brak logo

P. P.H.U. „Sierant”

Piotrków Trybunalski

Opinie o P. P.H.U. „Sierant”

figo 2013-10-05 16:11:53
jest normalnie
Red 2014-04-15 13:03:06
Jakieś opinie o pracy na stanowisku DTH?
1
Lewy 2014-08-15 19:31:26
Czy ktoś wie kto zajmuje się tam transportem ? i kto szuka przewoźników,za ile jeżdżą tam obecni przewoźnicy ?? proszę o informację
1
KOKO 2014-12-23 19:27:05
Walo, jedyne co można napisać, to szukaj nowej pracy. Wiesz, że charakteru, inteligencji i kultury właścicielki nie zmienisz ( nie podniesiesz). Na siłę trzeba odpowiadać siłą. Tylko to i obawa właścicieli przed utratą kasy może doprowadzić do zmian. Nie płącą za nadgodziny - nie zostajesz, jest za zimno - chorujesz itd.
Zyczę cierpliwości, odwagi i powodzenia.
derek 2015-04-02 02:31:22
Firma SIERANT powstała w 1984 roku w Piotrkowie Trybunalskim. Firma od 20 lat specjalizuje się w dziedzinie systemów osłonowych okien, stale rozwija własne możliwości produkcyjno – handlowe także dziś jest w stanie konkurować z naprawdę dużymi i znanymi firmami. Powoli rozkręcają się też za granicą
smok.krakow 2015-10-26 10:47:51
Dajcie sobie spokój,zrobiłem 270 km na rozmowe a pan dyrektor zaproponowal przy pracy na dzialalnosci i jezdzie wlasnym autem podstawe 25oo(minus zus i paliwo oczywiscie) i prowizje w wysokości niewiadomej.Mial dokladne warunki wyslacna maila i cisza jak po śmierci organisty.Szkoda czasu i pieniędzy na dojazd.
Smok.krakow 2015-10-26 19:49:36
A przeczytałaś ze minus zus(1100) i paliwo(pewnie z 1000 bo region od małopolski po Warmię)? Jednak uważam ze za 400 zł i prowizje raczej nie chciałabyś pracować.
z kwiatowej 2016-01-16 10:53:10
Na jakie warunki, można liczyć na produkcji tzn.rodzaj umowy,kasa,
5
Monika 2016-04-11 16:20:13
Moja znajoma tam pracowała..tragedia żądzę przejęła jakaś kobieta która nakazuję ludziom pracować po 12 godzin non stop plus soboty..pensja żenująca ..nie mówiąc o traktowaniu pracowników jak niewolników którzy nie mają własnego życia i rodzin..mało tego napięta i stresująca atmosfera..odbijająca się na zdrowiu i na relacjach rodzinnych..Dużo by można było jeszcze pisać o tej firmie. Generalnie nie polecam.
7
bala 2016-05-12 20:55:31
za nadgodzinę wychodzi 2,50 zeta
silver_marry 2016-05-14 11:45:11
Proste- kup własne auto. wsiadaj i pracuj... Po miesiącu zrozumiesz na czym to polega.
1
czarny 2016-05-28 21:07:51
Zgadzam się z Tobą w 100 % słyszalem o tej kobiecie..i co tam sie teraz dzieje..masakra. Nie ma im się kto zabrać do tyłka! kołchoz.
3
bala 2016-07-26 19:39:24
Można nakosić, najlepiej tam pod świerkami.
1
Całusek 2016-08-02 19:29:16
Wiesz co, powinieneś popracować w korporacji. Może w Kauflandzie? Polecam! Pracowałem w firmie Sierant przez 10 lat i musiałem zwolnić się w kwietniu, bo przeprowadzałem się do innego miasta wraz z żoną. Właściciele, zarówno stara kadra jak i młoda traktowała mnie, pracownika produkcyjnego z szacunkiem dla mojej pracy.
Całusek 2016-08-02 20:32:16
Wiesz co, powinieneś popracować w korporacji. Może w Kauflandzie? Polecam! Pracowałem w firmie Sierant przez 10 lat i musiałem zwolnić się w kwietniu, bo przeprowadzałem się do innego miasta wraz z żoną. Właściciele, zarówno stara kadra jak i młoda traktowała mnie, pracownika produkcyjnego z szacunkiem dla mojej pracy.
