brak logo

NaturAvena Sp. z o.o.

Piaseczno

Opinie o NaturAvena Sp. z o.o.

Georgia 2014-09-29 09:45
Ha! A ja odwrotnie- dostałam propozycję pracy w Api ale dostałam też w innym miejscu, bliżej mojego miejsca zamieszkania (Solec) i za nieco mniejsze pieniądze (niestety) ale coś za coś. Na rozmowie powiedziŁam, że mam 2 letnie dziecko i z pewnością kiedyś jeszcze jedno chcę urodzić i mimo to dostałam propozycję pracy. Mam pozytywne odczucia. Trzymam kciuki za rozwój, bo z tego co widziałam i słyszałam to bardzo się rozwijają. Szkoda, że jeszcze nie stać mnie na życie eko- ale mam nadzieję to się zmieni. Takich jak ja są miliony, więc duża przyszłość przed tą firmą... Kurczę aż mi szkoda.
Amon 2014-10-06 11:05
Jestem pracownikiem firmy Api-Eko przeszło 3 lata, i bardzo się dziwie czytając takie negatywne opinie. Atmosfera w firmie jest bardzo dobra, ludzie naprawdę mili a zespół bardzo zgrany. Faktycznie na brak zajęć nie można tu narzekać ale wszystko jest adekfatnie wynagradzane.
Niektóre osoby przychodząc do nas pracować poprosu nie przykladają się do swoich obowiązków a tu nie ma czasu na obijanie się, po pierwszych miesiącach widać czy ktoś pracuje rzetelnie czy nie.
Osobiście bardzo polecam pracę w tej firmie.
1
Pracownik 2014-10-10 14:26
Pracuję w firmie od roku i jestem zadowolona.
Bardzo fajny i pomocny zespół,pensja zawsze na czas.
Prezes z którym zawsze można się dogadać, a jak trzeba zawsze pomoże.
Generalnie widać prężny rozwój spółki.
Polecam!
była specjalistka BOK - fakturzystka 2014-10-13 09:58
aniu, pracowałam tam i twierdzę, że zdecydowanie nie warto:
Wymagania:
-niezbędna pracowitość i odpowiedzialność, komunikatywność =najlepiej nieustanna dyspozycyjność, ale za nadgodziny nie płacą, rzucą co jakiś czas premię nieadekwatną ani do wysiłku, ani do twoich godzin, do wystawienia setki drobnych faktur i prawie do każdej potem korekty na zwroty, odpowiadasz za nieznane Ci uzgodnienia handlowców i prezesa, dostajesz po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od klientów dla których nie ma towaru albo dostali nie ten co chcieli,
-stabilne zatrudn wg umowy o pracę w pełnym wymiarze =tak,umowa o pracę i pełny wymiar, ale 2 umowy najdłuższe jak można na czas określony; czy stabilne?? jeśli nie masz wymagań, siedzisz cicho i lubisz jak ci się jeździ po głowie, to trochę popracujesz - ilu już specjalistów BOK było w API?? wszyscy byli źli?? tak naprawdę ocena zależy od opinii jednej pani; no tak, ta ma stabilne zatrudnienie....
-możliwość realizacji zawodowej =obowiązek realizacji ciągle nowych widzimisiów prezesa
-atrakcyjne wynagrodzenie - atrakcyjne to ono było (może jest), ale tylko dla prezesa
No i w tej firmie są równi i równiejsi; wszystko zależy od układów z prezesem.
No więc czy warto?
"danie" napisał szczerą prawdę, a późniejszych 6 postów... w mojej ocenie wyszły spod pióra jednej osoby.
4
mmm 2014-10-13 12:07
hej, a możesz powiedzieć mniej więcej jakie zarobki i ile czasu tam popracowałaś? aby mieć namiastkę tego jaki jest tam przemiał pracowników.
Amon 2014-10-13 14:09
Każdy ma Swoje zdanie odnośnie jednej pracy. Jeżeli chcesz sobie posiedzieć i nic nie robić to z pewnością to nie miejsce dla Ciebie, co akurat się sprawdzilo. Proponuję pracę w bibliotece tam jest cisza i spokuj, obecnie mało się dzielę...
Jeżeli widzimisiami nazywasz różne pomysły na sprzedaż i biznes to aż się boję Twoich pomysłów, których jak widać nie potraisz zrealizować.

