Daedong Poland

Cieszyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 501 ocen.

Daedong Poland
3 501 6 1

Opinie o Daedong Poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Julita

@Rikus, w żaden sposób nie jestem związana z firmą, staram się dowiedzieć więcej na jej temat, aby pomóc innym osobom poszukującym zatrudnienia. @Adek, planujesz aplikować? Czy masz doświadczenie w branży? Wynagrodzenie może od tego zależeć. @Sam, dziękuję za szczegółową odpowiedź. Dobrze, że pracodawca podniósł pensje, może szykują się następne podwyżki? Wiadomo coś na ten temat?

Julita

@Sam, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Napisałeś, że "na niektórych liniach panie powinny zarabiać więcej". Rozumiem, że w niektórych działach pracują tylko kobiety? Wiesz może, z czego taki podział wynika? Kilka razy wspominaliście, że wiele osób odeszło z firmy w ostatnim czasie, czy powodem był głównie poziom wynagrodzenia?

Rikus
@Julita 09.08.2018 10:41

Czy Ty jesteś może jakimś adwokatem Daedonga?mam nadzieję, że stawkę masz godna hehe

Sam
@Julita 09.08.2018 10:41

W firmie w ogóle pracuje więcej kobiet na większości linii pracują tylko panie. sądzę iż dlatego że są manualnie i precyzyjniejsze od mężczyzn No i najważniejsze dla zarządu można im płacić mniej niż mężczyzną ale to chyba większości firm kobiety zarabiają mniej. Jeżeli chodzi o powodzie odejść to moim zdaniem jest to właśnie poziom wynagrodzeń. niektóre linie jak pisałem są uciążliwe ale sądzę że przy lepszej płacy nie byłoby narzekania ostatnio dodali 300 zł ale są firmy które płacą więcej i nie dziwię się że ktoś tam odchodzi. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz A w miarę możliwości odpowiem Pozdrawiam

Egon
@Sam 19.08.2018 20:36

Jam mam pytanie czy są w Cieszynie firmy które płacą więcej na produkcji niż w Daedongu i do jakich firm to ludzie tak z daedongu uciekają????

Gość
@Egon 20.08.2018 13:13

Wszędzie w Czechach a niektórzy to mają nawet bliżej niż do Cieszyna

Manuela

Ludzie uciekają na czechy bo 1000zł wiecej na wypłacie. Ale ukraina tez robi swoje ze sie ludzie zwalniaja. Oni w biurze nie mają pojecia ze sobie siedzą na (usunięte przez administratora) i im nic nie mozna powiedzieć bo nie przyjechali tu zapier... tylko lekka łatwa praca i co z tego ze pracuja codziennie po 12h jak robia norme z 6h sa wyjątki . A niektorzy w kontyner tylko ładują. Oj ten rok bedzie biedny. 2 razy wiecej zysku z złomu bedzie :) długo firma tak nie pociagnie. Niestety zaraz polaków zatrzymywać i dac im troche wiecej wolą isc w defekty i reklamacje. Jak to mowią kto bogatemu zabroni. Deadong jeszcze musi duzo zrobic zeby zaistniec na rynku pracy. Narazie istnieje tylko w ekoplascie.

Adek

Witam, Mam pytanie jak się pracuje w jakości lub logistyce? Jakich zarobków można się spodziewać?

B2
@Adek 13.08.2018 22:54

Najnizszej krajowej nie zaleznie czy masz magistra i umiesz perfect angielski . A atmosfera chyba ok

Kazimierz

Kurcze czytając te komentarze dochodze do wniosku ze dedong cieszyn hala stoi pusta. fabryka juz nie pracuje? idac wstecz od 2 lat wszyscy ochodza tylko do podwyzki czekaja. to ci juz odeszli? i teraz nowi czekaja? i odchodza? czy wszyscy to juz sa nowi pracownicy i teraz odchodza?

Miś
@Kazimierz 29.06.2018 11:50

Zatrudnij się i sprawdź a nie pożałujesz tego ????

