Opinie o Polomarket (Polomarket Sp. z o.o.) w Giebnia

Poniżej przeczytasz opinie aktualnych i byłych pracowników o pracodawcy Polomarket Sp. z o.o.. Przeczytasz poniżej też opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie Polomarket Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Przemysł spożywczy - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Polomarket Sp. z o.o. w Giebnia

baner wywiady
waaaska

W Polo maja dobre warunki socjalne, mam ułożone dobre zmiany. Jeśli chodzi o zarobki to jak na moje miasto są naprawde dobre. I co wazne mam dobrą kadre kierownicza. Naprawde ja nie mogę narzekac na moja prace.

Emila
@waaaska

Większej wazeliniarzy świat nie widział. Zarobki? Najniższa krajowa to wg Ciebie są dobrymi zarobkami?? Zastanów się nad tym co piszesz. Każda inna sieć daje na początek więcej niż Ty masz i przestań siać zamęt wazeliniaro.

ciekawa

A mnie zastanawia, dlaczego PM nie zapewnia pracownikom odzieży roboczej, oprócz tych koszulek? wszystkie inne sieci zapewniają pracownikom chociażby buty robocze.

Aga
@Pracownik

Czyli jako minus firmy masz na myśli samych pracowników. A wynagrodzenie oceniasz pozytywnie? Ile aktualnie firma oferuje za godzinę? Jakieś dodatki w postaci premii też się znajdą, czy wyłącznie bazujecie na podstawie?

BYLA prcownica

I jeszcze chciałam dopisać do wcześniejszego wpisu iż nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę, że na 12 godzin powinno być co najmniej pół godziny przerwy? To jest łamanie prawa pracy i kodeksu pracy ,może w ogóle nie dawajcie przerwy bo po co skoro i tak w trakcie mojej przerwy muszę iść spoworotem pracować gdzie niby wracam potem na te przerwę. To także jest łamanie prawa pracy,każda szanująca się firma jak u mnie np.teraz idę na przerwę i kolejka jest trudno jest jedna kasjerka siedzi obsługuje, a ja jestem na swojej przerwie. Powyzej 6 godzin mam 15 min i im więcej jestem w pracy tym więcej przerwy mam. Także jak pisałam wcześniej jak ktoś chce pracować na krótką chwilę aby mieć pracę i coś zarobić, ale trzeba szukać dalej, lepszej pracy ,lepiej płatnej i oglonie lepszej. Najlepiej to bierzcie umowę zlecenie. Przepraszam użytkowników za błędy w gramatyce, ale pisze szybko i słownik zmienia mi słowa, mam go z automatu włączonego. W polo byłoby fajnie jakby płacili więcej i przetrzegali prawa pracy. Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów.

Dora
@BYLA prcownica

Czytam te opinie i wydaje mi się, ze śnie jakiś makabryczny sen! Jestem już na emeryturze, ostatni raz pracowałam na promie pasażerskim w 2009 roku jako sprzedawca w sklepie. Prom należał do Stena Line…moi drodzy, po tylu latach widzę, ze Polska nadal tkwi w (usunięte przez administratora) Kto nie wie co to znaczy to wystarczy, ze poczyta te komentarze. Krótko: całą kadrę kierownicza szczebla najwyższego i najniższego należałoby, w trybie pilnym, natychmiastowym, wysłać na długie szkolenie do Szwecji by przesiąknęli dobrymi praktykami. Moi młodzi rodacy, nie zgadzajcie się z takim traktowaniem, domagajcie się respektowania waszych praw i piszcie o tych anomaliach. To jakiś niekończący się koszmar , na który nie ma zgody.

waaaska

@waaaska

Dobre zarobki? No błagam! 1600zl (usunięte przez administratora)

Somersby
@Żaneta

To chyba nie pracujesz w Polo skoro piszesz o takich zarobkach... Normalnie się zarabia koło 1900, z nadgodzinami nawet do 2000. Przestańcie ludzie pieprzyc głupoty i walić jadem skoro nie macie pojęcia o tej pracy. Jak coś nie pasuje to zawsze można iść gdzie indziej. Poza tym, co sklep to inaczej, bo ludzie są różni. Ja akurat mam super kierownictwo i narzekać nie mogę...

