DTW
3 1289 6 1

Opinie o DTW

Aaa

Pan M.Małota powinien już dać sobie spokój i iść na emeryturę. Kto jest za proszę zrobić ankietę na forum.

za
@Aaa 08.01.2019 06:37

jestem za

Pani Benia
@Aaa 08.01.2019 06:37

Robimy tą ankietę czy się boicie

heegh
@Pani Benia 16.01.2019 07:09

Możecie robić ankietę przecież to jest prywatna firma i to właściciel czy szef dobiera sobie współpracowników :)

Konstrukcja
@heegh 16.01.2019 11:18

Pewnie jesteś lamusem i się boisz wypowiedzieć albo po prostu wchodzisz w cztery litery.

sdad
@Konstrukcja 16.01.2019 13:03

Jak taki odważny jesteś to czemu nie powiesz tego Małocie w twarz, albo nie zgłosisz prezesowi, tylko piszesz anonimowo na forum?

Mateusz K.
@sdad 17.01.2019 08:39

A kto miałby zostać nowym kierownikiem

Luki
@Mateusz K. 17.01.2019 17:52

Najlepszym rozwiązaniem będzie jak przyjdzie nowa obca osoba z zewnątrz. To wtedy skończą się układy i (usunięte przez administratora). A tak w ogóle to co wam pozostało tylko być zastraszanym i gnebionym.

Marek K. ;)
@Aaa 08.01.2019 06:37

Możecie sobie robić śmieszne ankiety i wylewać gorzkie żale, ale naprawdę myślicie, że ktoś w firmie się tym przejmie? Forum istnieje od lat. Większość z Was jeszcze nawet nie słyszała o dtw, kiedy tutaj nie takie tematy i wątki były poruszane - bez jakiegokolwiek efektu. Cały zarząd ma to gdzieś. Śmieją się z Was i takich wpisów. Myślicie, że napisanie do prezesa o M.M. coś da? Przecież każdy na górze bardzo dobrze zdaje sobie sprawę jak wszystko wygląda. I tak przy pierwszej okazji większość zwolnią i zastąpią nowymi. Chcecie coś osiągnąć to zacznijcie się zwalniać, inaczej nigdy nie będą Was brać na poważnie, bo narzekają wszyscy, ale zwolnić się nikt nie odważy..

hth
@Marek K. ;) 18.01.2019 07:49

Dla góry są ważne słupki i kasa a reszta ich nie obchodzi dla prezesa jest ważniejszy hazard niż ludzie .

Facet

A co tam u dziecioroba buliego?

gjf
@Facet 11.01.2019 20:33

Stara się o 500+

lulek
@Facet 11.01.2019 20:33

Buli nie bawi tylko buli i zalicza następne panienki

lulek
@lulek 14.01.2019 18:06

Buli szuka kolejnej Ciapaty bo na płytach jest niezły biznes.

KokoEuroSpoko
@Facet 11.01.2019 20:33

U buliego wszędzie lewizna.

Konstrukcja
@KokoEuroSpoko 15.01.2019 23:27

Podobno za Margaret się zabiera. No to był by w rodzinie.

Pirat
@Facet 11.01.2019 20:33

Buli jest na zwolnieniu lekarskim kupionym na giełdzie bo co weekend handluje płytami.

Korrcynatron :)

Kontrola to nic dobrego niczego się nie nauczysz chyba ze partyzantki i druciarstwa ale trzeba przyznać ze poziom jest wysoki . A kierownicy na to pozwalają ..

Ciekawy
@Korrcynatron :) 11.01.2019 18:47

Czemu druciarstwa ?

gubu
@Ciekawy 11.01.2019 20:27

takie państwo w państwie trochę jak Czeczenia w Rosji

Skoro

Wiecie najgorszy jest M Dura wszystko widzi wszystko wie a i tak ma nas kontrolerów gdzieś najlepiej żeby nami zadził gościu bez szkoły po geodezji ....gdzie reksio jest gdzie on szarpie szynkę ????

Zz
@Skoro 06.01.2019 21:05

Gdzie reksio jest ?? Hee

ciekawy
@Skoro 06.01.2019 21:05

który to ?

hg
@Skoro 06.01.2019 21:05

Reksio maca kury w budzie.

Aaa
@Skoro 06.01.2019 21:05

Kto to jest ten Reksio?

Korcyliusz Nowak
@Skoro 06.01.2019 21:05

Panowie gdyby królik dostał marchewkę to wiecie jaki jest następny krok............

