logo ABB Sp. z o.o.

ABB Sp. z o.o.

Aleksandrów Łódzki

Opinie o ABB Sp. z o.o.

gutek 2016-11-08 17:24
Gdyby firma szanowała ludzi to by nie korzystala z firm zewnętrznych do zatrudnienia pracownika. Skandynawskie podejście u nas w polsce do pracownika nie funkcjonuje , ostatnio podziekowano około 30 osobom .
8
obserwator 2016-11-14 15:13
taa bez przesady co ty czlowieku twozysz o czym ty piszesz w polsce zarobki jak w szwecji w jakim swiecie ty zyjesz???
sprawiedliwy 2016-11-14 15:17
troche kiepsko traktuja a nawet bardzo zle pracownikow z agecji pracy. agecjie niepotrzebne
1
Myślący 2016-11-16 11:30
Gościu czytasz i nie rozumiesz o co chodzi.On miał na myśli że wszędzie w ABB między innymi w Szwecji ma się dobrze a w Polsce zawsze problemy .Nie pisze o zrównaniu zarobków .Koszty produkcji tam sa wysokie a mimo to jest dobrze.
D 2016-12-12 14:18
Cześć wszystkim.

Pytanie o stanowisko serwisant transformatorów. Jest tu ktoś, kto pracuje/pracował na takim stanowisku w ABB i mógłby się coś niecoś wypowiedzieć?
nowy 2016-12-13 11:28
Witam

Od styczmia ide do ABB. Podobno do firmy zawozi firmowy autobus. Zna ktos lub moglby na maila wyslac mi rozpiske kursowania tego autobusy ? Lub powiedziec gdzie szukac rozpiski.

Z gory dzieki za odp.

Mail: kloset@wp.pl
gość 2016-12-14 07:51
KTOS CIE ZLE POINFORMOWAŁ OD STYCZNIA NIE BĘDZIE JUŻ FIRMOWEGO AUTOBUSU a co leprze jest połowa grudnia i nikt nic nie wie jak będziemy dojeżdzać do pracy niby autobus miejski ale rozkład i przystanki nieznane są nikomu .
WIĘC JESTTTTTT EKSTRA PRZEPŁYW INFORMACJI JAKI DOJAST DO PRACY BEDĄ MIELI OBECNI RACOWNICY OD STYCZNIA.
bubu 2016-12-14 16:22
@ gość
leprze.....DOJAST.....słownik na gwiazdkę zamów
1
blondas 2016-12-14 21:39
Autobus....był jest i będzie dzieciaki
nowy 2016-12-15 21:35
Skoro ustaliliśmy ze jednak bedzie ten autobus to mozna prosic o to jak on kursuje.....np zdjecie rozkladu.......chyba ze takiego rozkladu jazdy nie

