logo Interimax International Sp. z o.o. S.K.A

Interimax International Sp. z o.o. S.K.A

Kraków

Opinie o Interimax International Sp. z o.o. S.K.A

Pracownik 2015-08-25 09:17:46
Co zabrac?

Myślę,że to co zwykle się zabiera na wyjazdy za granice,chodz w mieszkaniach prawie wszystko jest. Jakiś swój talerz,kubek,sztućce,pościel (kołdrę,poduszkę). Może drugi tel,na karte belgijską? Ubranie na zmianę do pracy,są dwa pomieszczenia ''ciepłe'' i ''zimne'',czyli dwa rodzaje ubrań. Lżejsze i drugie cieplejsze. To chyba tyle :)

W razie pytań piszcie :)
Pracownik 2015-08-25 09:23:11
Hmm... Nie zawsze człowiek człowiekowi wilkiem. Przynajmniej tutaj w Liege tak nie jest. Wszyscy raczej to zgrana ekipa. Wiadomo jakieś małe niedociągnięcia są,ale w porównaniu z Holandią (gdzie się pracowało) to naprawdę super. Kązdy stara się tutaj jak może,ludzie są dla siebie uprzejmi i pomagają sobie. Nie jestem tu długo,tylko pół roku,ale wyczuwam naprawdę fajna ekipę i ich podejście do pracy,zycia w ''komunie'' i integracji z drugim człowiekiem... Więc nie postrzegajmy nas jako ''polaczków'' tylko POLAKÓW :)
2
nowy 7 2015-08-26 08:32:29
HEJ,Czy Ktos pracuje w Bonne jako ogrodnik,jakie tam sa warunki ,pracodawca oraz sama praca .Dostalem ofertę i zastanawiam sie co z tym zrobic ,.za wszelkie informacje bede wdzięczny POZDRAWIAM Z POLSKI
2
warunki 2015-08-26 11:53:35
Dopytujcie się o wszystkie warunki i szczegóły pracy bo trochę za bardzo koloryzuje ta agencja oferty pracy. Robi się szaro. Nic specjalnego jak dla mnie.
kasik 2015-08-26 19:29:54
Ludzie ta kobieta co dodaje takie dobre opinie to jest z biura.Przeczytajcie teraz jakie mają byc warunki pracy a nie jak w tej firmie-Czas pracy
Belgijskie ustawodawstwo nakłada podwójne ograniczenie godzin pracy. Czas pracy nie może
przekroczyć 8 godzin dziennie oraz 38 godzin tygodniowo. Różne poprawki do przepisów skutkują
tym, że w rzeczywistości limity wynoszą 9 godzin dziennie i 40 godzin tygodniowo. Dzień wolny
w niedzielę jest obowiązkowy.
System i godziny pracy są określone w regulaminach pracy. Pracodawca musi doręczyć ten
dokument całemu personelowi. Należy się upewnić, że rzeczywiście się go otrzymało i przeczytać
go dokładnie. Jeśli czas pracy przekroczy godziny określone w regulaminie, wówczas pracownik
ma prawo do zapłaty za nadgodziny.
Liczba nadgodzin w ciągu dnia nie może przekraczać 11 godzin, a w okresie 3 miesięcy 65 godzin.
Wynagrodzenie przysługujące pracownikowi za każdą nadgodzinę stanowi:
· 50 % zwykłej stawki godzinowej,
· 100 % stawki godzinowej, jeżeli praca w nadgodzinach obejmuje niedziele lub święta.
Pracownik ma prawo do przerwy w trakcie pracy w wymiarze 15 minut po przepracowaniu
6 godzin.
To jest przepisane z kodeksu belgijskiego i tak muszą płacić nie oszukiwać.
mario 2015-08-27 20:09:02