Mariusz
@Somersby

1900 to kwota dla nowego pracownika? Jakie są perspektywy podwyżek i awansów? Fajnie, że kierownictwo Twoim zdaniem jest w porządku, to ważny czynnik w pracy. Napisz proszę coś więcej, jestem ciekaw czy warto aplikować do Polomarketu, czekam na Twoją odpowiedź.

@Somersby

Nie mam pojęcia? Dobre sobie. Pracowałam w tym (usunięte przez administratora) niecały rok, właśnie za 1600zl. Co miesiąc to inna pensja, jeśli w ogole tą jałmużnę można nazwać pensja. Nie ma czym pracować, zero zasad bhp. Nie polecam tej pracy!

Edyta
@Żaneta

@Somersby mógł odnieść nieco inne wrażenia, jeśli chodzi o pracę w Polomarkecie. Mógł także dostawać inne wynagrodzenie - przecież wysokość pensji jest zależne od wielu czynników. Proszę zatem, żebyś to uszanowała. Nadmieniłaś jednak o nieprzestrzeganiu zasad BHP, co już mnie zaniepokoiło. Mogłabyś rozwinąć ten ten temat? O jakie wykroczenia chodzi tu konkretnie?

Polo
@Edyta

Ja ci odpowiem ...bhp tam nie ma sama dzwigasz skrzynki z mięsem ktore wyciagasz z ice..a potrafi ich byc z 4 szt to okolo tony mięsa więc juz z rana sie narobisz i ma obsluge nie masz siły a gdzie jeszcze zwazyc sprawdzic i wyłożyć..Żaden facet nie chce pracowac za te pieniądze..2400 zl brutto ..pracowałam tam 3 lata to jest wieczna orka nic sie nie zmieni na lepsze nie szanują pracowników..straszna rotacja przychodzisz do pracy i totolotek jedna kasjerka kierownik albo zastepca i pracownik z miesnego i nie wiadomo za co pierwsze sie brać .nie oszukujmy sie ciagly stres i ciezka praca fizyczna tak jest w polo zreszta jak w kazdym markecie..tylko za jakie pieniądze??? Kasjer nawet 2000 tys netto nie ma

@Edyta

Brak obuwia roboczego, zamiast tego podpisujesz swistek, że jesteś swiadowmy/a zagrożenia, brak narzędzi do pracy (rękawice, nożyki itp) - rękawice biorą sobie dziewczyny z działu ogridniczego, brak dystrybutorów wody, tj brak stałego dostępu do wody, brak apteczek, dzwiganie ponad siły: ciężkie skrzynki z mięsem i warzywami noszone ręcznie, bo na stanie sklepu tylko 1 wózek elektryczny i 1 paleciak. ICE boxy w których przyjeżdża mięso zazwyczaj z polamanymi kółkami, przez co trzeba je targach na zwykłym paleciaku (bo elektryczny jest albo na naczepie przy rozładunku dostawy albo ładuje się), brak porządnych krzeseł na kasach, bo albo takie które się nie podnosi albo taboret bez oparcia. Do tego wieczny brak drobnych na kasie, brak skanera ręcznego przez co chociażby 20 kg karmy dla psa, zgrzewki wody czy worki ziemi trzeba przesuwać ręcznie. Mamy XXI wiek, a w Polo markecie czasy zatrzymały się na globokiej komunie

Luka
@waaaska

‚’dobre warunki socjalne? ???????? bony na Boże narodzenie są tym całym socjalem w polo

Gabi
@Żaneta

Masz rację ja też tyle zarabialam.. Aż w końcu powiedziałam że za takie pieniądze nie będę zapierniczala. Gdzie w żabce więcej moja koleżanka zarabia.

