LB Therm

• Lipowiec
  • Bronów
  • Czechowice-Dziedzice

3. Opinie o pracodawcach Mazańcowice
  5. Opinie o LB Therm Sp. z o.o.

Opinie o LB Therm Mazańcowice

Nie przegap nowości o LB Therm Sp. z o.o.!

09.06.2025 11:33

Nowy znak. Ta sama jakość.

Od ponad 10 lat nasze logo reprezentowało to, co najważniejsze: jakość, precyzję i zaufanie.

Dziś przedstawiamy nowe logo LB THERM – znak, który lepiej oddaje to, kim jesteśmy teraz i dokąd zmierzamy.

Nowoczesne. Przejrzyste. Mocne.

Tak jak nasze podejście do produkcji.
    To więcej niż zmiana wizualna.
    To symbol rozwoju – technologicznego, zespołowego, międzynarodowego.

Nie zmieniamy tego, co najważniejsze:
    ✔ nasze wartości
    ✔ jakość produktów
    ✔ indywidualne podejście do współpracy
    ? Hasło „Value Inside” to coś więcej niż materiał.
    To wartość, którą tworzymy razem – z naszym zespołem, partnerami i klientami.

Dziękujemy, że jesteście częścią tej drogi. To dopiero początek nowego rozdziału.

15.01.2024 14:35

Lider produkcji zarabia średnio 6 - 7,5 tys. zł brutto. Jednak wszystko uzależnione jest między innymi od doświadczenia, oceny realizacji powierzonych zadań, jakości pracy itp. Do wskazanej kwoty nie zostały wliczone dodatkowe premie okolicznościowe.
    Mateusz

27.11.2023 13:54

Również pracowałem w LB i jak to bywa w każdej firmie, są plusy i minusy pracy. Na zarobki nie można narzekać. Mimo, że nie miałem doświadczenia, szybko się wdrożyłem dzięki szkoleniom zapewnianym przez pracodawcę.

20.06.2022 07:37

Standardowa rozmowa kwalifikacyjna. Zakres obowiązków oraz warunki zostały jasno przedstawione. Mnie niestety nie wybrali, gdyż mogę pracować tylko na II zmiany - firma szukała osoby dyspozycyjnej na III zmiany.

18.11.2021 13:54

Po pytaniu do Pani rekrutującej o widełki wynagrodzenia zostałem poinformowany żebym nie przyjeżdżał na spotkanie. Robią z tego tajemnice. Rekrutacja wygląda na konkurs kto będzie chciał mniej tego weźmiemy.
    Marta

18.11.2021 14:29

Wyjaśniając sytuację, którą Pan opisuje chciałabym aby opinia była rzetelna i prawdziwa. Potwierdzam fakt zapytania z Pana strony na temat wynagrodzenia, natomiast w odpowiedzi uzyskał Pan informację, iż wysokość wynagrodzenia jest proponowana po przeprowadzonej rozmowie. Rezygnacja z dzisiejszego spotkania nastąpiła bezpośrednio po Pana wiadomości "ale poświęcając 2 godziny w ciągu dnia dobrze by było wiedzieć czy jest w ogóle sens". Uważam, że potencjalny kandydat na pracownika musi poświęcić czas na znalezienie pracy, która mu odpowiada. Każda rozmowa kwalifikacyjna jest ryzykiem "straty czasu", w sytuacji nienawiązania stosunku pracy. Mimo wszystko życzymy powodzenia w znalezieniu satysfakcjonującego miejsca pracy.

