Slawex
3 278 467 5 1

Opinie o Slawex

Filtruj opinie po kryteriach:

Dosia_samosia
 Opinia

Spójrzcie ile ogłoszeń na przedstawicieli i to w każdym rejonie. Brawo, brawo, traktujcie dalej ludzi jak szmaty, niech zwolnią się już wszyscy. Za chwilę sam zarząd będzie jeździł po aptekach i wciskał Zdrowy Zysk. :D Gratuluję iścia na dno z nieukrywamym uśmiechem satysfakcji. Pozdrawiam. :)

Pomocna?
Tak37Nie20
Hanna
 Opinia
@Dosia_samosia 26.06.2019 22:58

To prawda - Slawex w chwili obecnej poszukuje na prawdę wielu Przedstawicieli Handlowych. Ale przecież może mieć to związek z rozwojem firmy, a więc nie doszukiwałabym się w tym fakcie niczego złego czy podejrzanego. Muszę powiedzieć, iż oferują tam super warunki, bo na przykład: motywujący system wynagrodzeń, szkolenia rozwijające kompetencje, ubezpieczenie grupowe oraz kartę MultiActive. Sama pracowałaś w tej firmie, czy wypowiadasz się jako osoba inaczej z nią powiązana?

Pomocna?
Tak18Nie14

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dosia_samosia
 Opinia
@Hanna 27.06.2019 12:24

1. Motywacyjny system wynagrodzeń. Najwieksza motywacja wedlug zarzadu jest brak kary. Jesli przez chwile nikt ci jej nie wymierza to jest marzenie. Cos takiego jak chociaz dobre slowo czy pochwala a nie wspomne o premiach po prostu nie istnieje. Człowiek ma się czuć przygnieciony psychicznie i nie chcieć podnosic nigdy glowy. Zegnij kark i klaniaj sie dyrektorstwu. Premie i plany nierealne, pieniedzy za nie brak mimo realizacji. 2. Szkolenie jedno na rok i to jeszcze z absurdalnie wysoką umowa lojalnosciowa. 3. Ubezpieczenia grupowe. Coś takiego nie istnieje w tej firmie. 4. Karta Multi. Kiedys byly bajko o tym, nie doczekalam. Być może teraz jest, tego nie wiem. Tak, byłam pracownikiem i nikomu nie polecam tej firmy, chyba że lubicie chodzić potem do psychologa ktory pomoze wam odbudować slamszone poczucie wlasnej wartości. Firma traktuje pracowników jak popodludzi.Mam juz kilka lat na karku i kilka firm za soba ale jeszcze nigdy nie spotkalam tak tragicznego podejscia do pracowników.Zawsze zrobisz za malo a nawet jak zrobisz to zle. Jestes beznadziejna, nie nadajesz sie do zadnej pracy, a zamiast ciebie bedzie sto innych osob. Masz zyc dla Slawexu albo jestes smieciem. Tylko slawex jest wazny, tylko dla niego masz zyc, o nim myśleć i wszystko dla niego robic. Zadne inne firmy nie istnieja, masz czuc sie beznadziejna i odizolowana. Podejscie jakie mozna spotkac u świadków Jehowy i innych sekt. Wytlumaczyl mi to dopiero moj psycholog. Oczywiście wszystko w bialych rekawiczkach. Radze omijac z daleka, uwierzcie mi, sa normalne firmy w branzy i cale szczescie mialam przyjemnosc sie o tym przekonac i pisac obecna opinie z dystansu i z perspektywy czasu.

Pomocna?
Tak38Nie16
gość
 Opinia
@Hanna 27.06.2019 12:24

@Hanna, nie kompromituj się bardziej niż zwykły pracownik goworka. Twoje wpisy świadczą wyłącznie o tym, ze co najmniej dawno lub też nigdy nie szukałaś pracy. Jesli uważasz, że oferują tam super warunki, to zajdź na rozmowe i sprawdź co w praktyce oznacza zachwalany przez Ciebie motywujący system wynagordzeń czy szkolenie rozwijające kompetencje. Z karty multiactive też nie miałas okazji korzystać, skoro uwaśza ją za bonus.

Pomocna?
Tak1Nie6
Hanna
 Opinia
@gość 02.07.2019 19:39

Proszę, żebyś nie atakował mnie w ten sposób. Chcę jedynie pomóc osobom, które szukają tu informacji o tym pracodawcy, w znalezieniu ich. Ty zaś, skoro posiadasz dużą wiedzę o firmie Slawex, powinieneś spokojnie i rzetelnie zweryfikować to, co napisałam powyżej. W dalszym ciągu jestem zadnia, że firma oferuje dobre warunki pracy. A zechcesz nam powiedzieć, jak wygląda tam kwestia umowy? Na jaką mogą liczyć właśnie Ci nowi pracownicy?