Alina
@Żaneta

Ale za to towar po upływie przydatności mogą sobie zabierać od domu. Mąż kasjerki ma sklepik osiedlowy i tam wszystko upycha co wyniesie wieczrokiem do auta.

szkoda
@Mariusz

ja po 5 latach pracy w tej firmie mam 1900-1950 zl na rękę z nadgodzinami no raczej to dużo nie jest

Iza
@szkoda

@szkoda A, czy do tego dochodzą jakieś fajne benefity?

@Alina

Pracuje obecnie w Lidlu. Zarabiam prawie 1000zl (słownie: tysiąc) zł więcej. Polo market to wyzysk za najniższą krajową. Najgorsza praca jaka może być

Czarna
@Alina

A co to za fajny sklep że można sobie wynosić towar po terminie zaraz się zatrudniam????

Polosrolo
@waaaska

Jakie warunki socjalne??? Marne bony na święta i to do wykorzystania w ich sieci?? Nawet paczek dla dzieci na święta nie ma Polska firma A dla pracownika nie oferuje nic.. zarobki są żałosne tylko usiąść i płakać. Z roku na rok gorzej. Właśnie jestem po kolejnej marnej wypłacie i zamierzam złożyć wypowiedzenie. A co do wymagań firmy chcą garstką ludzi zrobić wszystko za marne wynagrodzenie. Porażka!!!!

Wiki
@Polosrolo

Masz racje grudniowe wyplaty to jakas porazka po co daja te marne bony na swieta jak pozniej za nie odbieraja premie.Ciekawe ile premii popzyznawali sobie dyrektorzy i regionalni na koniec roku ,ze dla pracownikow braklo.Niedlugo na sklepach nie bedzie komu pracowac bo ludzie za takie marne grosze nie beda pracowac,najgorsza firma pod wzgledem placy,no ale coz to polska firma.

karolina88
@waaaska

Zgadzam się, ja byłam na rozmowie o pracę, bardzo miła atmosfera. Czekam na odpowiedz. A wiem od koleżanki ze pracuje się tam całkiem dobrze.

Marcin kasjer Kołobrzeg
@waaaska

Ja też myślę tak jak ty ..cieśli jest fajna kadra kierownicza i współpracownicy to praca jest fajna .. mi się bardzo dobrze pracuje i zawsze mogę liczyć na ludzi z którymi pracuje .. trafiłem bardzo dobrze.. pozdrawiam

Bami
@waaaska

To ma Pani szczęście, o jakim socjalu Pani mówi to chyba żart, ja tyle lat pracuję w Polo. To Kętrzynie kto w takim razie korzysta z socjalu? bo pracownicy napewno nie, nawet stażowe to porażka, wystarczy jeden dzień zwolnienia i już nie dostaniesz, nie będę dalej pisać bo szkoda mi czasu. Z pozdrowieniami dla pani kierownik

Oliv
@waaaska

Czy na mięsny każda osoba idzie czy mają wyznaczone osoby a reszta pracowników nie idzie ?

@waaaska

Jakie masz warunki socjalne bo też pracuję w polo oprócz benefitu nie ma nic

Jagoda Nowy wpis
@waaaska

W Polo dobre warunki socjalne?? Może i tak. Zmiany są układane tylko i wyłącznie pod kierowniczkę która otacza się dwiema, trzema osobami na zmianie zawsze pierwszej a na drugiej jest zmianowa i kasjerka 8h na kasie. Jeżeli taka praca w Polo wg Ciebie jest ok to pewnie jesteś jedną z nich. W sklepie panuje ogólny nieład, jest brudno, warzywa śmierdzące,.pogniecione, porozrzucane itd, dużo towaru na półkach po terminie, sama znalazłam wędlinę dwa dni po terminie. Zarobki są na poziomie najniższej krajowej, premia 100zł dadzą albo nie dadzą i ciągle słyszy się o jakiejś efektywności, nie liczą się ludzie tylko efektywność! Przerwy na papierze i ogólny mobimg. Najważniejsza sprawa to ciągle jakieś ankiety czyli nagonka jednej na drugą bez podstawy prawnej (ankieta). Pani zastępczyni szkoli się 1.5 roku i do dzisiaj nic nie umie! Straty w sklepie są na poziomie ok 6-7 tyś zł miesięcznie i góra razem z przepoconym rejonowym, który pojęcia nie ma o sklepie udaje, że obecna kierowniczka ( p.o.) i jej zastępczynie dobrze prowadzą sklep! Panie Dyrektorze! Czy Wy tam na górze jesteście ślepi!! Tak kierowniczka puszcza Was z torbami a Wy nie reaguje nie!? To jest chore! Zróbcie jej remanent i sami zobaczycie co się dzieje! W sklepie są jeszcze dwie, trzy, może cztery osoby, które mogą ten sklep wyprostować, ale Wy tych dziewczyn w żaden sposób nie doceniacie, tylko wierzycie osobie, która ciągnie sklep nie na dno tylko poniżej dna. Zróbcie coś. Mieliście rok temu sklep na bardzo wysokim poziomie a teraz macie rynsztok