Korcylowski
@Skoro 06.01.2019 21:05

Yyy... panowie te komentarze nadają się do utylizacji... Yyy...

fffjm

Jak tak jest żle to weżcie rolnika niech wjedzie traktorem albo koniem i zaora to wszystko.

Zz

Nie polecam gość dobrze napisał nie ma co się starać

Nowy Jork

No i koniec spokoju. Czas wracać do ko.ł.chozu pod nadzorem i mobbingu M.ałoty. Będą dalej lasować wam mózg. Ale co zrobić jak się jest dalej pustakiem to tylko praca w SMA czeka was.

Loko

Jedyne czego żałuje to ze się starałem .....nie popełnijcie mojego błędu ...

black box
@Loko 01.01.2019 19:41

starać to można się wtedy jak masz czarno na białym że po takim a takim okresie możesz liczyć na przejście pod firmę lub jakąś podwyżkę.. tu najlepiej mieć na wszystko (usunięte przez administratora)i chodzić jak ci się podoba bo i tak potraktują cię po półtorarocznym okresie tak samo jak kolegę co dawał z siebie wszystko i pracował ponad normę cały w stresie i nerwach.. nie warto.. nie w tej firmie

Pracownik produkcji

Wszysykim pracownikom SMA życzę wszystkiego dobrego w nowym roku. Tym na górze i tym na dole poprostu wszystkim. Dobrej atmosfery w pracy, podwyżek a przede wszystkim zdrowia bo to jest najważniejsze. I nie wylewajcie już tyle jadu i hejtu bo szkoda zdrowia nerwów do zobaczenia w pracy w nowym roku

2019
@Pracownik produkcji 01.01.2019 01:40

Czyli na pierwszym piętrze albo na parterze budynku. To żaden hejt czy żart. To jest kabaret SMA.

tghjz

Od 1 stycznia 2019 roku będą mogli wstąpić do związku zawodowego wszyscy nawet ci bez etatu.

Maciejewski

Życzę wszystkim niedorozwojom pracujacym w SMA żeby Was dalej jebali przez caly następny rok

Mało..
@Maciejewski 23.12.2018 11:34

Mało powiedziane walili w (usunięte przez administratora) na koniec zmiany.

Max

Była w tym roku Wigilia w SMA ?

Tępic alkusa

Prawda. Alkoc-holik jest kierownikiem, który został wyrzucony z fiata za mobing który tutaj też stosuje ale zarządowi to odpowiada. B. .u..C przed duże B. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: odejść.

Alkoholik

Witam. Słyszałem że w SMA rządzą ludzie z nałogami. Może mi ktoś powiedzieć czy to prawda. Ponoć panuje mobbing wobec pracowników produkcyjnych.

htgk
@Alkoholik 15.12.2018 18:06

Pracoholizm to tutaj normalność ;)

ooo

No i jak tam? Podobno w sma same dobre rzeczy. Dalej robicie na tych nie robów? Jak można pracować w tej firmie. Stracony czas i możliwości. Młodzi uciekajcie z tamtąd jest tyle możliwości rozwoju i pracy że szkoda marnować w tej patologicznej firmie czasu. A stary grzyb Małota dalej chleje? Wąs Cap. Takiego (usunięte przez administratora) to unikać stary alkus. Kierownik po znajmości. Z fiata wyrzucili go za picie a tu taki przylepek (usunięte przez administratora)i reszty. Nie polecam tej firmy (SMA) wyzysk!!! Moje sugestie dla DTW: Odradzam! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwolnić dział kierowniczy brygadzistów.... i samych siebie.

Adrian

Ile musi czasu /banicji/ minąć , by znów przez Work Kraków , starać się o ponowne przyjęcie?

Relio
@Adrian 21.08.2018 07:29

Witaj Adrian z tego co czytałem to 1.5 roku ale nie jestem pewien więc najlepiej przeczytaj znowelizowane prawo pracy i ich podpunkty

felek
@Adrian 21.08.2018 07:29

Jeśli firma nie chce Ci dać umowy normalnej po tym okresie tymczasowym to nie ma co czekać i się dalej tam pchać, dwa razy do jednej rzeki się nie wchodzi pamiętaj bo następnym razem tak samo się skończy jak do tej pory to taka reguła, no chyba ze masz zero ambicji i perspektyw żeby znalezć dobrą, stabilną pracę w której widzisz się tak samo np. za 10 lat...