Witam Bardzo Solidna, Rzetelna i Uczciwa Agencja Pracy. Współpracowałem z firmą INTERIMAX przez ostatnie cztery lata, pracując we Francji jako ogrodnik, współpracowałem też z innymi firmami pracując we Francji, ale muszę powiedzieć, że INTERIMAX jest jedną z najrzetelniejszych firm. Wypłata zawsze do 10-go każdego miesiąca, zawsze wypłacane nadgodziny według francuskiego prawa pracy, dobry kontakt z koordynatorem. Czytając poprzednie wpisy uważam, że narzekają ci, którzy się nie sprawdzili albo niedostali. Wszystkim niezdecydowanym szczerze polecam i życzę miłej współpracy, pozdrawiam.
doda 2015-08-28 10:22:51
Może we Francji wszystko zgodnie z kodeksem a mąż dostał kiedyś od nich właśnie do Belgii i nic nie było zgodne w tej ofercie z tym co jest w kodeksie co napisała pani kasik poniżej.ktoś tu oszukuje na forum bo jak dobre opinie to tylko napisane w stylu jakby ktoś z interimaxu z agencji pisał haha wiadomo komu zależy na tym żeby pracownicy tam pojechali a na miejscu to już każdemu szkoda od razu wracać!!!
ciekawy 2015-09-08 09:42:10
wyjechal ktos do tej Belgii? bo nie ma od dluzszego czasu zadnych nowych wypowiedzi
jatoja 2015-09-16 15:50:51
Każdy może przytaczać artykuły z kodeksów pracy. Proszę sobie zobaczyć na polski kodeks pracy i sprawdzić czy w każdej firmie respektowane są te prawa i obowiązki. Pracowała Pani w Belgii przez tą firmę że się Pani tak oburza? Była Pani na miejscu? Polecam wyjazd do Holandii, gdzie umowa jest holenderska i pracuje się 3 dni w tygodniu, a pieniążki za mieszkanie pobierają. Jeśli ktoś chce pracować to będzie, po Polakom wyjeżdżającym za granicę najbardziej zależy na nadgodzinach.
happy patologia 2015-09-17 22:10:22
wezcie sie ludzie do roboty w ogole co to za dyskusja... jak firma jest dobra to nie ma co nad nia rozprawiac a jak gniot to nie warto sie nia interesowac
Bozia1 2015-09-23 15:26:28
Witam,czy jedzie ktoś moze w pazdzierniku do pracy na linii z zywnościa azjatycką do LIEGE?dostałam własnie taka ofertę i ma zamiar jechac,a może ktos juz tam pracował i cos więcej napisze o warunkach.
Krzychu 2015-10-01 01:33:56
Ile miesięcznie zarabia się w Weviers i Liege?
arto79 2015-10-14 12:51:54
czesc czy ktos slyszal o kontrakcie na spawaczy? dwonili do mnie ostatnio z intermiaxu z oferta ale pani rekruterka nie byla w stanie powiedziec mi zadnych szczegolow. stawka nie najlepsza a do tego brutto tylko, netto nie podaja...czy ktos wie jak wyglada mieszkanie na miejscu i czy zwracaja za dojazdy?
tfu! 2015-11-14 19:06:03
Firma oszukuje na godzinach. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby liczba zanotowanych godzin przeze mnie zgodziła się z ilością godzin na pasku wypłaty. Oczywiście tłumaczą, że to w premii jest. G...o prawda. Skoro tak to dlaczego nie jest to w przepracowanych godzinach? A premię to jak chcą to mogą dać dodatkowo. I nie mam szczęścia do pani "koordynator" Baba nie dość, że jest tępa to jeszcze na każdym kroku kłamie. A to co w biurze mówią na spotkaniu to nic innego jak kiełbasa wyborcza.
2
zzz 2015-11-18 09:53:02
a ja jestem zadowolony, stolarz w tej firmie dobrze zarobi
1
Robol 2015-11-21 09:38:09
Verviers. To zalezy ile godzin przepracujesz. Średnio kolo 1800 mozna wyciagnac.Tylko warunki mieszkalne nie najlepsze. Ale da sie wytrzymać. Nie ma przeludnienia. Trzy osoby max na mieszkaniu.
Gru 2015-12-22 18:10:12
Hej