Pomocna?
Tak3Nie1
gość
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Hanna 04.07.2019 14:10

To raczej my jako użytkownicy prosimy o więcej profesjonalizmu ze strony pracowników tego serwisu.

Pomocna?
Tak1Nie
indygo
 Opinia
@gość 12.07.2019 12:11

Swoja droga zobaczcie ludzie jak ktos od slawexu strasznie daje usmiechniete buzki jak opinia dla nich pozytywna i minusuje smutnymi buzkami jak opinie sa na ich niekorzyść i prawdziwe. Brawo slx swietny marketing. Poziom i klasa jak zawsze hahaha

Pomocna?
Tak20Nie
Atlanta
 Opinia
@indygo 12.07.2019 22:34

Tonący brzytwy się chwyta. Muszą tak robić bo bez rąk do pracy ta firma upadnie jeszcze szybciej. Niestety to nie w pracownikach leży problem, a w dyrektorstwie i w chorym sekciarskim podejściu gdzie na początek człowiek jest mamiony pięknymi słówkami o normalności tej pracy, a po miesiącu okazuje się, że trafił do obozu w ktorym jest nikim. Jeśli rotacje są tak duże, ludzi do pracy brak bo sławetne podejście do pracownika i aptek zna już cała branża farmaceutyczna, a firma upada bo apteki odwracaja sie od hurtowni ktora jest tak nieprzewidywalna i niepewna dzieki decyzjom z góry to gdzie leży problem? W pracownikach czy w dyrektorstwie? Firmie potrzebne są nowe osoby zarządzające, nowe pomysły na ogarnięcie tej tragedii. Dopóki nie rozbije się Lubelskiego betonu dopóty firma będzie szła na dół. Każdą firmę tworzą ludzie a nie kilku dyrektorów przyspawanych do stołków. W mojej ocenie tylko te zmiany mialyby realna szanse na jakakolwiek poprawe wizerunku w branzy. Chociaz zajeloby to duzo czasu. Mozna oszukiwac ludzi przez jakis czas i odwracac glowe ale czas zweryfikowal wasze podejscie i wasze pomysly. Szkoda ze nikt nadal nie wyciagnal z tego zadnej nauki.

Pomocna?
Tak19Nie
Jakub
 Opinia
@Atlanta 13.07.2019 11:54

Znalazłem w internecie ogłoszenie do pracy w firmie Slawex na stanowisko pracownika magazynowego. Czytając jednak Twoją opinię, zastanawiam się, czy praca na wspomnianym stanowisku jest stabilna. Wiesz może, czy pracodawca sam z siebie potrafi zwolnić pracownika zatrudnionego na magazynie? Czy raczej rotacja, o której napisałeś, jest wynikiem tego, że pracownicy sami decydują się na złożenie wypowiedzenia?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Atlanta
 Opinia
@Jakub 14.07.2019 10:30

Rotacje sa w kazdym dziale od magazyn poprzez kierowcow i przedstawicieli az do kierownikow oddzialow. Co do powodów jest bardzo roznie. Jedni zwalniaja sie sami, a inni dostaja wypowiwdzenia. Ogolnie masz pracowac w poczuciu beznadziei i strachu bo tego wymaga góra, czlowiek ktory sie boi jest wg nich najbardziej wydajny. Jeśli nie wytrzymasz zwolnisz się sam. Jeśli nie bedziesz strachliwym pionkiem, z ktorym pracodawca moze zrobic wszystko to natychmiast dostaniesz wypowiedzenie.

Pomocna?
Tak12Nie
Balbina
 Opinia

A jak wygląda praca w SLAWEX KATOWICE???

Pomocna?
TakNie
Arbuz
 Opinia
@Balbina 10.07.2019 14:14

Jako kto?

Pomocna?
TakNie
Kk
 Opinia

#slawexlublin Witam czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy w slawexie w Lublinie jako specjalista ds zakupów?

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ariana
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kk 28.05.2018 17:05

Daj sobie spokój. Nie warto...za żadne skarby świata!

Pomocna?
Tak7Nie
Damian
 Opinia
@Ariana 25.05.2019 00:34

Dlaczego uważasz, że nie warto aplikować do pracy w firmie Slawex na stanowisko specjalisty ds. zakupów? Nie podałeś żadnych konkretnych argumentów, dlatego zachęcam Cię do rozwinięcia swojej wypowiedzi. Na pewno są jakieś konkretne powody, które sprawiły, że w taki sposób postrzegasz to miejsce.

