logo ABB Sp. z o.o.

ABB Sp. z o.o.

Aleksandrów Łódzki

Opinie o ABB Sp. z o.o.

śliwa 2017-08-18 06:33
jak nie wiecie kto wymyślił kwadraty to nie piszczie bzdór bo to nie Roladna pomysł !!!! tak jest jak już sie nie jest w stanie ogarnoć pracowników którzy tworzą swoje własne pomysły na wychodzenie wcześniej i szkoda ich zwolnić bo niby za co !!! a nagany już nie działają !!!. a zmiany są potrzebne bo kilka małp zaniedbało tą firme bo wszystko na aby było a podem znów ta sama historia co 3 miechy .
6
Murzynek Mambo 2017-08-19 21:43
Nie pisz bzdur czyj pomysl ktos to zaakceptowal . Im to pasuje. A ty jestes nikim .I trzymasz z nimi .Daja ci tyle zebys nie zdechl.Historia stara .Ale ty nie czytasz ksiazek.Pewnie palisz nimi w piecu .Zmien sie .Puki czas .

Stefan 2017-08-20 12:03
Czy jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego?
dd 2017-08-20 13:19
Forum nie sluzy do pisania pozytywnego ale obiektywnego kolego.Jest kiepsko to tak piszmy .Moze cos zrozumieja.Ktos pisze ze zm.Pasika przegiela .Przyjdz popracuj to zmienisz zdanie.Ja tez nie moge na to leserstwo liderow patrzec.A ich ignorancja.?Moze ten opisywany grubcio ma racje .Schowac sie i siedziec .Ciekawe jak byl oceniony.A pani od jakosci na ff1 .Wzor leserstwa.Pewnie ocena tez dobra.I co pisac dobrze? Chwalic ?
1
dd 2017-08-20 13:22
Forum nie sluzy do pisania pozytywnego ale obiektywnego kolego.Jest kiepsko to tak piszmy .Moze cos zrozumieja.Ktos pisze ze zm.Pasika przegiela .Przyjdz popracuj to zmienisz zdanie.Ja tez nie moge na to leserstwo liderow patrzec.A ich ignorancja.?Moze ten opisywany grubcio ma racje .Schowac sie i siedziec .Ciekawe jak byl oceniony.A pani od jakosci na ff1 .Wzor leserstwa.Pewnie ocena tez dobra.I co pisac dobrze? Chwalic ?
Globus 2017-08-20 17:04
Renata Piotrek i Rafał to według Ciebie dobry przykład na leserstwo????????hej gdzie się podział twój obiektywizm??????
1
PANI jakość FF1 2017-08-21 09:03
no leserem jestem fakt !! co ty możesz wiedzieć co robie !!! skoro buble które monujecje znajduje - jak brak śrub - nie te - brak naklejek - złe tarcze - i tak dalej .... ja za bomy i tą zła atmoswere nie odpowiadam sami na siebie nagabujecje a za plecami udajecje miłych , nawet dobrze instrukcji nie czytacje bo po co na pamięć robić - widocznie za dużo ukrywanm i poprawiam byki po tobie - więcej powinnam donośić i zgłaszać ( więcej pracy będe miała ale widocznie warto po wpisie widać ze lesserstwo jest na zakładzie ) ale fakt ten co na końcu nie pracuje to nie wie jak ciężko jest zwracać na wszystko uwagę !!! bo to nie wy ostatecznie [potwierdzacie silniki na pakowaniu} !!! ZAMIEŃCiE SIE Z NIMI I WY- TY POTWIERDZAJ DD!!! zapraszamy - pakowanie . SKORO JESTEŚ TAKI ZUCHWAŁY.