Całusek 2016-08-02 21:54:03
Jeżeli Cię to zainteresuje, to moja przeciętna premia wynosiła 500 zł na rękę plus podstawa oczwyście. Pensje miałem wypłacaną regularnie i miałem płacone za nadgodziny, albo oddawane,sobota płacona w 100 %. Mało? Wyzysk?Może zapytaj ludzi którzy pracują tam około 5 lat, nie takich którym nigdzie nie pasuje i nie będą pracować dłużej niż 8 godzin. Nie chce się komentować takich głupot. Gdyby nie moja ciężka sytuacja rodzinna, o której nie chcę pisać pracowałbym dalej. Pracowałem tam na automatach. Na prawdę szukajcie sobie roboty na wózkach przez 8 godzinek, w jakimś magazynie.Powodzenia!
Tomek 2016-08-05 08:51:54
A możecie napisać o, co chodzi z "tą kobietą", którą firma "skądś wytrzasnęła"? Czym "ta kobieta" się zajmuje? I dlaczego ktoś ma się tej firmie dobrać do tyłka? Tak czytam te Wasze pełne nienawiści posty, nazywanie tego zakładu kołchozem, wyzyskujących człowieka, który przez tę firmę nie ma swojego życia prywatnego itp. itd. Nie chcecie napisać jakiegoś donosu, anonimu, do inspekcji pracy, do sanepidu, do Urzędu Skarbowego? A może wezwać do nich TVN 24? Dziennikarzy ze "Sprawy dla reportera", i z programu "Dlaczego ja"? Ja na Waszym miejscu nie ukrywałabym się za anonimowym postem tylko zaczęł działać i naprawdę dobrał się im "do tyłka"! Zacznijcie działać! Napiszcie coś, proszę, o tej zołzie, która terenuje psychicznie wszystkich pracowników. Jakie metody stosuje? Jest sama, czy ktoś jej w tym pomaga?
Justyna 2016-08-05 13:10:58
Ja mogę wypowiedzieć się na temat "tej kobiety" i napewno niezostawię tego w sferze domysłuw. Jest jeszcze jedna kobieta oprucz "tej kobiety". Ta pierwsza ma ksywę Apokalipsa a ta druga chyba Ryża Małpa. Ryżą Małpa jest właścicielem a ta dróga dyrektorką.Obie są straszne i traktóją ludzi jak śmieci. Nie pracujcie tam z tymi babskami.
2
Przemo 2016-08-05 15:18:30
Do Justynki - masz rację. To okropne baby!!!!! Wgryzły wszystkich. Byłem tam niedawno brygadzistą i uciekłem im na zwolnienie lekarskie. Nadgodziny w pracy i pracujące soboty kompletnie rozbiły moje życie rodzinne. A zarobki minimalne. Żona mnie zostawiła i odeszła z dziećmi do matki, zadłużyłem się u przyjaciół i w bankach, zrujnowałem sobie przez te bezwzględne wyzyskiwaczki (które mają jakieś problemy z głową chyba!) zdrowie psychiczne - stany depresyjno-lękowe i początki nerwicy. Teraz leczę się u specjalisty i przyjmuję silne leki (np. Seronil 40 mg). Do tego wszystkiego uciekł mi ostatnio mój ukochany pies... Taki śliczny kundelek w biało - czarne łatki. Szukam go przez Radio Piotrków i przez inne lokalne media..Sami widzicie jaki to gułag i Oświęcim. Trzymajcie się od tej firmy z daleka. Dobrze radzę!
Poeta z Piotrkowa 2016-08-05 15:39:13
A Poeta z Piotrkowa na to:
Lecz między małp, skorpionów, wężów i jastrzębi, Psów zaciekłych i panter i szakali zgrają,
Wśród poczwar, co skowyczą, ryczą i pełzają,
W haniebnej menażerii występków, tam w głębi

Duszy naszej jest potwór bez ruchu, bez mowy - Brzydszy, gorszy, nieczystszy ponad wszelki inny! Chętnie by z ziemi całej uczynił ruiny
I świat wszystek w ziewnięciu pochłonąć gotowy.

To Nuda! Okiem ze snu łzawym patrzy na cię I marząc o szafotach, swoją fajkę pali.
