brak logo

NaturAvena Sp. z o.o.

Piaseczno

Opinie o NaturAvena Sp. z o.o.

anonim 2011-06-15 14:32:14
Mało profesjonale rozmowy kwalifikacyjne, (usunięte przez administratora) Nic wspólnego z oceną kwalifikacji
1
ada 2011-06-15 14:45:20
Dziwni ludzie, dziwna rekrutacja, dziwne pytania dotyczące prywatnego życia, mało merytoryczna, Pan rekrutujący bardzo wrogo nastawiony do rozmówcy
1
Piglet 2012-06-27 08:55:14
Ewidentnie widać tutaj, ze niektóre osoby maja obsesję na punkcie poprawiania czyichś błędów. Piszemy opinie nt jakiejś tam firmy, bo chcemy wiedzieć czy warto iść na rozmowę czy nie a jak jakiś pan czy pani poczuwa się do zabawy w polonistę to niech się zatrudni w szkole. Tam na pewno znajdzie pole do popisu dla swoich niespełnionych ambicji..... Nawet jeśli w tych opiniach pojawiają się błędy to i tak wiadomo o co chodzi. Nieprawdaż?
aaaa :) 2012-07-13 16:04:29
Również uważam, że ta rozmowa o błędach nie ma tu najmnijeszego sensu. To nie dyktando.
Byłem również na rozmowie w tej firmie. Co prawda jakiś czas temu, ale nigdy nie zapomnę tego spotkania. Pan rekrutujący był bardzo nie miły, pytał mnie nawet z tabliczki mnożenia. :)
O papierosach również rozmawialiśmy, tak samo wyciągał ze mnie informację na temat życia prywatnego. Zapytał nawet o markę samochodu jaki posiadam - szok.
To już był drugi etap tej bardzo surowej rekrutacji. Gdybym wiedział, że będę miał do czynienia z takim pracodawcą to nie traciłbym czasu.
Po serii bardzo dziwnych pytań, krytycznych ocen i uwag ze strony tego Pana padło ostatnie pytanie - do czego innego bym wykorzystał zszywacz niż jego właściwe zastosowanie \". Pierwsze zastosowanie jakie przyszło mi do głowy to takie - \"że najchętniej żeby nim walnąć tego Pana w łeb \". Stwierdziłem, że nie będę rozmawiał z wariatem. Po chwili zacząłem się zbierać - Pan się zdziwił dlaczego opuszczam jego biuro bez pozwolenia. Uśmiechnąłem się i wyszedłem.
Żenada :) Bardzo odradzam
1
jules 2012-07-16 08:06:17
...do czego innego bym wykorzystał zszywacz niż jego właściwe zastosowanie...
w innej firmie dostałem podobne pytanie, tylko to nie był zszywacz, ale długopis. Możliwe więc, że takie pytanie sprawdza u kandydata jakieś cechy; może zdolność logicznego albo abstrakcyjnego myslenia. Nie wiem, ale chyba coś w tym musi być, jeśli takie pytanie pada w dwóch różnych firmach.
aaaa; rozumiem, że nie podjąłeś próby zmierzenia się z tematem. To chyba wystarczyło temu gościowi za odpowiedź.
Ale dzięki za Twój wpis.
Dla mnie tu podpowiedź, że muszę dowiedzieć się więcej nt metod rekrutacji zanim pójdę gdzieś na rozmowę. Bo podobno nie ma głupich pytań.
aaaa :) 2012-07-17 09:25:50
Myślę, że nie ma co zmierzać się z rzeczami, które nie mają racji bytu. Byłaby to walka z wiatrakami.
Po dwóch tygodniach od rozmowy dostałem telefon, że to jednak ja bym najbardziej z pośród kandydatów odpowiadał Prezesowi na to stanowisko :) i zapraszają mnie na kolejną rozmowę. Odmówiłem to już było naprawdę bez sensu. Po co z kimś się szarpać, a ty bardziej z potencjalnym pracodawcą.

