ABB Sp. z o.o.

Aleksandrów Łódzki

Opinie o ABB Sp. z o.o.

PAWEŁ CZ. 2016-09-24 00:40
Co z tym autobusem?Bo mnie to trapi.
3
świeżak 2016-10-03 11:02
Swieżak każdy w zakładzie czeka kiedy odejdziesz ,na żadnym dziale cie nie chca właśnie przez to jaki jesteś i jak się odzywasz ,twój post właśnie o tym świadczy ,nigdy ci nic nie pasuje,zawsze jesteś pokrzywdzony.Jak ci się nie chce pracować to droga wolna w poszukiwaniu kariery poza strukturami abb
2
stazysta 2016-10-03 18:28
Łukasz jak już coś piszesz to pisz za siebie a nie teraz jakis raport mniejszości żes wymyślił jak kiedyś pisałeś pod nickiem nawijalnia, krecha kreszyński nie chce już mi się przegladac tego forum ale Ty już z 10 nicków tutaj miałeś i co jeden wpis to bardziej durniejszy i głupszy czy ty chlopie nie widzisz ze tymi postami robisz z siebie idiote i posmiewisko na cala firme jestes zakała tej firmy wez to do siebie nie pisz juz wiecej bo robisz wiecej zlego niz dobrego a od kierownik Ireny to sie odpier...... schowaj sie w tej swojej impregnacji i siedz cicho bo w końcu już naprawde nie bedzie dla ciebie miejsca
1
Łukasz 2016-10-04 01:50
Tylko szkoda że ja na forum nie zaglądałem od dawien dawna aż do dzisiaj tak więc najpierw się upewnijcie kto to pisał a nie od razu oskarżacie mnie.
pracownik 2016-10-04 21:53
To raczej nie swierzak, dajcie mu spokój. Swoje żale raczej ktos inny wylewa
Życzliwy 2016-10-11 09:52
Pracownik wel świeżak

Nie pisz takich bzdur to nikt nie będzie cię najeżdżał. od kierowniczki to z daleka bo to najrozsądniejsza osoba z kadry zażądzającej .Świeżak co się z tobą stało jeszcze ze 3 lata temu byłeś normalny a teraz .
Nie pasuje ci to zmień pracę
StaryNick 2016-10-11 16:20
Dzieki ABB za kursy na wózki :)
TrudnyCzlowiek 2016-10-11 16:23
Dzieki abb za darmowe kursy na wozki... :) Bye
kurs 2016-10-18 05:37
Kurs dużo nie kosztuje.
Dobrze że nie pracujesz patologio:)
4
nowy 2016-10-18 11:26
witam prawdopodobnie bede pracowac w ABB na stanowisku montera (jakies skrzynki/szafki). I tak mam pytanie.
1. Oraca jest stojaca czy siedziaca.
2. Jak sie pracuje sie swieta - np 24 grudzien - wolne czy trzeba przyjsc
3. Jaka jest doplata do karty multisport
4. Czy stawka poczatkowa jest negocjowalna czy stala ?
12
222 2016-10-18 12:10
@trudnyczłowiek a co zrobić konkretnie żeby w tej firmie dostać się na te kursy na wózki darmowe? jeśli oczywiście temat jest nadal aktualny jeszcze w ogóle
czarnych w abb 2016-11-07 02:58
Rozmawiałem z pracownikami w Szwecji o zarobkach i to co mamy my w Polsce to żenada.I u nich się opłaca .A nasi prezesi ( ...ich mać .)ciągle mówią że przynosimy straty.Podwyżki -tak jak by ich nie było.Premia roczna wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Polak w ABB to prawie Chinczyk.I na lepsze się nie zanosi.
6
gutek 2016-11-08 17:24
Gdyby firma szanowała ludzi to by nie korzystala z firm zewnętrznych do zatrudnienia pracownika. Skandynawskie podejście u nas w polsce do pracownika nie funkcjonuje , ostatnio podziekowano około 30 osobom .
6
obserwator 2016-11-14 15:13
taa bez przesady co ty czlowieku twozysz o czym ty piszesz w polsce zarobki jak w szwecji w jakim swiecie ty zyjesz???
sprawiedliwy 2016-11-14 15:17
troche kiepsko traktuja a nawet bardzo zle pracownikow z agecji pracy. agecjie niepotrzebne
1
Myślący 2016-11-16 11:30
Gościu czytasz i nie rozumiesz o co chodzi.On miał na myśli że wszędzie w ABB między innymi w Szwecji ma się dobrze a w Polsce zawsze problemy .Nie pisze o zrównaniu zarobków .Koszty produkcji tam sa wysokie a mimo to jest dobrze.
D 2016-12-12 14:18
Cześć wszystkim.

