Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A.

Adres: Grójecka 5, 02-019 Warszawa

NIP: 5591965216 REGON: 340295012 KRS: 0000417291

Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A.
3 24 6 1

Opinie o Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A.

Rewal

To pomyłka ta firma wyzyskuje ludzi. Rekrutacja wygląda jak polowanie na jelenia dają Salonik byle komu aby załatać dziurę żeby samemu nie stać. ODRADZAM

Rewal

To pomyłka ta firma wyzyskuje ludzi. Rekrutacja wygląda jak polowanie na jelnia dają Sonik byle komu aby załatac dziurę żeby samemu nie stać. ODRADZAM

Wkur....

Firma dno obiecują na początki pomoc a jak źle coś zrobisz bo Cię olali a nie wyszkolili. Wysyłają do innych ajwntow na szkolenie wysługuja się ajentami który nie ma wybory i uczy bez nadziejnie. Kasa jest tak śmieszna że aż żenujaca. Nie dajcie się jak ja ogłupuc ta firma to porażka!!!

Paweł

Porażka z zachodniopomorskim jest kierowniczka z zaburzeniami osobowości uważajcie na swój Towar jak przerzuca z innego saloniku w Biedronce zrobicie więcej pracując tylko 6 godzin naprawdę policzcie sobie a jeśli nie odruzniacie netto od brutto to idzie po poradę za 100 zł szkoda waszego życia na tą Firmę.

mafioso
@Paweł 18.01.2019 12:24

Kolejna laseczka to kierownik z pomorskiego. Pani K. to jest zaprzeczenie pani I. ( są to imiona). Pani I. miała jaja i postawiła się za ajentem, natomiast pani K. potrafi zgnoić ajenta przy ludziach w sklepie. Wymyśla laska takie bzdury, że w pale się nie mieści. Jest tak wredna i pewna siebie, że głowa mała. A po jej stronie stoi obywatel G. ( to nazwisko ) który swego czasu (usunięte przez administratora) ludzi w innej firmie. Gość jest na strzała w ryj ale ponoć ma plecy u prezia. Na razie nie ma co robić afery ale i K i G to szmaty obserwowane przez moich ludzi. Zresztą G. wykończył I. Takie tam moje pisanie. G i K takie same (usunięte przez administratora)

Zniesmaczona

Tak traktuja ajentow ze az glowa boli. W ksiegowosci gina faktury i po miesiacach dowiadujesz sie ze cos jest nie tak,ze to Twoja wina ze oryginal zginal mimo tego ze wprowadzone do systemu. Z wyplata tez sie opozniaja nigdy na czas nie ma pieniedzy,myla sie w wyliczeniach marzy.Jeden wielki balagan.Braki w dostawie gazet,co innego w imporcie do systemu a co innego na papierze.Przy inwentaryzacji wychodza glupoty.Trzeba wszystko kserowac zeby miec dowody.

Zadowolona
@Zniesmaczona 10.09.2018 18:51

To dlaczego tam pracujesz? Zwolnij się. Ja od 4 lat jestem ajentką i wypłatę zawsze mam na czas i moje dokumenty nigdy nie zaginęły. Marże oblicza komputer. Oni nic nie wyliczają. Myśle ze sobie nie radzisz i nie nadajesz sie do tej pracy a pewnie do żadnej. Ja dostałam nawet drugi salonik do prowadzenia i jestem zadowolona.

anonymous
@Zadowolona 12.09.2018 09:02

A komu loda chapiesz, że taka zadowolona jesteś? 2 saloniki uuuu to musisz być dobra w te klocki Ustami daleko nie zajedziesz. Zobaczysz!!!

wół do roboty
@Zadowolona 12.09.2018 09:02

Zwolnić to się można z pracy. A tu jesteś na swojej działalności więc kobito (usunięte przez administratora) głupot.

