Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.

Wielogłowy

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 440 ocen.

Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.
2 440 6 1

Opinie o Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.

kns

Ile spawacz z paroletnim doswiadczeniem i kursami roznych metod moze zarobic? Zastanawiam sie czy jest sens drukowac CV i skladac tam czy szkoda tuszu.

Realia
@kns 18.11.2018 17:38

Taki spawacz z takim doświadczeniem nie zadawałby takich głupich pytań na tym forum. Poza tym to dostaniesz niewiele więcej niż najniższa krajowa i premia uznaniowa.....

kns
@Realia 19.11.2018 00:42

Zadaje pytanie bo po prostu chce sie dowiedziec. Prawda to ze kadrowa zadaje pytanie odnosnie zarobkow na rozmowie kwalifikacyjnej? Jakie sa relacje miedzy pracownikami na tym zakladzie?

Realia
@kns 19.11.2018 16:50

Durańska czyli ta kadrowa zadaje pytania odnośnie tego jakie masz oczekiwania finansowe tyle że to tylko formalność. Ona już dawno powinna być wywalona z firmy na zbity pysk, bo wielu dobrych ludzi przez takich jak ona i jej podobnych ściemniaczy biurowych omija firmę z daleka.

Pracownik k006

witam chciałem przekazać taka informacje ze odnośnie poniedziałku to jest pracujący mamy świętować w wigilie. A kadry Wiśniewskiego na temat poniedziałku na zapytanie jak zgłoszę urlop to jak wpiszą urlop w dzień wolny nie wie co powiedzieć i zwala ze majster wie i do niego się mam zgłosić wiec pytanie kto nas rozlicza z urlopów jak tam nic nie wiedza. Ale rozmowa nagrana i Brdzie dowód w sprawie do pip

Robotnik
@Pracownik k006 10.11.2018 09:41

No i co wiesniaku bez odrobiny wiedzy wtedy się stanie? Zostaną nałożone kary? Które i tak ty zapłacisz bo przecież nikt inny. A może zamkną całą firmę? Na zawsze! I co wtedy poczniesz.... Fakro a może dako i tam od nowa szukanie, wachanie i zgłaszanie. Żal mi takich osób bo sam pracuje od 3lat w tym zakładzie i nie narzekam choć zarobki mogły by się podnieść :) ale jak czytam że burak straszy Pipem to śmiech bo jeszcze 2 tygodniae temu nie było tematu 12.11 a jak się pojawił od razu smierdzacy roszczeniowcy ruszyli.

Lo
@Pracownik k006 10.11.2018 09:41

Bo oni nic nie wiedzą tylko ludzi gonić potrafią jak firma pracuje 12 to czemu nie cała biura i wogule

Nad Prezes
@Robotnik 11.11.2018 08:38

Typowa odpowiedź pańszczyźnianego nowosądeckiego robola ze zgiętym karkiem bez godności i honoru, twoja stara musiałą sie nażreć sporo zeszłorocznego śniegu że urodziła takiego bałwana!

ko
@Robotnik 11.11.2018 08:38

Z nazwy wnioskuje ze przed byciem robotnikiem musiales byc pastuchem ,bo myslenie jak Twoje cicho siedziec,gdzie pojdziesz,roszczeniowcy swiadczy o Twoim poziomie,poza ta firma i tymi ktore wymieniles sa inne ale skad to mozesz wiedziec jak bilet miesieczny na busika masz pod firme tylko.Warunki sa lepsze i sa gorsze a Ty jak chcesz to zgadzaj sie na wszystko bo pan kaze to pastuch wykona bo taka jego rola,sluzacy czy pracownik?aha robotnik.

Pracuś

Jak można pracować w dzisiejszych czasach za stawkę mniejszą niż najniższa krajowa za godzinę pracy. Setki pracowników u wiśniowskiego ma mniejsze stawki niż najniższa 13.75 brutto? Karygodne.

Kljhfh
@Pracuś 16.11.2018 17:01

Chyba ty

Arbeit Macht Frei

Cała Polska miała 12 listopada wolne, tylko nowosądecka okoliczna wiocha tyrała w pocie czoła u wyzyskiwacza w Wielogłowach ha ha, z pensjami poniżej najniższej krajowej żeby sobie wyzyskiwacz kupił następny helikopterek i samolocik he he. I tak wielu po sezonie wyląduje znowu na bezrobociu. Nic nowego.

Prezes
@Arbeit Macht Frei 13.11.2018 02:14

Jak ci się nie podoba to się zwolnij! Droga wolna!

Nad Prezes
@Prezes 14.11.2018 14:07

Uważaj prezesiku od siedmiu boleści co piszesz, bo już teraz macie problemy ze znalezieniem pracowników.

Janusz

Pytanie z innej beczki kiedy otworzą przynajmniej jeszcze jeden wyjazd z parkingu bo to jest ogólna patologia żeby tak wyglądał wyjazd z parkingu.....

Parkingowy
@Janusz 14.11.2018 16:19

Wtedy kiedy będzie potrzeba to otworzą. Inne jeszcze większe firmy też mają 1 wyjazd i więcej zatrudniają pracowników i żyją. No ale choćby były 3 wyjazdy to i tak będzie źle. Naucz się cierpliwości a potem zajmuj się piersiami ????????????

Parkingowy
@Janusz 14.11.2018 16:19

Miało być zajmuj się pierdolami

Wyjazd
@Parkingowy 14.11.2018 17:22

A Pan parkingowy to niech się zajmie pilnowaniem aut a piersi to po pracy jak je ma ???????????A tak po za tym to te większe Firmy to gdzie są ?chyba nie w naszym regionie bo faktycznie to jest kpina żeby był jeden wyjazd a co będzie jak spadnie śnieg kto pod ten stromy wyjazd podejdzie ? A wyjechać będzie potrzeba .

wyjazd 2
@Janusz 14.11.2018 16:19

Janusz, nie widzisz że się buduje?

