brak logo

Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ

Czerwionka-Leszczyny

Opinie o Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ

:):) 2011-11-08 19:26:34
haha macie problemy a tam jest spoko ;@
gal anonim 2011-11-13 13:53:08
spoko???
to ile tu robisz??? miesiac???
stary ja robie ponad rok i przy pierwszej okazji spieprzam stad jak najdalej i tobie radze to samo
boles 2011-12-01 21:44:28
******* - 2011-10-16 21:45:16

Pracowałem tam kilka miesiecy temu ale żałuje że weszłem na tą stronę: ( usunięte przez administratora ). Czytając to pomyśl bo następnym tematem możesz być ty. Może przez moment zastanowicie sie nad tym że nad mądrością trzeba pracować a głopotą człowiek się rodzi...

co jest chlopaki tak zle??
gal anonim 2011-12-23 09:22:20
stary źle to mało powiedziane, jest tragicznie
anonim 2011-12-27 20:02:39
czyste bydło
anonim 2011-12-27 20:09:51
ludzie widocznie wam to pasuje takie traktowanie bo jak czytam wasze opinie to wam to pasuje ja bym już dawno nie pracowała
anonim 2011-12-28 17:13:09
Kochani ludzie - dziś takie wszawe czasy, że tonący brzytwy się chwyta. Łatwo powiedziec - znajdzcie inna prace, kiedy dzieci jeść wołają, składki w szkole czekają, czynsz się upomina do zapłaty. Ale gdzie indziej też pracowników traktują jak bydło. Poczytajcie o tesko w Czerwionce, o sklepach barbórka czy firmie mirko z czerwionki. Też takie bagno. Takie samo traktowanie ludzi - w myśl zasady rób na mnie i pysk trzymaj , bo cie wyleje. Ale ponoć tak długo po człowieku jeżdża i go wykorzystują dopuki się da. A my - pracownicy lukosza mamy nad wszystkimi innymi te przewage, że jest nas dużo i mimo wszystko jesteśmy solidarni i trzymamy sztamę. Góra chce super zyskow, my chcemy pracować w godziwych warunkach i przyzwoicie zarabiac. I tu następuje sprzeczność interesó na linii gora-dól. Może z nowym rokiem coś się poprawi na lepsze
gal anonim 2012-01-02 18:11:55
No raczej się nic nie poprawi (a sądzę że będzie jeszcze gorzej bo szykuje się kolejna fala stażystów).
Chyba będzie trzeba założyć związek zawodowy i może wtedy tym ludziom na górze się oczy otworzą.
Mędrzec Sześciu Ścieżek 2012-01-24 16:48:48
Chciałem się juz nigdy tutaj nie wypowiadać..ale moja cierpliwość ma swoje granice :P .Do Pana [usunięte przez moderatora]. Widzę,że Pańska \\\\\"duma\\\" i chamstwo jest jeszcze na wyższym poziomie niż kiedyś. .Grozi Pan ludzia zwolnieniami dyscyplinarnymi za błahe powody, ludzie mają mniejsze wypłaty niz powinni, poprostu nas Pan [usunięte przez moderatora]! Gdzie premie? Kobiety z ok 1,5-2 letnim stażem ledwo osiągają najniższą krajową.Zmniejszasz stawki chłopakom którzy pracują ponad 2 lata z 14 brutto na 10 brutto, 3 misięczne umowy próbne na inny zakład, zeby tylko nie dac umowy na czas nieokreslony. Totalne [usunięte przez moderatora]!! Ludzie cieszycie się,ze dostaliscie premie na świeta 200zł. Teraz przypomnijcie sobie czemu mieliscie takie daremne wypłaty w grudniu..ponadto pan D wypoczywal sobie w alpah za nasze pieniądze! Powiem krótko,skończ Pan z tymi groźbami i cwaniactwem ..znasz przysłowie :Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka\"? no, więc uwazaj na plecy..jest wiele haków ,zeby Cie utemperować, przekonasz sie o tym. Teraz temat coachów,czyli co tygryski lubia najbardziej :P

(staram sie nie używać pełnych imion, oraz nazwisk)

Produkcja...:
[usunięte przez moderatora] to chyba awansowal na dyrektora,pokazuje chlopakom tylko palcem co mają robić,a sam spaceruje..widocznie brzuszek mu przeszkadza :)

Wujek [usunięte przez moderatora]- człowieku,nie wiem co Ty zażywasz..jakieś środki przeczyszczające czy co? kum stoperan .Minimum 1/2 szychty przesiedzisz w kiblu :)

