Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.

Adres: 153, 33-311 Wielogłowy

NIP: 7343513091 KRS: 0000431405

Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.
2 518 738 5 1

Opinie o Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Sezon a na wypłacie 2700 po 3 latach pracy w firmie to jest śmieszne

Pomocna?
Tak13Nie2
Majster
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 11.07.2019 05:51

Ale pewnie Byłeś na chorobowym z tydzień lub dwa to wtedy Się zgodzę że 2700 a jeśli cały miesiąc przerobiony to wziął Pan co najmniej 2 x tyle.

Pomocna?
Tak2Nie16
Ja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Majster 11.07.2019 13:16

He he co najmniej 2 razy tyle człowieku lecz się

Pomocna?
Tak8Nie5
Mintaj
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ja 11.07.2019 16:46

Majster dobrze gada . Ty Się lecz bo już Ci nos urósł długi od kłamstw , wszyscy dobrze wiedzą że pensje u Wiśni bardzo ładne w innych zakładach to biorą za 3 miesiące co u Wiśni w miesiąc.

Pomocna?
Tak3Nie11
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Majster 11.07.2019 13:16

Nie miałem ani jednego dnia L4

Pomocna?
Tak1Nie1
Pracuś
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Majster ma rację 2700 x 2 bo właśnie tyle mają za nic nie robienie tylko gonienie ludzi do pracy zresztą nie przez przypadek jeden z nich ma ksywe (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie2
He
 Opinia

Ten ma dobrze co chodzi ma l4 zauwazylem

Pomocna?
Tak3Nie2
Ślusarz
 Opinia

Byłem jakieś 2 miesiące temu na rozmowie kwalifikacyjnej do tej firmy, ale jak usłyszałem jaką pensję mógłbym zarobić to dałem sobie spokój i nie zgłosiłem się w wyznaczonym dniu do pracy. Kilka razy dzwonili ale nie odbierałem. Znalazłem bez problemu pracę gdzie indziej, wprawdzie w mniejszej firmie ale bliżej domu a pieniądze nawet trochę większe. Koszt samego dojazdu samochodem to minimum 500-600zł miesięcznie teraz dla mnie gdybym miał podjąć pracę w Wielogłowych . Po odliczeniu kosztów dojazdu zostaje praktycznie najniższa krajowa. Szkoda zdrowia i czasu.

Pomocna?
Tak15Nie
długoletni pr. prawie emeryt
 Opinia

Ludzie nie zatrudniajcie się tutaj bo po pierwsze nie zarobicie dobrych pieniędzy a po drugie w grudniu pod koniec roku po prostu was bez skrupułów wywalą na bruk! Taka barbarzyńska polityka wobec nowych pracowników tutaj jest prowadzona od lat. Piszę o tym bo widziałem dramat wielu osób które harowały uczciwie przez sezon a potem zostały z niczym po skończeniu umowy. Szkoda nerwów i straconego czasu.

Pomocna?
Tak63Nie7
rambo
 Opinia
@długoletni pr. prawie emeryt 17.04.2019 03:35

pracowałem tam (usunięte przez administratora) 0o 6 lat mam swoja firme nie bójcie sie zakładac swoich firm inne zycie i mozliwosci

Pomocna?
Tak25Nie2
To fakt
 Opinia
@długoletni pr. prawie emeryt 17.04.2019 03:35

Lepiej wyjechać zs pracą na te kilka miesięcy za granicę niż tracić czas i wziąć do wypłaty 1800zł. Masz racje to totalna głupota i strata czasu.

Pomocna?
Tak21Nie4
Majster
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@To fakt 16.05.2019 03:05

Nie kłam że wziąłeś 1800 chyba że Byłeś na chorobowym a taki zwykły pracownik to zarabia ok 3000 zł więc nie siej propagandy a jak Ci nie pasuje praca to weź kredyt albo wyjedź. U Wiśni jedne z najlepszych zarobków w NS

Pomocna?
Tak10Nie42
To fakt
 Opinia
@Majster 17.05.2019 17:57

Taaaak jasne zwykły pracownik na produkcji weźmie 3000 netto, chyba że robi drugie półetatu z nadgodzinami w sezonie. 3 tysiące brutto to się zgodzę, wychodzi jakieś 2200 netto. To ty klakierze nie siej propagandy, bo ta firma udaje potentata co jest wierutną bzdurą tak samo jak mitem jest że wyzyskiwacz z Wielogłów najlepiej w nowosądeckim płaci! Totalna bzdura! Nie dajcie się nabrać.

Pomocna?
Tak41Nie5
Majster
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@To fakt 17.05.2019 20:53

To Ty nie kłam , tak jak pisałem albo Był na chorobowym albo niezły leser a normalnie to bierze Się ok 3000 zł i jest pełny socjal , premia comiesięczna ,premia roczna i kasa na Święta. W innych zakładach czegoś takiego niema tylko u Wiśniowskiego ,wiem bo Tam pracuję już blisko 15 lat i tak jest zawsze . Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak5Nie42
Jurek
 Opinia
@Majster 17.05.2019 17:57

Nie słuchajcie tych bzdur ludzie! Realna płaca w firmie na produkcji to 2000-2400netto! Żeby zarobić ponad 3000 to trzeba robić co najmniej drugie tyle nadgodzin! Poza tym warto przeczytać co ten nieświadomie napisał. Większość chorobowych w firmie to są wypadki związane z produkcją. Tak właśnie traktuje się w firmie pracowników którzy doznali uszczerbku na zdrowiu. Po prostu zabiera im się cała premię i zostaje najniższa krajowa.

