OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.
3 692 6 1

Opinie o OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.

anonim

(usunięte przez administratora)

Agulaxs

Hej a czy zerwaliscie może umowę? Czy byliście do końca

pablo

przejrzalem troche ofert i sie zdecydowalem na otto i wyjazd do holandii praca w AH. mi odpowiadalo, praca nie byla trudna a stawki byly dobre. ogolnie warto jechac

Zainteresowany

Witam. Zastanawiam się nad ofertą pracy, jako: operator lini montażowej w Geldrop. Czy ktoś tam już może pracuje, i mógłby napisać pokrótce jak wygląda sytuacja z godzinami, oraz zakwaterowaniem na miejscu? Jaka jest atmosfera w firmie? Pytam, ponieważ poniższe komentarze odnośnie godzin pracy i miejsc do spania, dają do myślenia, a nie chciałbym się "wpakować na mine". Umiem czytać rysunki techniczne z racji dotychczas wykonywanego zawodu, i z komunikowaniem się w języku angielskim też nie mam większego problemu, dlatego zainteresowała mnie ta oferta, i chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej z "pierwszej ręki", ponieważ wiadomo, że pracodawca może trochę koloryzować. Z góry dziękuję za jakikolwiek odzew.

kacper

Alternatywnie Otto dobra opcja dla poszukujących roboty od zaraz.

Nie usuwać komentarzy

W sumie to nie wiem od czego zacząć.Jednym słowem opisując tą pseudo agencję to tragedia.Zacznijmy od mieszkania grzyb (usunięte przez administratora) mieliśmy z chłopakiem 2 pojedyncze łóżka z czego jedno zarwane wiec musieliśmy cisnąć się na pojedynczym we dwoje(dbali o romantyczność),w łazience taki grzyb ze oddychanie tam graniczyło z cudem,gdy pytaliśmy panie dzwoniąc o prace dowiedzieliśmy się ze trzeba ze sobą zabrać pościel po przyjeździe okazało się ze pościel jest i nic po za tym (garki sztućce patelnie kubki talerze na szybkiego kupowaliśmy) o herbacie nie było mowy bo nawet czajnika elektrycznego nic.Dobrze ze mieliśmy więcej pieniędzy wymienionych bo inaczej to byśmy żyli na chlebie.Moze teraz coś o pracy byliśmy zapewniani ze do pracy będziemy mieli góra 12 km po czym się okazało ze jest to 45 km W JEDNĄ STRONĘ!!!Teraz kontakt z paniami to tragedia jadąc do Niemiec mieliśmy zadzwonić godzinę przed przyjazdem by ktoś przywiózł klucze do mieszkania,próbowaliśmy 15 razy dzwonić w drodze pisałam maile bo byliśmy w szoku ze nikt nie odbiera a my 700 km od domu i co teraz spanie w aucie ? Ale jest udało się za 16 razem pani odebrała dała nam nr tel do pana do którego mamy zadzwonić jak będziemy okazało się ze to pracownik który przyjechał z 3 tyg wcześniej i sam nie wiele wie a właściciel mieszkania mówi tylko po niemiecku wiec ciężko było się dogadać żeby w ogóle otworzył nam mieszkanie.I teraz najlepsze w końcu nadszedł czas wypłaty i niespodzianka wraz z chłopakiem mieliśmy te same dni te same godziny pracy te same zmiany a mimo to inne wypłaty i to nie mała sumka gdy napisałam do Otto pani napisała ze to wyjaśni z firmą i odpowie ale tak jak pieniądze tak pani przepadły nie odzywa się na maile nie odpowiada,również przepadły papiery które powinny przyjść do chłopaka przyszły moich nie mam papiery z których muszę się rozliczyć żeby otrzymać podatek wiec nie mam ani pieniędzy ani papierów !!!!! Z całego serca nie polecam tej agencji na myśl nasuwają mi się tylko same złe słowa mam nadzieje ze ktos dzięki naszym błędom nie popełni tych samych nie warto !! Mam nadzieje ze ktoś w końcu zajmie się tą pseudo agencją bo żeby oszukiwać rodaków to już trzeba mieć tupet. Ludzie uwierzcie lepiej szukajcie gdzie indziej ! A wy Otto oddajcie pieniądze i zainteresujcie się swoimi bo jak dalej pójdzie to skończycie na bruku.Wracajac do polski po opłaceniu wyjazdu i zakupów (garki,sztuce i coś do jedzenia) to zostało nam z 400 € to już więcej w Polsce zarobicie i z rodziną chociaż będziecie. nie polecam !