MG

05.03.2026 08:49

Lb Therm mega fajna firma, super bo dają możliwość pracy w wakacje i ferie młodym osobom. Dzięki temu można zdobyć doświadczenie i trochę zarobić ;) Oby więcej takich miejsc MG

Ai

06.03.2026 04:25

Pewnie że fajny zakład!!jak płaci dobre pieniążki za szwendanie sezonowym👍👍Ciekawe czy p.prezes(pisownia orginalna nie błąd)dał premię za tak chwalebne wpisy😄

Kornelia

04.03.2026 18:24

Praca w tej firmie podczas wakacji oraz ferii była dla mnie bardzo wartościowym doświadczeniem. Od pierwszych dni zostałam ciepło przyjęta przez zespół i mogłam liczyć na wsparcie współpracowników. Atmosfera w pracy była przyjazna i sprzyjała dobrej współpracy. Obowiązki były jasno wytłumaczone, dzięki czemu szybko wdrożyłam się w swoje zadania. Nauczyłam się odpowiedzialności oraz lepszej organizacji czasu. Każdy dzień przynosił nowe doświadczenia i cenne umiejętności. Z przyjemnością wróciłabym do tej firmy w przyszłości i polecam ją innym osobom szukającym pracy sezonowej.
    #PracownikSezonowy
    ObiektywnyTyp

28.10.2025 11:54

Szczerze mówiac dziwię się że wszyscy tak narzekają. Jasne jak wszędzie – są lepsze i gorsze dni le nikt nie wspomina o tym ze pracodawca naprawdę potrafi pomóc gdy ktoś jest w trudnej sytuacji. Ja np. dostałem zapomogę kiedy zalało mnie podczas powodzi. W innych firmach, w których pracowałem nikt by nawet palcem nie kiwnął...... Przychodzę, robię swoje i tyle. Mam pewne zatrudnienie a w dzisiejszych czasach to dla mnie najważniejsze.

TypObiektywny

27.11.2025 18:49

Szczerze mówiąc nie dziwie sie, że nie narzekasz - bo pewnie jestes jedna z tych osob ktore wchodza prezesowi w *******. Sprzedajesz swoich kolegow na prawo i lewo, byleby tobie bylo dobrze, bo przeciez prezes ci pomogl. Na takich ludziach oparta jest ta firma - wszystko pod siebie, nie wazne co inni mysla. A zarzad tylko zaciera rece na takie sytuacje! Z daleka od takiej firmy!!!
    Praca

26.10.2025 02:07

Gdy dowiem się że ktoś znajomych lub ich otoczenia zainteresuje sie praca w tej firmie odpowiedź moja to lepiej idz na bezrobocie się zapisz jak do tej firmy aplikuj. Pracowałam tam ponad 5 lat i wiem jedno zdala od nich jest tam garstka osób na całej produkcji i biurowcu którzy pracują od lat a reszta max 1 rok do 3 daje to do myślenia prawda ? A resta zmiana bo komus sie nie spodobasz albo masz inny punkt oceny sytacji danej sprawy gdy ja przychodziłam do tej firmy w pracy poznawałam osoby ktore same mówiły jak tu jest a po paru miesiacach odchodzily lub byly zwolnione za mojej 5 letniej kadecji przeminęło sie wiele osob wszoku jestem ze tyle dałam rady tam wytrwać. Wiec dla tego ciągle maja tyle ofert pracy na necie a czemu wiadomo 😉 jest tam garstka ludzi szefa co innych sprzedadzą za 5zl by tylko sie przypodobać....ich oferta pracy wygląda tak jak ładnie opakowane pudełko cukierków a wśrodku odstajesz zgnite jabłko.... pozdrawiam.
    Nick1

30.08.2025 17:37

Przyznaje, że nigdy nie czytałam takich portali o pracodawcach a tym bardziej nie pisałam opini. Długo się zastanawiałam czy napisać opinie ale myślę, że warto przyszłych kandydatów ostrzec. Pracowałam w innych firmach przed lb therm i nigdy nie spotkałam się z takim czymś co w tej firmie. Plotki, wrogość, brak otwartości na nowe i lepsze zmiany. Opinie negatywne w 99% na tym portalu są prawdziwe więc lepiej się dwa razy zastanowić czy wchodzić do tej dziwnej organizacji i niszczyć swoje zdrowie psychiczne. A i proszę nie chorować bo będziecie jeździć na kontrolę do ZUS oczywiście na wniosek pracodawcy. Co zwolnienie to byłam na kontroli. Szanowni Państwo to było nękanie pracownika. Firmy nie polecam.
    Nick11