To delikatne monstrum znasz najdoskonalej, Obłudny czytelniku! Mój bliźni! Mój bracie!
Betti 2016-08-05 17:05:41
Ej ludzie!!!! A wiecie może czym pachnie dyrektor handlowy też jest właścicielem? To niesamowity zapach....uwielbiam jak codziennie przechodzi obok mnie. Wogòle to on jest
niesamowity, taki przystojny i empatyczny...o wszystkim można z nim pogadać. No i przedewszystkim jest wyrozumiały, jak popełnia się błędy w pracy...To najpozytywniejsza osoba w tej firmie EVER!!!!
Olga 2016-08-05 17:13:51
A jakiego ma ojca....ten to dopiero musiał być niezły...:-P
Justyna 2016-08-06 00:36:33
Dlaczego piszesz takie banały że wszystkim się niedogodzi? Jesteś administratorem czy co? Twoja uwaga jest nie na temat. My tu piszemy o tych koszmarnych dwóch babach. One straszą już nawet swojm wyglądem. Brrr... ..Biedny brygadzista nawet pies mus uciekł przez nie...
Już tam nigdy niewrócę. Na szczęście pracuję po 8 godzin i mam soboty wolne. W piątki to już praktycznie jestem w weekendzie i myślę o grilowaniu hi hi hi... Niebedę pracować na krwiopiców
Całusek 2016-08-06 00:48:08
Jezu...Ale się rozpisaliście!!!Czy to ma być jakieś życie na gorąco? Co wy? Piszecie, czy szef wam się podoba czy nie?! To jakieś totalne bzdury! Piszcie o konkretach! Ja napisałem, jak zarabiałem i za ile.
Może któryś z moim dawnych kolegów z administracji się wypowie ile się z kolei tam zarabia?
A może o swoich głodowych pensjach wypowiedzą się też moi koledzy z rolet zewnętrznych? To byłoby nawet ciekawe...:))
A co do tych dwóch kobiet, które jeszcze zdąrzyłem poznać, to wiecie co? O byle kim się nie mówi...
Życzliwy 2016-08-06 01:10:53
A ja bym te kobitki chętnie zadowlił :))) od razu by im przeszło gnębienie pracowników:))))))) Stare panny poprostu
Zbychu 2016-08-06 01:44:30
Jak w firmie Sierant z usługami transportowymi? Są bardzo aktywni na giełdzie, ale nie odpowiadają na moje zapytania.Chciałbym wozić im towar po Polsce.Czy ktoś może coś na ten temat powiedzieć?Proszę o informację.
Wiesiek 2016-08-06 02:33:13
Zbychu, wiem że mają tam dobrze zorganizowaną logistykę, jedna z dziewczyn która im to ogarnia jest bardzie w porządku.Jak nie możesz dostać się na giełdę to normalnie tam przyjedź żeby pogadać. Idź od razu do logistyki, zresztą cie pokieują.
Zbychu 2016-08-06 02:36:56
Wielkie Dzięki Wiesiek za informację. Wybiore sie tam
Wiesiek 2016-08-06 02:39:15
Polecam sie
ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 2016-08-06 13:06:46
Witam wszystkich :) :),
pracuję w administracji w Sierancie kilka lat. Myślę, że zaspokoję ciekawość niektórych. Może się uda :).
Od 2 lat zespół administracyjny jest całkiem nowy. Dowodzi nami młoda karda zarządzająca (brat i siostra), zresztą produkcją też (kierownicy i dyrektor produkcji - tzw. "ta kobieta" :) :)), nawet główna księgowa ma około 30 lat.
Nasz zespół składa się z około 20 osób, w tym chłopaki z działu handlowego i technicznego.
Mam umowę na czas określony, ale zaraz będzie na czas nieokreślony. Na umowie mam 2000 zł netto + premia uznaniowa - około 400 - 500 zł na rękę, to zależy od miesiąca i wyników firmy i od zaangażowania w robotę każdego z nas, indywidualnie. Urlop wynikający z umowy. Pracujemy od poniedziałku do piątku.
Czasami w soboty, np. przy inwentaryzacjach albo w sezonie (kwiecień - październik).
Nadgodziny są rejestrowane i wypłacane. Jeśli ktoś chce może sobie je odebrać.