Tram
@felek 21.08.2018 18:48

Bo w SMA przyjmują jak planują zamówienia , zwalniają jak maleją , ludzie czekają że znowu ich przyjmą , ale w Worku mówią że musi być rok przerwy

Kasia
@Tram 22.08.2018 09:10

Może też być druga strona medalu, że przyjmują bo wielu osobom się kończy kadencja 18 miesięcy jako pracownik tymczasowy i mogą przyjmować żeby tych pracowników podmienić... wcale bym się nie zdziwiła, zobaczymy co z nami zrobią...

Gocha
@Kasia 23.08.2018 20:06

A ile jest tych agencji co ludzi do nich przerzucają Work i jakie jeszcze?

polewka
@Gocha 09.09.2018 01:12

Trzy

Marco
@Relio 21.08.2018 10:55

18 miesięcy możesz przepracować w jednej firmie w ciągu 3 lat.

byk
@Tram 22.08.2018 09:10

czekaj rok że by wrócić z powrotem , w tym czasie żrej ziemie

htg
@byk 09.12.2018 12:47

Albo zajmij się hazardem tak jak szef.

działkowiec
@byk 09.12.2018 12:47

oraz jedz szczaw z mirabelkami

Grinch

I jak tam misie pysie, gotowi świętować w cudownej, rodzinnej atmosferze i oglądać ten cyrk w wykonaniu zarządu? :DDD nie zapomnijcie im podziękować za jakże miły kolejny rok spędzony wspólnie :DDD tzn. niech dziękuje kto jeszcze może :D

GIF
@Grinch 07.12.2018 12:58

Oni się cieszą że mogą za darmo zjeść a na koniec zarządowi i kierownictwu (usunięte przez administratora)

~anonim

Wszystkich niezadowolonych zachęcam do zmiany pracodawcy. Nie ma problemu na obecnym rynku pracy z ofertami. Nie rozumiem- tak Wam jest źle a jednak trzymacie się kurczowo swoich stanowisk.

posejdon
@~anonim 01.12.2018 09:17

Lepiej byłoby zmienić kadrę zarządzającą ... pracownicy powinni robić ocenę pracowniczą swoim przełożonym ... kto wypada miernie to do wymiany ... byłoby sprawiedliwie i demokratycznie ...

fri
@posejdon 03.12.2018 19:18

Ciekawe kto ma to zrobić.

Max

Czy to prawda że SMA ma przenieść się do Skawiny ?

Hfghy
@Max 01.12.2018 21:29

Szefa się spytaj :)

zarobiony w dtw :)
@Max 01.12.2018 21:29

na pewno nie prawda ! tak jak to, że zwolnień już nie ma i nie będzie ! :D

Dl DJ
@zarobiony w dtw :) 03.12.2018 07:57

Oni tak zwalniają ze nie przez pomyłkę niedługo sami się zwolnią.

pracownik sezonowy work expres

W DTW będą duże zwolnienia. W piątek zwolnią nas wszystkich pracowników tymczasowych WORK EXPRESS o czym mówi oficjalnie juz nawet Pani z work express obsługująca nas. Do przyszłych wakacji poleci 80% produkcji. Z tego co słyszałem to budują dla nas w pobliżu malutką hale w której będą tylko biura, dział labolatorium oraz dział technologii aby wdrażali prace labolatorium. Cala produkcja powoli jest wygaszana i przenoszona do chin. Jak tylko skończy sie wynajem tych hal, to firma resztki produkcji wtedy przeniesie do chin, chiny juz teraz przejęły od nas pewne produkty. Pamiętacie chinczyków którzy chodzili po halach i byli oprowadzani? Zastanówcie się po co tu byli. Czy chcieli kupować od nas produkty, czy sprawdzali warunki jak to wygląda aby zgodzić się produkować to wszystko za nas. Tak że proponuje szukać innej pracy póki jest dobra sytuacja na rynku, bo nagle jak w okolicy będzie szukało tej pracy 300 osób to może nie być tak łatwo. Moim zdaniem Prezes powinien zwołać specjalne spotkanie z pracownikami i wyjaśnić co się dzieje z firmą być uczciwym wobec nas. Bo teraz mogą to być tylko plotki, powtarzane przez wszystkich, którzy mają rodziny na wyższych stanowiskach, a może być to prawda. Uczciwie było by zebrać wszystkich i rozwiać wątpliwości mówiąc prawdę jaka jest przyszłość oraz sytuacja firmy.

sebix
@pracownik sezonowy work expres 22.11.2018 10:30

Co wtedy poczną nasi wspaniali brygadierzy, połowa z nich ma rączki przystosowane tylko do wypełniania tablic vpm nigdy one nie widziały prawdziwej pracy, zaś niektórzy po tych wszystkich szkoleniach za bardzo się wczuli w swoje stanowisko, myślą ze bez nich produkcja by się zawaliła i ludzie to członkowie jakiegoś plemienia z Afryki co nie wiedzą o co tutaj chodzi i co tu się wyprawia... niektóre regułki i regulaminy oraz odpowiedzi do pracowników mają wykute jak mantre a tu będzie trzeba się rozejrzeć za inną pracą, pewnie cięższą z Cv w ręce z wpisem brygadier, oj ciężko będzie się przestawić prawda?