Pytanie o stanowisko serwisant transformatorów. Jest tu ktoś, kto pracuje/pracował na takim stanowisku w ABB i mógłby się coś niecoś wypowiedzieć?
nowy 2016-12-13 11:28
Witam

Od styczmia ide do ABB. Podobno do firmy zawozi firmowy autobus. Zna ktos lub moglby na maila wyslac mi rozpiske kursowania tego autobusy ? Lub powiedziec gdzie szukac rozpiski.

Z gory dzieki za odp.

Mail: kloset@wp.pl
gość 2016-12-14 07:51
KTOS CIE ZLE POINFORMOWAŁ OD STYCZNIA NIE BĘDZIE JUŻ FIRMOWEGO AUTOBUSU a co leprze jest połowa grudnia i nikt nic nie wie jak będziemy dojeżdzać do pracy niby autobus miejski ale rozkład i przystanki nieznane są nikomu .
WIĘC JESTTTTTT EKSTRA PRZEPŁYW INFORMACJI JAKI DOJAST DO PRACY BEDĄ MIELI OBECNI RACOWNICY OD STYCZNIA.
bubu 2016-12-14 16:22
@ gość
leprze.....DOJAST.....słownik na gwiazdkę zamów
blondas 2016-12-14 21:39
Autobus....był jest i będzie dzieciaki
nowy 2016-12-15 21:35
Skoro ustaliliśmy ze jednak bedzie ten autobus to mozna prosic o to jak on kursuje.....np zdjecie rozkladu.......chyba ze takiego rozkladu jazdy nie