Pomocna?
Tak40Nie5
Mintaj
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jurek 19.05.2019 21:23

Bzdury piszesz o tych 2000 czy nawet 2400 ,jest ok 3000 zł i Majster ma rację i pisze prawdę Jurku

Pomocna?
Tak4Nie28
aaaaa
 Opinia
@Majster 18.05.2019 18:45

Hahahah nie moge, 15lat pracuje i 3k na wyplate, jeszcze wychwala jaki to dobra firma bo mu rzuci 300zl premi na swieta hahah. I nie gadaj glupot ze najlepiej placa w tym rejonie bo sa firmy co dadza zarobic tylko trzeba poszukac i cos umiec a nie tylko przyniesc wyniesc pozamiataj..

Pomocna?
Tak28Nie2
Real
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Majster 18.05.2019 18:45

Po 15 latach pracy masz te 3 tysiące złotych na rękę! Weź się zastanów człowieku co piszesz. Prawda jest taka że szukają nowych jeleni za 2 tysiące złotych netto w sezonie i to jest max co może nowy pracownik zarobić. Takie są realia. Tyle że jeleni którzy godzą się harować za taką nędze coraz mniej na rynku. Dlatego nie piszczcie głupot o tych 3 tysiącach. Jak masz tyle po 15 latach pracy to jest to po prostu dzisiaj nędzna wypłata a nie dobre pieniądze!

Pomocna?
Tak33Nie3
Mintaj
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Real 21.05.2019 01:17

Nie narzekam a Wiedz że Mam kolegów co Mają większy staż lat pracy odemnie w innych firmach a Biorą niewiele ponad 2000 zł więc u Wiśni nie jest źle. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie26
Mintaj
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@aaaaa 20.05.2019 20:54

Ja też nie narzekam wiadomo że chciałoby Się zarabiać i ze 5 tyś ale te 3 tyś to nie jest źle a i wiele osób z większym stażem odemnie zarabia w innych zakładach niewiele ponad 2 tyś .

Pomocna?
Tak4Nie25
Powrót Judasza
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Majster 17.05.2019 17:57

Co Ty gadasz, Ciekawe gdzie takie zarobki ?? Przyjdź na Magazyn Wyrobów Gotowych to przekonasz się jak łatwo jest wyciagnąć ok 3000 zł, nie ma takiej opcji bo albo robisz po 8 godz i masz około 1900 - 2200 albo tyrasz jak wół minimum 35 - 40 nadgodzin wtedy może dostaniesz kwotę o której piszesz

Pomocna?
Tak31Nie1
Węgorz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Powrót Judasza 23.05.2019 11:21

Weź nawet nie bluźnij z tymi zarobkami , jak normalnie pracujesz a nie chodzisz po kątach jak cień by tylko dniówka zleciała to spokojnie wyciągniesz nawet ponad 3000 k na rękę i raczej Jesteś z tych co "czy Się stoi czy Się leży to tysiączek Się należy" nie pasuje Ci to Się zwolnij Nikt na siłę Cię nie trzyma

Pomocna?
Tak3Nie26
Jurek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Węgorz 24.05.2019 10:31

Ile razy zmienisz jeszcze podpis żeby napisać te swoje chore brednie o dobrych zarobkach, a z tymi zwolnieniami i takimi radami to bym bardzo uważał teraz. Bo za chwilę weźmiesz te swoje 3 tysiące po 15 latach pracy, tylko będziesz zap.....ał za czterech pracowników a nie pił kawę po kątach i pisał brednie o ciężkiej pracy.

Pomocna?
Tak22Nie2
Węgorz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jurek 25.05.2019 03:03

(usunięte przez administratora) to Ty nie kłam o zarobkach bo i tak Ci nikt nie wierzy że zarabia się nie całe 2000 zł ,wszyscy wiedzą że 3000 na reke to się zarabia tylko trzeba chcieć a nie jak zapewne Ty kawa ze 3 x papieros co 15 minut i chodzenie od ściany do sciany i tak zleci dnióweczka . U Mnie to Byś nawet dnia nie przepracował jak takiś leser lewe ręce i nie pasuje to złóż wypowiedzenie i już jest wiele pracy w Polsce i po czasie zrozumiesz że u Wiśni było najlepiej

Pomocna?
Tak2Nie25
Jurek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Węgorz 25.05.2019 10:36

Mówiłem synku uważaj z tymi radami o zwolnieniu, bo już teraz(usunięte przez administratora)po rozmowach kwalifikacyjnych jak ludzie słyszą ile tak naprawdę mają zarabiać w firmie idą w jasną cholerę. Trzęsiecie porami bo nikt konkretny nie chce za te pieniądze przyjść teraz do pracy. Oby tak dalej.

Pomocna?
Tak27Nie1
Węgorz
 Opinia
@Jurek 26.05.2019 20:29

(usunięte przez administratora) nie jest już Dyrektorem ,przeszła na emeryturę . I nikt nie trzęsie porami jak piszesz i nie ośmieszaj Się . Ściemniasz na forum jak zapewnie w pracy też ściema a potem żale że ok. 2000 zł . Pracuj należycie to i pensja będzie należyta.

Pomocna?
TakNie25
Kris
 Opinia
@Węgorz 27.05.2019 17:27

To bez wątpienia pisze jakiś klakier biurowy. Leser który radzi komuś żeby ciężko pracował a sam opi......ala się w firmie, takich jest pełno. Ciekawe kto wam przyjdzie teraz pracować za 1900-2000zł netto bo tyle się w firmie płaci nowym pracownikom na sezon. I przestań już walić tą ściemę o dobrych zarobkach.

