątach....DNO !!!!!

Nick
@szajka 31.08.2018 23:14

Ano wielki bajzel w tym zakladzie. Kolejny weekend roboczy przed nami. Tutaj nie ma szans na poprawe. Trzeba cieszyc sie malymi rzeczami -np elektronik po 1,5 roku naprawil nam leja do ishidy i teraz bardzo fajnie wibruje. Nie trzeba reka przepychac bo mozna wibracje zwiekszyc. Niech coraz wiecej zamowien przyjmuja ktorych nie sa w stanie przerobic maszynami ktore chodza non stop ,ze nawet czasu na przeglady nie ma .

Hahaha
@szajka 31.08.2018 23:14

Ooooo a co takiego robi z tą pracownicą???? Wszyszystkich to bardzo ciekawi. Może by tak książkę napisać będzie bestsellerem hahaha.

anonymous
@Nick 01.09.2018 10:54

to ma zaplon

anonymous
@szajka 31.08.2018 23:14

Żeby mu się nóżka nie powinęła. A ta dziewczyna, no cóż chyba musi być nieźle szurnięty. Ludzie przecież są pewne granice przyzwoitości!!!!!!!!!

anonymous

Gdzie sa elektrycy w Naszym zakladzie? Jeden na drugiego zwalaja naprawe tasmy z nowej ishidy a potem mechanik musi wymieniac uszkodzone elementy .Jak sobie nie radza to trzeba jakiegos elektronika zeby na naszej hali nieraz cos zrobil a nie unikal roboty.Przeciez to juz sie ciagnie ze 2 tygodnie. A duzy multivac -wiesza sie program juz ponad rok i dalej bez odzewu. Multivac 240 co chwile cofa lancuchami i tez sprawa zamarla . Gniazdo i przelacznik na striptizerce gdzie para leci na nie caly czas tez prosi sie o przesuniecie i tez bez odzewu. W nocy nie ma go na warsztacie -trzeba dzwonic za nimi i czekac. Moglby siedziec na warsztacie i telefon odbierac.

Zawiedziony

I co sie dzieje w tej firmie ze ludzie sie zwalniaja na potege.znajoma z urzedu pracy mowi ,ze jezeli komus oferuja prace w konspolu to ludzie nie chca slyszec. Cos w tym jest. Nowe umowy ludziom daja na ktorych roznica pomiedzy starymi umowami na tym samym stanowisku jest 400÷500 zl a zapieprzac trzeba w akordzie z tym ze fige sie ma z niego. Robota w zimnie ,bez swiatla dziennego ,w huku za minimalne zarobki. W 6 osob zlozylismy papiery do pewnej firmy w Wieloglowach i w srode idziemy na rozmowe. Tu niech dalej oglaszaja kolejny rok oszczednosci mydlac ludziom oczy a potem przedstawiaja jakie to obroty roczne mieli. Powodzenia dla Was jesli jeszcze tu zostajecie-lepiej to juz bylo.............

anonymous
@Zawiedziony 27.09.2018 22:49

I jak czy kolejne osoby opuszczą Konspol?????

Darek

Po co pisać na temat firmy której już nie ma , została sprzedana pora na wysyłanie cv. A już totalną głupotą jest wklejanie starych postów

mówisz i masz 577euro

@JBB 10.07.2018 11:40 dostajesz aplikacje mobilną i działasz , toyota yaris lub auris no czasami avensis :0), paliwo 100 km /mc do jazdy prywatnej powyżej płacisz z własnej kieszeni ( boli bardzo:0()weryfikacja na podstawie GPS, na BN oraz WN dostajesz deputat w postaci mięsa .

Jacek

Podpowiedzcie jakie wyposażenie dostaje przedstawiciel handlowy?

przedstawiciel
@Jacek 07.05.2018 10:49

stare gumowce i mapę polski i do roboty z cholewioka ruszaj w drogę szukaj naiwnych i wciskaj towar.....