Atmosfera jednego dnia jest zła, drugiego bardzo dobra, trzeciego rewelacyjna, a piątego bardzo średnia.
To zależy, jak wszędzie, od wielu rzeczy.
Jeżeli ktoś szuka pracy takiej, jak w budżetówce albo bibliotece szkolnej i jest zaprogramowany na spokój i brak stresu, niech tu lepiej nie przychodzi. Ponieważ trzeba tutaj mieć głowę na karku, mieć wiedzę i umiejętności techniczne i analityczne. Cała ekipa ma na umowie stanowiska specjalisty. Tyle.
Na marginesie. WIELKIE POZDRO DLA CAŁUSKA OD NAS WSZYSTKICH! Trzymaj się staruszku! EVER :) :)
ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 2016-08-06 16:27:07
O jakie konkrety Ci chodzi SIRE? Zadaj konkretne pytania i do produkcji i do administracji.
Chcesz się dowiedzieć jakie są zarobki i umowy na wyższych stanowiskach?
Profesorrek 2016-08-06 17:12:43
Na jakim systemie komputerowym pracuje ta firma? To wiele mi powie... Ktoś wie?
ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 2016-08-06 18:49:37
Pracujemy na CDN - XL, program produkcyjny typu ERP. To niełatwy program, bo wdrożenie trwa długo. Masę szczegółów produkcyjnych trzeba ogarniać. Każdy produkt ma swoją kartę technologiczną, taki przepis jak go wywarzać. Jest tam cały moduł sprzedażowy, handlowy, logistyczny i kadrowy.
Profesorrek 2016-08-06 20:15:46
Siemka! Dzięki za INFO!
ERP? To już coś. Wdrożenie faktycznie jest mozolne. Dla niektórych ten program jest trudny jak cholera.
Pewnie dlatego, że jest mało intuicyjny. Ale jak zdobędzie się doświadczenie w pracy z ERP-em, to praktycznie z każdym programem zarządzającym nie będzie się miało problemów.
Strzałka!
ADMINSTRACJA W SIERANT - MAGDA 2016-08-07 12:22:27
Cze Edzio! Tak, jasne, przewidziane są szkolenia, najcześciej w małych grupach albo indywidualnie. Jeżeli po szkoleniu dalej ktoś sobie nie może z czymś w programie poradzić lub czegoś nie rozumie, to jest ponowne przeszkolenie.I znowu - indywidualnie albo w grupach.Pozdro!
ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 2016-08-07 13:01:19
Cze xxx, jeżeli chcesz pracować na stanowisku specjalisty, w biurze, to wszystko masz wyjaśnione w moim poście na temat pensji. Przeczytaj sobie. Jeśli coś nie jest dla Ciebie jasne, to pytaj.
Piszę, że są szkolenia w zakresie obsługi systemu na poszczególnych stanowiskach opowiadając na pytania edzia i Profesorrka, a Ty piszesz, że "nawet jak nie ma odpowiednich szkoleń, to nie jest tak źle".
Nie bardzo rozumiem....
Profesorrek 2016-08-07 13:07:10
Dzięks Magda za konkretne informacje!
A księgowość też jest podpięta pod ERP-a? Czy rozlicza produkcję?
Powiedz jeszcze, jaka firma wdrażała Wam system? Z kim na początku współpracowaliście, żeby to wszystko uporządkować. Robiliście analizę przedwdrożeniową? Jakie osoby były w nią zaangażowane, brały udział w jej budowaniu, od Was z firmy? Bardzo mnie to interesuje, więc jeśli byś mogła....
ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 2016-08-07 13:42:03
Profesorrku,
moduł księgowy też jest oczywiście w ERP-e, musi rozliczać produkcję i tak się dzieje.
System został wdrożony przez firmę Omega z Piotrkowa.
Była robiona analiza przedwdrożeniowa, żeby wiedzieć jaki schemat działania, dopasowany specjalnie do nas, będzie odpowiedni. Tak naprawdę, to w całym wdrożeniu, bo to niezła kobyła jest, brali udział wszyscy. Od produkcji, po kierowników, działu księgowego oczywiście, całego działu przygotowania produkcji, działu sprzedażowego itd. Do dzisiaj specjalne moduły, czy raporty, które ułatwiają pracę, są dopisywane przez Omegę. Tak pokrótce to wygląda. Co jeszcze chcesz wiedzieć?