Życzę powodzenia na dalszej drodze zawodowej.
Michał 2014-10-14 08:55
Ludzie piszący negatywy to zazwyczaj grupa społeczeństwa której brakuje ewidentnie ogłady (kto nie wie co to ogłada odsyłam do słow. jęz. polskiego). Wszyscy uważają się skrzywdzeni a w lustro to nie łaska spojżeć. Pracuję w spółce siostrzanej do Api - Eko, która mieści się w tym samym budynku. Narzeczona pracuje w Api. Przyglądam się od dłuższego czasu co dzieje się w spółce i nie widzę żadnych podstaw by wygłaszać jakąkolwiek negatywną opinie. Byli pracownicy narzekają na niewypłacalność nadgodzin - w takim razie niech poszukają pracy w urzędzie od 8 do 16. Ten kto mądrzejszy wie że nadgodziny w końcu odbiją się pozytywnie w karierze. Nie ma nic od razu. Pokorne ciele dwie matki ssie.

Uwaga! Odkrywam wielką tajemnicę - negatyw = pracownik roszczeniowy (taki który nigdy nie zagrzeje miejsca w jednej spółce, wynika to z jego charakteru)

Pozdrawiam wszystkich tych który ptrafią spijżeć w lustro i przyznać się do własnych błędów.

Powodzenia!
gość 2014-10-15 21:34
Witajcie, pracowałem na początku roku w Api-Eko na stanowisku magazyniera. Na brak pracy jak wcześniej ktoś napisał nie można narzekać. Jedynym minusem na magazynie jest kierownik ( gość 50+ palący 3 paczki fajków przez 8 godzin pracy, wychodzący co 10 minut na palenie, strasznie irytujący ) ogólnie na magazyn zatrudniają młodzież która ma się podporządkować starszemu chłopu... Jeżeli ktoś ma małą cierpliwość to nie polecam. Pozdrwo
2
Renata 2014-10-28 18:15
Pracuję w tej firmie od początku jej istnienia czyli już 5 lat. Z perspektywy czasu jaki spędziłam w tej firmie mogę rzetelnie ocenić Api-Eko.
- Firma powstawała od podstaw bez bazy klientów oraz dostosowanego do rynku produktu. Metodą prób i błędów wprowadzaliśmy nowy asortyment oraz zdobywaliśmy nowych klientów. Obecnie jesteśmy głównym dostawcą produktów do sieci Auchan, Real, Leclerc oraz wielu innych.
- Przez 5lat nigdy nie było opóźnienia z otrzymaniem wynagrodzenia, odebraniem urlopu, skorzystaniem ze zwolnienia lekarskiego.
- Każdy z handlowców ma do dyspozycji telefon oraz auto służbowe z którego możemy korzystać prywatnie, musimy jedynie prywatnie zatankować.
- Pracy jest bardzo dużo, mamy możliwość rozwijania własnych umiejętności i podejmowania samemu wielu decyzji. Z każdą sprawą zawsze można zwrócić się do prezesa.
- Tworzymy rodzinny zespół, pomimo różnicy wieku każdy z każdym jest "na Ty".
- W każdy poniedziałek w firmie odbywają się spotkania na których omawiamy sprawy handlowe.
- Jak w każdej firmie handlowcy rozliczani są na podstawie założonych planów. Mamy 3 progi sprzedaży - im więcej sprzedamy tym więcej zarobimy logiczne. Podstawa+ premia.
- Pracę w Api Eko polecam każdemu kto jest ambitny, pracowity, kreatywny zdecydowanie odradzam tym którzy myślą że odbębnią 8 godzin, przesiedzą ten czas na Facebooku, wypija kawkę i wszystko zrobi się same.
- Przez 5 lat w firmie zmieniło się wielu pracowników większość została zwolniona za swoją niekompetencję. Zapewne poznałam wszystkich tych którzy tu pracowali a teraz wypisują wszystkie negatywy.
- Firma ciągle się rozwija, obecnie poszukujemy handlowca na teren Warszawy oraz pracownika do biura obsługi klienta. Odpowiadam na pytanie dlaczego tak często poszukujemy pracownika do biura obsługi klienta - jedna z dziewczyn awansowała i przejdzie do działu handlowego, druga jest w ciąży. Jeśli ktoś jest pracowity również zostaje doceniony.
- Z perspektywy czasu mogę stwierdzić że początki działania firmy były istną "partyzantką" jednak z czasem wypracowaliśmy solidną firmę i z czystym sumieniem mogę polecić pracę w Api-Eko.

Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników.
4
*** 2014-10-30 14:20
Jako były pracownik (jeden z wielu, jak można się dowiedzieć)stanowczo odradzam wszystkim nawet myśl o zatrudnieniu się w tym bałaganie. Podpisuje się obiema rękami pod opinią osoby o nicku: "była specjalistka BOK - fakturzystka". Z resztą zapytajcie kogokolwiek z pracowników biura czy magazynu (poza panią, która jest pomagierem prezesa - oczywiście). Nie sądzę, żeby choć jedna opinia była pozytywna, a to wiele świadczy o tej firmie. Stanowczo odradzam !!!!
4
Rekrutacja 2014-11-19 22:32
Witam,
osobiście zajmuję się rekrutacją do Api-Eko. Wczoraj jeden z kandydatów przyznał, że wnikliwie przeczytał opinie o naszej firmie na tym portalu. Postanowiłam sama je zweryfikować. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie w ich tworzeniu :)
Dla mnie, szczególnie przydatne w procesie rekrutacji są opinie negatywne. To taki rodzaj testu na naprawdę zmotywowanego, potencjalnego pracownika. Jeśli kandydat potrafi racjonalnie ocenić posty (zinterpretować kto je pisze i jaki jest poziom frustracji ich autorów), a następnie stawić się na rozmowę kwalifikacyjną z nadzieją na zatrudnienie- to właśnie takiej osoby szukamy: inteligentnej i chętnej do pracy! Z naszej strony gwarantujemy ZAWSZE TERMINOWE świadczenia, umowę o pracę, rozwój i dobrą atmosferę. Ten się przekona, kto jest dobry. Zapraszam!
artman 2015-09-15 19:59
Ja byłem na rekrutacji w tej firmie dwa miesiące temu, pierwszy etap przeszedłem z bardzo miła Panią od rekrutacji, następnego etapu nie przeszedłem już po 3 minutach rozmowy wiedziałem, że kandydat już został wybrany, mimo to walczyłem do końca :p szkoda bo by mieli ponad przeciętnie zaangażowanego pracownika..
pozdrowienia dla Pani rekruter :p
Artman 2015-09-17 15:05
Aplikuj jak najbardziej bo to fajna firma, która według mojej oceny ma ogromna przyszłość, sporo poczytałem o tym segmencie i wzrosty roczne można robić konkretne, a co do mojej rekrutacji hm zwyczajnie to sie czuje czy pracodawca jest zainteresowany twoimi usługami, moimi niestety nie był, ale warto powalczyć składaj aplikacje :) pozdrawiam
były kandydat 2015-11-25 15:30
Ogłoszenie na regionalnego PH na mazowieckie pojawia się trzeci ( 3 ) raz z kolei - więc albo kandydaci tacy słabi i nie mają z czego wybrać, albo też w drugą stronę, czyli oferta firmy zdecydowanie nie powala na kolana i chętni nie podejmują się pracy lub po paru dniach rezygnują z różnych powodów, niekoniecznie wyłącznie finansowych...
No chyba, że z samą rekrutacją na jeden etat w tej firmie nie dają sobie rady ;-)
1
były kandydat 2015-11-29 16:01
Antek - piszesz tak :
"z tego co wiem to dobrze płacą i mają całkiem spoko socjale i ubezpieczenie zdrowotne".
To ile dokładnie płacą ? Podstawa to.... ? Jaki system premiowy ?
i jaki jest ten "spoko socjal? ??
Podziel się wiedzą - no chyba, że tak naprawdę to nie wiesz....
ps. znasz jakąkolwiek firmę z branży eko/bio, która do obsługi regionu warszawskiego potrzebuje więcej niż jednej osoby ?
bamol 2016-02-16 13:38
niepolecam pracy w tym miejscu
nieprzyjemni pracownicy w biurze, osoba od wynagrodzen ma pretensje za to ze sie o cos spytalem, poza tym wynagrodzenie znacznie mniejsze niz umowione wczesniej
1
HR 2016-03-11 12:10
Witajcie,
tu ja, "pani rekruterka", jak mnie niektórzy nazywają. Spieszę z wyjaśnieniem dlaczego, niektóre oferty pracy pojawiają się kilkakrotnie. Powody są różne:
1. głównie dlatego, że rośniemy. W ostatnim roku zatrudnienie wzrosło o 33%. Rynek nam sprzyja, czyli świadomość klientów, że zdrowe odżywianie to podstawa.
2. nie zawsze udaje się znaleźć osobę, która chce np. pracować w Piasecznie, to to dla nas poważne ograniczenie- nasza lokalizacja.
3. Bywa, że kandydat uczestniczy w kilku rekrutacjach jednocześnie... i już myślimy, że znaleźliśmy wymarzonego- a tu nic z tego (dostajemy kosza), wybiera inną ofertę i ma do tego prawo .
4. Niektórzy zwyczajnie nie przechodzą okresu próbnego... niestety do tej grupy najczęściej zaliczają się magazynierzy. To jest dla nas duży problem. Próbujemy budować trwały zespół, potrzebujemy też coraz więcej osób. A tu nowozatrudniony np. permanentnie się spóźnia albo nie przyjdzie do pracy danego dnia bez zapowiedzi... bo ma inne "sprawy na głowie".
Są też osoby, na innych stanowiskach, które zwyczajnie nie chcą się rozwijać. A przecież firma się rozwija.