12.09.2025 18:12

Odpowiadając na Państwa komentarz, bo widzę, że mój poprzedni został usunięty. Sprawdzanie informacji u byłego pracodawcy podlega pod paragrafy z RODO, które w tej firmie nie są przestrzegane. Co do zwolnień lekarskich, trzy razy z rzędu mieliście wątpliwości, mimo, że ZUS nie wykrył nie prawidłowości i wszystko było zgodne z rzeczywiścią. Chcieliście podważyć lekarza wystawiającego zwolnienie, mnie postawiliście jako oszusta oraz orzecznika ZUS, który jak raz nie podważy to może drugi lub trzeci raz uzna mój stan zdrowia jako OK. Nigdzie nie było zapisane, że mam telefon i laptop zabierać do domu, został w biurze jak każdego innego dnia! Idąc waszym tokiem myślenia, stwierdzam, że w tej firmie należy poinformować kadry, że pracownik w najbliższym czasie się rozchoruje!

15.09.2025 08:49

Tak jak w poprzednich odpowiedziach pragniemy podkreślić, że wszystkie nasze działania odbywały się zgodnie z obowiązującym prawem oraz przepisami. Nie chcemy wchodzić w szczegóły dotyczące spraw osobistych czy indywidualnych sytuacji pracowników, ponieważ to nie jest odpowiednie miejsce do ich omawiania! Szanujemy prawo każdej osoby do wyrażania opinii, jednak podtrzymujemy stanowisko, że jako pracodawca zawsze działaliśmy w ramach obowiązujących regulacji.
    Myśliciel

12.06.2025 18:27

Dla przyszłych kandydatów ta opinia może być znacząca. Jeśli dla Ciebie wymarzona praca to plotkowanie i donoszenie Prezesowi wszystkiego co się dzieje w firmie to praca idealna dla Ciebie. Jeżeli szukasz pracy by uczciwie pracować i wykonywać swoje obowiązki to szkoda Twojego życia dla tej Firmy. Stosują bardzo brzydkie taktyki sprawdzające pracowników, jeszcze przed podpisaniem umowy jesteś sprawdzony. A o innych taktykach nawet nie pisze publicznie. Warto się dwa razy zastanowić przed podpisaniem umowy, ahhh nawet przed wysłaniem swojego CV. Może i firma ma jakieś plany na przyszłość ale przy braku pracowników doświadczonych i rotacji pracowników to trudno będzie coś tam stworzyć.

13.06.2025 08:17

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Każda informacja zwrotna, również krytyczna, jest dla nas ważna i stanowi impuls do refleksji oraz ewentualnych zmian. Chcielibyśmy jednak odnieść się do kilku poruszonych kwestii: 1. Raportowanie a donoszenie – w naszej firmie przepływ informacji to kluczowe elementy zarządzania. Raportowanie działań czy sytuacji w zespole bezpośrednio do przełożonego – w tym do Prezesa – nie jest „donoszeniem”, lecz standardową praktyką w każdej organizacji o przejrzystej strukturze. 2. Weryfikacja kandydatów – proces rekrutacji to nie tylko analiza CV, ale również rozmowy, sprawdzenie referencji oraz ocena dopasowania do zespołu. Są to w pełni powszechnie stosowane elementy procesu rekrutacyjnego. Zdarza się, że kandydat prezentuje się bardzo dobrze podczas rozmowy rekrutacyjnej, jednak z biegiem czasu nie przekłada się to na jakość realizacji powierzonych zadań. 3. Rotacja i przyszłość firmy – tak jak wiele organizacji w dynamicznych branżach, mamy okresy intensywnej rotacji. Właśnie dlatego stale inwestujemy w rozwój zespołu oraz usprawnienie procesów. Rozumiemy, że każda organizacja nie jest idealna i że doświadczenia mogą się różnić w zależności od sytuacji. Jesteśmy otwarci na rozmowy i zachęcamy do bezpośredniego kontaktu, jeśli ktoś chciałby podzielić się bardziej szczegółowymi spostrzeżeniami.
    Zuza