Parkingowy
@Wyjazd 14.11.2018 19:35

Czy to stromy czy normalny wyjazd, tak czy siak trzeba umieć jeździć. No ale jak się jeździ tylko w niedzielę do kościoła i tylko do pracy i spowrotem to faktycznie będzie kłopot wyjechać. Zostawcie auta w domu bo będzie na forum że kataklizm w firmie Wiśniowski :-)))

Parkingowy
@wyjazd 2 15.11.2018 09:04

Okulary niech sobie kupi...

Dj Sromek

Praca w firmie wyglada tak, na umówię dostajesz 12,50 -13,50 zł za godzinę czyli poniżej krajowej bo jest 13,75 zł. I do tego jest premia uznaniowa, pierwsze 3 miesiecą każdy świeżak dostaje premi tylko na jedzenie 88 zł. I tyle, po tych miesiącach sukcesywnie zostaje mu podnoszona premia o 100-200 zł. Żeby go zachęcić czyli po 8 miesiącach masz wypłatę równa innych pracowników i tu jest przedział między 2000-3500zł. Proszę sobie obliczyć stawka godzinowa minus podatek 29% razy ilość godzin w miesiącu plus premia zależna od miesięcy czyli styczeń -lipiec masz 100-300zł premi powód zima niema zamówień, sierpień -październik 300-800zł bo ludzie się odzywają ze pracy dużo pieniędzy mało i praca po 9 godzin. Październik -grudzień premia 800-1400zł. Jest sezon wiec na tej podstawie wszyscy nowi możecie sobie wyliczyć wypłaty jakie dostaniecie jak przyjdziecie, to jako kto przyjdziesz czy to bez wykształcenia, ślusarz, lakiernik, elektryk, to nie ma znaczenia przy wypłacie wszystko na równi jest żeby nie było między mini dlaczego ten dostaje więcej ( wypłaty są nie jawne nikt nie może wiedzieć ile dostałeś za to jest zabierana premia za ujawnianie innym). Foczywiscie można zarobić 3000 zł ale warunek wszystkie soboty do pracy i w tygodniu po 10 godzin minimum, bo ktoś w końcu musi napełnić kieszeń AW która jest napełniona przez wyzysk na ludziach w nowym sączy, dobrze ze po tamtej stronie będziemy za to rozliczeni. 5 warunków dobrej spowiedzi mówi o godnym wynagrodzeniu za prace a to nie jest i żeby się smażył. A skoro tak dobrze u Wiśniewskiego to dla czego tak dużo ludzi się zwolniło i się zwalnia jak tu tak dobrze.

Kolega
@Dj Sromek 10.11.2018 09:13

Pajacu dj sromie. Moze ty na poczatku tyle dostales. Przyszedlem w tsmtym roku i na poczatek mialem 14. Teraz 17. Premia od 1 miesiaca 500. W 2 1000 a dalej jak reszta czyli ok 1500. Mniej jak2400 jeszcze nie wzialem. To ze ciebie kolana i usta bola poczawszy od wlazenia w (usunięte przez administratora) nie powiem na czym jeszcze to nikogo nie obchodzi. Jestem z twojego dzialu i nierob jestes i spasiona swinia. Nic tylko wrzeszczysz i jezdzisz wozkiem. Nie nagaduj ludzi. Kto chce zsrobic zarobi. A od piczatku bylem tylko 2 soboty.

xd
@Kolega 12.11.2018 10:50

Teraz na razie nie ma komu włazić w du.... bo majster kś .zrezygnował i bardzo dobrze bo się nie nadawał na to stanowisko .Na pewno znajdzie sobie inny obiekt zainteresowania i znowu kolana będą boleć...

Zyczliwy
@Dj Sromek 10.11.2018 09:13

Sam niewiem dlaczego pan Andrzej Wisniowski jeszcze cie trzyma. Niedosc ze nic nie robisz to jeszcze sie obnosisz bo tu jestes "pan dj". Ani dj z ciebie ani pracownik. Gdyby w zakladzie byl konkurs na swinie miesiaca to zapewne wygrslbys przez 2 lata z rzedu. A tytul to wypasiona swinia. Tyle w temacie

xd
@Kolega 12.11.2018 10:50

A pochwal się komu ty właziłeś w (usunięte przez administratora) skoro na k006 są pracownicy którzy na dzień dzisiejszy mają stawki 13,50 .14,00 .

Kolega
@xd 12.11.2018 12:50

Naszczexie nie musze. Pracuje a nie udaje. A nowe wladze to widza. Koniec ukladow ukladzikow

XYZ
@Dj Sromek 10.11.2018 09:13

Ja nie slyszalem ze ktos robi za takie stawki. Wiekszosci sie zaczyna od 14.5 a bywaja i po 19. Jesli robisz i nie sciemnissz masz wiecej. Majstrowie widza i wiedza jakie stawki dawsc. Ja tez na k006 i mam 16.5. A premie nie slyszalem zeby ktos dostal mniej niz 1000 chyba ze nowi to na poczatek 500 a pozniej normalnie. Pracuje kilka lat. Moze i kiedys bylo lepiej ale teraz przynsjmniej skonczyly sie uklady i ukladziki. Chyba ze k006 ci z gory. Tak to tylko rodzina i znajomi. A odnosnie dj. Sromek wez sie do roboty bo tylko (usunięte przez administratora) ci rosnie od trgo zarcia. Jakbys pracowal jak wszyscy i nie wyeyzszsl sie to moze ktos by cie lubial. A tak to jestes wlazidu......em i nikt za toba nie przepada. Dziwisz sie ze masz taka stawke. Domysl sie czemu. I tak masz o 10zl za duza. Twoja praca nie jest tego warta. Jako. Dj szalu nie robisz wiec wez sie zs ciezka prace jak reszta dzialu

kolo
@XYZ 12.11.2018 15:07

To ty jeszcze mało wiesz bo są tacy co pracują za stawki 13,50 .14,00 i pracują na k006 i z tego co wiem to nie są nieroby tylko uczciwie pracują tylko trafili na zły dział niestety życie.