Czy ten autobus bedzie czy nie to auto czeka w gotowosci...
chlopok z Poddymbic 2016-12-21 13:05
Kogo oni przyjmują?po szkole podstawowej.Robi się wiesniactwo.
2
Spaw 2017-01-02 18:56
Witam szukam pracy jako spawacz. Czy ktoś coś wie o przyjęciach w Łodzi. Słyszałem że firma jest dobra i mają socjal. Ile można wyciągnąć na tym etacie?
Nowy 2017-01-18 17:50
Mam się zgłosić na rozmowę kwalifikacyjna na stanowisko lakiernika. Może ktoś podpowie mi o co moga pytać? Jak przebiega ta rozmowa? Czy propozycje zarobków daje na okres próbny niższą i o ile? Co z dodatkami socjalnymi, bo myślę że takie pewnie są?
operator cnc 2017-01-25 12:21
witam wszystkich , chciabym zapytac o operatora CNC ,ciagle jest oferta to znaczy ze szukaja specjalistow czy nikt nie che sie zglosic ?
operator malaź 2017-01-27 10:08
operator malaż (usunięte przez administratora) niezależnie na jakim stanowisku będzisz, dodatków z tytułu malaża nie ma!!! socjal szału nie ma tak naprawde z roku na rok coraz mniej . niby obiecują w końcu premie roczną 9 % ale czy tak będzie zobaczymy czy to nie obiecanki tylko. zawsze było 2,9 % co do podwyszki tylko raz w roku (usunięte przez administratora) za ocene 3 za (usunięte przez administratora) na odene 2 . kokosy to nie są zwłaszcza ze krajówka rośnie o 100zł.
zbyt fajny by mieć ludzkie imię 2017-01-28 15:29
Propozycja ABB podwyzki za ocene w tym roku to 1.5% Jestescie smieszni pajace i renifery. Za sama taka propozycja z mojej strony dam od siebie obietnice ze jeszcze bardziej bede leserował :)
4
Sędzia 2017-01-29 18:00
Wiem,że ABB jest firmą dobrą i dlatego bardzo zależy mi na pracy specjalisty ds rekrutacji w Łodzi. Czy jest to aktualna oferta? Gdyby ktoś wiedział,proszę.
Śmieszek 2017-02-09 08:56
@zbyt fajny by...
1,5% to jest roczna waloryzacja pensji ustalana ze związkami zawodowymi, a nie podwyżka. Każdy ją otrzymuje bez względu na to jakim jest leserem. Jak będziesz dobrze pracował, a nie leserował to dostaniesz nie tylko waloryzację, ale i podwyżkę. Ale jak widzę jesteś tumanem i leniem, więc na to drugie bym szybko nie liczył xD
1
Stefcio 2017-02-16 17:19
Jak czytam takie bzdury to nabieram pewności, że firma jest bardzo dobra.
1
Remik 2017-02-20 09:50
Czy ABB potrzebują do pracy rekrutera z doświadczeniem? Jeśli ktoś ma informacje proszę się podzielić ze mną. Jaka atmosfera panuje wśród pracowników?, w jakim wieku jest większość załogi ? Będę wdzięczna.
2
ja ho kto 2017-02-24 13:12
Nauczcie sie (usunięte przez administratora) parkowac normalnie. Dosyc, ze samochodow od (usunięte przez administratora) pod tym abb to jeszcze macie problem by zmiescic sie w (usunięte przez administratora) kopercie. Kazdego dnia mnie krew zalewa jak patrze na wasze popisy parkowania. Mam nadzieje, ze jak puszcza wam w koncu te autobusy to w nie powsiadacie i wiecej was na parkingu na oczy nie zobacze.
Henry 2017-02-24 14:24
Dostałem info, że ABB potrzebuje elektromechanika-ustawiacza w dziale utrzymania ruchu i że to jest dobra firma warto aplikować. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak przebiega rekrutacja? Ile mogę zarobić na wstępie? Czy mają jakieś wymagania konkretne? Dzięki
Maja 2017-03-01 09:26
@Henry więcej o procesie rekrutacji możesz przeczytać zaglądając do tej zakładki na naszym portalu: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,523548,0,0,proces_rekrutacji
Zdecydowałeś się aplikować? Czy ktoś z osób obecnie pracujących na stanowisku elektromechanik może podpowiedzieć Henremu jak wygląda praca w firmie?
Maja 2017-03-02 08:47
@KOCHAJĄCYSWOJĄPRACĘ mógłbyś opowiedzieć na jaki socjal może liczyć pracownik w firmie? Długo już pracujesz w ABB?
syf 2017-03-10 10:24
DLACZEGO USUWACIE POSTY w których zawarta jest cała prawda bez brzydkich słów i zgodne z regulaminem
parodia 2017-03-10 10:30
w aleksandrowie nie aplikujcie syf ciągnie się za FINAMI
głupi z głupszych 2017-03-10 19:18