Pakownia..:( TZW . ZOO)
[usunięte przez moderatora]- zrobił ogromne postępy w moich oczach,stał sie porządnym facetem:P jedyny opanowany i ogarnięty gość na tym dziale . 4+ :P

[usunięte przez moderatora]- Jak się tak przyglądam..za bardzo przejmuje się pracą i tym czym mówią inni przez co traci nerwy. Weź przykład ze [usunięte przez moderatora] i bedzie dobrze. Ogolnie ok kobitka,..nie wadzi mi:P

[usunięte przez moderatora] podobno zaczął juz przemycać koks prosto z kolumbii, bo jak zobaczył na fleksie ile jest smażenia na ten tydzień to mu bania zeszła po zwykłej fecie.:) Tenże gość twierdzi, że tylko jego zmiana pracuje, inni stoją i nic nie robią. Dalej rozsiewasz ploty i siejesz niepotrzebną panike po calej pakowni..siedzisz ciągle u [usunięte przez moderatora] na marmurach i mu historie opowiadasz.To samo tyczy się jego kompana [usunięte przez moderatora] . Z jego opowieści mozna wywnioskować,ze jest lepszy od [usunięte przez moderatora] . Bajkopisarz,kapuś i do tego psychopata. Podobno pracowałeś w psychiatryku...ale mi wydaje się,ze to sam byłeś tam leczony. Przed wyjściem do pracy zaparz sobie herbatke z ziół uspokojających, bo jak widze czasem twoją mine kiedy wchodzisz na hale to wyglądasz jakby minute wczesniej dopadło sie trzech wielkich [usunięte przez moderatora] :) zapisz sie na kurs komunikacji międzyludzkiej a potem szukaj pracy.:)

[usunięte przez moderatora] : Większość jej cech musiałbym skopiować od kolegów powyżej ,więc uznam to za niepotrzebne. Nic się nie zmieniła..fałszywa wieśniara z PGRów :) totalny brak kultury i wychowania...blee.

[usunięte przez moderatora]
JŁ 100%! 2012-01-25 15:53:52
od kiedy nie pracuje w tym[usunięte przez moderatora] jestem szczesliwym czlowiekiem. Tylko naiwni ludzie pracuja tam z nadzieja ze jakos to bedzie.. otoz nie zdziwcie sie ze za 10 lat jak bedziecie mieli rodziny na utrzymaniu pan [usunięte przez moderatora] ktorego duma i poczucie wladzy na zakladzie nie zna granic, wyrzcui was na zbity ryj bo musialby wam dac umowy na stale albo poprostu jako pracownicy mu sie znudzicie i bedzie was gnebil.. Wasza sprawa ! nie wiem jak mozna byc tak glupim i cieszyc sie jak dziecko ze "zarobilem 2400 zl ale bylem wszystkie soboty i 70-80 nadgodzin" przy super "lewej" umowie! JAkas kontrola Pip-u i sanepidu by sie przypadala na zakladzie
1
Mędrzec Sześciu Ścieżek 2012-01-26 17:10:11
Wszystko to, to dopiero początek prawd, które ujrzą światło dzienne! ! Cierpliwość jest drzewem, które ma gorzkie korzenie, ale słodkie owoce.
Mędrzec Sześciu Ścieżek 2012-01-30 10:59:21
Znacię Łukosza? każdy go zna! Łukosz fajne pomysły ma!:D "zwiekszamy produkcje pracujemy wszyscy przymusowe nadgodziny a komu sie nie podoba to wie gdzie sa drzwi" .. [usunięte przez moderatora]
Wrzasky 2013-04-18 19:38:25
jak to przeczytałam chce się tam zatrudnić sa przyjęcia? i jakie trzeba spełniać warunki by sie tam dostać ???
olooooooooo 2013-05-31 16:33:53
pracowałem tam pół roku na pakowni i wiesz co dzieki bogu mnie zwolnili.Jest tam taka baba kołczem tępa jak but każdy chce jej natrzaskac taka wredna.Chcesz sie meczyc zapraszam do łukosza
kolo 2013-05-31 23:33:59
olooooooooo - 2013-05-31 16:33:53

