Pearl Stream S.A.

Bażanowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 50 ocen.

Pearl Stream S.A.
3 50 6 1

Opinie o Pearl Stream S.A.

Ewa

@Wiki, czy jakieś konkretne informacje są dla Ciebie ważne? Czego chciałabyś się dowiedzieć? Rozumiem, że nie jesteś pracownikiem Pearl Stream, czy chciałabyś tam aplikować? Zachęcam byłych i obecnych pracowników do tworzenia merytorycznych treści na forum. Pomożecie w ten sposób osobom poszukującym zatrudnienia!

Majkel

Totalna zenada zwalniaja starych Kora Go kow ogulnie (usunięte przez administratora) w biurze pracują ludzie po studiach filnowych nie mających nic wspulnego z Automotiv banda kretynòw nie mówiac o kier dzialò tech prostak i (usunięte przez administratora) pani G to ogulnie deb jest tylko po zwyklej szkole a kier produkcji proszę kaj my są ?

PPP
@Majkel 27.10.2017 15:32

Ortografia i ogólny styl tej wypowiedzi jedynie świadczy o osobie wypowiadającej się, wnioskuję że miałeś dostęp do dokumentów firmowych i dzięki temu wiesz kto jakie kursy i szkoły skończył? Bo jeżeli osądzamy z góry to Ciebie chyba z podstawówki wyrzucili. Wypowiadanie się na jakikolwiek temat bez podstawowej wiedzy jest domeną ludzi o bardzo niskiej inteligencji. Odpowiedź na pytanie "kaj my są", jest prosta, w świecie gdzie nawet najgłupsi ludzie mają dostęp do wypowiadania się na każdy temat, całe szczęście że Ci choć trochę mądrzejsi potrafią takie wypowiedzi przefiltrować i je zignorować.

Xap
@PPP 06.11.2017 17:08

Fakt , powinno być - kaj my som -

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak teraz prezentuje się przedsiębiorstwo na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Bażanowice.

Dawid

Firma ma opinię dobrego pracodawcy ale czytając wypowiedzi na forum to wnioskuję, że pracownicy robią sobie niezłe piekiełko!!

llalakka

Witam. Powiedzcie mi czy liderki w Bażanowicach są tak samo wredne jak w Strzelcach ? Bronią choć trochę ludzi?

Papa
@llalakka 23.03.2016 11:33

Gorzej jak wredne!

Papa
@llalakka 23.03.2016 11:33

W strzelcach są SUPER WREDNE** !!

pechydrol

Witam, sobota płatna 100% robić się nie chce? Lider jest od tego aby załoga robiła swoje powtarzam robiła a nie udawała ze ciężko pracuje i na nic nie ma czasu. Rotacja ludzi bo każdy by oczekiwał kokosów jak firma na starcie

...
@pechydrol 05.02.2016 19:23

Liderzy w PS Strzelce op. Nie robią np nic.. papieros,kawka i lizanie 4 liter kierownicze A ( z malarni).. donoszenie na ludzi to codzienność w tej firmie!! Nie polecam pracy tam!!

sd

Znajomość języka angielskiego nie stanowi dziwnego wymogu do spełnienia, bo przecież to się wymaga od każdego, a znajomość ms office nie stanowi dziwnego wymogu. Wiecie czy wypłata jest terminowa? Dzięki

JODI
@sd 09.10.2016 21:43

Wypłaty są wypłacane w terminie, czasami nawet dzień wcześniej kasa już jest na koncie...choć tyle ;)

Aguag87

witam chciałam podzielic sie swoja opinia na temat tego zakladu.Praca nie jest ciężka ale atmosfera masakra.Oszukiwanie na nadgodzinach robisz jak wół po 12 godzin soboty niedziele święta a i tak nie masz 2 na wyplate.Wszystko muisz sobie sama przywieżść z magazynu sama zrobic elemnet i sprawdzić to co po jest ta kontrola jakośćći a i tak to ty ponosisz konsekwencje za zly element.Ludzie siedzą na komórkach a ty za nich zarobisz a biorą wypłate taką samą jak ty za nic nie robienie.Odradzam robienie w tej firmie .

Sadam

Pracowalem na dziale technicznym w bażanejro przez ok 7 miesiecy i moge stwierdzic ze +praca lekka i przyjemna +praca 8:30 - 16:30 + czesto platne 2-3 nadgodziny dziennie +koreanczycy bardzo w porzadku +zarobki rzedu 2200 netto +koreanski szef zalatwil przyspieszone przejscie pod PS +wifi (pdk) -start tylko przez agencje pracy -polscy kierownicy najgorszy rak (jak za granica) odwala im namiastka wladzy -nie mozna awansowac wiecej niz raz (tj z fizycznego przejdziesz max na teamleadera) -zrobienie jakichkolwiek uprawnien wymaga wyzebrania u kadrowej (podobnie jak awans) ogolem 5/6 polecam a zwolnilem sie poniewaz znalazlem 2 razy lepiej platna prace pozdrawiam