Bedzie koniec
@Kazimierz 29.06.2018 11:50

Hale sa prawie puste inne hale przychodza pomagac na tydzien jest kolo 8 wypowiedzen a nowi jak przyjda to 50% odchodzi w 2 tygodnie jedynie IQS i ukraina podratowuje ta firme. Bo mało kto chce tu przyjsc. Od kiedy zobaczyli ze moga zarobic na ukrainie to przestali traktowac polaków poważnie.Ale ukraina tez ucieka i mowi nigdy wiecej. Praca nie polega na tym zeby ciagle pracowac i robic nadgodziny. MAMY WŁASNE ŻYCIE.

Ziutek
@Bedzie koniec 29.06.2018 19:49

Dokładnie. Praca nie polega na tym żeby ciągle pracować!!! Praca w pracy w dzisiejszych czasach do w ogóle jest pomyłka.

Niki
@Ziutek 02.08.2018 10:05

Widzę że czytanie ze zrozumieniem ciężkie jest :)

Rikus

W tej firmie było za mało plusów żeby dalej tam pracować...fakt kasa zawsze na czas i premie świąteczne i to na tyle!!Jak dla mnie to jeszcze suuper dziewczyny bo dobrze trafiłam,ale niestety żadna już tam nie pracuje!!!na podwyżkę już trochę za późno trzeba było wcześniej pomyśleć o pracownikach.Opinia o tej firmie poszła i nikt tam nie chce pracować nawet Ukraina!!Zostają tylko uchodźcy albo Mongolia.

Julita

@Sam, a czy Ty jesteś aktualnie zatrudniony w firmie? Czy poleciłbyś innym pracę w tym miejscu? Jakie kwestie oceniasz na plus? Czy atmosfera jest przyjazna? Jakie jest Twoje zdanie na temat możliwości rozwoju w Daedong? Odpowiedzi na te pytania mogą pomóc innym osobom. @B2, opowiesz, jakie jest Twoje zdanie? Czy odpowiada Ci wysokość zarobków i rodzaj umowy?

Miś
@Julita 24.07.2018 01:38

Musiało odejść z pracy 100 pracowników żeby dali 300zl brutto podwyżki...gdyby nie to nic by nie dali ...porażka

Al
@Miś 24.07.2018 12:24

Miś sam jesteś porażka. W jednym miesiącu dostałeś premie wakacyjną, podwyżkę i obietnice wydłużenia przerwy. Jak ci się nie podoba to zmień pracę.

Miś
@Al 25.07.2018 06:54

Tak właśnie zrobilem a wy zasuwajcie z Ukrainą. Powodzenia życzę

B2
@Julita 24.07.2018 01:38

Dla mnie te 300zl to i tak mało, na rynku i tak dalej nie istniejemy ,bo sa firmy co daja wiecej. Przez głupote stracili 100 osob ,ale nowi tak szybko nie wroća a zwolnien bedzie napewno ciag dalszych. Najbardziej w tej firmie sa denerwujace oceny po znajomosciach. Jakby te okulary zlikwidowali, to idzie jeszcze tam sie pomeczyc.

Al
@B2 25.07.2018 12:32

Że tak jeszcze zapytam, skąd wy tą bajkę o 100 osobach wzięliście?

Sam
@Julita 24.07.2018 01:38

Tak pracuje już tu ładnych parę lat. Czy bym polecił pracę tutaj? chyba tak mimo, że nie ma jakichś wielkich kokosów. Plusem na pewno jest terminowość wypłat, okolicznościowe premie ( na Wielkanoc, wakacje i Boże Narodzenie), które jednak zależą od stażu pracy, tak że wieloletni pracownicy mają je większe. Nie ma problemu z odzieżą roboczą i innymi środkami ochrony. Dodam, że coroczne imprezy integracyjne są jak należy (jesz i pijesz do woli :-). O atmosferze trudno powiedzieć coś jednoznacznie bo jak to na produkcji każdy jest skupiony na swojej pracy i nie ma czasu na pogaduszki, chyba że na przerwie, która pod naciskiem załogi wydłużono od września o 5 min. O możliwości rozwoju się nie wypowiem, bo pracujący na produkcji takiej nie mają, Mają klepać swoje normy i tyle jeżeli chodzi o rozwój. W biurze jest większa na to szansa. Dodam na koniec iż w ostatnim czasie sypnęło się trochę zwolnień i zarząd poszedł wreszcie po rozum do głowy i obiecał od sierpnia podwyżki dla wszystkich o 300 zł brutto. Może to powstrzyma niektórych przed odejściem z firmy. Praca jest różna i lżejsza i cięższa zależy na jakich liniach. Ja osobiście uważam iż na niektórych liniach (A H B C I) panie powinny zarabiać więcej bo tam nie ma lekko. To chyba tyle jeżeli chodzi o odpowiedź na Twoje pytania. Pozdrawiam