To nie tylko wina Finów Polska kadra Kierownictwa i Mistrzów nie jest lepsza Mistrzowie nie dbają o interesy pracowników pół zmiany na kawce lub śpią , i wracają z odciśniętym biurkiem i zdziwieni są ze jest jakiś problem i odpowiedz zrób to sam on ma tak ciężko musi coś i owo zamówić to taka ciężka praca- potem nie dziwcie się ze was pracownicy wyśmiewają i co lepsi już sami się zwalniają zwłaszcza ze leserstwo jest bardziej oceniane na 4 a osoby które wykonują bardziej czynności wymagające precyzji i doświadczenia w nagrodę 2 no może 3 z łaski . Mamy nowego Malarza który przeszkoli operatorów buty już ma ! Zatrudnijcie ponownie (usunięte przez administratora) przynajmniej porządek był i ciemnoty nie zatrudniali bez pasii do tego co robią .
5
Pracownik FF2 2017-03-13 13:42
Zgadzam się to prawda, większość liderów i mistrzów , to ściemniacze i lenie.
2
SZWED 2017-03-13 16:52
Niestety finy przebijają wszystkich , (usunięte przez administratora) rozwalą tą fabrykę Nas mają za sługusów ,żenada jak patrzy się co wyprawiają ,CZY NA Górze tego nie widać Jeden po znajomości z della przyszedł,bo tam dostał ultimatum albo sam odchodzi albo go pożegnają sami.Dell podobno 3 dni się bawił ze szczęścia że go tam nie ma.KADRA FIŃSKA nadaje się do ................. niech każdy sobie dopisze.NIE aplikować dopóki to nami rządzi
szukajaca pracy 2017-03-13 18:46
Man pytanie czy w firmie zatrudnienie na produkcji znajdą kobiety
szukajaca pracy 2017-03-13 18:51
Czy jest tam praca dla kobiet na produkcji
Maja 2017-03-14 09:07
@szukajaca pracy polecam zapoznanie się z ofertami pracy dostępnymi na stronie http://new.abb.com/pl/kariera
Tam znajdziesz wszystkie aktualne oferty pracy. Jeśli spełniasz wymagania śmiało aplikuj!
Bbb 2017-03-14 21:01
(usunięte przez administratora) to nadaje się, ale do zbierania kartofli
Pracownik 2017-03-15 06:12
(usunięte przez administratora) pociągnie wszystko na dno! Już widać puste regały
Nowy 2017-03-19 19:27
Cisza. Albo kasują
Iza 2017-03-25 17:16
Co słychać w ABB , ostatnio tak mało informacji a wpisy dziwne!! Widziałam sporo nowych ofert. Słyszałam, że zajmują czołowe miejsca w rankingach „najlepszego pracodawcy” i „idealnego miejsca pracy dla młodych inżynierów”.
2
Qqq 2017-03-25 21:24
Myślę że nastroje się poprawiły i ludzie nie piszą
1
Maja 2017-03-27 09:39
@Qqq dobrze rozumiem, że poprawiły się nastroje pracowników firmy? Czym jest to według Ciebie spowodowane?
1
Maja 2017-04-26 08:44
Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie, proszę jednak o nie skupianie się na komentowaniu jej indywidualnych pracowników. Zależy nam na tym by Wasze wpisy pomogły osobom szukającym informacji na temat pracy w firmie. Jakim pracodawcą jest ABB Sp. z o.o.?
2
tepic takich 2017-04-26 17:12
w abb praca bez stresu bez gonitwy szacunek ze strony liderow mistrzow tak powinna wygladac praca w kazdym zakladzie ale wiadomo ze nawet w srod zwyklych pracownikow moze sie trafic jakis uposledzony umyslowo
3
obserwator 2017-04-26 21:28
swiezak o slawku teraz rozgadany sledzi i oczernia na kazdym kroku goscia
2
bbb 2017-04-27 11:36
Proponuję wam panowie i panie zająć się pracą a nie wypisywaniem swoich żali na kolegów czy koleżanki. Najlepsze wyjście to niech każdy patrzy na siebie co robi i jak się zachowuje.
2
Drab 2017-04-29 13:21
@bbb W zupełności zgadzam się z Tobą, narzekanie nic dobrego nie wnosi a tylko psuje nastroje w firmie. Jeśli nawet są kłopoty to trzeba je rozwiązywać wspólnymi siłami. Myślę, że jak firma dobra to warto pomagać.
1
BBA 2017-05-05 22:13
Michalina, nie rumakuj!
Obiektywnie 2017-05-05 22:28
Nie podoba się u Pasikonika, to się zwolnij. Za niewiele mniejszą kasę możesz robić 12 godzin w pampersie na kasie w Biedronce. Tam na pewno nie będziesz miał czasu na oglądanie ''układów".
5
Zorba 2017-05-07 11:34
O ile firma jest postrzegana jako dobra, o tyle lektura wpisów niektórych osób jest straszna ! Myślę, że takie wypowiedzi nie poprawią nastroju nikomu .
5
Maja 2017-05-10 08:45
Bardzo proszę o merytoryczne wpisy na temat pracy w ABB Sp. z o.o.. Forum nie służy do obrażania pracowników, czy też użytkowników forum.
4
SMIESZEK 2017-05-10 11:13
KTO TU KOGO OBRAŻA FAKTY PISANE TO OBRAZA !
4
Kibic 2017-05-18 22:09
Firma ABB musiała zdobyć jakiś nowy kontrakt gdyż oferta pracy jest bardzo długa.Jako lider w nowych technologiach obsługują klientów z sektora publicznego i nie tylko.
Tomasz 2017-05-28 16:06
Czy był kota na praktykach w abb? Płacą za odbyte praktyki, jest normalnie podpisywana umowa?
Zostaw swoją opinię o ABB Sp. z o.o. - Aleksandrów Łódzki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB Sp. z o.o.