Pomocna?
Tak30Nie1
Gorąca Kasia
 Opinia
@Kris 28.05.2019 02:12

Zarobki Krzysiu u Wiśni są najlepsze w Sączu i te Wasze śmieszne zarobki rzędu 1900-2000 co piszecie na forum to i tak Wam nikt nie wierzy , bo są o wiele większe a jak Ci źle to nikt Cię nie trzyma na siłę . A i tak po czasie zrozumiesz że u Wiśni były warunki i zarobki najlepsze. Miłego dnia . Całuję.

Pomocna?
Tak1Nie26
aaaaa
 Opinia
@Gorąca Kasia 28.05.2019 11:07

Najlepsze? Dziecko drogie przepracowalas w kazdej firmie i rozumiem ze wiesz ile zarabiaja inni? Po czasie nie zrozumialem ze to byly najlepsze warunki i zarobki ale zrozumialem ze nie warto minuty pracowac. Rowniez zycze milego dnia i caluje.

Pomocna?
Tak22Nie1
Zzz
 Opinia
@aaaaa 28.05.2019 16:31

A podszywanie się pod kobietę, żeby zabłysnąć jest żałosne ????

Pomocna?
Tak21Nie2
Sum(a) sumarum
 Opinia
@aaaaa 28.05.2019 16:31

Same grube ryby na tym forum;-) Fakt. Ostatnio padało i przypłynęło trochę szlamu. Ryby mogą mieć problem z orientacją :-) Zawsze można obrać inny nurt i zmienić rzekę.

Pomocna?
Tak3Nie9
Majster
 Opinia
@Powrót Judasza 23.05.2019 11:21

Ile dostaliście premii rocznej w tym roku ? Podobno bardzo ładne pieniążki?

Pomocna?
Tak1Nie18
Mariusz
 Opinia
@Majster 29.05.2019 14:01

A ile wcześniej przez 12 miesięcy uwalili ludziom z produkcji z ich premii i wypłat? Jakby to policzyć to wyjdzie że każdy dostał śmieszne grosze a nie roczną premie, to zwykła ściema dla naiwnych! Gdyby zarobki były dobre to nie potrzeba byłoby wypłacać żadnych rocznych premii!

Pomocna?
Tak19Nie2
Pracownik
 Opinia
@Majster 17.05.2019 17:57

Dla kablarzy i donosicieli

Pomocna?
Tak14Nie
pracownik
 Opinia
@Majster 18.05.2019 18:45

a czy ktoś wie kiedy będzie premia roczna? :-)

Pomocna?
Tak4Nie
Mietek
 Opinia
@pracownik 30.05.2019 09:22

Premia roczna przełożona. Rok temu była 1czerwca, teraz miała być 3czerwca ale zablokowano ją... Podobno ma być w lipcu ale chodzą słuchy że może być i w sierpniu z okazji jubileuszu firmy (zresztą starzy pracownicy wiedzą że roczna z roku na rok się opóźnia) A że jubileusze są co 5lat to możemy się z rocznymi pożegnać, tak jak pożegnaliśmy się z premią półroczną kiedyś :)

Pomocna?
Tak14Nie2
Majster
 Opinia
@Mietek 30.05.2019 22:44

Nie kłam że w lipcu albo w sierpniu ,będzie w czerwcu i nie mów że się pożegnamy z premiami rocznymi

Pomocna?
Tak8Nie4
Agusia
 Opinia
@Mietek 30.05.2019 22:44

Dlaczego podobno przełożyli premię roczną? Nie Mogli by dać w czerwcu? Kasa potrzebna przecież

Pomocna?
Tak5Nie
Grzegorz KNS
 Opinia
@Agusia 04.06.2019 12:54

Dajcie już wreszcie premię roczną ,przecież jest przyznana więc po co takie cyrki i przedłużacie , ludzie potrzebują pieniędzy.

Pomocna?
Tak7Nie1
Mietek
 Opinia
@Grzegorz KNS 04.06.2019 15:05

Będzie w sierpniu jak już wspominałem :) na jubileusz :) ale Pan majster nadal niech uważa że będzie w czerwcu :)

Pomocna?
Tak2Nie4
Pani z Biura
 Opinia
@Mietek 04.06.2019 19:31

A skąd Mietku to wiesz? Bo Ja z pewnego zródła z wyższych sfer Wiem że będzie lada dzień premia roczna .

Pomocna?
Tak1Nie3
Mietek
 Opinia
@Pani z Biura 05.06.2019 09:33

A chce Pani się o przysłowiową flaszkę czystej założyć? Proszę tylko dać znać gdzie mam się w sierpniu po odbiór zgłosić :) Czasami zwykły pracownik wie lepiej bo myśli i widzi co się dzieje na przestrzeni lat :)

Pomocna?
Tak5Nie1
Grzegorz KNS
 Opinia
@Mietek 05.06.2019 10:28

To co tak w ciula walą Mietku ? Co Im przeszkadza dać teraz w czerwcu jak miała być pierwotnie? Chyba faktycznie tak będzie że z roku na rok coraz później a później wcale.

Pomocna?
Tak4Nie
Genek
 Opinia
@Grzegorz KNS 05.06.2019 17:20

Podobno będą dawać jeszcze przed 10 czerwca premię lub zaraz po 10 ,jakby dali w sierpniu to straszne świństwo By zrobili .