Ogon
@przedstawiciel 07.05.2018 12:26

HahahahhahahahhahahHH

mówisz i masz 577euro

nowy właściciel jest zainteresowany Słupcą a KNS idzie do zaorania, lepiej nie czekać do ostatniej chwili i już teraz szukać sobie nowej pracy ,potem może być tylko gorzej jak by było dobrze to nie sprzedaje się rodzinnego biznesu , który poradził sobie w gorszych czasach tyle lat tradycji poszło w p....u

Karolina

Znalazłam kilka ofert pracy na wiodących serwisach z ogłoszeniami. Czy ktoś aplikował ostatnio do Konspolu? @Gary, być może coś niebawem zmieni się na lepsze? Jak myślisz, czy są na to jakieś szanse? @mówisz i masz 577euro, co masz na myśli? Możesz doprecyzować swoją wypowiedź?

Gary
@Karolina 20.09.2018 22:19

Moim zdaniem nie. Ten zakład nie ma już miejsca na rozrost tu gdzie jest. Wykupienie kawalka drogi od miasta na pare hal to były grube miliomy. Gdzie zaopatrzenie w mięso Jedzie sobie przez kawał polski. Ale nazwa i sprzedaż pod jej szyldem są warte kupna. No i tania siła robocza może Amerykanów skusić do utrzymania zakładu i nie robienie afery. Ale ja nie wyrocznia ????

Gary

Jak dla mnie w tej formie firma nie będzie żyła. Po pierwsze przeludnienie w każdym pomieszczeniu od szatni ,stołówkę po biura. Po drugie maszyny pracujące 24h bez żadnego odpoczynku serwisu. Po trzecie brak możliwości dobudowania hal- centrum miasta. Po czwarte pensje na poziomie 2000zł za pracę z jedną sobotą w pomieszczeniach o temp 10 stopni bez okien głupiego radia czy okna w tempie hard. Lepiej chyba mieli nawet w (usunięte przez administratora). Owszem zarobisz i 3000 zł ale z dwoma trzema sobotąmi i ciągłym uśmiechem do kierownika żeby dał ci z 15 proc premii. Odmowienie pracy w sobotę i niedzielę niemożliwe chyba ze chcesz 1900 na miesiąc. Praca dla bardzo potrzebujących lub ukraińców.Parking dla pracowników błoto. Masakra w sumie brak. Zakaz palenia bo zwolnienie... Firma do potężnych inwestycji. Popatrzcie na wiśniowskoego Fakro czy korala. Tam inwestyją w hektary hal tam jak wejdziesz do biura widać nowoczesność tam pracownik ma gdzie zostawić samochód. Aż dziw jak można w takich warunkach przyjmować delegacje zagraniczne czy audyty. Tu naprawdę czuć komune i lata 70te. Koral tez choruje jednak jego dzici dzielnie prowadzą firmę. Mieli też ofertę kupna. Fakro tez VELUX kupi go w ciemno. Czy to dobrze wróży kospolowi. Patrząc na pozostałe firmy sądeckie mam wątpliwości.

mówisz i masz 577euro

No to pora by wysyłać cv do innych firm , Polak płakał jak sprzedawał HAhahahahahahaaaa

ETK

-Praca 7dni w tygodniu, nie przyjdziesz to kara. - Urlop? Tylko planowany - Nie ważne czy jesteś dobrym pracownikiem czy najwiekszą "ciamajdą" i tak umowe dostaniesz bo chodzi o ilość nie jakość pracowników co za tym idzie jak jestes dobry musisz zapierd***ć za tych którym sie robić nie chce a i tak tego nikt nie doceni. - Dyrektor uważa się za najlepszego i takiego co błędów nie popełnia, sprzeciwić sie oczywiście nie wolno bo jest wyżej i ma zawsze racje nie to co my niewolnicy - Kierownik rozpieszcza swoją ulubienice i powoli się robi kolejna mądra. brygadzistce z kompletacji chyba rowniez brakuje milosci. Mozna wymieniac i wymieniać Czy nikt tego nie widzi? Powoli to się robi (usunięte przez administratora) a nie zakład!!! Otworzcie oczy ludzie!! Z dnia na dzien jest tylko gorzej jesli ktos sie chce zatrudnic to niech to powaznie przemysli!!!!! Tragedia

