brak logo

Socopol Sp. z o.o.

Jarocin

Opinie o Socopol Sp. z o.o.

zastanów się 2013-03-31 19:13:01
Nowy w firmie - 2013-03-29 11:01:38

Posłuchajcie, nie jest tak źle jak piszecie ja jestem nowy i nawet mi się podoba.
(usunięte przez administratora)

POLECAM!
Raczej kariery nie zrobisz, jeśli nie widzisz ze właśnie jesteś na "fajnej stronie do opisu pracodawców"...
Anonim 2013-04-03 18:54:17
Ludzie Wy sami taką atmosferę wprowadzacie a później narzekacie. Moim zdaniem było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] fajnie. Praca jak to praca raz jest dobrze a raz źle no niestety. A z drugiej strony popieram te osoby co są liderami i też i nie tych co już tam długo pracują fakt mogę przyznać(usunięte przez administratora) przyjmować będą bo tak szczerze normalny człowiek nie wytrzyma psychicznie tam ale jak nie ma innej pracy to wiadomo trzyma się tego co jest. (usunięte przez administratora)Normalnie trafili na Złotą Rączkę :) :) Pozdrawiam
Anonim 2013-04-08 22:35:52
A czy powie mi ktoś czy zmieniło się to tzn agencyjni mają normalne szafki czy nadal są kwadraciki zamykane na 5zł
ja 2013-04-09 10:52:08
Anonim - 2013-04-08 22:35:52

A czy powie mi ktoś czy zmieniło się to tzn agencyjni mają normalne szafki czy nadal są kwadraciki zamykane na 5zł
normalne. zajmuja wszystkie jak tylko zobacza ze wolna i bez roznicy czy duza czy mala. wolna to do wziecia
ja 2013-05-30 20:48:39
(usunięte przez administratora) ludzie pracują bo muszą nie kapie im manna z nieba, a trzeba utrzymać dom itpw naszym państwie musimy szanować to co mamy niestety
2
salwador 2013-06-01 17:17:43
(usunięte przez administratora)weź pod uwagę to ze osoby starsze nie mogą sobie pozwolić na odejście bo maja rodziny na utrzymaniu w przeciwieństwie do ciebie i tylko to ich trzyma przy tej robocie.

nie da się ukryć faktu ze w firmie jest coraz gorzej i jeśli chodzi o młodych to każdy rozgląda się za inna robota. ale jak wiadomo łatwo nie jest a pieniądze z nieba nie spadną.

ps. czasem warto pomyśleć zanim się cokolwiek napisze...
ale ta firma od kiedy (usunięte przez administratora) odzszedł nie szanuje ludzi !!!!!!
?????????? 2013-06-06 13:44:45
w firmie juz dawno zle sie dzieje i o tym wiedza wszyscy, tylko nieliczni maja odwage o tym pisac. a dlaczego to sie nie zmienia bo kierownictwo i przelozeni pozostaja osobami nietykalnymi a ich zachowanie w coraz to wiekszym stopniu zmierza do ponizania pracownikow bezposrednio pracujacych na produkcji bez zapewnienia Im nalezytych warunkow pracy a ped ze wskazaniem na ilosc jest zlym doradcą powoduje tylko straty i nie dociera to do ich umyslow ze to nastepstwo tylko ich decyzji i bledow. jak widac nikt do wlasnych przyznac sie nie chce wiec winny zawsze bedzie pracownik. jak chcecie cos zmienic to tylko zbiorowo bo to latwiejsze i swiadczy przed sadem o skali zjawiska. szacunku w tej firmie nie bedzie jesli nowy ZARZAD nie podejmnie zadnych dzialan!!!!!!!!
4
x5 2013-06-06 16:48:18
Nowy zarząd nie podejmie żadnych działań bo kierownictwo i kadry niestety przedstawiają mu całą sytuacje dość słodko opisując jak zawsze, że wszystko jest w porządku.