Pomocna?
Tak1Nie2
Mietek
 Opinia
@Grzegorz KNS 05.06.2019 17:20

Jeśli się potwierdzą informacje to premia będzie w sierpniu jak już wspominałem na "jubileusz", w końcu nie wypada nie dać nic pracownikom na taką uroczystość, wielki bankiet dla biura, przedstawicieli i kontrahentów napewno będzie :) a zwykłe szaraki dostaną premie roczną z okazji jubileuszu, pewnie jeszcze będzie wspomniane że coś dorzucili za 30lecie. Druga sprawa to podobno dużo pracowników zatrudnionych na określony czas ma umowy do końca czerwca (co mnie dziwi bo zawsze były do końca roku żeby pozbyć się nadmiaru ludzi na martwy zimowy sezon). Więc jeśli ktoś się rozmysli i będzie chciał uciec przed sezonowy kolchozem to premi nie dostanie. A osobom wahajacym się czy podpisać kolejna umowę da to do zastanowienia, bo wkoncu szkoda premi rocznej co będzie lipiec/SIERPIEŃ.

Pomocna?
Tak3Nie
Dawny pracownik????
 Opinia
@długoletni pr. prawie emeryt 17.04.2019 03:35

To są chamy zjadacze kóz i podpierniczacze jeden drugiemu by obciagna żeby 50 zł premii dostał więcej żenada

Pomocna?
Tak4Nie1
Grzegorz KNS
 Opinia
@Mietek 05.06.2019 20:35

Jeśli to prawda to skurwxxx wielkie zrobią. Zanic zwykłych pracowników mają i niech dadzą premię na święta Bożenorodzeniowe albo niech se w ( , ) wsadzą . Jakby Byli wporządku to By już dali a nie przeciągają do sierpnia.

Pomocna?
Tak2Nie1
Rmf
 Opinia
@Majster 18.05.2019 18:45

Majster jesteś zwykłym pupowłazem, boisz się o swoją pupę i tak piszesz. Szkoda ci stracić stanowiska na którym dzemiesz przed komputerem i bierzesz 5000 za to że gnębisz ludzi

Pomocna?
Tak10Nie
Grzegorz KNS
 Opinia
@Mietek 05.06.2019 20:35

Niech sobie wezmą i udławią się tą Naszą premią , już dawno przyznana jest a nie dają , miała być w czerwcu a dadzą jeśli wogóle w sierpniu na jubilatkę że jaka to firma wspaniała daje kase na jubilatkę a dadzą gówxo . Masakra co za firma

Pomocna?
Tak4Nie
Mietek
 Opinia
@Pani z Biura 05.06.2019 09:33

Lada dzień minął a premi nie ma :(

Pomocna?
Tak2Nie2
Jacek
 Opinia
@Pani z Biura 05.06.2019 09:33

Twoje wyższe sfery z rynku maślanego jak widzisz mają Cię głęboko w pupie

Pomocna?
TakNie2
Węgorz
 Opinia
@Mietek 17.06.2019 20:48

Widzisz Mietku dali premię 01.07 i to bardzo ładne pieniążki

Pomocna?
Tak2Nie2
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie2
Rmf
 Opinia

W tej firmie zarabiają tylko przy...... Majstrow i kierownika!!!! Spokojnie biorą trójkę aaaaa i liderzy co nie ukończyli nawet zawodowi. A premię roczną nie wyplacili a to są nasze pieniądze skrupulatnie zabieranie miesiąc w miesiąc.

Pomocna?
Tak16Nie1
Kropka
 Opinia
@Rmf 07.06.2019 07:44

Pewnie że nie wypłacą teraz rocznej, przecież są problemy z rekrutacją szaraków na sezon, a opóźnienie trzynastki zniechęci część pracowników do urlopu w wakacyjnym okresie.

Pomocna?
Tak8Nie2
Esmeralda
 Opinia
@Rmf 07.06.2019 07:44

Nie Jestem kierownikiem ani majstrem tylko zwykłym pracownikiem produkcyjnym i wziąłem grubo ponad 3000 pln ,wiec nie gadajcie głupot o rzekomych 2000 czy mniej . To jest nieprawda.

Pomocna?
Tak3Nie6
Bodzio
 Opinia
@Esmeralda 13.06.2019 18:36

Proszę o info na którym dziale była taka wysoka premia to się przeniosę tam :) ja w życiu takiej nie dostałem a robię już trochę w tej firmie...

Pomocna?
Tak4Nie1
Oko
 Opinia
@Esmeralda 13.06.2019 18:36

To jest ten sam troll klakier z biura który na dole podpisuje się majster, mintaj, albo udaje kobiety. Pracuje w firmie 15 lat i ciągle bierze 3000 zł.

Pomocna?
TakNie1
Mintaj
 Opinia
@Oko 16.06.2019 22:22

Nie przyszli do pracy bo zobaczyli "oko" i z takim frajerxx pracować nie Będą i tu Masz "oko " odpowiedź

Pomocna?
Tak1Nie
Oko
 Opinia
@Mintaj 17.06.2019 18:24

Pomyliło ci się skończony pajacu i napisałeś to z wściekłości pod niewłaściwą wypowiedzią he he. A nie przyszli do roboty z prostego powodu, głodowe pensje.

Pomocna?
TakNie1
Oko
 Opinia

U mnie na dziale miało przyjść do roboty 3 nowych gości ale żaden nie zjawił się w robocie he he. Ciekawe dlaczego? Nie trudno się domyślić......