Trochę ludzkości
@Dj Sromek 10.11.2018 09:13

Ludzie Wy widzicie co piszecie wielcy pewno wszyscy Katolicy jak można tak pisać o drugim człowieku. Zdajecie sobie sprawę co ten człowiek czuje teraz czytając to . A kto Wam broni jednemu i drugiemu jedziic wózkiem i robić prace która on wykonuje?? Nie lepiej pisać na Internecie bo przecież tutaj nikt nie wie kim jesteście . Zastanówcie się nad sobą ludzie

Oto

Poniedziałek w całej Polsce ustawowe wolne ale nie w firmie Wiśniowski, Wielogłowy. Produkcja idzie pełną parą Gdzie PIP, PIS? Oto czym są ludzie na sądeczyźnie. Na układy nie ma rady.

Nad Prezes
@Oto 12.11.2018 06:56

Żaden PiP i PiS nie pomoże jak większość załogi tego obozowiska pracy tymczasowej stanowią ludzie o mentalności małorolnego chłopa pańszczyźnianego. Takimi ludźmi zawsze się gardzi i wykorzystuje ich.

dylemat

to jak to jest z tymi zarobkami u Wiśniowskiego bo znajomi co tam pracują to mówią że wyciągają około 3000 zł na rękę, bo zastanawiam się czy iść tam, bo ja u siebie zarabiam 2200 zł na rękę w prawdzie pracując 6h dziennie, ale żadnych dodatków nie mam bonów itp.

Beloło
@dylemat 05.11.2018 12:20

5900 zł za 8 h od pon do piątku siedzę, gram, kawa bajerka ogólnie luzik

dd
@Beloło 05.11.2018 22:34

chyba za rok pracy iiiiiiiiiii

Waldek
@Beloło 05.11.2018 22:34

Belol to ty jeszcze robisz?przeciez miales problemy z czytaniem,nie wspomne o pisaniu,jak tacy ludzie robia za poganiaczy, to jak ma byc dobrze,same negatywy,wez sie za robote a nie pij kawy,bo schamiejesz jeszcze bardziej,a z ta swoja gwara to do zespolu regionalnego sie zapisz

pracownik
@dylemat 05.11.2018 12:20

Chłopie, o jakie stanowisko pytasz? Można zarabiać 3k ale można zarabiać i 6k

dylemat
@pracownik 08.11.2018 08:04

no ja raczej pytam o stanowisko fizyczne czyli praca na halach, w dodatku bez wykształcenia ślusarza, czy jest tam możliwość w miarę przyzwoicie zarobić ? Bo słyszałem że u Wiśniowskiego przyjmują również nie wykwalifikowanych. Mam wykształcenie średnie i maturę ale to mi się chyba tam nie przyda bo raczej nie mam szans na pracę przy biurku bo pewnie jakieś studia by się przydały.

Mareczek
@Beloło 05.11.2018 22:34

Ja podobnie jak kolega tylko wiadomo jeszcze muszę za rudym gonić

kkkddd
@Waldek 06.11.2018 20:37

Potwierdzam,nie idzie go zrozumiec,musi ktos tlumaczyc co mowi,najlepiej z tej samej wsi.A morde moze drzec na swoja babe a nie na ludzi,bo tu poziom nieco wyzszy jak u niego w domu,Jedyne co moze to ciagnac.....spawarke.Zastepca?kupe (usunięte przez administratora) nic wiecej.Moze trzeba mu wyspawac klatke , zamknac i dzgać migomatem.

Premia
@dylemat 05.11.2018 12:20

Mój kuzyn który tam robił w tej firmie na ocynkowni miał do wypłaty 1780 zł netto. Nie wierzyłem dopóki nie zobaczyłem na własne oczy pasków z wypłaty.

lom
@dylemat 05.11.2018 12:20

najnizsza krajowa a na zime do domu

Prackwnik
@dd 06.11.2018 14:12

Chyba za łaskę bo nie za pracę. Nawet byś się nie blaznij znając najniższa krajową a co dopiero zarobki u Wisni

Pracownik22

Hmmm a co jeśli nie pójdę 12. 11 do pracy?

pracownik
@Pracownik22 09.11.2018 15:47

Obraz może zawierać: 1 osoba, siedzi i w budynku Kancelaria Prezydenta RP 7 listopada o 18:48 · ???? 12 listopada 2018 r. Świętem Narodowym i dniem wolnym od pracy. Prezydent Andrzej Duda podpisał ustawę o ustanowieniu w najbliższy poniedziałek Święta Narodowego z okazji Setnej Rocznicy Odzyskania Niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej ????????️ #PL100 #DumniZPolski #niepodległa

Ktoś

Co tam 12 listopada robole do roboty a biuro będzie świętować 12listopada przecież hale są stawiane to (usunięte przez administratora) a dostaniecie wolne w wigilię co zawsze w wigilię jest wolne proszę bardzo to zakład jak zapłaci 100 %godziny to ok ale jak zawsze wyzysk ludzi pogratulować

Premia
@Ktoś 08.11.2018 19:42

Sami ludzie się godzicie na takie upodlenie i wyzysk w pracy, to czego wypłakujecie się na forach internetowych? Żadna inspekcja pracy wam tutaj nie pomoże, bo taki wyzyskiwacz ma to po prostu głęboko w @....ie!

pracownik
@Ktoś 08.11.2018 19:42

Wigilie nie są wolne i nigdy nie były. Część biura też pracuje 12tego i w zamian dostaje wolną wigilię. To jest bardzo uczciwe rozwiązanie.