Anna
@ETK 06.09.2018 04:04

Ta firma nie szanuje ludzi, pracowników a to oni zap..... byś miał/a na waciki

ok
@ETK 06.09.2018 04:04

Szczera prawda jeżeli dalej tak będzie to niestety ludzie będą się dalej zwalniać bo coraz więcej osób o tym mówi. A prawda jest taka że na miejsce jednego dobrego pracownika potrzeba conajmniej 5 ciamajd i nie wiem czy sobie poradzą. Wystarczy spojrzeć w kamery aby zobaczyć jak wygląda praca praktycznie każdego pracownika. Może warto spojrzeć w ekran.

anonymous
@ETK 06.09.2018 04:04

Mogę tylko przyznać że ten wpis to szczera prawda. Zastanawia mnie tylko dlaczego dyrektor po przeczytaniu takiego wpisu [nie wierzę że nie czyta lub ze ktoś mu nie donosi] nie weźmie na dywanik takiego kierownika i takiej brygadzistek. Przecież oni też są pracownikami którzy mu podlegają. Niestety to co oni robią jest naprawdę ochydne.

Trzezwe spojrzenie

No i sprzedali. Nie radzili sobie z zarzadzaniem to zbyli. Miejmy nadzieje na pozytywne zmiany. Moze skoncza sie uklady pociotkow z kamionki .

anonymous
@Trzezwe spojrzenie 14.09.2018 22:57

Kurcze to jakiś sen żeby prawie cała zmiana na opakowaniu była obsadzona Kamionką .Na nowego patrzą jak na kosmitę ,mam kilkanaście lat pracy po innych zakładach ale tym co doświadczyłam jestem bardzo rozczarowana i chyba zacznę żałować że przeszłam do tej firmy ....raczej klanu z Kamionki. Pozdrawiam

NsONLY

Hah koniec,Madzia wiadomo ma to gdzieś byle by kasa i ucieszona, że bogaty przejął firmę konspol z długami , Niby ludzie maja zapewnioną prace na 1 rok u nowego właściciela haha śmiech na sali , jak można tak postąpić? nie uprzedzić wcześniej ludzi ze Konspol może juz nie być Polska firmą? Ludzie którzy pracują po 30 lat co mają z tego ? gdzie do emerytury no zostaje im 3 lata a Konspol to sprzedał i co dalej ? Myśleliście o tym ? Co z młodymi ludźmi którzy parę lat dobrych pracują i maja rodziny ??? Nie nie to nie ważne! bo ważne to ze się oczysciliscie! bo nie potrafiliscie bez Taty zarządzać i daliście (usunięte przez administratora) !!!!! taka prawda ! pozdrawiam serdecznie pracowników, którzy tam dalej pracują! powodzenia

anonim

(usunięte przez administratora)

Diabeł

Idzie na urlop to odpoczniemy.

Sorry

Boziu jaki nie zadowolony.praca to praca nikt nikogo tutaj nie musi lubić a jesli nie pasuje to zmien prace a nie obrazaj nikogo. Jakoś zmiana tego Pana jest najlepsza najbardziej zgrana najbardziej sympatyczna zmiana z trzech takze sorry Dolores???? co posypia sie minusy co nie...będę plakac????

