OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.
3 679 6 1

Opinie o OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.

kamil

Opinie z reguły są subiektywne bo takie powinny być, ale jakiś wspólny mianownik tzw. statystyczny da się wyczytać, OTTO daje szanse na znalezienie roboty pod niejako własne preferencje, więc dobrze ,że taka firma jest.

Gosc

Czytam i nie wierzę, co się dzieje w Otto. Zatrudniają ludzi, tak? Wiec co? Praca być powinna zapewniona przynajmniej od poniedziałku do piątku, a tu jest robota 2, 3 dni w tygodniu, a za dom trzeba zapłacić, jedzenie kupic, pytam teraz...z czego????? Z tych marnych centów zarobionych za 3 dni?????ludzie w Otto, ogarnijcie się!!! Wasza firma powinna nazywać się " Skonczysz zanim zaczniesz".

bauerek
@Gosc 18.10.2018 07:33

Sama prawda ;)

michh

Siema. Właśnie jestem w Holandii z tym skur***łym OTTO. Przyjechaliśmy z dziewczyną w sobotę, ani razu nie byliśmy w pracy, jutro oczywiście po raz kolejny nie ma dla nas roboty. Grafik wychodzi około 20/21. Nawet nie ma komu tego zgłosić, wszyscy mają Cię w (usunięte przez administratora) jak już ktoś odbierze, to Cie zbywa i pozniej juz nie odbieraja. Mogę Was tylko przestrzec, gdyż jakbym chciał opisać wszystkie sytuacje z ta jeb**a firma, ktore miały miejsce przez te 3dni, nie starczyłoby tu miejsca na jednej stronie. Chciałem zapytać ludzi, ktorzy tu byli już i przezywali podobne sytuacje. Jak sie wyplatac teraz z tej umowy? Gdzie, do kogo zlozyc wypowiedzenie? Wypowiedzenie z pracy w ktorej notabene ani razu nie bylismy?! Czy ze strony prawnej mozemy po prostu pier**ic to i stad uciekac? Oni tez nie wywiazali sie z podstawowej umowy, nie zapewniajac nam zadnej pracy tutaj. Dzieki za kazda podpowiedz. A JAK KTOS SIE ZASTANAWIA NAD WYJAZDEM - ODPUŚĆ CZŁOWIEKU. JE**Ć OTTO.

kocham otto :)
@michh 16.10.2018 21:24

pakujcie sie i (usunięte przez administratora) z tego gówna. nic wam nie mogą zrobić. miałem taką samą sytuację, wieć spakowałem walizkę i wróciłem do PL. teraz siedzę w Norwegii i mam (usunięte przez administratora) na te agencje. Szukajcie pracy wszędzie tylko nie w Holandii, niestety dla agencji jesteśmy niewolnikami.

bauerek
@michh 16.10.2018 21:24

To jest normalne,ściągają ludzi dla których nie ma roboty. Ja jestem tutaj dwa tygodnie a byłem 3 razy w pracy to jest śmiech na sali.

jacek

Szukając zatrudnienia trafiłem na OTTO i udało mi się trafić na całkiem niezłą robotę; z wypłatami jest terminowo.

Tobias

Witam, szukam opinii na temat OTTO w NIEMCZECH, dokładnie Wermelskirchen - pracuje ktoś tam? Magazyn OBI. Proszę o więcej info, lub na temat samego OTTO w NIEMCZECH, a nie w Holandii.

pablo

Przez OTTo można szukać pracy praktycznie we wszystkich rejonach kraju, zainteresowani wyjazdami zagranicznymi też znajdą oferty.

Wojtek

Jedzie ktoś może w sobotę do Holandii utrecht ??

Guga

Pracowałam tam 2 lata i wszystko było ok. Poza jednym szczegółem URLOPEM gdy chciało się jechać zawsze był jakiś problem. Po 2 latach nawet na święta nie mogłam Lubię atmosferę w OTTO Work Force Polska Sp. z o.o. za: Podoba mi się ze jest tam taka rodzinna atmosfera

fred

Korzystałem jakiś czas temu z oferty pracy Otto,najlepsze to szybka reakcja na szukanie miejscówki.

Cała prawda o otto

Dzień dobry, na wstępie jest to mój pierwszy komentarz na temat agencji pracy, ponieważ innych prac jakich się podjąłem i nie ważne jak je zakończyłem, to wyłącznie otto zasłużyło swoim zachowaniem na to, żebym wysilił się i stracił kilka minut z życia, żeby ostrzec innych ludzi przed tą agencją. Pisze to tylko do osób, które nie chcą po prostu "wpaść" na nieuczciwe agencje. Rozpoczynając moją i mojej partnerki przygodę z agencją otto, zatrudniliśmy się w magazynie jumbo. Rekrutacja przebiegła bardzo szybko i w ciągu tygodnia w niedzielę mieliśmy już być na miejscu. Po przyjeździe własnym samochodem, na miejscu musieliśmy szukać koordynatora podanego przez szanowną w/w agencję, ponieważ w jego jedynym dniu pracy (cały tydzień melanżował, a tylko w niedziele przydzielał pracowników do mieszkań) miał wszystko i wszystkich gdzieś, bo 4h czekaliśmy od 12 do 16, aż łaskawie wyjdzie do grupy 10 osobowej ( bo na miejscu spotkaliśmy inne osoby), żeby oznajmić nam, że agencja otto nie czyta jego maili, ani stanu mieszkań i że nie ma nas gdzie ulokować. Pary które przyjechały wspólnie były rozrzucone po innych domkach, a mnie z moją partnerką wrzucili do pokoju dla jednej osoby, gdzie nie było nawet miejsca jak się rozpakować, ale to dalej nic. Podczas rekrutacji: - oznajmili nam, że pokoje są zamykane - to oczywiście było kłamstwo, jedynie bungal można było zamknąć, przez co nie raz były kradzieże. - pracy jest dużo i można pracować po 12h i 6 dni w tygodniu - kolejne kłamstwo, bo czasem pracowaliśmy po 3 dni w tygodniu... - że grafik jest elastyczny i można zaplanować sobie wycieczki ( razem z partnerką dużo podróżujemy), co też okazało się kłamstwem co opisze w późniejszym etapie. Kontynuując naszą historię, pierwszy dzień pracy był ok, świetnie nas przeszkoliła firma, przez co mogliśmy się szybko wdrożyć w pracę, problem się zaczął oczywiście gdzie? W otto... Po przepracowaniu pierwszych dwóch tygodni, moja partnerka mając lat 21 otrzymała pierwszą wypłatę za 4 dni pracy w tym sobotę 98 euro (gdzie chłopak z którym mieszkaliśmy mający 18 lat pracował 3 dni robocze otrzymał solaris wysokości 160 euro) z kolei Ja mając powyżej 23 lat otrzymałem 190 euro co niby się zgadzało.... Zgłosiliśmy tą niezgodność w biurze otto, które mieściło się w zakładzie pracy, oczywiście z pełną kulturą, wiedząc że każdy może się pomylić, to po otrzymaniu zapewnień że się tym zajmą, ze z całą pewnością błąd i wypłacą nam różnice było kłamstwem. Następnego dnia, nie wpisali nas do pracy, dając tym samym do zrozumienia, że nie można im zawracać głowy takimi sprawami... następne dni nas zapisali na rano gdzie się nie da zarobić... pracowaliśmy wtedy 3 dni w tygodniu, bo zgłosiliśmy taką niezgodność , którą olali- nic z tym nie zrobili. W kolejnym tygodniu poszliśmy zgłosić, aby nas ciągle nie dawali na ranki, bo przyjechaliśmy zarobić tutaj, a pracując na rano, po 1 pracuje się 7h, po 2 bez dodatków zmianowych, przez co solaris był słaby. Jak postąpiło otto na naszą prośbę? Zrobili nam przymusowy dzień wolny i znowu dali nas na rano (pracowaliśmy znowu 4 dni). Solaris mojej partnerki nie przekroczył 200 euro za 4 dni pracy (przypominam że ma 21 lat) a osoby które nie ukończyły 20 roku życia za tyle dni dostawali 330 euro. Raz zaplanowaliśmy weekend w Amsterdamie i poprosiliśmy agencję, żeby nie dali nam pracy na rano w poniedziałek, ponieważ zaplanowaliśmy podróż i chcieliśmy chociaż raz pracować na popołudnie. Usłyszeliśmy bezczelny tekst pracownicy, "co, nie chce się już wam pracować na rano?". Sory, ale taki tekst bezczelny do innych pracowników? Sam w Polsce pracowałem w dziale HR w agencji zatrudnienia i szacunek do osób, których się zatrudnia to podstawa. Po wyjaśnieniu sytuacji w biurze powiedzieli, że mamy się niczym nie martwić i możemy jechać. Co się okazało? Kolejnego dnia nie zapisali nas do pracy, a w poniedziałek nad ranem (około 3 rano co wróciliśmy z Amsterdamu) przeczytaliśmy plan pracy, że mamy być w pracy o 5. Tego dnia nie spaliśmy i poszliśmy do pracy jakoś to przetrwać. Raz przymusowo zmusili mnie do bycia kierowcą, pomimo że nie chciałem, gdyż dodatek za kierowcę to jedyne 1,5 euro dodatku za dzień, a wszystkie uszkodzenia lub mandaty pokrywa kierowca, to nie dali mi wyboru, a kolejnego dnia, oczywiście znowu nie dali nas do pracy. Raz, pomimo że jesteśmy parą to dali nas na różne zmiany, a odpowiedzialna osoba za to Pani A. nie poczuwała się do winy i stwierdziła, że skoro jesteśmy na innych zmianach to musimy sami znaleźć sobie zmianę. Raz bus odjechał bez 3 osób(pomimo pracy do 22,busa nie było o 21:50!). Powyższa Pani najpierw miała wyłączony telefon,później stwierdziła, że mamy sobie sami wrócić. Kolejny incydent to wypłata za uzbierany urlop. Miałem do wypłaty 200 euro, to wypłacili mi 92 e, potrąceniem nazwali taryfą specjalną i pomimo zgłaszania tego i upominania się, totalnie mnie zlali. Podsumowując Otto to: (usunięte przez administratora) krętacze, (usunięte przez administratora) wyzysk, brak kultury itd. STANOWCZO ODRADZAM!

damian
@Cała prawda o otto 15.10.2018 20:51

w jubmo tez przez otto pracowalem. moge powiedziec tak - godzin mialem sporo, zero narzekania na ten temat, zakwaterowanie dobre, stawki tez. mam zupelnie inne odczucia i nie zgadzam sie z opinia. moim zdaniem warto jechac. ale ja jechalem z nastawieniem ze chce pracowac a nie wyszukiwac jakis problemow

Patrycja

Na forum pojawiają się dość zróżnicowane opinie o współpracy z OTTO Work Force Polska - czym spowodowane są te rozbieżności w Waszej ocenie pracodawcy? Może to kwestia docelowych miejsc pracy, do których się trafia. @tedi, czy nie miałeś nigdy żadnych problemów z wypłatą, a wynagrodzenie się zawsze zgadzało? Użytkownik @Leon. wspomina o pewnych problemach w tej kwestii.

amanda

pracowalam z otto niedawnoi bylo ok. z tego co pamietam godziny byly i mozna bylo kase zarobic. jade znow do nl. ofert sporo, takze jest z czego wybierac.

tedi

Korzystam aktualnie z oferty Otto i polecam; praca właściwie od ręki bez zbędnych ceregieli. Płacą, to najważniejsze. Lubię atmosferę w OTTO Work Force Polska Sp. z o.o. za: Korzystam aktualnie z oferty Otto i polecam; praca właściwie od ręki bez zbędnych ceregieli. Płacą, to najważniejsze.

watka20

Jak jest Wam tak źle to zapraszam do pracy na produkcji w PL. 2000 zł po 9 latach pracy, pot leje się po (usunięte przez administratora) a normy co raz wyższe. Czas wyjechac z tego kraju.

Leon.

Z całego serca nie polecam tej firmy. Nie potrafią zapewnić pracy w tygodniu, odciagaja zatem pieniądze za zakwaterowanie. Były duże problemy z transportem gdy tam pracowałam, było tak ze czekałam 3 godziny na transport do swojej lokacji do 2 w nocy. Nie było tygodnia bez problemów z transportem. Oczywiście problemy z wypłatami też były. Obiecali inne pieniądze w biurze przy rekrutowaniu a inne były przy wypłatach. Dostaje teraz od tej firmy maile, grożą mi firma windykacyjna na kwotę 0.80 Eur rzekomego długu, za tygodnie gdzie nie pracowałam tam. Nie odpisują na wiadomości. Nie dostałam jeszcze pieniędzy urlopowych. Na prawdę, z całego serca nie polecam!!

Karol
@Leon. 13.10.2018 21:15

Sama prawda ;)

patryk

Praca w Otto jest dobrym rozwiązaniem w jakimś marazmie; daje kasę i wyjście z kryzysu.

roman

jakiś czas temu pracowalem w Gipmans i bylo dobrze,a teraz tez szukam pracy i tez sie zdecyduje. dobra oferta i stawka

Klapek

Odradzam murzyni w 18wieku to mieli luksus . Zakwaterowanie porażka żenada (usunięte przez administratora) smrut i ubustwo . Kordynator "pazdan" (usunięte przez administratora) jakich mało nic ci nie pomogą

daniel
@Klapek 17.09.2018 11:33

zakwaterowanie jest u otto serio ok. żadna porażka. chyba że ktoś liczyl na mega luksusy, hotele 5 gwiazdek itd. serio nie mozna narzekac. wazne ze daja prace i mozna kase zarobic

Nl
@daniel 19.09.2018 15:28

Daj email to ci zdjęcia wyślę

daniel
@Nl 19.09.2018 21:58

nie potrzebuję zdjęć, bo wiem jak jest i na moje jest ok......juz jakis czas mieszkam. serio na otto nie narzekam. dla mnie wazne jest ze zarabiam sensowne stawki sa

Ziombel
@Nl 19.09.2018 21:58

Cześć, wyślij proszę te zdjęcia gdzie mieszkałeś na maila pawelgaw1414@gmail.com, z góry dzięki pozdro

nielubieoszustow
@Klapek 17.09.2018 11:33

Jezeli te warunki sa ook,to nie wiem gdzie Ty w Pl mieszkasz. Nie mam luksusu,ale te hotele sa ponizej ludzkiej godnosci.

anonymous
@daniel 19.09.2018 15:28

Czy mogę prosić zdjęcia i jak wynagrodzenia są płatne

Zla
@Klapek 17.09.2018 11:33

Ludzie, każdy mówi o swoich doświadczeniach, jest różnie, jest (usunięte przez administratora) i jest ok, lokacje są różne , tu najważniejsze jest praca a prze Otto to na kokosy nie liczcie. A ci co mówią że jest ok to w pl (usunięte przez administratora) mieli i nie mają porównania. Jesteś za granicą bez wiekowi to jak nie siadzie 450 tyg to jest chujniaaaa.

Maniano

Hej chciałbym się coś dowiedzieć o pracy przy sałatkach. Kojarzycie coś może?

Kasia75
@Maniano 20.09.2018 19:24

Jeśli już tam Was wezmą do pracy, to praca jest naprawdę fajna, nie jest ciężko. Ale czasem mogą Was odwołać do domu po 2-4 godzinach pracy, a na drugi dzień też nagle wolne i wtedy można się wkurzyć. Ale wtedy w sobotę i niedzielę prawie pewne, że idziesz do pracy.

Bella
@Maniano 20.09.2018 19:24

Zimno, mokro, głośno...

Zla
@Maniano 20.09.2018 19:24

Nieeeeee masakra

Ryszard

Czy ktos pracowal na magazynie w Oostrum? Jak tam jest?

Zla
@Ryszard 27.09.2018 06:57

Jakim ja byłam na dsv

Mika

Witam.Moj syn pojechal do pracy przez posrednictwo OTTO POZNAN do Holandii. Okazalo sie gdy dojechali na miejsce nikt tam na nich na dworcu nie czekal,po poludniu dopiero powlanczali telefony i o nich ze przyjechali z Polski sobie przypomnieli.Zawiezli ich do domku.Na nastepny dzien sie udali do pracy gdzie sie okazalo,ze nie ma ich tam na liscie i do pracy ich nie przyjma...tym samym zmuszeni byli wrocic do Polski.OTTO naciagnelo ludzi tylko na koszty i oszukalo z praca.Jezeli ktos mial podobne zdarzenie prosze komentowac.Takie agencje pracy ktore swiadcza oszustwo i wyludzenie trzeba wnioskowac do Prokuratury jako pozew zbiorowy.

ewa
@Mika 27.09.2018 17:34

o matko wspołczuję... dobrze ze ja sie nigdy z czyms takim nie spotkalam bo nie wiem co bym zrobila

Zla
@Mika 27.09.2018 17:34

Nic to nie da, już było parę takich akcji. Zawsze wygrywają bo mają kasę i opłacają sędziów....

bartek

Znam wiele osób, które skorzystały z oferty Otto, zawsze to lepsze rozwiązanie od nicnierobienia.

bartek

Znam wiele osób, które skorzystały z ofert Otto; zawsze jest to jakaś inna optyka w porównaniu z PUPami, gdzie miesiącami czeka się na okazję.

Magda

Witam. Mam zamiar w najbliższym czasie podpisać umowę z tą firmą do szklarni z ziołami do Venlo czy ktoś się wybiera. We dwoje, troje raźniej niż samemu. Proszę o kontakt na e-mail magdalena.dyl@wp.pl

klaudia
@Magda 11.10.2018 08:40

moge ci powiedziec ze ja tam pracowalam i to byla dobra praca. takze nie ma sie co bac, dobra miejscowka. fajnie ze otto tak to organizuje

michh

Hej, razem z dziewczyną jedziemy w sobotę (13.10) do Eindhoven, praca w Albert Heijn. Pracował ktoś tam? Albo jedzie też w tym terminie? Może ktoś słyszał na jakie zakwaterowanie można tam liczyć? Po internecie krążą różne legendy i chyba tego obawiamy się najbardziej :D.

Kamilq
@michh 09.10.2018 11:35

Praca jest ciężka bo trzeba normy wyrabiać,praca na systemie słuchawkowym w języku polskim. A warunki,zalezy gdzie sie trafi. Ogólnie to trzeba biegać po magazynie ;)

ola
@michh 09.10.2018 11:35

zbierasz zamówienia, w sumie nic trudnego, stawki są dobre. zakwaterowanie calkiem ok. grunt to dobre nastawienie powodzenia

Jula
@ola 11.10.2018 14:32

Byl ktos w den bosch praca w jumbo?jak z mieszkaniem,praca,ile zajmuje dojazd do pracy?

Ewelina

Czy mógłby mi ktoś trochę opowiedzieć o pracy w Albert Heijn ? :) jak warunki zakwaterowania, ile i za co odciągają z wypłaty i jak jest ze stawką ;) Będę bardzo wdzięczna , mój email : eweelink01@wp.pl Pozdrawiam Ewelina

Karola

Hejka, wybiera się ktoś może w najbliższym czasie do pracy przez tą agencję? ????

anonymous
@Karola 10.10.2018 14:31

Hejka, ja właśnie przeglądam oferty, ponieważ się wybieram w najbliższym czasie za granicą. A ty sama jedziesz bo ja sam?.

Nick123

Cześć, mam pytanie trochę z innej beczki, zakończyłam niedawno pracę przez tą agencję i ciekawi mnie kiedy mogę spodziewać się zwrotu kaucji np za buty robocze, kartę do szafki?

Damian
@Nick123 04.10.2018 15:39

też jestem ciekawy, wie ktoś jak to wygląda?

AśkaWij
@Nick123 04.10.2018 15:39

do 8 tygodnii ja dostałam po 6 tygodniach mniej więcej

teszka
@Nick123 04.10.2018 15:39

my z narzeczonym dostaliśmy wyrównanie (za niewykorzystane dni urlopowe) po 5 tyg od zakończenia umowy. a zwrot za obuwie i bagde dostaliśmy razem z ostatnią wypłatą ;)

adam

Dobra alternatywa dla rynku pracy w Polsce i nie tylko

makro

w Gipmans przez otto dobrze sie pracuje. dobre stawki i warto

Zostaw opinię o OTTO Work Force Polska Sp. z o.o. - Bielany Wrocławskie

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.