Pracownik k006

Co do poniedziałku sytuacja wyglada tak ze dyrekcja wycofała się z przymusu nas do pracy w poniedziałek, ale decyzje tą nałożyli na kierowników i oni przekazali majstrom informacje odnośnie przymusu pracy w poniedziałek pod groźbą zabrania całej premi tym który nie przyjdzie w poniedziałek, dyrekcja przełożyła swoją odpowiedzialność prawna na kierowników i majstrów. Państwowa inspekcja pracy została poinformowana i dostałem odpowiedz ze zgłoszenie przyjęli do rozpatrzenia i we wtorek będzie kontrola na zakładzie odnośnie osób pracujących w poniedziałek. Dodam ze prawnie to dzień wolny od pracy, wyłączając służby medyczne , policja , straż, a także zakłady pracy niezbędne do egzystencji ludzi, piekarnia i inne, zakład produkcyjny nie wchodzi w to. Wiec zobaczymy efekt kontroli ale nie nowy sącz tylko zgłoszono do Krakowa okręgowego. Maja też sprawdzić ewidencjonowanie pracowników odnośnie pracy na 3 zmianę w niedziele i soboty wolne czy są wykazywane w dniach przepracowanych.

Onkkkk

Firma tak wspaniała i zmusza pracowników do pracy w dzień odzyskania Niepodległości przez Polskę. Wiekszego ..... ( nie będę przekonać) co to za pracodawca? Macie chociaż kawałek godności w tym zarządzie?

Nick
@Onkkkk 08.11.2018 15:33

Święto Niepodległości jest 11. Listopada. Taka informacja na przyszłość żebyś wiedział????

PIP

Zbieram informacje na temat 12.11. Które działy mają już zapowiedziane że poniedziałek jest pracujący?

Pracownik
@PIP 05.11.2018 17:25

Podobno maile już są na poszczególnych działach. K006. K024 i 21. 12. 11. macie przyjść do pracy a za to wam oddamy w wigilię. Haha mam w wigilię świętować Niepodległość?

czlowiek
@PIP 05.11.2018 17:25

Zarząd zadecydował ... ja też ... ustawy jeszcze nie ma podpisanej ale pewnie będzie no i właśnie wysłałem opis sytuacji do PIP w Krk czy jest to możliwe żeby pracownik produkcji stawił się w pracy ... dmucham na zimne ... zadecydowałem ... ja

K002

12.11 ustawowo wolne od pracy ale u Wiśniowskiego nie ma wolnego nakaz przyjścia do pracy jeżeli nie pasuje to rozmowa z Durańską.

Gość

Ludzie tu wykorzystują zwłaszcza na MWG. Praca ciężka a stawka poniżej minimum. I jeszcze 12.11 kazuja przyjść!