Mam prośbę o konkretne info czy ktoś z Was pracował w liege przy produkcji dana azjatyckich. Jak realnie wyglądaj godziny i warunki mieszkaniowe. Czy warto wogole myślec o wyjeździe tam? Czy jest duży zapiernicz czy standardowo-jak to na taśmie?. Mam propozycje zeby tam jechać ale nie wiem czy jest sens. Zeby nie wpaść z deszczu pod rynnę. Prosze o opinie tylko osoby które faktycznie maja bądź miały styczność z tematem. Z góry dziękuje.
6
maciej pl 2016-01-08 14:58:33
WItam na wstepnie chcialbym poinformowac ze nie chodzi o oczernianie firmy a ukazanie reali rodak ! wiadomo kazdy ma czasem tak zwany nóz na gardle ale wspolpraca z ta firma nie rozwiaze waszych problemow finansowych bedziecie stac w miejscu dalej nie tylko ta firma ale tego typu w belgi nie ma ich tak duzo jak w holandi ale powiem wam jedno o interimax- polskie umowy tymczasowe o prace to juz samo za siebie mowi -brak belgijskich warunkow pracy brak wakacyjnego urlopowego platnego nadgodzin platnych nocki dwa razy platne to wszystko jest na belgijskich warunkach tutaj nie macie nic pozdrawiam szukajcie normalnych agencji pracy
3
opi 2016-01-11 12:10:41
ja na spedycji robiłem i mi pasowało jak ktoś nauczony roboty to wszedzie da rade hajs mi sie zgadzal duzo nadgodzin
pablo 2016-01-15 17:48:05
witam wszystkich pracowałem kilka razy dla tej firmy i są spoko . jak chce sie zarobic i robota pasi to dadzą zarobic kałcje zwracają i płacą dobrze ,pisałem tu juz nie raz nie ma co narzekac
Nano 2016-02-15 14:43:22
Umowy co miesiąc albo wcale, tutaj jest wielki problem. Umowy są tak skonstruowane ze ty masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do gadania. Świadectwo pracy za cały okres pracy, otrzymasz i tu jest jedyny plus.
2
miłł 2016-02-15 17:09:51
ta firma stosuje mobbing i częste rotacje nawet wobec swoich wewnętrznych pracownikow
prezes bardzo lubi omijać wszelkie przepisy i minimalizować zobowiązania/koszty
w zamian tego pracownicy mają totalną niestabilność zatrudnienia
za granicę wysyłane są dość przypadkowe osoby - więc jak ktoś ma poczucie własnych kompetencji to niech nie wystawia się na tak duże ryzyko jak praca w "Interimax"
praca w takich firmach jak powyższa odbija się nie tylko na psychice le też na innej bardzo ważnej dziedzinie życia jaką jest samoocena w wybranym zawodzie ;))
8
pablo 2016-02-21 12:40:44
Dlaczego do biura w Krakowie zatrudnia się niepełnosprawnych zwykle na okres 1,5 roku? Po tym czasie dziękują za współpracę i na to miejsce zatrudniają kolejną osobę na 1,5 roku - max 2 lata. Ostatnio zbyt duża rotacja.. Czy prezes nie chce wyłożyć pieniędzy ze swojej kieszeni i liczy tylko na dofinansowanie z PFRON? Pracownicy nie są doceniani, ciężko o jakąkolwiek podwyżkę, do tego masa nadgodzin niepłatnych. Niejednokrotnie praca zabierana do domu. Szkoda, bo atmosfera wydaje się bardzo dobra - prezes powinien zmienić swoje podejście do pracowników bo wydaje się w porządku tylko warto zacząć doceniać ludzi..
1
Były Łoś 2016-02-21 14:15:37
Zdecydowanie masz rację. Powinien zacząć szanować pracowników. Doceniać. Jest fajnym szefem,ale czasem zbyt wolno podejmuje pewne decyzje. Nie słucha racjonalnych wyjaśnień i powodów dla danej sytuacji. Skupia się na blahostkach tym samym ignorując doświadczonych pracowników a ufając tym mniej lojalnym. Ale czas wszystko weryfikuje....
4
ZESPÓŁ INTERIMAX 2016-02-23 16:32:30
Dziękujemy za Państwa opinie - są one dla nas bardzo istotne.