Powodzenia na kolejnych rozmowach. :)
1
klientka eko 2012-09-05 17:51:32
(usunięte przez administratora) wez się do roboty ...jak ją jeszcze masz????
taki sobie 2012-09-15 02:29:04
Przeczytałem wasze komentarze, no cóż, każdy ma prawo do swojego zdania. Rozmowy? Do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y, wymagania ogromne, (usunięte przez administratora)prawie codziennie, handlowcy w Polsce - co drugi (usunięte przez administratora), ze względu na nich klienci się wkurzają i maja rację. Oni chcą mieć dobry towar na czas. Ale firma nie upada, tylko się odradza. Nie każdy chce to zrozumieć.(usunięte przez administratora)
xxx 2012-10-03 16:09:30
taaak, ta firma sie odradza..... buachachacha. Czyżby powyższy komentarz napisała pani z tej firmy?
1
sprawiedliwa 2012-12-07 13:36:04
A ja pracowałam trochę w tej firmie i nie narzekałam. Fajna atmosfera, mili i pomocni ludzie, zarobki też nie najgorsze. Życzę(usunięte przez administratora)aby udało mu się wyprowadzić firmę na prostą...
żabol 2012-12-07 19:28:56
Nie wypisuj tu głupot!!! Niczego się tam nie nauczysz, zarobki skromne i (usunięte przez administratora) nie potrafiący docenić pracy ludzi, którzy super pracują i osiągają efekty. A na przełomie lipca-sierpnia znów będzie zwalniał jak co roku. Ciekawe ile osób wyleci!!!
1
kandydat na Gł. Księgowego 2012-12-10 11:57:23
żabol - 2012-12-07 19:28:56

Nie wypisuj tu głupot!!! Niczego się tam nie nauczysz, zarobki skromne i (usunięte przez administratora) nie potrafiący docenić pracy ludzi, którzy super pracują i osiągają efekty. A na przełomie lipca-sierpnia znów będzie zwalniał jak co roku. Ciekawe ile osób wyleci!!!
dla Ciebie "żabol" głupoty?? może "sprawiedliwa" wiedziała czego można oczekiwać.
Może Ty skromnie zarabiałeś i (usunięte przez administratora), bo niewiele umiałeś i tylko się uczyłeś / chciałeś uczyć?? Pracodawca nie płaci za naukę - płaci za pracę.
Zastanów się, jak to było.
kandydat na Gł. Księgowego 2012-12-10 12:19:49
przeczytałem wszystkie "opinie". Mam wrażenie, że opinie in minus, to w przeważającej części żale byłych pracowników, którzy subiektywnie czują się z różnych powodów pokrzywdzeni. Opinie in plus - to pewnie Ci, którzy tam pracują. Szkoda, że wszystkie te opinie są mało obiektywne - niewiele konkretów nt rzeczywistej sytuacji w firmie. Nigdy nie jest tak źle jak myślimy, czy jak nam się wydaje.
Rozmowę, na której byłem oceniam powyżej przeciętnej. Rzeczowo i konkretnie. Pytania, które tak oburzały przedmówców - uważam, że jak najbardziej mają rację bytu.
Np. lepiej wcześniej ustalić czym i jak długo i za ile pracownik będzie dojeżdżał do pracy i czy wynagrodzenie, jakie jest możliwe do zaproponowania będzie adekwatne do kosztów dojazdu. Jeśli kogoś to oburza, to niewiele wie o powodach zadawania takich pytań i jeszcze sporo musi się nauczyć.
Czekam na wynik mojego spotkania. Ale jeśli mnie nie zatrudnią, to nie będę narzekać. Na pewno wybiorą dla siebie najlepszego kandydata.
pozdrawiam
1
koleś 2012-12-11 12:00:57
"Kandydacie lub moze Kandydatko na glownego księgowego" nie (usunięte przez administratora)! Popracujesz tam parę miesięcy i wylecisz jak każdy inny. Oczywiście, ze każdy zwolniony pracownik będzie miał pretensje bo nie wyleciał z własnej winy tylko przez fatalna sytuacje firmy do której w końcu "ktoś" doprowadził. A pani "Sprawiedliwa" - skoro było tam tak wspaniale i zarobki ci odpowiadały to dlaczego już tam nie pracujesz???
1
sprawiedliwa 2012-12-19 12:31:37
koleś - 2012-12-11 12:00:57