Ale aby nie było tak smutno, muszę się pochwalić, że coraz więcej kandydatów po prostu baaaardzo chce z nami pracować. Chce! Czasami aż szkoda, że w konkretnym czasie nie mam więcej miejsc, np. dla tej osoby perfekcyjnej i dodatkowo dla tej, która mogłaby być idealna po małym uzupełnieniu kompetencji- bo jest bardzo zmotywowana.

Życzę wszystkim udanych poszukiwań. Najważniejsze, aby podjąć pracę z optymizmem.
Ps. Spróbujcie odwiedzić nas w biurze o 16:32 …. Nikogo nie zastaniecie 
MarcinKrysk 2016-06-01 09:35
Witam. Zgadzam się w 100%. Niestety u nas w kraju Panuje mentalność iż nie zapłać mi ale nie koniecznie muszę coś robić albo oszukam ale nie chce być oszukanym. Niestety nie ważne w jakiej pracy ale trzeba do każdej trzeba podejść z sercem bo inaczej nie ma sensu bo prędzej czy później albo ciebie zwolnią albo samemu się zwolnisz. " Z niewolnika nie ma pracownika". Każdemu należy dać szanse 1,2 może nawet trzecią ale później niestety. Każdy by chciał dostawać określoną sumę pieniędzy a nic nie robić , na tym to nie polega. Jeśli coś zrobisz dobrze i dostaniesz za to wynagrodzenie to wtedy jesteś z siebie dumny. Bynajmniej ja tak mam. Odrazu mówię nie jestem pracownikiem tej firmy ,chodź nie ukrywam że wysłałam CV i branża mnie bardzo interesuje.

Pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
1
poa 2016-06-11 14:51
skoro firma ma dwie swoje siedziby to śmiem twierdzić, że da się z nimi dobrze współpracować :)
1
Natalia 2017-03-23 16:47
NaturAvena Sp. z o.o. słyszałam dobre opinie i postanowiłam tu startować do pracy. Jestem już po rozmowie i czekam na informacje. Rozmowa była bardzo sympatyczna.
D 2017-04-03 00:16
Odkąd przyszło tych dwóch idiotów prezesów to jest tragedia. Nikomu nie polecam.
14
Pan Karma 2017-04-04 16:54
Tak się składa, że dzięki tym nowym 2 prezesom firma idzie do przodu i na szczęście poznali się szybko na takich nierobach jak ty Panie "D" - wiem kim jesteś i dla dobra Firmy Ciebie już tu nie ma. Pozdrawiam i powodzenia w dalszej egzystencji lesera. Teraz nie dziwi, że w CV miałeś aż tyle krótkich stażów w różnych firmach...
Pan Karmnik 2017-04-05 23:04
Negatywne opinie są kasowane, czego się wstydzą? Pani z HR ciężko pracuje nad pisaniem pozytywów, a odpowiedź Pana Karmy oddaje ciepłą i pełną kultury atmosferę panującą w Naturavenie. Wstyd się przyznawać do tej firmy. Nawet u konkurencji są znacznie lepsze warunki...
8
Nikita 2017-04-08 10:32
Witam. Czy ktos moglby rzeczowo wypowiedziec sie na temat warunkow pracy ph tj., Wysokosci podstawy oraz czy plany sa wykonalne, narzedzi pracy w tym jakosci samochodu sluzbowego i socjalu?
Z gory dziekuje
Krzysztof 2017-04-10 18:44
NaturAvena jest spoko firmą z fajnymi ludźmi w pracy.
Nikita 2017-04-11 15:41
Bardzo sie ciesze.. a wiecej konkretow niz "spoko firma z fajnymi ludzmi" ?? :))
Zella 2017-04-18 11:23
Interesuje mnie praca jako koordynator sprzedaży w Piasecznie, może ktoś dodałby kilka informacji na ten temat? Słyszałam dobre opinie o firmie ale lubię wiedzieć wcześniej z kim rozmawiam. Na jaką rozmowę mam się przygotować, ciężką czy w miarę spoko?
jacu 2017-04-19 20:21
,,Słyszałam dobre opinie o firmie" to niemożliwe :)
2
Nikita 2017-04-21 08:57
@Jacu
Jesli niemozliwe to napisz prosze cos wiecej.
Gregorek 2017-04-22 14:13
Czy w firmie NaturAvena przedstawiciel handlowy ma do dyspozycji samochód, telefon i komputer? Taka fajna firma to pewnie takie wyposażenie jest? A jak przedstawia się wynagrodzenie w jakich widełkach się mieści? Czy jest tu dodatek socjalny a może jakiś inny?
kasia 2017-04-23 11:25
Gregorek, a sa wogole firmy w ktorych PH nie ma telefonu, komputera i dojezdza do klienta dylizansem?!! jezeli nie pisza w ofercie o socjalu to raczej go nie ma. mnie tez interesuje stanowisko PH a takze branzaq zdrowej zywnosci ale to troche dziwne ze tyle wrzucili ofert na PH na raz no i te opinie po prostu zniechecaja. w sumie szkoda bo maja naprawde fajne produkty.
1
Julita 2017-04-25 14:20
NaturAvena Sp. z o.o. to świetna firma i niech tak trzymają dalej.
Ekoludek 2017-05-27 00:13
kasia, wrzucili tyle ofert pracy bo rotacja tutaj jest jak w biedronce. Połowa handlowców sama odeszła a drugą połowę zwolnili. Jeżeli jesteś w stanie pracować za podstawę bo plany są z kosmosu, nie wygłaszać swoich opinii glośno, nie śmiać się z idiotycznych pomysłów niekompetentnych przelożonych i ciągle udawać że wszystko jest ok to aplikuj. Powodzenia!
15
Pracownik 2017-06-01 10:42
Witam Wszystkich,

Odnośnie dużej ilości ogłoszeń na PH to wiedzcie, że firma bardzo mocno się rozwija i poszerza swoje gałęzie działalności na rynku. Wynikiem tego jest zapotrzebowanie na kolejnych Przedstawicieli. Jestem w tej firmie już długo pracownikiem i z przyjemnością stwierdzam, że życzę sobie by pracować tu do emerytury. Zarobki bardzo dobre, atmosfera miła i sympatyczna, nie ma tego zjawiska jak w korporacjach czyli praca w stresie. Zarząd bardzo fajny i kulturalny bo rozmawiają codziennie praktycznie z każdym pracownikiem. Mało tego, zanim coś jest wprowadzane do firmy jest zbierana opinia pracowników na ten temat. Są wyjazdy integracyjne, spotkania co kilka tygodni w całej grupie gdzie można przedstawić swoje opinie, pomysły a nawet problemy. Każdy jest traktowany jak równy sobie i z należytym szacunkiem.