Smuteczek
@Sorry 01.09.2018 17:24

Nie pracuje na pakowni ale dobrze prawisz. Jest mi nie dobrze jak czytam te żale. Naprawde firma daje możliwości pracownikom i kto chce zarobic i jest sumienny ma to jak w banku. Placze ludzi tutaj nic nie poprawia, a nawet pogarsza. Ba, sr**a we wlasne gniazdo. Taki Jasiu czy Malgosia szuka pracy, wchodzi tutaj I czyta te zale ludzi to co sobie pomyśli. Nabor na dzialy jest caly czas , i pomyalcie ile osob noe przujdzie Was odciazyc do konspolu po przeczytaniu Waszych wypocin, czesto zreszta krzywdzacych.

Kora

Panie/Pani Realisto....coz moge powiedziec o tym wpisie....żenada. Wspolczuje ludziom ktorzy pracuja z Toba bo zachowujesz sie jak ksiezniczka na ziarnku grochu Ha????ha????ha????ha????ha????ha????ha????

Glupi skrytykuja mądrzejszych, choć powinni sie od nich uczyc. Niechciani zechca sciagnac z piedestalu popularnych, choc powinni dazyc do tego aby stanac obok nich. Zawistni opluja reputacje LIDERA, choc powinni podazac za nim a potem stac sie lepsi. Chamscy podetna skrzydla zyczliwemu choc powinni go wspierac. I choc by skaly sraly nie zostaniesz polubiany przez tych ktorzy Ci zazdroszcza. Nie dotrzesz do tych ktorzy sie Ciebie boja. Nie przemowisz do tych co nie chca sluchac. Nie przekonasz tych ktorzy wybieraja znane ograniczenia zamiast nieznanych mozliwosci... Dla opluwajacych tutaj kazdego madre slowa Pana Mateusza Grzesiaka

lubudubu lubudubu niech ....
@Smuteczek 01.09.2018 18:47

zal sciska 4litery premia się zgadza na koncie po tym wpisie

anonymous

Witam wszystkich bardzo serdecznie .Czytam komentarze i zastanawiam się jak to naprawdę jest ....Dostałam tel z firmy że moga mnie przyjąć do pracy z uwagi że nie miałam wtedy jeszcze badań nie zostałam przyjęta ...tak bywa .Teraz czytając to wszystko zaczynam się zastanawiać czy dalej ubiegać się o pracę i jakie tam są realne wynagrodzenia na rękę .Jeśli ktoś może mi odpowiedzieć będę wdzięczna ,pozdrawiam .

mówisz i masz 577euro
@anonymous 07.09.2018 10:24

to może powiesz na jakie stanowisko a z drugiej strony idziesz do pracy i nie wiesz za ile

anonymous
@mówisz i masz 577euro 09.09.2018 10:35

Zapytałam tak ogólnie odnośnie wynagrodzenia ...przecież chyba pracownik nie ustala sobie wypłaty .Ja pracowałam wcześniej po 10 h dziennie za 11 zł i wiem co to znaczy ciężka praca dlatego nie wydaje mi się żeby tu mogło być gorzej

anonymous
@mówisz i masz 577euro 09.09.2018 10:35

Jak dziś pytałam o pracę to nie ma wolnych miejsc .A podobno tak wszyscy narzekacie że jest źle ...no chyba nie do końca

mówisz i masz 577euro
@anonymous 10.09.2018 17:05

tak bo pracują z Ukrainy lub cyganie za połowę tego co piszesz , powiedz jeszcze na jakie stanowisko bo ogłoszeń jest pełno rotacja duża i nie ma rąk do pracy nikt nie chce tu pracować

Sprawiedliwy

Ej Bosz Co z was za ludzie brygadzisci pożal sie Boze...z kazda pierdula maja problem nic nie ogarniaja gdyby nie kierownicy to by nie wiedzieli czy mrugnąć...a dypcuc po kątach jacy to oni biedni to jak widac po niżej umieją...biedactwa zwlaszcza. diabel....smiechu warte

Diabeł
@Sprawiedliwy 06.09.2018 20:57

Taki mądry sprawiedliwy a ciekawe czy potrafi to samo co kierownicy i brygadzisci czy brygadzistki. Kierownictwo się słucha i tu nie ma nic do gadania. Jest ok. W każdej firmie jest tak samo. Spruboj szczęścia.