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
komandos
 Opinia
@Damian 27.05.2019 12:58

Damian cuchniesz kims z gory ze slawexa. Kazdy kto pracowal dobrze wie jaka panuje tam atmosfera i wyzysk.(usunięte przez administratora) jak najmniejszym kosztem. Klepiesz nadgodziny i nie masz za to placone, a jak sie upomnisz to ktos rzuci ci tekstem ze masz wode, masz papier masz kibel i mydlo to czego chcesz wiecej.

Pomocna?
Tak6Nie
Katarzyna
 Opinia
@komandos 28.05.2019 13:03

Takie rzeczy raczej nie powinny Cię tu zajmować. Powinieneś skupić się bowiem wyrażeniu merytorycznej opinii na temat Slawex jako pracodawcy. Zaniepokoiło mnie jednak to, że - jak twierdzisz - nie dostajecie wynagrodzenia za przepracowane nadgodziny. Może zatem wypadałoby jeszcze raz udać się na poważną rozmowę bezpośrednio do Przełożonego? Zachęcam Cię do tego, abyś dalej dzielił się z nami swoimi spostrzeżeniami.

Pomocna?
TakNie4
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
szeregowy
 Opinia
@Katarzyna 04.06.2019 12:13

Nie przypominam sobie zebysmy byli na ty pani katarzyno, zeby mi tu pani tykala. Opinia jest prawdziwa i z pierwszej reki jako pracownika. Moze zatem wypadaloby jeszcze raz przeczytac co zostalo zapisane bo widac ciezko z przyswajaniem tekstu. Przytaczane tam slowa zostaly uzyte przy okazji takiej wizyty.

Pomocna?
Tak3Nie1
radek
 Opinia
@Katarzyna 04.06.2019 12:13

Prosze sie wypowiadac merytorycznie na temat pracy w tej firmie bo pani nic nie w nosi wartosciowego w temat, a sama kogos upomina.

Pomocna?
TakNie1
Szymon
 Opinia
@radek 04.06.2019 20:54

Widzę, że prowadzicie aktywną dyskusję o pracy w firmie Slawex. Dobrze się składa, bo może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Mianowicie prowadzona jest obecnie rekrutacja na stanowisko pracownika magazynowego. Chciałbym dowiedzieć się, czy praca w Waszej ocenie jest ciężka fizycznie? Jak z warunkami pracy na magazynie? Mam nadzieję, że ktoś z Was odpowie. Z góry dziękuję.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Abrakadabra
 Opinia
@komandos 28.05.2019 13:03

Kiedyś nie były płacone, teraz już są A i nikt Ci nie narzuca żebyś je robił ,to wszystko zależy od Ciebie. Kiedyś dużo osób było chętnych na nadgodziny a teraz jest tak że firma na nadgodziny sie nie zgadza. Jedynie jak coś to przyjście za kogoś w weekend w zastępstwie.

Pomocna?
TakNie2
ja
 Opinia

Szukają ph na podlaskie. Warto się w to pchać? mam za sobą kilka firm - "rodzinnych" i korpo. Jak tam jest?

Pomocna?
TakNie1
Szymon
 Opinia
@ja 19.06.2019 14:02

Gdzie znalazłeś informację o prowadzonym naborze na stanowisko przedstawiciela handlowego do firmy Slawex? Na oficjalnej stronie internetowej widnieje ogłoszenie na stanowisku pracownika kompletacji towaru oraz zamówień. Nie widzę ogłoszenia związanego z przedstawicielem. Mógłbyś napisać, skąd masz taką informację?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
frsn
 Opinia
@ja 19.06.2019 14:02

frana palisz ?

Pomocna?
TakNie1
Bylypracownik
 Opinia

Nie polecam nikomu pracy na stanowisku komplementacji towaru. Po pierwsze jak dla mnie atmosfera w pracy-tragedia. Obgadywanie na każdym kroku. Specjalnie Cie głośno przy Tobie obgadują żebyś słyszał, i to panie które mają po 40 lat i starsze, no zachowują się gorzej niż dzieci. Nic im nie pasuje. Nie szanują młodych pracowników. Nazwałbym to mobingiem wręcz. Nawet jak pójdziesz na przerwę to im nie pasuje że akurat o tej porze idziesz. Najbardziej interesuja się innymi pracownikami zamiast zająć się sobą Patrzą i pilnują Cię, a jak coś źle zrobisz odrazu wie o tym ta cała zgraja naburmuszonych pracownic w fartuchach czyli stałych pracownic,a na końcu oczywiście zmianowa. Co do samej pracy- 3 a tak naprawdę 4 zmiany są wyczerpujące dla każdego. Nocki i soboty płatne tak samo jak za dzień powszedni. Za nadgodziny Ci nie płacą. Czyli chodzenie 8h za pojemnikami za 90 parę złotych. Opłaca się pracować tam? Oceń sam. Jeszcze raz nie polecam! Uważajcie na tą firme

Pomocna?
Tak7Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie3
Damian
 Opinia

Pamiętaj, że jest to forum, na którym wyrażamy opinie o pracy w firmie Slawex, a nie o konkretnych osobach, które tam pracują. Mógłbyś opisać swoje wrażania z dotychczasowej pracy w tym miejscu? Zarobki oraz atmosfera, która tam panuje, jest zadowalająca? Zachęcam do szczegółowej wypowiedzi na ten temat.