Tadzio
@pracownik sezonowy work expres 22.11.2018 10:30

Gow.no wiesz a sam siejesz plotki. Dla chin projektowalismy wyrób na ich rynek, i projektowalismy całą linię dla tego produktu. Nic co obecnie produkujemy Chiny nie przejmuja i nie beda przejmowac. Zwolnienia sa bo zwykle na koniec roku sma ma mniejsze zamowienia. Moze nie znasz historii firmy ale takie ruchy juz byly nie raz, ze poleciało kilkadziesiąt osób.

sdfg
@pracownik sezonowy work expres 22.11.2018 10:30

W Chinach zarobki są podobne do Polskich tylko życie jest tańsze 2 albo 3 razy tańsze co w ogólnym rozrachunku Chińczycy mają większe dochody od nas także produkcji tam na pewno nie przeniosą.

Bosch
@pracownik sezonowy work expres 22.11.2018 10:30

Wielcy brygadierzy którym płacą za wychodzę kilometry po hali albo za stukanie w klawiaturke

Gargamel
@pracownik sezonowy work expres 22.11.2018 10:30

Czy w kontroli też są zwolnienia ?

kinomaniak

Te darmowe bilety do kina to chodzi o to że u was jest niezłe kino? :-)

ujgh
@kinomaniak 29.11.2018 19:43

A gwiazdą jest Małota i jeszcze paru naturszczyków z drugiego planu.

hrgt

https://pl.indeed.com/companies?from=headercmplink&attributionid=homepage Tutaj nie kasują komentarzy :)

Lidia
@hrgt 29.11.2018 11:35

Proszę, abyś nie udostępniał linków z innych serwisów pracy na forum GoWork.pl. Możesz wprowadzać użytkowników w błąd lub ci, mogą uznać Twój komentarz za wpis konkurencji. Przypominam, że na forum GoWork.pl usunięty może być wyłącznie taki komentarz, który łamie regulamin serwisu lub/i polskie prawo.

anonim

(usunięte przez administratora)

yuuu

Susły to podobno świszcą jak chcą coś powiedzieć.

Gru

Puchacz, odpuść sobie. Sam przecież kreski walisz.

tyjmk

Susły zasypiają na zimę .

anonim

(usunięte przez administratora)

Lgbt

Nożowniku odpuść już sobie. Nie pracujesz tu już.

Trafo

A tak w ogóle to starzy pracownicy chcą przywrócenia Marka Kostrza dlatego że szanował ludzi. Teraz jest mobbing za Marka Małoty.

Trafo

No i co. Sytuacja jest stabilna. Można kraść i przekręty robić. To ja prezes życzę wszystkim zwolnionym itym których zaraz zwolnie wesołych świąt Bożego Narodzenia. Ha ha ha.

Zadowolony.

W imieniu wszystkich ostatnio zwolnionych chciałbym podziękować tej chorej firmie za tak wspaniały prezent na zbliżające się święta. Życzę wszystkiego najgorszego, abyście nie pociągli długo. P.S. będziecie już musieć w krótce zagonić tych nierobów brygadzistów do pracy bo nikt tam nie będzie chciał przyjść.

Klaudia Putko
@Zadowolony. 17.11.2018 13:24

Tak właśnie. Pięknie powiedziane. Podpinam się pod tym komentarzem z całą odpowiedzialnością. Dziękuję również !

merry christmas
@Zadowolony. 17.11.2018 13:24

Najlepszy prezent na zbliżające się święta ! Takie rzeczy tylko w zabierzowie!

rozczarowany
@merry christmas 18.11.2018 22:14

Chciałem aplikować cv do was ale po przeczytaniu forum twierdzę że firma nie jest w porzadku zwalniając tyle ludzi w takim momencie przed świętami.. a w ogłoszeniu szczycą się bonusem czyli premiami świątecznymi, jednak te ok. 50 osób nie zobaczy tego wcale więc po co obiecywać.. te bilety do kina to to autentyk czy jest jakiś kruczek też?

