Zakłady Indukta S.A.

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 447 ocen.

Opinie o Zakłady Indukta S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Indukta S.A.

Alojzy Bąbel

Witam wszystkich pracowników Celma- Indukta ... Alojzy Bąbel ..znów nadaje Oj nieciekawie się dzieje ....Wielki wódz wymyśla ,ciągle coś nowego , tym razem ochrona przed skutkami wypadków (okulary ) Niby nic złego bo trzeba dbać o oczy ale tylko wtedy gdy wykonuje się niebezpieczne pracę A skoro jesteśmy przy oczach to może Wielki wódz zauważy że zarobki stoją w miejscu , czyli realnie siecofiemy bo wszystkie ceny rosną. Wiele cenionych ludzi odeszło,świetnych fachowców ...pytanie czemu ? Gdy pytałem ....odpowiedź była jedną ...nie miła atmosfera,brak organizacji pracy ,czasem wredne zachowanie przełożonych...nie ludzkie Ale rozumiem dlaczego tak jest ....są poprostu jak dzikie zwierzęta w świetle reflektorów...spłoszone Wymyślanie ,przesuwanie pieniędzy ,zastępowanie premium,premia ...nam to nic nie mówi....zarabiamy mało !!!! Będzie wynik..będą pieniądze Ja myślę inaczej.....pokażcie ludziom że szanuje się pracownikow...a wynik będzie. Pozdrawiam

wiki

Chciałam podziękować dyrekcji za potraktowanie nas jak biedaków i żebraków.Wpisanie w tytule przelewu "pomoc finansowa z okazji świąt" zakrawa na kpinę!.Są to pieniądze z ZFŚS i nie robicie żadnej łaski że je wypłacacie,pomijam fakt że są to grosze w porównaniu z innymi zakładami gdzie premie świąteczne wynoszą po 1000-1500 pln.Brawa również dla pseudodziałaczy ze związków którzy dopuścili by potrącono z pensji za paczki Mikołajkowe dla dzieci.Wstyd !!!

Monter- elektryk
@wiki 13.12.2014 13:57
Chciałam podziękować dyrekcji za potraktowanie nas jak biedaków i żebraków.Wpisanie w tytule przelewu "pomoc finansowa z o...

Jedna z amerykańskich fabryk- na święta 400 zł netto.

Pracownik

Fakt faktem syf jest,ale jak ktoś pracuje nawet w akordzie to spokojnie grubo ponad 2 tysiące na rękę wyjdzie. Ja nie mam żadnych układów,pracuję tu uczciwie i mam ok 2,3 2,5 tys na rękę. A pracuje na połączeniu

Niki
@Pracownik 13.07.2017 01:12
Fakt faktem syf jest,ale jak ktoś pracuje nawet w akordzie to spokojnie grubo ponad 2 tysiące na rękę wyjdzie. Ja nie mam żadny...

Tak a świstak siedzi i ble ble.......

Monter- elektryk
@Pracownik 13.07.2017 01:12
Fakt faktem syf jest,ale jak ktoś pracuje nawet w akordzie to spokojnie grubo ponad 2 tysiące na rękę wyjdzie. Ja nie mam żadny...

Zastanawiam się nad pracą w Indukcie ale moje obecne zarobki przy 8 godzinach pracy, w zależności od miesiąca i premii wynoszą między 2200 a 2800 zł netto. A mam jedną z niższych stawek godzinowych, tak więc te 2300- 2500 to normalna stawka dla osób z wiedzą i wykształceniem elektrycznym.

Stary

Śiwy ten zakład doprowadzi do ruiny niekompetentny człowiek

Alicja

@Pracownik na jakim stanowisku pracujesz? Jak długo? Powiesz coś więcej o warunkach pracy w firmie Zakłady Indukta S.A.? Wszystkie informacje są pomocne osobom, które myślą nad zatrudnieniem się w tej firmie.

