aluprof s.a

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 289 ocen.

Opinie o aluprof s.a

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie aluprof s.a

Michał M

Czy dojeżdża ktoś do Aluprof z Żywca lub okolic? ???????????? (w tym tygodniu 1 zmiana) . Jeżeli ktoś byłby chętny jeździć samochodem to proszę o kontakt 606 175 172

Agata

@Wkurrrr czyli w aluprof s.a nie można się spodziewać premii? A można liczyć na podwyżki, benefity? Jest jakiś inny sposób premiowania pracowników? To ważne, żeby dodać to do Twojej i @Kjipo wypowiedzi.

Pracuś

Widziałem, że Aluprof ma sporo nagród i to z różnych tytułów. Żeby dostać nagrodę "Konsumencki Lider Jakości- Lider pięciolecia 2011-2016" to trzeba sobie na to zasłużyć! Nie dziwi mnie, że mało piszecie bo jest dobra praca i nie chce sie wam, gratulacje.

Wkurrrr
@Sandman 03.10.2017 20:41
Nagrody nagrodami ciekawe tylko dlaczego nie przenosi się to na wynagrodzenia szeregowych pracowników a tylko pod koniec roku p...

Właśnie! Dlaczego zapier... jak woły a nawet dziękuje nie usłyszałem ! A gdzie premia? A gdzie pytanie może potrzebujesz pomocy? Rozważymy nowe przyjęcia...nie kręci się jakoś i każdu zadowolony bo o 16:00 do cieplutkiego bmw usiądzie...

Kjipo
@Wkurrrr 03.10.2017 21:28
Właśnie! Dlaczego zapier... jak woły a nawet dziękuje nie usłyszałem ! A gdzie premia? A gdzie pytanie może potrzebujesz pomocy...

Spokojnie premie za wykonany plan i rekordy sprzedaży czy nagrody są ale dla kadry kierowniczej co widać po ich nowych samochodach a reszta na rowerach do roboty ciśnie.

ZainTereSowany

Witam ???? mógł by ktoś napisać jaka jest stawka bez nadgodzin dla nowego "operatora produkcji" pytam o kwotę netto bo brutto w każdej firmie inaczej wychodzi? I jak to jest z nadgodzinami? Z góry dzięki wielkie ????

Agata

@możeprzyszłypracownik widzę, że niestety nikt nie udzielił Ci odpowiedzi. Czy zdecydowałeś się na aplikację do firmy aluprof s.a? Jeśli tak, to co możesz powiedzieć o procesie rekrutacji? Na co należy się przygotować przed rozmową kwalifikacyjną? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne.

możeprzyszłypracownik

Znalazłem ofertę "Specjalista ds. optymalizacji procesów magazynowych". Sądzę, że to coś dla mnie. Od 2004r. pracuję w dużej korporacji automotive w magazynach i logistyce. KANBAN itd. itp. mam w jednym paluszku. W sumie można powiedzieć, że posiadam wszelkie kwalifikacje +. Ostatnio atmosfera w firmie jednak znacznie się pogarsza, stąd moje zainteresowanie. Jestem po ZIP'ie - inż. Pytanie tylko, czy warto zmieniać w sumie niezłą pracę... Orientuje się ktoś jak wygląda praca na powyższym stanowisku? Czego można się spodziewać? Na jakie wynagrodzenie można mniej więcej liczyć?

Agata

@Olek może napisz czego chcesz się dowiedzieć na temat pracy w aluprof s.a i wtedy ktoś Ci odpisze. Może skoro zastanawiasz się nad pracą jesteś ciekaw jak wygląda rekrutacja? Ktoś może wypowiedzieć się na ten temat?

Olek

Tak mało piszecie swoich opinii o atmosferze w pracy. Sporo jest osób takich jak ja szukających pracy ale na tym forum niewiele można się dowiedzieć. Czyżbyście bali sie konkurencji i nikt nie chce pisać żeby przypadkiem nie zachęcić nowego do pracy w firmie?

Telebim

Chciałbym zatrudnić się w firmie jako przedstawiciel handlowy i w związku z tym mam pytanko. Może mi ktoś napisać kilka informacji o atmosferze w pracy? Czy do podstawy wynagrodzenia dochodzi prowizja , czy są jakieś dodatki?

sąsiadka kolegi
@Telebim 10.09.2017 14:21
Chciałbym zatrudnić się w firmie jako przedstawiciel handlowy i w związku z tym mam pytanko. Może mi ktoś napisać kilka informa...