"Kandydacie lub moze Kandydatko na glownego księgowego" nie (usunięte przez administratora)! Popracujesz tam parę miesięcy i wylecisz jak każdy inny. Oczywiście, ze każdy zwolniony pracownik będzie miał pretensje bo nie wyleciał z własnej winy tylko przez fatalna sytuacje firmy do której w końcu "ktoś" doprowadził. A pani "Sprawiedliwa" - skoro było tam tak wspaniale i zarobki ci odpowiadały to dlaczego już tam nie pracujesz???
Odpowiedź jest prosta: znalazłam pracę w swoim zawodzie, który zawsze chciałam wykonywać.
1
koleś 2013-01-10 12:30:17
sprawiedliwa - 2012-12-19 12:31:37

koleś - 2012-12-11 12:00:57

"Kandydacie lub moze Kandydatko na glownego księgowego" nie (usunięte przez administratora)! Popracujesz tam parę miesięcy i wylecisz jak każdy inny. Oczywiście, ze każdy zwolniony pracownik będzie miał pretensje bo nie wyleciał z własnej winy tylko przez fatalna sytuacje firmy do której w końcu "ktoś" doprowadził. A pani "Sprawiedliwa" - skoro było tam tak wspaniale i zarobki ci odpowiadały to dlaczego już tam nie pracujesz???
Odpowiedź jest prosta: znalazłam pracę w swoim zawodzie, który zawsze chciałam wykonywać.
tak sobie to tłumacz
kalosz 2013-06-15 00:19:34
rzadko tu zaglądam, ale czytam Wasze opinie ze zrozumieniem. jakoś firma nie pada (wejdźcie do każdego leclerca, reala lub auchan). Piszę szczególnie do xxx. Praca handlowca to nie jest udawanie pracy, każdy samochód miał kontrolę, więc nie wymyślaj i nie umniejszaj pracy innych, którzy do dzisiaj tam pracują, a pracują naprawdę ciężko! Słabsi wypadli i Ty zaliczasz się do nich. Nie umiesz ciężko pracować, ale życzę Ci mniej wyrozumiałego szefa. API-EKO jest i będzie, ma się dobrze po redukcjach, po wyeliminowaniu leni i oszustów.
Kosmos 2013-12-26 17:59:31
Co za firma. Sytematycznie szuka kogoś do biura. Jak przy takiej ilości kandydatów nie mogą nikogo zatrudnic ? Coś tu nie gra prawda ?
1
Kosmos 2013-12-28 19:01:44
Gumtree - sprawdź podany numer telefonu stacjonarnego.
Dariusz 2014-03-16 12:45:46
Api eko szuka także na stanowisko KEY ACCOUNT MANAGER, w wymaganiach mają wybitne umiejętności handlowe, wie ktoś co mają na myśli?
1
karl 2014-05-14 23:50:16
Jak dla mnie to pewnie musisz byc taki dobry, żeby sprzedac lód Eskimosom lub robi rzeczy podobne dla api eko.
karl 2014-05-31 00:10:51
Oczywiście troche sobie zażartowałem, po prostu trzeba byc pewnie obytym, nie wiem jak jest ze szkoleniami w Api Eko, może jest to do nadrobienia.
anonim 2014-09-24 19:23:00
Ktoś kto wczoraj pozostawił niezbyt pochlebną opinię powinien głęboko się zastanowić co pisze i na jakiej podstawie. Firma na początku miała wzloty i upadki, dwa lata temu niewiele brakowało aby jej nie było. Odbiła się od dna i dzisiaj bardzo dobrze funkcjonuje przy w miarę stabilnym zespole. Wiem o tym, ponieważ pracuje tam mój dobry znajomy i chwali sobie te pracę. Wynagrodzenia są adekwatne do wnoszonej pracy, nie ma tam obiboków, nieudacznicy sami się wyeliminowali, co jakiś czas potrzebni są inni pracownicy na wolne etaty, których nie ma obecnie za wiele. Kto wkomponuje się w zespół i nie jest leniem, oszustem, to ma naprawdę dobrze. Tylko trzeba pracować, a to nie każdy rozumie.
Miamamma 2014-09-28 21:57:49
A ja jestem po rozmowie kwalifikacyjnej. Dokładnie wiedzą kogo szukają, mają plan. Nie znam dobrze Excela a tu była taka potrzeba. Nie wiem co sądzić o tej firmie ale pracownicy jeżdżą służbowymi autami, mają chyba zgrany zespół. Szkoda, bo miałabym blisko do pracy.