Alojzy Babel

Arbeitslager- tak można nazwać sposób w jaki traktuje się ludzi w tej firmie. Ma się gdzieś przysługujące im prawa A prawda jest taka ze każdy wnosi coś pozytywnego do firmy- swój nakład pracy. Jednak nigdy nie słyszałem slowa -" dobra robota "

Alicja

@erf, a na jakim stanowisku chciałbyś rozpocząć swoją karierę zawodową w tej firmie?

Pracownik

ok 2 tys na rękę jak kto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

erf

Ja to bym się chętnie załapał ale zastanawiam się jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie? Dzięki

Alojzy Babel

Pracuje w Celmie juz troche. Juz kiedys pisalem o cudzie podwyżki. Teoretycznie podwyzka wiaze sie ze wzzrostem wynagrodzenia ale w celmie jest inaczej. Po podwyżce dostaje sie mniejsza pensje. Czemu - bo znika inny skladnik wynagrodzenia. I tym sposobem realnie dostaje sie mniej. Ostatnio zostal wpowadzony zakaz korzystania z telefonow w celach prywatnych. A wszystkim kieruje pan i wladca. Niemila atmosfera zaczyna sie robic.

niezdecydowany

O akordzie nic mi nie wiadomo tego nie mówili. A warunki pracy? Jest szkodliwe? Bo nie chce świecić w nocy po jednej dniówce przez żeliwo czy ołów

anonim

(usunięte przez administratora)

dziadek

mam pytanko ile na dzien dzisiejszy wygładaja zarobki netto

anonim

(usunięte przez administratora)

Były

Firma prestizowa. wywaliło mi korki.Pracowałem tam ponad 10 lat, wszędzie lepiej niż w indukcie. Wole mieć 1800 netto na dniówce niż 2500 netto w akordzie w indukcie. Tam tylko pijaki i kolesie obecnego kierownika hazardzisty mają dobrze. Chodzi o nawijalnię.

niezdecydowany

Jak jest w końcu z tą Induktą? Słyszałem ze zarobki powyżej 2tys. netto a na rozmowie o prace usłyszałem co innego. Może mi ktoś doradzić? bo nie chce wpaść z deszczu pod rynnę...

Janosik

Mogę iść do roboty jak zapłacą 2000 euro.

KK

Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.

zatroskany

czy ktoś mi może powiedzieć czym właściwie zajmuje się i co należy do jego obowiązków pan dyrektor "obserwator" Krzyś.D.

stary
@zatroskany 26.11.2015 14:25
czy ktoś mi może powiedzieć czym właściwie zajmuje się i co należy do jego obowiązków pan dyrektor "obserwator" Krzyś...

dezorganizacją pracy

R.D

Fajną mamy reklamę przy ul.M.Grażyńskiego - widzieliście ?

zrobic zmiany

robie w indukcie wiele lat i tak zawsze było ze różnica w zarobku na godz jest inna nawet na tym samym wydziale na maszynie a osoby ze stawką godzinową ktore pol zmiany przesiedzą przy herbatce to jakis zart

Lucky
@zrobic zmiany 02.01.2015 19:47
robie w indukcie wiele lat i tak zawsze było ze różnica w zarobku na godz jest inna nawet na tym samym wydziale na maszynie a o...

Tak było jest i będzie. I nic na to nie poradzicie.Ten co pracuje na akord zawsze był dymany na wypłacie.Ot taka '' tradycja'' tej firmy która ma tak wspaniałą historie , certyfikaty i nie wiadomo co jeszcze.Szary robol nigdy się tam nie liczył. No może za komuny. Ale teraz jak ci się nie podoba to nikt cię nie zmusza do pracy w takiej ''firmie'' która oferuje ''pomoc świąteczną''. A o potrąceniach z zarobku za paczki dla dzieci nie wspomnę.

coraz gorzej

lepiej robić na mechanicznym wydziale i bez "pomocy swiatecznej" a zarobic bo sumka zarobków w porównaniu z innymi jest kolosalnie większa,nie wspominając jaką pracę wykonują

Lucky

A czego spodziewaliście się. Ten kołchoz powinno się już dawno zamnknąć. Indukta już dawno została w tyle choćby z takimi świadczeniami.

urzednik

Udzielanie indywidualnych usług, świadczeń 
i dopłat z zfśs musi odbywać się na podstawie kryterium socjalnego, czyli po rozeznaniu i ocenie sytuacji życiowej, rodzinnej i materialnej osoby uprawnionej. Tak stanowi art. 8 ust. 1 ustawy z 4 marca 1994 r. o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych (DzU z 2012 r., poz. 592 ze zm., dalej ustawa o zfśs).