Emila Nowy wpis

Larysa Nowy wpis

Cześć, w ogłoszeniu na kasjerkę w Polo jest info, że oferują umowę zlecenie, o dzieło albo o pracę. Z niektórych komentarzy wynika, że na zlecenie opłaca się bardziej, więc jak to jest? Oni oferują konkretny rodzaj umowy, czy decyzja pracownika?

Margo Nowy wpis

Widzę że admi usunął mój poprzedni wpis. No cóż klima dalej nie działa w sklepie na ul Mickiewicza w Głogowie. Zapraszam na dział warzywny arbuzy smierdzące, warzywa na drugi dzień do wyrzucenia a klima z blokadami żeby dziewczyny nie uruchomiły!!!

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Polomarket Sp. z o.o.?

Jprd
@Pytanie

Pytasz o magazyn czy sklep ?

A
@Jprd

O sklep. Chciałbym wiedzieć, czy jest koleżeńska atmosfera i jeden drugiemu pomoże w razie potrzeby? I jak z wdrożeniem, ile ono trwa?

logo firmy MONTER
Protekt Grzegorz Łaszkiewicz
(268 opinii)
Aplikuj na wiele ofert
Sla

Polo w Golinie najlepsze super kierownictwo i pracownicy atmosfera super wszyscy sobie pomagają ,szkoda że taka mała obsada ,bo bywa ciężko

Irena
@Sla

To dużo macie obowiązków, wyrabiacie się zwykle ze wszystkim? A z kasy jesteś również zadowolony? Kierownik też pracuje tak samo jak Wy?

Giebnia

Oj oj, jak to jest że z jednej strony znowu likwiduje się stanowiska a z drugiej szukal udzi na tożsame? Czy nie powinien tym zainteresować się PiP? Chyba tak . Nie polecam . Pracują tam tylko już dinozaury wiec jak myślisz żeby popracować dłużej to omijaj szerokim łukiem, młodych zwalnia się od ręki.

Ada
@Giebnia

A jest to dobra opcja dla młodych do nauki zawodu i zdobycia wpisu do cv? Warto tu przyjść np. na rok lub dwa właśnie dla nauki zawodu? Można tu się rozwinąc na start?

Ewka

To jak te premie tak mniej więcej tu wyglądają? I za co można takie dostać? Tylko za wyniki w pracy czy może za coś jeszcze? No i podstawa jaka na ten moment jest?

Amorek

Czy na jednej zmianie powinna pracować para ... Bo coś podslyszałam że w jednym polo w Toruniu na Wrzosach . Zastępca zwiazał się z kasjerkom i są do tego na jednej zmianie . Czy nie ma w tym konfliktu interesów ?

Aniolek
@Amorek

Pamiętaj, że ryba psuje się od głowy. W Centrum Logistycznym w Giebni dzieją się jeszcze lepsze cuda i to na stanowiskach kierowniczych. Amory uprawiane są w pracy i poza nią. Rozpadają się rodziny, a ciekawe co na to szefostwo, czy będzie się temu biernie przyglądało? Sodoma i Gomora.