Widocznie-Niewidoczny

Wiadomo, jak pójdziesz do restauracji i dobrze zjesz - poklepiesz się po brzuszku i pojdziesz dalej, ale jak zjesz źle - od razu na neta z opinią, bo 'kozak w necie c--pa w świecie'. Szanowni krzykacze, będzie kilka 'njusów' - WIŚNIOWSKI to zakład PRODUKCYJNY realizujący CIĘŻKI PRZEMYSŁ, a wpisy tutaj takie jakby w hucie narzekali że gorąco - teraz uwaga: TAKA SPECYFIKA FUNKCJONOWANIA ZAKŁADU REALIZUJĄCEGO CIĘŻKI PRZEMYSŁ. Pieniążki (bo to przecież najważniejsze)? Ok, stawka podstawowa nie jest zbyt wysoka bo - znów UWAGA "njus"- jest tzw.'ZMOWA PRACODAWCÓW' - sam jakbyś był szefem dużej firmy to "umówiłbyś" się z pozostałymi żeby nie "podbierać" sobie pracowników, nie? Oczywiście że skomentujesz pod nosem "nie" - kwituje śmiechem bo sam chyba w to nie wierzysz. Powracając do tematu pieniędzy, ktoś tutaj zapomina o stawkach dodatkowych (comiesięcznych premiach), premii rocznej, bonusach na święta, pożyczkach pracowniczych (gdzie deklarujesz w jakiej wysokości raty jesteś w stanie spłacić - i akceptacja praktycznie z dnia-na-dzień), w cięższych sytuacjach rodzinnych pomoc socjalna (KTO TAK ROBI???), dofinansowanie do kursów, szkoleń - które chcesz zrobić "dla siebie" (ale i tak krzykniesz: trzeba podpisać lojalke! i znów skwituje śmiechem - bo załóż firmę i sponsoruj kursy i szkolenia pracownikom, którzy odrazu po zrobieniu kursu odejdą), czasem zdarzających się prezentach z różnych okazji (nie pamiętasz już skąd dostałeś torbę WITCHENA z którą do dziś jeździsz w podróże albo inne gadżety które do dziś wykorzystujesz? Oczywiście że nie pamiętasz...a SZEF nie musiał mieć woli, żeby KAŻDEMU Z NAS TO DAĆ - a DAŁ - jaki szef TAK robi??) I wszystkie pieniądze rzetelnie na papierze - z odprowadzonymi podatkami - TERMINOWO!! Wszystko liczy system, więc nadgodziny wypłacane przez systemowe rozliczenie tego czasu. Ooooo trzeba robić nadgodziny...soboty... bo jest coś takiego jak SEZON PRODUKCYJNY! I trzeba zrobić zamówienia, żeby firma miała pieniążki, żebyśmy MY je dostali!! TAK TO SIĘ KRĘCI KRZYKACZE!! Kiedy jest poza sezonem - narzekacie że NIE MA PRACY, kasy mało - kiedy jest sezon, narzekacie że jest jej ZA DUŻO... Odwiedziłem WSZYSTKIE okoliczne firmy produkcyjne i WIŚNIOWSKI jest PIONIEREM DUŻYCH FIRM - a Ty i tak porównuj sobie firemke gdzie jest 20 pracowników, gdzie 20 ludzi ŁATWIEJ OGARNĄĆ niż grubo ponad TYSIĄC! Tylko wiesz co? Ta firemka za pewne upadnie - jak nie to szacun, bo "taki mamy Polski klimat!" Tutaj nawet ubrań prać nie musimy - bo robi to firma, a jak chwile prałem sam - dostałem ekwiwalent za to. Jedzenie super, nigdzie lepiej nie jadłem niż tutaj za głupie 80 zł / miesiąc - ale i tak niektórzy mówią że za dużo i pożerają bułki z pasztetem - smacznego. Hala czysta - tzn. na tyle na ile to możliwe bo TO CIĘŻKI PRZEMYSŁ - SPAWALNIA, CYNKOWNIA, MALARNIA, dużo SZLIFOWANIA a to UWAGA 'njus'- PYLI!! Myjki jeżdżą często, śmieci nie zalegają, nie gonią szczury - jest CZYSTO! Środki ochronne? Pionierskie firmy, 3M, UVEX, PELTOR - i co chciałem to majster mi wydał, kiedy chciałem jakiś filtr do maski - dostałem. Nawet jak pracowałem przy wiacie w zimie, gdzie były przeciągi dostałem czapkę, bezrękawnik, ciepłe rękawiczki. Rękawiczek ochronnych pod dostatkiem, różnych rodzajów, a są firmy (i to duże) gdzie nawet tego nie dostajesz (dostajesz 5 par, a jak zużyjesz - to juz twoj problem - TUTAJ TAK NIE MA!!). A te wszystkie wpisy o komorach śmierci i cynkowniach - śmiech na sali ! W tej 'komorze śmierci' masz zestaw ochronny kosztujący 3 tys. na pracownika, ssawy od dołu takie, że spodnie porywa.. no tylko CIĘŻKA PRACA... BO TO CIĘŻKA PRACA!!!!!!!! A żeby wykonać proces cynkowania, to 'njus' MUSI BYĆ CHEMIA!! (ale widocznie na lekcjach chemii grzebałeś w nosie i zajadałeś się gilami, i tego teraz nie wiesz, a bramę ocynkowałbyś malując ją na srebrno) Jak chcesz lekką czystą pracę - to zatrudnij się w innej firmie przy lekkiej - czystej pracy! Jaki pracodawca da ci sprzęt za 3 tysiące? Jak robiłem kiedyś przy rozpuszczalnikach pracodawca dał mi maseczkę !przeciwpyłową! i powiedział: "masz-stosuj". A tutaj ? Maski, półmaski, filtry, systemy ochronne - tam gdzie trzeba. I wielu osobom powiedziałem - pewnie i tobie który tak tutaj krzyczy - nie pasują ci warunki? zwolnij się, znajdź lepszą pracę - to zawsze było, nie no..mi tu dobrze - ale ponarzeka i popsuje atmosfere w pracy - bo jemu bedzie wtedy lepiej. Żenada. Podsumowując,pracując u POLSKIEGO PRACODAWCY dawaj z siebie wszystko, bo WSZĘDZIE panoszą się inne firmy z kapitałem zagranicznym, chcesz - zarabiaj dużo na PKB innego kraju - ja będę się trzymał TEGO KRAJU, bo POLSKA JEST PIĘKNA, tylko przez takich krzykaczy wielu uważa, że WIŚNIOWSKI to kołhoz pracy. Fakt- są stanowiska gdzie jest praca cięższa, są gdzie jest lżejsza - ale od tego MASZ WYBÓR pracodawców! Panie Andrzeju, niech Pan lata śmigłowcami, samolotami, jeździ drogimi samochodami - ZASŁUŻYŁ PAN! Stworzył Pan SUPER FIRMĘ. Teraz proszę ODPOCZYWAĆ! A krzykacze ? Zawsze będą-"taki klimat".

Masakra
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Takie wiernopoddańcze elaboraty to czytałem kiedyś w Trybunie Ludu za PRL. Widać że nauka nie poszła w las...

Adam
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Nie lej d@#$py klakierze, bo popisałeś tutaj pełno pierdół i głupot, i nie ma już chętnych do pracy za 1800 na rękę na ocynkowni.

Baśka
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Rzeczywiście masz rację praca na tych działach zwłaszcza na ocynku jest ciężka i związana z chemią przemysłową, tylko jak ktoś wymaga od pracowników pracy za najniższą krajową i jakieś nędzne ochłapy w takich warunkach to jest zwykłym ohydnym wyzyskiwaczem i bandytą a nie żadnym normalnym pracodawcą! Niech najlepiej robi sobie za taką kasę sam albo zatrudnia takich kozaków jak ty którym jak widać płaci. Mój mąż tam pracował i takiego bandytyzmu, nieprzestrzegania bhp pracy, chamstwa zwyrodnialstwa tej kierowniczki która tam jest to nikomu nie życzę. Na szczęście znalazł już sobie pracę w Krakowie.

Masarnia
@Masakra 17.08.2018 22:49

I czy się stało czy leżało, 2 tysiaczki się należały, nie ? Szkoda że teraz nie można się lenić i zarabiać... i że zakłady nie zarabiają więcej jak nie sprzedają swoich wyrobów. Mam tylko nadzieję, że wiesz, że od 1989 tego ustroju już nie ma...