Georgia 2014-09-29 09:45:55
Ha! A ja odwrotnie- dostałam propozycję pracy w Api ale dostałam też w innym miejscu, bliżej mojego miejsca zamieszkania (Solec) i za nieco mniejsze pieniądze (niestety) ale coś za coś. Na rozmowie powiedziŁam, że mam 2 letnie dziecko i z pewnością kiedyś jeszcze jedno chcę urodzić i mimo to dostałam propozycję pracy. Mam pozytywne odczucia. Trzymam kciuki za rozwój, bo z tego co widziałam i słyszałam to bardzo się rozwijają. Szkoda, że jeszcze nie stać mnie na życie eko- ale mam nadzieję to się zmieni. Takich jak ja są miliony, więc duża przyszłość przed tą firmą... Kurczę aż mi szkoda.
Amon 2014-10-06 11:05:15
Jestem pracownikiem firmy Api-Eko przeszło 3 lata, i bardzo się dziwie czytając takie negatywne opinie. Atmosfera w firmie jest bardzo dobra, ludzie naprawdę mili a zespół bardzo zgrany. Faktycznie na brak zajęć nie można tu narzekać ale wszystko jest adekfatnie wynagradzane.
Niektóre osoby przychodząc do nas pracować poprosu nie przykladają się do swoich obowiązków a tu nie ma czasu na obijanie się, po pierwszych miesiącach widać czy ktoś pracuje rzetelnie czy nie.
Osobiście bardzo polecam pracę w tej firmie.
1
Pracownik 2014-10-10 14:26:03
Pracuję w firmie od roku i jestem zadowolona.
Bardzo fajny i pomocny zespół,pensja zawsze na czas.
Prezes z którym zawsze można się dogadać, a jak trzeba zawsze pomoże.
Generalnie widać prężny rozwój spółki.
Polecam!
była specjalistka BOK - fakturzystka 2014-10-13 09:58:50
aniu, pracowałam tam i twierdzę, że zdecydowanie nie warto:
Wymagania:
-niezbędna pracowitość i odpowiedzialność, komunikatywność =najlepiej nieustanna dyspozycyjność, ale za nadgodziny nie płacą, rzucą co jakiś czas premię nieadekwatną ani do wysiłku, ani do twoich godzin, do wystawienia setki drobnych faktur i prawie do każdej potem korekty na zwroty, odpowiadasz za nieznane Ci uzgodnienia handlowców i prezesa, dostajesz po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od klientów dla których nie ma towaru albo dostali nie ten co chcieli,
-stabilne zatrudn wg umowy o pracę w pełnym wymiarze =tak,umowa o pracę i pełny wymiar, ale 2 umowy najdłuższe jak można na czas określony; czy stabilne?? jeśli nie masz wymagań, siedzisz cicho i lubisz jak ci się jeździ po głowie, to trochę popracujesz - ilu już specjalistów BOK było w API?? wszyscy byli źli?? tak naprawdę ocena zależy od opinii jednej pani; no tak, ta ma stabilne zatrudnienie....
-możliwość realizacji zawodowej =obowiązek realizacji ciągle nowych widzimisiów prezesa
-atrakcyjne wynagrodzenie - atrakcyjne to ono było (może jest), ale tylko dla prezesa
No i w tej firmie są równi i równiejsi; wszystko zależy od układów z prezesem.
No więc czy warto?
"danie" napisał szczerą prawdę, a późniejszych 6 postów... w mojej ocenie wyszły spod pióra jednej osoby.
2
mmm 2014-10-13 12:07:59
hej, a możesz powiedzieć mniej więcej jakie zarobki i ile czasu tam popracowałaś? aby mieć namiastkę tego jaki jest tam przemiał pracowników.
Amon 2014-10-13 14:09:15
Każdy ma Swoje zdanie odnośnie jednej pracy. Jeżeli chcesz sobie posiedzieć i nic nie robić to z pewnością to nie miejsce dla Ciebie, co akurat się sprawdzilo. Proponuję pracę w bibliotece tam jest cisza i spokuj, obecnie mało się dzielę...
Jeżeli widzimisiami nazywasz różne pomysły na sprzedaż i biznes to aż się boję Twoich pomysłów, których jak widać nie potraisz zrealizować.