8
nowy 2017-08-21 16:51
Wiekszosc czasu leserujesz.Poza tym jestes skonfliktowana z wiekszoscia pracownikow.A masz z nimi wspolpracowac.Ta firma dziala na zasadzie wspolpracy A ty tego nie rozumiesz.Na stolowce nikt nie chce z toba siedziec .Siedzisz sama .To tez o czyms swiadczy.W pracy jest tak samo..Jestes firma w firmie .Ciagle fochy pod adresem pracownikow? To nie jest twoja firma.Czy ty komus pomoglas .Wytlumaczylas co nie jest tak?Lezysz obrazona na biurku przed swoim laptopem.Wiertarki nie chcesz pozyczyc.Co ty masz wspolnego z jakoscia.Pozer jakosci i tyle .
2
Sid 2017-08-21 16:52
Jak jesteś tak przetyrana na tym końcu to rotacje na inne stanowiska są miłe widziane????
1
Zniesmaczony 2017-08-21 17:06
Grozisz ze będziesz donosic?????Ty wiesz wogole jakie bzdury wypisujesz PANI NIEOMYLNA
1
PANI jakość FF1 2017-08-21 17:34
i tu się mylisz nie lubicie mnie bo wam wytykam to ze coś żle zmontowałeś i tu cie boli to jest moja praca na końcu by z tego waszego montażu ( oczywiście nie wszyscy )- taki bubel nie zjechał !! i poprawiać to ! a jeżeli was boli to ze wam idę i grzecznie zwracam tobie uwagę i uważasz ze wbrew tobie - to robię to sie bardzo mylisz !!! według ciebie lepiej będzie jak znowu na zebraniach będziemy wytykać kto taki bubel zmontował tak by wszyscy wiedzieli ze to ty !!!! to gratuluje jestem za skoro ci ta forma bardziej odpowiada. będziemy wywlekać brudy oficjalnie kto co jak !!!!!!!!!
skąd masz wiadomości ze narzędzi nie pożyczam ? zwłaszcza ze nie maje są tylko firmowe , i raczej nie odmawiam by komuś pożyczyć - bo to nie moje narzędzia - ale nawet wkrętarką trzeba umieć się obsłużyć a niestety nawet tej czynności niektórzy nie potrafią i ukręcają gwinty!!! lub nie szanują firmowego sprzętu - rzucając kopiąc a potem płaczą ze nie mają!!! tym co ciężko pracują należy pomagać i tak robię !!sam sobie odpowiedziałeś do jakiej grupy chcesz należeć !? decyzja należy do ciebie !? a nie ABbyło- bo ja i tak tego nie kupuje . pracowałam na różnych stanowiskach i liniach nie tylko na FF1 skoro nie wiesz to jeszcze mało wiesz. najpierw doinformuj sie i dopiero wypowiadaj !!! i weź się przykładaj do pracy bo mi nie jest miło zgłaszać dalej i wywlekać ze ciągle montaż - bo są jeszcze ludzie którzy tu pracują z jakimś zaangażowaniem - bo pensje to byś chciał i premie !!! a ciekawe czy chciał byś kupić coś takiego wybrakowanego - domyślam się ze nie . - konsekwencja coraz więcej robimy darmowych silników na reklamacje .
7
PANI jakość FF1 2017-08-21 17:42
Zniesmaczony - nie jestem nieomylna nie ma ludzi nieomylnych !! ja nikomu nie grozisz - jak to napisałeś !!! bo nawet nie mam czym !!!! TAKA PRAWDA !
1
monterka 2017-08-21 17:51
Dobrze sciemniasz.W pracy ale i na forum.Tylko po co ?Kazdy cie zna..I chyba kazdy ma cie dosyc.
Maczeta 2017-08-21 18:04
Nie jesteśmy robotami każdy może się pomylić,czegoś nie zauważyć lub coś pominąć Duża różnorodność silników,nowi pracownicy,praca w nocy a czasami tylko gorszy dzien Ty jesteś po to żeby weryfikować te błędy Tak to jest twoja praca Na pewno nie jest to powodem Twojego konfliktu z pracownikami
Piotr 2017-08-21 18:18
To raczej za sprawa twojego chorego charakteru.Pracowac z ludzmi i z nimi nie rozmawiac?Przechodzic obok ludzi i sie nie odezwac?Wszyscy zli?