Pracownica
@Amorek

Pewnie że tak nie powinno być . Ciekawe kiedy szefostwo się za to weźmie

Ktoś
@Pracownica

Szefostwo liczy tylko kaske i patrzy jak tu docisnąć pracowników na sklepach by żyło im się lepiej...coś tak mi się widzi że z czasem podzielą los Tesco..

Amorek
@Pracownica

Dokładnie powinno się za to zabrać jak i za to że w Giebni w jednym dziale pracuje małżeństwo jako szef i podwładny i co pozostali pracownicy mają o tym myśleć? Są lepsi i gorsi?

E
@Amorek

Myśleć, to chyba najlepiej o tym, co się aktualnie robi ;) Pytanie, czy WIDAĆ, by to wpływało na przydzielanie obowiązków, rozliczanie z efektów pracy, czy choćby kwestie urlopowe, bądź inne jeszcze?

Krystian.trzebiatowskki@onet.p

Pusty parking w Mielnie Unieściu. Z za winkla jakaś osoba kuka czy ktoś nie weźmie biletu parkingowego. jeśli tak się zdarzy to nie zdąży wejść do sklepu a ten ktoś już wlepia 95,00 zł mandatu. Parking w Unieściu jest zawsze pusty. w pobliżu nie ma ośrodków wczasowych, żeby ktoś sie przytulił. . Po prostu nie ma takiej potrzeby. Wielu stałych mieszkańców Unieścia po takim incydencie rezygnują z zakupu w Polo. W Mielnie jest Dino Biedronka i budują Lidl. .

Obserwator

A powiedzcie czy to normalne , że pracownikowi pracującemu na umowę zlecenie dopisuje się godziny pracy w dniach , w ktòrych nie był w pracy? Czy można fałszować kartę pracy pracownika? Pani , ktòra przychodzi tylko na kasę, nie robi nic ponad to, gdy nie ma ludzi przy kasie to spaceruje z rękoma w kieszeni , tak jakby muzeum zwiedzała, ma dopisane dwa dni pracy po 12 godzin, co daje ok 500 zł dodatkowo.Dostaje tzw premię za polecanie produktòw w sprzedaży aktywnej.A pracownik na etacie, ktòry zapierdziela aż pot po (usunięte przez administratora) leci dostaje 100 - 150 zł premii. Czy to nie jest (usunięte przez administratora) i oszukiwanie pracodawcy?

Obserwator

Ano jest taki sklep, a działo się to w maju, gdzie pani oficjalnie chwali się premiami od kierownika. Nawet było zgłaszane wyżej, ale jak widać oszukiwanie i naciąganie pracodawcy jest zamiatane pod dywan. No chyba, że właściciel firmy wie o praktykowaniu (usunięte przez administratora) w ewidencji czasu pracy.

ciekawa

Pit bull
@ciekawa

Jak to nie zapewnia odzieży roboczej... Też pracuję w polo i kiedy jest potrzeba kierownictwo czy też regionalny zamawia dana odzież. Posiadamy od koszulek polo, polarów fartuchów zwykłych czy też przepasek po buty robocze specjalne z metalowymi wstawkami dla każdego. Każdy pracownik który zgłosi brak stroju znoszonego, poniszczonego z jakiegoś powodu otrzymuje w przedziale tygodnia nowy ubiór

kim
@Pit bull

chyba żart buty robocze ?,spodnie ? przecież masz za to płacony ekwiwalent miesięczny

Mario
@Pit bull

Dobry żart, Tylko koszulka dla pracownika i nic więcej.