Życzę powodzenia na dalszej drodze zawodowej.
Michał 2014-10-14 08:55:14
Ludzie piszący negatywy to zazwyczaj grupa społeczeństwa której brakuje ewidentnie ogłady (kto nie wie co to ogłada odsyłam do słow. jęz. polskiego). Wszyscy uważają się skrzywdzeni a w lustro to nie łaska spojżeć. Pracuję w spółce siostrzanej do Api - Eko, która mieści się w tym samym budynku. Narzeczona pracuje w Api. Przyglądam się od dłuższego czasu co dzieje się w spółce i nie widzę żadnych podstaw by wygłaszać jakąkolwiek negatywną opinie. Byli pracownicy narzekają na niewypłacalność nadgodzin - w takim razie niech poszukają pracy w urzędzie od 8 do 16. Ten kto mądrzejszy wie że nadgodziny w końcu odbiją się pozytywnie w karierze. Nie ma nic od razu. Pokorne ciele dwie matki ssie.

Uwaga! Odkrywam wielką tajemnicę - negatyw = pracownik roszczeniowy (taki który nigdy nie zagrzeje miejsca w jednej spółce, wynika to z jego charakteru)

Pozdrawiam wszystkich tych który ptrafią spijżeć w lustro i przyznać się do własnych błędów.

Powodzenia!
gość 2014-10-15 21:34:53
Witajcie, pracowałem na początku roku w Api-Eko na stanowisku magazyniera. Na brak pracy jak wcześniej ktoś napisał nie można narzekać. Jedynym minusem na magazynie jest kierownik ( gość 50+ palący 3 paczki fajków przez 8 godzin pracy, wychodzący co 10 minut na palenie, strasznie irytujący ) ogólnie na magazyn zatrudniają młodzież która ma się podporządkować starszemu chłopu... Jeżeli ktoś ma małą cierpliwość to nie polecam. Pozdrwo
2
Renata 2014-10-28 18:15:55
Pracuję w tej firmie od początku jej istnienia czyli już 5 lat. Z perspektywy czasu jaki spędziłam w tej firmie mogę rzetelnie ocenić Api-Eko.
- Firma powstawała od podstaw bez bazy klientów oraz dostosowanego do rynku produktu. Metodą prób i błędów wprowadzaliśmy nowy asortyment oraz zdobywaliśmy nowych klientów. Obecnie jesteśmy głównym dostawcą produktów do sieci Auchan, Real, Leclerc oraz wielu innych.
- Przez 5lat nigdy nie było opóźnienia z otrzymaniem wynagrodzenia, odebraniem urlopu, skorzystaniem ze zwolnienia lekarskiego.
- Każdy z handlowców ma do dyspozycji telefon oraz auto służbowe z którego możemy korzystać prywatnie, musimy jedynie prywatnie zatankować.
- Pracy jest bardzo dużo, mamy możliwość rozwijania własnych umiejętności i podejmowania samemu wielu decyzji. Z każdą sprawą zawsze można zwrócić się do prezesa.
- Tworzymy rodzinny zespół, pomimo różnicy wieku każdy z każdym jest "na Ty".
- W każdy poniedziałek w firmie odbywają się spotkania na których omawiamy sprawy handlowe.
- Jak w każdej firmie handlowcy rozliczani są na podstawie założonych planów. Mamy 3 progi sprzedaży - im więcej sprzedamy tym więcej zarobimy logiczne. Podstawa+ premia.
- Pracę w Api Eko polecam każdemu kto jest ambitny, pracowity, kreatywny zdecydowanie odradzam tym którzy myślą że odbębnią 8 godzin, przesiedzą ten czas na Facebooku, wypija kawkę i wszystko zrobi się same.
- Przez 5 lat w firmie zmieniło się wielu pracowników większość została zwolniona za swoją niekompetencję. Zapewne poznałam wszystkich tych którzy tu pracowali a teraz wypisują wszystkie negatywy.
- Firma ciągle się rozwija, obecnie poszukujemy handlowca na teren Warszawy oraz pracownika do biura obsługi klienta. Odpowiadam na pytanie dlaczego tak często poszukujemy pracownika do biura obsługi klienta - jedna z dziewczyn awansowała i przejdzie do działu handlowego, druga jest w ciąży. Jeśli ktoś jest pracowity również zostaje doceniony.
- Z perspektywy czasu mogę stwierdzić że początki działania firmy były istną "partyzantką" jednak z czasem wypracowaliśmy solidną firmę i z czystym sumieniem mogę polecić pracę w Api-Eko.

Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników.
3
*** 2014-10-30 14:20:12
Jako były pracownik (jeden z wielu, jak można się dowiedzieć)stanowczo odradzam wszystkim nawet myśl o zatrudnieniu się w tym bałaganie. Podpisuje się obiema rękami pod opinią osoby o nicku: "była specjalistka BOK - fakturzystka". Z resztą zapytajcie kogokolwiek z pracowników biura czy magazynu (poza panią, która jest pomagierem prezesa - oczywiście). Nie sądzę, żeby choć jedna opinia była pozytywna, a to wiele świadczy o tej firmie. Stanowczo odradzam !!!!
1
Rekrutacja 2014-11-19 22:32:32
Witam,
osobiście zajmuję się rekrutacją do Api-Eko. Wczoraj jeden z kandydatów przyznał, że wnikliwie przeczytał opinie o naszej firmie na tym portalu. Postanowiłam sama je zweryfikować. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie w ich tworzeniu :)
Dla mnie, szczególnie przydatne w procesie rekrutacji są opinie negatywne. To taki rodzaj testu na naprawdę zmotywowanego, potencjalnego pracownika. Jeśli kandydat potrafi racjonalnie ocenić posty (zinterpretować kto je pisze i jaki jest poziom frustracji ich autorów), a następnie stawić się na rozmowę kwalifikacyjną z nadzieją na zatrudnienie- to właśnie takiej osoby szukamy: inteligentnej i chętnej do pracy! Z naszej strony gwarantujemy ZAWSZE TERMINOWE świadczenia, umowę o pracę, rozwój i dobrą atmosferę. Ten się przekona, kto jest dobry. Zapraszam!
artman 2015-09-15 19:59:52
Ja byłem na rekrutacji w tej firmie dwa miesiące temu, pierwszy etap przeszedłem z bardzo miła Panią od rekrutacji, następnego etapu nie przeszedłem już po 3 minutach rozmowy wiedziałem, że kandydat już został wybrany, mimo to walczyłem do końca :p szkoda bo by mieli ponad przeciętnie zaangażowanego pracownika..
pozdrowienia dla Pani rekruter :p
Artman 2015-09-17 15:05:00
Aplikuj jak najbardziej bo to fajna firma, która według mojej oceny ma ogromna przyszłość, sporo poczytałem o tym segmencie i wzrosty roczne można robić konkretne, a co do mojej rekrutacji hm zwyczajnie to sie czuje czy pracodawca jest zainteresowany twoimi usługami, moimi niestety nie był, ale warto powalczyć składaj aplikacje :) pozdrawiam
były kandydat 2015-11-25 15:30:08
Ogłoszenie na regionalnego PH na mazowieckie pojawia się trzeci ( 3 ) raz z kolei - więc albo kandydaci tacy słabi i nie mają z czego wybrać, albo też w drugą stronę, czyli oferta firmy zdecydowanie nie powala na kolana i chętni nie podejmują się pracy lub po paru dniach rezygnują z różnych powodów, niekoniecznie wyłącznie finansowych...
No chyba, że z samą rekrutacją na jeden etat w tej firmie nie dają sobie rady ;-)
1
były kandydat 2015-11-29 16:01:14
Antek - piszesz tak :
"z tego co wiem to dobrze płacą i mają całkiem spoko socjale i ubezpieczenie zdrowotne".
To ile dokładnie płacą ? Podstawa to.... ? Jaki system premiowy ?
i jaki jest ten "spoko socjal? ??
Podziel się wiedzą - no chyba, że tak naprawdę to nie wiesz....
ps. znasz jakąkolwiek firmę z branży eko/bio, która do obsługi regionu warszawskiego potrzebuje więcej niż jednej osoby ?
bamol 2016-02-16 13:38:10
niepolecam pracy w tym miejscu
nieprzyjemni pracownicy w biurze, osoba od wynagrodzen ma pretensje za to ze sie o cos spytalem, poza tym wynagrodzenie znacznie mniejsze niz umowione wczesniej
1
HR 2016-03-11 12:10:33
Witajcie,
tu ja, "pani rekruterka", jak mnie niektórzy nazywają. Spieszę z wyjaśnieniem dlaczego, niektóre oferty pracy pojawiają się kilkakrotnie. Powody są różne:
1. głównie dlatego, że rośniemy. W ostatnim roku zatrudnienie wzrosło o 33%. Rynek nam sprzyja, czyli świadomość klientów, że zdrowe odżywianie to podstawa.
2. nie zawsze udaje się znaleźć osobę, która chce np. pracować w Piasecznie, to to dla nas poważne ograniczenie- nasza lokalizacja.
3. Bywa, że kandydat uczestniczy w kilku rekrutacjach jednocześnie... i już myślimy, że znaleźliśmy wymarzonego- a tu nic z tego (dostajemy kosza), wybiera inną ofertę i ma do tego prawo .
4. Niektórzy zwyczajnie nie przechodzą okresu próbnego... niestety do tej grupy najczęściej zaliczają się magazynierzy. To jest dla nas duży problem. Próbujemy budować trwały zespół, potrzebujemy też coraz więcej osób. A tu nowozatrudniony np. permanentnie się spóźnia albo nie przyjdzie do pracy danego dnia bez zapowiedzi... bo ma inne "sprawy na głowie".
Są też osoby, na innych stanowiskach, które zwyczajnie nie chcą się rozwijać. A przecież firma się rozwija.