zachodniopomorskie
@Zniesmaczona 10.09.2018 18:51

co ty za głupoty wypisujesz. Jest takie święte powiedzenie "jak dbasz tak masz" Prowadzę 6 lat salonik i nigdy się nie zdarzyło żeby zapłacili po terminie wręcz przeciwnie zawsze mam szybciej pieniądze. Twoje opóźnienia wynikają pewnie z banku w jakim masz konto. Jeśli chodzi o braki w dostawie gazet się zdarzają i się koryguje je w imporcie prasy w komputerze. To żaden problem no chyba że ktoś nie ogarnia tego to później ma problem, ale to wynika z twojego nierozgarnięcia i tyle. Jeśli chodzi o inwentaryzacje to rozliczam się perfekcyjnie. Jak jesteś uczciwa to nie ma bata żeby wyszła dobrze inwentura. Więc zanim zaczniesz oczerniać innych zrób sobie rachunek sumienia. A nasza kierowniczka regionalna to osoba kompetentna do zajmowanego stanowiska, jest pomocna, kontaktowa, służy zawsze radą kiedy tylko zadzwonimy. Złego słowa o niej nie możemy powiedzieć. Jak jesteś pracowita, uczciwa to zawsze jest wynagradzane. Być ajentem to wyzwanie, nie każdy nim może być, i nie każdy się nadaje. Nikt nikogo na siłę nie trzyma, zawsze można złożyć wypowiedzenie i do widzenia. Potraficie tylko wylewać żale zamiast wziąć się do roboty i pilnować interesu.

zachodniopomorskie
@zachodniopomorskie 30.12.2018 12:09

małe sprostowanie, chciałem napisać "Jak jesteś uczciwa to nie ma bata żeby źle wyszła inwentura"

Paweł
@zachodniopomorskie 30.12.2018 12:09

O Pani kierownik dobre rady daje hahahaha tak Nisko upadłas Kasiu

zachodniopomorskie ok

Rada dla kierowników. Dobierajcie lepiej ajentów bo później psują wam opinię i firmie. Czytając te opinie wnioskuję, że połowa ludzi to nie powinna nigdy prowadzić działalności gospodarczej, bo się po prostu do tego nie nadają. Piszecie że firma was okrada a wy firmy nie okradacie nie wpłacając 3500 tys. do banku. Rozliczając się prawidłowo nie ma miejsca na pomyłki ( albo kasa jest ok albo brakuje). Braki wynikają tylko i wyłącznie z winy ajenta bądź pracownika. Nikt do waszej kasy nie ma dostępu tylko wy sami i jak kasa się nie zgadza to WASZA WINA. Jakiekolwiek kombinowanie prędzej czy później wyjdzie na jaw, a później próbujecie winę zgonić na biednych kierowników, którzy mają notabene nie łatwą robotę. Jak wszystkiego dobrze pilnujesz to inwentaryzacja to czysta formalność. Dlaczego nikt nie napisze, że dopuszczalne jest manko przy inwentaryzacjach , tzw 0,3% ubytków od obrotu za okres od inwentaryzacji do inwentaryzacji. Jest to spory margines żeby nie dopłacać do inwentaryzacji. No chyba że ktoś jest trzeba to nazwać po imieniu NIEUCZCIWY TO 0,3% NIE POMOŻE. Prowadzimy z żoną salonik od 2012 r i nasze inwentaryzacje były zawsze wzorowe. Od firmy Świat Prasy otrzymywaliśmy za bardzo dobre rozliczenie nawet kilka razy premie w wysokości 500 zł. Więc drogi ajencie jest takie święte powiedzenie "jak dbasz tak masz". Nie ma rzeczy nie możliwych. Wszelkie matactwa prędzej czy później zawsze wyjdą na jaw. Każdy jest winny tylko nie wy. Żenujące jest to co wypisujecie na temat tej firmy." Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził "Trzeba samemu sobie zrobić rachunek sumienia i dopiero później kogoś oczerniać . Bo nie można nazwać tego inaczej. Jeśli chodzi o kierowników regionalnych to każdego indywidualna rzecz. Nasza kierowniczka regionalna jest ok. Osoba odpowiednia do zajmowanego stanowiska. Dbająca o swój region, a nie jest łatwy. Sztuka jest dobrać sobie odpowiednich ajentów, uczciwych, pracowitych, a praca wtedy będzie przyjemna. Niestety są pewne reguły, których trzeba się trzymać, ale tak jest w każdej pracy. Firma na start daje Ci wszystko, nic nie ryzykujesz. Otwierając swój własny biznes jest ogromne ryzyko czy klienci będą? Czy na czynsz zarobisz i na opłaty? A ty jako Ajent nic nie ryzykujesz , trzeba tylko zakasać rękawy i wziąć się do roboty, żeby obroty były dobre. Życzliwość, pracowitość, uczciwość będzie zawsze nagradzana. Jeśli jesteś taką osobą to polecam pracę w tej Firmie na pewno nie pożałujecie. Pozwala rozwijać skrzydła a i zarobić też można. Więc apeluję do wszystkich tych, którzy za pomocą mediów społecznościowych wylewają swoje frustracje. Nie tędy droga. Opisujecie o swoich rzekomych krzywdach. A sami je sobie gotujecie.