27.08.2025 22:14

Ciekawe, nie ma plotkowania i donoszenia? A zastraszanie pracownika tekstem "jeżeli chcesz ze mną żyć w zgodzie to musisz..." Przykładowo kogoś zniszczyć psychicznie żeby sam się zwolnił! Szczucie jednego na drugiego. Tworzenie plotek na temat pracowników. Prześladowania. Jeżeli jesteś w WC i nie odbierzesz telefonu bo akurat załatwiasz potrzebę fizjologiczną to dzwoni od razu do twojego przełożonego z pytaniem "gdzie on/ona jest", nie minie minuta a dzwoni twój przełożony że szuka Cię szef a ty nie odbierasz! Dużo by tego typu historii opowiedzieć! Kręcenie afer i zawsze musi być jakiś kozioł ofiarny, a jak się znudzi to kolejny, kolejny i tak w koło Macieju.
    Znany lub nie znany

25.07.2025 18:50

Ja tylko napisze tak... Jak ktoś się stara i godnie pracuję to może dużo osiągnąć w tej firmie Moim zdaniem firma godna polecenia dla nowych pracowników. Ci co wypisują jak to źle jest to na pewno nie spełnili oczekiwać firmy. Tylko krytyka. A jest dużo osób których jest zadowolonych i pracują lata w tej firmie. Dlatego dla kandydatów którzy chcą spróbować swoich sił w firmie LB THERM, ambitnych i uczciwych dobrze pracujących to firma dla nich, firma na pewno doceni takich pracowników, a w przyszłości mogą liczyć na coś lepszego. Pozdrawiam
    Zorro

26.07.2025 15:00

Co może osiągnąć na dłuższą metę? Wiecznie narzekanie i zrzucanie winy na innych. Jakie oczekiwania? Masz robić za trzech, bo nie ma ludzi do roboty, a i tak oczekują jeszcze więcej. Pracujący lata i zadowoleni już się dawno zwolnili, lub przychodzą do pracy jak im się podoba. Firma doceni pracowników najchętniej nie wychodzących do domu. Pozdrawiam.
    Nikk

13.07.2025 20:45

Robiłem na produkcji w lb therm pare miesiecy i powiem wam, to była masakra. Premie niby sa, ale to jakas sciema – zawsze znajda powod, zeby je zabrac, nawet jak ktos z ekipy cos przeskrobie, to wszystkim wpada kara. Robisz co masz, a i tak na ciebie zwalaja wina za wszystko. Kierownictwo? Totalny burdel, zero ogarniecia. Raz mowia tak, raz siak, codziennie inne bajki i nikt ci nie powie, co i jak. Zero wsparcia, tylko ciagla presja. Na hali ludzie chodza jak na szpilkach, bo sie boja, ze jak sie odezwiesz, to cie zjedza albo zabiora premie. Zostawalem po godzinach, i co? Zero podziekowan, zero nagrdd. Narzedzia stare, czesto cos sie psuje i oczywiscie to twoja wina. Wszyscy sie wypalaja, bo tu nie ma normalnej roboty, tylko ciagle cisnienie i stres. Lepiej trzymac sie z daleka, jesli masz cos innego na oku. Tu to tylko strata czasu i zdrowia.
    Bonżur

12.06.2025 11:48

Nowy znak. Ten sam smród szamba w szatni i jadalni 🤣 pozdro dla magazynu bo mają najgorszą robotę
    Zorro

13.06.2025 12:03

Bonżur, pijmy polskie wino

14.01.2025 12:13

Lepiej wozić taczkami gnój na kurzej fermie niż pracować na pseudo prezesa buły e lb thermie!!!????

20.03.2025 11:57

Łatwo przychodzi krytyczne ocenianie biorąc pod uwagę tylko jedną perspektywę :)

14.04.2025 16:01

Jedna opcja jest prowadzenie firmy a druga traktowanie ludzi którzy w tej firmie pracują

21.02.2024 07:38

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników GoWork na profilu firmy LB Therm Sp. z o.o.