PANI jakość FF1 2017-08-21 18:22
ja nie ma powodu ściemniać !! ja do konfliktów nie dążę jeżeli komuś osobiście mówię ze coś nie tak zrobił to z grzeczności bo chyba lepiej tak - niż z kopią i awanturą do kierownika ! Popracuj na końcu i przekonaj się jak to jest !! patrzeć na wszystko czy jest ok w każdym typie silnika czy czegoś nie brakuje i spakuj 100-130 silników które nie ważą 2 kg . .. i jeszcze między czasie biegać po śruby , naklejki czy trawelki i opakowania.
zapraszam na koniec jak masz odwagę pokaże jaki plik mam do zmian.
6
jajcarz 2017-08-21 19:16
Dziewczyna pakuje 100 do 130 silnikow ale jaja .Ale jaja.
Weterynarz 2017-08-21 20:08
W ABB na dobrą ocenę pracuje się na kolanach kapując kolegów. Potwierdzone info, 4ka jest.
1
robol 2017-08-21 21:59
Kobiety na tej lini pakowaly! Nie pamiętasz!! Bo taka sama kasę bierzesz to pakuj! Norma była większa! I nadgodziny przymusowe do 2 w nocy! teraz to dzień do nocy w zakładzie a wam źle!!!! Żenada!!!
4
ktos 2017-08-22 00:23
jak widze auta zaparkowane na chodniku, pasie wyznaczonym dla pieszych a miejsca wolne na parkingu sa to zasrtanawiam sie czy w tym zakladzie inwalidzi umyslowi pracuja?? jak nie umiesz parkowac to na pieszo przychadz do pracy
6
Stefan 2017-08-23 18:49
Czy mógłby ktoś napisać kilka informacji o atmosferze w firmie? Coś istotnego przed rozmową. Mam aplikować i dopytuję.
robota a nie praca. 2017-08-25 06:59
Raczej nie wierz w to co mowia i obiecuja.Bo pozniej jest inaczej.To zwykla chamska robota za male pieniadze.
1
grubcio 2017-08-25 18:50
Atmosfera jest taka ze stoisz przed wyjsciem do domu w prostokacie z kolegami jak idiota.Ile zrobisz to malo.I maja cie za nic .Po lrostu jestes robolem.Gorzej jak trafisz na lidera debila lub kierownika.(uwazaj na magazyn tam rzadzi k....s.)Jak chcesz zarobic przychodzisz jak duren w niedziele.Reszte poznasz sam.Firma ma dobra reklame i nic poza tym.
X 2017-08-28 09:29
O tak kierownik magazynu to dobry cwaniak .
Byly mag 2017-08-28 17:07
Ja proponuje opisac o ktory magazyn chodzi jesli sie juz cos zaczyna bo mamy w aleksie dwa zaklady
olek 2017-08-28 20:30
firma z rurek , ''biuatek'' kasa na to tą głupotę idzie duża , a to jest nic nie warte , całe linie z tego powstają
Ronald w prowadził takie zmiany na Alexie 2 , że teraz to jest komedia , same problemy wszystko na jednej linii , różne opcje rodzaje produktów nie do ogarnięcia, instrukcje błędne lub ich wcale nie ma
i tylko szybciej szybciej , przyjdziesz się przekonasz
podwyżki nie dostaniesz , ale złomowanie stołów monterskich , regałów przerabianie Lini i marnowanie kasy na porządku dziennym
2
czlowiek myslacy 2017-08-28 21:41
w 2015 roku powstala linia ff2 a teraz wszystko pujdzie na zlom bo jakis pajac wymyslil sobie ff12 tyle rodzai ruznych silnikow na jednej lini do ogarniecia , beda cyrki i rreklamacjie co za pajac to wymyslil tyle kasy na zlom pujdzie
siedzacy grubas 2017-08-29 02:16
Ciezko napisac cos dobrego o tej firmie.Kto mysli powinien uciekac.Wielkie abb.Syf i wyzysk.Trzeba mowic o tym wszedzie zeby nowi nie przychodzili.Beda musieli dac im jeszcze wiecej .Maja z czego bo starym pracownikom nie daja.Chodza na gebie jak pajace.Wystrojeni w kaski.Udaja super madrych.Kierowniki to sami niedorobieni.Liderzy darmozjady.Abb wytworzyla patologie .Oby ten cyrk padl.
ja 2017-08-29 03:57
A moja rada mniej pracowac i wiecej zwolnien lekarskich.Moze to ich czegos nauczy.Pozdrawiam biurowych celebrytow.Potraficie rzadzic.Jak Polaczki.