JODI
@Sadam 24.07.2016 18:07

Sadam, w takim razie odszedłeś w najlepszym momencie ;). Teraz tu syf do potęgi, przynajmniej na wtryskarkach. Straszą ludzi 4 brygadówką w trybie 8-mio godzinnym, jak nie to robić w weekendy na 3 zmiany...zero jakiejkolwiek organizacji na zakładzie, o przejściu pod firmę można zapomnieć - nie ma i nie będzie...tak jak jakichkolwiek premii ( za wyj. frekwencyjnej) czy podwyżek- obowiązuje najniższa krajowa( chyba że na innych działach mają inaczej ;). Na hali totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ani jak przejść, ani przejechać...najwyżej sam możesz pod widlakiem się znaleść... Ludzie odchodzą jeden po drugim bo mają dość a w biurze tylko siedzą i kolejne bzdury wymyślają, mając ludzi za nic To już nie ta firma co kiedyś, niestety Pozdrawiam, pracownik PS...jeszcze...

ciotka

Tomasz D i Grażyna D para nie rozłączna wyssane z mlekiem matki, non stop synus przy cycusiu mamusii bo bez mamy nie dam rady!!!

tiki taki
@ciotka 23.06.2016 17:40

Coś musi w tym być, skoro aż 6 osób polubiło ten komentarz :)

Moni

Witam wszystkich którzy udzielają się na temat pracy w Pearl Ocean w Tychach. Zwracam się szczególnie do osób, które tam pracują lub pracowali. Jedna uwaga co komu przeszkadza w osobie brzydko opisanej Wioli???!!! Jesteście bandą zakłamanych fałszywców. Tutaj jej ciciacie a za plecami ją obgadujecie, że nie nadaje się na swoje stanowisko. Tylko w ramach przypomnienia piszę, że każdy kto przyszedł na początku miał szanse zostać liderem czy osobą na takim stanowisku jakim jest Wiola. Każdy z zazdrości pisze, że dostała się na to stanowisko dawając... każdemu przeszkadza to, że mają dobry kontakt z Pawłem. Ludzie zamieńcie się z Wiolą chociaż na tydzień i zobaczycie jaki ma miód !!!! wszystkie wyjazdy na sortingi wracając do domu po 12 godz w pracy dzień w dzień reinspekcje i to wszystko przez waszą głupotę i nieznanie dobrze specyfikacji danego detalu... Dlatego dajcie se spokój jak to piszecie od chudej blondyny bo Wy nie sięgacie jej do pięt. Broni Wasz tyłek nie od dzisiaj a Wy jej tu taką opinie wystawiacie. A osobie, która twierdzi że została zwolniona niesłusznie widocznie na to sobie zasłużyła... Pozdrawiam. (usunięte przez administratora)

aoeng777

Jeden wielki syf to mają w głowie ci, którzy to piszą. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się wam z nudy przewraca, bo prawda jest taka, że na każdym dziale jest luz. Generalnie jest to najlżejsza praca jaką wykonywałam. Z rozliczeniem wypłat- nic dziwnego, że się nie zgadzają skoro ludzie przychodzą pijani do pracy, albo nie przychodzą w ogóle- z tego co wiem to za NN specjalnego wynagrodzenia się nie przyznaje. A co do oceniania innych- martwcie się o swoje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo na forum anonimowy może być każdy, ale nikt z was jako materac nie służył, więc proszę bezpodstawnie i niekrytykować kogoś, kogo sytuacji w ogóle się nie zna.

anonim

(usunięte przez administratora)

bluewelwet

Na awans ? Moim zdaniem jeśli się starasz to awans dostaniesz , no i oczywiście jeśli ktoś zauważy że Ci zależy i się nadajesz... A o jaki konkretnie awans Ci chodzi ?

fryta9kg

Powiem tyle Tyskie Pearl Ocean to ściema ściemą poganiana,traktują ludzi jak popychadło o wszystko maja pretensje więcej zwrotów jak wysyłek.Praca jako praca nie jest zła bo nie naj....ie się człowiek jak wół,ale psychicznie wykończą robisz dobrze to zle,robisz zle to jeszcze gorzej,koreaniec rzuca towarem ze zlosci jak ma zly dzień.Drze sie po ludziach niczemu nie winnych.Nie mowiąc o urlopach wypracujesz swoje a oni niedaja wolnego trzeba sie wrecz prosic o swoj wypracowany dzien wolnego.Z tego co slyszalem to juz 2 naloty PIPU byly zekomo niczego sie nie doszukali.Osobiscie nie wroze zakladowi swietlanej przyszlosci przekonalem sie na wlasnej skorze

krejzol

mobing mobing nieprzychodzcie tam ludzie do pracy hujnia malo powiedziane pozdrawiam

zołza

Wydaje mi się, że upadek tyskiego zakładu to tylko kwestia czasu. Ciekawi mnie po co oni zmuszają do sobót??? Jak i tak jest rozbiurka wadliwych cześci. Ciekawi mnie czemu ten z max powera sra w gacie przed koreańcem i kazuje robic bez urlopu. Chujnia na kiju - nie przychodźcie tu do pracy. Mobing mobing, mobing

pracownik

perl ocean w tychach to paranoja ludzi zwalniaja jezeli nieprzyjda w soboty szef to kurdupel koreanczyk co zadzi ludzmi ci z biura to jego przydupasy tancza jak im zagra bo sie boja o wlasne stolki w sumie ogolnie do kitu stosuja mobing wsrod zalogi niepolecam tej firmy

pracownik

Nie polecam pracy w tej firmie w Tychach zmuszaja do pracy w sobote ludzie zwalniani paranoja Liderka pomiata ludzmi chce pokazac ze potrafi.

