ABB Sp. z o.o.

Aleksandrów Łódzki

Opinie o ABB Sp. z o.o.

gradziak 2016-05-03 22:34:01
Proszę o opinie osoby pracujące na lakierni w abb na aleksandrowskiej :)
olo 2016-05-08 21:27:35
witam wszystkich
z tego co czytam mało kto pozytywnie wypowiada się o ABB
zostałem zaproszony na rozmowę, aplikowałem na stanowisko inz spawalnika
czy ktoś może mi powiedzieć ile tam zarabia inż.?
i co tam jest spawane?
10
olo 2016-05-08 21:44:38
witam wszystkich
z tego co czytam mało kto pozytywnie wypowiada się o ABB
zostałem zaproszony na rozmowę, aplikowałem na stanowisko inz spawalnika
czy ktoś może mi powiedzieć ile tam zarabia inż.?
i co tam jest spawane?
2
Orlland 2016-05-10 01:41:10
Zarobki na produkcji czy to spawalni czy montażu lakierni w granicach od 2000 do 2800 na ręke ale niestety praca przez posrednika wycfanili sie i od 5 lat pomimo ze zwolnilo sie sporo etatow nie przyjmuja bo wola z firm posredniczacych ludzi sa tu osoby co przez posrednika robia nawet 5 lat i zalezy jak jest z robota ale porobisz przykladowo 5 miesiecy i wyrzut na kilka miesiecy pozniej rusza sie i znowu zatrudniaja i tak w kolko dla mlodego spoko ale jak ktos szuka stabilizacji to nie polecam tej roboty poniewaz prawdopodobienstwo ze sie dostaniesz do ABB to jak szostka w totka a i system czterobrygadowy uciazliwy jezeli chodzi o wolne weekendy.szkoda mi ludzi ktorzy tu przychodza z nadzieja dostania dobrej stabilnej pracy nakladaja makaron na uszy ze dostaniesz po jakims czasie umowe ABB a tu lipa.
tomekkk 2016-05-11 22:38:22
ile płaca na wózkach widłowych ?
5
ziji 2016-05-14 16:09:01
Pieniądze dobre są,a jak będziesz miał za mało to są nadgodziny w święta w niedziele i takie codzienne.
Jak dasz rade ? Na rozmowę weź liczydło!!!