Gosc

Konspol to żenada. Nie umia wyplacac wypłat w terminie.

łapacz pokemonów
@Gosc 20.08.2018 18:39

Masz 100% racji , do 10 każdego miesiąca i co, 11..12.. i nic .. no szlag może trafić 10tego powinna kasa być na koncie i nie ma tłumaczenia że masz konto w innym banku porażka dziecko zrozumie, a tu beton

Diabeł

Prawda ludziska?!!!!

Diabeł

Cisza spokój bez presji 3 albo 2 tygodnie.

słowo na wrzesień

"Dopóki mój szef myśli że ja dużo zarabiam dopóty ja będę tak robił/a żeby on myślał, że ja dużo robię."

Niezadowolony

Co za wspanialy zaklad w ktorym ludzie zmuszani sa wrecz do pracy w niedziele a dac pracownikom jakas premie to juz nie laska (a nowe umowy przewiduja ja) Praca wnet 7 dni w tygodniu a wyplata min. Trzeba bedzie szukac cos innego bo pracownicy w saczu sa poszukiwani -tylko Konspol ludzi traktuje jak bydlo.

anonymous
@Niezadowolony 20.08.2018 17:01

To prawda premi nie ma za dodatkowe dni ale jest wskaźnik. Tylko kierownik go udziela ale daje tym co mu (usunięte przez administratora) Liza. Nalepjoki Góra.

Alek

Masz 100 % rację!!!!!!!!

Marek B

Chciałbym zatrudnić się w Konspolu bo słyszałem że warunki pracy dość dobre i wypłata ponoć nie najgorsza mówi kierownik że na produkcji na początek może mi dac około 2700do2850 na rękę bez sobót i nadgodzin a z nadgodzinami to spokojnie ponad 3 tys zarobie.plus podobno ekstra premie.Praca podobno lekka i fajna atmosfera w poniedziałek zaczynam.Wcześniej pracowalem w Belgii.Pozdrawiam. I

Trzezwe spojrzenie
@Marek B 23.08.2018 19:56

Marzeniami ludzie zyja.Porobisz to zobaczysz. Dostaniesz stawke + premia do 50 % (tylko ze jej nigdy nie zobaczysz ).Roznica miedzy zarobkami na tym samym stanowisku (roznica miedzy nowa umowa a stara z akordem wynosi 500 zl na reke). Gdzie tu sprawiedliwosc skoro wszyscy na tych samych obrotach pracuja (nie liczac sciemniaczy) Od czego sa kierownicy ? Czemu nie widza problemu ? W tym zakladzie brak sprawiedliwosci. Kamery na sztuke a nie do oceny pracownikow. Niedlugo nikt tu nie bedzie chcial pracowac. Nie pomoga pracownicy ze wschodu.

Jozefin
@Marek B 23.08.2018 19:56

Proponuję się głęboko zastanowić

a walizka sama po peronie za.p
@Marek B 23.08.2018 19:56

powiedz kierownikowi z którym rozmawiałeś by zmienił lekarza lub odstawił prochy

Ja
@Marek B 23.08.2018 19:56

No to zacznij to sie dowiesz prawdy

Było minęło....

W Konspolu sama rodzina czyli tzw. "klika" pracują same rodziny....ciotki,wujki itd. kierownicy tzw. "technolodzy" robią co chcą między sobą! Gdzie nikt wyżej nie wie o pewnych sytuacjach co się w KONSPOLU dzieje ! Sama szajka! A pracownicy się boją postawić bo boją się o pracę! Oby kiedyś nadszedł ten czas, kiedy Pani prezes dowie się o "cichych i ciemnych działaniach oraz postępowaniach wobec ludzi, z którymi robią co chca" !!!!!! To tak zwani TECHNOLODZY! ! którzy siedzą u góry a później chwalą się, który to najlepszy ze zmiany, a tak naprawdę chwalą się nie swoją pracą! Bo wykonują ja pracownicy którzy, chcą żyć godnie i utrzymywać swoje rodziny!!!