Ku Klux Klan
@zachodniopomorskie ok 30.12.2018 14:38

Premia w wysokości 500 złotych ha ha ha. Coś ty brał, że tak kopie znakomicie? Większych bzdur to nie czytałem już dawno!! Ha ha ha ha ha

Pyra
@Ku Klux Klan 03.01.2019 18:31

Też jestem ajentką i premie 500 zł otrzymuję co kilka miesięcy za 3 pozytywne kontrole mojej kierowniczki regionalnej. Do tego często łapie się jeszcze na premie za wykonanie planu. Więc ku klux klan nie pisz głupot i przestań brać, tylko ogarnij się w końcu człowieku i weź się do roboty!!! Bo tylko hejt ci w życiu wychodzi...

ksiądz
@Pyra 04.01.2019 22:08

Te Pyra zadowala Ciebie 500 złotych co kilka miesięcy? Słaba jesteś dziunia wobec tego i się nie szanujesz. Nie piszę głupot bo na szczęście nie pracuje już w tym (usunięte przez administratora) Ajentka od siedmiu boleści. Tyraj dalej dla oszustów ha ha ha....

Pyra
@ksiądz 05.01.2019 17:42

Nie tyram tylko pracuje i nikt mnie nie oszukuje. Przecież 500 zł to dodatek premia. Mam co miesiąc dobre wynagrodzenie. Ty pewnie chciałbyś 500 premii co miesiąc za nic. Naprawdę jesteś żałosny i biedny. A dlaczego biedny? Bo głupi. Hahahha

Pyra
@ksiądz 05.01.2019 17:42

Nie tyram tylko pracuje i nikt mnie nie oszukuje. Przecież 500 zł to dodatek premia. Mam co miesiąc dobre wynagrodzenie. Ty pewnie chciałbyś 500 premii co miesiąc za nic. Naprawdę jesteś żałosny i biedny. A dlaczego biedny? Bo głupi. Hahahha

ksiądz
@Pyra 06.01.2019 19:23

Czy jestem biedny nie mnie o tym decydować. Różnimy się tym, że ja zarabiam 15 tysięcy miesięcznie a Ty 5 tysięcy. Jesteś naprawdę mało inteligentna. Taka zwykła pusta baba. Aż żal dyskutować z taką prostaczką jak Ty.

Pyra
@ksiądz 07.01.2019 09:59

Właśnie wystawiłeś sobie świadectwo jakim jesteś człowiekiem... Z takim poziomem kultury i intelektu to 15 tysięcy miesięcznie możesz włożyć między bajki. A nawet jeśli mniej zarabiam od ciebie to nie powód żeby kogoś poniżać. Jesteś żałosny i biedny intelektualnie

ksiądz
@Pyra 07.01.2019 20:38

Świadectwa to wystawia się w szkole moja droga. Jestem dobrym człowiekiem dzielę się tym co mam. Wspomagam domy dziecka czy zbiórki na stronie Się Pomaga. A Ty nic nie robisz. Wiesz czemu? Bo zarabiasz za mało. Pracujesz nie dla siebie tylko dla tej dennej firmy. Chwalisz tą beznadziejną firmę i nic więcej. Wspomnisz moje słowa. Przyjdzie taki czas, że wycisną cię jak cytrynę i kopną w dupę.....Zobaczysz tak będzie. Szczęścia życzę.

Iwona j
@ksiądz 08.01.2019 00:25

Obserwują was kamerami cały czas? Widać jak ktoś wchodzi na kamery

ksiądz
@Iwona j 08.01.2019 09:13

Jakimi kamerami? Gdzie?

Iwona j
@ksiądz 08.01.2019 13:28

Chodzi mi o monitoring w kiosku

Ksiądz
@Iwona j 08.01.2019 18:05

Mnie obserwują cały czas nawet jak śpię. Ciagle siedzą na tych kamerach.

mały

To ja mały. Bardzo przepraszam za mój nocny wpis. Trochę popiłem i mnie poniosło. Jeszcze raz przepraszam. Firma jest ok, tylko ja się do niczego nie nadaje i niestety po pijaku wchodzi ze mnie cała fustracja

Paweł
@zachodniopomorskie ok 30.12.2018 14:38

To pisała Pani kierownik M. R LUB PANI DYREKTOR M. SZ TA FIRMA TO DNO

Paweł
@zachodniopomorskie ok 30.12.2018 14:38

To pisała kierowniczka z zaburzeniami osobowości K. Z

Iwona

Ludzie dajcie spokój, to my kręcimy i nie potrafimy dopilnować wszystkiego, swoich pracowników a przyznać się do tego ciężko.

Ajentka zacjodniopomorskie

Jejku ludzie co Wy piszecie. Aż się czytać tego nie chce. Jestem ajentka od 3 lat, nigdy nie doplacalam do inwentaryzacji, wręcz przeciwnie, z limitu został mi zawsze duży zapas na braki. Pieniazki zawsze są wypłacane na czas, nikt się nie czepia , nie stoi nad głową. Wystarczy chęć do pracy !!!!!!!!!!!

Zach

Praca jak inna.Ajentka jestem od parunastu miesięcy . Zanim się zdecydowałam wiedziałam ile i za co . Kierownik pomógł w inwentaryzacjach a miałam 3 . Nic nie dopłaciłam. Nawet towar który mi ukradli postarała się u prezedstawiciwla zdobyć . Skąd biorą się takie oszczerstwa ?

wół do roboty
@Zach 31.12.2018 23:41

(usunięte przez administratora) jesteś, że piszesz w Sylwestra 20 minut przed Nowym Rokiem to raz. Dwa kierownik załatwił Tobie towar który tobie ukradli? No kurde wolne żarty. Trzy jesteś zwyczajną kłamczuchą skoro masz salonik od parunastu jak piszesz miesięcy to mogłaś mieć góra 2 inwentaryzacje a nie 3 . 4. musisz być dobrą spierdoliną i rucha CIE albo kierownik albo kierowniczka. Bo mają swoje potrzeby seksualne. 5. Jesteś zwykłą szmaciarą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

A co

Nieudacznicy i pseudo biznesmeni . To dla was forum. Nie potraficie dodać dwa plus dwa a bierzecie się ajencje . Kradniecie innym a żądacie wypłat. Nie umiecie nawet pracownika skontrolować . Żałosne

kemp
@A co 18.12.2018 19:29

Jest to dość poważne oskarżenie. Cytuję.....kradniecie innym a żądacie wypłat. Koniec cytatu. Jeśli chodzi o gramatykę to zdanie "nie potraficie dodać dwa plus dwa a bierzecie się ajencje" daje dużo do myślenia. Proszę nie zabierać głosu w sprawie gramatyki bo sama pani? pan? nie umie napisać poprawnie zdania. Uważam, że za to stwierdzenie można pofatygować się do sądu i najzwyczajniej oskarżyć o zniesławienie ART 212 KK. Także zanim coś się napisze proszę o chłodną głowę i ważyć słowa.

Haha
@kemp 19.12.2018 00:09

Dziękujemy za wsparcie. Jest to ważne dla nas ajentów.

A co

I jeszcze jedno . Jak wyglada wasze CV . . .? Najpierw matematyka, j . Polski bo nie jednemu tutaj zabrakło polskiej gramatyki a pózniej żale .

Blondilala@@@
@A co 18.12.2018 19:38

To kogo Pani kierownik zatrudnia :) wiadomo że polujecie na jeleni . Trochę dziwnie że obraża Pani swoich ajentów. A kierownik w firmie jest tylko od inwentaryzacji bo na niczym innym się nie znacie. I z tym czasem magia wychodzi bo nie dość że wam się nie chce to macie gdzieś tych biednych ludzi i co wychodzi to widać po następnych inwntaryzacjach!!!! W sumie nie żal mi was zarabiacie 3500 macie się za super kierowników a jesteście tylko od inwentaryzacji i oszukiwania tych biednych ludzi a teraz jest tu pani tak perfidna że się z nich nasmiewa że są niedoksztalceni!!! To dopiero żal czytać za kogo ich macie!!!

kemp
@A co 18.12.2018 19:38

Język polski nie piszemy z wielkiej litery bo jest to przymiotnik. Jaki? polski! W szkole nie uczyli?

Haha
@kemp 19.12.2018 00:17

Brawo!!!! To jest właśnie wyższe wykształcenie tej Pani , która tutaj tak obraża swoich ajentów, którzy na nią pracują!!!