(usunięte przez administratora)
hfugvjv 2013-06-25 19:15:13
(usunięte przez administratora) Wracając do warunkow na hali- jest na prawde ciezko. raz zrobilo mi sie slabo i myslalam ze normalnie opadne z sil. mogliby chociaz pozwolic na wiatraki :/
ąę 2013-06-26 21:47:16
(usunięte przez administratora)A priorytetem w tej firmie jest wydajnosc i donoszenie na wszystko i wszystkich oraz rodzinne powiązania. Jaki wyciągacie z tego wniosek??? Bo ja taki ze trzeba być osobą (usunięte przez administratora)
2
prawda 2013-06-27 10:36:20
(usunięte przez administratora)A priorytetem w tej firmie jest wydajnosc i donoszenie na wszystko i wszystkich oraz rodzinne powiązania. Jaki wyciągacie z tego wniosek??? Bo ja taki ze trzeba być osobą (usunięte przez administratora)


Nie wszyscy ale taka jest prawda...ci ludzie zapomnieli o swoich obowiazkach wobec podwladnych powinni przeczytac wczesniejsze wpisy i o dziwo nikt nie chce sie wypowiedziec co do przytaczanych zreszta prawdziwych faktow.... grunt to rodzinka i kolesiostwo...a jak to jest z pracownikami agencyjnymi dlaczego pracuja na umowach cywilno prawnych dlaczego firma do tego dopuszcza a moze agencje pracy tymczasowej sie wypowiedza(usunięte przez administratora)
4
nie ważne 2013-06-27 21:35:53
Powiem wam tak jak ja powiedziałam że jest mi słabo następnego dnia było ok klimatyzacja chodziła bo mi wiało po prostu chodziła w miarę możliwości, to nie ludzi wina tylko sprzętu... co do (usunięte przez administratora) to jest jej praca byłam kierownikiem w innej firmie i tez musiałam wymagać... czasem przegina z odzywkami podobno, ale do mnie nigdy nie odniosła się źle zawsze podchodzi mówi swoje aluzje, ale też trzeba mieć język żeby jej odpowiedzieć... jestem na umowę agencyjna i jakoś dalej pracuje choć jak ona mi coś gada zawsze wyrażam swoje zdanie i albo przyznam jej racje bo czasami ma albo powiem, że ja to robię przez osiem godzin i mi być wygodnie i tak będę robić dalej jak ma być szybko i dobrze... Nie rozumiem ludzi, którzy boją się przychodzic na pierwszą zmianę... jak są tępakami którzy nie umieją skleić kartonu to niczyja wina
1
ważne 2013-06-28 10:31:17
(usunięte przez administratora) czy ktoś chce czy nie, to operatorkom należy się szacunek za ich ciężką pracę...to przez ich spracowane ręce przechodzi cały towar wytworzony przez firmę...wymagać należy u przełożonych należytej osady stanowisk pracy (usunięte przez administratora)i nie godzić się na nadzór kilku maszyn jednocześnie...używanie takich słów troszkę godzi w podstawy o nieco wyższym wykształceniu...
3
XXXX 2013-06-28 22:21:01
Żal patrzeć jak odchodzą coraz to kolejne osoby.Chyba już nikt nie wierzy, że tej firmie uda się przetrwać. Szkoda, bo był potencjał. Kierownictwo nic nie robi i tylko patrzy jak kolejni się żegnają. Przykre.
1
mmmm 2013-06-29 23:17:25
Ej sory ale takie teksty wsadź sobie w ....!!!! W tej firmie tylko poniżać potrafią!!! To czy ktoś ma taką czy taką szkołę nie znaczy że ma pracować jak upodlony człowiek!!! Szkoła nie czyni Cię lepszym czy gorszym zapamiętaj to sobie. Ale to widać po Tobie kim jesteś skoro tak twierdzisz nie warto zawracać sobie głowy taką osobą jak Ty!!!
2
uuuuu 2013-06-30 20:50:29
Tak się zastanawiam czy aby na pewno to ktoś z biura pisze, czy może następna podpucha?Reasumując na produkcji pracuje wiele wykształconych osób, np , swojego czasu pracowała pewna pani.Nawet Dyrektor , był w stanie ja po poprosić , w trakcie wizytacji Francji ,o przetłumaczenie ,tego co mówią, wiec nie ważne kto na jakim stanowisku pracuje , szacunek jest podstawą, dla każdego, czy to produkcja , czy biuro
nowa 2013-07-01 15:48:37
Czy warto tam isc do pracy? przez agencje ? czytajac opinie jestem troche przerazona..
xxxxxxx 2013-07-01 17:23:24
Nie jest tak źle jakby wynikało z forum
now 2013-07-01 18:49:01
płacą na czas ?
pracownik 2013-07-01 20:26:32
Czasem Ci z produkcji przewyższają swoja inteligencją tych z biura. Nie rozumiem myślenia ze skoro produkcja to już ludzie najniższego pokroju :/
3
xxxx 2013-07-02 09:39:40
Mimo, że jestem z biura to zgadzam się z przedmówcą. Nie miejsce pracy czy stanowisko świadczą o człowieku.
3
Gall Anonim 2013-10-03 19:24:31
Jak to jest że w jednym miejscu pracują osoby zatrudnione na umowę o pracę, z drugiej strony pracują osoby zatrudnione przez agencję na umowę zlecenie? Jak to jest że jedni mogą swobodnie poruszać się po obiekcie (min wejść czy wyjść z budynku) a inni nie mogą ponieważ nie mają karty do odbijania (tzw. potocznie pestki?) Jak to jest że jedni mają prawo do płatnego urlopu czy też do zwolnienia lekarskiego gdy zachorują inni natomiast mają umowę zlecenia przez agencję pracy przedłużaną i podpisywaną co miesiąc? Jak to jest że obok siebie na tych samych lub podobnych stanowiskach pracują ludzie którzy są tak radykalnie różnie traktowani? (Nawet listę obecności podpisuje się w różnych segregatorach np.: ci którzy są na umowę o pracę czarny segregator, ci którzy na umowę przez agencję zielony) Czy to normalne zjawisko że jedni mogą poczuć się jak tzw. przybłędy na gorszych prawach (a właściwie ich braku?) Czy to normalne czy możliwe tylko w Polsce?
1
********** 2013-10-03 20:34:30
Gall Anonim - 2013-10-03 19:24:31

Jak to jest że w jednym miejscu pracują osoby zatrudnione na umowę o pracę, z drugiej strony pracują osoby zatrudnione przez agencję na umowę zlecenie? Jak to jest że jedni mogą swobodnie poruszać się po obiekcie (min wejść czy wyjść z budynku) a inni nie mogą ponieważ nie mają karty do odbijania (tzw. potocznie pestki?) Jak to jest że jedni mają prawo do płatnego urlopu czy też do zwolnienia lekarskiego gdy zachorują inni natomiast mają umowę zlecenia przez agencję pracy przedłużaną i podpisywaną co miesiąc? Jak to jest że obok siebie na tych samych lub podobnych stanowiskach pracują ludzie którzy są tak radykalnie różnie traktowani? (Nawet listę obecności podpisuje się w różnych segregatorach np.: ci którzy są na umowę o pracę czarny segregator, ci którzy na umowę przez agencję zielony) Czy to normalne zjawisko że jedni mogą poczuć się jak tzw. przybłędy na gorszych prawach (a właściwie ich braku?) Czy to normalne czy możliwe tylko w Polsce?
Bo to Polska, dziwny i dziki kraj w ktorym zamiast jeden drugiemu podac reke najchetniej utopil by go w lyzce wody. Firma to nie tylko budynek i zaplecze maszynowe to przede wszystkim ludzie Ci na gorze i Ci na dole ktorzy przynosza zysk Firmie w procesie produkcji i od ktorych zalezy Wizerunek Firmy a przez co nalezy rozumiec takze wzajemny szacunek poszanowanie dobr osobistych i materialnych. A tego akurat brakuje! Szanujcie drugiego jak siebie samego! To nic nie kosztuje a kazdy zasluguje na godne traktowanie. To ja wam mowie dobry i uczciwy. Niech kazdy z osobna odpowie sobie na pytanie co robi nie tak jak chcialby byc sam traktowany? I TAK POSTEPOWAC.To sie oplaci no chyba ze komus nie zalezy na opinii. Pozdrawiam a kto to mowi???Czy mam racje???
6
nobel 2013-10-10 13:07:36
jakie sa zarobki na produkcji i w biurze ? ktos sie orientuje?
1
+++++ 2013-12-11 18:42:57
A DLACZEGO Sp.zoo BOGUMILOW
3
ja 2014-02-10 17:01:40
Już dawno wieszczono upadek firmy i co??? Praca jest i perspektywy na dalszy rozwój. Komu nie wyszło,a kto potrafi? FRANCJA!!!! Pochwała dla Zarządu Firmy, za to,że Firma istnieje i wypłaciła sprawiedliwie trzynastki. A jednak było można?
4
abcd 2014-05-26 07:32:27
Nikt z biura nie ma ludzi z produkcji za gorszych. Czasami Wam zazdrościmy tego, że wychodzicie do domu i zapominacie o pracy. Z nami wychodzi stres. I także uważamy, że umowy śmieciowe, które dostajecie, bardzo krótka przerwa i temperatura na hali wołają o pomstę do nieba.
prawda 2014-05-26 11:24:22
Dziwny jest ten świat! A skoro już wiadomo, że może być lepiej i powinno być lepiej, mniej uciążliwie i z pełnym szacunkiem (umowy śmieciowe)to dlaczego nikt z tym nic nie robi? Jest takie powiedzenie co dwie głowy to nie jedna, mając na uwadze około 200 pracowników firmy można wykorzystać swoje doświadczenia i pomysły, no cóż aby było lepiej ktoś musi chcieć. Przekonałem się, że są osoby w firmie które nie zrobią nic żeby było lepiej i korzystniej dla samej firmy. No cóż w małym bałaganie jest sposób na przetrwanie dla niektórych. Wykorzystać dobrych pracowników a nie ciągle się ich wyzbywac pod byle urojonym pozorem. Z szacunkiem i pozdrowieniami dla pracowników i firmy..
2
wxyz 2014-07-24 12:32:22
Jak zwykle najwiecej przejmuje sie ten na samym dolle. Brac przyklad z tych co maja wszystko gdzies i co wieszczyli szybki upadek firmy. Maja sie doskonale jak widac rotacja na stanowiskach im nie grozi"choc"? Pamietaj glowa muru nie przebijesz a ktos niereformowalny pozostanie i tak taki jaki jest oczywiscie ze szkoda dla Firmy i pracownikow. Pamietaj o rodzinie i swoim zdrowiu 1 osoba nic nie zmieni. Wychodzi na to ze trafne jest powiedzenie kto nie chce i nie widzi potrzeby zmian cofa sie.Wybor nalezy do Was/powodzenia/lepiej byc madrym i bogatym niz biednym i glupim a na to recepta jest prosta incjatywa i zgrany zespol/kadra pracownikow gora i dol i ta atmosfera.
3
Aśka 2014-09-03 11:58:52
Witam. Czy na produkcji jest praca tylko na zlecenie czy też są nadzieje na przejście po jakimś czasie na umowę o pracę, choćby tymczasową ? Są przestoje czy praca ciągła ? Będę wdzięczna za odpowiedzi ( normalnych ludzi a nie złośliwców ).
Jjola 2014-09-16 10:35:27
Kazda praca jest dobra jak nie ma innej a nadzieje nalezy zawsze miec choc jest takie przyslowie ale nie bede go cytowac wszystko zalezy od znajomosci i ukladow pracowitosc sumiennosc dokladnosc szacunek to wartosci nieznane dla wielu w Tej firmie ale jak to olejesz to idzie przez jakis czas wytrzymac tylko ten dziwny system pracy nie dosc ze trzy zmianowy to jeszcze pon-piat na przemian z wt-sob dziwny ale "cicho sza". Co do zasady/powinno byc pon-piat. i tylko wyjatki.Mozna przepracowac caly miesiac ale mozna i pare dni wszystko od potrzeb brak dluzszego i logicznego planowania/wynagrodzenie na czas sprawdzac czy sie zgadza zdarzaja sie pomylki.Kto podchodzi odpowiedzialnie do pracy odradzam no i zadnych uwag bo wylecisz z dnia na dzien.
1
Aśka 2014-09-20 10:07:23
Czyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i brak szacunku dla człowieka jak wszędzie, praca na przeczekanie , zamknij dziób i sie nie wychylaj, a jak ci nie pasuje, to do widzenia ? Rozumiem, dzieki za info :)
1
spoko 2014-12-22 10:05:48
Gdyby nie ten dupowlaz to pracuje się dobrze w tej firmie
xyz 2014-12-22 16:59:10
Jeśli chodzi ci o tego LYSEGO to się z tobą zgadzam "spoko" Czemu go jeszcze trzymają w tej firmie
prawda 2014-12-24 14:36:21
Lata praktyki robi swoje a poza tym lub przede wszystkim osoba ktora nie ma szacunku dla nikogo a to pasuje osobom ze szczebla sredniego o nic sie nie upomni robi co kazą bez zastanowienia idzie na zywiol ilosc nie jakosc a poza tym w kazdej sytuacji znajdzie winnego tyle ze nie siebie samego no bo coz robic kaze zwierzchnictwo a po pazurach obrywa ten szarak na koncu a nie ten winowaty. historia pokazuje jak bylo kto wylecial za nic.Zycze wszystkim aby Nowy Rok przyniosl zmiane nastawienia do pracownikow przez niektore osoby chocby ze wzgledu na szacunek dla siebie lub zajmowanego stanowiska a jesli nie potrafia sami powinni sie zwolnic dla wlasciwego wizerunku firmy na ktory to zasluguje bo obecnie kojarzy sie to troche jak z obozem pracy . to wszystkim sie oplaci szanowany pracownik uszanuje i Ciebie i Firme. Wesolych i radosnych Swiat dla wszystkich pracownikow nie zapominajac o tych co wylecieli z hukiem za swoja dobra prace a nieuczciwosc przelozonych.
2
zzz 2014-12-29 17:17:35
Myślę że poniesie on za to karę bo tak być nie może to kwestia czasu
Na NowyRok 2014-12-30 11:51:46
MOTTO
"Niech sie wstydzi Ten co widzi"
Kazda opinia czy krytyka zasluguje na przemyslenia.
Sukcesow w nowym roku i zastanowienia czy aby na pewno nie moze byc lepiej
i milej w tej firmie.
1
prezent 2014-12-31 10:25:23
Załoga prosi o dłuzszą przerwę śniadaniową, a poza tym szacunek dla osób które dbają o swój wizerunek i właściwe relacje miedzy pracownikami.
1
MARKO POLO 2015-01-16 11:51:57
Ostatnimi czasami w SOCOPOLU licza sie tylko ploty ktore sa nieprawda. Moze sie to zmieni niedlugo.
odp 2015-03-02 13:46:30
na początek tak, a potem trzeba szybko szukać innej pracy, bo marne szanse na jakikolwiek rozwój...jakieś jednostki się doczekały...
...minus III zmiana,zarobki...
1
bezrobotny 2015-05-15 11:39:32
Czy obecnie Firma poszukuje pracownikow(mezczyzn) i na jakie stanowiska, interesuje mnie praca na dluze, jakie jest wynagrodzenie
bezrobotny 2015-05-28 11:56:22
Kontrol to mi odpada. Jak juz odpowiadac za robote to tylko za swoja
postronny 2015-07-02 17:41:58
co sądzicie o byłej szefowej zm c osobiście myślę że to pomyłka jest to arogancaka i wulgarna osoba jaki ona daje przykład pracownikom myślałem że szefem zostanie obecna koordynator jesteśmy wszyscy zszokowani decyzją kierownika czy on nie ma oczu i uszów to nie sprawiedliwe , jak się musi czuć w tej sytuacji Pani Agnieszka po tylu latach pracy . Żenada ludzie zrubcie coś
2
?????? 2015-07-04 09:11:36
Pamietacie wyjazd integracyjny, Mierki osrodek Kormoran nad jeziorem Pluszne i slynne wystepki pewnej pani, byle gdzie z byle kim i byle jak, to wzor pracownika tego ki......ka, to moj najlepszy pracownik,to moj najlepszy szef zmiany tak to mniej wiecej brzmialo i jak widac dalej bez zmian, a gdzie tzw.sciezka awansu i jak widac na opinii nie zalezy. Szkoda firmy
2
GM 2015-07-17 11:42:27
Hiho na jakie stanowisko rekrutujesz?
????? 2015-07-22 02:29:14
Pewnie na szefa zminy
maniek 2016-02-12 16:44:16
czy są aktualnie przyjecia na produkcje?jakie zarobki i jakie zmiany?
Mati 2016-02-16 16:54:33
Mówią, ze w tym dziale to głownie francuski praktyczny trzeba znac, choć rosyjski tez w praktyce mile widziany.
Xxxx 2016-04-05 21:43:09
Praca przez agencje to porażka.Bardzo zle traktowani ludzie, niemila atmosfera po prostu ludzie z agencji wykonuja najdorsza prace i sa zle traktowani
3
wirka 2016-05-20 09:30:46
no z tego co wiem to ich produkcja opakowań nie jes taka mała, to duży zakład o sporej ekspansji rynkowej, więc powinni być na świeżo nowe ciągle oferty pracy, tym bardziej właśnie na produkcji myślę. i myślę że kobieta da radę spokojnie w takiej robocie
Zostaw swoją opinię o Socopol Sp. z o.o. - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Socopol Sp. z o.o.