pracowałem tam pół roku na pakowni i wiesz co dzieki bogu mnie zwolnili.Jest tam taka baba kołczem tępa jak but każdy chce jej natrzaskac taka wredna.Chcesz sie meczyc zapraszam do łukosza
Pracowałem tam kilka lat i wszystko było ok dopóki się nie zmieniła kadra
i co najgorsze to dyrektorka na piwie to się może i zna ale nic poza tym!!!
farbowana 2013-06-10 20:01:35
Co do tej firmy to powiem tak że jak bym miała drugi raz tam iść i pracować to wolałabym se strzelić w łep pracownik pracownika gnoi w szczególności na produkcji szkoda gadać pracowałam tam rok i dziękuje za takom prace wiem że robią tam takie wredne osoby w szczególności na zwyczajnej współczuje dziewczynom z jelit odbija się to na nich [usunięte przez moderatora] trzymajcie się tam jakoś nie ma to jak byłyście na myjce zawsze uśmiechnięte a teraz poddenerwowane nie wyspane nie zdziwię się jak jesteście na tabletkach. Najfajniej jest na myjce cisza spokój fajna atmosfera dobre traktowanie Ci co tam pracują wiedzą o kogo mi chodzi o [usunięte przez moderatora] spoko dziewczyna tzn kobieta z dużym poczuciem humoru dużo nauczy człowieka przede wszystkim daje szanse i nie idzie kapować jak komuś coś nie wychodzi :) pomaga bardzo dużo daje otuch i nakręca do pracy za to jej dziękuje super się z tobą pracowało nienawidzę [usunięte przez moderatora] z pakowni jest wredną małpom która myśli że jej wszystko wolno traktuje ludzi jak śmieci tak jak [usunięte przez moderatora] z produkcji myśli że co ona jest kierownikiem albo dyrektorem pozostałe dziewczyny takie sobie lubią docinać i żadzić każdym kto tam robi?? Ciesze się że już tam nie pracuje bo do głowy szło dostać jedzenie ble atmosfera po części fatalna każdy pod każdym dołki kopie nie ma zgrania same kłótnie najwięcej na produkcji na zwyczajnej o głupie cym-bry i jelita [usunięte przez moderatora] wiedzą o co chodzi. Najlepszy z tego działu je [usunięte przez moderatora] z nimi zawsze jaja były a co do pozostałych kierowników i kołczy unikać jak ognia. Życzę powodzenia tam u Łukosza i miłego dostawania do głowy mam nadzieje że nikt nie wyląduje na gliwickiej w Rybniku :P
jasiek 2013-08-20 11:06:36
te a wogóle macie tam jakies fajne laski bo ino narzekacie a nic nie piszecie czy sa jakies dupeczki fajne bo to potem inaczej robota idzie :)pozdro i czekam na odp bo moze sie tam przyjme
lokata 2013-09-08 08:06:55
powiem ci tak ze super tam nie ma dyra ino szuka pretekstu aby ino dysciplinarnie zwalniac wogóle jakies zakazy robi chodzby my w przeczkolu byli nie dojze tel. nie wolno miec to szatnie zamyka no no tragedia gorzej niz w wiezieniu pomału wszyscy odchodzą bo on traktuje ludzi choby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale wkącu dyra sie przekona
ariel nowak@wp.pl 2014-04-22 20:36:41
ZERO SWIERZEGO POWIETRZA
ariel nowak@wp.pl 2014-04-22 20:39:38
ZERO SWIERZEGO POWIETRZA
anonim 2014-06-19 14:28:19
Pracowałam tam kilka miesięcy koszmar!!!Kierownik bez wykształcenia,przymusowe godziny pracy,a pracownicy 7 złoty na godzine od kilku lat.
ryś 2014-07-30 11:12:49
"Karza zostać" czy każą zostać ??
1
Ciekawa 2014-08-11 18:17:38
Widzę, że Łukosz stawia nowe budynki z tyłu. Czyżby nowe miejsca pracy?
anonim 2014-09-10 13:22:21
uwaga na dział eksportu a to za sprawą Pani Grzegorzek, kto zna wie oczym mowa koto nie zna niech się cieszy
3
tina 2015-01-31 14:25:17
Witam. Szukam kogoś kto poświęciłby mi chwilę i porozmawiał (np. GG) o tym, jakie obecnie panują tam zasady i warunki.
Moje GG 6650711
miko 2015-02-02 09:26:32
Tina złóż podanie, popracuj, nie ma się czego bać. Może się okazać, że Ci się spodoba. Nie każdemu każdy charakter pracy odpowiada, wiadomo. Jednak każde doświadczenie cenne i zawsze można się czegoś nowego nauczyć.
tina 2015-02-03 17:20:15