Pomocna?
Tak6Nie1
Anty aw
 Opinia

Witam wszystkich... Kilka słów oddemnie. Po tej wypłacie już w 100% się uświadomiłem ze ta firma to totalne dno, zarabiaja tylko pupilki i znajomi z rodziny, majstrowie dzielą premia jak chca i jak im pasuje. Sezon w pełni roboty mega dużo a wypłaty z miesiąc na miesiąc coraz mniejsze. Nie polecam nikomu pracy w tej fałszywej firmie a jezeli czytasz to i chcesz złożyć podanie do tej firmy zastanów sie milion razy i mniej plan B... Totalna porażka i robienie z ludzi głupców. Na szczęście już nie długo mi zostało i żegnam sie z ta firma raz na zawsze!!! I apel do ludzi nie dajcie sie robić dalej w ch... Pozdrawiam

Pomocna?
Tak22Nie1
abc
 Opinia
@Anty aw 11.06.2019 13:28

a jeśli można wiedzieć to ile wziąłeś na wypłatę razem z premią ?? bo zastanawiam się nad tą firmą, i pracujesz w trybie jedno zmianowym czy dwu zmianowym ? Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie3
Realnie
 Opinia
@abc 11.06.2019 19:57

Weźmiesz do wypłaty max 2000 netto, bo tyle najwyżej płacą nowym naiwniakom zatrudnionym na sezon. A pot będzie ci się lał z ty...łka za przeproszeniem za taką nędzną kasę. Pewnie kolega który napisał rozżalony wyżej wziął w okolicach takich pieniążków a możliwe że nawet trochę mniej. Głodowa pensja za naprawdę ciężką pracę.

Pomocna?
Tak7Nie2
Rys
 Opinia
@Realnie 11.06.2019 23:25

Dokładnie wyplaty weźmiesz okolie 2tys moze ponad zalezy na jaki dział trafisz ale robota tutaj i atmosfera Cie będzie denerwować... Ja 4lata temu wziąłem 1 wypłatę 1650zl mam nawet kwitek do dziś. Nie licz na cuda.

Pomocna?
Tak5Nie1
Bodzio
 Opinia
@abc 11.06.2019 19:57

Większość działów robi na 2zmiany, niewiele jest 1zmianowych. Wypłaty są różne w zależności od działów i układów. Ale na wszystkich jest jedną zasada, brak albo groszowa premia przez pierwsze 3miesiace. Więc zarobisz najniższa. Następne 3miesiace będzie Ci delikatnie wzrastać ale na pełną premie też nie licz ani na kokosy. Następnie skończy Ci się umowa bo będziesz miał napewno do grudnia i albo Ci nie przedłuża , albo wyślą na budowę. No i odnośnie kasy to będą premie spadać bo sezon zimowy. Więc w tym roku nie licz że się oblowisz u Wiśniewskiego. Pzdr

Pomocna?
Tak10Nie1
Esmeralda
 Opinia
@abc 11.06.2019 19:57

Napewno wziął koleś samej premii ok 2000 zł bo w tym miesiącu premie bardzo duże

Pomocna?
Tak1Nie5
hmmmmm
 Opinia

Witam mógłby mi ktoś napisać czego można się spodziewać na stanowisku technologa ?????

Pomocna?
TakNie
Realnie
 Opinia
@hmmmmm 04.06.2019 10:28

Ciężkiej pracy i niskich zarobków.

Pomocna?
TakNie1
Sołtys
 Opinia

Na jakie zarobki może liczyć technolog w firmie wiśniowski ????

Pomocna?
TakNie3
Realnie
 Opinia
@Sołtys 30.05.2019 07:24

Na takie jakie sam wynegocjujesz podpisując umowę o pracę he he. Ludzie jak zadajecie takie pytania na forum w necie to nie macie co liczyć na dobrą kasę w firmie i tyle.

Pomocna?
Tak1Nie1
John
 Opinia

Jak to jest że na wydziale k002 premia miesięczna to 1500 pln A na k006 1850? Ciekaw jestem ile mieli u gajowego... może się ktoś odezwie . Bo na k002 TEGO strasznie żydzi. Wiecznie pożycza pieniądze na premię, tylko ja się pytam od kogo? Ponoć premia jest od zejścia na magazyn .... ciekawe, bo na hali nie ma nawet gdzie palca wcisnąć . Sprawiedliwość...

Pomocna?
Tak8Nie1
Robert
 Opinia

Tak ludzie w sieci narzekacie w komentarzach. Ale co macie w głowach jak podpisujecie umowy o pracę w firmie? Za przeproszeniem pi....dę na oczach, nie ma tam stawki godzinowej, ile do wypłaty i ile trwa umowa? Teraz już dali tym totalnym frajerom z produkcji umowy do końca czerwca żeby w razie czego nie wypłacać im premii. Tak jak ktoś wcześniej napisał na forum tylko skończony (usunięte przez administratora) godzi się dzisiaj na takie warunki.

Pomocna?
Tak3Nie1
Zainteresowany
 Opinia

Jak wyglada praca na produkcji? Jaki dział najlepiej? Gdzie składać CV? Bezpośredni w kadrach, czy przez ich stronę? Jeszcze jedno czy jest możliwość, aby firma zadeklarowała się że przyjmie pracownika gdy ten odbędzie szkolenie na spawacza z Urzędu pracy?

Pomocna?
TakNie3
Beti
 Opinia

Tak sobie czytam te opinie... Mam 15 letni staż pracy.. W tym okresie pracowałam w dwóch firmach Sądecki h.. Każdy ma prawo wyboru.. W każdej firmie są plusy i minusy.. Zastanawiam się... Jeśli tak Wam Państwo tam źle.. Czemu tam nadal pracujecie? Przecież jest tyle firm w Sączu... Po co (usunięte przez administratora)Po pracodawcy? Nie prościej poszukać innego?