Staram się zrozumieć negatywne opinie, zapewne osób, które pracowały z nami a już ich nie ma ale wiadomo... Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)

Odnośnie jeszcze PH - jeżdżą fajnymi autami, przeważnie maks dwuletnimi z dobrym wyposażeniem, telefon, tablet do dyspozycji, zarobki na bardzo fajnym poziomie bo jest kilka progów prowizji i nie są wcale takie trudne do zdobycia jak piszą tutaj inni wyżej. A co do rotacji PH jeszcze - w środowisku przedstawicieli handlowych zawsze była, jest i będzie rotacja bo to już taki zawód i w każdej firmie handlowej to stanowisko zawsze będzie rotowało.

Kończąc wypowiedź - Polecam NaturAvena Sp. z o.o. bo naprawdę można tutaj dużo osiągnąć i polepszyć tym swój status życiowy.

Pozdrawiam Was
Pracownik
2
Cezary 2017-06-01 10:53
Mam zamiar aplikować do firmy i jak poczytałem opinie to nic nie wiem!. Tak skrajnie różne wypowiedzi są spowodowane różnym nastawieniem do samej pracy.
1
niezainteresowany 2017-06-02 23:12
Trafne podsumowanie. Wina zawsze zawsze oczywiście leży po stronie pracownika, nawet jeżeli połowa działu dobrowolnie odchodzi. Jeżeli rzeczywiście tylu niby niekompetentnych byłych pracowników z negatywnym nastawieniem do pracy się wypowiada to znaczy, że firma zatrudnia bardzo słabych ludzi czyli warunki też muszą być słabe. Proste. Łatwiej traktować byłych bądź obecnych pracowników jak wrogów, którzy na pewno by tylko leżeli do góry brzuchem i spamować pozytywami opiniami (a nuż się ktoś na to złapie) niż samemu przyznać się do swoich błędów i coś w tym kierunku zrobić.
3
Natalia 2017-06-06 21:55
@niezainteresowany Czy masz coś konkretnego na myśli skoro tak piszesz? Podziel sie swoja opinią, może komuś rozjaśnisz wątpliwości na temat firmy? Wiem jednak , że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma. Może warto zawalczyć o firmę zamiast szukać nowej pracy?
Były pracownik 2017-06-07 16:04
Odkąd przyszło tych dwóch prezesów "nieogarów" w firmie jest coraz gorzej. Ludzie odchodzą a ci co zostali szukają pracy i na dniach także odejdą.
4
Ekoludek 2017-06-08 20:19
Drogi Pracowniku,
1. Piszesz że firma poszerza gałęzie swojej działalności - z tego co widać na rynku firma traci klientów na potęge i nie są to dane wyssane z palca tylko twarde fakty
2. Piszesz że zarobki są bardzo dobre i nie ma takiego efektu jak w korporacji czyli praca w stresie - ewidentnie wynika z tego że nie pracujesz w dziale handlowym tylko piastujesz ciepłą posadkę w biurze. Idąc tym tropem mam pytanie skąd wiesz ile zarabiają handlowcy? Przecież to są tajne informacje
3. Piszesz że są wyjazdy integracyjne - fakt - wyjazdy z Piaseczna do Warszawy...
4. Piszesz że każdy jest traktowany z szacunkiem - kolejny dowód że nie pracujesz w dziale handlowym i kompletnie nie masz pojęcia co tam się dzieje