Drogi Użytkowniku „miłł”, zarzuty skierowanie pod adresem naszej Firmy są poważnymi oskarżeniami. Bardzo prosimy o kontakt w tej sprawie bezpośrednio z naszą Firmą. W przypadku braku bezpośredniego kontaktu z nami uznamy powyższy komentarz za mające nas oczernić pomówienie.

Pozdrawiamy,
Zespół Interimax
pablo 2016-02-24 12:19:37
śpieszmy się doceniać ludzi, tak szybko odchodzą..
2
max 2016-02-27 16:31:56
Taa... Firma ogarnia transport... Prywatnymi autami pracowników zwracając im tylko za paliwo. W normalnym systemie byłaby kilometrówka. Auto to nie tylko paliwo, ale przeglądy, awarie, zużycie, spadek wartości wraz z przejechanymi kilometrami. A tych nie brakuje. Z tymi wysokimi zarobkami to pojechałeś po bandzie. Minimalna francuska to nie są wysokie zarobki. Więc zastanów się trochę...
1
naiwna 2016-03-19 16:36:13
Masz rację ta firma to jakaś lipa Malo że jedziesz własnym samochodem to po 2 dniach już cię oceniają i podejmują decyzje o rozwiązaniu śmiesznej umowy i wydajesz kasę na wyjazd i wracasz z długami UWAŻAJCIE na tych naciągaczy
naiwna 2016-03-19 18:03:12
Podpisujesz umowy tygodniowe i inblanko wypowiedzeni a jak już jesteś na miejscu to po dosłownie 3 dniach dostajesz telefon że ci dziękują za współpracę i wracasz z długami
były 2016-03-21 10:12:26
Naiwa, to nie agencja decyduje, że już nie pracujesz tylko firma zagraniczna. Próbowałaś dopytać się na miejscu co źle robisz?
1
naiwna 2016-03-21 11:01:50
Po 1 dniu już podjęli decyzję że się nie nadaję i nawet nie wytłumaczyli dlaczego tak poprostu podziękowali i kazali opuści hotel nawet współpracownicy byli zdziwieni
3
sam 2016-03-30 23:43:38
Witam,dostałem ofertę pracy na magazyn ,okolice Liege.I mam takie zapytanie do osób które tam pracują/pracowały,czy warto brać tą ofertę pod uwagę?Interesuje mnie oprócz samej pracy,zakwaterowanie,dojazdy,itd.Będę bardzo wdzięczny za info.
2
naiwna 2016-04-01 14:18:24
Uważaj na tą firmę oszukują ludzi nie zwracają kosztów podróży choć zapewniają że wszystko będzie zwrócone.Umowy są fikcją nawet po 1 dniu możesz dostać telefon że są z ciebie niezadowoleni i masz opuścić swoją kwaterę.Wykorzystają cię i wrócisz tylko z długami.A jak będziesz miał pretensje to nie będą odbierać telefonu.
1
sam 2016-04-08 08:25:55
witaj,mam rozumieć że miałaś z nimi do czynienia?Faktycznie jest tak nieciekawie?A jak wygląda sytuacja traktowania Polaków ,tam gdzie pracowałaś?Sam już nie wiem co o tym sadzić.Z góry dzięki za wiadomość.
lolo 2016-04-14 18:22:49
ja wam powiem jak jest w tej agencji byłem z tej agencji w franci i jak oni cyganią to wam się w głowie nie mieści na początek dają umowe na zlecenie puzniej daja umowe na dwa tygobnie a w tym czasie dostajecie zjadz do polski ba malo tego jeszcze na godzinach cygania mie ocyganili na 100 euro wiec ludzie uwarzajcie na ta agencje i ubran roboczych nie daja i nazedzi do pracy tez nie daja niby obiecóją ze dojaz do franci jest na koszt agenci i trz z powtotem to tylko sciema nie placa za nad godziny wiec jak ktos sie wybiera z to niech pomysli dwarazy bo nie warto jak mnie orzneli stracilem przez ta agencje.
2
lolo 2016-04-14 18:34:25
co jest zetelna prosze cie bardzo to tylko wielka sciema ciekaw jestem na ile cie kazdego miesiaca cie rzna na kase??????????
gaju819 2016-04-15 16:46:39
dostalem od nich propozycje pracy we francji-ktos moze odpisac rzetelnie co i jak jest z ta firma? niby robota fajna,ale mam dylemat czy sie nie przejade na tej firmie,bo roznie tu piszecie-jezeli ktos pracowal,pracuje z nimi lub tak jak ja ma propozycje oferty na juz to odpiszcie- z gory wielkie dzieki
1
gaju819 2016-04-15 18:09:13
hej?jest tu ktos aktywny?czy moge od kogos uzyskac informacji na tem pracy za granicą a dokladnie we francji?taka oferte pracy otrzymalem od interimax- juz pisalem ale bez echa - moze i ciekawa ta oferta ale moze m ktos odpisac czy aby to pewna robota?bo jechac tam a pózniej wracac stopem to zadna frajda no i jak z zarobkami?info z zarobkami na euro mi przyslali-przeliczylem na zotówi jeden tydzien-niby ok- ale jak i co to moze ktos mi tu odpisac- jechac czy nie? róznie tu piszecie i róznie do tego podchodze- z gory dzieki za kazde info
1
monterrrau 2016-04-21 14:30:14
ja jestem zadowolony robie od ponad roku zalezy u ktorego klienta sie pracuje roznie bywa ale pieniadze sa wporzo problemow dotond nie bylo
były pracownik 2016-05-23 10:05:46
firma ma kilka dobrych cech, zespół z którym pracowałam był w porządku, wypłaty na czas, firma jest uczciwa, za to mogę ręczyć ale nie fajne było wynagrodzenie, wręcz śmieszne, oczywiście przoduje umowa zlecenie ale jeśli szef sprzedaje rekrutacje na śmiesznej marży to nie dziwota, że brakuje pieniędzy i nie ma szans by zarobić i to największa słabość tej organizacji
STOP WYZYSKOWI 2016-05-27 19:50:23
Ludzie, nie dajcie z siebie zrobić niewolników! Jesteście dla agencji żywym towarem, jedźcie za granicę nawet z taką agencją, ale tam na miejscu szukajcie pracy, jeśli kuszą Was wyższe zarobki. Takie agencje to raj dla cwaniaków, którzy bogacą się dzięki Waszej ciężkiej pracy!
Rekrutowany 2016-07-06 12:45:17
Witam,

Byłem w tej firmie kilkanaście dni temu na rozmowie kwalifikacyjnej na wewnętrzne stanowisko administracyjne. Przy pierwszej rozmowie (polka) wydawała się pełna profeska. Przy drugim spotkaniu (francuz) nawet nie raczyli poinformować o wyniku rekrutacji - pomimo wcześniejszych zapewnień. Jeżeli tak postępują z potencjalnymi "zasobami wewnętrznymi" to nie chcę wiedzieć jakie podejście mają względem osób na projekty które rekrutują.
GENERALNIE NIE POLECAM!!! Straciłem tylko czas, ZERO informacji zwrotnej.
3
prezeskawa 2016-08-16 06:35:57
Dla firmy nie lezy w interesie by pracownik ,którego wysłali wracał po 2 -3 dniach ..Firma daje pierwszą umowe na dwa tygodnie ,czyli okres próbny i jak przepracujesz ten okres to i pracownik i firma nie wychodzi na "0" ...co do platnosci i nadgodzin ? Ja raczej nie miałem problemów i z platnosciami i z nadgodzinami ..wszystko zalezy od klienta do ,którego Cie wysylają ...czasem jest stawka dobra ,nadgodziny ,obiady ,zakwaterowanie itd ..a czasem nie masz płaconych nadgodzin bo ich po prostu niema albo"polaczki " wolą dogadac sie z pracodawcą frncuzkim ze wypłaca im nadgodziny do ręki nie przez firme ...i tu zaczynają sie problemy bo czekają czasem po 3 miesiące na pieniądze ...a wtedy firma palcem nie kiwnie bo na listach ,które oni dostają od Francuzkiego klienta niema nadgodzin a papier jest podpisany przez pracownika ...Ja chetnie pojade jeszcze z tej firmy (oczywiscie nie w ciemno tylko po selekcji ofert ) ..
Pozdrawiam "prezeskawa"
242 2016-09-17 08:45:18
Firma porażka, nie wypłaca pieniędzy!!! Brak kontaktu, spychologia, szukanie durnych haków.
1
my hero 2016-09-17 11:47:12
@39 pozostaje tylko pytanie jakie są szanse żeby zostać po tym okresie
olo 2016-10-27 11:00:42
naucz się pisać po polsku a potem dodaj opinie
pxvx 2016-11-16 14:50:18
Nie wypłacają pieniędzy na czas :(
Zawiedziona 2016-11-18 14:19:20
Dziwny sposób wypłacania wynagrodzenia. Pierwsza niepełna wypłata po 3 dniach od zakończenia zlecenia, natomiast na drugą część trzeba czekać ponad 2 miesiące. Mimo wieli maili obiecujących pieniążki, do tej pory brak przelewu. Nie wiadomo co sądzić. ;/
Zespół INTERIMAX 2016-11-21 09:14:50
Witamy. Jest naszym najwyższym priorytetem terminowa wypłata wynagrodzeń wszystkich naszych pracowników, wiemy, jakie to ważne, dlatego jedyną przyczyną braku wypłaty może być brak kompletu dokumentów, koniecznych do rozliczenia, które dostarcza pracownik. Jeżeli jeszcze nie było kontaktu z naszej strony w tej kwestii, prosimy upewnić się u obsługującego Pana/Panią Specjalisty INTERIMAX czy wszystko się zgadza. Po dostarczeniu kompletu dokumentów do najbliższego biura INTERIMAX natychmiast dokonamy wypłaty. W razie pytań prosimy o bezpośredni kontakt e-mailowy pod adresem: kontakt@interimax.com lub z telefonicznie pod numerami: Warszawa 22 213 14 44, Kraków 12 379 39 93.

Przepraszamy za niedogodności. Zespół INTERIMAX.
centus. 2016-11-22 02:02:33
INTERIMAX to daremna firma "kogucik" ot co ... po tym jak byłem w ich katowickim biurze na rozmowie rekrutacyjnej a jakiś czas później zjawiłem się z własnej woli w sprawie innej rekrutacji to nie chcieli ze mną rozmawiać, jak spytałem czemu, usłyszałem "bo nie" .
1
Zostaw swoją opinię o Interimax International Sp. z o.o. S.K.A - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interimax International Sp. z o.o. S.K.A