ADMINISTRACJA W SIERANT - MAGDA 2016-08-07 13:46:38
Cze Ach,
przeczytaj mojego posta z 6.08. Tak masz wszystkie informacje. Pozdro!
Profesorrek 2016-08-07 14:07:04
A można tam się jakoś dostać? Przedstawić swoją kandydaturę na specjalistę?
Mam też dziewczynę, która jest po anglistyce. Ja bardziej informatyczny jestem.
ADMINISTRACJA SIERANT-MAGDA 2016-08-07 15:25:16
Z tego co się orientuję, to można składać CV-kę do kadr. Jak poprosisz o spotkanie to ktoś napewno cię przesłucha,jeśli nie w tym dniu, to ci wyznaczą jakiś inny termin.Są raczej otwarci na nowych ludzi.Wbijaj!
Profesorrek 2016-08-07 15:28:23
Wielkie dzięki Magda! Przejdę się do nich. Strzałeczka i żółwik!
ADMINISTRACJA SIERANT-MAGDA 2016-08-07 16:00:18
Nieraz jest 1-2 dni opóźnienia, nieraz 3 dni, rzadko, ale jesteśmy o tym informowani.Narka!
były pracownik 2016-08-12 14:59:15
witam i ostrzegam wszystkich przed tą miłą sympatyczną rozmową powyżej między pania Magda a innymi wielce zadowolonymi pracownikami, boo jest ustawiona rozmowa, nie pracuję już na szczęście w tym miejscu ale po latach tam spędzonych mogę śmiało powiedzieć ze zaden @Całusek nie istnieje bo żaden kierownik tam tyle nie przepracowal i sie nie przeprowadzil taka osoba nie istnieje i bzdury takie pisac moze tylko ktos na polecenie szefa bo w tej firemce nikt juz pracowac nie chce więc reklamują sie jak mogą. słowa jakie tu czytam napisane przez panią Magde to tez stek kłamstw wypisywanych na polecenie szefowej pani K. ktora sama pewnie ukladala tekst tej historyjki jak to w firmie jest wspaniale i kazdego wysluchają i przyjmuja z otwartymi ramionami za fantastyczne stawki. Nie dajcie sie nabrac na te glupoty ostrzegam popytajcie ludzi to wam powiedzą jaka jest prawda
11
Mikołaj 2016-08-13 12:19:50
Masz rację- z obecnych pracowników biura i dozoru produkcji w końcu 2014 roku pracowała tylko 1 osoba - to jest ta "niewielka rotacja" w "bardzo przyjaznej" firemce.
2
Całusek 2016-08-16 17:01:24
Biedaku, musisz być mocno rozczarowany życiem. Widzisz, tak to już jest z takimi jak ty że jak ktoś dobrze o kimś pisze to musi być podstawiony przez jakiegoś szefa, prezesa, czy innego. Tak się składa kolego że nie tylko ja tam pracowałem przez 10 lat. Ale tłumaczyć się przed takim jak ty nie będą.
Te swoje ostrzeżenia praktykuj gdzie indziej i weź się do roboty. A ja nie byłem żadnym kierownikiem, tylko operatorem maszyn.
Tomek 2016-08-16 17:10:58
A może napisałbyś na nich jakiś donosik? Na takie firemki, jak pisze święty Mikołaj, warto pisać donosiki!
Były pracowniku, opowiedz o swoim nieszczęściu. Dobrze?
Daniel B. 2016-10-19 12:38:33
Większego burdelu nie widziałem ,dziękuję i tyle w temacie, chyba najgorszy zakład w PT, a właściciele z opinią się nie liczą tylko wchodzą w te wielkie poślady pani D!!!
1
xxx 2016-10-19 16:53:20
No nie wiem, zakład wydaje się w porządku bardzo.
Bizon 2016-11-16 14:34:12
Firma lipa i tyle. Umowa zlecenie przymus pracy po 12 godzin dziennie. Przymus pracy w soboty. Trzeba pisać oświadczenie czemu nie możesz przyjść w sobotę. Brak narzędzi i sprzętu do pracy. Totalna porażka.
2
Zostaw swoją opinię o P. P.H.U. „Sierant” - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P. P.H.U. „Sierant”