średnio 12tys. brutto jak zrobisz plan to duuużo więcej - zero kontroli typu GPS, palmtop czy raporty z wizyt - jednym słowem bajka bo takiego czegoś nie znajdziesz już w żadnej innej firmie ps atmosfera jest ok :-P

sąsiadka kolegi
@Telebim 10.09.2017 14:21
Chciałbym zatrudnić się w firmie jako przedstawiciel handlowy i w związku z tym mam pytanko. Może mi ktoś napisać kilka informa...

średnio 12tys. brutto jak zrobisz plan to duuużo więcej - zero kontroli typu GPS, palmtop czy raporty z wizyt - jednym słowem bajka bo takiego czegoś nie znajdziesz już w żadnej innej firmie ps atmosfera jest ok :-P

Paula 1234

Chodzi mi o produkcje na jakich działach są 2 zm?

was
@Paula 1234 08.09.2017 21:28
Chodzi mi o produkcje na jakich działach są 2 zm?

na pakowaniu jest 4 bryg na magazynie rowniez (chyba ze zagadasz to moze sie udac )a jak nie to mozna sprobowac do biura jako referentka

Paula 1234

Czy w Aluprof można pracować na 2 zm czy tylko 4 brygadowka?

was
@Paula 1234 07.09.2017 13:21
Czy w Aluprof można pracować na 2 zm czy tylko 4 brygadowka?

Mozna tylko pytanie gdzie chcesz pracowac

Agata

@Kandydat a jakieś konkretne stanowisko Cie interesuje? Firma aluprof s.a ma teraz sporo ofert pracy na swojej stronie internetowej: https://www.aluprof.eu/m. Czy jesteś nadal zainteresowany?

Kandydat

Czyżby Aluprof nie miał żadnych potrzeb kadrowych? Może słyszał ktoś że firma potrzebuje ludzi, proszę podzielić się wiedzą na forum. Słyszałem, że są całkiem niezłym pracodawcą. Co wy jako pracownicy możecie dodać w tym temacie? Jakieś nowe wieści z firmy?

Nowy

Panowie to ile sie zarabia nie wiem ze stażem 3 letnim , 5 letnim itp. Czy są nadgodziny 100% płatne. Ja ze stażem 3 letnim mam w 4 brygadówce 2500 zł bez możliwośći dorobienia w postaci nadgodzin i czy w mojej sytuacji warto zacząć pracę w Aluprofie?

Gniewny pan

Nawet nie trzeba dużo pisać bo Auprof sam się broni, swoimi sukcesami i pozycją w branży. Polecam pracę.

Gryf

Tak masz rację w 100% .potrafimy tylko narzekać. Jeżeli się komuś nie chce to niech sie zwolni .pracy jest dużo, tylko niech zobaczy wpierw w jakich warunkach. Paru już takich było co obrażali każdego wokół i odchdzili, by następnie z podkulonym ogonem prosić o przyjęcie.

Piotr

Dlaczego niektórzy tak lubią obrażać osoby z Ukrainy?. Może trzeba pomyśleć ilu Polaków jest w Anglii, czy tam tak nas obrażają? Skoro Polak nie chce pracować to Aluprof zatrudnia chętnych do pracy !

Robolek78

Na magazynach wiecej ukrainy niz naszych zamiast robic to handluja i zaopatruja W zeszlym miesiacu dali angaże ale tylko paru czolowym d...wlazom Ale wole mniej dostać niż zapychac na lakierni

Mag0007

Jakies podwyrzki sa ale tylko na smiesznej lakierni nie wiem czemu oni zawsze dostaja kase pierwsi

na stałe
@Mag0007 18.08.2017 08:30
Jakies podwyrzki sa ale tylko na smiesznej lakierni nie wiem czemu oni zawsze dostaja kase pierwsi

No są napewno niewiem kto ci takich bajek naopowiadał, jak chcesz to przyjdź popracuj tam przez min rok.wtedy pogadamy

Ja
@Mag0007 18.08.2017 08:30
Jakies podwyrzki sa ale tylko na smiesznej lakierni nie wiem czemu oni zawsze dostaja kase pierwsi

To zapraszam na lakiernieobiad! W czymy problem na pewnomojej cie przygarniemy. No i jak mowisz podwyżka od razu.

