Świat Prasy S.K.A

Łódź - Świat Prasy
Mielno - Świat Prasy

5. Opinie o Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A

Opinie o Świat Prasy S.K.A Warszawa

Nie przegap nowości o Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A!

zachodniopomorskie

26.02.2019 09:17

Jest takie święte powiedzenie "jak dbasz tak masz" Prowadzę 6 lat salonik i nigdy się nie zdarzyło żeby zapłacili po terminie wręcz przeciwnie zawsze mam szybciej pieniądze. Twoje opóźnienia wynikają pewnie z banku w jakim masz konto. Jeśli chodzi o braki w dostawie gazet się zdarzają i się koryguje je w imporcie prasy w komputerze. To żaden problem no chyba że ktoś nie ogarnia tego to później ma problem, ale to wynika z twojego nierozgarnięcia i tyle. Jeśli chodzi o inwentaryzacje to rozliczam się perfekcyjnie. Jak jesteś uczciwa to nie ma bata żeby źle wyszła inwentura. Więc zanim zaczniesz oczerniać innych zrób sobie rachunek sumienia. A nasza kierowniczka regionalna to osoba kompetentna do zajmowanego stanowiska, jest pomocna, kontaktowa, służy zawsze radą kiedy tylko zadzwonimy. Złego słowa o niej nie możemy powiedzieć. Jak jesteś pracowita, uczciwa to zawsze jest wynagradzane. Być ajentem to wyzwanie, nie każdy nim może być, i nie każdy się nadaje. Nikt nikogo na siłę nie trzyma, zawsze można złożyć wypowiedzenie i do widzenia. Potraficie tylko wylewać żale zamiast wziąć się do roboty i pilnować interesu.
    Lss

09.03.2023 10:51

Stawka zależy od saloniku. Zadzwoń do firmy i zapytaj co oferują w danej lokalizacji, a później policz wszystkie koszta i zobacz czy się opłaca ????
    Lss

13.06.2023 20:19

Żadnych kosztów wynajmu nie ponosisz. Ustalasz wynagrodzenie za prowadzenie saloniku i tą kwotę co miesiąc dostajesz. Od tego co dostaniesz musisz odjąć wypłaty pracowników, ZUS, księgowość itp

Heniad

31.01.2025 08:48

W Sianowie w saloniku prasowym próbowałam kupić przegląd sportowy ale Pani prowadząca salonik przychodzi do pracy loguje się do komputera i wychodzi na zakupy do biedronki. Przyszła 8:10 i z wielkim krzykiem powiedziała że przegląd kupię jak rozłoży 2 paczki. Pomimo, że czekało jeszcze 5 osób wszyscy odeszli.
    nowy

31.10.2024 14:04

witam, jestem przed rozmowa na miejsce ajenta w saloniku, na jaki przychod mozna liczyc, majac 1 wspolpracownika, taki na czysto?
    M

01.11.2024 10:05

Po odprowadzeniu wszystkich składek i podatku dzieląc wypłatę na pół wychodzi dużo mniej niż najniższa krajowa. Chyba że uda Ci się generować duże obroty, to jest szansa na premie.

X x x

24.11.2024 07:58

Uciekaj jak najdalej. Po opłaceniu pracowników i składek nic nie masz. Do tego zostajesz sam ze wszystkim. . .

AJENT

22.11.2024 08:41

Pomoc? Nikt nie pomaga. Nowa Kierowniczka która od 3 tygodni proszę o pomoc nawet się nie odzywa. Poprzednia kierownik była dużo lepsza.

Gość

06.11.2024 19:51

Szanowni państwo dziś w Świnoujściu w CH Corso w waszym saloniku spotkałem z nie miłą i nie uprzejmą obsługą z pracownikiem waszej firmy mężczyzną, który zrobił awanturę z powodu ,że przeczytałem tygodnik . Proponuję inwestowania w szkolenia obslugi klienta i trochę kultury w miejscu pracy.
    NN

05.09.2024 10:39

Dobra praca , dobra atmosfera , jak zapytasz -masz zawsze pomoc Minus - to niskie wynagrodzenie : - jeżeli ktoś zakłada że będzie pracował cały dzień od pon-sob to ma całe wynagrodzenie dla siebie . Wtedy są to dobre pieniądze ,ale jakim kosztem ? Jeżeli ktoś zatrudni pracowników to jest to już mało opłacalne Ale atmosfera dobra , osobiście polecam Jednak trzeba dobrze przemyśleć rozwiązania finansowe
    Tajniak

06.10.2024 18:50

Ogólnie siedzę w tym już trochę jako ajent i z tym ,,zapytasz i zawsze masz pomoc" to troszkę powiedzenie nad wyraz. Jeśli chodzi o zarobki - to zależy tylko i wyłącznie od miejsca w którym jest dany salonik. Jeśli znajduje się on w dobrze ulokowanym miejscu, można troszkę zarobić jeśli ma się ,,tego" to coś do prowadzenia sklepu. Z tego co zaobserwowałem, mało który ajent nadaje się do pracy na tym stanowisku a wiem bo jeżdżę z ciekawości i obserwuję. Także jeśli ktoś faktycznie się do tego nadaje i ma punkt w porządku - da radę i się opłaca.
    Roxi

09.08.2024 18:28

Witam, znalazłam ogłoszenie podjęcia pracy na stanowisku ajenta saloniku prasowego. Chciałabym się dowiedzieć jakie są specjalne wymagania aby zostać takim ajentem + jak wygląda cały proces rekrutacji od początku do końca, i czy w ogóle opłaca się podjąć współpracę
    @Pracodawca

27.07.2024 21:36

Wydaje mi się że „OPINIA”-powinna się tyczyć tego w jaki sposób sklepik jest postrzegany przez klienta a nie czy tam się opłaca pracować czy nie.Bylam tylko turystką która odwiedzała ten kiosk i muszę zaznaczyć że było przemilo tam "zachodzić"-asortyment w zasięgu oka,wszystko na swoim miejscu a obsluga -pierwsza klasa!!!????????????dziewczyny przemiłe,a pan który tez tam się pojawiał-poprostu przemiły i służący pomocą ????????????????cieszę się już na następny rok ,na mój urlop-kiedy bede mogla znów tam zawitać-pozdrawiam serdecznie personel a w szczególności pana który tak zaoferował mi swoją pomoc w zdobyciu magnesu na lodówkę-"pierożki ",chociaż nie zdążyły dojść na czas to i tak bardzo dziękuję ,pozdrawiam serdecznie????
    Las

28.07.2024 09:58

Dobrze napisałaś, wydaje Ci się. Ta strona służy do wymiany opinii na temat pracy.
    Z.C

25.09.2023 15:35

Cześć. Jak teraz wygląda współpraca z firmą jako ajent ? Wysłałem CV,ale chciałbym wiedzieć coś więcej o tej pracy,jak to wygląda,w jakich granicach są zarobki ????
    @Beata

11.07.2024 14:09

Dzień dobry,chciałam się zapytać jaka dostał Pan ofertę ze strony Świata Prasy,czy w dalszym ciągu Pan prowadzi salonik i czy jest Pan zadowolony ? Bardzo bym prosiła o odpowiedź,ponieważ sama się zastanawiam czy nie zmienić pracy i może sprawdzić się w tym kierunku.
    KtoPytaNieBłądzi

28.05.2024 19:42

Pytanie do ajentów i byłych ajentów @Pracodawcaczęsto mieliście niedobory wpłaconych utargach do banku ? I nie było plusa na kasie ? A jesteście pewni że z waszej strony na pewno było w porządku
    Karol

24.05.2024 13:45

Jakie warunki oferowane są dla kierownika regionu? Jaka podstawa? Jakim autem obecnie poruszają się kierownicy?
    Xyz

