Daedong Poland

Cieszyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 435 ocen.

Daedong Poland
3 435

Opinie o Daedong Poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daedong Poland

Obiektywny

To nic :D Teraz pracowników brakuje roboty przybywa, kierownicy chodzą i proszą ludzi o nadgodziny lecz w okresie letnim będzie ciężko :P Dobrze wiemy że biurowi i kierownictwo czyta te opinie, dlatego przedstawię krótki plan działania :) Po 1 wydłużcie przerwy do 30 min Po 2 Zacznijcie szanować pracowników starszych którzy wykonują świetnie swoją pracę Po 3 Płace ! ja wiem zawsze będzie mało ale 2300 brutto na umowie to już porażka Po 4 Reorganizacja zarządzanie tej firmy jest pełne chaosu Po 5 Rozwój pracowników ! Tutaj awansować albo zdobyć jakiś kurs graniczy z cudem :) Po 6 (usunięte przez administratora) tego barana który zamawia sprzęt i części do maszyn bo z nim daleko nie ujedziecie ps. Szantaż już na nas nie działa teraz nie macie 3 pracowników na miejsce jednego, a wyszkolonych pracowników co raz mniej wam zostaje, jaki z tego morał ? Jak 20 wyszkolonych pracowników wam wypowiedzenie rzucić to nawet nie będziecie mieli ludzi którzy będą szkolić innych

   
Miś
@Obiektywny 18.06.2018 18:36

Wolą zamknąć ten bajzel niż spełnić twoje punkty ! Nie łudz sie nawet .Niedługo wy w biurach będziecie zbędni ,zapewniam was ,jak nie będzie miał kto pracować na produkcji a na Ukrainie opieprzajacej się po kątach nie ujedziecie !

   
Ballada smutnego bolka

Zero w mózgu, młody ciałem, Do szkoly za bardzo chodzic nie chciałem, Szkoła jest dla naiwniakow, Lepsze piwko przy trzepaku, Lecz wnet kieszonkowe dawać skończyli, Do roboty mnie zagonili, Ale ja bez szkoly jestem, wiecie, Gdzie ja robote chyce przecie? Mowia mi kolegi, przyjaciele, W dingdongu przyjmą kazde ciele! Tutaj robic ni ma komu, Wyjdz juz wreszcie z tego domu! Gra na pleju juz nie wciaga, No to poszlem do dingdonga, Nie pytali mnie o szkoly, "U nas odnajda sie najwieksze matoly" Postawili mnie przy C lini, Do wucetu chodzić zabronili, Roboty dali co w tartaku, Jak tu przeżyć nieboraku! 8 godzin, pot i męka, Niech juz zagra ta piosenka! Jest! Gra! koniec udreki! 1600 jest do reki??? Nie zarobie na wakacje! Suchy chleb dzis kolacje! Teraz miarka sie przebrała, Wnet tym żoltym powiem nara! Mysle sobie w kiblu siedzac, Ja im powiem, a niech wiedza! Zemsta bedzie niczym orka! Dam komentarz na goworka! Wyladuje swe frustracje, W koncu ja mam zawsze racje! Mija wieczor, słonce wstaje, Czuje sie dzis donkonale! 5:10 bus nadciaga, Czas do pracy, do dedonga!

   
nemo

Oni poprostu szukaja ludzi z poczuciem humoru, za smieszne pieniądze.

   
mrowkojad

Niestety w firmie robi sie jak w obozie, najnizsza krajowa i na dodatek ,nakaz noszenia okularow przez ktore ledwo co widac, przerwa liczona co do minuty . Opierda..... ludzi przez koreanczykow ze przeszedles szybciej do pracy i ze cie na stanowisku niema, nie interesuje ich to ze ktos na 2 zmiane i zaczyna za 15 min prace. Czepiaja sie o najmniejsze szczegoły i kazdy papierek dla nich ma byc poprostu idealnie. Linie nie moga isc do łazienki bez zastapienia. Ciekawe co w przypadku jak ludzi braknie. Chyba niestety beda zamawiane te pieluchy. I sie nie dziwcie ze nikt nie składa Cv do firmy.

   
Poldek

Czy są szanse na jakieś podwyżki w firmie?

   
staś
@Jaś 11.06.2018 17:43

toś je "dobry" pracownik skoro tylko tyle ci dali

   
Miś

Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą ! Jest zakaz rozmów między sobą (niech sobie robotów zatrudnią)jest także zakaz wchodzenia na stołówkę między jedną nedzną 13 minutową przerwa ,tak 13 minutową bo w 15 minucie mamy być na stanowisku pracy i to za nędzne 1600zl ! Pracodawco ! Tam też pracują ludzie i zacznijcie nas tak traktować a napewno nie będziecie musieli dawać na ox.pl ogłoszeń na czerwono!

