Jesteśmy polską Firmą rodzinną, która rozpoczęła swoją działalność w 1990 roku. Dzięki zaangażowaniu, systematyczności i wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia założonych celów, Firma cały czas rozwija się wprowadzając nowe technologie i produkty. Specjalizacją Firmy jest produkcja wyrobów na bazie mięsa z indyka i kurczaka, oraz produktów typu convenience food i mięs kulinarnych.
Produkcja odbywa się w trzech zakładach o łącznej powierzchni ponad 30 000 m2.
- Zakład Produkcyjny Chybie - gdzie odbywa się produkcja kiełbas, bloków, salcesonów i innych.
- Zakład Produkcyjny Czerwionka-Leszczyny - gdzie odbywa się produkcja parówek i produktów typu convenience takich jak nuggetsy czy cordon bleu.
- Ubojnia Drobiu w Ostródzie - gdzie odbywa się ubój i rozbiór indyka.
Zakład w Czerwionce-Leszczynach a także Ubojnia w Ostródzie posiadają certyfikowane systemy zarządzania, zgodne z normami: IFS i BRC. Dla wszystkich wyrobów istnieje możliwość produkcji HALAL.
Działamy w oparciu o wartości
Jakość
Bezpieczeństwo
Doświadczenie
Dystrybucja odbywa się z nowoczesnego Centrum Logistycznego w Chybiu. Dzięki własnej bazie transportowej dowozimy towar do Klienta we właściwym czasie i w warunkach spełniających normy odpowiedne dla każdego produktu.
Partnerskie zasady współpracy pozwoliły nam rozwinąć dystrybucję na terenie całej Polski oraz poza jej granicami min. : Wielkiej Brytanii, Irlandii, Niemiec, Francji, Austrii, Węgier, Rumunii, Litwy, Łotwy, Estonii i Czech, a także na rynki Afrykańskie i Azjatyckie.
www.strefaindyka.pl | www.lukosz.pl