08.05.2024 23:14

Mam pytanie Ile zostaję się za godzinę na początku, a ile później

01.03.2020 08:16

Loki

14.04.2020 21:40

Podajcie maila do siebie cokolwiek
    Loli

16.04.2020 21:33

Czy ten mail aby napewno jest prawidłowy?
    Anula

12.07.2021 08:38

Dzień dobry wszystkim. Mam pytanie co do zostania ajentem. Ciężko jest? Chodzi mi bardziej o zamówienia, o kontrolę itd... Jakieś szkolenia czy regionalny pomaga? Proszę o odpowiedź i pomoc. Dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie:)
    Lara0

23.08.2022 11:35

Jest ciężko, ponieważ nie masz żadnego szkolenia, a kierownik regionalny w niczym nie pomaga, za takie grosze nie opłaca się niszczyć sobie życia.
    Ajent Zr

29.07.2023 22:31

Bzdura, pomaga jeśli zapytasz. Jeśli siedzisz cicho jak mysz pod miotła to nie masz się co dziwić. Ja mam fajna Kierownik regionu która odbierze telefon nawet w sobotę o 19:00 i we wszystkim pomoże. Jeśli mówisz że to grosze to znajdź pracę która odpowie twoim standardom. I tak dostałaś od Świata prasy w pełni wyposażony salonik i cały towar więc za nic nie musiałaś płacić... Taka sugestia idź do ząbki gdzie twój wkład musi na początek wynieść 17 koła

19.06.2023 11:48

Czy Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
    Ajent 2021

24.06.2023 23:27

Witam...odkąd jestem ajentem takiego szkolenia nie było i raczej nie ma. Doświadczenie zdobywasz w trakcie prowadzenia saloniku. Zawsze masz do dyspozycji regionalnego który na wszystkie pytania i wątpliwości jest do Twojej dyspozycji. Powodzenia ????
    Aabb

24.10.2022 23:15

Witam, mysle nad tym juz dłuższy czas i chciałabym zostac ajentem. Czy to sie jeszcze opłaca? Czy mozna z tego zyc? Co jezeli nie wyjdzie? Ciezko sie z nimi rozstać? Pozdrawiam ????

17.12.2022 23:03

Fanar

19.12.2022 09:19

Wszystko mogą, nawet utarg podnosić. Firmie nic nie zostaje wszystko idzie na wypłaty, bo zatrudniają po 4
    Marta

15.03.2022 00:28

Najlepsza firma w jakiej pracowałam.
    Zxxxxx234

23.08.2022 11:34

Szok
    Marta

15.03.2022 00:33

A Kierownik Regionalny Pani Karolina, wspaniała osoba
    saw

07.06.2021 09:31

Czy ktoś z ajentów może pwoedzieć jak kształtuje się wynagrodzenie. Przynajmniej w jakim przedziale.
    Xyz

04.05.2020 19:49

Ja jestem ajentem od jakiegoś czasu i narazie wszystko okej , kierowniczka regionu bardzo pomocna zawsze słuzy porada można fajnie zarobić narazie brak zastrzeżeń, skąd tyle negatywnych opini:(
    tick

05.05.2021 22:59

czy po roku bycia ajentem dalej uwazasz ze jest wszystko okej?
    Ernest

19.05.2021 14:01

Ja mam ponad rok salonik i nadal uważam że wszystko jest na plus. Więc nie rozumiem, dlaczego jest tyle negatywnych opinii. Jak ktoś się nie nadaje to nie powinien wchodzić w spółkę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Świat Prasy S.K.A?

Kontakt - Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A

Grójecka 5 02-019 Warszawa

NIP:5591965216

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

Studentka

05.01.2021 19:46

Cześć wszystkim, piszę do Was z zapytaniem oraz chciałabym poznać Waszą opinię. Od 10 miesięcy pracuje w kiosku Świat Prasy. Posiadam status studenta, jednak nie otrzymuje wynagrodzenia, które powinnam otrzymywać zgodnie z prawem. Szefowa na początku tłumaczyła, że taka kwota jest początkowa, aż się wszystkiego nauczę. Gdy po kilku miesiącach zapytałam czy dałoby radę o podwyżkę, powiedziała że ona sama dawno nie otrzymała podwyżki i zasugerowała że powinnam się cieszyć że przyjęła mnie do pracy w dobie koronawirusa. Od 1 stycznia mam nową umowę z nową stawką oczywiście tą która powinnam otrzymać, jednak o podwyżce moge tylko pomarzyć. Dodam, że lista z godzinami którą podpisuje różni się od godzin, które rzeczywiście wypracowuje, co wiąże się z tym że one nie zgadzają się z tym co dostaję do ręki. Mógłby ktoś mi powiedzieć czy rzeczywiście jest aż tak ciężko z wynagrodzeniem ajenta, ze nie jest w stanie dać pracownikowi podwyżki nie mówiąc o najniższej Krajowej?

17.03.2021 23:04

Na Pani miejscu jak najszybciej skonsultowałabym zachowanie tego ajenta z kierownikiem regionalnym. Co do listy godzin pracy - jest to działanie niezgodne z prawem, z pewnością uwieczniłabym to na zdjęciach.

01.03.2021 09:34

Czy w Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A panuje luźna atmosfera?

17.03.2021 23:00

Jeśli wypełnia się swoje obowiązki to jak najbardziej. ( przynajmniej na moim rejonie)
    Olka78

10.03.2021 08:55

Dzień dobry, planuje rozpocząć współpracę jako ajentka. Jak wyglada sprawa z kosztami od tej gwarantowanej kwoty, wiadomo na początku ZUS jest niższy a jak z vatem to wyglada ? Proszę o rzetelne opinie.

10.03.2021 19:22

VAT jest doliczany do kwoty podstawowej jeżeli jesteś vatowcem(usunięte przez administratora).
    Olka78

10.03.2021 22:02

Dziękuję za odpowiedź.
    Olga78

10.03.2021 13:44

Dzień dobry zamierzam podjąć współpracę jako ajent. Proszę o rzetelne opinie na temat współpracy z firmą.
    Dzwoneczek

03.03.2021 23:26

Duży wybór gazet. Polecam
    Gabi

02.03.2021 09:35

Super
    Aneta

19.10.2020 19:26

Witam, Moje pytanie do państwa brzmi, czy do saloniku można zatrudniać na umowę o pracę/lub zlecenie? Czy wasi pracownicy mają pracować tylko(usunięte przez administratora) bo takie niby wymogi ma świat prasy?

05.07.2020 10:05

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A? Chętnie zatrudniają?

03.09.2020 05:57

Zależy od ajenta, czy chce zatrudniać studentów czy nie.
    baudbu

02.10.2020 16:46

no, ja studentka, byłam zatrudniona do 30.09 i nie przedłużyli mi umowy ponieważ "zawiodłam firmę" bo plan zajęć dostałam dopiero 24.09.20, tak jakbym miała wpływ na pracę dziekanatu.
    Olo

01.10.2020 20:44

Jak to est z godzinami otwarcia saloników? W Oświęcimiu ma być otwarte do 20.00, a po godzinie 19 już nikogo nie ma. I tak jest już od dłuższego czasu. A w soboty przed 19.00. To po cite godziny?
    Karmelowa

08.09.2020 20:48

Niestety moja opinia jest negatywna ponieważ salonik prowadzony w Pyrzycach w którym pracowałam niestety nie był wymarzoną pracą. Wynika to z tego że ja jako pracownik musiałam przyjeżdżać specjalnie 13 km z domu do pracy aby zrobić kopertę dla konwoju, musiałam pilnować pracownika z gazetami żeby nauczył się dobrze przyjmować i robić zwroty. Jeżeli był jakiś problem brak porozumienia z alientem. Pierwszego dnia zostałam sama na wieczór i alient miał mi pomóc zrobić raporty gdy zapytałam się czy przyjdzie pomoc to otrzymałam informację " że zapomniała i jej nie ma na miejscu". Gdy doszło do wypłaty alient (usunięte przez administratora) mnie gdyż zabrała mi z pensji 100 zł oraz bezczelnie kłamała na mój temat. Alienta jest oszustką oraz nieuczciwą osobą.

09.09.2020 20:25

Domyślam się o kogo chodzi, dlatego odpowiem tę opinię. Po prostu, nie zgodzę się z Panią. Jako pracownik chwalę sobie współpracę z ajentką. Nie „alientką”, bo nawet nie wiem skąd pani wzięła to słowo. Osoba zatrudniona, która chce zarobić pieniądze powinna wykonywać powierzone przez pracodawcę zadania. Z tego co wiem, to pani tego nie robiła, a stawiała się ajentce i była niemiła wobec klientów. Możliwe, ze były inne przykre sytuacje, ale napisałam tylko o tych, które ja wiem. Nie są to wymyślone historie, ponieważ osoby, które pracują wręcz obok są w stanie to potwierdzić. Raczej do zadań w tej pracy nie należy siedzenie na krześle i patrzenie w telefon, prawda?
    Media Press

07.09.2020 21:41

Zarobki. (usunięte przez administratora)netto co miesiąc. Na początku. Potem (usunięte przez administratora) netto plus skromny procent. Max (usunięte przez administratora)premii za wyrobienie targetów(obrót, marża, pras) co miesiąc jest wyższy target. Plus (usunięte przez administratora)co trzy miesiące jak ma sie pozytywne kontrole z wysokim procentem punktów i Dają na VAT. A tak to sami pomyślcie. Ja po 2 latach w tym ....zarabiam więcej na umowie o prace niż ajenci z 2 salonikami. 8h i do rodziny wracam bez zmartwień.
    Iwi

04.06.2020 17:19

Witam, od czego należy zacząć chcąc prowadzić salonik?

06.06.2020 00:37

Od zastanowienia się czy znajdziesz utrzciwegonpracownika do pracy
    natalia

24.05.2020 12:25

Jaką proponują stałą stawkę? Prowadzę już jeden salonik prasowy. Jestem ciekawa czy proponują podobne warunki finansowe.

24.05.2020 19:48

Zależy od lokalizacji
    Jaa

19.05.2020 10:18

Mam pytanie czy te pieniądze które gwarantują są pewne czy tylko zarabiasz tylko od obrotu?

19.05.2020 15:20

Są pewne, a jak wyrobisz normę to dostajesz % od tego co ponad normę

14.05.2020 01:31

Chcę zostać ajentem Proszę o informację Jaki kod PKD przy zakładaniu działalności i jaką forma opodatkowania Czy kierownik regionalny udzieli mi takiej informacji
    Daga

14.05.2020 09:41

Wszystko zależy od twojej indywidualnej sytuacji. Moja kierowniczka jak zaczynałam pomogła mi nawet w znalezieniu księgowej. Rozliczam się na ryczałcie, tak chyba jest najkorzystniej, bo mam mało kosztów. Powodzenia

14.05.2020 14:06

Dziękuję

14.05.2020 00:56

Proszę o pomoc gdzie szukać informacji Chciałabym zostać ajentem jaki wpisać kod PKD przy zakładaniu działalności i jaką wybrać formę opodatkowania Czy kierownik regionalny przekaże mi takie informacje
    Ślązaczka

09.05.2020 21:50

U mnie kierowniczka super
    Zachwycony

07.05.2020 17:13

Wspaniała firma nic dodać nic ująć...
    Loli

17.04.2020 19:28

Proszę podajcie ktoś maila do siebie to bardzo ważne
    Ajent

19.04.2020 05:44

Ale co ważne??? Co ty w takiej desperacji jesteś? Niemyślisz ze admin blokuje maile kontaktowe??? Pisz co masz na duszy
    jolka

19.02.2020 17:14

Jaki podatek można wybrać jako ajent kiosku Świata Prasy ? Jaki dopuszczalny i jaki najkorzystniejszy ? Co jest największym problemem ? Proszę o wady i zalety tej pracy.
    Ajentka

24.02.2020 16:04

Najkorzystniejszy to chyba ryczałt 8.5 procent i musisz wybrać odpowiednie pkd najlepiej doradzić się dobrej księgowej. Najgorszy problem to pracownik. Ciężko jest go utrzymać a samemu nie da się pracować po 12 godzin dziennie

Zostaw merytoryczną opinię o Świat Prasy Sp. z o.o. S.K.A