   
Rikus
@anonymous 14.06.2018 08:29

Miało być...zasuwac!

   
Zaklinaczka

Czymu firma Daedong w ogloszeniach o prace nie podaje stawki ? Jest tak zle ? Ze najnizsza krajowa ?

   
Jeszcze pracownik
@Boss 07.06.2018 21:33

Tak pochwalić się ile teraz zarabiają gdzie indziej

   
Zaklinaczka

Czyli opinie na miescie tej firmy sie sprawdzaja kazdy odradza tam isc. Bo za 1600 na reke ...

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Mały

Jaki zdolny pracuś ...ulala...marnujesz się w tej nędznej dongowni ...????

   
POETA

Konczy sie niedziela I firmy kariera. Jutro do roboty Kazdy zapier..dziela. Za marna stawke Na przerwie bede jadl sałatke. Przebolec 8 godzin swoje I wypic piwa za dwoje. Rano do firmy zadzwonic I im na rzadanie przypie..... W te ostatnie nasze dni Udawaj ze dobrze ci.

   
Jedziemy
@POETA 27.05.2018 23:07

Poeta rymuje, ale go zdisuje Jeśli je sałatke, niech weźmie dokładke W d,,, się przewraca, niby marna płaca Uczyc sie nie chciało, więc się meczy ciało Nieszczęśliwe życie, które chowasz skrycie Firmy nie obwiniaj bo to nie jej wina Zwolnij się czym prędzej, raduj moje serce.

   
Kalafior

Lideży! oddajcie te dodatkowe 150 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
Liderzy
@Niki 18.05.2018 16:34

Co na których halach...?

   
Andrzej

Firma ma bardzo dobra opinię jako pracodawca więc nie narzekajcie !!

   
Rikus
@Andrzej 21.05.2018 12:07

A kim Ty jesteś w tej firmie?może inaczej..jakie krzesło grzejesz w biurze albo ile Ci obiecali za ta opinie?!!!Firma nigdy nie miała dobrej opini!!!!

   
Anal komandos

Brakuje firmie kasy ? Mała sprzedaż ? To wina manufacturingu sciany podpieraja. Ciagle na dworze siedzą i fajki palą . Albo chodzą do automatu w parach. A my musimy stac na tych liniach , i nawet do wc nie mozemy isc , jak nas nie zastapią? Ciekawe co wyprawiają na nadgodzinach.

   
Janek
@człowiek 21.05.2018 14:56

Czy tylko ja mam wrażenie że tam gdzie kobiety tam jest problem ?

   
pracownik

GUS podał, że podwyżki płac w kwietniu wyniosły 8% u nas można o tym tylko pomarzyć. Najmniej dostali najstarsi pracownicy, którzy tworzyli tę firmę. Zwalnia się coraz więcej osób. Najbardziej przykre jest to, że zwolnienia składają pracownicy długim, kilkuletnim stażu. Koreańczycy nie szanują pracowników o najdłuższym stażu całkiem inaczej niż u siebie w kraju. Dobrze im to nie wróży. Dodatkowo ten Mexyk, który musimy utrzymywać, zamiast się rozwijać. Smutne to :-(

   
Pis
@pracownik 19.05.2018 21:03

Nie dosc ze roboty nam dodali najwiecej od 10 lat to przez meksyk mamy najnizsza sprzedaz bo nie dosc ze wysyłamy za darmo to jeszcze doplacamy do interesu . Ale to wina pracownikow i ich płacy jak wejdzie maroko to kazdy bedzie zarabial najnizsza krajowa bo inaczej firma padnie

   
Obiektywny

Tak sobie czytam to wszystkie hale narzekają prócz jednej.

   
Parol

Pisałem do ddsp wiadomości z zapytanie o stawki. Nie dostałem odpowiedzi. Dla mnie ważne jest to, aby pracodawca podawał widełki wynagrodzenia w ogłoszeniu.

   
tani pracownik
@Parol 17.05.2018 11:17

Najnizsza krajowa a dla firmy i tak za duzo zarabiamy bo cała firma leci w kulki i dlatego zarabiamy jak zarabiamy tak to ładnie polski prezes ujoł

   
KRYTYK

No i na spotkaniu sie dowiedzielismy ,ze najnizsza krajowa ,to i tak za dużo ,bo jest mała sprzedaz wiec w najblizszych latach nie ma co liczyc zeby bylo lepiej. widze ze firma chce zeby 200 pracownikow robiło za 400 osob to wtedy placa wzrosnie ,po co te kontrakty ? Myslicie ze podołacie jak nikt nie chce przyjsc do pracy ,a zwolnienia sie sypią codziennie. A co do nobli to jak zawsze te same osoby czyli jeden pic na wode , jak co roku. I jak pracownicy maja byc z motywowani ?