Spinka 2017-08-29 17:37
Czyżby brak ludzi na rynku pracy zaczął dotykać firmę? Swoja drogą na tym forum są tak różne opinie, że nie dziwię się ludziom iż nie wiedząc co robić postanawiają szukać dalej. Czy takie oskarżanie firmy coś wam da?
Polaczek 2017-08-29 20:35
Moze przejrza na oczy .Bo o szacunku od tych z gory nie ma co marzyc.Mysla ze po reorganizacji przywiaza czlowieka do stanowiska i bedzie dybal przez 7 i pol godziny za 2000 zl na 3 zmiany.Puknijcie sie w te puste cabany .Nie pomoga wam nawet poganiacze nieroby jak ten opisywany spiacy mistrz.Niech idzie spac i nie wkurza ludzi.Na szacunek trzeba zasluzyc.I zastraszanie nic nie pomoze.
1
Ubek 2017-08-31 20:41
Rafał M z magazynu to niezły ubek
nienatemat 2017-09-02 15:07
Zbuntowany Don Fajano odc.1
Sielanka Margaret oraz Don Fajano nie trwala dlugo, gdyz Don Fajano odkryl iz nie jest pierwszy lecz drugi.
- Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zdradzalas mnie !
+ Ale to byl tylko przypadek, po prostu mnie podwozil !?
- Ale powiedz kto?! No powiedz !
+ Dobrze. Tylko nic mu nie rob ! . . . . . . Byl to . . . . . . Jose Marchello !
- Zabije drania ! Odchodze !!!
Zdesperowany Don Fajano chcial wejsc w szeregi kartelu De Chicco Magazinierro, ktorym kierowal twardy i bezwzgledny a momentami nawet brutalny El Boberro wraz ze swoja prawa reka Raffaello De Ponchello.
Kartel De Chicco Magazinierro niestety odrzucil wniosek Don Fajano.
Zdesperowany Don Fajano, znow usiadl na brzegu mostu, palac tym razem, ostatniego peta przytupanca. Majac lzy w oczach i gila do pasa.
Nagle uslyszal stukot szpilek powoli zblizajacych sie w jego kierunku. W pewnym momencie stukot ucichl. Zainteresowany Don Fajano otarl oczy, wciagnal gila, spojrzal a tam Margaret znow lezy jak kloda. Pobiegl do niej, podniosl mowiac :
- Na gwiazdke [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaniesz Japonki !
Wtedy stojac ku sobie, patrzac sobie w oczy, Margaret wyciaga chusteczke i zamaszystym ruchem otarla mu lzy. Chciala rownierz, wytrzec gila, ale Don Fajano . . . . Zdazyl go wciagnac. Serce bilo mu jak dzwon. . . . . . DZWON ?, POMYSLAL Don Fajano i zakupil wyklepanego zloma. Juz na pierwszym dzwonie zarobil 200 Peso. Uszczesliwieni tym faktem, stwierdzili ze szczescie sie znow usmiechnelo i juz tak zostanie.
...ciag dalszy nastapi...

anonim · 07.12.2011 11:59:47 · usuń ten komentarz!
Zbuntowany Don Fajano odc.2
Sielanka Margaret oraz Don Fajano nie trwala dlugo, gdyz Don Fajano odkryl iz nie jest pierwszy lecz drugi.
- Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zdradzalas mnie !
+ Ale to byl tylko przypadek, po prostu mnie podwozil !?
- Ale powiedz kto?! No powiedz !