Ona
@Pit bull

Ja pracuje ponad 5 lat . .pierwszy raz dostałam fartuch i czepek .polar w spadku .a co do koszulek zawsze brakuje rozmiarow

...
@Mario

W takim razie nie wiem w jakim polo pracujesz osobiście mam 3 koszulki z krótkim rękawem, 1 z długim czerwony polar jak i nowy szary za kilka dni przyjdą nowe koszulki dla każdego po jednej w szarym kolorze każdy pracownik ma podobnie dział mięsny fartuchy przepaski na zmianę. Kierownik i z-ca również dostali po koszuli.

xD
@ciekawa

Po polo nie stać aby dać nowe koszulki pracownikom nowym zatrudnionym. . Odchodzisz z pracy musisz zdać wszystkie rzeczy bluzkę fartuch bluzę aby inni nowi mieli w czym pracować

Mariusz
@xD

A jak oceniasz poziom wynagrodzenia w tej firmie? Jakie są zarobki i czy co jakiś czas można liczyć na podwyżkę? Czy Polomarket zapewnia też jakieś dodatki pozapłacowe jak np. karta MultiSport? :)

Cos

Nie zapewniają butów a koszulki czasami jest 1 na rok

BYLA prcownica
@Pit bull

Jakie buty? W którym polo ? Co Ty pieprzysz mi żadnych butów nie dali miałam sobie sama zorganizować i spodnie też.

Ona
@ciekawa

Nie zapewniają całej odzieży tylko f Koszulki które po kilku praniach są wypłowiał co do bonów prawda.Masz l4 zapomnij .w sklepach się robi (usunięte przez administratora) p Racy Coraz mniej pracowników Oszczędności jak się słyszy.Szary papier do d Ogrzewanie .co kogo to obchodzi że będziesz chora.Jest coraz gorzej

@Pit bull

Hmmm... Z ta bluzka robocza to też zart. Ja co prawda jestem już byłym pracownikiem polo ale powiem szczerze, że pierwszy raz spotkałam się z taką sytuacją aby otrzymać bluzkę po byłym pracowniku lub polar.... Mało tego żeby to jeszcze czyste było. Mi osobiście było by wstyd dać coś takiego komukolwiek. Nowa oryginalnie zapakowana bluzkę otrzymałam dopiero może po ok 1.5 roku pracy... Jeśli mowa o pracy... To praca jak to praca wszędzie pracować trzeba. Mi osobiście nawet się podobała bo lubię kontakt z klientem a swoje obowiązki staram sie wykonywać zawsze sumiennie. Natomiast jeśli chodzi o pracowników to zero szacunku, pomocy. Ty flaki z siebie wypluwasz i robisz wszystko żeby sklep funkcjonował a reszta ma to w nosie. Zostaje jedna osoba przydzoelona na kasę jedna zawsze na mięsnym a reszta na pogaduchach w biurze albo na papierosku. Mimo rozmow z kierownictwem sklepu zmianą widac, na może jeden dwa dni a potem na nowo Polsko ludowo. Odeszłam nie ze względu na to że praca za ciężka czy klienci nie mili wręcz przeciwnie. Tu nie było żadnej współpracy z pracownikami. Mało tego patrząc na forum klienci sami komentuja że panie na kasach mają fochy i są nie miłe. Ale z tym fantem nikt nic nie robi... Dużo by tu jeszcze pisac ale czy warto.... Na szczęście ten etap jest już zamknięty.

Aga
@Pracownik

Łucja

Cześć, jak wygląda kwestia z nadgodzinami w POLOmarkecie? Teraz wystawili ogłoszenie, że szukają pracowników. Ile maksymalnie godzin się tam zdarza pracować?

Zrób to.sam
@Łucja

Pełen etat beż żadnych nadgodzin nadgodziny to zło

Zofia
@Zrób to.sam

Żadnych? A jak jest okres świąteczny, to też nie ma potrzeby, aby pracować dłużej? Albo jak ktoś inny pójdzie na L4, wtedy też nie ma?

Anonimowy
@Łucja

Najniższa krajowa , zależy o jaki sklep chodzi . Jeśli jest to sklep na piaskach w Bydgoszczy. Radzę omijac , to jak traktują pracowników to poprostu brak słów , powinien się ktoś tym zająć .

Natalia
@Anonimowy

Podejmowaliście jakieś próby zgłaszania komuś tej niefajnej atmosfery? Skoro mówisz że ktoś powinien się tym zająć... Chciałabym pociągnąć kwestie zarobków, czy do tej najniższej jakieś premie za wyniki wpadają czasem?