   
Biały murzyn
@wyrobnik 16.05.2018 21:26

Sypią się tak szybko, że jeszcze nie zdążą złożyć a już wracają :)

   
Rikus

Zastanawiam się co jest gorsze czy Koreańczycy czy ten pożal się panie Boże kierownik który chodzi po hali i zbiera wypowiedzenia i pyta się jaki jest powód zwolnienia !!!czas niewolnictwa się skończył i zrozumcie liderzy i Ty kochany Darku że nikt nie da się poniewierać za najniższą krajową ,.a polski prezes to chyba przykuty do krzesła w biurze ,chyba boi się wyjść i ludziom w oczy spojrzeć !Oceny to pic na wodę ,nic nie mają wspólnego z pracą !

   
Lady ana
@Rikus 29.04.2018 17:38

Dzisiaj się pokazał na spotkaniu, i znowu się zamknie w swoim pokoiku i będzie udawał że wszystko jest ok, że wszyscy pracownicy są zadowoleni z pracy i płacy tak jako on

   
KRYTYK

Byłem na rozmowie o prace , niestety to prawda , proponuja najniższą krajową wiec podziękowałem, kazda pobliska firma daje wiecej no coż opinie na forum wszystko potwierdzaja wyzysk wyzysk i jeszcze raz wyzysk ......

   
Jeszcze pracownik

Bony bonami ale co z tymi podwyżkami ? Czekam i szukam aby być gotowym na zdecydowaną odpowiedź po otrzymaniu ewentualnej JAŁMUŻNY ( mam nadzieję, że NIE ). Koledzy i koleżanki popatrzcie co jest w okolicy za Olzą, blisko a chyba lepiej niż w naszym Daedongu: (usunięte przez administratora) No to czekam cierpliwie do 10.05.2018 r.

   
śmieciarz
@Jeszcze Pracownik 18.04.2018 16:51

zwolniłeś się już ? czy tylko kłapiesz ?

   
Julita

@Rikus Co zadecydowało o Twojej decyzji w sprawie odejścia z pracy? Jeżeli pracowałaś w tej firmie przez kilka lat, to na pewno były w tej firmie pozytywne strony. Może warto było jeszcze poczekać z ostateczną decyzją. Czasami firmy przechodzą dynamiczne zmiany. Czy mogłabyś rozwinąć swoją wypowiedź?

   
Rikus
@Julita 29.04.2018 16:23

Kiedyś na jedno miejsce pracy było 20-30 na rozmowach kwalifikacyjnych,teraz długo trzeba szukać bo nie ma chętnych.Jednak pomimo takiego spadku zainteresowania praca w tym zakładzie i brakiem sporej kadry,kierownictwo zachowuje się tak jakby przed bramą była kolejka.Kierownik nikogo nie próbuje zatrzymać więc wypowiedzenia sypia się często.Tylko super dziewczyny z którymi pracowałam były powodem takiego długiego mojego stażu.MY NIE JESTEŚMY TAM ZA KARE!!! To tyle...

   
zwolnienia

Widze ze po podwyszkach nastala cisza, bo az brak slow, ze ludzie zarabiaja jeszcze mniej niz przed. wypowiedzenia sie sypia jak swieze bułeczki ile to sie osob zwalnia z 30 do 40 ? A dopiero minol tydzień ale no coz najwyzej firme zamkna taka filozofia robienia tyle lat za najnizsza krajową. Jak dobrze ze za 3 miechy juz mnie tam nie bedzie . 10 lat pracy i nic z tego niemam

   
@pracownik
@zwolnienia 28.04.2018 21:34

Adrian to Ty?

   
2018 :(

Dla ludzi którzy chca sie przyjac do deadong 1. Najnizsza krajowa 2. Podwyzki roczne 40zl od 2018 ma nie byc 3. Brak premi swiatecznych od 2018 bo sie szefostwo obrazilo na pracownikow bo zwalniajac sie ktos do pipu napisał. 4. Chamstwo od niektorych liderow najwazniejsza norma i szybkosc pracy i ciaglę narzekania dlatego MTM i PARKING lezą 5. Wiecej wypowiedzeń niz przyjec 6. Firma posiada przedstawicieli załogi co kazda propozycja jest odrzucana 7. Nakaz chodzenia w okularach 8. Zakaz palenia 9.Mandaty 10. Coraz wiecej pracy bo ludzi brakuje 11. Pracownicy nie maja dlugopisów (kiedys liderzy dostawali pudełka) 12. Ważniejszy porządek niz produkcja a pozniej trzeba gonic plan bo braki

   
Rikus
@2018 :( 28.01.2018 02:40

Popieram!!!!wszystkie punkty się zgadzają....PO KILKU LATACH PRACY TEZ ZŁOŻYŁAM WYPOWIEDZENIE...KOREAŃSKI (usunięte przez administratora) I TYLE!!!

   
Sołtys

I jak tam,bony poprawiły humorek? Pewnie tak...dobra wola pracodawcy,zaowocowała????daedong jest wielki!

   
Czorno tabaka
@Jeszcze pracownik 18.04.2018 11:41

Ja. Tyś widzioł BiedronkA za Olzą!

   
Syfek

Kiedys firma posiadała fajna opinie, ale od kiedy zobaczyli zysk w ukraincach to polakami poniewieraja jak niewolnikami. Najlepsze to ze jak przyjezdza pip, lub robia badania to masz nakaz z gory pracować wolniej i połowe maszyn wyłaczyć zeby badania przeszlo a pozniej niech pracownik dalej sie truje. Widze ze ludzie nawet na podwyzki nie czekaja, i codziennie nowe wypowiedzenia daja lub pracownicy porzucają prace. Ale kto bedzie czekał na 2% i na ocene jak najlepsze idą dla kumpli, a reszta niech łapie co zostało. Stanowiska sa niektore lużne że można podpierac ściany a od niektorych nie mozesz sie ruszyć a w innych do toalety nie mozesz isc puki cie lider nie zastapi bo norma najwazniejsza. I WYJASNIJCIE MI PO CO BIERZECIE NOWE KONTRAKTY JAK NIE MA KOMU ROBIC!! A ZA 2100 BRUTTO NIKT NIE PRZYJDZIE ROBIC!

   
Jeszcze Pracownik

Najśmieszniejsze jest to że w tej firmie równowaga jest taka wyszkolony pracownik który coś potrafi zarabia mniej niż pracownicy którzy praktycznie nic nie potrafią :D Tak zwana ocena pracownika jest picem na wodę bo nie liczą się umiejętności, praca, zaangażowanie tylko l4 i lizanie (usunięte przez administratora) :D

   
ONA

Koreańczycy nie szanują biurowych a co dopiero produkcję, dla nich zwykli robole i tyle,nie ten to nastepny.szkoda tylko ze pula nowych ludzi już się wyczerpuje i są tylko braki w ludziach. Jeśli nie dzwigna stawki to firma będzie bliska upadku z braku rąk do pracy.Ale poczekajmy do podwyżek,na tą marną stawkę czy dwie,a wtedy pozostali(jeszcze) pracownicy będą robić za 2, ze względu na masowe wypowiedzenia.

   
Biuro
@Pracownik 11.03.2018 11:12

Olga ? :D

   
wolny czlowiek

W tej firmie sie liczy tylko zysk dla korei 2% podwyzki to mniej niz wzrost najnizszej krajowej wymagaja wiecej z kazdym dniem a robic niema komu jedynie ukraina ich ratuje bez nich firma polegnie po ocenach i podwyzkach znaczna czesc pracownikow odejdzie. Placa po roku i masz stawke 2200 robisz 4 lata masz 2400 robisz 6 lat masz 2600 brutto to nawet nie jest 2 tys na reke ale jesli ktos marzy o pracy za najnisza stawke to praca dla niego lub jedynie po staż do biura. Nikogo nie doceniaja na ocenach pozniej wychodzi pierw koledzy niewazne czy mieli l4 ale mu sie S nalezy a innemu powiedza ze pula jest ograniczona i za 3 dni l4 niestety ocena C dlatego nie ma sensu psuc zdrowia dla tej firmy nawet jakbys sie starał to i tak to nic niezmieni najlepsze oceny w tym roku trafia na linie parkingowe bo nikt tam robic niestety niechce reszta musi zacisnac niestety zęby i siedziec cicho wiec wszystkim odwaznym ktorzy nie boja sie odejsc wielki szacunek !

   
marcowy kot
@wolny czlowiek 05.04.2018 00:01

a czego się tu bać ?

   
Wolny czlowiek

W dedong to jest obudowa pracy ja stoję na 4 maszynach i jak si zapytałem o podwyżkę to mi powiedzieli ze mi się nie należy bo za mało robię a placówki 1600 na rękę więc omijajcie Tom firmę szerokim lukiem

   
Piękny Bolek
@Wolny czlowiek 04.04.2018 15:49

Ty jesteś Tom a ja jestem Jerry

   
Julita

@Pracownik Z Twojego opisu wynika, że jesteś zadowolony z pracy w firmie Daedong Poland i nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami na jej temat. Czy z perspektywy tych kilku lat spędzonych w firmie, możesz napisać, że firma dba o pracownika? Czy udało Ci się przez ten czas zdobyć jakieś nowe kompetencje? Branża motoryzacyjna jest przyszłościowym wyborem. Uważasz, że są w Cieszynie firmy oferujące więcej niż firma Daedong Poland?

   

Zostaw opinię o Daedong Poland - Cieszyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daedong Poland