Pomocna?
Tak18Nie1
Pracuś
 Opinia
@Beti 30.01.2019 20:12

W firmie jeżeli byłoby wszystko w porządku to w tamtym roku nie byłoby żadnych problemów ze znalezieniem odpowiednich zmotywowanych pracowników a było tak że ludzie nie przychodzili do pracy na działy nawet po rozmowach kwalifikacyjnych jak usłyszeli za jakie pieniądze trzeba harować. Wiadomo już że ludzie nie chcą pracować za przysłowiową "miskę ryżu" na produkcji i dziadowskie pieniądze na śmieciowych krótkoterminowych umowach sezonowych. Ten rok zapowiada się pod tym względem jeszcze gorzej.

Pomocna?
Tak33Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jack Strong
 Opinia
@Pracuś 03.02.2019 18:07

Pracował będziesz za tyle ile ci zaproponują firmy w okolicy. Praca jest usługą i tak jak towar podlega wycenie na podstawie popytu i podaży. Jak masz zawodówkę , dwie ręce i niewiele chęci to twoje wynagrodzenie to płaca minimalna. Niezależnie od tego gdzie i kiedy będziesz pracował, ponieważ ludzi którzy niewiele z siebie dają jest najwięcej na rynku , więc nie ma problemu z ich pozyskaniem. Jak chcesz więcej zarabiać to się kształć, zapisuj na kursy, zdobywaj certyfikaty, ucz się języków, zmieniaj miejsce zamieszkania. To takie oczywiste , ale jak widać nie dla wszystkich.

Pomocna?
Tak5Nie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nihil Novi
 Opinia
@Jack Strong 20.03.2019 12:27

Najwięcej to jest takich pseudo magistrów jak ty po uczelniach weekendowych którzy dzisiaj w firmie (usunięte przez administratora)się w biurach i robią dobre wrażenie udając że pracują, w sumie za niewiele więcej niż najniższa krajowa. A teraz jak zabierasz głos to zapytaj w dziale personalnym w firmie jakie są problemy z rekrutacją osób na działy produkcyjne, fama się rozniosła że uczciwie za ciężką pracę (usunięte przez administratora) I przestań synek wypisywać te neoliberalne bzdury, bo nie masz pojęcia o tym.

Pomocna?
Tak11Nie3
Niko
 Opinia
@Jack Strong 20.03.2019 12:27

Będziesz klakierze miał podaż jak nie znajdziecie ludzi na sezon do pracy. Już jest zamieszanie.

Pomocna?
Tak9Nie2
Po co Ci szkoła?
 Opinia
@Jack Strong 20.03.2019 12:27

Haha ta gadka o kształceniu się się jest zabawna biorąc pod uwagę ilu na produkcji robi "Panów" magistrów, inżynierów. Ja jestem po szkole zawodowej pracuje w firmie 10lat i gdy dostaje szanownego inzynierka do nauki obslugi maszyny to szlag mnie trafia bo 9/10 nie potrafi nawet zwykłego klucza oczkowego używać tak więc idźcie w uj z tymi pseudo magistrami

Pomocna?
Tak5Nie
Pracownik
 Opinia

Magazyn zszedl na psy. Nie dość że kierownik lelumpolelum to ciecia wziol na brygadziste

Pomocna?
Tak13Nie2
Przymysław.K
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Chciałem zobaczyć jak to jest w firmie W. dałem wypowiedzenie z firmy Fakro i od grudnia do lutego pracowałem na okresie próbnym na nowym dziale K103. Na początku jak to na nowym dziale produkcja nie idzie pełną parą, dałem się przekonać że dział ruszy. Niestety wizja pani (usunięte przez administratora)) nie spełniła się. Bite 2 miesiące nie było nic do roboty, brygadziści zachęcali do pracy z miotłą lub przekładania części i robienia codziennych inwentaryzacji. Pod koniec lutego dowiedziałem się że połowa działu zostaje wysłana na budowę i trzeba czekać dwa miesiące na ponowny rozruch działu. Sam nie dostałem przedłużonej umowy i skończyłem swoją przygodę na tym dziale. Zmarnowałem 2 miesiące, złożyłem ponownie dokumenty, jako że zaczyna się sezon, liczyłem że dostanę się na inny dział, gdzie jest praca. Jak wielkie było moje zdziwienie gdy po rozmowie kwalifikacyjnej dostałem informację iż nie mogę być zatrudniony ponieważ pan (usunięte przez administratora) stwierdził że: "nie pracuję wydajnie" Proszę o definicję wydajności pracy, gdy dzień ,w dzień nie ma się niczego do pracy poza zamiataniem posadzki. Takie zachowanie to jawne(usunięte przez administratora) Pozdrawiam kolegów i koleżanki oraz (usunięte przez administratora) Przemysław

Pomocna?
Tak24Nie2
J-23
 Opinia
@Przymysław.K 11.04.2019 13:27

Dwa razy do tego samego bagna po prostu się nie wchodzi. Stara zasada.

Pomocna?
Tak11Nie
nowy
 Opinia
@Przymysław.K 11.04.2019 13:27

Powrót do FAKRO?

Pomocna?
Tak1Nie1
Ktos
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ile mieliscie teraz na Swieta Wielkanocne kasy ???

Pomocna?
Tak1Nie13
3
brygadzista
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ktos 09.05.2019 14:00

więcej xD

Pomocna?
Tak2Nie4
RM10
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam wszystkich, czy ktoś się orientuje jak wygląda praca na stanowisku: Specjalista ds. Eksportu ? Zarobki/atmosfera/rozwój zawodowy itd. Widzę że szukają i zastanawiam się czy złożyć aplikacje czy nie. Pozdrawiam :)

Pomocna?
TakNie10
Xyz
 Opinia

A mnie zaskakuje jeden fakt, bo mamy w Polsce równouprawnienie, Pan Wisniowski narzeka na pracownikow(a raczej jego podwładni) nie ma kto robić, ale kobiet nie przyjmie, broń Boże

Pomocna?
TakNie11
Joker
 Opinia
@Xyz 03.04.2019 10:23

Zastanow sie co TY wypisujesz! Juz tych bzdur nie mozna czytac. Wiekszosc stanowisk na produkcji jest taka ze wzgledu na specyfike pracy ze kobiety sie tam nie nadaja!