Zapytaj odpowiem

W sumie to nie wiem od czego zacząć.Jednym słowem opisując tą pseudo agencję to tragedia.Zacznijmy od mieszkania grzyb (usunięte przez administratora) mieliśmy z chłopakiem 2 pojedyncze łóżka z czego jedno zarwane wiec musieliśmy cisnąć się na pojedynczym we dwoje(dbali o romantyczność),w łazience taki grzyb ze oddychanie tam graniczyło z cudem,gdy pytaliśmy panie dzwoniąc o prace dowiedzieliśmy się ze trzeba ze sobą zabrać pościel po przyjeździe okazało się ze pościel jest i nic po za tym (garki sztućce patelnie kubki talerze na szybkiego kupowaliśmy) o herbacie nie było mowy bo nawet czajnika elektrycznego nic.Dobrze ze mieliśmy więcej pieniędzy wymienionych bo inaczej to byśmy żyli na chlebie.Moze teraz coś o pracy byliśmy zapewniani ze do pracy będziemy mieli góra 12 km po czym się okazało ze jest to 45 km W JEDNĄ STRONĘ!!!Teraz kontakt z paniami to tragedia jadąc do Niemiec mieliśmy zadzwonić godzinę przed przyjazdem by ktoś przywiózł klucze do mieszkania,próbowaliśmy 15 razy dzwonić w drodze pisałam maile bo byliśmy w szoku ze nikt nie odbiera a my 700 km od domu i co teraz spanie w aucie ? Ale jest udało się za 16 razem pani odebrała dała nam nr tel do pana do którego mamy zadzwonić jak będziemy okazało się ze to pracownik który przyjechał z 3 tyg wcześniej i sam nie wiele wie a właściciel mieszkania mówi tylko po niemiecku wiec ciężko było się dogadać żeby w ogóle otworzył nam mieszkanie.I teraz najlepsze w końcu nadszedł czas wypłaty i niespodzianka wraz z chłopakiem mieliśmy te same dni te same godziny pracy te same zmiany a mimo to inne wypłaty i to nie mała sumka gdy napisałam do Otto pani napisała ze to wyjaśni z firmą i odpowie ale tak jak pieniądze tak pani przepadły nie odzywa się na maile nie odpowiada,również przepadły papiery które powinny przyjść do chłopaka przyszły moich nie mam papiery z których muszę się rozliczyć żeby otrzymać podatek wiec nie mam ani pieniędzy ani papierów !!!!! Z całego serca nie polecam tej agencji na myśl nasuwają mi się tylko same złe słowa mam nadzieje ze ktos dzięki naszym błędom nie popełni tych samych nie warto !! Mam nadzieje ze ktoś w końcu zajmie się tą pseudo agencją bo żeby oszukiwać rodaków to już trzeba mieć tupet. Ludzie uwierzcie lepiej szukajcie gdzie indziej ! A wy Otto oddajcie pieniądze i zainteresujcie się swoimi bo jak dalej pójdzie to skończycie na bruku.Wracajac do polski po opłaceniu wyjazdu i zakupów (garki,sztuce i coś do jedzenia) to zostało nam z 400 € to już więcej w Polsce zarobicie i z rodziną chociaż będziecie. nie polecam !

smn

Pracowalam dla tej firmy kilka tygodni. Niestety, na tle innych agencji wypada najgorzej. Busy bez hamulcow, strach jezdzic. Na szybach mech, siedzenia klejace, zalane wszystkim co mozliwe. Na lokacje trafilismy w porzadku, jednak inni mieli mniej szczescia. Na jednej z lokacji pojawily sie szczury - menager olal temat. Wyplaty ? Co tydzien brakowalo po 2,3 h policzone do wynagrodzenia. Nadgodzin nie szlo ogarnac jak liczyc. Wracajac do pierwszego dnia przyjazdu - totalny brak organizacji. Mial byc koordynator, nie bylo. Czekaniena recepcji 2 h czy jedziemy do pracy czy nie. Wyrkbienie nr sofi. Bus zostawil nas w centrum i kombinowanie jak wrocic. Szukanie ludzi z nr telefonu do biura transportu zeby dowiedziec sie czy zostaniemy odwiezieni na lokacje z powrotem. Szczerze, prosze omijajcie ta agencje. Jest duzo wiecej agencji szanujacych ludzi i ich czas.

Adam

Chcesz poczuć się jak Bear Grylls, szukasz survivalowej przygody? To dobrze trafiłeś! Wybierz pracę w Jumbo przez OTTO. Na początek zakwaterują cię w bungalu, w pokoiku 2x4metra, z rozwaloną szafą, twardym materacem i bez ogrzewania. Łazienka zagrzybiona z odpadającą farbą, a w kuchni niedziałające palniki. W gratisie brak telewizji, internetu i kolejki w pralni (pranie za żetony-1 tygodniowo). Zamieszkasz w sąsiedztwie ćpunów i alkoholików z całej europy wschodniej. To wszystko za jedyne 91euro tygodniowo za zakwaterowanie. Ale żeby nie było za lekko, to w pracy też dostaniesz wycisk. Będziesz biegać między półkami w pocie czoła i zbierać zamówienia, a co godzinę przyjdzie do ciebie brygadzista(zwany również Job Coachem) i oznajmi ci twoją normę. Jeśli będzie za niska to dostaniesz ostrzeżenie, lub zostaniesz wezwany przez głośnik na "rozmowę motywującą" (zapierdzielaj, albo cię zwolnimy). Dodaj do tego czasem dwugodzinne czekanie na transport z pracy do obozu(czyt. miejsca zakwaterowania) i częste pomyłki w wypłatach i godzinówkach. Aaa, no i wypłaty- 12.80 w folderach promocyjnych to tak naprawdę 10.90 + dodatki. To prawdziwe wyzwanie tylko dla najtwardszych!

wujaszek
@Adam 08.12.2018 21:04

nie wiem o czym piszesz a tez w jumbo pracuje. owszem jest praca, czlowiek sie zmeczy,ale o to w koncu chodzi? ja nie przyjechalem do nl siedziec i nic nie robic. wazne ze kasa sie zgadza a warunki do mieszkania tez w normie.

Andzia
@Adam 08.12.2018 21:04

Chyba trafiłeś na nasz "domek" :) wszystko prawda co piszesz, uciekliśmy stamtąd bo to kpina że można tak traktować ludzi

big bastard
@wujaszek 10.12.2018 12:12

Ty chyba raczej nie masz sprecyzowanych NORM ,sam przyznaj wujaszek.takie bajki to dla dzieci..

5lat w Nl

Powiem tyle ,byłem w Albercie tzn w zakwaterowaniu tydzień czasu. Pracowałem 1 dzień a przy pytaniu kiedy pójdę do pracy dostałem odpowiedź proszę załatwiać to z biurem z Polski my nie jesteśmy od tego. Nie wspomnę że domek wyglądał jak więzienie 2 na 2 pokój w wielkości schowka na szczotki na 2 osoby. Brud (usunięte przez administratora) i porażka. Ściągnięcie setki ludzi w tym ta 100 siedzi w domu bo nie ma pracy pozdrawiam i życzę powodzenia w karierze w OTTO. Moje sugestie dla OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.: Zainteresować się bardziej ludźmi i organizować lepiej wyjazdy. Mówić ludzia pracę na stałe czy na zastępstwo za kogoś bo na urlop pojechał.tym bardziej że nie ma sezonu więc pomyślcie 100krotnie zanim wystawiacie ogłoszenia o pracy

serafin

Otto jest dla wielu ludzi alternatywą na znalezienie fajnej pracy; firma jest wiarygodna, sprawdzona w Polsce i Europie.

Zofia

Ludzie otwórzcie oczy warunki mieszkalne jak w slamsach co innego podają w ofercie.

krolik
@Zofia 21.01.2019 09:12

?? mam warunki normalne, nie jest to hotel 5 gwiazdek, to jest przecież logiczne. pokój, łazienka, kuchnia, jest na miejscu, mieszkam i mi odpowiada

pola

Otto daje zatrudnienie; warunki do akceptacji lub nie ;taki wybór; nie ma co sączyć jadu.

wiktor

dla mnie to bardzo dobre biuro. znalezli mi prace, sam nie musialem nic praktycznie ogarniac. jestem w holandii i mi to pasuje

lelokris

witam,w otto pracuja malo kompetentne panie,aplikowalem na stanowisko pakowacza w Niemczech po czym najpierw czekalem na potwierdzenie ze strony pracodawcy,w koncu zagrozilem ze jesli nie dostane potwierdzenia to rezygnuje,po jakiejs godzinie dostalem info ze praca jest potwierdzona wiec zaczalem przygotowania czyli przedewszystkim zwolnilem sie z pracy,wydalem duzo pieniedzy na zakupy I zakup euro I kiedy zostalo mi dwa dni do wyjazdu to dowiedzialem sie ze jednak nie bylo potwierdzenia ze strony niemieckiej wiec nie polecam agencji otto work bo mozna obudzic sie z reka w nocniku

micro
@lelokris 18.01.2019 20:15

wiesz co ja prace znalazłem u nich bez problemu, a panie w biurze byly ok. pracuje teraz 3 miesiace. nie mam zadnych zastrzezen, wrecz uwazam ze jest wszytsko jak powinno

lili

Czy przed wyjazdem do pracy do Holandii, muszę być ubezpieczona w Polsce co najmniej 30 dni? Czy coś wiecie na ten temat?

adrian

szybko prace dzieki nim znalazlem. leci wlasnie 4 miesiac i jest dobrze. nie mam zamiaru rezygnowac

Pierwszapraca96

Pracuje ktoś z Otto w Munster? Jak z zakwaterowaniem? Jak praca (zwroty)?

Dixi

Otto to jedna z najgorszych agencji,będąc tutaj jeszcze nie spotkałam sie z dobrą opinią i teraz sama wiem ze to prawda,omijać szerokim łukiem,oskubią cię z hajsu,kasują na czym tylko sie da,pieniadze za swieta zeby dostac trzeba spełniac szereg warunków,na salarisie godziny i dodatki giną,flexpoole tygodniami,doliczają dodatek wakacyjny do tygodniówki wiec wychodzi ze zarabiasz po 250 euro w sumie,jestes na urlopie to ci jeszcze za chate policzą i nowosc-pralki na żetony hahaha

ja92
@Dixi 17.01.2019 07:54

no a ja znam całkiem sporo osob z dobra opiniom z otto. mi kasa wychodzi ok, zyje i jeszcze odkladam wiec nie jest tak źle

Andrzej93

Witam, czy mógłby ktoś podać zarobki w Jumbo ? Ile wychodzi sie na rękę na czysto na tydz po odliczeniu mieszkania ? Ile godzin się pracuje?

Hewra
@Andrzej93 02.01.2019 21:20

Maks 260 dostaniesz bo będziesz po 4 dni będziesz pracować i pewnie coś w weekend

derka
@Andrzej93 02.01.2019 21:20

pracowalam w jumbo i mozna dobrze zarobic. znam angielski wiec problemu nie bylo. zakwaterowanie zapewnione co jest tez dobra opcja. ogolnie moge polecic

Ssd
@derka 04.01.2019 15:17

Dobrze to zarabiasz na brezanie albo hiltonie mając 5 dni a nie Jumbo

Andrzej93
@Ssd 04.01.2019 19:53

Dziękuję za odpowiedź, a bym mógł prosic jakieś szczegoly? :)

Andrzej93
@Ssd 04.01.2019 19:53

Dziękuję za odpowiedź, bym mógł otrzymać jakieś szczegóły?

Andy
@Andrzej93 06.01.2019 10:01

Jesli nie jestes na wiekowce -a sadzac po nicku nie jestes- to zarobisz w Jumbo. Pracuje tutaj od paru miesiecy, nie liczac dwoch tygodni po 280€ w pozostale zarabiam miedzy 340 a 420 (juz po odliczeniu kosztow zakwaterowania). Podstawa na poczatku to niecale 12€ ale jest duzo dodatkow: za prace po 18, prace w soboty, prace w nocy, prace w niedziele i swieta i w efekcie wychodzi w skali tygodnia srednio od 13€ do 15€ na godzine (na reke, juz po odliczeniu zakwaterowania)

Andrzej93
@Andy 09.01.2019 23:37

Dziękuję za konkretną odpowiedz

michasia
@Andrzej93 02.01.2019 21:20

Przez 3 mce w Jumbo mialam tylko jeden tydzien,gdzie przepracowałam 5 dni . Praca po 4 dni max 28 h tygodniowo ,zdarzało się,ze po 3 lub i 2 dni . Ktoś napisał ,że zarabia ok 340 EUR proszę nie wierzyć w te brednie .Jako potwierdzenie mogę przesłać kilka solarisów . Pracownicy otto tłumaczą się,że oni nic z tym nie mogą zrobić ponieważ do pracy losuje system nie oni .Trzeba prosić o pracę . Kpiny . Strata czasu na tą agencję .

Andy
@michasia 15.01.2019 17:13

To mamy w takim razie rozne doswiadczenie. Mi dopiero po ok. 2 miesiacach pracy trafil sie pierwszy 4-dniowy tydzien. Inna rzecz ze nawet te 4 dni zapewniaja wyplate ponad 300€

Andrzej93
@michasia 15.01.2019 17:13

Dziękuję, za odpowiedź jeśli

oskar

Znam Otto z najlepszej strony, sam pracowałem dzięki ich ofercie; warto.

Patrycja
@oskar 15.01.2019 11:51

Fajnie, że jesteś zadowolony ze współpracy z OTTO Work Force Polska, ale czy mógłbyś napisać coś więcej? Ciekawi mnie, czy miałeś do wyboru wiele ofert pracy oraz czy warunki, jakie oferuje ta agencja, są porównywalne z innymi. Planujesz jeszcze w przyszłości związać się z tą firmą?

kazik
@Patrycja 15.01.2019 22:59

maja duzo ofert, sporo jest na ich fb. mozna tez zadac pytanie i wszystkiego sie dowiedziec. a warunki maja w porzadku. ja jechalam z otto do nh 2x bo sie oplacalo

waldek

Przesłanie Otto, chyba na tak.Zarówno w kontaktach biznesowych, jak i w relacjach z pracownikami kierujemy się wartościami, które wypracowaliśmy w ciągu kilkunastoletniej działalności firmy. Na czele ich stoi szacunek, który odzwierciedla się we wzajemnych kontaktach, dbaniu o potrzeby i dobre relacje.

michasia

Otto nie wypłaca pieniądze urlopowych ! (usunięte przez administratora) .

Gość

Witam, ktoś pracował w Jumbo w miejscowości Woerden? Jak tam wygląda sytuacja z zarobkami i godzinami. Proszę o odpowiedź związana tylko i wyłącznie z tą lokalizacja. Z góry dziękuję ????

Gość

Witam, ktoś pracował w Jumbo w miejscowości Woerden? Jak tam wygląda sytuacja z zarobkami i godzinami. Proszę o odpowiedź związana tylko i wyłącznie z tą lokalizacja. Z góry dziękuję ????

damian

dzieki temu ze sie zdecydowalem na prace przez otto w holandii sporo zarobilem i odlozylem. mozna jak sie chce

kamil

Mam wielu ziomali co znależli robotę przez Otto; sam korzystałem; można fajnie zarobić.

lili

Czy przed wyjazdem do pracy muszę być w Polsce ubezpieczona co najmniej 30 dni?

Kostusia

Gorzej trafić się nie da szykanuja ludzi a iga zatorska jest najgorsza liderka jaka spotkałam klamczucha zawistna takich lud, i powinno trzymać się w klatce z dala od ludzi w hotelu są karaluchy OMIJAJCIE SZEROKIM LUKIEM

Xxx

Witam! Zna ktoś adres zakwaterowania w mieście Venlo

sami

praca w jumbo przez otto polecam bo dobre warunki

Margeritka
@sami 10.01.2019 16:07

Mozesz cos wiecej powiedziec ? Mam pracować w jumbo den bosh. Jal z godzinami ? Jak zakwaterowanie ? Ile Ci wychodzi € na tydz ? ;)

Zostaw opinię o OTTO Work Force Polska Sp. z o.o. - Bielany Wrocławskie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.