Sweetlovebyswiatprasy

Witam. Również nie polecam pracy w tej firmie. Jeśli chcesz wyjść z długami, nie zapłaconym zusem po 12h ciężkiej pracy przez długie miesiące TO TYLKO FIRMA ŚWIAT PRASY!!! Jeśli ktoś nie odróżnia netto od brutto to wystarczy iść do biura rachunkowego i każdy szanujący się księgowy od razu nas sprowadzi na dobry tor i odwiedzie od tego pomysłu. Po rozliczeniu saloniku miałam po inwentaryzacji obiecane przekazanie mi bonów. Oczywiście przed inwentaryzacja tak oczywiście oddam tylko teraz nie mam. Na chwilę obecną super pani kierownik przywlaszczyla sobie moje bony na święta na które pracowałam 3 miesiące bo takie było zadanie. A że jest to trochę kasy a na rozliczenie inwentaryzacji oczywiście trzeba czekać ok 2 miesięcy więc liczyłam choć na te bony!!!! No ale co to obchodzi perfidnych ludzi. Jej się lepiej przyda kto ja kontroluje przecież my niczego nie podpisujemy więc one korzystają a co ich obchodzi ludzką krzywda!!!!! Zawsze najlepiej zgnoic na ajenta że (usunięte przez administratora) brudas nic nie robi!!!!!

OsZukAna

Powiem tak, firma jest (usunięte przez administratora) a jeśli doszłoby do sprawy sądowej to jedynie w sądzie w Warszawie i gdzieś tam jeszcze (nie pamietam ) wiec jedno przychodzi na myśl - wszystko ustawione i sprawy będą zapewne umożone. Ale mam nadzieje, że jeśli znajdzie się więcej osób niż 3 to damy radę tym oszustom i kierowniczką bez sumienia do których karma wróci !

Ona123
@OsZukAna 11.12.2018 00:27

Jest już nas 6 osób :) zapraszamy . (usunięte przez administratora)

zenek

Zapraszam do kontaktu w sprawie pozwu zbiorowego . zenek20102@wp.pl

Świat prasy żenada

Ta firma to wielka porażka jak ktoś się zastanawia nad otworzeniem(usunięte przez administratora) to niech się dobrze zastanowi ciągle są problemy z wypłatą co chwilę im czegoś brakuje po odliczeniu zusu pracownika i innych kosztów (usunięte przez administratora)za najniższa krajowa po przeliczeniu godzin jakich poświęcasz tej zdymanej firmie

kemp
@Świat prasy żenada 15.11.2018 08:28

Witam państwa, jeśli ktoś myśli o założeniu sprawy sądowej firmie Świat Prasy za łamanie jakiejkolwiek klauzuli podpisanej umowy czy też łamanie innych istotnych paragrafów wynikających choćby z łamania Prawa Pracy bardzo proszę o znak na forum. Zbieram informację oraz dokumenty które posłużą jako dowód w sądzie. Nie ma się czego obawiać ta firma jest jawną dyskryminacją osób które dla niej pracują! My nie mamy firm, my dla nich pracujemy bądź tyramy jak niewolnicy. Stosowany jest mobbing, zastraszanie oraz groźby karalne. Myślę, że miarka się przebrała. Jeśli są osoby zainteresowane proszę o sygnał. Jeśli znajdzie się 10 osób podam maila. Będziemy działać i udowodnimy, że taka firma nie ma prawa działać na rynku łamiąc prawo na każdym kroku! Pozdrawiam serdecznie

Ona 123
@kemp 29.11.2018 00:22

Proszę o kontakt , mam informacje , dokumenty twarde na to ze to (usunięte przez administratora) !

Ona 123
@kemp 29.11.2018 00:22

Jestem jak najbardziej za założeniem sprawy tym (usunięte przez administratora) ! Sama nie wiele mogę zdziałać ale razem możemy dużo !