Czy ten autobus bedzie czy nie to auto czeka w gotowosci...
chlopok z Poddymbic 2016-12-21 13:05
Kogo oni przyjmują?po szkole podstawowej.Robi się wiesniactwo.
2
Spaw 2017-01-02 18:56
Witam szukam pracy jako spawacz. Czy ktoś coś wie o przyjęciach w Łodzi. Słyszałem że firma jest dobra i mają socjal. Ile można wyciągnąć na tym etacie?
Nowy 2017-01-18 17:50
Mam się zgłosić na rozmowę kwalifikacyjna na stanowisko lakiernika. Może ktoś podpowie mi o co moga pytać? Jak przebiega ta rozmowa? Czy propozycje zarobków daje na okres próbny niższą i o ile? Co z dodatkami socjalnymi, bo myślę że takie pewnie są?
operator cnc 2017-01-25 12:21
witam wszystkich , chciabym zapytac o operatora CNC ,ciagle jest oferta to znaczy ze szukaja specjalistow czy nikt nie che sie zglosic ?
operator malaź 2017-01-27 10:08
operator malaż (usunięte przez administratora) niezależnie na jakim stanowisku będzisz, dodatków z tytułu malaża nie ma!!! socjal szału nie ma tak naprawde z roku na rok coraz mniej . niby obiecują w końcu premie roczną 9 % ale czy tak będzie zobaczymy czy to nie obiecanki tylko. zawsze było 2,9 % co do podwyszki tylko raz w roku (usunięte przez administratora) za ocene 3 za (usunięte przez administratora) na odene 2 . kokosy to nie są zwłaszcza ze krajówka rośnie o 100zł.
zbyt fajny by mieć ludzkie imię 2017-01-28 15:29
Propozycja ABB podwyzki za ocene w tym roku to 1.5% Jestescie smieszni pajace i renifery. Za sama taka propozycja z mojej strony dam od siebie obietnice ze jeszcze bardziej bede leserował :)
3
Sędzia 2017-01-29 18:00
Wiem,że ABB jest firmą dobrą i dlatego bardzo zależy mi na pracy specjalisty ds rekrutacji w Łodzi. Czy jest to aktualna oferta? Gdyby ktoś wiedział,proszę.
Śmieszek 2017-02-09 08:56
@zbyt fajny by...
1,5% to jest roczna waloryzacja pensji ustalana ze związkami zawodowymi, a nie podwyżka. Każdy ją otrzymuje bez względu na to jakim jest leserem. Jak będziesz dobrze pracował, a nie leserował to dostaniesz nie tylko waloryzację, ale i podwyżkę. Ale jak widzę jesteś tumanem i leniem, więc na to drugie bym szybko nie liczył xD
Stefcio 2017-02-16 17:19
Jak czytam takie bzdury to nabieram pewności, że firma jest bardzo dobra.
Remik 2017-02-20 09:50
Czy ABB potrzebują do pracy rekrutera z doświadczeniem? Jeśli ktoś ma informacje proszę się podzielić ze mną. Jaka atmosfera panuje wśród pracowników?, w jakim wieku jest większość załogi ? Będę wdzięczna.
ja ho kto 2017-02-24 13:12
Nauczcie sie (usunięte przez administratora) parkowac normalnie. Dosyc, ze samochodow od (usunięte przez administratora) pod tym abb to jeszcze macie problem by zmiescic sie w (usunięte przez administratora) kopercie. Kazdego dnia mnie krew zalewa jak patrze na wasze popisy parkowania. Mam nadzieje, ze jak puszcza wam w koncu te autobusy to w nie powsiadacie i wiecej was na parkingu na oczy nie zobacze.
Henry 2017-02-24 14:24
Dostałem info, że ABB potrzebuje elektromechanika-ustawiacza w dziale utrzymania ruchu i że to jest dobra firma warto aplikować. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak przebiega rekrutacja? Ile mogę zarobić na wstępie? Czy mają jakieś wymagania konkretne? Dzięki
Maja 2017-03-01 09:26
@Henry więcej o procesie rekrutacji możesz przeczytać zaglądając do tej zakładki na naszym portalu: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,523548,0,0,proces_rekrutacji
Zdecydowałeś się aplikować? Czy ktoś z osób obecnie pracujących na stanowisku elektromechanik może podpowiedzieć Henremu jak wygląda praca w firmie?
Maja 2017-03-02 08:47
@KOCHAJĄCYSWOJĄPRACĘ mógłbyś opowiedzieć na jaki socjal może liczyć pracownik w firmie? Długo już pracujesz w ABB?
syf 2017-03-10 10:24
DLACZEGO USUWACIE POSTY w których zawarta jest cała prawda bez brzydkich słów i zgodne z regulaminem
parodia 2017-03-10 10:30
w aleksandrowie nie aplikujcie syf ciągnie się za FINAMI
głupi z głupszych 2017-03-10 19:18
To nie tylko wina Finów Polska kadra Kierownictwa i Mistrzów nie jest lepsza Mistrzowie nie dbają o interesy pracowników pół zmiany na kawce lub śpią , i wracają z odciśniętym biurkiem i zdziwieni są ze jest jakiś problem i odpowiedz zrób to sam on ma tak ciężko musi coś i owo zamówić to taka ciężka praca- potem nie dziwcie się ze was pracownicy wyśmiewają i co lepsi już sami się zwalniają zwłaszcza ze leserstwo jest bardziej oceniane na 4 a osoby które wykonują bardziej czynności wymagające precyzji i doświadczenia w nagrodę 2 no może 3 z łaski . Mamy nowego Malarza który przeszkoli operatorów buty już ma ! Zatrudnijcie ponownie (usunięte przez administratora) przynajmniej porządek był i ciemnoty nie zatrudniali bez pasii do tego co robią .
5
Pracownik FF2 2017-03-13 13:42
Zgadzam się to prawda, większość liderów i mistrzów , to ściemniacze i lenie.
1
SZWED 2017-03-13 16:52
Niestety finy przebijają wszystkich , (usunięte przez administratora) rozwalą tą fabrykę Nas mają za sługusów ,żenada jak patrzy się co wyprawiają ,CZY NA Górze tego nie widać Jeden po znajomości z della przyszedł,bo tam dostał ultimatum albo sam odchodzi albo go pożegnają sami.Dell podobno 3 dni się bawił ze szczęścia że go tam nie ma.KADRA FIŃSKA nadaje się do ................. niech każdy sobie dopisze.NIE aplikować dopóki to nami rządzi
szukajaca pracy 2017-03-13 18:46
Man pytanie czy w firmie zatrudnienie na produkcji znajdą kobiety
szukajaca pracy 2017-03-13 18:51
Czy jest tam praca dla kobiet na produkcji
Maja 2017-03-14 09:07
@szukajaca pracy polecam zapoznanie się z ofertami pracy dostępnymi na stronie http://new.abb.com/pl/kariera
Tam znajdziesz wszystkie aktualne oferty pracy. Jeśli spełniasz wymagania śmiało aplikuj!
Bbb 2017-03-14 21:01
(usunięte przez administratora) to nadaje się, ale do zbierania kartofli
Pracownik 2017-03-15 06:12
(usunięte przez administratora) pociągnie wszystko na dno! Już widać puste regały
Nowy 2017-03-19 19:27
Cisza. Albo kasują
Iza 2017-03-25 17:16
Co słychać w ABB , ostatnio tak mało informacji a wpisy dziwne!! Widziałam sporo nowych ofert. Słyszałam, że zajmują czołowe miejsca w rankingach „najlepszego pracodawcy” i „idealnego miejsca pracy dla młodych inżynierów”.
Qqq 2017-03-25 21:24
Myślę że nastroje się poprawiły i ludzie nie piszą
Maja 2017-03-27 09:39
@Qqq dobrze rozumiem, że poprawiły się nastroje pracowników firmy? Czym jest to według Ciebie spowodowane?
Zostaw swoją opinię o ABB Sp. z o.o. - Aleksandrów Łódzki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB Sp. z o.o.