Miko, zastanawiam się nad złożeniem podania, ale bladego pojęcia nie mam jak ta praca wygląda. Dlatego chciałabym, żeby mi ktoś przybliżył jakie tam są stanowiska/działy, czy jest się przypisanym do jednego konkretnego czy też zmienia się stanowiska? Są jakieś normy do wyrobienia w ciągu zmiany czy jak to wygląda? Byłabym wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :)
miko 2015-02-04 15:01:40
Działy produkcyjne są różne, w zależności od zakładu (firma ma 4 zakłady!). Zazwyczaj jest się przypisanym do jednego stanowiska, ale w zależności od potrzeb zakładu/ zdolności i chęci pracownika można zmieniać działy. Co do norm to Ci nie powiem, każdy szef ma swoje zasady, na pewno jest konkretna praca, którą trzeba wykonać, żeby zrealizować zamówienie klienta.
tina 2015-02-05 08:41:29
Dziękuję :-)
Moze nie będzie tak strasznie.
jo 2015-02-12 12:30:59
może mi ktoś powiedzieć ile sie czeka na przyjęcie , badania zrobiłem i wszystkie papiery oddałem już w piątek na ''bramie'' mija juz tydzień i nikt nie dzwoni ...
1
indor 2015-03-21 23:51:46
Pewnie że woda jest w końcu to podstawa do wędlin tam gdzie się schładza towar tam to leci woda pod dostatkiem
erwin 2015-03-23 08:46:28
woda, posiłek, kawa, herbata, cukier jest :)
zico 2015-03-23 09:07:26
Wszystko jest a po posiłku jelita masz napewno wyczyszczone ***
BYŁY 2015-06-27 19:12:40
Witam pracowałem tam przez pewien czas i powiem tak mało płacą a praca jest ciężka
i nie wiadomo ile godzin dziś przyjdzie ci pracować,wycisną z ciebie wszystkie soki i wywalą na zbity pysk.Dyrektor tylko chodzi i sie przypierdala za byle co jak cos to -500 zł od wypłaty albo won z pracy,dziwie sie ludzią że tam pracują
przecież mozna pracować w lepszych warunkach.zero warunków do pracy
erwin 2015-06-29 11:02:37
Jest też druga strona medalu - są ludzie, którzy pracują w Łukoszu po 12 lat i dłużej, także różnie jest, nie zawsze tak jak BYŁY opisuje.
erwin 2015-07-20 11:06:30
Tak, ale trzeba się wykazać szczególnym zaangażowaniem i solidnością w pracy, a nie tylko "chęcią awansu".
lutek 2015-07-24 20:26:20
Wez gosciu checia awansu przestan pieprzyc glupoty bo sie czyrac nie chce ta firma to jest czysty wyzysk ludzie pracuja tam po 13 godz za 1644 bo tyle mają na umowie idziesz do pracy i nie wiadomo o ktorej wrocisz jeździsz w delegacje nie ma cie po pare dni za frajer nawet zlamanego grosza nie dadzą ludzie nie zatrudniajcie się w tej firmie bp nie warto jeszcze dyrektor jak przychodzi co do czego to zawsze umyywa ręce i drze kopare i zawsze jest na innych choc pn mącismiech na sali
Dizel 2016-02-04 11:56:23
Praca na stanowisku Przedstawiciela kierownika Handlowego w firmie Łukosz nie godna polecenia.
Plusy: wypłata na czas i to co uzgodnione. I to jedyna zaleta tego pracodawcy.
Minusy: Przy obecnym układzie dyrektorskim to tylko chaos. Często komunikaty sprzeczne z rzeczywistością. Dzisiaj masz robić tak jutro całkowicie inaczej. Kompetencje poszczególnych handlowców, kierowników i dyrektorów się nakładają, co powoduje chaos. Jeżeli lubisz „rzucać mięsem” to praca dla Ciebie. Jeżeli lubisz sprzedawać poniżej kosztów zakupu, towaru z krótką datą za grosze, to również praca dla Ciebie.
Na przełomie 2015/2016 roku poleciało pięciu handlowców na siedmiu. O czymś to świadczy?
O narzędziach pracy nawet nie wspomnę, brak katalogów handlowych, dostęp do programów informatycznych w pełni uzyskałem po dwóch miesiącach, telefonu musiałem używać prywatnego bo służbowy nie działał…!!!!
Podsumuję: Poznałem właścicieli są ok. Poznałem dyrektorów Pan J.J. i Pan Z.P. żenada, trzymają się stołków za każdą cenę, w łyżce wody mogą zatopić!
weteran 2016-02-08 19:51:05
tragedia. Praca po 12-14 godzin placone za 8.Nigdy nie wiesz kiedy wyjdziesz. Zero szacunku.Masz byc wdzieczny ze jest praca.Za smieszna kase wymagania ze kon by sie usmial. Dzieki bogu czlowiek sie w pore obudzil znalazl prace w normalnych godzinach za normalna kase i z super ludzmi.