Ona 123
@kemp 29.11.2018 00:22

oszukaniprzezswiatprasy@onet.pl Podaje e-mail na którym moza się zgadac , noe zostawiajmy tego tak ! To (usunięte przez administratora) , (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) i każdy ajent to powie . Zróbmy coś z tym żeby przestali robić z nas jeleni do płacenia fikcyjnych długów !

zenek
@Ona 123 04.12.2018 11:21

napisz do mnie zenek20102@wp.pl

Tomasz

Pytanie. Czy ktoś posiada wiedzę na temat kondycji finansowej Świata Prasy? Chodzą słuchy, że firma ma kłopoty finansowe i zbyt dobrze to się nie dzieje. Jesli ktoś coś będę wdzięczny

Drugi Tomasz
@Tomasz 25.09.2018 16:17

Czy ktoś posiada wiedzę na temat kondycji psychicznej Tomasza? Chodzą słuchy, że Tomasz ma kłopoty ze zdrowiem i zbyt dobrze się u niego nie dzieje. Podobno coś nie styka w zwojach.

Trzeci Tomasz
@Drugi Tomasz 26.09.2018 15:01

Zadowolony jesteś z siebie parchu ? Trąbkę możesz bujać a nie tu głupoty wypisywać ciemnaku.

Ja
@Trzeci Tomasz 26.09.2018 15:17

o czym Wy w ogóle piszecie,?? siódmy rok prowadzę salonik i nigdy nie było problemu z wypłatą, z wpłatą do banku..raz ( 1 raz na 6 lat) sam pomyliłem się o 10 zł we wpłacie do banku..Czasami owszem księgowość szuka jakiejś faktury, ale trzeba mieć dowód , poświadczenie, że się wysłało dany dokument do księgowości... Zarówno Pan Dyrektor jak i Pani kier. Regionalna nie nawiedzają mnie bez przerwy... stosuję się do zaleceń przekazywanych w mailach lub ew. przy wizycie kierownictwa i tyle....nie mam większych problemów....Jedyny szkopuł to te kary za brak chociaż 1 asortymentu papierosów, ale staram się, aby nigdy mi nie brakowało i nigdy nie płaciłem kary... no i te dłuuuugie godziny pracy , ale na to świadomie się zgadzaliśmy podpisując umowę..jak ktoś nie ma pojęcia o prowadzeniu takiego saloniku to niech zakończy działalność i tyle. Bo znam ludzi którzy prowadzą saloniki Świat Prasy po kilka ładnych lat..

ksiądz
@Ja 29.11.2018 20:01

Ty maliniaku powinieneś w fabryce wazeliny pracować. Gdybyś miał odrobinę honoru i ambicji to nie pisałbyś bzdur. Wstrętny wazeliniarz!!!

Jola

Jak jesteście rozliczani z inwentaryzacji ?