Pomocna?
Tak1Nie3
Nick
 Opinia

Czytam że pracodawcy w Polsce mają problem, bo nie ma rąk do pracy. Ale mam wydatki więc: Wynajęcie mieszkania 1 pokój z kosztami 1500 zł Bilet miesięczny 200 zł Wydatki na środki czystości i kosmetyki ( tak golę się i myję oraz piorę i zmywam naczynia ) 100 zł Wyżywienie 30 x 25 zł dziennie ( chyba nie jest to zbyt wygórowane ) 750 zł Telefon i internet ( TV nie oglądam ) 100 zł Kulturę i sztukę j***ć, chodzi o przeżycie 0 zł Leki i inne medykamenty ( dentysta i takie tam pierdoły ) 150 zł Trzeba jeszcze odłożyć coś na czarną godzinę, dobrym zwyczajem jest to conajmniej 10% dochodu czyli np. 200 zł Tak więc minimum socjalne to 3100 zł netto Każdy kto zarabia mniej jest niewolnikiem i żyje po niżej minimum socjalnego.

Pomocna?
Tak44Nie
Lol000
 Opinia
@Nick 08.01.2019 16:00

Limuzyna jeździsz do pracy?;) bilet miesięczny to koszt rzędu 100 zł. A mieszkanie w Lublinie można wynająć już od 500 zł..

Pomocna?
Tak3Nie9
69
 Opinia
@Lol000 03.04.2019 14:41

500 za mieszkanie ?? hahaha co to za duren to pisal. Za ta cene to nawet pokoj ciezko wynajac, a jak juz to lichy.

Pomocna?
Tak14Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
123
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Lol000 03.04.2019 14:41

Nie chciałbym widzieć tego mieszkania....

Pomocna?
Tak6Nie3
Doloool
 Opinia
@Lol000 03.04.2019 14:41

Chodziło o wynajęcie jednego pokoju. Za 500/600 spokojnie. Popatrz w internecie potem pisz.

Pomocna?
Tak3Nie4
hbh
 Opinia
@Nick 08.01.2019 16:00

Ameryki nie odkryłeś

Pomocna?
Tak1Nie2
Meeh
 Opinia

Dzień dobry, Jak jest na kompletowaniu zamówień (Lublin), jaka jest stawka, umowa na początek, jakieś normy do wyrobienia, godziny zmian? Ktoś, coś?

Pomocna?
TakNie1
siatkarz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Nie wiem od strony pracodawcy. Ale od strony kontrahenta to dno. Oddałem im leki, ale nie uwzględnili zwrotu i kazali za nie zapłacić. Odradzam jakikolwiek kontakt.

Pomocna?
Tak8Nie
awe
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Jak się pracuje w biurach? W tej chwili jest ogłoszenie na pracownika administracyjno-biurowego,jest sens składać?

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byk
 Opinia
@awe 12.03.2019 11:27

Zdecydowanie NIE! Ta firma to dno organizacyjne i totalna stagnacja pracowników, kierownicy robią pracowników w balona . Umowa często jest na gębę a ta papierowa to zwyczajny żart mający mało wspólnego z rzeczywistością.

Pomocna?
Tak16Nie
awe
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Byk 13.03.2019 21:59

Dzięki, ostatnio też trafiłam na beznadziejną firmę, dlatego zanim złożę, wolę się upewnić, bo nie chcę kolejny raz przechodzić tego samego, co w poprzedniej firmie.

Pomocna?
Tak6Nie
morderca28
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@awe 12.03.2019 11:27

bylem ba rozmowie. taki rudy leb z poznania mowil ze fajnue i mnie zaprasza od razu na drugi etap...czekam 2 tyg i baba dzwoni ze siema...strafony czas...chyba (usunięte przez administratora) sie bał powiedzieć w twarz ze mnie nie chcą na handlowca...ale tu znalazlem ze to lipna praca takze dobrze sie stalo

Pomocna?
Tak4Nie1
Alfa
 Opinia

Ile można zarobić na umowie zlecenie ? A ile wychodzi na działalności ?

Pomocna?
Tak3Nie
grubasiwladca
 Opinia
@Alfa 20.02.2019 07:31

zlecenie- najniższa krajowa plus jakies tam małe premie, działalnosc-lepsze pieniądze ale zakładać działalnosc do kompletowania dostaw xD ? : -)

Pomocna?
Tak3Nie
Alfa
 Opinia

Jakie są warunki pracy na kompletowaniu w Lublinie na energetyków

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
prosiaczek i przyjaciele
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Alfa 15.02.2019 13:48

Warunki ? Jakie warunki ? Bez warunkowa kapitulacja z Twojej strony :)

Pomocna?
Tak10Nie
Lublin Energetyków
 Opinia
@Alfa 15.02.2019 13:48

(usunięte przez administratora) Daj sobie spokój. Szkoda życia na tą pracę.

Pomocna?
Tak11Nie
ZG
 Opinia

Jakieś opinie o oddziale Poznań? Praca kierowca, rejon Zielona Góra, jakieś info o stawce, warunkach itp?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Raf ph
 Opinia
@ZG 30.01.2019 09:53

Poznań ,oddział w którym przedstawiciele handlowi pakują towar w pudła na magazynie .?takie atrakcje tylko w tej firmie jeśli wiedziesz zbyt spokojne życie i dawno nikt nie zbrukał twojej godności osobistej a ciekawy jesteś jakie to uczucie o śmiało aplikuj !

Pomocna?
Tak11Nie
Slawex LUBLIN Energetykow
 Opinia

Tak, racja. Mobbing w tej pracy na każdym kroku tak jak ze strony innych pracowników jak i ze strony kierownictwa i zmianowej."-chcesz przeżyć w tej pracy to musisz donosić. "Nie polecam tej pracy. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak48Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian
 Opinia
@Slawex LUBLIN Energetykow 13.01.2019 21:18

Niepokojące jest to, co napisałeś na temat warunków pracy w firmie Slawex. Zapewne zdajesz sobie sprawę z tego, że stosowanie mobbingu wobec podległych pracowników jest przestępstwem zgodnie z obowiązującym kodeksem karnym? Chciałbym, abyś uzasadnił swoją wypowiedź pod tym kątem, ponieważ na chwilę obecną nie uargumentowałeś swojej wypowiedzi, a zgodzisz się ze mną, że nie powinno tak być, aby tego typu oskarżenia pozostały bez odpowiedniej argumentacji. Liczę na Twój wpis, który rozwieje wszelkie wątpliwości.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
janusze biznesu
 Opinia
@Damian 29.01.2019 12:47

Ciesz się chłopie, że z tym do sądu nie poszedł. Nie musi na tym forum argumentować swoich wypowiedzi (tak jak ty nie uzasadniasz swojej), forum to nie sąd i nikt nie chce przekonać Cię o tym, że jest tak czy inaczej w tej pseudo firmie. Zapewne, jeśli zdecyduje się pójść z tym do sądu to się o tym dowiesz.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Damian 29.01.2019 12:47

Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem bo właśnie zostało to uzasadnione w wypowiedzi .

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Laxa
 Opinia

Dział sprzedaży , Lublin Budowlana omijać z daleka !

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lublin Energetyków
 Opinia
@Laxa 22.01.2019 21:57

Nie tylko budowlana ale i energetykow również

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przemek
 Opinia

Omijać z daleka wystają i oszustwa ludzie pracują tam na działał ości wyludzajac podatek _ proponują działalność a po dwóch latach zarabia się najniższa krajowa mając 10dni urlopu. Mobbing na każdym kroku

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@Przemek 04.01.2019 00:20

Pierwsze dwa lat można coś zarobić jeśli ma się mniejszy ZUS a po dwóch latach niestety nie 500a 1200zusu, a ksiegowa, a podatek tez kosztuje suma sumarum wychodzi mniej niż na kasie w biedronce i mówię tu o pracy biurowej, nie magazynie.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia

Organizacyjne dno, mobbing, wszechobecne kumoterstwo, gowniane zarobki.

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Vizir pany
 Opinia

I pamiętajcie drodzy handlowcy: "MA-RY-NAR-KA!". Na dworze +30 stopni i wyglądasz jak spod prysznica? A może zima i -10 stopni? Tylko marynarka! Kurtka? Płaszcz? Cokolwiek,żeby człowiekowi było cieplej? A może zdjęcie jej w lecie? Nie wolno. Strój biznesowy obowiązuje, nie waż pokazać się w czymś innym, niż w butach na wysoki połysk, koszuli koniecznie z długim rękawem i marynarce, bo inaczej masz po premii. Choroba spowodowana tym, że na mrozie biegasz bez okrycia wierzchniego? L4? Chyba w główce Ci się pomieszało nic nie warty pionku, na którego miejsce mamy już piętnastu innych. Nie te czasy szanowny zarządzie. Nie pozdrawiam. Moje sugestie dla Slawex: Zmienić podejście do ludzi i nie traktować jak śmieci.

Pomocna?
Tak35Nie
Vizir pany
 Opinia
@Vizir pany 13.12.2018 08:39

Zapomniałem dodać. Wypłaty dostaniesz mniej netto niż wynosi najmniejsza krajowa brutto. Liczb pisać nie wolno, niech każdy sam policzy. Według zarządu to pieniądze, za które ludzie zrobią wszystko włącznie z poświęceniem 3/4 prywatnego życia. Z całym szacunkiem, ale więcej zarobi przeciętny sprzedawca w sklepie monopolowym, którego interesuje tylko to, żeby towar na półkach jakoś wyglądał. Jak żyję nie spotkałem tak beznadziejnej firmy i takiego podejścia. Cieszę się, że już mam to za sobą...

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
T
 Opinia
@Vizir pany 13.12.2018 08:53

Nie prawda! Podejście jest takie bo to praca w sprzedaży. Kto ci bronił iść na informatykę byłbyś dzisiaj jak żubry pod ochroną na rynku pracy, a tak jeszcze długo , długo będziesz słyszał Marynarka! Tak, tak sam to przeżyłem przez wiele lat. W dużo gorszej Polsce. Ty dzisiaj masz inne możliwości Nie ma 20% bezrobocia.Polska jest jeszcze w Unii (chociaz to przez Polaków jest brexit i Unia się rozpada) Przedstawiciele to chyba najgorsza praca kapitalizmu zaraz po prostytucji, ale prostytutka coś tam zarabia.... Nie myśl, że w pharma korpo będzie lepiej.

Pomocna?
Tak2Nie3
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ers
 Opinia
@T 13.12.2018 22:25

W tej firmie jest też inna - MGS Soft która wspiera od strony IT. Tam pracują informatycy i podejście do nich (kiedyś bym napisał "do nas") też jest tragiczne. Czepialstwo, mobbing, (usunięte przez administratora) Nie widziałem innej firmy gdzie byłby taki przemiał ludzi z IT...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nikuś
 Opinia

Teraz pracodawcy mają zielone światło. ..! Rząd Polski Ukraińców zaprasza i psuje rynek pracy ...oni za friko robią , a taki biznesmen kasiore trzepie ! Niestety (usunięte przez administratora) zjadów u nas pod dostatkiem! Całe szczęście Niemcy otwierają rynek pracy Ukraińców.. ..! Bardzo mnie to cieszy !

Pomocna?
Tak8Nie
rtis
 Opinia

Wyzysk w naszym kraju jest powszechnie znany...Pracodawcy dwoją się i Troja, jak tu zarobić i nie ponieść duźych kosztów w utrzymaniu pracownika. lubia liczyć i brać , a jak najmniej dawać! Takim firmom nie wróźe dobrej przyszłości.Czasy się zmieniają, rynek pracy również.!Liczenie na tzw.krzywego ryja , wreszcie się skończy i wyzysk brak szacunku dla ludzi również !

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marioo
 Opinia

Przemo2303@interia.eu Nie interesuj się lepiej . Doceniam Ją bo gdyby tak nie było to nie była by że Mną ????

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marioo
 Opinia

Piękna blondynka jest już zajęta! Lepiej daj sobie spokój...

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przemo2303@interia.eu
 Opinia
@Marioo 20.12.2018 04:09

Będziesz Ją bardziej docenia!!!

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przemmmo
 Opinia

Ja szukam pięknej blondynki i jej czarujący uśmiech. Szefowa która meczyla mnie o czekoladę hee, pytałem o nią. Ja tam malowalem hale i wszyscy są spoko oprócz jednej baby dużej i szerokiej bez wychowania i szacunku

Pomocna?
Tak32Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Slawex Lublin
 Opinia
@Przemmmo 19.12.2018 02:51

To będziesz musiał przyjechać pod firmę i wypatrywać jej...???? Pracuje tam kilka blondynek, zależy o którą Ci chodzi.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Slawex energetykow 28
 Opinia

Praca nie jest zła zwłaszcza na własnej działalności. Dobre pieniądze, nawet nie są złe bo tysiące się weźmie. Nigdzie tak na małym zusie nie zarobisz co w slawex. Biorąc inne magazyny to tutaj praca jest najlepsza. Najgorsze są zmiany. Nocki męczące, brak przerw. Drugie zmiany to i weekend pracujący. I pierwsze - dobrze, że popołudniu wolne. Mogliby dać umowę o pracę to wtedy byłoby już dobrze

Pomocna?
Tak13Nie
Kornisz
 Opinia

Cienko, cienko. Nikt nie chce pracować za jałmużnę, a w Poznaniu z powodu totalnego braku ludzi paczki na magazynie pakują przedstawiciele. Chyba nie widziałem większego absurdu. Proponuję dyrektorowi popracować za takie pieniądze jakie zarabiają magazynierzy, kierowcy, czy przedstawiciele przy takiej ilości godzin jakie pracują i w takiej atmosferze. Idę o zakład, że normalny człowiek nie wytrzyma miesiąca. Widać to zresztą po rotacjach, zwalniających się samych ludziach i totalnym baku nowych chętnych do pracy.

Pomocna?
Tak39Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Serdelek
 Opinia
@Kornisz 28.11.2018 13:45

Szkoda słów. To jest naprawdę najgorsza firma jaką znam.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Klaudyniak
 Opinia

Slawex Klaudyn. Pracowalam tam przez 5 lat w biurze. Przez dwa lata umowa zlecenie później dostałam umowę o prace- mozna powiedzieć że mi się udało bo zmieniła się kierowniczka telemarketing pod którą podlegalysmy. Żeby nie atmosfera którą tam sobie stworzylysmy po 3 latach nie pracowalabym dłużej. Ciągle zakłamanie panujące w firmie, kierownictwo nie mające nic do powiedzenia bo to wszystko Lublin decyduje. Ogólny bałagan. O pensji nie wspomnę, strach się dopytać gdzie premia bo powiedzą że i tak za dużo dostałeś, ciągle pracownicy (usunięte przez administratora) na pensjach A premie idą na czerwcowe "darmowe" targi, bo za darmo jedziesz i pracujesz.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mic
 Opinia

Pracowałem w tej firmie jako przedstawiciel i nie moge powiedziec o nich zlego słowa. Trzeba zaznaczyć ze to była moja pierwsza praca jako ph farmaceutyczny i zdobyłem ogromną wiedze. Pracowałem na własna działalnosc i niemoglem narzekać na zarobki. Po okresie probnym jezeli człowiek przykladający sie do pracy mozna zarobić 4tys nie liczac premi kwartalnej (na ryczałt). Kierownik na terenie Białystok jest skarbnicą wiedzy dla ktorej warto zatrudnic sie w tej firmie żeby sie od niej uczyć. Jeżeli pracujesz i robisz swoje nikt Ci nie powie złego slowa wrecz podpowie jak rozwinac swoje osiągnięcia. Dyrektor też jest niesamowitym motywatorem do pracy ale musi widzieć działania. Musicie zrozumiec ze przełożony musi wymagać tego co im narzucają. Firma stawia na młodych ludzi którzy chcą coś osiągnąć. Zmieniłem prace po roku tylko przez propozycje z czołowej firmy ktora była nie do odrzucenia. Uprzedzając komentarze typu "byłes lizidupą" jak w każdej racjonalnej firmie liczą sie wyniki i wytrwałość w działaniu. Firma daje wrecz autostrade na rozwój ponieważ ma świetne nastawienie na szkolenia.

Pomocna?
Tak49Nie8

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Arndt
 Opinia
@Mic 16.09.2018 23:49

Tak się składa Panie Mic, że kimkolwiek niby nie jesteś to to, co piszesz mija się z prawdą o 180 stopni. Po pierwsze piszesz o premii kwartalnej. Tak się składa że pracowałem w okresie w którym ją wprowadzili zabierajac tym samym premie miesieczne za bycie w pierwszej piatce. Mega oszczednosc, dymasz dwa muesiace a trzeciego dostaniesz taki plan ze nie masz szansy go wyrobic. Ojej, nie zarobiles bo trzeba byc na szczycie przez caly kwartal. Świetny interes dla firmy skoro nie musi wyplacac premii. Wnioskuje, ze skoro wiedziales o premii i pracowales rok to byles zatrudniony w tym okresie co ja. Szkoda, ze na Białymstoku wtedy nikt sie nie zwolnil, tylko bylo miejsce z racji tego ze nikt nie chcial przyjsc tam do pracy. Czyzbys tak naprawdę po prostu nie istniał? Druga sprawa - 4 tyś zł? Policzmy wiec. Mowisz, ze byles niby na dzialalnosci. Dostajesz wtedy 2.5 tys zl podstawy, plus 500zl za prace zgodna z regulaminem. Wychodzi 3tys zl. Oczywiscie odejmij zus itd ktory placisz sobie sam. Liczymy dalej : wychodzi wiec ze miales 1000zl premii co miesiac za realizacje. Aby osiagnac taki wynik musialbys miec plan na poziomie 2milionow zlotych i realizacje powyzej 110%. Dwa miliony to moze robi caly oddzial Bialystok, a nie jeden z dwoch handlowcow na tym terenie. Przygotuj sie nastepnym razem przed napisaniem klamliwego komentarza o takich kwotach i rzekomo normalnej pracy tutaj, bo trafisz na kogos kto pracowal, zna realia i liczby i twoje sciemy wyjda na jaw po kilku zdaniach. Kolejna rzecz to (usunięte przez administratora) Rozumiem ze zabieranie premii , zero pochwal pomimo sukcesow i atmosfera, ktora wprowadza przy kazdym spotkaniu, czy nawet mailu po ktorym czlowiek czuje sie jak kompletne dno w porównaniu do Wielkiego i Nieomylnego Góru Handlu nawet na jechanie po Twojej osobie trzeba odpowiadac "tak, Panie (usunięte przez administratora)" cie motywuje? Wiekszosc firmy plus farmaceuci ktorzy poznali go jednak ocenia takie podejscie tak, ze rotacje sa co miesiac, a apteki nie chca współpracować widzac co chwile nowego przedstawiciela i majac w pamieci to co wyczynia (usunięte przez administratora) w stosunku do nich , tj. brak możliwości zwrotu towaru pomimo wieloletniej wspolpracy, straszenie zerwaniem wspolpracy i scięciem warunkow. Dla niego kazdy jest zerem niewazne czy to pracownik czy apteka. (usunięte przez administratora) W mojej opinii nie warto wspolpracowac ani jako apteka ani jako pracownik. Szkoda nerwow i pieniedzy. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak52Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gwdziela
 Opinia
@Arndt 30.10.2018 23:39