Widocznie-Niewidoczny
@Adam 17.08.2018 23:25

Adamie wszystko co napisałem było MOIMI obserwacjami przez lata pracy w różnych zakładach, w tym i tutaj - gdzie się już zahaczyłem bo mam rodzine, dzieci i mam dla kogo żyć . Jeżeli uważasz za kłamstwo co napisałem - Twoja sprawa - Twoje obserwacje - z tym że ja Cie nie obrażam a jak widzisz nawet piszę do Ciebie z dużej litery z szacunku, więc proszę to nie miejsce żeby obrzucać się miesem. Ale mam dla Ciebie radę - odwiedź innych DUŻYCH przedsiębiorców - tylko tych dużych, bo firemeczki gdzie wszystko jest w zasiegu wzroku rządzą się innymi prawami. Zobaczysz - porównaj, wróć na Gowork i - jeżeli stwierdzisz że FAKTYCZNIE jest tak tragicznie tu - wypowiedz się - merytorycznie, a nie obrzucaj mięsem bo to poziom niższy niż dno. Byłem u WIŚNIOWSKIEGO na 4 działach już, na przeróżnych stanowiskach i wiesz co ? Za ciężką pracę zdarzało się mieć 4 z przodu, za bardzo ciężką 5 - ale nie dałem tam już rady więc się przeniosłem. I znam doskonale takich 'za 1800 nie bede pracował' - tacy o 14 przestają pracować żeby godzinę sprzatać stanowisko, siedzą po kiblach kilka x po pół h a jak majster prosi żeby zostać dłużej bo jest więcej zamówień, to bez mrugnięcia "NIE" - i tyle. Albo żeby zrobić coś innego - bez mrugnięcia "NIE" - bo to jest moje stanowisko i ja się nie ruszam z niego. A premie drogi Adamie są w tej firmie uznaniowe, więc się nie dziwie, że tam gdzie byłeś stwierdzili, że nie jesteś warty więcej niż 1800 na ręke - bez szydzenia, ale starałeś się kiedyś postawić na poziomie osoby przyznającej premie? "Ten sie opierdzielał, dam mu 5 tysi a ten zapierdzielał, masz 2 tys" ??? Chyba czujesz, że tak to nie działa, nie? Albo jakie byłyby konsekwencje takiego rozdziału premii. Adamie, życzę Ci takiej pracy że czy będziesz stał czy leżał - żeby się należało, ja niestety jestem stare pokolenie ludzi pracujących, ciężko pracujących - to stracone pokolenie.

Pracownik
@Widocznie-Niewidoczny 18.08.2018 09:22

Chłopie jakie ty durnoty gadasz, ludzie tu po 20, 30 lat robia i moga pomarzyć o 4 tys. Przyznaj się kto ci kazał to napisać i ile za to dostaniesz? bo normalny szanujący się pracownik produkcji nie napisał by takich głupot.

Widocznie-Niewidoczny
@Pracownik 18.08.2018 12:38

"Chłopie" jak potrafisz czytać ze zrozumieniem, to powinieneś przeczytać że te rzeczy są MOIMI obserwacjami, Ty masz swoje, więc "chłopie" masz swoje zdanie - i ja sie z nim nie kłóce. Nie napisałem, że "normalnie" zarabiam 4 czy 5 z przodu, tylko że zdarzyło się za ciężką i bardzo ciężką pracę - grubo ponad 200 godzin miesięcznie, kiedy nie wiedziałem jak się nazywam i kiedy ze zmęczenia zasypiałem w domu nad talerzem zupy. Jeżeli nie znasz takiej liczby godzin - "chłopie" to nie mamy o czym pisać. Jeszcze raz podkreślam, są to moje OBSERWACJE, więc proszę nie róbcie g--wno burzy. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, a ja wolę konkretnie merytorycznie się wypowiedzieć, a nie robić chryje że ten czy tamten jest "ble" a zarobki kicha i ogólnie kołhoz. Mówię Wam, odwiedźcie duże firmy: Fa.., Da..., Bu..., Ko..., Szu..., Ce... popracujcie tam - a później wróćcie do WIŚNIOWSKIEGO i dalej mów że jest źle. Tylko proszę nie porównuj z "bo ja u szwagra 5 tys wyciągam spokojnie" - bo nie chodzi o to tylko o utrzymanie dużego przedsiębiorstwa. Chętnie bym podzielił się swoim doświadczeniem z tych firm, ale po co, jak zaraz zaczniesz krzyczeć ? I tak Panie "Pracownik" - to napisał zwykły gość z produkcji, zmierz się z tym i zastanów, bo może nie powinieneś mieć zarzutów do Wiśniowskiego tylko...do siebie ? Mat. 7:3-5 "A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? (...) Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego"

Mirek świrek
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Za dużo czytania, po prostu nie chce mi się :-)

widoczny
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

koleś nie pisz bzdur !!!!!!! Każda jest lepsza niż ta nawet newag ma wiekszy socjal

Pracownik k006
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Ja "cierpie dole", czegoś takiego nie napisałby nikt kto pracuje na produkcji, ten wywód cuchnie wazeliniarstwem na kilometr, boją się bo nie ma już chętnych do roboty za najniższą krajową, a ludzie nie przychodzą do roboty nawet po rozmowach kwalifikacyjnych.

Koleś
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Tak zgadza się Pan Andrzej niech się bawi a do pracy za najniższą krajową jakiś muzyn się znajdzie!!!