Panek

Uważam, że dysponowaniem finansów w firmie może zajmować się jedynie księgowy z szefami, zyli osoby które znają plany i koszty firmy. Rozdać pieniądze można bardzo szybko. Jak będą potrzebne na inwestycje to skąd wziąć?

Robot
@Panek 15.08.2017 19:22
Uważam, że dysponowaniem finansów w firmie może zajmować się jedynie księgowy z szefami, zyli osoby które znają plany i koszty...

Ludzie o czym Wy mówicie czy podniesienie pracownikom pensji o np. 1000 zł to tak wiele ze nie bedzie na inwestycje? Swoją drogą ciekawe ile kasy jest wyprowadzane z firmy przy obecnych inwestycjach bo gosć ktory sie tym zajmuje jak ksiądz zmienia auta na nowszy model oby w tym samym kolorze było...

Nowyyy

Czy jest możliwość pracować codziennie, i nieraz zostać w tygodniu?, czy jest jakiś limit?. POZDRAWIAM

Alek

A jak według Ciebie wygląda myślenie o przyszłości? Jak nie poprzez preztiż firmy ktora daje dobrze zarobić swoim pracownikom?

678
@Alek 11.08.2017 17:38
A jak według Ciebie wygląda myślenie o przyszłości? Jak nie poprzez preztiż firmy ktora daje dobrze zarobić swoim pracownikom?...

Niech firma da zarobić zwykłym ludziom a nie tylko kierownictwo reszcie tej zakłamanej na.

Pracuśobiektywny

Nie można myśleć tylko chwilą obecną ale również trzeba myśleć o przyszłości.

Profilek

Złota Budowlana Marka Roku 2017 dla Aluprof to powinno niektórym dać do myślenia. Firma ma wysoką pozycję w branży i to powinien być powód do zadowolenia. Atmosferę budują ludzie więc trzeba nad tym pracować!

Assa
@Profilek 08.08.2017 11:05
Złota Budowlana Marka Roku 2017 dla Aluprof to powinno niektórym dać do myślenia. Firma ma wysoką pozycję w branży i to powin...

Profilek to wiemy, ale dlaczego firma nie buduje swojej dumy wśród ludzi którzy tą markę tworzą i nie daje powodu do dumy rodzinom tych ludzi. Aluprof nigdy w hostorii nie zarabiał tyle co dzisiaj, pracownicy powinni dostawać godne premie i godne pensje. W tym roku 380zł brutto to dla nich super premia? 1 porzadniejsze zakupy i po premii to troche jałmużna a nie premia. Pracy jest ogrom każdy daje z siebie 100% możliwości i zaangażowania ale nikt tego nie widzi na kwitku. Wystarczy spojrzeć na samochody pracowników na parkingu, na palcach jednej reki mozna policzyć auta przekraczające wartością 20 tysięcy. Tak więc w Aluprofie złoto tylko dla wybrańców

Assa

Szkoda tylko że nie doceniają największego skarbu jaki mają.

Chętnydopracy

Mają fajne oferty pracy, interesuje mnie praca handlowca ze znajomością niemieckiego ale wcześniej chciałbym się dowiedzieć czegoś o firmie.

Ajjshs

Jak wygląda praca na magazynie, jest okej?

...
@Ajjshs 31.07.2017 22:30
Jak wygląda praca na magazynie, jest okej?

Robota nie najgorsza ale się udzwigasz i ... -obserwuja na kamerach jak pracujesz i czy przypadkiem nie stoisz - sprawdzają wydajność -zastraszaja i zmuszają do nadgodzin pomimo 4brygadowki a jak potrzebujesz 1 dzień urlopu to nie dostaniesz o są wstrzymane Przyjmują wszystkich jak leci nie zależnie od wieku, plci i stanu zdrowia więc nie problem się zalapac. Zero szacunku dla pracownika. Nie polecam

Żaba

Ogólnie jest tak że 80% załogi jest nowa i w dużej mierze się nie nadaje ale nie ma się czemu dziwić skoro przyjmują byle kogo nawet ludzi po 60 bo kto normalny przyjdzie to się zaraz zwalnia. Mobbing na całego łącznie z tym że kierowniczka i mistrzowie co po niektórzy siedzą na kamerach i obserwują jak ludzie robią (bo nie wolno stać tylko zapier...). Zero szacunku do starego pracownika,wola zwolnić i przyjąć nowych a cierpi na tym zakład

Jsjsbs

Czy w niedzielę zakład pracuje?