byla 2016-04-03 21:49:11
wpisujesz 8 godzin siedzisz 14 ot co
olek 2016-04-25 12:12:40
A jak jest w oStródzie? wie ktoś coś
Armani 2016-07-05 04:59:17
Nie będę złośliwy. ...ale odradzam pracy w tym zakładzie
Jak zobaczysz produkcję wędlin to zostaniesz wegetarinem☺
kat 2016-09-06 08:23:05
mam doświadczenie pracując w zespole IT, informatycy - dramat, zero jakichkolwiek kompetencji, nie mówiąc o "cudownym" managerze, który powinien się wrócić najlepiej do epoki brązu bo to prostak i nic sobą nie reprezentuje. Cała świta "intelektualna" gardzi zwykłymi pracownikami na produkcji, to żałosne. Absolutnie odradzam a osobom zatrudnionych przy pracy fizycznej życzę duże wytrwałosci, bo tylko dzięki nim ta frima przędzie, chociaż inni pracownicy tego nie doceniają, szkoda życia
Czarna mamba 2016-09-10 09:02:45
pracowałem długi czas i nie polecam nikomu obóz pracy .A dyrektorka to zasrana Złodziejki tylko tam wykorzystuja na początek człowiek zarobi tam 1200zł i jak w tych czasach ktoś ma wyżyć razem z rodziną paranoja. A co o brygadzistach to nie umieją nic w szczególności Produkcja Zbyszek O jest tak głupi i kompletnie nic nie umi z kont się ci ludzie biorą . Na tym zakładzie nie ma żadnych szkoleń w pierwszy dzień człowiek przychodzi do pracy i już musi zapie........ wyzysk jakich mało tylko głupek jeszcze tam robi za 8 zł na godzinę zgroza . A o szacunku to szkoda gadać nowa dyrektora tego zakładu nie ma pojęcia o niczym zero zainteresowania zakładem kompletne dno za czasów Pana derektora Daniela było o wiele lepie nikomu nie polecam tej pracy i tego towarzystwa
Zibi 01 2016-09-10 10:06:41
Pracowałem tam 2 lata i masakra nie wieże co tam widziałem non stop jakieś nieogarnięcie zero organizacji pracy kompletne dno .Kierownicy na nockach śpią w Akwarium .Zero jakiejś motywacji do pracy po 12 godzin masakra jednego miesiąca miałem przepracowane 77 nadgodzin jakaś Masakra.A widziałem take rzeczy ze zgroza co i jakie mięso dają do hod dogów , fuj nawet pies z ochrony nie chce tego jeść a ludziom na stołówce dają jakieś jedzenie co ich ala technolog zrobił co o niczym nie ma pojęcia dno ,dno i jeszcze raz dno nikomu nie życzę tam pracować nawet Ukraińcy nie chcą tam robić w tym chlewie , kto ma choć trochę oleju w głowie to nie będzie szukał tam pracy
klops 2016-09-15 20:22:24
Jasne, jeśli za dyrektora Daniela było lepiej to chyba nigdy tam nie pracowaliście.
Za jego czasów nigdy nie wiedzielismy kieyd do roboty pojdziemy na ile godzin i za ile dostaniemy zapłacone. Teraz przynjmniej wypłaty sie zgadzaja i nie ma cyrków z sobotami i niedzielami.
Widac poprawe, oby tak dalej.
zibi 01 2016-09-17 09:55:09
Klops to ty tam nie pracowałeś poprawę hahahahah z tą dyrektorką złodziejką co uwala za wszystko a teraz jak 47 kamer zamontują to nawet wysrać człowiek nie będzie się mógł . To jest najgorszy zakład z jakim miałem do czynienia .
Klops 2016-09-21 21:26:57
Moja wypłata się zgadza i nikt nie mam mi za co uwalić, nawet na ostatnim pasku miałem więcej. Zamiast zajmować się wypisywanie glupkowatych komentarzy patrz swojej roboty to nikt ci nic nie uwali. A skoro tak ci źle to zawsze możesz prace zmienic.
Klops 2016-09-22 23:31:56
Pracuję w innym dziale ale słyszałem, że pracują nad nowymi bardzo dobrymi produktami, może załapiemy się na degustacje.
3
puk puk' 2016-09-25 12:02:49
a co to są konkretnie za nowe produkty możesz napisać? jako smakosz jestem fanem wyrobów mięsnych tej firmy i chętnie spóbuję jakichś nowości, pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ - Czerwionka-Leszczyny
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zaklad Przedworstwa Miesnego LUKOSZ