Karolina

@Karolina, imię Karolina jest bardzo popularne jednak dla przejrzystości dyskusji warto dodać do nicku cyfrę bądź nieco go zmodyfikować. Którą z moich wypowiedzi uznajesz za "bzdury" i z jakiego powodu? Nie jestem pracownikiem Konspol Holding, zatem firma mi w żaden sposób nie płaci. Na forum nikt nie będzie w stanie pomóc Ci z Twoim problemem dotyczącym produktu - wyłącznie osoby decyzyjne w firmie mogą przyczynić się do poprawy sytuacji.

Realista
@Karolina 19.08.2018 14:50

Wolne żarty.

Karolina

@Karolina, ja, tak samo jak niektórzy użytkownicy forum, jeszcze lub już niewspółpracujący z firmą, nie wiedzą jakie warunki pracy rzeczywiście panują w tym miejscu. Dlatego tak bardzo istotne są merytoryczne opinie i dyskusje na forum. Warto dzielić się opiniami, ponieważ każdy rzeczowy komentarz może pomóc innym użytkownikom. Jeśli masz zastrzeżenia co do produktów, czy zgłosiłeś ten fakt szefostwu? Na forum niewiele osób będzie mogło pomóc Ci rozwiązać problem dotyczący jakości produktu, gdyż jest mała szansa, że spotkasz tu osoby decyzyjne w firmie.

Karolina
@Karolina 12.08.2018 13:33

Karolina ile płaci Tobie firma by pisać takie bzdury , masz więcej wpisów niż pracownicy

Karolina
@Karolina 12.08.2018 13:33

tak zgłosiłam fakt iż produkty docierają do klienta z pleśnią i nie nadają się do spożycia

Karolina

Czy ktoś może podpowiedzieć coś użytkownikowi @Magazynier? @Magazynier, a może znasz już odpowiedź na swoje pytania i możesz się nimi z nami podzielić? @Gb, jesteś obecnie pracownikiem Konspol Holding? Możesz wypowiedzieć się na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy?

minionek gruby w okularach
@Karolina 04.07.2018 10:22

a może inaczej popracuj na magazynie , a nie w biurze , popracuj a raczej zapired. na hali ,a potem jak przepracujesz 3 mc okres zacznij pisać na nowo , co chcesz wiedzieć, przecież sama robisz pensje , kasa żadna , atmosfera to zależy itd...

M
@minionek gruby w okularach 04.07.2018 16:40

Bardzo "inteligentna" odpowiedź... Równie dobrze mogłeś sobie darować taki komentarz, bo nie wnosi nic do dyskusji a pokazujesz nim tylko swoją głupotę. Jakby ktoś tam już pracował, to nie pytał by innych o warunki jakie tam panują. "Kasa żadna" - to dziwię się, że tam charytatywnie ludzie pracują. A tak przy okazji to nie ma to jak czepiać się kogoś o to, że pracuje w biurze a nie fizycznie. Tak jakby Tobie ktoś tego zabraniał...

minionek gruby w okularach
@M 04.07.2018 17:07

"Im myśl jest głębsza, tym bardziej wydaje się dziecinna."

Karolina
@Karolina 04.07.2018 10:22

karolina idź do pracy w tej firmie to się dowiesz , przeżyjesz niesamowita przygodę swojego życia z produktami które się bombażują oraz naturalnie pleśnieją

Zostaw opinię o Konspol Holding Sp. z o.o. - Nowy Sącz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konspol Holding Sp. z o.o.