Pracowniku, to co piszesz to mydlenie oczu ludziom którzy chcą tu przeczytać rzetelne opinie. Rozumiem Cię że zależy Ci na pracy w tej firmie i starasz się na każdym kroku przypodobać swoim szefom ale pisz tak jak jest a nie koloryzujesz.
9
Natalia 2017-06-11 18:51
Trudno jest wyrobić sobie opinie o firmie. Tak skrajnie różne oceny firmy, sadziłem ,że na forum dowiem się coś więcej ale niestety muszę sam podjąć decyzję.
gość 2017-06-11 19:45
,,muszę sam podjąć decyzję." pisze Natalia. Czy Natalia to nowy pseudonim Pani z HR?
Były pracownik 2017-06-12 13:44
@Ekoludek w pełni się z tobą zgadzam. Ta firma to jakaś kpina i prędzej czy później upadną albo się skurczą do mikroskopijnych rozmiarów. Tracą klientów i to na potęgę. Atmosfera praca fatalna. Nikomu nie polecam. Sam się cieszę, że już tam nie paruję.
3
Były pracownik (kolejny) 2017-06-13 16:14
Pozdrawiam wszystkich, którzy kiedyś pracowali w tej firmie. Bardzo dużo ludzi się przez nią przewinęło i pewnie bardzo dużo jeszcze tam przyjdzie. Mogę jedynie napisać, że pracuje tam bardzo dużo zakłamanych ludzi którzy czekają tylko aż ktoś się potknie aby go zdeptać i zniszczyć. Jak nie pracujesz tam to już jesteś ich wrogiem, a kontakt z ludźmi, którzy tam już nie pracują jest zabronione pod karą zwolnienia z pracy.
Ps. Dobra rada ...
Uważajcie na Panią rekrutujacą, nie warto jej podpaść bo jest żoną właściciela więc może być stronnicza :-) Powodzenia
2
eko 2017-06-13 22:44
kontakt z byłymi pracownikami zabroniony pod karą zwolnienia z pracy, jak to możliwe?
Iza 2017-06-19 08:58
NaturAvena wbrew niektórym czuje sie dobrze. Zwolnione osoby chyba chcą odreagować swoje niepowodzenie.
Pracownik 2017-06-19 12:58
Drogi Ekoludku,
1. Wzrosty obrotów - czarno na białym przedstawiają co innego niż twierdzisz - chyba, że masz na myśli kontrahentów, którzy nie płacą za faktury - i tu się zgodzę, że z takimi klientami nie prowadzimy dalej współpracy.
2. Znam wszystkich przedstawicieli i zaiste nie znam cyfr, lecz koledzy i koleżanki wyrażają się jasno - że są zadowoleni z płac - potwierdza to choćby staż niektórych handlowców sięgający ponad 5 lat.
3. Wyjazdy integracyjne - już spieszę Ci wyjaśnić - są jedno dniowe np. z Piaseczna do Warszawy (teatr, kręgle, restauracja, klub), oraz kilku dniowe np. z Piaseczna do Zielonego Zakątka.
4. Pracuję już długo i mam przyjemność współpracować z PH na co dzień i nie znane mi jest zjawisko braku szacunku wobec kolegów i koleżanek.

Reasumując:
Ekoludku,
Wnioskuję, iż pracowałeś z nami i już cię tu nie ma.
Życzę Ci, byś znalazł spokój i pracę, w której będziesz się spełniał w 100%

Pozdrawiam,
Pracownik.
1
Ekoludek 2017-06-21 19:35
Pracowniku,
1 czerwca napisałeś że zarobki przedstawicieli są na bardzo fajnym poziomie. 19.06 piszesz już że nie znasz zarobków PH. Ewidentnie gubisz się w zeznaniach.
Co do stażu PH to napisz dokładnie ilu ma 5 lat stażu pracy. Jeden handlowiec ma taki staż a większość pracuje od 2 miesięcy ze względu na dużą rotację!
W kwestii wyjazdów integracyjnych to proszę Cię - nie pogrążaj się...
Wnioskujesz że nie jestem już pracownikiem Naturavena - powiem Ci tylko tyle - zdziwiłbyś się...
Na koniec powiem Ci że cała firma trzyma kciuki żebyś zmienił pracę bo już każdy ma Cię dosyć pupilu prezesa.

Pozdrawiam.

Ps. Jak widzę godziny Twoich postów to już wiem dlaczego firma ledwo ciągnie. Zamiast siedzieć w necie i pisać te bzdury to weź się do roboty. Niech firma ma w końcu jakiś pożytek z Ciebie.
4
Monia 2017-06-22 09:57
Czy NaturAvena ma jakieś nowe ofert pracy dla przedstawiciela?
Były pracownik (kolejny) 2017-06-23 09:22
Jest to od górne zastrzeżenie prezesów. A ten kto chciałby utrzymywać kontakt po prostu się boji aby nie stracić pracy.
Steffi 2017-06-25 11:45
Mam nadzieję, że po odejściu niektórych pracowników będzie normalna atmosfera do pracy. NaturAvena to dobra firma i nie potrzebuje osób, których z praca nic nie łączy
Zostaw swoją opinię o NaturAvena Sp. z o.o. - Piaseczno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NaturAvena Sp. z o.o.