Agata
@Anonimowy

Najniższą mają kasjerzy? A jak wyglądają np pensje kierownictwa? Jakie zmiany są w Bydgoszczy, większość zmian tych popołudniowych? Obowiązków jest chyba dosyć sporo jak na taką pensje?

Magda

Czy doświadczenie w handlu jest wymagane ? Mam 2 letnie doświadczenie, na stronie napisane jest ,że nie jest wymagane, ale dowiedziałam się od osób pracujących w sklepie ,że nie mam doświadczenia i nie zostanę przyjęta. ????

Jaki jest wkład kierownictwa Polomarket (Polomarket Sp. z o.o.) w budownaniu fajnej atmosfery pracy?

Anna
@Pytanie

Zero wkładu na każdym kroku pilnują ciebie i gnoją,liczy się tylko utarg a nie człowiek

Anonimowy
@Pytanie

Zależnie o który sklep chodzi . Jeśli jest to Polo na Piaskach w Bydgoszczy to jeśli chodzi o atmosferę ???? to jest (usunięte przez administratora), powiem więcej to jak traktują tam pracowników powino być karalne .

Była pl.i obecna klientka

Polomarket w Świdnicy przy pl. Kombatantów. Dramat,otwarta tylko jedna kasa,ilość ludzi dochodzi do 20 osób,towaru na półkach brak,a w dziale mięsnym niedoświadczona pani kasjerka,na niczym się nie znająca. Nie polecam .

Abc

Chciałabym uzyskać informacji na temat wypłat i dodatków, jakie to kwoty. Z góry dziękuję

Klops
@Abc

Wypłata najniższa krajowa plus dodatek stażowy plus premia

@Klops

to pracownik ze stażem powiedzmy 3 lat i z pozytywną premią jak zarobi w miesiąc? i te premie ostatecznie jakie te zasady biały?

Ola
@Helena

Dodatek stażowy nie jest za staż pracy tylko za nie chodzenie na chorobowe

Zofia
@Ola

A jest jakiś dozwolony limit tego l4? Czy już jeden dzień zabiera cały ten dodatek? A premia jest od utargu czy jakieś jeszcze inne składowe na nią są?

Homik
@Zofia

Jeden dzień na L4 i po premi i po dodatku stazowym

Maria
@Homik

Czy powoduje to to, że pracownicy niechętnie chodzą na L4 kiedy są chorzy? W w przypadku wzięcia urlopu całość wynagrodzenia jest wypłacana czy też coś jest ucinane?

Operator G/D

Pytanie do pracowników z fresh na różnych stanowiskach z umowami o pracę . Dostaliście ocieplane buty , czy macie takie same kierpce jak reszta magazynu ?

Klientka

Jesteś mile zaskoczona personelem polomarketu na wrzosach w Toruniu a przede wszystkim kasjerem Panem Januszem który zawsze z uśmiechem pochodzi do każdego klienta .. mało takich ludzi

Dorota
@Klientka

Inni pracownicy są też tak mili? Udało Ci się zaobserwować ? Jaka atmosfera między nimi albo jak ogólnie przebiega praca czy raczej stres czy luz ? To dla mnie istotne bo rozglądam się za pracą

Tilo

Dział mięsny,co tu można powiedzieć. Pani, Bodajże Tamara, odstrasza samą postawą.Chodzi dumna i rozkazuje. A ten ton do klienta ręce opadają. Człowiek boi się zapytać o cokolwiek. Przychodzę po zakupy a nie na wyścigi. I mam prawo się zastanowic a nawet po marudzić. Widziałem że opinie o tej Pani są nieciekawe. Ale czy kiedykolwiek poniosła konsekwencje???