Luk

Brawo Wiki to samo pomyślałem. W banku mają niezły polew , pomoc finansowa jak to brzmi ! Łaski nikt nie robi wszyscy tworzymy fundusz , pomijam już te kretyńskie różnicowanie kwot ...bo ktoś więcej zarabia ktoś ma dużo dzieci itp.Obijasz sie nie wyrabiasz to więcej dostaniesz ...głupota.

nowy

zatrudnianie pracownikow dalej po znajomosci ciotki pociotki ha

aa

I następny kierownik poleciał,szkoda tylko,że go zdegradowali a nie dołączył do swoich dawnych kolegów kierowników na bruk,bo za przekręty i lenistwo należało się mu jak mało komu.

(usunięte przez administratora)

A w tej (usunięte przez administratora) INDUKCIE to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) dlatego że,(usunięte przez administratora) i nikt z (usunięte przez administratora)i tak do (usunięte przez administratora) końca ... . (usunięte przez administratora)

fizyczny

Pracowałem w różnych firmach i tak dobrze jak mam w Indukcie nie miałem nigdzie. Nie obchodzi mnie to, co kierownik czy mistrz robi po pracy, bo to jest jego prywatna sprawa. Dla mnie ważne jest to, że jest świetnym fachowcem w tym co robi w pracy i że dba o swoich podwładnych. Jeżeli komuś coś się nie podoba, to ja proponuję zmienić pracę, a wtedy zobaczymy jak szybko zatęskni za Induktą

A.N.
@fizyczny 26.05.2014 21:01
Były, niby nie tęsknisz, ale tutaj zaglądasz i to pewnie z łezką w oku. Jak Ci ten sklepik w Czechowicach padnie, to zatęsknisz...

Powinieneś podpisać się LESER a nie fizyczny.Nie udało się.(usunięte przez administratora)

misiu 1994-11

Mołek przestań donosić. Menda zakładowa.

anonim

(usunięte przez administratora)

?!

Podpisz się kierownik a nie ''bombo''.A poza tym nie winni się nie tłumaczą. Nie jest kierownikiem w życiu prywatnym ale ''bombo'' cokolwiek to znaczy.

Pracownica

Ja nie mogę uwierzyć w to co czasami na nawijalni widzę. To jest dno. Nikt nic nie wie a majstrowie odsyłają do kierownika albo technologa! A samer się rządzi i brawo zzz za grubego. Jest spokojniej od czasu poprzedniego dozoru ale musicie panowie się jeszcze dużo nauczyć bo narazie to wygląda raczej jak fabryka makaronu.

były
@Pracownica 17.05.2014 23:24
Ja nie mogę uwierzyć w to co czasami na nawijalni widzę. To jest dno. Nikt nic nie wie a majstrowie odsyłają do kierownika albo...

To samera jeszcze nie zwolnili.Sam ma na sumieniu po zakablowaniu na kolegę po fachu nastawiacza z nawijalni pana G w 1998 r. Z drugiej strony szacun że tak długo się trzyma ale nie takich gieroji zwlniali. Znajdą się i kwity na niego. W myśl przysłowia '' nosił wilk razy kilka..''.

były

zzz masz 100% racji,

zzz

Pan kierownik nie jest ślepy tylko sam pije chociaż od kiedy jest w komorowicach tylko popracy z kolesiami z byłej eski i tym grubym czarnym lizusem.

stary

Indukta to zajebisty zakład.Sami donosiciele.Oto przykłady. Mistrz K. zakablowany w 2007 r. Mistrz O. zakablowany w 2013 r. razem z kierownikiem. I do zwolnienia.Można mnożyć przykłady szczególnie z nawijalni,połączeń.Same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo jedna która donosi.A po fuzji z Celmą zarobki do d... Odradzam pracę w takim k[usunięte przez admina]

były

nie ma nikogo bo wszyscy teraz są szczęśliwi że jest z nimi nowy kierownik. cała pijąca część nawijalni jest wniebowzięta.

R.D

eeeeeee jest tu ktoś ?????? czy może pomarli wszyscy?????

nowy

Nowy Dyrektor jest i jakie doswiadczenie!! Fiu Fiu. 2004r MONTOSTAL został wykreślony z rubryki Wspólnicy pierwszego działu KRS oraz z rubryki Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu drugiego działu KRS. 2006r PONAR REMO został wykreślony z rubryki Zarząd komisaryczny lub powierzenie zarządzania przedsiębiorstwem państwowym szóstego działu KRS. 2008r PONER Spolka został wykreślony z rubryki Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu drugiego działu KRS. 2011 PONER MONTAŻ został wykreślony z rubryki Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu drugiego działu KRS. 2012r PBG TECHNOLOGIA został wykreślony z rubryki Prokurenci drugiego działu KRS. 2013r PONER SPÓŁKA został wykreślony z rubryki Organ nadzoru drugiego działu KRS. Jak dobrze ze jest z nami!!!

nowy

W Indukcie z tego wynika że nie wiedzą że jest taki wynalazek.Wózek na akumulator(który można naładować) i bardzo ekologiczny i nie śmierdzi za nim kiszoną kapustą. W innych firmach jest nie do pomyślenia aby przez halę gdzie pracują ludzie jechał wózek na gaz.Ale jaki pan taki kram.

kisio

to zapytaj kolegow z produkcji(usunięte przez administratora) gdzie daja ten gaz/i.....

Anonymous

Świetnie Indukta powinna szukać nowych pracowników do Transportu - na magazynie tylko nie zapomnijcie napisać że za 1600zł netto + własny Gaz do wózków Śmiech na sali Firma z ponad 150-cio letnią Historią (specjalnie nie pisze ,że z tradycjami) a nie ma dostarczającej ilości Gazy do wozków widlowych Powodzenia

nikt

Inukta chm... czekam na inne info co słychać w firmie pana (usunięte przez administratora)

przeszłość

w tym zakładzie jeszcze długo sie nic nie zmieni.afera za aferą.Współczuje tym którzy muszą tam "dotrwać" do emerytury.to gadanie o normach,akordzie,zarobkach to czcza gadanina.Tam wszystko zależy od układów z przełożonymi.Teraz niektórzy z ręcznego bedą mieć dobrze bo znowu stary znajomy został kierownikiem. I tak do końca świata i jeden dzień dłużej.

R.D.

Afera goni aferę :D Praca w Indukcie to jednak jest frajda. Afera goni aferę :P Pijaków już wywalili wcześniej chyba byli złodzieje [usunięte przez moderatora]

dd

Jaki mądry wpis!!! Święta prawda!!! Dobrze że [usunięte przez moderatora] miał wtedy wolne bo temat by się inaczej pokulał i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trwało by nadal! Tylko dlaczego tyle czasu trzeba było czekać, nie rozumię pracowników nawijalni którzy pozwolili sobie tak na głowę wchodzić. Ludzie więcej szacunku dla samych siebie!!!!!!!! Gratuluje odważnym odwagi!!! Wreszcie!!!!!

palacz

Na niektórych stanowiskach normy sa takie ze nie mozna zarobic i to jest prawda zachłanni ludzie taki zgotowali nam los a niektózy sobie. Klapki na oczy i tylko kasa nie wazna jakosc nie wazna pomoc nowym pracownikom byle jak byle max zarobic a po 20 30 latach pracy bolace nogi zniszczone kręgosłupy ciagle u lekaza tak koncza co niektuzy niestety zamiast wspólnie zabiegac o podwyzki to sami sobie poprawiali kosztem norm i tak teraz mamy sa równi i równiejsi jeden zarobi a drugi nie z tad sie to wzieło

Stary

regular employee - 2013-05-21 21:34:15 ... na innych wydziałach to samo!! równi i równiejsi - akord to nic innego jak układziki... zero kontroli nad tym kolesiostwem. Opinia o zakładzie już jest znana w Bielsku i w Cieszynie ale chyba jeszcze nie w Włoszech. Nie ma układów.Na połączeniach zawsze była samowolka co do normy.Ludzie tam to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tak jak już pisałem czy to montownia czy odlewania tam ludzie pilnują normy.Jak to nie dociera do was to macie poważny problem.Na połączeniach od co najmniej 30 lat normy były [usunięte przez moderatora].I bez narzekania sami sobie jesteście winni. Wy powinniście pilnować sobie norm .Teraz jest trochę za póżno.[usunięte przez moderatora]

regular employee

... na innych wydziałach to samo!! równi i równiejsi - akord to nic innego jak układziki... zero kontroli nad tym kolesiostwem. Opinia o zakładzie już jest znana w Bielsku i w Cieszynie ale chyba jeszcze nie w Włoszech.

Stary

peon - 2013-05-19 07:45:32 Na nawijalni był jeden problem, że jedni robiąc tę samą robotę mieli marne grosze a drugim zdarzały się "cuda" punktowe i zarabiali całkiem dobrze jak na innych wydziałach. Teraz cwaniaki brać się do roboty, żeby starczyło do dziesiątego na chleb. Może teraz będziecie walczyć, o to żeby za ciężką harówę płacono jak na innych wydziałach, bo skończyła się manna z nieba. Na pewno nowy kierownik będzie odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu i powalczy o swoich ludzi, żeby ich zarobki były nie gorsze jak na innych wydziałach. Nie może tak być, że w jednej firmie są równi i równiejsi.Widać z Twojego wpisu że krótko pracujesz w Indukcie.Bo tak było zawsze, jest i będzie bo nie ma jedności wśród pracowników połączeń.Jeden przez drugiego. Kto zrobi więcej sztuk więc zamilcz i macie to na co zasługujecie.Inne działy pilnują sobie norm a wy istny wyścig szczurów.Jak lepszy asortyment to jak świry do roboty a jak gorszy to po co się starać i robić tyle samo sztuk.Sami sobie jesteście winni i mam nadzieję że to prezes przeczyta.I bez narzekania a do roboty! PS; i nie ma wymówki na jakieś tam punkty. To jak jest płatny dany silnik to jest spuścizna waszej zachłanności na lepsza robotę.

a22

czy w tej firmie ostatni zaszły jakieś większe zmiany?

Pracownik

Ja też się z tym zgadzam,że ABC nie ma pojęcia o pracy w połączeniach. Sam jestem jedną z osób pracujących na połączeniach i powiem szczerze,że połączenia to jedno z najgorzej(o ile nie najgorzej) płatne stanowisko w Indukcie. Tak jak już ktoś tutaj wspomniał są tacy, co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią a zarobią ale może z nowym mistrzem(którego nawijalnie jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy będzie) oraz kierownikiem ten cały bałagan się w końcu skończy

peon

Na nawijalni był jeden problem, że jedni robiąc tę samą robotę mieli marne grosze a drugim zdarzały się "cuda" punktowe i zarabiali całkiem dobrze jak na innych wydziałach. Teraz cwaniaki brać się do roboty, żeby starczyło do dziesiątego na chleb. Może teraz będziecie walczyć, o to żeby za ciężką harówę płacono jak na innych wydziałach, bo skończyła się manna z nieba. Na pewno nowy kierownik będzie odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu i powalczy o swoich ludzi, żeby ich zarobki były nie gorsze jak na innych wydziałach. Nie może tak być, że w jednej firmie są równi i równiejsi.

uchachany

[usunięte przez moderatora] Bardzo sie ciesze ze juz nie pracuje na dawnym PA-3. Dajcie juz spokój przelozonym. Wszczesniej wieszaliscie psy po majstrze i kierownikowi a teraz jak ich nie ma to siadliscie na dyrektora. [usunięte przez moderatora]

Zostaw opinię o Zakłady Indukta S.A. - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Indukta S.A.