Mały
@Al 25.07.2018 12:59

A co podwyżki są z dobrego serca ? Nie śmiesz mnie ,na każdym stanowisku ludzi brakuje ,ogłoszenia na ox.pl na bieżąco co tydzień ,chłopak od planowania też uciekł ,od nowego roku ponad 70 zwolnien a to nie koniec , jedyna nadzieja w Ukrainie,to są fakty .Trzeba ludzi ciężko pracujących szanować a nie gnębić zakazami rozmów i zastraszać ,w tych czasach to na nikogo już nie działa ,robota teraz szuka pracownika.

Al
@Mały 25.07.2018 13:48

Chyba zapomniałeś że przychodzisz do pracy, a nie na pogawędki ze znajomymi. Ludzie przychodzą i odchodzą i to chyba norma w tak dużych firmach. Myślisz, że dlaczego jest tyle ogłoszeń do innych zakładów? Myślisz, że stamtąd nikt nie odchodzi?

B2
@Al 25.07.2018 12:59

Wszyscy pracownicy maja dostep do karty i liczby zatrudnionych i zwolnionych odeszlo 80+ i duzo jest na wypowiedzeniu

Niki
@B2 25.07.2018 22:35

To tak jak napisał kolega wyżej "Plusem na pewno jest terminowość wypłat, okolicznościowe premie ( na Wielkanoc, wakacje i Boże Narodzenie), które jednak zależą od stażu pracy, tak że wieloletni pracownicy mają je większe. Nie ma problemu z odzieżą roboczą i innymi środkami ochrony. Dodam, że coroczne imprezy integracyjne są jak należy (jesz i pijesz do woli :-)." jest prawdą i na tyle plusów, co do minusów to tak arogancja ze strony niektórych liderów i biurowych, słabe możliwości rozwoju (na produkcji największe szanse mają faceci), słaba kasa (niby dali podwyżkę ale na rynku pracy to konkurencji nawet minimalnej nie zrobili tylko uspokoili pracowników którzy i tak nie chcieli odejść ), co do atmosfery zależy gdzie trafisz miałem styczność z każdym działem, kierownikiem oraz ludźmi z tej firmy i zdecydowanie najgorzej jest na montażu, a najlepiej chyba na suroofie.

Były pracownik

Tak czytam co piszecie i śmiać mi się z Was chce. Jak Wam tak źle to się zwolnijcie, nikt Was tam na siłę nie trzyma. To wolicie anonimowo swoje żale wylewać na forum. Jak Wam coś nie pasuje to idźcie powiedzcie to kierownikom w twarz, bo przecież chodzą po liniach produkcyjnych. Jak to się mówi wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wiec gdziekolwiek pójdziecie będzie Wam źle i będziecie marudzić. Problem może nie leży w firmie ale w Waszym nastawieniu. Zamiast działać marudzicie na forum. Pogratulować.

B2
@Były pracownik 17.07.2018 20:37

Jak byly pracownik to czemu nadal smutki wylewasz na tym forum ?

Sam
@Były pracownik 17.07.2018 20:37

Poco czytasz jak już tu nie robisz. Ciebie to już nie dotyczy zajmij się swoją robotą

Lolo
@Sam 18.07.2018 11:13

Jaa...tutaj zawsze piszą "byli pracownicy" nie Adik ? ;-)

anonim

(usunięte przez administratora)

PRAWDA

Dziękujemy! to wystarcza by szybko z tej firmy UCIEKAĆ i złożyć WYPOWIEDZENIE !