Pomocna?
Tak11Nie
Xyz
 Opinia
@Joker 04.04.2019 13:21

Twierdzisz ze kobiety nie mogą robić tego samego co mężczyźni? Jesteś ograniczony. Tyle w temacie

Pomocna?
Tak1Nie8
Jacek
 Opinia
@Xyz 05.04.2019 22:46

Spróbuj przesikac przez płot.

Pomocna?
Tak6Nie
Dymany
 Opinia

Nie polecam pracy (o ile tak mozna nazwać traktowanie Cię jak beduina) na magazynie wyrobów gotowych. Zarobisz 3500 zł w sezonie ale musisz zrobić minimum 60 - 70 nadgodzin, jak by nie patrzeć w miesiącu robisz 1,5 tyg roboczego więcej i to nic że w lecie idziesz do roboty jest ciemno konczysz też już jest ciemno, nie jesteś w stanie sobie co kolwiek załatwić a podobno "Praca czyni Cię wolnym" no ale przecież masz możliwość zarobienia dobrej wyplaty , nie przyjdziesz w Sobotę masz po premii idziesz na L4 za każdy dzień odejmuje 20% więc po tygodniu masz gołą wypłatę... Kierownik twierdzi że robi co może widocznie ma do gadania tyle co Żyd za okupacji a dyrektor ma nas głęboko w (usunięte przez administratora) Robota Ciężka nie raz trzeba wrzucić na auto towar który waży ponad 200kg własnoręcznie we dwóch BHP pracownika na tym dziale mają za nic... Ogólnej jeśli nie masz co robić w domu i lubisz (usunięte przez administratora) A przy tym być dymanym to ta robota jest idealna dla Ciebie

Pomocna?
Tak57Nie2
Joker
 Opinia
@Dymany 03.04.2019 00:37

To jest wlasnie specyfika tej nowosadeckiej dziury i regionu. Gdyby byly normalne szybkie polaczenia drogowe i kolejowe z wiekszymi osrodkami jak Krakow albo Slask gdzie mozna dojechac w godzine albo w poltorej maksymalnie to taki Wisniowski moglby tylko pomachac bezradnie lapkami bo nikt nie przyszedlby do roboty za najnizsza krajowa. Poza tym ludzi ze wsi gotowych pracowac za grosze jest za duzo w nowosadeckim grajdole.

Pomocna?
Tak23Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Uczciwy_pracownik
 Opinia

Nowy rok juz za nami, a stawki godzinowe takie same czyli beznadziejne. Co lepsze premia która w sezonie wynosiła 1600 teraz wynosi 1000 a pracownicy robia jeszce wiecej i szybciej po to by skonczyc plan i zeby piatek byl wolny. To jest jakiś skandal !!! Pozdrawiam z k006

Pomocna?
Tak79Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
K006
 Opinia
@Uczciwy_pracownik 31.01.2019 15:12

Skandalem jest to ze kierownikiem został człowiek bez doświadczenia bez kultury i nie znający się na niczym .

Pomocna?
Tak100Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zenek
 Opinia
@K006 03.02.2019 10:54

A co lepiej wam było za bociana ??? Żenada.. A kierownik w porównaniu z tamtym. To niebo A ziemia !

Pomocna?
Tak4Nie38
K6
 Opinia
@K006 03.02.2019 10:54

Człowieku czego Ty się czepiasz ? I jaki brak kultury? To co on ma w jedyn palcu to w tobie całym nie ma .

Pomocna?
Tak6Nie38

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ten
 Opinia
@K006 03.02.2019 10:54

Jak tak dalej będzie to nie będzie ludzi do pracy na sezon . Już jest straszne zamieszanie .

Pomocna?
Tak29Nie
Ja
 Opinia
@Uczciwy_pracownik 31.01.2019 15:12

A ja widziałem na jednym z kwitku z k 006 premie 1400 więc proszę nie kłamac

Pomocna?
Tak5Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kolo
 Opinia
@Ja 29.03.2019 16:12

To taką premie musiał mieć KAWALER bo on jest działowym wazeliniarzem.

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jurek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kolo 29.03.2019 17:42

Coś że jesz za trzech to jescze niszczysz atmosferę!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xyz
 Opinia

Tak mowili ze zacznie się sezon na prace u Pana Wisniowskiego, ale on chyba gardzi pracą kobiet ????????‍♀️

Pomocna?
TakNie7

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonimowy
 Opinia

Witam.Powie ktoś jak wyglada praca na stanowisku drzwi przeciwpożarowych?

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tak
 Opinia
@Anonimowy 28.03.2019 15:24

Za najniższą krajową do grudnia a potem na zimę na bezrobocie do domu.....

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nostalgia
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Hmmmm... A pamiętacie jak to było dawniej bułki z kotletem na nadgodziny dyrektor kłaniał się pracownikowi a nie pracownik dyrektorowi z chęcią się szło do pracy... A teraz zakłamanie ludzie bez matury i wykształcenia zostają"......" A My do roboty powiedzenie "Weźmy się i zróbcie" nabrało znaczenia jeżeli chodzi o brygadzistów, zastępców, liderów, po liderów, pociotków, itp, itd...

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jurek
 Opinia

Nie dajcie się nabierać na sezonową pracę w tej firmie, już szukają naiwnych i nieświadomych.

Pomocna?
Tak26Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jurek 21.03.2019 16:50

Naiwny to musisz być ty skoro tu pracujesz i wiesz ze są zapotrzebowania. Pewnie boisz się i dlatego odradzasz. Słabe to....idz do Newagusa albo do szubryta to zobaczysz co to praca.

Pomocna?
Tak5Nie21

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ja
 Opinia
@Kierownik 22.03.2019 10:03

ale blysnales.. szkoda nerwow i zdrowia bo w tej firmie to nawet nie dostaniesz umowy normalnej jak obowiazuja przepisy, tylko co najwyzej do grudnia i nawet nikt nie raczy poinformowac wczesniej ze nie bedziesz tu pracowal tylko dowiadujesz sie w ostatnim czasie a wedlug zapisu prawnego przed koncem umowy pracodawca lub pracownik ma obowiazek poinformowac ze nie przedluza umowy

Pomocna?
Tak13Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kadra
 Opinia
@ja 22.03.2019 17:34

pokaż mi tą ustawę, rozporządzenie. Umowa wygasa i tyle w temacie

Pomocna?
Tak2Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
J-23
 Opinia
@Jurek 21.03.2019 16:50

Heh.... Jak widać trzęsą już porami bo wieści się rozniosły i jest coraz gorzej z rekrutacją nowych na te kilka miesięcy i sezon.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil.
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam chcial bym sie podzielic opinią na temat tej firmy nie pracowalem tam ale bylem na "rekrutacji " w zadnej firmie przez ostatnie 10lat nie spotkalem sie z takim czyms nawet male firmy zatrudniajace 50 pracownikow maja wiecej poszanowania dla przyszlego pracownika, to ze o pieniadzach nie padlo nic po za pytaniem ile ja bym chcial zarabiac to jeszcze rozumiem nawet czekanie 30min mimo ze bylem umówiony na konkretna godzine tez ale wejacie do malego pokojiku gdzie czekalo na mnie 6osob z ktorych tylko pani derektor rozmawiala bylo dla mnie szokiem wszystkie dokumenty nawet swiadectwo szkolne zostaly przeczytane z gory na dol co tak naprawde uwazam nie powinno miec miejsca poniewaz najwazniejsze sa swiadectwa pracy czepianie sie drobiazgow wypytywanie o rzeczy prywatne zakrawa na naruszenie Ustawy RODO ktore weszlo tego roku ogulnie smiech i upokorzenie strata czasu az strach pomyslec co sie dzieje po zatrudnieniu na produkcji. Nie spodziewalem sie takiego chamstwa i pogardy w takiej firmie zaluje ze pojawilem sie na rozmowie i ciesze sie ze mam juz prace, strata czasu!

Pomocna?
Tak33Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tade
 Opinia
@Kamil. 20.02.2019 12:20

Niech prezesik dalej trzyma tą starą wariatkę D.........ką jako dyrektora personalnego, pozbywano się jej z każdej normalnej firmy,nawet z Newagu, to już niedługo pracowników do firmy trzeba będzie szukać w Chinach albo Korei Północnej.

Pomocna?
Tak40Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nihil Novi
 Opinia
@Kamil. 20.02.2019 12:20

Dziękuj Bogu że sobie znalazłeś pracę, inaczej w tym kołchozie doświadczyłbyś prawdziwego pracowniczego "auschwitz" za najniższą krajową.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jack Strong
 Opinia
@Kamil. 20.02.2019 12:20

Na tym świadectwie sądząc po ortografii nie było piątek i szóstek.

Pomocna?
Tak1Nie5
2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
 Opinia

Witam jakie wydziały pracują tylko na jedną zmianę ? I jaki wydział polecacie a którego nie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Diabeł
 Opinia
@Gość 19.03.2019 15:19

Polecam Ocynkownie i prace na Boschu, najlepsza kasa w firmie, na początek 5 tysiaków na łapę, wzorowa kadra kierownicza i atmosfera...

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Supin
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Już za momencik, już za chwileczkę zacznie się znowu gorączkowe poszukiwanie nieświadomych frajerów na sezon za najniższą krajową. Będzie się działo.

Pomocna?
Tak17Nie1
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Poszukująca pracy
 Opinia

Witam, Czy są jakieś wolne etaty związane z pracą biurową? Na stronie firmy zauważyłam nabór na same wysokie stanowiska m.in Specjalista, Inżynier itp A coś w stylu Młodszy specjalista? Gdzie i do kogo udać się w celu informacji o wolnych stanowiskach i naborze?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gall
 Opinia
@Poszukująca pracy 13.03.2019 15:39

Bez dobrych znajomości nie ma szans na zatrudnienie w "biurze", tam pracują same rodzinne klany i ich pociotkowie, dobrzy znajomi.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Simpleman
 Opinia
@Poszukująca pracy 13.03.2019 15:39

Dobrze jest złożyć CV bezpośrednio do kadr, tam też można uzyskać bardziej szczegółowe informacje. Często potrzeba zatrudnienia nowej osoby wychodzi z dnia na dzień i wtedy po pierwsze patrzą na złożone CV. Trzeba się też uzbroić w cierpliwość, bo proces rekrutacji potrafi troche potrwać. Jeśli sie jest dobrym w tym co sie chce robić to znajomości wcale nie są potrzebne.

Pomocna?
Tak2Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cha cha
 Opinia
@Simpleman 15.03.2019 18:40

Naprawdę mnie rozśmieszyłeś tym co napisałeś.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A. - Wielogłowy

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej