brak logo

Tradycja i Jakość Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Tradycja i Jakość Sp. z o.o.

ola 2010-09-03 11:06
co to za firma ... tam cały czas panuje głęboka komuna... brak słów....a atmosfera????????
1
ewa 2010-09-03 15:59
masz racje wymagania ogromne a praca za1000 zł jak za to wyżyć.oszustwo na każdym kroku!
1
skarbeczek0204 2010-09-13 12:38
ja od pzyszłego tygidnoa zaczyna prace, i sie troche boje początków...ale zobaczymy, nigdzie nie jest dobrze
2
xmen 2010-09-19 11:05
lipa jak nic,w kadrach pięknie mówią a potem rzeczywistość jest brutalna tyrasz za miskę ryżu a kasy coraz mniej!!!!!!!!!!!!!!!
xmen 2010-12-10 11:23
dla kogoś kto ma choć trochę ambicji polecam sprzątanie tramwaji w godzinach nocnych tam przynajmniej mają szacunek do człowieka a w tej firmie jesteś parobkiem
ala 2015-08-29 13:23
pracuję w społem północ jestem z-ca kierownika sklepu zarabiam 1.400zł mamy odpowiedzialność praca 7dni w tygodniu praca jest bardzo ciężka
1
anczur 2015-11-01 20:09
Jeśli chcecie tyrać jak wół za 1200 zł cały tydzień to zapraszam do Spolem PSS-T&j obecnie. premia w tej firmie nie istnieje, istnieje tylko na ich papierach- dopłata do najniższej krajowej- umowa poniżej stawki ta firma nie ma nic do zaoferowania od siebie pracownikowi. Wykorzystywanie człowieka na maX.Nie polecam. Wstyd i pogarda !!!
1
Nev 2016-01-13 21:02
Wypłata 1140zł, odpowiedzialność materialna i po pół roku czasu na sklepie z kierowniczką wziętą z zewnątrz 1500zł manka po remanencie do zapłaty, czyli miesiąc czasu pracy w czynie społecznym. Masakra!!!
2
kaka 2016-04-22 22:04
Czy nadal zmuszają do pracy w dwie soboty w miesiącu o czym informują dopiero po podpisaniu umowy?Oczywiście za grosze.
3
homi 2016-05-10 17:19
Witajcie . Firmę znam od dobrych kilku lat, poprzez osoby, które tu pracowały oraz z samego powodu korzystania z ich usług. Nie mogę powiedzieć na nich złego słowa. Nikt nie wspominał o pracy w soboty, chociaż myślę , że to powinni płacić jakiś mnożnik dziennej pensji
zola 2017-01-21 14:33
Zmuszają do pracy w soboty i niedziele, dni potem do odbioru,jak źle trafisz to nie masz nawet kiedy tego odebrać, bo nie ma ludzi do pracy ;)
6
Agnieszka 2017-03-02 18:29
Zola- w handlu niestety jest tak, że należy się co czwarta niedziela wolna. Tak jest w kodeksie pracy i jeśli masz weekend wolny jest to dobra wola przełożonych. Praca w handlu jest ciężka i niestety mało opłacana. Pojawiło się właśnie ogłoszenie, że szukają zastępcy kierownika, mam takie skrzywienie, że zanim aplikuję gdziekolwiek to czytam opinie. I własnie dzięki waszym opiniom już odeszła mi ochota :)
1
Iwi 2017-03-08 22:30
Totalny wyzysk mało płacą ale wymagania ogromne
Pomyłka!
6
lena 2017-03-10 21:56
Pracuje ktoś na stanowisku zastępcy, bo ogłoszenie znowu się pojawiło, jakie zarobki, jakie wymagania?
Rozsądny Polak 2017-03-11 20:02
Właśnie kazałem żonie rozwiązać umowę o pracę z tą firmą. Żona podpisała odpowiedzialność materialną. Teraz firma nakazała oddawać po 5 - 6 procent manka od wszystkiego ( zwrotów, złodzieji bo brak ochrony , strat itp. Moja żona została mułem tej firmy .Płaca minimum , brak ludzi do pracy - za chwilę będę dokładał ja do tej firmy bo żonie nie starczy . A biura trzeba utrzymać. Pomysły kierownictwa z kosmosu. Dosyć wykorzystywania człowieka przez człowieka.
8
ewa 2017-03-14 10:14
Pracowała jako sprzedawca? jak to oddawać po 5-6 procent manka od zwrotów? jakie warunki odpowiedzialności materialnej podpisała?
1
marika 2017-03-14 10:30
Jeśli Pana zona jeszcze pracuje, to na 100% słyszała o tym,że w jednym sklepie cała załoga rzuciła podania o zwolnienie i podała społem do sądu, własnie o te 5-6% do zapłaty od zwrotów, czy to jest w ogóle prawda, czy tylko ludzie na miescie gadaja takie rzeczy?
6
Rozsądny Polak 2017-03-25 23:53
tak i będzie ciąg dalszy.
5
marika 2017-03-27 11:01
czyli jednak jest nie wesoło,nie dziwię sie, ża Pana żona podjeła decyzje o zwolnieniu:)
1
Myślący Polak 2017-03-30 11:46
Jak się nie chce pracować to tak jest... Ta firma ma kilkanaście sklepów i wszystki podlegają takim samym prawom. Dlaczego więc na jednym sklepie jest zadyma a wszystkie inne sobie świetnie radzą? Trzeba umieć sprawnie zarządzać sklepem i współpracować z pracownikami! I nie piszcie bzdur o rzekomych masowych zwolnieniach!
2
Daniel 2017-03-30 21:36
Bzdura. Nie podlegają równym prawom, a zwlaszcza pracownicy. Ale bronić się - ludzka rzecz.
5
Myślący Polak 2017-03-31 07:49
Podaj przykład jeżeli jesteś tego faktu taki pewien. Ale konkretnego faktu a nie typu "kolega znajomego kuzynki szwagra powiedział..."
2
Daniel 2017-03-31 16:32
Myślący Polaku , tak się składa że też myślę. I myślę że masz jakiś cel w tym by podać Ci szczegóły ( może sklep, może nazwiska ) widzę że bardzo Ci na tym zależy, ale nic z tego . Nie jestem TW. Powodzenia w pracy.
2
Myślący Polak 2017-04-01 07:06
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby wyciągać od ciebie jakiekolwiek nazwiska. Chciałem tylko dowiedzieć się konkretów jakie prawa pracowników nie są przestrzegane twoim zdaniem i skąd wiesz, że na jednym sklepie jest tak a na innym inaczej. Bo takie rzucanie słów na wiatr i bezpodstawne oskarżanie kogoś jest nie na miejscu. Trzeba znać fakty, żeby wydawać opinie! A ty przedstawiasz tylko domysły... Pracowałeś w tej firmie, pracowałeś na sklepie jednym, drugim, trzecim, zeby mieć porównanie? Czy tylko ktoś Ci coś opowiedział i podajesz dalej? Ehh...
3
oaza spokoju 2017-04-01 14:56
Najbardziej interesuje mnie, jakie będą obroty w sklepach, w których przedłużono pracę w soboty do 2 i niedziele do 16. Ruch o tej porze zamiera, nikt do osiedlowych sklepów nie chodzi o takich porach, zwłaszcza, jak dzielnica jest zamieszkana przez "starsze" społeczeństwo. Upodlenie pracowników sklepu sięga zenitu, o ile nie sięgnęło kilkanaście lat wcześniej. Decyzje zarządu podjęte bez jakiejkolwiek rozmowy z kierownictwami sklepów, bez zbadania konkurencji, tylko lakoniczna informacja o zmianie godzin otwarcia sklepów. ŻENADA.
3
OlaOlaOla 2017-04-03 07:37
Widać komentarze tylko potwierdzają to to przeszłam w tym sklepie.....
Wieczne niezadowolenie ze strony kierownictwa, nie można zamienić słowa z koleżankom na sklepie bo zaraz za zakrętu wyłoni się ,,Kierownik" i zapyta czy nie masz przypadkiem nic do zrobienia...
Odpowiedzialność kasowa to normalka, ale to pewnie we wszystkich sklepach. Pracujesz ciągle, bo jak chcesz chwilę przystanąć to już jest musztra. Grafik zmienia się jak pogoda, raz jest tak a raz inaczej ale jak się nie dostosujesz to możesz zmienić pracę- odpowiedź kierownika. Praca w soboty i w niedzielę nawet 10h, zdarza się nawet że od pon do niedzieli ciągiem i nikt nie pyta czy jesteś na to gotowy. Żaden pełen weekend nie jest wolny w miesiącu , nie można sobie nawet nic zaplanować. Jak się ludzi traktuje jak konie pociągowe to potem nikt nie chce przyjść do pracy w takim sklepie, rotacja na porządku dziennym.
Takie komentarze jak powyżej mnie drażnią ,, jak się nie chce pracować, to narzekacie", nie wiem jak jest w innych sklepach, ale w tym w którym ja pracowałam wszystkie równo pracowałyśmy a ekipa wykrusza się coraz bardziej bo nikt nie może wytrzymać tego psychicznie.....
8
ewa 2017-04-03 09:10
Pracowałaś ponad normę? nie odbierałyście wolnego za przepracowane soboty i niedziele?
3
Maria 2017-04-04 09:36
Wyzwiska i obelgi w stosunku do załogi przez kierowników sklepów to w tej firmie norma. Może zarząd wziąłby pod uwagę dlaczego załogi ze sklepów składają skargi na kierowników. Zatrudniacie Państwo plebs i sierści na kierownicze stanowiska, ludzi, którzy nie potrafią współpracować z załogami sklepów. Ja niedługo odchodzę z tego kołchozu o ile nie zostanie zmieniony kierownik sklepu, jeśli tak zostanę, bo inni kierownicy i załoga są super osobami.
1
Ewa 2017-04-04 09:43
Czyżby wróble wyćwierkały, że następna załoga ze sklepu złożyła wypowiedzenia z pracy, łącznie z kierownikiem? Jeden niedawno powstały, drugi hoho i jeszcze dłużej działający:)
3
jola 2017-04-04 23:29
Czy są pośród was osoby, które kiedykolwiek odważyły się i złożyły formalna skargę do kadr/prezesa na zachowanie kierowników sklepów w stosunku do załogi ?
4
marianek 2017-04-06 22:26
Dlaczego załogi sklepów z Kraszewskiego, Zagłębiowskiej i Osobowickiej złożyły wypowiedzenia z pracy???
1
ewela 2017-04-10 23:29
Bo nie zgadzają się z polityką firmy ;(
wiktoria 2017-04-18 16:34
Jak tam pierwsze soboty do 20, przeżyliście, czy zapierniczacie po 12h i udajecie, ze pracowałyście po 8h.
jolka 2017-04-21 16:11
Jaką podstawę brutto oferuje firma na stanowisku sprzedawcy, bo ogłoszenie jest na stronie internetowej. Najniższa krajowa, czyli 2000zł, czy coś więcej?
nina 2017-05-12 09:53
I co przycichła sprawa ze zwolnieniami z firmy, gdzie wy robotę znajdziecie, jak wy tylko narzekac potraficie.
1
Zostaw swoją opinię o Tradycja i Jakość Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tradycja i Jakość Sp. z o.o.