Duduś

Arturek siedzi na telefonie ? Moj boże 99% zakładu siedzi a podpi........ ten ktorego na telefon nie stać.

Duduś

Ale ja nie bronie zakladu bo to jedna wielka pomyłka co sie tam wyprawia . Tylko mówie ze na telefonie siedzi każdy. On nie jest wyjątkiem

Były Elektryk

Cała prawda. Dobrze że już tam nie robię

Rikus

Mam nadzieję że po urlopie zostaną w Du..e i będą musieli sami stanąć na liniach bo wypowiedzeń cd.....

Prawnik

W srode wielkie zebranie na ktorym ,sie dowiemy jak 2 miesiace temu , jakich chcemy podwyzek jak mało robimy i ze firma niema pieniedzy zeby pomoc im ludzi znalesc za 300zl brutto ...... jak przepracuja 6 miesiecy. Szkoda komuś polecic firme za najnizsza krajową w ktorej napewno nie wytrzyma 6 miesiecy. Kazdy zaklad w cieszynie niestesty daje wiecej czy to o 100zl czy o 300zl.... Brutto to śmieszne słowo!!

Zawiedziona
@Prawnik 13.07.2018 22:09

To prawda niestety za mało zarabiamy za taką pracę jaką wykonujemy.ludzie którzy naprawdę dużo umieją mają już wiedzę i doświadczenie odchodzą i juz za chwilę nie będzie fachowców. Ale kochani czy musicie tak po nazwiskach wyżywa ludzi bez przesady.masz problem to napisz i do skrzynki a nie pod ukryciem cwaniakuj .ja wam teraz pokaże co potrafię prawda bo jestem zły trochę kultury.

Kierownik

Podwyżek nie bedzie !!! Koreanczyk sprowadzi ludzi z zagranicy !! Niestety postawił ludzi od rekrutacji do pionu. Juz niedługo ,,Deadong System Ukraine,, w Cieszynie. Wiec jak sie nie podoba to papa. Słowo Kierownik w języku ddsp ? Wysoko Postawiony przyd.... .ktory nie ma nic do powiedzenia. :*

Kazimierz
@Kierownik 12.07.2018 20:39

"Wiec jak sie nie podoba to papa" - to by było po myśli Koreańczyków. Należy się im postawić. W końcu firma jest na NASZEJ - POLSKIEJ ziemi.

Grażynka
@Kazimierz 13.07.2018 15:49

To jest w ogóle wstyt i hańba żeby jacyś żółtki taka władze u nas pełnili i to nie tylko dd się dotyczy a innych firm co są władzami Koreańczycy. A dlaczego nasz Wiceprezes Jerzy nic nie robi? Nie stanie za Polakami?

:)))

Mam nadzieję że odpowiednie osoby to czytają bo mam mały apel i dobrom radę , przed postojem dajcie Pracownikom sowitą podwyszkę bo po przestoju możecie się lekko zdziwić haha

Ala

Hej koleżanki i koledzy. Jak wam się podoba "Bonus wakacyjny". Mnie SUPER :( , otrzymałam mniej niż rok temu ( może przez chorobowe ). Jak by nie było to poszanowanie Koreańczyków dla "starych" pracowników. Chyba czas zmienić firmę. Już chyba lepiej nie będzie.

PRAWDA
@Ala 10.07.2018 16:05

Ciesz się, że dostałaś i nie narzekaj ze mniej niż rok temu pomimo chorobowego.

anonymous
@PRAWDA 10.07.2018 17:36

Tak doceń wielkopański gest

Prawda.

Praca w Daedong Poland

PRAWDA
@Prawda. 01.07.2018 22:13

NIE POLECAM

AAAA
@Prawda. 01.07.2018 22:13

Nie polecam

Niki
@AAAA 04.07.2018 11:43

nie polecam

Al
@Prawda. 01.07.2018 22:13

Polecam

ja

Kolejny miesiąc i następne zwolnienia. Jeszcze trochę i sami Koreańczycy zostaną.

Olo
@ja 02.07.2018 18:36

Dziwisz się dziwisz się Wpisz w Google praca Czeski Cieszyn to zobaczysz Ile jest firm które na początek dają więcej niż my mamy po latach to też ludzie odchodzą ostatni zgasi światło

Sam
@Olo 03.07.2018 16:22

Podobno w lipcu przed postojem następne zwolnienia polecą tylko czekają jaki będzie bonus wakacyjny

Bob
@Olo 03.07.2018 16:22

A po postoju kilka osob porzuci prace bo beda mieli 2 tygodnie na znalezienie pracy. Chytrosc nie zna granic.

dj bobo
@Bob 04.07.2018 23:49

Nie kilka osób porzuci swoja,posade a kilkanaście albo jeszcze więcej i więcej i wiecej

Obiektywny

To nic :D Teraz pracowników brakuje roboty przybywa, kierownicy chodzą i proszą ludzi o nadgodziny lecz w okresie letnim będzie ciężko :P Dobrze wiemy że biurowi i kierownictwo czyta te opinie, dlatego przedstawię krótki plan działania :) Po 1 wydłużcie przerwy do 30 min Po 2 Zacznijcie szanować pracowników starszych którzy wykonują świetnie swoją pracę Po 3 Płace ! ja wiem zawsze będzie mało ale 2300 brutto na umowie to już porażka Po 4 Reorganizacja zarządzanie tej firmy jest pełne chaosu Po 5 Rozwój pracowników ! Tutaj awansować albo zdobyć jakiś kurs graniczy z cudem :) Po 6 (usunięte przez administratora) tego barana który zamawia sprzęt i części do maszyn bo z nim daleko nie ujedziecie ps. Szantaż już na nas nie działa teraz nie macie 3 pracowników na miejsce jednego, a wyszkolonych pracowników co raz mniej wam zostaje, jaki z tego morał ? Jak 20 wyszkolonych pracowników wam wypowiedzenie rzucić to nawet nie będziecie mieli ludzi którzy będą szkolić innych

Miś
@Obiektywny 18.06.2018 18:36

Wolą zamknąć ten bajzel niż spełnić twoje punkty ! Nie łudz sie nawet .Niedługo wy w biurach będziecie zbędni ,zapewniam was ,jak nie będzie miał kto pracować na produkcji a na Ukrainie opieprzajacej się po kątach nie ujedziecie !

Niki
@Miś 18.06.2018 22:56

Już nawet Ukraina ucieka.

Kazimierz
@Niki 26.06.2018 16:31

Korea też ucieka

nictylkonapalmzrzucic

Biali inaczej tylko napychają sobie kieszenie ryżem, a pracownikom nic nie dadzą podwyżki, a jak już to jakieś nędzne 20zł brutto. NIE POLECAM

nemo

Oni poprostu szukaja ludzi z poczuciem humoru, za smieszne pieniądze.

mrowkojad

Niestety w firmie robi sie jak w obozie, najnizsza krajowa i na dodatek ,nakaz noszenia okularow przez ktore ledwo co widac, przerwa liczona co do minuty . Opierda..... ludzi przez koreanczykow ze przeszedles szybciej do pracy i ze cie na stanowisku niema, nie interesuje ich to ze ktos na 2 zmiane i zaczyna za 15 min prace. Czepiaja sie o najmniejsze szczegoły i kazdy papierek dla nich ma byc poprostu idealnie. Linie nie moga isc do łazienki bez zastapienia. Ciekawe co w przypadku jak ludzi braknie. Chyba niestety beda zamawiane te pieluchy. I sie nie dziwcie ze nikt nie składa Cv do firmy.

Poldek

Czy są szanse na jakieś podwyżki w firmie?

waldek
@Poldek 08.06.2018 17:24

Nie bo niemaja kasy powiedzieli ze za duzo zarabiamy a za mało robimy. Trzeba uciekac moze ktos inny nas doceni

Zaklinaczka
@Poldek 08.06.2018 17:24

A może postąpić jak ostatnio zrobiono w Seoyon i Koam Bażanowice. Nie wywalczyli zbyt dużo ale zawsze to coś więcej niż wcześniej. Ale do tego trzeba mieć j...ja. W Daedong pracowników chyba na to nie stać.

dindongmania
@waldek 08.06.2018 22:52

No tak, bo podwyżka raz do roku to nic. W zeszłym roku były dwie, ale chyba już wszyscy o tym zapomnieli

waldek
@dindongmania 11.06.2018 14:56

2 ? 20zl i 40zl ?

Jaś
@dindongmania 11.06.2018 14:56

Tak w moimi przypadku po 40zl brutto

staś
@Jaś 11.06.2018 17:43

toś je "dobry" pracownik skoro tylko tyle ci dali

Miś

Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą ! Jest zakaz rozmów między sobą (niech sobie robotów zatrudnią)jest także zakaz wchodzenia na stołówkę między jedną nedzną 13 minutową przerwa ,tak 13 minutową bo w 15 minucie mamy być na stanowisku pracy i to za nędzne 1600zl ! Pracodawco ! Tam też pracują ludzie i zacznijcie nas tak traktować a napewno nie będziecie musieli dawać na ox.pl ogłoszeń na czerwono!

Rikus
@Miś 12.06.2018 19:18

Podpisuje się pod tym wpisem!!!!za niedługo administracja będzie zażywać na liniach razem z kierownikiem na czele!!!

waldek
@Miś 12.06.2018 19:18

Oni juz sobie wypracowali opinie na rynku ,każda firma daje wiecej niz ta ,dlatego pustkami swieci i zero CV. Niech robia tak dalej :)

anonymous
@Rikus 12.06.2018 20:28

Zażywać ? a czym częstujesz ?

Rikus
@anonymous 14.06.2018 08:29

Miało być...zasuwac!

Zaklinaczka

Czymu firma Daedong w ogloszeniach o prace nie podaje stawki ? Jest tak zle ? Ze najnizsza krajowa ?

Jeszcze pracownik
@Zaklinaczka 07.06.2018 13:00

Tak płacą marnie

Jeszcze pracownik
@Zaklinaczka 07.06.2018 13:00

Jest Wiele firm w których płacą lepiej i dlatego ludzie odchodzą

Boss
@Jeszcze pracownik 07.06.2018 13:02

A byli pracownicy wracają do firmy parami..

Jeszcze pracownik
@Boss 07.06.2018 21:33

Tak pochwalić się ile teraz zarabiają gdzie indziej

Zaklinaczka

Czyli opinie na miescie tej firmy sie sprawdzaja kazdy odradza tam isc. Bo za 1600 na reke ...

anonim

(usunięte przez administratora)

Papa Smerf

Produkcyjni mają smutne życie

Panas

Nie chciało się nosić teczki, trzeba nosić woreczki

Pracuś
@Panas 30.05.2018 09:33

Wy musicie mieć jeszcze smutniej bo was też ubywa :D

kękę
@Pracuś 30.05.2018 14:56

nas ?

Mały

Jaki zdolny pracuś ...ulala...marnujesz się w tej nędznej dongowni ...????

POETA

Konczy sie niedziela I firmy kariera. Jutro do roboty Kazdy zapier..dziela. Za marna stawke Na przerwie bede jadl sałatke. Przebolec 8 godzin swoje I wypic piwa za dwoje. Rano do firmy zadzwonic I im na rzadanie przypie..... W te ostatnie nasze dni Udawaj ze dobrze ci.

Jedziemy
@POETA 27.05.2018 23:07

Poeta rymuje, ale go zdisuje Jeśli je sałatke, niech weźmie dokładke W d,,, się przewraca, niby marna płaca Uczyc sie nie chciało, więc się meczy ciało Nieszczęśliwe życie, które chowasz skrycie Firmy nie obwiniaj bo to nie jej wina Zwolnij się czym prędzej, raduj moje serce.

Kalafior

Lideży! oddajcie te dodatkowe 150 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nitka
@Kalafior 19.04.2018 10:07

Za co te dodatkowe 150 zł??? dla tzw.liderów,którzy i tak nic nie robią a jeszcze mają więcej kasy,pytam się za co???,są potrzebni jak "piąte koło u wozu"

Liderzy
@nitka 30.04.2018 20:57

Dodatkowe 150 dla liderów za zapie___lanie wokół linii i ogarnianie tego całego (usunięte przez administratora) to i tak marna kwota. A jak już chcecie na kogoś najezdzac to nie na wszystkich. Fakt że niektórzy liderzy nic nie robią ale to raczej tyczy się góry bądź nowej hali.

Niki
@Liderzy 18.05.2018 16:20

A na których halach według Ciebie?

Liderzy
@Niki 18.05.2018 16:34

Co na których halach...?

Andrzej

Firma ma bardzo dobra opinię jako pracodawca więc nie narzekajcie !!

Hanys
@Andrzej 21.05.2018 12:07

Fakaj się, sam se rób, albo już nie robisz bo się zwolniłes (usunięte przez administratora)

Jeszcze pracownik
@Andrzej 21.05.2018 12:07

Dobrą opinię chyba tylko w biurze

pracuś
@Andrzej 21.05.2018 12:07

Hahaha dobrą opinię może w Korei bo w Cieszynie już nie

Rikus
@Andrzej 21.05.2018 12:07

A kim Ty jesteś w tej firmie?może inaczej..jakie krzesło grzejesz w biurze albo ile Ci obiecali za ta opinie?!!!Firma nigdy nie miała dobrej opini!!!!

Anal komandos

Brakuje firmie kasy ? Mała sprzedaż ? To wina manufacturingu sciany podpieraja. Ciagle na dworze siedzą i fajki palą . Albo chodzą do automatu w parach. A my musimy stac na tych liniach , i nawet do wc nie mozemy isc , jak nas nie zastapią? Ciekawe co wyprawiają na nadgodzinach.

Kaprawe oko
@Anal komandos 16.05.2018 23:05

Podobno liderzy chcą pieluchy dla pracowników, żeby nie chodzili do wc bo nie chce im się ich zastępować

oczuś
@Kaprawe oko 17.05.2018 07:43

Najtaniej to wychodzą Dady,bo pampersy original to dla firmy mogą być za drogie,ale jak się wezmie większą ilość,to jeszcze firma dostanie duży rabat,najlepiej wziąść od razu ze trzy palety, to wtedy pracownicy jeszcze zaoszczędzą aby nie wychodzic do wuceta,to jest propozal na conajmniej dwie stówy.

Liderzy
@Kaprawe oko 17.05.2018 07:43

Kaprawe oko - pisz którzy to liderzy tak powiedzieli czy mówią, a jeśli tylko tak pieprzysz z d_py to lepiej się zamknij.

człowiek
@Liderzy 18.05.2018 16:14

Już Ty dobrze wiesz którzy. Klika jest jedna. Brunetki, blondynki - wszystkie Nasze dziewczynki

Janek
@człowiek 21.05.2018 14:56

Czy tylko ja mam wrażenie że tam gdzie kobiety tam jest problem ?

pracownik

GUS podał, że podwyżki płac w kwietniu wyniosły 8% u nas można o tym tylko pomarzyć. Najmniej dostali najstarsi pracownicy, którzy tworzyli tę firmę. Zwalnia się coraz więcej osób. Najbardziej przykre jest to, że zwolnienia składają pracownicy długim, kilkuletnim stażu. Koreańczycy nie szanują pracowników o najdłuższym stażu całkiem inaczej niż u siebie w kraju. Dobrze im to nie wróży. Dodatkowo ten Mexyk, który musimy utrzymywać, zamiast się rozwijać. Smutne to :-(

Pis
@pracownik 19.05.2018 21:03

Nie dosc ze roboty nam dodali najwiecej od 10 lat to przez meksyk mamy najnizsza sprzedaz bo nie dosc ze wysyłamy za darmo to jeszcze doplacamy do interesu . Ale to wina pracownikow i ich płacy jak wejdzie maroko to kazdy bedzie zarabial najnizsza krajowa bo inaczej firma padnie

Obiektywny

Tak sobie czytam to wszystkie hale narzekają prócz jednej.

Zostaw opinię o Daedong Poland - Cieszyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daedong Poland