Jesteśmy wdzięczni, że zdecydowaliście się zapoznać z opiniami o naszej firmie. Z wielkim zainteresowaniem czytamy wszystkie komentarze i opinie publikowane na naszym profilu. Każda konstruktywna krytyka jest dla nas ważną inspiracją, a pochwały są potwierdzeniem naszych wysiłków w kreowaniu odpowiedniej kultury pracy i podejścia do naszych pracowników. Pragniemy jednak podkreślić, że nasz profil jest miejscem szanującym zasady kulturalnej dyskusji. Nieakceptowalne są wpisy zawierające nieprawdziwe informacje, obraźliwe treści lub naruszające godność innych osób. Wszelkie takie komentarze będą zgłaszane do administratora, aby zachować pozytywny i konstruktywny charakter naszego forum.

Zachęcamy Was do dzielenia się autentycznymi opiniami i konstruktywnymi uwagami. Wasze spostrzeżenia są dla nas niezwykle cenne i stanowią klucz do naszego ciągłego rozwoju. Naszym celem jest, aby profil LB Therm na GoWork był miejscem, gdzie każdy może czuć się wysłuchany i szanowany.

W razie jakichkolwiek pytań, wątpliwości czy sugestii, serdecznie zapraszamy do kontaktu z nami pod adresem e-mail: [email protected]. Jesteśmy tutaj, aby służyć Wam pomocą, odpowiadać na pytania i pokazywać życie wewnątrz naszej organizacji.

Kontakt - LB Therm Sp. z o.o.

963 43-391 Mazańcowice

Branże: Wyroby z tworzyw i gumy

LinkedinIcon
    ...

01.12.2023 15:01

Dlaczego administrator usuwa niektóre komentarze a w jeszcze innych poszczególne informacje ? Nie były wulgarne ani obraźliwe. Prawda boli ?
    Pracownik Robstan Export

25.11.2023 01:19

Witam Produkty firmy LB THERM wyróżniają się wysoką jakością w porównaniu z produktami konkurencyjnych firm, jednak poziom współpracy handlowej z firmą w ostatnim czasie jest w regresji. Pozdrawiam
    MM jeż

22.11.2023 09:31

Kilka lat w tej firmie.. Więc opowiem jak to wygląda. Zacznę od wiadomo - wynagrodzenia. Składa się z podstawy oraz premii. Premia dzieli (dzieliła za moich czasów) na kilka części. Jedną z nich była ocena pracownika.. Kryteria oceny były według humorów P.rez MM Więc jeśli np. nie miałeś prezesowi nic do powiedzenia na temat swoich kolegów i sytuacji o których wiesz a on chciałby wiedzieć - ocena znacząco spadała. Do oceny wliczano porządek.. porządek w szatniach toaletach, stołówce pracowniczej działów produkcji magazynów... Tylko że.... te pomieszczenia nie sprzątał jak w każdej innej normalnej firmie dział czystości (sprzątaczki) ale sami pracownicy fizyczni - produkcja magazyn itd. Tylko ze oni nie mieli czasu na to zresztą nie byli od tego. Więc było brudno. Kiedyś pracownik na pytanie dlaczego obniżono mu premię usłyszał że był listek na korytarzu (był wiatr zawiało jak ktoś otworzył drzwi wchodząc do szatni) Efekt - ocena pracowników na dół - kasa na dół. Błędy pracowników również wliczano do oceny - niestety błędy były liczone np również grupowo. Czyli zmianowo. Odpowiedzialność zbiorowa Więc - dużo błędów - kasa w dół. Druga część premi to tzw EBIDA co to proszę sobie sprawdzić na np Wikipedii żeby tutaj się nie rozpisywać... Ta cześć była zbierana prawie zawsze gdyż nie wyrabiano wygórowanych (nie realnych) zazwyczaj norm wyssanych z palca - Pana prezesa MM. Tym oto sposobem co miesiąc zabierano często pracownikom premię w dużej części lub całości. Co do "zarzadzających" firmą (usunięte przez administratora) Uwielbia kręcić afery, podpuszczać na siebie pracowników... (usunięte przez administratora) I cieszył się jak pracownik gdzieś po kryjomu zapalił (wprowadził zakaz palenia na terenie firmy) Albo jak któryś pracownik się nagrał bo sikał akurat tam gdzie była kamera - wszyscy oczywiście odrazu wiedzieli że pracownik X wysikał się na trawkę za rogiem hali bo prezes dumny z siebie ogłaszał te wielkie rzeczy na hali. Reszta kadry zarządzającej - nic do powiedzenia nie ma. Bardzo dużo osób - dobrych pracowników, odeszło z tej firmy z powodu niestety kadry zarządzającej. Można dużo opowiedzieć. Nie polecam tej firmy.
    Koliber