Ajent0001

Na początku wszystko super, po kilku miesiącach czar prysł. Świat prasy nie traktuje swoich partnerów z szacunkiem oraz nie liczy się z ich zdaniem. Firma w ogłoszeniach o pracę (partnerstwo) powołuje się na własny biznes jednak to tylko własna działalność gospodarcza i oprócz płacenia składek ZUS i Urzędu Skarbowego i ewentualnego pracownika o ile oczywiście kogoś na niego stać, nie ma to nic wspólnego z własnym biznesem. Po opłaceniu tego z wynagrodzenia zostaje najniższa krajowa, bo przecież pracować po 12 godzin codziennie się nie da... Po pół roku współpracy zadzwoniłam z prośbą do Pani kierowniczki regionalnej o otwarcie sklepu po południu bądź też o jeden dzień wolnego z powodu choroby jelitowej, gdzie nie mogłam wstać z łóżka ani nawet nie miałam nikogo kto mógłby mnie wtedy zastąpić, dostałam odpowiedź że MUSZĘ I TRZEBA odtworzyć sklep. Gdzie salon nie znajdował się w galerii handlowej gdzie faktycznie nie można zamykać punktu, ale był niezależny. Jednakże gdy padł system i nie można było prowadzić sprzedaży, salon nawet trzeba było zamknąć no bo jak sprzedawać bez kasy, a w przypadku inwentaryzacji spółka również nie miała problemu. Później miały miejsce różne przykre sprawy mianowicie na którejś wizycie Pani regionalnej znowu coś nie pasowało, wiadome jest to że nie zawsze da się zrobić wszystko na 100% , ale nawet jeśli błędy z poprzedniej wizyty były poprawione również było coś źle. W kolejnym miesiącu 15 minut przed zamknięciem przyjechał Pan dyrektor i bez żadnego zapytania co się dzieje zaczął robić zdjęcia bałaganu który panował za ladą, wyjaśnienia że nie ma ruchu i robie porządki z kartonami i dokumentami nic nie dały. Jakiś czas po tej sytuacji chcieli a raczej pani kierowniczka regionalna chciała wyłudzić ode mnie ok 4500 tys złotych, mianowicie kiedy byłam na urlopie, dziewczyna która mnie zastąpiła pomyliła się we wpłacie i do banku zostało oddane o 3500 tys mniej, po czym na następny dzień przyjechała Pani kierownik i zabrała pieniądze, jakiś miesiąc później również pod moją nieobecność przyjechała i poprawiała źle rozliczone zmiany po czym wyszło że brakuje 1000 zł we wpłatach. Parę dni po tym przyjechał pan dyrektor i zabrał mi wszystkie pieniądze z kasy i poinformował mnie że brakuje ok 4500 tysiąca we wpłatach za zeszły miesiąc i za ten. Następnie dostałam maila od Pani regionalnej: PROSZĘ O NATYCHMIASTOWĄ WPŁATĘ 3500 TYS ZŁOYCH ZA ZESZŁY MIESĄC ORAZ 1000 ZA TEN MIESIĄC RAZEM 4500 TYS ZŁOTYCH Z NASTĘPNYM KONWOJEM TZN. PIĄTEK... Po kilku telefonach Pani przypomniała sobie że wzięła pieniądze i kazała mi kontaktować się w tej sprawie z księgowością więc 3500 tysiąca się wyjaśniło, pozostała sprawa jeszcze 1000 zł... Niedługo po tym skończyliśmy współpracę, po czym nikt nie poinformował mnie a w szczególności Pan dyrektor który był obecny na inwenturze o tym że nie dostanę wynagrodzenia za poprzedni miesiąc, mimo że pytałam jak później spłacić ewentualne braki, powiedział że jak przyjdzie rozliczenie będziemy się kontaktować. W dn wypłaty dowiedziałam się od pań księgowych że wynagrodzenie zostało wstrzymane do czasu rozliczenia inwentaryzacji. Zgłosiłam się z tą sprawą do prawnika gdzie powiedział że według umowy partnerskiej nie mają podstaw do zatrzymania z tego tytułu pieniędzy po rozmowie również z dyrektorem firmy Świat Prasy, usłyszałam tyle że on przekazał do swojego prawnika, czekam już dwa tygodnie, według mojego radcy prawnego to zachowanie jest bezprawne, a dyrektor utrzymuje że on sprawę zgłosił i czeka co mu powie prawnik a gdy zapytałam ile mam czekać dostałam odpowiedź że on nie wie czy prawnik jest na urlopie czy też nie bo nie odbiera telefonów od dwóch tygodni. Takie firma Świat Prasy ma podejście do ludzi... Z dnia na dzień można powiedzieć zostałam bez pracy oraz bez środków do życia, pisałam w tej sprawie również maila do prezesa jednak odbiło się echem. Jedno wielkie oszustwo !!!!!!!!!!!!!!

ajentk0001a
@Ajent0001 25.08.2018 12:58

mnie to samo spotkało wypłata wstrzymana do czasu rozliczenia inwentaryzacji miesiąc mija , a tu cisza tak być nie może.Prezes nie odbiera telefonu, ciekawa jestem co z terminem płatności faktury?

ajentka 0001
@ajentk0001a 03.09.2018 15:19

Po prostu mają ludzi w du**e i nie przejmują się z czego będą żyli.

ajent0001
@ajentk0001a 03.09.2018 15:19

A poza tym wie Pani że firma działa bez prawnie? Według umowy partnerskiej, (podejrzewam że Pani miała taką samą), nie mają prawa zatrzymać wynagrodzenia za miesiąc wykonanej pracy. Wynagrodzenie nie ma nic wspólnego z inwentaryzacją. Dzisiaj dzwoniłam do tzn "Pana Dyrektora" i odpowiedział mi że on od miesiąca nic nie wie nadal.