@Tilo

Nigdy nie poniosła konsekwencji . To toksyczna , cwana , uciekająca się do kłamstw i intryg osoba . Do tego kombinatorka . Potrafiła wynosić do domu płyn do dezynfekcji . Cały czas też podjadała artykuły z działu mięsnego . Robiła sobie zakupy podczas pracy . Plotkowała z klientami podczas pracy o godzinie 14.30 chowała mięso surowe przed klientami mówiąc , że już nie ma , to samo dotyczyło serów , których w chłodni zawsze jest pełno . Zazdrosna , mściwa i wykańczająca innych pracowników osoba . Nawet uciekała się do przemocy fizycznej , nie mówiąc już o przemocy psychicznej . Nigdy nie traktowała klientów tak samo . Tylko znajomym sprzedawała to co najlepsze . Emerytów i osoby biedniejsze miała w pogardzie a tylko dobrze traktowała osoby , z którymi miała interes do załatwienia . Teraz na pewno się cieszy z czyjeś krzywdy , że udało jej się zniszczyć życie i zdrowie innym osobom . Przez nią mam zdiagnozowany tak zwany cichy zawał .

@Aniołek

zaskakujące, że miałoby się to wszystko dziać i nigdy by ich nie poniosła.... może to nie było do końca w takim zakresie jak opisujesz? no bo czemu nikt by uwagi nie zwrócił ani nic? co inni współpracownicy na to?

@Helena

Groziło jej zwolnienie z pracy . Klienci z Helu sporządzili listę ze swoimi podpisami . Inni pracownicy interweniowali wyżej . Obiecała poprawę , ale niestety nic się nie zmieniło .

@Aniołek

czyli w zasadzie dzieją się tu o wiele gorsze rzeczy niż ta i dlatego? było coś jeszcze kiedyś, że tak każdy próbował interweniować? co z takich praktycznych rzeczy na sklepie jeszcze jest niedozwolone?

@Helena

Złe traktowanie swoich kolegów i koleżanek , poprzez chamskie odzywki i obgadywanie przed klientami podczas pracy . Obgadywanie klientów i plotkowanie o nich podczas pracy . Oczernianie kierownictwa , które dbało o to aby jak najlepiej i najwięcej sprzedawać . Zaniechanie sprzedaży artykułów popołudniu , kłamanie , że już sprzedane wszystko . Wychodzenie ze stanowiska pracy , zostawianie stoiska bez obsługi . Tak było , klienci się skarżyli .

Była pl.

Praca na mięsnym w polo to czysty żart,że pieniądze nędzne...to jeszcze codziennie przerzucasz tony wędliny i mięsa,ze skrzynkami zostajesz sam,nie ma nikogo do pomocy. Skrzynki niestety często,gęsto przekraczają dozwoloną normę 15 kg. Na drugiej zmianie jesteś często sam,żeby wyjść do toalety,trzeba tysiąc razy prosić kasjerki,aby cię któraś zastąpiła,przerwa jest wyproszona. Nie polecam z całego serca,nie dajcie się wciągnąć do pracy w tym syfie,co do syfu...sprzątaczka zamiast sprzątać, to kroiła arbuzy itp.rzeczy.

Tola
@Była pl.

Fakt ,roboty od zarąbania A premia 100zł...to chyba jakiś żart. Wymagania, sprawdź ceny ,wyszukuj mięso, flagi ,dostawców...i masz tylko 30 minut do otwarcia!!!.a do tego te (usunięte przez administratora)audyty co przyjeżdża i czepia się wszystkiego!!..potem jak coś pójdzie nie halo kierownik ma mine i już wiesz że nici z tej wielkiej premii..????????????????

Natalia
@Tola

O jakich sytuacjach mówisz, które miałyby pójść "nie halo"? Może ma konkretnie uzasadnienie ten kierownik żeby premii nie dać?

miki
@Tola

ja mam 30zl premii

Klocki
@Natalia

Jak nie zaliczysz audytu

@Klocki

i tylko tyle? napisane, że niby o wszystko można mieć problem ale tak w praktyce już to w jaki sposób taki audyt przebiega?

Zostaw merytoryczną opinię o Polomarket Sp. z o.o. - Giebnia

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w Polomarket Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Polomarket Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 49.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Polomarket Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 41, z czego 1 to opinie pozytywne, 24 to opinie negatywne, a 16 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Polomarket Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Polomarket Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Polomarket Sp. z o.o.
2/5 Na podstawie 221 ocen.
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w lipcu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)