Monika? :D

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
marchewka
 Opinia

A czy to prawda że slawex ma mieć kontrolę z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego ?? Ktoś coś wie ??

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aru
 Opinia
@marchewka 15.08.2018 18:03

Jak tam leki są przewożone skoda fabia. O lodówce możesz pomarzyć i jeszcze zjebe dostać, że apteka skarży sie, że insulina ma 28 stopni. Tam dopiero by się nalot przydał.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PracownikKl
 Opinia
@Aru 14.09.2018 19:44

Twój mózg ewidentnie się przegrzał.

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuzanna
 Opinia

@Mic, Twój wpis pozytywnie przedstawia Slawex jako pracodawcę. Rozumiem, że jako przedstawiciel handlowy musiałeś pokonywać wiele kilometrów. Czy te trasy były długie? Jak wyglądał ewentualny nocleg? Mógłbyś wypowiedzieć się również w tej kwestii.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mic
 Opinia
@Zuzanna 17.09.2018 18:15

W moim przypadku maxymalna odległość w strone było 160km w jedna strone. Możliwośc noclegu była lecz nigdy z niej nie skorzystałem

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tak tak
 Opinia
@Zuzanna 17.09.2018 18:15

Hahah padłem ze śmiechu. Pracowałem na Białymstoku i żadna absolutnie żadna z tych informacji nie jest prawdziwa. Kierownik skarbnica wiedzy? Rozumiem, ze to ironia. Noclegi? Zapomnij, oszczędzają nawet na papierze do drukarki. Co za brednie. I tak nikt z odoświadczeniem nie pójdzie tam pracować.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tak tak
 Opinia
@Tak tak 19.09.2018 20:27

Hehehe. Dyrektor dalej zakochany w kierowniczce?

Pomocna?
Tak16Nie
Mic
 Opinia
@Tak tak 20.09.2018 09:35

Twoje pytanie swiadczy o tym ze bardzo krotko pracowałeś w tej firmie i nic o niej niewiesz. I raczej nie dla tego ze byłes dobry .

Pomocna?
Tak5Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Slawus
 Opinia
@Tak tak 19.09.2018 20:27

Białystok to jedna z wielu nietrafionych inwestycji slawexu. Ale kto bogatemu zabroni marnować kasę na niepotrzebne pierdoły. Natomiast ta skarbnica wiedzy jest wspaniała idealnie wie jak nie pracować i wysługiwać się innymi.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xyz
 Opinia

Czy w Katowicach dalej kierownikiem jest pustostan (usunięte przez administratora)?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zeter
 Opinia
@Xyz 14.09.2018 19:57

Kierowników to tam akurat nie brakuje. Tylko płaczą, że nie ma komu biegać ze skanerem za 13, 70 zł. Cieć, który siedzi w kanciapie przy telewizorku i nie robi NIC zarobi więcej.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dzf
 Opinia
@Xyz 14.09.2018 19:57

W Katowicach duża poprawa chaos zakończony. Szału nie ma ale osoba zarządzającą ma wiedzę i wie o czym mówi.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Qwe
 Opinia
@Dzf 08.10.2018 21:40

Hahaha zarządzająca to ty?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Slawex - Polska

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny