Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.

Wielogłowy

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 360 ocen.

Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.
2 360 6 1

Opinie o Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Pracownik Fakro

Jeśli firma poszukuję wielu pracowników to moja rada wystawić bilbord przed Fakro z zarobkami początkowymi dla pracowników. Jeżeli będzie to 9dppwiednia kwota jest szansa że wielu ludzi by przeszło ponieważ umowy kończą się końcem października i listopada. I to pracowników którzy mają staż kilkunastoletni w firmie. Bo młodych to raczej nie warto brać. Po paru latach wciąż nie potrafią ogarnąć nawet jednego stanowiska

anonymous
@Pracownik Fakro 18.09.2018 11:45

Bez sensu .W Fakro zarabiają duz lepiej niż u wisniowski

Pracownik Fakro
@anonymous 18.09.2018 12:00

Taaa 2200 z bruttoł stawki po 12 latach i 20 % premii więc jakieś 1900 netto razem

anonymous
@Pracownik Fakro 18.09.2018 12:35

myślałem o tych co chcą pracowac

Pracownik Fakro
@anonymous 18.09.2018 15:30

Ale od nas już nawet kierownicy zwalniają się i idą do was. Poza tym ostatnio wkurzyli się starzy pracownicy nie przyszli w sobotę i co? Cały montaż stał. Ludzie po 24 latach mają 2500 netto zarobków. Są praktycznie od powstania firmy. Ale jak dalej będą tak działać to noc z niej już nie zostanie

Dony

Witam. Jakie przypuszczalne zarobki na dziale obsługi maszyn CNC. Dzięki

Kxxx
@Dony 14.09.2018 23:26

2000-2500

anonymous

Pełno tam szczajaczy i chcących przetrwać do 15 ,00

Gość

Witam. Czy mógłby ktoś opisać jak wygląda specyfika pracy oraz zarobki w dziale wycen/ofertowania. Z tego co wiem okres próbny wynosi 3 miesiące, na jakie wynagrodzenie na rękę można liczyć podczas okresu próbnego i później ? Jakie są realne zarobki które można osiągnąć na tym stanowisku np. po 2 latach pracy. Jaka panuje atmosfera oraz jakie jest podejście przełożonych do pracowników. Jeżeli ktoś może opisać szczegółowo prace i wynagrodzenie to będę wdzięczny.

Pracuś
@Gość 06.09.2018 11:30

Twoje wynagrodzenie będzie proporcjonalnie wysokie do znajomości :-)

Gość.
@Pracuś 07.09.2018 09:54

Znajomości nie mam. To ile maksymalnie mogę zarobić w dziale wycen? Jaka panuje atmosfera?

pracownik innego działu
@Gość 06.09.2018 11:30

Patrząc na komentarze powyżej jak i poniżej nie licz na rzetelne odpowiedzi, zwłaszcza w zakresie pracy biurowej. Na goworku znajdziesz w większości pomyje. Jak ktoś się zna na swojej robocie nie potrzebuje znajomości. Nie mam pojęcia ile można tam zarobić ale twarze się tam nie zmieniają więc atmosfera jest raczej dobra.

pracownik innego działu
@Gość 06.09.2018 11:30

a to ile możesz zarobić to chyba tylko dowiesz się dopiero podczas rekrutacji.

Adam
@Gość 06.09.2018 11:30

Dostaniesz najniższą krajową i jakieś parę stówek premii do tego na okresie próbnym, jak nie masz znajomości w tej firmie. Takie są realia. Ludzie z umiejętnościami są w tej firmie niszczeni przez plecaków rodzinnych.

Dorota

Mój brat pracował w tej firmie, codziennie wymiotował i rzygał od tych chemikaliów i smrodów, zwolnił się zaraz po kilku dniach...coś strasznego.

Nick
@Dorota 10.09.2018 01:38

Wymiotował i rzygał? Czy to nie to samo? Dziwne...

anonymous
@Dorota 10.09.2018 01:38

i co więcej trzeba w temacie wszystko jasne

anonymous
@Dorota 10.09.2018 01:38

BO TEGO SIĘ NIE PIJE !

Sopel
@Dorota 10.09.2018 01:38

Większość roboli z produkcji tej firemki w tych chemicznych smrodach i oparach ma takie reakcje jak bóle głowy, nudności po robocie. Tyle że nowosądecki chłoporobotnik małorolny ze wsi będzie robił do upadłego za parę groszy, to co że większość nie doczeka nawet emerytur. Taka już mentalność tych ludzi z dziada pradziada. Będą (usunięte przez administratora) dopóki nie padną.

Ktoś

Pracuję w tej firmie od ponad 5 lat i powiem szczerze tak źle jak piszą nie jest. Oczywiście są tak zwane plecaki ale czy w innych firmach nie ma? Wiadomym też jest, że wynagrodzenie nie jest takie samo na wszystkich działach. Ale żeby pisać, że najniższa krajowa to chyba przesada Panowie. Ja nie miałem ani raz pensji równej bądź też poniżej najniższej krajowej. Oczywiście, że jest to forum i każdy może wyrażać swoją opinię jednakże postuluje o pisanie prawdziwych informacji zgodnych że stanem faktycznym. Pozdrawiam

anonymous
@Ktoś 29.08.2018 20:24

samouwielbienie .....raczej napewno

anonymous
@anonymous 30.08.2018 08:31

Zgoda w 100 %

anonymous
@anonymous 30.08.2018 15:15

nikt z niczego nie zmyśla negatywnych opini zawsze coś w tym jest

Ktoś
@anonymous 30.08.2018 15:17

A to że zarabia się najniższą krajową?

anonymous
@anonymous 30.08.2018 15:15

Smieszne są tacy co kawki robią lidera a mają wiencej jak normalny pracownik co pracuje cały miesiąc więc jest tak jak jesteś kur...i podpierdalaaz innych jesteś gość w soboty też chodzą co tylko platac się i zjeść za dwóch bo w domu może nie karmią

Miki K006
@anonymous 31.08.2018 22:20

Jestem ciekawy czy to prawda że dział K002 słynie z dobrych premi przez okres tylko trzech miesięcy ????reszta to przecież zima????,kierownika to człowiek" nie pomoże nie zaszkodzi "co nic nie potrafi i trzymają go bo jest fajną pacynką na sznureczkach???? .Dyrektor co chciał zwolnić na początku swojej pracy na obecnym stanowisku kierowniczym wszystkich fachowców i nowych pracowników w sumie to bez różnicy ( sarkazm)????z działu K002.Dyrektor co słynie z tego że zwalnia dobrych fachowców tak jak w poprzedniej pracy "Karbon "zwolnili go za to podobno było zlecenie i a tu ludzi i rąk brakowało, bo on ich zwolnił(przecież słynie z tego(naprawdę ma się czym pochwalić????) noi zlecenie poległo ,on też.Zatrunili go w firmie Wiśniowski bo ma kogoś w gminie w Chełmcu "plecki" ????Podobno koleś nie ma co z czasem robić więc przechadza się po dziale jak GAJOWY ????i liczy ludziom czas spędzony w WC ????oraz to że rozwala szafki pracowników wydziału w poszukiwaniu kradzionych rzeczy własnymi rękami (jaki dzielny dyrektor -sarkazm)????Czy to prawda ? Rozważam przeniesienie na ten dział ale jeżeli to co wyżej jest opisane to prawda to nie ma mowy bo ten dział to może podać sobie rękę z chorym działem K006.

Gość

Jeżeli chodzi o ostatnie podwyżki lipcowe 2018 rok na wydziałach w firmie Wiśniowski ,pula jaką przyznawali to ok 2,50 zł ,2 zł ,1,50 zł, 1 zł, 50 gr.Te dwie pierwsze dostał pracownik tak zwany lizus,podpierdalacz ,lider-oraz pseudo przyjaciel lidera.Trzy kolejne dostawał "zwykły pracownik "czyli osoba która nie przylizuje się majstrowi,liderowi.Jeżeli chodzi o brygadzistów w tej firmie to im większą jest pacynką na sznurkach w rękach Dyrektora oraz Kierownika tym większą dostanie premię ,podwyżkę"Jak mu zagrają tak ma zatańczyć"-jeżeli nie to degradują ze stanowiska brygadzista na zwykłego pracownika -wstyd.Brygadziści słuchają się nieudolnych liderów ,którzy nie są bezstronni i w taki o to sposób rozdzielają razem z nimi miesięczną premię i roczne podwyżki.To tyle o podwyżkach w tym roku.

Rambo
@Gość 22.07.2018 12:37

Tak to prawda w 100 procentach, ja sam dostałem 2,5.

Gość.
@Gość 22.07.2018 12:37

To jest podwyżka całego wynagrodzenia, czy zmiana stawki godzinowej?

anonim
@Gość. 12.09.2018 07:11

Godzinowa

anonymous

zobaczcie opinię Doroty i pomyscie chyba wszystko jasne

Tomek

Jak chcecie pracować w tej firmie to omijajcie szerokim łukiem ocynkownie, smród, chemia i dziadostwo, komora śmierci za nędzne pieniądze.

Tomek
@Tomek 13.08.2018 00:08

Dopiszę tylko do tego chore stosunki międzyludzkie na tym dziale, każdy kto tam pracował to wie o co i o kogo chodzi.

Kolo
@Tomek 15.08.2018 00:55

Ojca Tadeusza Dyrektora

Lidia

@jakiś Ty piszesz niższe stawki, a @D pisze o innych zarobkach. To jakie stanowiska Wy zajmujecie i od czego zależy ta zależność? Widziałam na facebooku firmy Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A. prowadzi akcję Razem ratujmy małe serduszka. Czy pracownicy angażują się w tą akcję i są woluntariuszami? Czy pochwalacie takie inicjatywy w pracy?

anonymous
@Lidia 24.11.2017 15:23

samouwielbienie

anonymous
@Lidia 24.11.2017 15:23

@Lidia skad taka ciekawość i aktywność na tym forum? Konkurencja?

Gość
@anonymous 18.07.2018 12:20

Żadna konkurencja ,pracuję w tej firmie 15 lat i powiem tylko tyle, wszystkie negatywne wpisy opisują specyfikę pracy w tej firmie .Niestety ,a szkoda.

Gość
@Lidia 24.11.2017 15:23

Pracownicy fizyczni nie angażują się w tą akcję ,ponieważ nie byli poinformowani o takiej akcji.

Widocznie-Niewidoczny

Wiadomo, jak pójdziesz do restauracji i dobrze zjesz - poklepiesz się po brzuszku i pojdziesz dalej, ale jak zjesz źle - od razu na neta z opinią, bo 'kozak w necie c--pa w świecie'. Szanowni krzykacze, będzie kilka 'njusów' - WIŚNIOWSKI to zakład PRODUKCYJNY realizujący CIĘŻKI PRZEMYSŁ, a wpisy tutaj takie jakby w hucie narzekali że gorąco - teraz uwaga: TAKA SPECYFIKA FUNKCJONOWANIA ZAKŁADU REALIZUJĄCEGO CIĘŻKI PRZEMYSŁ. Pieniążki (bo to przecież najważniejsze)? Ok, stawka podstawowa nie jest zbyt wysoka bo - znów UWAGA "njus"- jest tzw.'ZMOWA PRACODAWCÓW' - sam jakbyś był szefem dużej firmy to "umówiłbyś" się z pozostałymi żeby nie "podbierać" sobie pracowników, nie? Oczywiście że skomentujesz pod nosem "nie" - kwituje śmiechem bo sam chyba w to nie wierzysz. Powracając do tematu pieniędzy, ktoś tutaj zapomina o stawkach dodatkowych (comiesięcznych premiach), premii rocznej, bonusach na święta, pożyczkach pracowniczych (gdzie deklarujesz w jakiej wysokości raty jesteś w stanie spłacić - i akceptacja praktycznie z dnia-na-dzień), w cięższych sytuacjach rodzinnych pomoc socjalna (KTO TAK ROBI???), dofinansowanie do kursów, szkoleń - które chcesz zrobić "dla siebie" (ale i tak krzykniesz: trzeba podpisać lojalke! i znów skwituje śmiechem - bo załóż firmę i sponsoruj kursy i szkolenia pracownikom, którzy odrazu po zrobieniu kursu odejdą), czasem zdarzających się prezentach z różnych okazji (nie pamiętasz już skąd dostałeś torbę WITCHENA z którą do dziś jeździsz w podróże albo inne gadżety które do dziś wykorzystujesz? Oczywiście że nie pamiętasz...a SZEF nie musiał mieć woli, żeby KAŻDEMU Z NAS TO DAĆ - a DAŁ - jaki szef TAK robi??) I wszystkie pieniądze rzetelnie na papierze - z odprowadzonymi podatkami - TERMINOWO!! Wszystko liczy system, więc nadgodziny wypłacane przez systemowe rozliczenie tego czasu. Ooooo trzeba robić nadgodziny...soboty... bo jest coś takiego jak SEZON PRODUKCYJNY! I trzeba zrobić zamówienia, żeby firma miała pieniążki, żebyśmy MY je dostali!! TAK TO SIĘ KRĘCI KRZYKACZE!! Kiedy jest poza sezonem - narzekacie że NIE MA PRACY, kasy mało - kiedy jest sezon, narzekacie że jest jej ZA DUŻO... Odwiedziłem WSZYSTKIE okoliczne firmy produkcyjne i WIŚNIOWSKI jest PIONIEREM DUŻYCH FIRM - a Ty i tak porównuj sobie firemke gdzie jest 20 pracowników, gdzie 20 ludzi ŁATWIEJ OGARNĄĆ niż grubo ponad TYSIĄC! Tylko wiesz co? Ta firemka za pewne upadnie - jak nie to szacun, bo "taki mamy Polski klimat!" Tutaj nawet ubrań prać nie musimy - bo robi to firma, a jak chwile prałem sam - dostałem ekwiwalent za to. Jedzenie super, nigdzie lepiej nie jadłem niż tutaj za głupie 80 zł / miesiąc - ale i tak niektórzy mówią że za dużo i pożerają bułki z pasztetem - smacznego. Hala czysta - tzn. na tyle na ile to możliwe bo TO CIĘŻKI PRZEMYSŁ - SPAWALNIA, CYNKOWNIA, MALARNIA, dużo SZLIFOWANIA a to UWAGA 'njus'- PYLI!! Myjki jeżdżą często, śmieci nie zalegają, nie gonią szczury - jest CZYSTO! Środki ochronne? Pionierskie firmy, 3M, UVEX, PELTOR - i co chciałem to majster mi wydał, kiedy chciałem jakiś filtr do maski - dostałem. Nawet jak pracowałem przy wiacie w zimie, gdzie były przeciągi dostałem czapkę, bezrękawnik, ciepłe rękawiczki. Rękawiczek ochronnych pod dostatkiem, różnych rodzajów, a są firmy (i to duże) gdzie nawet tego nie dostajesz (dostajesz 5 par, a jak zużyjesz - to juz twoj problem - TUTAJ TAK NIE MA!!). A te wszystkie wpisy o komorach śmierci i cynkowniach - śmiech na sali ! W tej 'komorze śmierci' masz zestaw ochronny kosztujący 3 tys. na pracownika, ssawy od dołu takie, że spodnie porywa.. no tylko CIĘŻKA PRACA... BO TO CIĘŻKA PRACA!!!!!!!! A żeby wykonać proces cynkowania, to 'njus' MUSI BYĆ CHEMIA!! (ale widocznie na lekcjach chemii grzebałeś w nosie i zajadałeś się gilami, i tego teraz nie wiesz, a bramę ocynkowałbyś malując ją na srebrno) Jak chcesz lekką czystą pracę - to zatrudnij się w innej firmie przy lekkiej - czystej pracy! Jaki pracodawca da ci sprzęt za 3 tysiące? Jak robiłem kiedyś przy rozpuszczalnikach pracodawca dał mi maseczkę !przeciwpyłową! i powiedział: "masz-stosuj". A tutaj ? Maski, półmaski, filtry, systemy ochronne - tam gdzie trzeba. I wielu osobom powiedziałem - pewnie i tobie który tak tutaj krzyczy - nie pasują ci warunki? zwolnij się, znajdź lepszą pracę - to zawsze było, nie no..mi tu dobrze - ale ponarzeka i popsuje atmosfere w pracy - bo jemu bedzie wtedy lepiej. Żenada. Podsumowując,pracując u POLSKIEGO PRACODAWCY dawaj z siebie wszystko, bo WSZĘDZIE panoszą się inne firmy z kapitałem zagranicznym, chcesz - zarabiaj dużo na PKB innego kraju - ja będę się trzymał TEGO KRAJU, bo POLSKA JEST PIĘKNA, tylko przez takich krzykaczy wielu uważa, że WIŚNIOWSKI to kołhoz pracy. Fakt- są stanowiska gdzie jest praca cięższa, są gdzie jest lżejsza - ale od tego MASZ WYBÓR pracodawców! Panie Andrzeju, niech Pan lata śmigłowcami, samolotami, jeździ drogimi samochodami - ZASŁUŻYŁ PAN! Stworzył Pan SUPER FIRMĘ. Teraz proszę ODPOCZYWAĆ! A krzykacze ? Zawsze będą-"taki klimat".

Masakra
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Takie wiernopoddańcze elaboraty to czytałem kiedyś w Trybunie Ludu za PRL. Widać że nauka nie poszła w las...

Adam
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Nie lej d@#$py klakierze, bo popisałeś tutaj pełno pierdół i głupot, i nie ma już chętnych do pracy za 1800 na rękę na ocynkowni.

Baśka
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Rzeczywiście masz rację praca na tych działach zwłaszcza na ocynku jest ciężka i związana z chemią przemysłową, tylko jak ktoś wymaga od pracowników pracy za najniższą krajową i jakieś nędzne ochłapy w takich warunkach to jest zwykłym ohydnym wyzyskiwaczem i bandytą a nie żadnym normalnym pracodawcą! Niech najlepiej robi sobie za taką kasę sam albo zatrudnia takich kozaków jak ty którym jak widać płaci. Mój mąż tam pracował i takiego bandytyzmu, nieprzestrzegania bhp pracy, chamstwa zwyrodnialstwa tej kierowniczki która tam jest to nikomu nie życzę. Na szczęście znalazł już sobie pracę w Krakowie.

Masarnia
@Masakra 17.08.2018 22:49

I czy się stało czy leżało, 2 tysiaczki się należały, nie ? Szkoda że teraz nie można się lenić i zarabiać... i że zakłady nie zarabiają więcej jak nie sprzedają swoich wyrobów. Mam tylko nadzieję, że wiesz, że od 1989 tego ustroju już nie ma...

Widocznie-Niewidoczny
@Adam 17.08.2018 23:25

Adamie wszystko co napisałem było MOIMI obserwacjami przez lata pracy w różnych zakładach, w tym i tutaj - gdzie się już zahaczyłem bo mam rodzine, dzieci i mam dla kogo żyć . Jeżeli uważasz za kłamstwo co napisałem - Twoja sprawa - Twoje obserwacje - z tym że ja Cie nie obrażam a jak widzisz nawet piszę do Ciebie z dużej litery z szacunku, więc proszę to nie miejsce żeby obrzucać się miesem. Ale mam dla Ciebie radę - odwiedź innych DUŻYCH przedsiębiorców - tylko tych dużych, bo firemeczki gdzie wszystko jest w zasiegu wzroku rządzą się innymi prawami. Zobaczysz - porównaj, wróć na Gowork i - jeżeli stwierdzisz że FAKTYCZNIE jest tak tragicznie tu - wypowiedz się - merytorycznie, a nie obrzucaj mięsem bo to poziom niższy niż dno. Byłem u WIŚNIOWSKIEGO na 4 działach już, na przeróżnych stanowiskach i wiesz co ? Za ciężką pracę zdarzało się mieć 4 z przodu, za bardzo ciężką 5 - ale nie dałem tam już rady więc się przeniosłem. I znam doskonale takich 'za 1800 nie bede pracował' - tacy o 14 przestają pracować żeby godzinę sprzatać stanowisko, siedzą po kiblach kilka x po pół h a jak majster prosi żeby zostać dłużej bo jest więcej zamówień, to bez mrugnięcia "NIE" - i tyle. Albo żeby zrobić coś innego - bez mrugnięcia "NIE" - bo to jest moje stanowisko i ja się nie ruszam z niego. A premie drogi Adamie są w tej firmie uznaniowe, więc się nie dziwie, że tam gdzie byłeś stwierdzili, że nie jesteś warty więcej niż 1800 na ręke - bez szydzenia, ale starałeś się kiedyś postawić na poziomie osoby przyznającej premie? "Ten sie opierdzielał, dam mu 5 tysi a ten zapierdzielał, masz 2 tys" ??? Chyba czujesz, że tak to nie działa, nie? Albo jakie byłyby konsekwencje takiego rozdziału premii. Adamie, życzę Ci takiej pracy że czy będziesz stał czy leżał - żeby się należało, ja niestety jestem stare pokolenie ludzi pracujących, ciężko pracujących - to stracone pokolenie.

Pracownik
@Widocznie-Niewidoczny 18.08.2018 09:22

Chłopie jakie ty durnoty gadasz, ludzie tu po 20, 30 lat robia i moga pomarzyć o 4 tys. Przyznaj się kto ci kazał to napisać i ile za to dostaniesz? bo normalny szanujący się pracownik produkcji nie napisał by takich głupot.

Widocznie-Niewidoczny
@Pracownik 18.08.2018 12:38

"Chłopie" jak potrafisz czytać ze zrozumieniem, to powinieneś przeczytać że te rzeczy są MOIMI obserwacjami, Ty masz swoje, więc "chłopie" masz swoje zdanie - i ja sie z nim nie kłóce. Nie napisałem, że "normalnie" zarabiam 4 czy 5 z przodu, tylko że zdarzyło się za ciężką i bardzo ciężką pracę - grubo ponad 200 godzin miesięcznie, kiedy nie wiedziałem jak się nazywam i kiedy ze zmęczenia zasypiałem w domu nad talerzem zupy. Jeżeli nie znasz takiej liczby godzin - "chłopie" to nie mamy o czym pisać. Jeszcze raz podkreślam, są to moje OBSERWACJE, więc proszę nie róbcie g--wno burzy. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, a ja wolę konkretnie merytorycznie się wypowiedzieć, a nie robić chryje że ten czy tamten jest "ble" a zarobki kicha i ogólnie kołhoz. Mówię Wam, odwiedźcie duże firmy: Fa.., Da..., Bu..., Ko..., Szu..., Ce... popracujcie tam - a później wróćcie do WIŚNIOWSKIEGO i dalej mów że jest źle. Tylko proszę nie porównuj z "bo ja u szwagra 5 tys wyciągam spokojnie" - bo nie chodzi o to tylko o utrzymanie dużego przedsiębiorstwa. Chętnie bym podzielił się swoim doświadczeniem z tych firm, ale po co, jak zaraz zaczniesz krzyczeć ? I tak Panie "Pracownik" - to napisał zwykły gość z produkcji, zmierz się z tym i zastanów, bo może nie powinieneś mieć zarzutów do Wiśniowskiego tylko...do siebie ? Mat. 7:3-5 "A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? (...) Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego"

Mirek świrek
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Za dużo czytania, po prostu nie chce mi się :-)

widoczny
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

koleś nie pisz bzdur !!!!!!! Każda jest lepsza niż ta nawet newag ma wiekszy socjal

Pracownik k006
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Ja "cierpie dole", czegoś takiego nie napisałby nikt kto pracuje na produkcji, ten wywód cuchnie wazeliniarstwem na kilometr, boją się bo nie ma już chętnych do roboty za najniższą krajową, a ludzie nie przychodzą do roboty nawet po rozmowach kwalifikacyjnych.

Koleś
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Tak zgadza się Pan Andrzej niech się bawi a do pracy za najniższą krajową jakiś muzyn się znajdzie!!!

Monter k002 jb jo j wszystko
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Osobo niedouczona. Wiśniowski to nie jest przemysl ciężki. Wspaniale brzmi to okreslenie jednak jw. TO NIE JEST PRZEMYSŁ CIĘŻKI. Wyspawanie paru furtek i bram roznego rodzaju nie jest przemyslem CIEZKIM! Co innego wszelkiego rodzaju hutu, stocznie, kopalnie, zaklady chemiczne, firmy zjednoczone w PGZ, a nie jakies siatki. Ogrom twojej wypowiedzi wcale nie świadczy o ogromie twojej wiedzy.

Xxx
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

Może zdradzisz gdzie jest tak super na jakim dziale bo chcąc tu zarobić 4 to trzeba z niej nie wychodzić.

anonymous
@Widocznie-Niewidoczny 17.08.2018 19:39

samouwielbienie .................

Bolo
@Widocznie-Niewidoczny 18.08.2018 13:26

To ta bardzo ciężka praca niby na jakim dziale jest? Jeśli jesteś zwykłym pracownikiem na produkcji to jestem ciekaw jak natrzaskałes tyle godzin. Zazwyczaj to majstrowie tyle siedzą bo muszą siedzieć i chcą ( nic dziwnego 8 h ściemy to na nadgodzinach można jeszcze się poplątać ). Jesteś w stanie się pochwalić jaki to był dział ? Skoro piszesz o merytoryce to powinieneś i tym też powiedzieć ;)

E E

Gratulacje cała dolina Dunajca zabudowana nowymi halami produkcyjnymi więc może ci co tu tak płaczą z produkcji i narzekają zostaną sami brygadzistami w nowych halach a jak wiadomo punkt widzenia od siedzenia się zmienia ha ha ha

Adam
@E E 05.09.2018 14:12

Rzeczywiście (usunięte przez administratora) sukces, hale w większości z blachy i prefabrykatów, tylko żeby się znowu jakaś nie zawaliła jak ostatnio, i wbij sobie synku to do swojej pustej makówki że o sile firmy zawsze świadczy dobrze wyszkolona i zadowolona załoga a nie żadne hale i nawet najlepszy sprzęt.

E E
@Adam 05.09.2018 19:01

No ale chyba musi być wielki sukces firmy skoro nowe hale produkcyjne powstają w celu zwiększenia produkcji znaczy dobrze pracujecie

Michał Michalik

Mit niby dobrego pracodawcy jakim był rzekomo "wiśniowski" szybko upadł po tym jak sytuacja na rynku pracy poprawiła się diametralnie w kraju na korzyść pracowników. "Wiśniowski" ta pseudo firemka to zwykły ordynarny i ohydny nowosądecki wyzyskiwacz, ceny na swoje produkty ma światowe a ludziom na produkcji każe pracować za zachodnie zasiłki socjalne. Zresztą teraz większosć tych nowosądeckich wyzyskiwaczy cierpi na brak rąk do pracy i dobrych pracowników. A będzie jeszcze gorzej dla tych wyzyskiwaczy i pseudo-pracodawców.

Stanowczy Dyrektor

Nadzwyczajne bestie i dziady gryzące wszystko i wszystkich dookoła! Jest wam po prostu za dobrze w Naszej Firmie "Wiśniowski" i u Prezesa Andrzeja bez wątpienia jednego z najlepszych nowosądeckich pracodawców i chlebodawców, dlatego tak ohydnie i obrzydliwie narzekacie! Nie chciało się nosić teczki to teraz trzeba przykręcać śrubeczki! Hołotę trzeba trzymać ostro za mordy! Kierownicy działów i brygadziści dostali już nakaz wywalenia na zbity pysk obiboków i prowodyrów! Skończy się w końcu dzień dziecka dla roboli z produkcji i cackanie z nimi.

anonymous
@Dyrektor od siedmiu boleści 26.08.2018 11:40

Bardzo dobrze powiedziane w (usunięte przez administratora) wlazisz to masz

anonymous
@Dyrektor od siedmiu boleści 26.08.2018 11:40

Ludzie walczą o swoj A nie ze nie prawdę Piszą zacznijcie ludzi do ceniac bo nikt A marne grosze pracować nie chce nawet uczniowie mają Was w du...

Gość

Witam.Powie ktoś jak wygląda praca na dziale bram segmentowych?

Piotrek
@Gość 27.08.2018 12:41

Zatrudnią Cie na "sezon" za niewiele więcej niż najniższa krajowa, a jak nie masz pleców to po "sezonie" i jak będzie mało roboty masz 100% wylotkę...To tak w skrócie.

Gość

Witam. Czy mógłby ktoś opisać jak wygląda specyfika pracy oraz zarobki w dziale wycen/ofertowania. Z tego co wiem okres próbny wynosi 3 miesiące, na jakie wynagrodzenie na rękę można liczyć podczas okresu próbnego i później ? Jakie są realne zarobki które można osiągnąć na tym stanowisku np. po 2 latach pracy. Jaka panuje atmosfera oraz jakie jest podejście przełożonych do pracowników. Jeżeli ktoś może opisać szczegółowo prace i wynagrodzenie to będę wdzięczny.

Amg

Powie mi ktoś na jaką stawkę tak na prawdę może liczyć nowo przyjmująca się osoba?

Józek
@Amg 24.08.2018 21:08

Nowo przyjmująca myślę że około 13-13.50 plus premia po okresie próbnym od 15-16.50 plus premia z czego premia ok. 40% zarobków

Paweł
@Amg 24.08.2018 21:08

13 złotych brutto na godzinę, a co do premii to nie licz na to przez kilka pierwszych miesięcy. Będziesz zarabiał najniższą krajową. Nic więcej.

K006
@Józek 24.08.2018 23:38

16.50 ? Po 5 latach tyle nie mam

k006
@K006 27.08.2018 11:42

a ja po 10 i nie dadzą chyba że masz żonę w biurowcu pracującą i ma znajomości

Prawda

Pracowałem w tej firmie 15 lat praktycznie od początku i widziałem jak znajomości i układy gnoją tą firmę. Wielkie gów.o .Co to za firma jak kierownik bzyka kadrową i wydaję się mu ,że wszystko może. Naprawdę najgorszemu wrogowi tylko poleciałbym tą firmę. Panie Andrzeju dawniej było OK. Postaraj się by ludziom wróciły te czasy. Zostaniesz z nierobami.

Dziadek

Ludzie ta pseudo firma to jedno wielkie DNO! Zwłaszcza dla świeżych nowych pracowników, o harujecie się ponad siły za niewiele więcej niż najniższą krajową przez kilka miesięcy sezon a potem jak nie macie znajomości pozbędą się was bez skrupułów i wywalą na bruk jak zużytą ścierę! Omijać to dziadostwo z daleka!

Koleś
@Dziadek 24.08.2018 16:37

Święte słowa !!!!

Vigo

Niektórzy piszą że niby dobra firma a oferuje nowym pracownikom stawki godzinowe poniżej najniższej gwarantowanej ustawowo stawki za godzinę pracy, chyba komuś się tam ostro popier...... w główce. Nie te czasy kiedy ludzie nie mieli wyjścia i brali byle co.

Miron

Są różne zdania na temat firmy. Wiem, że to dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje!

Realia
@Miron 21.08.2018 21:34

Jak się pracuje powiadasz, w tej firmie jest mnóstwo obiboków, plecaków i leserów i opierdalaczy którzy kasują co miesiąc większą kasę niż ci którzy ciężko i uczciwie pracują. Więc przestań chłopaku pier.....ć farmazony, bo widocznie nie masz pojęcia o czym piszesz.

Pracownik

Nierówne wypłaty uzależnione od znajomości

anonymous

Szanowni pracownicy. Wy ktorzy komentujecie dobrze, zapewne pracuje na dziale budowy , która rządzi się swoimi prawami. I nikt nie mówi ze tam jest lekko ale Pieniążki są adekwatne do wykonywanej pracy . Niestety na hali tak nie jest. Smród, zadymienie ze spawalni i ocynkowni. Ponadto praca w lecie w tych upałach , gdzie na malarnii dostajesz kombinezon i się gotujesz w nim bo jest z materiału który nie oddycha. Oczywiście BHP w niektorych miejscach na super poziomie ale na niektórych praca. W jednych filtrach przez tydzień i dłużej bo Majster łaskę robi żeby dać . Dodatki na święta tak, premie roczna tak, ale czy ktoś wspomniał że tak naprawdę na te ,, dodatkowe pieniądze '' ludzie zarabiają w zimie, gdzie wypłaty spadają z miesiąca na miesiąc o 1000 zł? Poprostu poprzez te dodatki oddają to co powinni dać w zimie i tyle. Wiśniowski płaci najlepiej na sadeczyznie, zdecydowanie tak, ale 2700 w sezonie , robiąc nocki i soboty to chyba nie jest super jeśli ma się na utrzymaniu rodzinę. Co do atmosfery, każdemu nowemu radzę nikomu nie ufać , jedni podpierdzielają drugich. Majstrzy nie wstawiają się za pracownikami a nawet robią pod górkę. I tak straszenie obcinaniem premii to prawda, albo siedzisz cicho i zapieprzasz jak murzyn albo się coś odezwiesz ale masz lżej na premii. Niestety dla ludzi z okolicy nie ma perspektywy aby znaleźć innego pracodawcę bo taka prawda że płaci najlepiej. Ale wychwalanie tej firmy to przesada. Dzieją się tam takie patologie że szok. Ja się zwolnilen bo całe życie nie mam zamiaru się męczyć i żyć w takim stresie , gdzie Majster jakby lekko to ująć gnębi nowych. A wam radzę , zalozcie związki zawodowe, zagryzcie wargi bo napewno będą wam wtedy obcinać za karę premie do zera, ale zróbcie to i wtedy walczcie o swoje. ???? Ja pracuję teraz w firmie gdzie takie związki są i nie ma problemów bo jeśli coś jest nie tak to zglaszasz a lider związku się tym zajmuje, a firma boi się konsekwencji więc spełnia wymagania pracowników.

Kolo

..administratorze od siedmiu boleści ile to tam wzięliście w łapę od wyzyskiwacza wiśniowskiego za usuwanie niewygodnych komentarzy? Nic to nie pomoże u niego nawet z urzędu pracy nie chcą iść za najniższą do roboty.

Ręka admina
@Kolo 15.08.2018 00:50

Tylko komentarze, które są niezgodne z regulaminem zostały usunięte.

Ktos

ja chodze czesto na chorobowe i smieje sie z was tych co sie boją na l4 frajerzy bo nic lepiej nie macie

Ktos

A ja chodze czesto na chorobowe i smieje sie z was tych co sie boją na l4 frajerzy bo nic lepiej nie macie ----'tu lepiej mają tacy co lecą w kulki

Diabeł

Już się chale zaczynają walić u Wiśniowskiego ha ha ha, a niewolników chętnych do pracy za 1800 netto "na łapę" coraz mniej.

I też chce więcej
@Diabeł 08.08.2018 23:31

Nie powiem że się kokosy zarabia u wiśniowskiego ale nie bredź 1800 maja na start nowo przyjęci pracownicy a jak ktoś robi ponad pół roku ma co najmniej 2500 netto wiadomo wszystko zależy od działu i jak masz rzeczywiście średnia roczną 1800 to pewnie cie brygadzista i kierownik w (usunięte przez administratora) robią bo bywają takie przypadki na szczęście paru poleciało oby tak dalej a z tą halą trochę cie poniosło bo to biurowiec i ten niech się wali bo poco im nowe biura jak co trzeciego biurokratę zapytaj co robi cały dzień nie będzie ci wstanie dać odpowiedzi nie obrażając resztę uczciwie pracującą i na koniec jak ktoś tam dobrze zarabia nie przyzna się ja nie mam nic do ukrycia poprzedni rok średnia miesięczna netto 3820 zł w tym roku jak się nic nie zmieni na pewno będzie przekroczone 4tys i nie jestem ani brygadzistą ani zastępcą ani liderem zwykły pracownik 4 lata w firmie .

Adam
@I też chce więcej 10.08.2018 19:45

Coś tutaj ściemniasz chłopczyku, większość fizycznych na produkcji nawet po kilku latach pracy u Wiśniowskiego to może pomarzyć o kasie powyżej 3 tysięcy netto.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lo

Majster z liderami tak zapracowani są ze wody nie potrafią zamówić w upały po co robol ma robić i się nie odzywać

Mirek świrek
@Lo 07.08.2018 21:43

Z tego co wiem w toaletach jest :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja wam dam
@Rambo 28.07.2018 10:08

Wez się rambo rozpedz a ściana się sama znajdzie !

Rambo
@Ja wam dam 29.07.2018 18:50

Dobre, dobre kolego hehe :-)

Gumuś

Żenada, te wpisy !!! Sran** po sobie. Jak chcecie być szanowani a sami się nie szanujecie nawzajem? Brak merytorycznej opini :/ bardzo smutne i na niskim poziomie wasze wpisy !!! A niby dorośli ludzie :( smutne ... żal.

Pro-bramyrolety
@Gumuś 20.07.2018 07:53

'brak merytorycznej' opinii hm moze przeczytaj jeszcze raz a wtedy moze znajdziesz sedno tego o czym ludzie pisza. Co do szacunku- jak w takiej atmosferze ma nie ma byc zgrzytow miedzy pracownikami jesli w gre wchodzi nierowne traktowanie i jawna faworyzacja; gdyby niektorzy przelozeni wychodzili z szacunkiem do drugiej osoby i ludzka zyczliwoscia to wtedy mieliby lojalnych pracownikow a nie zniecheconych i sfrustrowanych...bo jedynym 'argumentem' na wszytko jest 'nie podoba Ci sie to sie zwolnij'...eh tyle zalezy od ludzi ale co zrobisz jak pomimo tego ze praca sama w sobie Ci odpowiada to masz przelozonego-betona od ktorego tylko sie odbijasz

wo
@Pro-bramyrolety 20.07.2018 12:26

dobrze napisane sa układziki i tyle na ty dziale

wo
@Pro-bramyrolety 20.07.2018 12:26

lepiej bedzie jak wylecą wszyszcy od liderów do majstra

WysokiSzczuplyZ dobrymWzrokiem
@Gumuś 20.07.2018 07:53

Zapraszam do spowiedzi Kardynal

Rambo
@WysokiSzczuplyZ dobrymWzrokiem 30.07.2018 16:21

O ksiądz na forum :-)

Zostaw opinię o Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A. - Wielogłowy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Wiśniowski Sp. z o.o. S.K.A.