Kolo
@Jsjsbs 29.07.2017 17:25
Czy w niedzielę zakład pracuje?

Zakład pracuje 7/24

Nowyshahs

Witam, na stanowisko mahazynera przyjmują w 4-brygadowce?..i jak warunki finansowe (brutto) na początek?, można coś wywalczyć ?. Pozdrawiam

Marcel

Narzekających nigdy nie zabraknie. O dobrych fachowców jest trudno, dlatego firma szuka ponieważ nie zawsze pracownik jest fachowcem. Ja sobie Aluprof chwalę.

BD

Firma dramat...szczególnie magazyn,rotacja taka ze nie ma szans na zgrany zespół,notoryczne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szeroko rozwinieta sieć plotkarska. Dodatkowo przymuszanie do nadgodzin,straszenie zwolnieniami w razie odmowy. Jeden brygadzista który robi tam chyba od kołyski(buc jakich mało). Kierownictwo plus majstrowie -żenada... jesli chcesz urlop czasem trzeba przejść przez nie do konca przyjemną rozmowę. Część ludzi jest faworyzowana(wiadomo czemu,korpo). Kuszą ofertą,ale brak informacji o tym ze praca z sytemu zmianowego (3) przechodzi w czterobrygadowkę w połowie sezonu. Wymaganiea często sa duze a firma nie feruje zadnych rewelacji. Stanowczo odradzam,bądź prosze sie dobrze zastanowić nad podjęciem tam pracy.

Kaczka

Uważam że ogolnie zarobki w całej firmie jak na dziaiejsze czasy i jak na możliwości firmy wciąż są małe. Jak się nie odzywasz to 10 lat przerobisz za tą samą stawkę, wówczas wypadałoby się zwolnić i zatrudnić na nowo bo świeżo zatrudniani pracownicy wiecej dostają. Kierownicy, dyrektorzy mało co interesują sie jednostkami czy problemami na wydziale, nie ma czasu na spotkania i omawianie problemów. Pracy jest coraz więcej a osób prawie tyle samo co zawsze, obecnie praca mnie przytłacza i zaczynam mieć nerwicę, szkoda tylko że nikt tego nie widzi a tym bardziej nie docenia. Moze wreszcie ktoś zwróci uwage na pracowników i ich problemy a Zarząd przestanie dzielić zyski tylko miedzy siebie.

asde

jakby była taka spoko to by nie prowadzili wiecznej rekrutacji

zainteresowany
@asde 24.07.2017 13:20
jakby była taka spoko to by nie prowadzili wiecznej rekrutacji

Jak więcej sprzedają to potrzebują więcej ludzi do pracy, logiczne. A firma, jak widać rozwojowa - poczytajcie trochę.

Kaczka
@zainteresowany 25.07.2017 11:20
Jak więcej sprzedają to potrzebują więcej ludzi do pracy, logiczne. A firma, jak widać rozwojowa - poczytajcie trochę....

Tylko ze wygląda na to że rozwija się kosztem pracowników ktorych nie docenia wcale

Leoś

Po lekturze opinii widzę, że Aluprof to spoko firma. Jak sobie człowiek podliczy wszystkie dodatki do zasadniczej to jest ok.

ŁUKASZ

Na magazynie ile na początek i jaki system pracy?

Chętny

Bardzo przydały się te informacje o zarobkach i wszystkich dodatkach, dzięki

Pracownik

Generalnie Aluprof zawsze szuka pracowników. Wejść na stronę, zakładka kariera lub rekrutacja, wysyłasz mail z cv i czekasz. Oddzwaniają po jakimś czasie. Obecnie na start 14,50 brutto, po 3 miesiacach 16. Dodatek za pracę w 4 brygadowce 2,70. dodatek nocny 30% minimalnego krajowego. premia kwartalna (ale nie zawsze, w 2016 była tylko 3 razy) 380zł w postaci karty edenred . Grusza: 450zł, premia świąteczna od 1400 do 1700zł. Pierwsza umowa 3 miesiące, nastepne na 1 lub 2 lata, do negocjacji. Ubezpieczenie zdrowotne PZU i karta multisport dofinansowane przez zakład. kwartalna premia za niechorowanie (nie pamietam ile), Paczki świąteczne dla dzieci, dofinansowanie kolonii, wyprawka szkolna dla najuboższych. Chyba wszystko w temacie. Cięzkość pracy fizycznej zależy od wydziału, aluminium wbrew powszechnej opinii NIE JEST BARDZO LEKKIE. zwłaszcza w postaci 7 metrowych profili, jednak na wydziale pakowania pracuje 90% kobiet więc zbyt ciężkie też nie jest. Ludzie jak ludzie, kilku wrednych, kilku spoko, kierownictwo produkcji w większości zna się na robocie, chociaż do nowo przyjętych mistrzów mozna mieć zastrzeżenia.

Pracownik

Aluprof zbiera same pochwały a ja mam pytanie czy szukają pracowników?

tt.

Aluprof to fajna firma.kasa niezla.karta benefit.multisport.premia swiateczna.podwyzki tylko dla lizusow.a to czy masz uprawnienia na wózek czy niemasz,to niema znaczenia.

Pracuś

Zawsze mówiłam, że atmosfera w firmie w znacznej mierze zależy od nas samych. I taka jest prawda, jak ludzie są dla siebie ludźmi to i praca dobrze idzie. Nie wyobrażam sobie siedzieć w firmie tyle godzin w podłej atmosferze.

Thorque

A jak wygląda praca w Opolu na tle pracy w Bielsku?

pracownik

Ja też uważam, że w Bielsku to jedna z lepszych firm. Mają dużo świadczeń dodatkowych a zarobki też nie są niskie. Trzeba tylko chcieć. A jeśli się komuś nie podoba wcale nie musi tam pracować. Ja jestem zadowolony.

Pracuś

Pewnie niejedna osoba zgodzi się ze mną, że Aluprof s.a to w sumie dobra firma. Myślę, że obrażanie innych ludzi nie jest dobrą wizytówką pracowników tej firmy. Skoro my nie chcemy pracować to pracują inni.

pracusiowa

Pracuś nie masz ochoty nic więcej pisać bo rączce w kieszeni cieplutko? :-)

kandydat

ile się zarabia miesięcznie na magazynie ? czy praca jest ciężka? czy soboty są obowiązkowe? i czy pracują tam ludzie z okolic Andrychowa? proszę o odpowiedz

Pracuś

Aluprof jest fajna firmą i nie mam ochoty nic więcej pisać

Pracuś

Jak się ma złość do firmy to zawsze można napisać coś szkalującego, i tak nikt za to nie odpowiada! Uważam, że Aluprof nie zasługuje na takie opinie!.

pracusiowa
@Pracuś 30.05.2017 11:37
Jak się ma złość do firmy to zawsze można napisać coś szkalującego, i tak nikt za to nie odpowiada! Uważam, że Aluprof nie zasł...

Tak bo pewnie pracujesz na kierowniczym stanowisku chodzisz z rączką w kieszeni i zapewne nie interesują cie nawet problemy twoich podwładnych bo przecież zarabiasz 4x tyle co oni o premii rocznej nie wspominając...

pracusiowa
@Pracuś 30.05.2017 11:37
Jak się ma złość do firmy to zawsze można napisać coś szkalującego, i tak nikt za to nie odpowiada! Uważam, że Aluprof nie zasł...

Tak bo pewnie pracujesz na kierowniczym stanowisku chodzisz z rączką w kieszeni i zapewne nie interesują cie nawet problemy twoich podwładnych bo przecież zarabiasz 4x tyle co oni o premii rocznej nie wspominając...

Pracuś

Czy Aluprof zamierza wysyłać coraz więcej ludzi do pracy w Niemczech? Słyszałem że mają dodatkowo coś robić? Jeśli ktoś ma wiedzę mógłby się podzielić.

nowy

ile można zarobić na magazynie?

Zostaw opinię o aluprof s.a - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie aluprof s.a