Ajentka
@Ajent0001 25.08.2018 12:58

Dziwi mnie to co ajencie 001 wypisujesz ...ja juz prawie trzy lata jestem ajentem i nikt po żadną kase do mnie nie przychodził .....zreszta sama jestes sobie winna po co dawałas tą kase .. i to bez potwierdzenia ...a zresztą samo to jak mógł sie ktos pomylic i nie oddac 3500 do banku ..chyba tu cos sama kręcisz i próbujesz zwalic wine na innych...

ajent0001
@Ajentka 20.10.2018 18:43

Ajentka- Proszę czytać ze zrozumieniem, mnie wtedy w pracy nie było ponieważ byłam na urlopie :)

Ajent001
@ajentk0001a 03.09.2018 15:19

Ja wypłaty nie mam już od pięciu miesięcy tłumacza że to za niedobory które niewiadomo gdzie i jak znikały a wszystko było oddawane zgodnie z utargami. Gdy dostali pismo od mojego prawnika przyjechał Pani kierownik z jakoś Panią i zmienili mi zamki tak żebym nie weszła już do saloniku i zrobili inwentaryzacje bez mojej wiedzy. Świat prasy to porażka i nikomu nie polecam.

swiat

chyba ktoś tu ciągle usuwa negatywne komentarze bo ciągle je śledze a tylko ich liczba maleje a nie rosnie

Poparzona
@swiat 21.06.2018 14:23

Dokładnie !!! Po współpracy z tą beznadziejną firma dodawałam komentarze a teraz już ich nie ma ale na szczęście zrobiłam tego zdjęcia

Grzesiek

Podpowiedzcie jakie umowy są podpisywane jak ktoś chce pracować z firmą? Są jakieś elementy w umowie na które należy dobrze patrzeć?

Genek
@Grzesiek 08.10.2018 19:53

Żadnej umowy nie podpisuj. Moja dobra rada.

ONR

Ktoś dobrze musi majchrować przy necie ze Świata Prasy bo wpis o pytanie o słabą kondycję firmy już usunęli. Komuna wróciła!!! Ha Ha znawcy.

Iza

Nikt nie mówił, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie. Własna firma to z pewnością większa odpowiedzialność.

Ajent0001

I w końcu również miałam nadpłaty więc nie brakowało 1000 zł lecz tylko 400...

Ajent jaw

Nie polecam, nie traktują ajenta jako partnera, lecz pracownika, tym bardziej regionalni jakbyśmy pracowali u nich w salonie a nie niby u siebie . Piszą w ogłoszeniach że własny biznes, ale tak na prawdę niema się nic do gadania, kokosów też nie płacą. Jeszcze trzeba pilnować papierów bo za każdy brak indeksu kara 400 zł.

Aga

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować? Czy jest tak dobrze, że nie widzicie potrzeby pisania?

Paula

Ludzie nie przesadzajcie w prawdzie krótko byłam ajentka ale inwentaryzacje i w jedną i w drugą stronę są robione dobrze to po pierwsze po drugie jak ajenci pilnują tak mają no kochani biorąc się za taką pracę trzeba być odpowiedzialnym i pilnować wszystkiego dosłownie bo to nie sieć jest winna tylko my nie pilnując pracowników. POZDRAWIAM I POLECAM OSOBA ZAANGAŻOWANYM

Wojciech

@swiat Usuwane są te komentarze, które łamią regulamin. Inne, niezależnie od tego, czy są pozytywne, czy negatywne - nie są usuwane. @Ajentka A czy mogłabyś przedstawić warunki, które ŚWIAT PRASY oferuje swoim ajentom? Jak to dokładniej wygląda? Czy ajent może liczyć na wsparcie? Będę Ci wdzięczna za odpowiedź.

Natalia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Ajentka

Ja jestem ajentką od ponad 2 lat ..i co zauważyłam to nie problem tkwi w firmie i kierownikach ale w dostawcach prasy czyli w R.U.CH-u czy K.O.L.P.O.R.T.E.Rz.E.i to tam jest najwieksze oszustwo .Jesli sie nie sprawdza i pilnuje potwierdzen to wtedy wychodza te braki nawet na kilka tysiecy ..Zwroty gazet nie sa rozliczane prawidłowo zawsze na niekorzysc ajenta a braki w dostawach wogóle nie minusowane .. ja jakos zadnych niespodzianek w towarach czy w papierosach nie miałam ..jesli ktos mysli ze bedzie przychodził i nie interesował sie a piniadze same będą na konto spływac to sie mylił ....jak ksiegowej brakuje dokumentow bo ajent nie przypilnuje korekt od firm to wiadomo ze zostanie obciażony ...Jak ktoś jest uczciwy to i oni sa uczciwi ...to prawda mogą wszystko ...Osobiscie uwazam ze prezes jest wporzadku a reginalna jaką mam tez ok...chociaz na poczatku nie mogłam jej zniesć.

Gregor

Myślę, że jak ktoś chce pracować to zawsze znajdzie swoje miejsce!!!

Zostaw opinię o Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A.