2
Gość 2016-05-17 09:14:47
Ty chyba pracujesz w innej firmie. Przede wszystkim zatrudnienia są bezpośredniow Abb, a nie przez posrednika. Może dawno w pracy nie byles, a moze w ogole nie pracujesz tutaj?
ant 2016-05-17 20:03:37
Czy moglibyście mi pomóc w uzykaniu odpowiedzi czy dział HR w Aleksandrowie Łódzkim prowadzi też rekrutacje do ABB w Łodzi? Czy na przykład jest to realizowane centralnie poprzez Warszawe?dzieki:)
Kubek 2016-05-18 17:30:32
Moi drodzy, jestem mlodym człowiekiem. Chcę starać się o pracę w ABB - Aleksandrów Łódzki. Mam uprawnienia na wózki widłowe. Gdzie mam się udać i jakie papiery mam przygotować aby zacząć tam pracę? pozdrawiam!
ELO 2016-05-20 18:00:41
Po pierwsze to nie miejsce żeby strzelać na kolegów konfidencie, żal ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska jak widać. Po 2 na faje może wyjść każdy jest wyznaczony czas i koniec nikt ci nie broni.
monkey007 2016-05-23 12:32:57
Witam,
Czy orientujecie się jakie są płace dla studentów na programie letnich praktyk ?
7
student 2016-05-23 13:16:50
Orientujecie się ile można dostać na płatnych praktykach( 3 miesiące ) w ABB ? Pozdrawiam
3
joy 2016-05-26 22:22:47
Pozdrawiam żula frajera z żeliwa ff1.
3
obi one 2016-05-29 16:25:48
??? co żeś brał ???
Heniu 2016-06-01 08:36:11
A co chcesz wiedzieć? Wyślij CV, spotkasz się z HRem to sie wszystkiego dowiesz.
Adam 2016-06-02 10:30:42
Szukam osób które dojeżdżają codziennie do ABB w Aleksandrowie i byłyby zainteresowane wspólną jazdą do zakładu. Interesują mnie okolice Łasku, Widawy Jeśli ktoś byłby zainteresowany to z chęcią nawiąże kontakt.
Pozdrawiam
Heniu 2016-06-06 10:06:49
Autobus jest bezpłatny
2
Adam 2016-06-08 19:55:58
A skąd jeżdżą te autobusy ? macie jakieś rozpiski czy coś w tym stylu
Tylko Łódź czy inne miasta również ?
Heniu 2016-06-09 13:34:04
@Adam autobus z Łodzi jeździ, chyba z okolic skrzyżowania Marszałków. Rozpiski nie znam, uzależniona jest od systemu zmianowego na fabryce.
3
pracuś 2016-06-16 18:57:58
Abb schodzi na psy,osoby z fabryki obok
Wyrzuceni za kradzież są przyjmowani do nas.
Nie tedy droga HR opamiętaj sie !!!
Pracownicy starzy nie będą szkolić i pilnować już wiadomo z skąd sa reklamacje ATLAS
PIZDRAWIAM
ooooo 2016-06-18 13:43:56
Ja pracuje 5 lat i nowi maja tyle co ja ???
3
pracownik 2016-06-24 14:46:17
Czy regulamin pracy obowiązuje wszystkich pracowników silników???
To co sie dzieje n FF2 to totalna samowola?
Inne działy też tak mogą???
Pozdrawiam
2
joa 2016-06-29 14:47:02
Euro 2016' skoro to polecenia szefa to musisz wykonywac obwiazki jak Ci zalezy na pracy, może akurat nie ma innego wyjscia i trzeb aprzyjsc do pracy wtedy kiedy jest potrzeba, ja to rozumiem. Widzę, też że pracy jednka jest sporo tam bo prowadzą rekrutację
Bocian 2016-06-30 20:41:59
Panie jak cię wyzyskuja to zmień robote najlepiej bliżej jak ci pisze kolega wczesniej a nie ludzi od wieśniaków wyzywasz.Odezwała się normalnie Warszawa o słoikach.Pokazałeś jaki jesteś Pan z miasta.
rod 2016-07-01 10:55:35
odp do
Gość
Piszesz bzdury
, 2 miesiące temu złożyłem CV do ABB i dostałem propozycje pracy ale nie od ABB , a od agencji pracy !!!!!
Kolega tam od niedawna robi i przez agencje pracy i na niż ja dostałem propozycję
WIĘC NIE PISZ BZDUR , CO DO PRACY NIE WYPOWIEM SIĘ , ALE FIRMA ZATRUDNIA PRZEZ AGENCJE, może a sporadyczne przypadki zatrudniania bez agencji a przez ABB , a le głównie napór prowadzą przez agencie , choć dokumenty składa się niby do ABB
sprawiedliwy 2016-07-06 20:57:14
sa oferty pracy ale pewnie ktos dostaje dzialke od agecji zeby nie zatrudniac tylko polecic agecji jak ktos z bura cie zarekomenduje to masz szanse sie dostac a zprodukcji to ciezko poza tym moze troche sie boja bezposrrednio zatrrudniac bo jakis cwaniak dostanie umowe i po miesiacu na L4 pujdzie
X 2016-07-07 09:27:08
Nic dodać nic ująć trzy renifery skutecznie krok po kroku niszczą fabrykę swoimi pomysłami a obwiniają o to polaków .
19
Praca 2016-08-02 10:39:26
Co to za bójka była w abb , aleksandrow lodzki.?
Pracownik 2016-08-02 11:35:48
Chciałem dowiedzieć się czy często dochodzi do takich bójek w firmie jak było ostatnio, znajomy opowiadał że była taka akcja na hali produkcyjnej?
zartownis 2016-08-06 21:09:15
do bojek zadko dochodzi srrednio 2 razy w tygodniu norrmalnie to sie zuca srubami kluczami i tym co jest pod reka gozej jak nic nie ma pod reka to w tedy dochodzi do bojki
Benio 2016-08-08 09:03:33
@karmel autobusy są darmowe
Polak 2016-09-07 11:38:42
praca podła i za małe pieniądze. warunki jak w 19 wieku. ogólny bałagan. góra niszczy firmę.zwolnienia - zatrudnieni opamiętajcie się .za co biorą pieniądze ci na górze?
fizol 2016 2016-09-22 20:12:11
ja wam napisze tak w sumie to nie jest zle opierdalam sie 8 godz robie swoje i wychodze
zarobki są takie, że co 3 miesiące przeglądam olxa w poszukiwaniu nowego auta
pozdro dla FF2
1
boprsuk 2016-09-22 20:22:29
kochani lajkowicze dzisiaj nie zdałem ustnego egzaminu na suwnice co robic chca mnie zwolnic z roboty pomocy pozdrawiam borsuk
6
PAWEŁ CZ. 2016-09-24 00:40:16
Co z tym autobusem?Bo mnie to trapi.
2
świeżak 2016-10-03 11:02:16
Swieżak każdy w zakładzie czeka kiedy odejdziesz ,na żadnym dziale cie nie chca właśnie przez to jaki jesteś i jak się odzywasz ,twój post właśnie o tym świadczy ,nigdy ci nic nie pasuje,zawsze jesteś pokrzywdzony.Jak ci się nie chce pracować to droga wolna w poszukiwaniu kariery poza strukturami abb
1
stazysta 2016-10-03 18:28:17
Łukasz jak już coś piszesz to pisz za siebie a nie teraz jakis raport mniejszości żes wymyślił jak kiedyś pisałeś pod nickiem nawijalnia, krecha kreszyński nie chce już mi się przegladac tego forum ale Ty już z 10 nicków tutaj miałeś i co jeden wpis to bardziej durniejszy i głupszy czy ty chlopie nie widzisz ze tymi postami robisz z siebie idiote i posmiewisko na cala firme jestes zakała tej firmy wez to do siebie nie pisz juz wiecej bo robisz wiecej zlego niz dobrego a od kierownik Ireny to sie odpier...... schowaj sie w tej swojej impregnacji i siedz cicho bo w końcu już naprawde nie bedzie dla ciebie miejsca
1
Łukasz 2016-10-04 01:50:59
Tylko szkoda że ja na forum nie zaglądałem od dawien dawna aż do dzisiaj tak więc najpierw się upewnijcie kto to pisał a nie od razu oskarżacie mnie.
pracownik 2016-10-04 21:53:40
To raczej nie swierzak, dajcie mu spokój. Swoje żale raczej ktos inny wylewa
Życzliwy 2016-10-11 09:52:45
Pracownik wel świeżak