pracowałem
@rozczarowany 20.11.2018 21:08

Dostaniesz dwa bilety a z wypłaty potrącą Ci za nie podatek, tak jak w przypadku wszystkich bonów świątecznych i nagród, więc nie ma nic za darmo...

bla
@pracowałem 21.11.2018 08:00

ale podatek potraci ci nasz wspaialy rzad a nie pracodawca :D pracodawca nie moze Ci dac nic za darmo, musisz zaplacić za to podatek, Tak samo jak cos wygrasz, nie dostaniesz tego za darmo tylko od wygranej musisz zapłacić podatek. Pretensje do RZADu a nie do Pracodawcy

justyna
@pracowałem 21.11.2018 08:00

ciekawa jest jakie profity ma agencja przez którą się nas tutaj zatrudnia, ile firma płaci za każdą jednostkę półtoraroczną?

pracownik sezonowy work expres
@justyna 21.11.2018 20:36

kazdy z nas miesiecznie kosztuje 450zł brutto tyle DTW płaci firmie za obsługę naszą. Korzysci z tego są takie że firma nie musi zajmować się naszymi kadrami, wszystkie wnioski, urlopy, rozliczenia robi firma w której akurat jesteśmy zatrudnieni. Do tego firma moze nas wszystkich zwolnic z dnia na dzień, gdyz jesteśmy pracownikami tymczasowymi, bez konsekwencji. A pracowników DTW nie tak łatwo zwolnic jednego dnia np 100 osób, ponieważ sa juz to zwolnienia grupowe, i podlegają innym warunkom których DTW za bardzo nie chce spełniać. Podsumowując dla pracodawcy mimo że traci pieniądze miesięcznie na nas, bardziej korzystne jest zatrudnianie poprzez agencje pracy tymczasowej. I uwierzcie mi że gdyby nie ustawa RZĄDOWA to do dzis w DTW nikt by nie dostał umowy innej niz poprzez agencje. Ktos z Was powie że przecież DTW niepotrzebnie płaci za nas tyle pieniędzy co miesiąc, ale popatrzcie na zarobki nasze 2200zł a na zarobki ludzi w DTW 2700zł to nie firma płaci te pieniądze agencji tymczasowej, a MY pracownicy!

Good Person

No, i dzisiaj poszli w odstawkę prawie wszyscy workowcy ze stażem ponad rocznym. Nawet ci co mieli do końca marca przyszłego roku. Koło 40-50 osób z dwóch zmian. No masakra.

Marco

30.11.2018 kończy mi się umowa bez żadnych szans na podpisanie kolejnej już na stałe. Jeszcze bezczelnie dali do końca listopada kiedy mogli do końca grudnia (18 miesięcy mija) , ale to dlatego żeby czasem premii na święta nie wypłacić :P Ogólnie to przetrwałem w tej firmie 4 fale zwolnień gdzie to po 30 - 70 osób zwalniali , czasami nawet bardziej zaangażowanych albo z kluczowych jakby się mogło wydawać stanowisk :D Także loteria i ogólnie nie polecam :P Kasa mała , podwyżek brak , za pracujące soboty wolny piątek się dostaje albo inny dzień żeby czasem za dużo do wypłaty nie było :D

sxsxsx
@Marco 12.11.2018 12:31

To fajny prezent dostaniesz Marco na święta od firmy, dużo jest takich osób co im się kończy umowa teraz?

Marco
@sxsxsx 12.11.2018 16:12

Pewnie trochę jest :P

egr
@Marco 13.11.2018 07:04

100 osób na stulecie niepodległości zwolnią :)

:-)
@egr 13.11.2018 08:58

i mogą wtedy przyjąć 50 biurowych bo ich bardzo mało :-)

dsrfg

W Niemczech stawka minimalna od stycznia idzie do góry i będzie wynosić 9,19 euro w Sma w Zabierzowie też będą podwyżki chyba ze konkurujemy z Bangladeszem :)

nigdy więcej sma
@dsrfg 04.11.2018 20:25

hahaha zobaczysz podwyżkę jak świnia niebo :) a nie przepraszam, przecież podwyżki są cały czas.. 1% brutto :) miłej pracy

Pjoter
@nigdy więcej sma 05.11.2018 08:12

Niema już chyba nawet tych 1% :P

Zostaw opinię o DTW - Zabierzów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DTW