Monter k002 jb jo j wszystko
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Osobo niedouczona. Wiśniowski to nie jest przemysl ciężki. Wspaniale brzmi to okreslenie jednak jw. TO NIE JEST PRZEMYSŁ CIĘŻKI. Wyspawanie paru furtek i bram roznego rodzaju nie jest przemyslem CIEZKIM! Co innego wszelkiego rodzaju hutu, stocznie, kopalnie, zaklady chemiczne, firmy zjednoczone w PGZ, a nie jakies siatki. Ogrom twojej wypowiedzi wcale nie świadczy o ogromie twojej wiedzy.

Xxx
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Może zdradzisz gdzie jest tak super na jakim dziale bo chcąc tu zarobić 4 to trzeba z niej nie wychodzić.

anonymous
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

samouwielbienie .................

Bolo
@Widocznie-Niewidoczny 18.08.2018 13:26

To ta bardzo ciężka praca niby na jakim dziale jest? Jeśli jesteś zwykłym pracownikiem na produkcji to jestem ciekaw jak natrzaskałes tyle godzin. Zazwyczaj to majstrowie tyle siedzą bo muszą siedzieć i chcą ( nic dziwnego 8 h ściemy to na nadgodzinach można jeszcze się poplątać ). Jesteś w stanie się pochwalić jaki to był dział ? Skoro piszesz o merytoryce to powinieneś i tym też powiedzieć ;)

TWBolek
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Syndrom niewolnika, byle robota była robiłbyś za darmo.

prawda
@Masakra 17.08.2018 22:49

widac lizusa z biura. Niech porobi na hali troche i wtedy wypowiada sie.

Znajomy
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

A dlaczego podebral pracowników z Dało, Fakro?j

wri
@Widocznie-Niewidoczny 18.08.2018 09:22

Jest w firmie bardzo dużo ludzi którzy zostają po godzinach i w tym czasie nic ale to nic nie robią bo jak to mówią odrabiają sobie premię. Takich ludzi powinno się tępić i od razu zwalniać. Kierownicy niech sobie to zaobserwują bo to plaga tej firmy.

Waldek
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Tak dostalem torbe Witchena i zaraz po jej otrzymaniu spakowalem sie i wyjechalem,jej tylko mi brakowalo,najlepsza decyzja jaka podjolem.Grubo ponad 200 godzin,zasypiales nad talerzem za 4 tys?zalosne,Mozna tyle pracowac,inspekcja pracy chyba w to nie wnika co.A jakbys pracowal jak na umowie 40 godzin w tygodniu,to zarobisz 2200 wiec ciagnac 2 etaty w jednej firmie zarabiajac 4 tys.robiles z siebie niewolnika,dobrze ze chociaz nie bili.

Ktos
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Wracac do domu i spac na stole,sie usmialem.Czemu wogole wracales do domu?,wystarczylo spac na parkingu mialbys blizej

niepracownik
@widoczny 19.08.2018 15:30

To z tym ,BHP czy podobnymi sprawami socjalnymi to każda duża szanująca się firma to ma,wiec bez fajerwerków,super jest to,że jest to polski pracodawca,który dogląda tematu na miejsu ,że inwestuje,płaci podatki i mega wpływa na rozwój zadupia jakim jest Sądecczyzna ,trzymam za ta firmę kciuki życzę powodzenia i dalszego mega rozwoju.

Znajomy
@Widocznie-Niewidoczny 18.08.2018 09:22

Niestety na MWG premię przyznawane są za podpierd.....e!

prac123

Jak można pracować za niżej niż najniższa krajowa 13.50

HOME

COŚ CICHO - TEMATY SIĘ WYCZERPAŁY ?????

Vector

Gościu w srebrnej astrze nagranie z twojego rajdu w czwartek rano trafi na policję stwarzasz zagrożenie dla innych. Puknij się w pusty łeb!

gość
@Vector 04.10.2018 10:17

Gościu ogarnij się to są opinie o pracodawcy a nie prywata .

Xyz
@Vector 04.10.2018 10:17

Mogłabym prosić o to nagranie jakoś w prywatnej wiadomości?

WRC
@Xyz 06.10.2018 23:12

Glupcze!! Zapomniales o RODO koles z srebrnej astry moze wniesc sprawe na policje ze ktos nielegalnie przetwarza jego dane. Ja na jego miejscu dawno bym tak zrobil. Z tego co wiem pracownicy byli informowani ze zapoznali sie z tym rozporządzeniem. Wiec vector spodziewaj sie jazd na policji.

Dragster
@Vector 04.10.2018 10:17

Jesli jesteś taki cwany to podejdz do niego i powiedz jemu to w twarz .. kazdy kozak w necie a zapewne nawet tego nie przeczyta. Dodales na forum wisniowskiego wiec napewno wiesz co to za gosciu...

Nick
@WRC 07.10.2018 09:17

Ale ty wiesz na czym Rodo polega? Bo widocznie nie. Poza tym jakie dane ? Jak przetwarza ? Ludzie najpierw przeczytajcie co to jest, a nie gadajcie wszedzie o RODO

wri

Ja pracuję w tej firmie już ponad 12 lat, są chwile gorsze i lepsze ale tak naprawdę ta firma to jedna z lepszych na Sądecczyźnie czy to w w warunkach pracy czy w płacy . Nikt nie wspomina o tym że dostajemy comiesięczną premię która średnio wynosi ponad 1200 zł , nikt nie pisze o pieniądzach które dostajemy na święta dwa razy do roku, nikt nie napisał o rocznej dodatkowej premii przed wakacjami. Jeżeli jest dużo innych lepszych firm to po prostu trzeba sobie firmę zmienić i tyle a nie pisać tutaj głupot. Co do sobót i nadgodzin to normalne ze jeżeli jest praca to trzeba ja wykonać na czas. Ja nigdy nie miałem zabranej premii z tego tytułu ze nie byłem w sobotę. Warunki pracy są dobre i naprawdę nie ma na co narzekać.

Myślcie to nie boli

Pokazuje się jak zawsze firmę Wiśniowski w samych superlatywach bo to przecież spółka akcyjna i ma akcjonariuszy , a więc za dużo prawdy wpłynęłoby niekorzystnie na wizerunek firmy i kurs akcji mógłby spaść . A tak naprawdę budowa nowych hali będzie pełnić rolę magazynu dla odbiorców , którzy już nie odbierają wyprodukowanego towaru po dwa trzy tygodnie. Najnowsza polityka firmy to zakup robotów . Do przenoszenia siatki już jest a ma być jeszcze do spawania co pociągnie redukcję zatrudnienia na spawalni o czym pracownicy jeszcze nie wiedzą. Pracownicy są zmuszani do 9 godzinnej pracy pomimo tego że w firmie są dwie zmiany i jeszcze maja przychodzić w soboty. Jest to praca powyżej ludzkich możliwości ponad siłę - powód ludzie boją się bo premia jest uznaniowa i stanowi prawie 50 % wynagrodzenia. Ludzie nie wiedzą co ich czeka a mianowicie pracować trzeba będzie w nadgodzinach i zapełniać nowe hale firmy Wiśniowski bo tak chce klient , natomiast za pracę za nadgodziny firma nie będzie płacić tylko oddawać kiedy będzie po sezonie !!! Dobre jak umowy są zawsze do końca roku bo kończy się sezon i nie ma pracy dla 30 % załogi, i tak jest co roku . W 20017 roku przerzucono pracowników do budowy hal i w tym roku będzie tak samo , a jak komu nie pasuje to do zwolnienia dlatego pracownicy ulegają mobbingowi godząc się na 9 godzin pracy i pracę w soboty ,nie mając gwarancji że znów godnie im zapłacą. Ludzie nie bójcie się i otwórzcie oczy zanim będzie za późno bo i tak was zwolnią. Lepiej znać gorzką prawdę niż słodkie kłamstwo.

Prosta sprawa
@Myślcie to nie boli 07.10.2018 20:03

Zastanawia mnie do kogo to piszesz? Większość załogi tego (usunięte przez administratora) stanowi okoliczna nowosądecka wiocha który nigdy zgiętego karku nie podniesie. Taka już mentalność tych ludzi.

Niko
@Myślcie to nie boli 07.10.2018 20:03

Tak jak już ktoś wcześniej napisał takie teksty nie docierają do nowosądeckich pańszczyźnianych chamów małorolnych.

ślusarz
@Myślcie to nie boli 07.10.2018 20:03

Jakieś pół roku temu dostałem skierowanie z urzędu pracy do tej firmy, stawkę jaką mi zaproponowano za godzinę pracy to 13zł brutto. To jest normalnie szczyt kur@#$#skiej bezczelności. Powiedziałem urzędasowi z biura pracy że jeżeli jeszcze raz dostanę taką ofertę, następnym razem skieruję sprawę do sądu pracy przeciwko niemu za wysyłanie mnie do firmy która płaci poniżej ustawowej minimalnej stawki godzinowej.

Adam
@Myślcie to nie boli 07.10.2018 20:03

Nic dodać nic ująć, zatrudniają ludzi na sezon na parę miesięcy a potem zwalniają. Ale z tego co wiem to takich naiwnych na całe szczęście jest już coraz mniej i ta firma ma ogromne problemy nawet w sezonie znaleźć pracowników.

Premia uznaniowa

Mój kuzyn który tam robił w tej firmie na ocynkowni miał do wypłaty 1780 zł netto. Nie wierzyłem dopóki nie zobaczyłem na własne oczy pasków z wypłaty.

Pracownik

Pracuję już 19 miesięcy w tej firmie i jeszcze nie dostałem pełnej premi

cel
@Pracownik 12.10.2018 19:31

i tak dalej

I po sezonie
@Pracownik 12.10.2018 19:31

Niedługo nie dostaniesz żadnej premii.....

anonim

(usunięte przez administratora)

kaj

nie warto tam aplikować !!!!

Pracuś

Jedna konkretna odważna prawdziwa opinia.

Xyz

Ktoś wie co z tym nowym działem który miał się składać z prawie samych kobiet?:)

Pysiek

Witam chciałbym się dowiedzieć jak jest z pracą na spawalni?

anonymous
@Pysiek 02.10.2018 23:48

Elegancko

anonymous
@Pysiek 02.10.2018 23:48

masakra

Spawacz mag

Zarobki 4700 netto bo nienapisałem wcześniej

Spa
@Spawacz mag 21.09.2018 22:24

Jak wszystkie soboty będziesz robił i nad godziny po 10 to tyle może dostaniesz

666

Ty gnoju w srebrnej astrze nie umiesz jezdzic a i w robocie jestes nieudacznik

Doktor

Na wydziale K 002 u wyższych ranga osób panuje"%%% grypa%%%" już trzeci poniedzialek z kolei ciekawe czy znów potrwa do środy??? No ale urodziny trzeba godnie świętować

Xxx
@Doktor 01.10.2018 08:54

A zjesz mojego całego jak wrócę ?

cnc

jestem operatoremm cnc i chcialem zmienic prace, ale po przeczytaniu sie zastanawiam... mozecie mi powiedziec ile placa i czy da sie wytrzymac?

Sławek
@cnc 27.09.2018 15:52

..chłopie jak masz powyżej 3 tysięcy netto tam gdzie teraz pracujesz, to lepiej daj sobie spokój ze zmianą pracy, nie zarobisz więcej niż 2500 netto

Zostaw opinię o Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A. - Wielogłowy

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.