Ale aby nie było tak smutno, muszę się pochwalić, że coraz więcej kandydatów po prostu baaaardzo chce z nami pracować. Chce! Czasami aż szkoda, że w konkretnym czasie nie mam więcej miejsc, np. dla tej osoby perfekcyjnej i dodatkowo dla tej, która mogłaby być idealna po małym uzupełnieniu kompetencji- bo jest bardzo zmotywowana.

Życzę wszystkim udanych poszukiwań. Najważniejsze, aby podjąć pracę z optymizmem.
Ps. Spróbujcie odwiedzić nas w biurze o 16:32 …. Nikogo nie zastaniecie 
MarcinKrysk 2016-06-01 09:35:31
Witam. Zgadzam się w 100%. Niestety u nas w kraju Panuje mentalność iż nie zapłać mi ale nie koniecznie muszę coś robić albo oszukam ale nie chce być oszukanym. Niestety nie ważne w jakiej pracy ale trzeba do każdej trzeba podejść z sercem bo inaczej nie ma sensu bo prędzej czy później albo ciebie zwolnią albo samemu się zwolnisz. " Z niewolnika nie ma pracownika". Każdemu należy dać szanse 1,2 może nawet trzecią ale później niestety. Każdy by chciał dostawać określoną sumę pieniędzy a nic nie robić , na tym to nie polega. Jeśli coś zrobisz dobrze i dostaniesz za to wynagrodzenie to wtedy jesteś z siebie dumny. Bynajmniej ja tak mam. Odrazu mówię nie jestem pracownikiem tej firmy ,chodź nie ukrywam że wysłałam CV i branża mnie bardzo interesuje.

Pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
1
poa 2016-06-11 14:51:07
skoro firma ma dwie swoje siedziby to śmiem twierdzić, że da się z nimi dobrze współpracować :)
1
Zostaw swoją opinię o NaturAvena Sp. z o.o. - Piaseczno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NaturAvena Sp. z o.o.