Nie pisz takich bzdur to nikt nie będzie cię najeżdżał. od kierowniczki to z daleka bo to najrozsądniejsza osoba z kadry zażądzającej .Świeżak co się z tobą stało jeszcze ze 3 lata temu byłeś normalny a teraz .
Nie pasuje ci to zmień pracę
StaryNick 2016-10-11 16:20:06
Dzieki ABB za kursy na wózki :)
TrudnyCzlowiek 2016-10-11 16:23:10
Dzieki abb za darmowe kursy na wozki... :) Bye
kurs 2016-10-18 05:37:26
Kurs dużo nie kosztuje.
Dobrze że nie pracujesz patologio:)
3
nowy 2016-10-18 11:26:48
witam prawdopodobnie bede pracowac w ABB na stanowisku montera (jakies skrzynki/szafki). I tak mam pytanie.
1. Oraca jest stojaca czy siedziaca.
2. Jak sie pracuje sie swieta - np 24 grudzien - wolne czy trzeba przyjsc
3. Jaka jest doplata do karty multisport
4. Czy stawka poczatkowa jest negocjowalna czy stala ?
3
222 2016-10-18 12:10:01
@trudnyczłowiek a co zrobić konkretnie żeby w tej firmie dostać się na te kursy na wózki darmowe? jeśli oczywiście temat jest nadal aktualny jeszcze w ogóle
czarnych w abb 2016-11-07 02:58:52
Rozmawiałem z pracownikami w Szwecji o zarobkach i to co mamy my w Polsce to żenada.I u nich się opłaca .A nasi prezesi ( ...ich mać .)ciągle mówią że przynosimy straty.Podwyżki -tak jak by ich nie było.Premia roczna wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Polak w ABB to prawie Chinczyk.I na lepsze się nie zanosi.
5
gutek 2016-11-08 17:24:15
Gdyby firma szanowała ludzi to by nie korzystala z firm zewnętrznych do zatrudnienia pracownika. Skandynawskie podejście u nas w polsce do pracownika nie funkcjonuje , ostatnio podziekowano około 30 osobom .
5
obserwator 2016-11-14 15:13:41
taa bez przesady co ty czlowieku twozysz o czym ty piszesz w polsce zarobki jak w szwecji w jakim swiecie ty zyjesz???
sprawiedliwy 2016-11-14 15:17:17
troche kiepsko traktuja a nawet bardzo zle pracownikow z agecji pracy. agecjie niepotrzebne
Myślący 2016-11-16 11:30:41
Gościu czytasz i nie rozumiesz o co chodzi.On miał na myśli że wszędzie w ABB między innymi w Szwecji ma się dobrze a w Polsce zawsze problemy .Nie pisze o zrównaniu zarobków .Koszty produkcji tam sa wysokie a mimo to jest dobrze.
Zostaw swoją opinię o ABB Sp. z o.o. - Aleksandrów Łódzki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB Sp. z o.o.