12.01.2022 21:52

Dlaczego ta mała firma ma tak fatalne oponie gdzie jest haczyk w czym jest problem podpowiedzcie proszę. Dziękuję i Pozdrawiam.

15.06.2022 10:33

30% podstawy wynagrodzenia
    Egoista

15.10.2023 22:20

Z beznadziejnej atmosfery wewnàtrz chorego podejscia szefa (usunięte przez administratora) nie siedzieć. Ludzie zarobki chwalą ale psychicz nie wytrzymują wewnątrz firmy.
    Iza

18.09.2023 11:16

Z tego ogłoszenia na pracownika produkcji nie wynika jakoś specjalnie, żeby człowiek musiał już mieć doświadczenie w produkowanie drzwi czy okien. To znaczy, że jest szkolenie pełne do tej pracy? Ile czasu ono trwa? I jeszcze jako żona kandydata zapytam, czy opieka medyczna obejmuje rodzinkę? ;)

21.09.2023 10:38

W trakcie trwania okresu próbnego nowozatrudniona osoba zostaje przeszkolona z procedur obowiązujących w spółce. Jeśli chodzi o opiekę medyczną - jest pakiet rodzinny.

23.04.2023 12:18

18.09.2023 07:59

Pierwsza umowa zawsze jest na okres próbny tj. 3 m-c. Kolejna umowa min. na 12 m-c.

03.10.2022 10:58

Jak długo czekaliście na odzew z LB Therm Sp. z o.o.? Oddzwaniają zawsze?
    Odpowiedź

01.12.2022 14:47

Do tygodnia zawsze jest informacja zwrotna.
    HR

12.04.2023 15:24

sucha regułka, znaleźliśmy kogoś innego.
    Pracownik produkcji

13.12.2022 13:23

Przebieg rekrutacji Rozmowa odbyłą się z panią z HR i jeszcze jedną (usunięte przez administratora)Został przestawiony warunek do podjecia pracy, ktory nie zostal wymieniony w ogloszeniu-zrobienie kursu na wozki widlowe bo pracownik musi sam nakładać płyty na (usunięte przez administratora). Kurs finansowany przez pracodawcę dla kobiet/mężczyzn. Pytania oczekiwane wynagrodzenie, gotowość do zrobienia kursu na wózki widłowe

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    #PracownikProdukcji
    Dawid Nowy Sącz

27.01.2021 20:28

Super firma pan Wojtek od rozladunkow bardzo miły rozładunku pierwsza klasa

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LB Therm?

Zoe Saldana

14.01.2021 21:32

Generalnie zarobki są całkiem przyzwoite. Niestety rotacja w tej firmie nie świadczy o nieudolnych pracownikach. (usunięte przez administratora)Jednocześnie dając Ci wolną rękę w wyborach kontroluje całą firmę łącznie z Tobą niemalże 24h na dobę. Niezdrowe prowadzenie działalności. Brak tutaj chęci stworzenia z ludźmi czegoś więcej niż pracowania na 110 % za przysłowiowe dziękuję. Jeżeli się znudzisz, lecisz. Bez konkretnego powodu. Nie polecam, nie odradzam. Po prostu ostrzegam. Firma z mega aspiracjami i przyszłością. Niestety poszanowanie pracownika po 3 miesiącach pracy poniżej krytyki. (usunięte przez administratora)

20.04.2018 19:50

Czy ktoś wie jakie są warunki zatrudnienia i wysokość zarobków. Dostałem propozycję pracy i nie wiem czy warto się angażować.

Zostaw merytoryczną opinię o LB Therm Sp. z o.o.