pracownik

Taaa teraz za nie przyjście w sobotę chcą dawać NN :/ masakra miała być praca od pn do pt a tutaj każda sobota obowiązkowa co to ma być a na nocnej zmianie tylko 1 linia idzie ludzi zwalniają a w sobotę trzeba przychodzić śmiechu warte :/

były pracownik

A skąd masz majka takie informacje?

majka

Niewiadomo czy firma bendzie istniec,bo w piatek wpadli Antyterorysci do firmy i cala smietanke zgarneli.Wiecie o tym mamy nowego Prezesa z pl.!

koza58

Pracuję w Tychach w pearl stream od kilku miesięcy.1 I 11 Listopada znalazła się grupa pożytecznych idiotów którzy poszli do pracy w te święta! W zeszłym tygodniu pojawiła się informacja że wszystkie soboty i niedziele w grudniu są pracujące!Mało tego zakazano nam rozmawiać podczas pracy!Fatalne warunki socjalne............atmosfera zaczęła sie robić bardzo niemiła i wredna.Azjaci nie respektują naszych świąt w tym i niedzieli............niestety znajdują posłuch jak pisałem na początku w POZYTECZNYCH IDIOTACH KTÓRZY ZGODZĄ SIĘ NA WSZYSTKO!PRACĘ W ŚWIĘTA,NIEDZIELE,NADGODZINY ZA PUSZKĘ COCA COLI!!! ETC.JESTEM ZAŻENOWANY STOPNIEM WAZELINIARSTWA I DONOSICIELSTWA WŚRÓD ZAŁOGI-PRZODUJĄ W TYM SZCZEGÓLNIE pANIE.JAK TEN NARÓD ZOSTAŁ UPODLONY!!!POZDRAWIAM ZDROWO MYŚLĄCYCH.WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!

Grażyna Koza
@koza58 02.12.2015 15:37

Również pracuję w Tyskim oddziale Pearl Ocean od czterech miesięcy i uważam, że Pana wypowiedź jest przesadna. Firma dopiero się rozwija i to normalne, że pracownik musi być dyspozycyjny ponad normę. Praca może i jest, na niektórych stanowiskach monotonna, ale nie jest to katorżnicza praca. Poza tym posiadając pracę(gdzie jest teraz o nią ciężko) nie rozumiem osób, które mając możliwość zarobkowania narzekają na to, że jest szansa zarobienia więcej w dni takie jak: soboty, Święto 1 i 11 Listopada. Nikt, z tego co mi wiadomo, nie był zmuszany do przyjścia na stanowisko pracy. Pozdrawiam, Grażyna Koza

Mała

Jak tam wasza leaderka Karolina??

muminek

bhp w tej firmie to truj kant bermudzki a pan behapowiec jest jak yeti dużo się mówi ale widujesz go tylko w burze

gosc

czy ukraincy mają pozwolenie na pracę w unii ??????

Sylwia

Pracowałam z tymi Ukraincami, pod Wrocławiem wykorzystywali ich a warunki mieszkaniowe mieli straszne. Jest podobnie jak my wyjeżdżamy za granicę za pracą. Tania siła robocza.

rico

teraz w pearl stream zatrudnili ukraincow bo polacy niechcą pracować za najnizszą krajową hmm to niech podniosą płace to ludzie znajda sie do pracy ! ukraincy bedą nam odbierac teraz prace !!!!! A KOREANCE ZARABIAJA PO 5000 tys. Euro a my !! tania siła robocza za marne grosze, kto jest w Strzelcach za to odpowiedzialny ???

Sylwia

Chyba już są ci z Ukrainy?

Gonzo

Jeśli chodzi o drugą halę (czyli tą młodszą ) to można powiedzieć że koreańczycy ZAWIEDLI bez wątpienia WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW, po minionym tygodniu. Swoim zachowaniem udowodnili ile jest warte życie pracowników. Ciekawe ile ludzi po tych akcjach odejdzie. Brawo dla prezesików sami sobie tą hale wykończycie.

Gośc
@Gonzo 07.06.2015 21:54

Hm... w Strzelcach Opolskich Polaków zwalniają a na ich miejsce ściągają pracowników z Ukrainy dlatego pracownik się nie liczy.

rico

Dramat Beatki - o co chodzi z tym strumykiem to też ma coś wspólnego z jakąś pracą pani Beaty ?

qwert
@rico 28.04.2015 20:26

Tak, w NOCNYCH WILKACH

Zostaw opinię o Pearl Stream S.A. - Bażanowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pearl Stream S.A.