+ Dobrze. Tylko nic mu nie rob ! . . . . . . Byl to . . . . . . Jose Marchello !
- Zabije drania ! Odchodze !!!
Zdesperowany Don Fajano chcial wejsc w szeregi kartelu De Chicco Magazinierro, ktorym kierowal twardy i bezwzgledny a momentami nawet brutalny El Boberro wraz ze swoja prawa reka Raffaello De Ponchello.
Kartel De Chicco Magazinierro niestety odrzucil wniosek Don Fajano.
Zdesperowany Don Fajano, znow usiadl na brzegu mostu, palac tym razem, ostatniego peta przytupanca. Majac lzy w oczach i gila do pasa.
Nagle uslyszal stukot szpilek powoli zblizajacych sie w jego kierunku. W pewnym momencie stukot ucichl. Zainteresowany Don Fajano otarl oczy, wciagnal gila, spojrzal a tam Margaret znow lezy jak kloda. Pobiegl do niej, podniosl mowiac :
- Na gwiazdke [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaniesz Japonki !
Wtedy stojac ku sobie, patrzac sobie w oczy, Margaret wyciaga chusteczke i zamaszystym ruchem otarla mu lzy. Chciala rownierz, wytrzec gila, ale Don Fajano . . . . Zdazyl go wciagnac. Serce bilo mu jak dzwon. . . . . . DZWON ?, POMYSLAL Don Fajano i zakupil wyklepanego zloma. Juz na pierwszym dzwonie zarobil 200 Peso. Uszczesliwieni tym faktem, stwierdzili ze szczescie sie znow usmiechnelo i juz tak zostanie.
...ciag dalszy nastapi...
1
pioracy spodnie 2017-09-04 05:22
Co do poprzedniego wpisu .Wiocha sie zrobila w abb.Takich wiesniakow z posranymi spodniami jest wielu.Spojrzcie na te tepe geby .Zero inteligencji na niektorych.Tacy niedorobieni sa najlepsi.Firma zrobi na nich kokosy.A te pazerne babochlopy abb-boskie? Bezczelne pokraczne brzydale.A mialo byc tak fajnie.7 lat temu tak obiecywali .I do czego to doprowadzili.Teraz to rownia pochyla.Pozdrawiam celebrytow z biura.
1
Prawdziwek 2017-09-04 11:49
Mało śmieszne żarty piszecie na forum dotyczącym firmy. Może lepiej trzeba pracować a na efekty nie będziecie musieli długo czekać. Każdy ma swoja pracę i z tego jest rozliczany.
1
zaorac abb 2017-09-05 05:12
A mnie ledwie zatrudnili to juz uje zwolnili.Dobrze ze tez sie nie posralem.Pozdrawiam tych z biura srodkowym palcem.Nigdy wiecej.
Aplikant 2017-09-05 08:50
A jest ktoś w stanie powiedzieć coś na temat stanowiska Project Managera? Warto aplikować? Jak zarobki i atmosfera ?
2
Ejjot 2017-09-05 17:06
Panowie chciałem zmienić pracę na abb jako operator cnc. Napiszcie jak to wygląda jak praca i płacą. Jest ogłoszenie warto aplikować?
na zywiol 2017-09-05 18:13
Ktos juz pisal na ten remat.Dostaniesz kase jak kazdy .Bo w abb nie ma specjalistow .Pracuje kazdy na kazdym stanowisku za najmniejsza kase .Specjaliscie musieli by dodatkowo zaplacic.w abb nie ma nawet podstawowych szkolen .Stajesz i robisz.Na zywiol.Pierwsza podwyzka przewaznie najmniejsza .Ok 50 zl.Specjalisci raczej uciekaja .I uwazaj na rozmowie bo obiecuja duzo i bez opamietania.Po za tym dowiedz sie o warunki na hali .Brak dobrej wentylacji.Smrod na pol hali .Przegrzane,spalone wirniki.Spalone zywica i duszacy szkodliwy dym wijacy sie na pol hali.Takze uwazaj kolego na co chcesz sobie poprawic warunki.
bredzacy na zebraniu 2017-09-05 20:34
Kolego to ze jestes specjalista cnc w abb nic nie znaczy.Zaczynasz od zera jakJasio ktory wczoraj opuscil szkole.Po roku dostaniesz grosze i beda wytykac Ci drobne bledy.A jak bedziesz chcial wiecej bedziesz podpadniety.Dziewczyny ktore snuja sie po hali dostana tyle co ty . A Ty bedziesz na nie tyral.Bo jest rownouprawnienie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sprawiedliwosc abb.Tam nawet nie ma z kim sensownie porozmawiac.Robota -sen-sen robota za grosze to standard abb.A cynbal na zebraniu wygaduje takie brednie ze hej.Ale zawsze bedziesz mogl popracowac w niedziele .Jak niedorob.Chcesz jeszcze nasze opinie ?
3
Pani od przechadzek po hali 2017-09-06 15:43
to co tam jeszcze robisz ?
Sam tez jestes cymbal, skoro nie potrafisz odejsc i znalezc lepszej pracy :)
5
Staszek 2017-09-10 21:47
Czy ABB ma jakiś nowy projekt i w związku z tym poszukuje tak dużo osób do pracy? Może mi ktoś podpowiedzieć coś o firmie?
ciagle malo 2017-09-13 14:37
Projekt jest taki ze nikt nie chce tu robic.Ludzie sie zwalniaja.A zanosi sie na zmiany na gorsze.Ulepszenia w tej firmie spowalniaja produkcje i pogarszaja jakosc.
1
Stefan 2017-09-13 22:23
@ciagle malo Czy możesz dodać coś więcej ? Dlaczego piszesz, że zmiany tylko źle zadziałały spowalniając produkcję? Nikt tego nie widzi i nie robi coś żeby poprawić to co szwankuje? Aż trudno to zrozumieć.
siedzacy grubas 2017-09-14 08:29
Abb ma swoja glupia polityke co do produkcji jak i samych pracownikow.Najwiekszy problem gdy probujesz to zrozumiec.Jedyny plus dostaniesz wiecej od tych ktorzy pracuja juz kilka lat.(sprobuj to zrozumiec)A moja rada gdy cie przyjma.Robisz swoje i cicho siedzisz.Zalezy tez gdzie trafisz .W aleksie nie brakuje napalencow.Ogolniie jak masz mozliwosc to sobie odpusc.
ktos 2017-09-18 10:05
to prawda czysta sielanka kawka papieros i gadka
Marek Marko 2017-09-19 23:21
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie są Państwa Opinie dot. Kontrolera jakości w Abb? :) Niedawno pojawiła się oferta pracy, która mnie zainteresowała.
kupa 2017-09-21 23:31
Ta oferta nie pojawila sie niedawno .Widzialem ja w tamtym roku .Lepiej uwazaj gdzie chcesz pracowac.Nie licz na kokosy .1800 podstawy.A wymagania ze ho ho.Nie wierz co obiecuja.Jak cie zlapia to robisz za grosze bez perspektyw.Pies z kulawa noga o ciebie nie zapyta.Robisz i milczysz.Reklamacje na twojej glowie .A jest ich b. duzo.Szkolen nie ma.Atmosfera nie bardzo .Pisali o Magdzie z jakosci to sobie poczytaj.Jest jak tredowata.Tuta j liczy sie ilosc nie jakosc.
Pan W. 2017-09-24 12:03
Hej ludzie czy masz całkiem pogięło , żeby w niedzielę każdą robić zamiast z rodziną odpocząć .Macie chybo problemy z samym sobą ,bo to nie kasa się liczy (zarobki macie niezłe w porównaniu z innymi zakładami ) tylko zachłanność na kasę .radzę iść do lekarza- pracoholicy. HA HA HA .
Włochaty 2017-09-26 19:00
To te babochłopy tyrają w każdą niedzielę. ..niech MOC będzie z nimi.....
Zostaw swoją opinię o ABB Sp. z o.o. - Aleksandrów Łódzki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB Sp. z o.o.