NEUCA SA

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 765 ocen.

NEUCA SA
2 765

Opinie o NEUCA SA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA

ważniak

Mam nadzieję że pomysł uzależnienia części premii od pozycji lub jak kto woli akord to jakiś sen wariata. Przecież jak praca nie idzie kolektywnie gdzie raz bierze się na siebie zadania łatwiejsze a raz bardziej czasochłonne to wszyscy będą starali się nabić na te mulące skanery tylko te łatwiejsze zadania. Tyczy się to wszystkich działów. Posłuchajcie czasami pracowników a nie tylko d...o włazów, gaduł i skarżypyt nadających na kolegów i koleżanki - chociaż może jest to jakaś droga do odblasku z literami SM. Wspomniane skanery. Nie da się pracować. Te starsze to po prostu złom nie łapiący zasięgu. Nie widzicie tego czy tylko was interesuje donos od swoich nowych SM ??!!

   
Praca za 2300 brutto

Podwyżki dla magazynów będą po 50 60 zł nieliczni 100 oczywiście brutto. Pracownicy czekają na aneksy z niecierpliwością zobaczymy jaka będzie ich reakcja biorę leżak popcorn i będę oglądała ta komedię

   
xy
@ewcia 28.05.2018 20:21

Aa przyjaciele z za wschodniej granicy to nic ?

   
nnm

co powiecie na temat stanowiska młodszy spec. ds obsługi klienta (customer care)? warto aplikowac?

   
Halutek
@nnm 04.06.2018 15:34

młodszy specjalista ds.obsługi klienta to po prostu praca w BOK czyli w biurze obsługi klienta,min przyjmowanie reklamacji,zwrotów ,skarg czyli bezpośrednia praca z klientem

   
Sprawiedliwy.

Ołtarzew - totalny (usunięte przez administratora) Brak zasad. (usunięte przez administratora) Kolesiostwo. Liderzy i br bez szkół i umiejętności kierowania zespołem. Potrafią tylko stać i gadać. Najlepsza para czerwonych brygadzista m i brygadzistka m. Dno totalne. Jedno potrafi tylko żuć gumę a drugie czepiać się innych nie znając się na pracy. Pytanie do zarządu? Po co trzech czerwonych w pracy jak tylko stoją nad kierownikiem i się cieszą? Wiecznie zastawione ciągi komunikacyjne. Palety pietrowanie mało co nie spadną. (usunięte przez administratora) w toaletach i okropne (usunięte przez administratora) liderki b. N Br i liderzy nic nie robią żeby było lepiej. Gdyby nie allegro to jeden z nich nie wiem co by robił w pracy. Ludzie zastraszeni. Nie wiedzą znają swoich praw i bhp. Podwyżki dla wybrańców w kwocie tak smiesznej że szkoda papieru. Nikomu nie polecam pracy tu a raczej roboty.

   
Ukrainka to już polkA
@Ona 11.06.2018 09:21

Chodzi o Marte i Mariusza ? bo jest też druga para Sylwia i Mariusz i też są na jednej zmianie także o co kaman ???

   
G

Ten z zarządu z Torunia, siwawy, uczesany na bok elegancik. Przyznaj się kryptogej z Ciebie. Często zdradzasz swoją żonę z pazernymi na kasę chłopcami?

   
Pracownica
@R 08.06.2018 13:03

Potwierdzam! Z tym kiero zdecydowanie jest coś nie tak...

   
Anonim

Neuca . Najbardziej złodziejska firma w Polsce w dodatku pracują w niej sami kapusie

   
Rafi

Co tam nowego na magazynie w Ołtarzewie...? Bo jakoś nikt się nie rozpisuje chyba jest miód po podwyżkach i każdy zadowolony

   
ktoś tam

Ktoś pracował na stanowisku konsultanta telefonicznego w Toruniu? Zdalna obsługa aptek? Jak to w praktyce wygląda? Czy są nadgodziny? Jakieś wysokie cele sprzedażowe? Bo miałem wstępna rozmowę i powiedzieli, że praca polega na odbieraniu połączeń przychodzących z aptek i realizacja zamówień, po jakimś czasie dochodzi informowanie o promocjach i później w wolnej chwili sprzedaż nieagresywna- czyli poł. wychodzące. Ciekawe jak tak naprawdę tą sprzedaż nieagresywną sobie wyobrażają? Bo nie sądzę, że powiedzą: " nie uda się to trudno".

   
telemele
@ktos tam 31.05.2018 20:32

nie wiem czy az takie super zarobki premie jak w prawie w kazdej firmie trzeba sobie wyracowac nie jest łatwo kiedys było o wiele lepiej najgorsze są zmiany j.w wspomiane praca obciążająca psychicznie ale probujcie dziewczyny a przekonacie się same

   
........:))

Do Zarządu: Neuca kiedyś to było fajne miejsce pracy a dziś........praca fajna ludzie jak wszędzie ale kasa poprostu marna .Oj firmo firmo zostaliście daleko za innymi pracodawcami. I obudzicie sie z rękami w nocniku. Dobry pracownik to zadowolony pracownik to znaczy zarabiający normalne pieniądze a wtedy wy też osiągniecie lepsze wyniki. I nie zwalniające ludzi którzy choć troszkę są za pracownikami nie tędy droga. Pozdrowienia i zobaczcie wokół siebie bo macie jeszcze na każdym magazynie wartościowych ludzi a to więcej warte niż ten wasz zysk Spróbujcie ich zatrzymac ,bez nich Ciężko będzie pociągnąć ten pociąg.......

   
Mirosława

Magazyn Neuka Wrocław : Wprowadzenie trzech zmian jak najbardziej na plus . Natomiast ściągnięcie pracowników z Ukrainy , którzy po ponad miesiącu swojej pracy dalej pracują jak pracują to według mnie cios w kolano . Pracowników obywatelstwa Polskiego dosłownie garstka na każdym dziale . Praca niby nie ciężka niby nie lekka . Wynagrodzenia średnie jak za pracę , którą się wykonuje . Kierownictwo niezbyt zainteresowane losem Polskich pracowników , którzy jeszcze resztkami sił wytrzymują daną sytuację . nie będę się wypowiadać w kwestii polecenia pracy gdyż każdy doskonale wie iż "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma "

   
P.O.
@Mwr 26.05.2018 08:54

Nie mogę tego aż czytać, właśnie osobiście rozmawiałam z pracownikami z Ukrainy w styczniu i okazało się, że mają na godzinę nie wiele mniej niż Poĺacy, czyżby coś się zmieniło do tej pory??? Uważam, że gdyby tak było to szybko by się zmyli z Neuci, prawda jest taka, że pracownicy z Ukrainy chcą zarabiać tak samo ile zarabiają Polacy, nawet trafiają się lepsi bo chcą zarabiać nawet więcej niż Polak zarabia i tu chyba nie ma nic do rzeczy czy ktoś był za granicą czy nie był, przecież to jest ich wybór, że pracują w Nauce jak za mało zarabiają to może powinni się udać do Wielkiej Brytani tam też jest praca dobrze płatna tylko nie wiem czy tam zakład pracy opłaca cudzoziemcom mieszkanie tak jak jest to u nas robione

   
REPs

Uwaga na kierownika Przedstawicieli Medycznych Pana Sz. Zakompleksiony człowiek ktory spadl z wysokiego konia, a teraz sie wyżywa lub brak mu kompetencji do pracy z ludźmi w terenie. Nawet klienci nie chcą więcej go widzieć. Zwalnia bardzo dobrych doświadczonych Przedstawicieli i swoim zachowaniem powoduje że zwalniają się następni... Przestrzegam następnych kuszonych wizją rozwoju i dużych pieniędzy! Bzdura!!! I to w dodatku na ukończeniu...

   
PM
@REPs 22.05.2018 21:01

Potwierdzam

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
ok

https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-wzor-wypowiedzenie-umowy-o-prace-z-omowieniem Powodzenia

   
anonymous

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/531940,jaki-moze-byc-maksymalny-limit-godzin-nadliczbowych-w-roku-kalendarzowym.html Czy pracowników z Ukrainy to nie dotyczy którzy zabierają możliwość dorobienia Polakom w godzinach nadliczbowych !!! Zobaczymy jak przyjdzie kontrola z PIPU do Katowic.

   
Skrętka
@apka 18.05.2018 14:48

Cała prawda, nie mam nic do Ukrainy ale sam fakt że blokują możliwość nadgodzin dla Polaków to dramat. Mam ciężki miesiąc... chcę dorobić... NIET, Oni mogą ale ty nie. Co do tej optymalizacji kosztów, dało by się to zrobić w bardziej sensowny sposób. Ale po co... jak człowiek ma pomysł aby coś zmienić to kierownictwo ma to w (usunięte przez administratora) zero kreatywności. O skanerach nie wspomnę... same buble, gdzie podziały się nowe skanery! Po każdym odbiciu muszę stać 5-10sek i czekać aż załapie, czasem padnie połączenie więc 30sek+. Podczas gdy nowym skanerem odbiję 2 paczki na sekundę! Ta firma nie szanuje już nawet samej siebie, kiedyś było zle ale teraz jest tragicznie.

   
Ovi

W gadkach za to podobno aneksy zaginęły gdzieś u kuriera haha

   
anonymouse

50, 60,100 Ktoś miał dobre informacje albo nosa :) Plan jest ciągle wdrażany. Zniechęcić do pracy wszystkich Polaków i wprowadzić na ich miejsce Ukraińców. Taśma, Spedycja, MR i na koniec komora co może być trochę trudniejsze ale zrobi się. Będzie tanio, byle jako ale jakoś to będzie.

   
Dikens
@anonymouse 23.05.2018 11:20

Było też 80 :) żenada w ch#j

   
****

60 zł też pieniądz :)

   
obserwator

Toruń, Bardzo dziwna polityka firmy, w ostatnich czasach, ktoś u góry chce zarobić sporo. Nie opłaca się na pewno przychodzić zaraz po studiach albo stażu, po prawie rocznym stażu i po kilku latach dalej bez umowy na czas nieokreślony (oraz kombinowaniu by dać ja jak najpóźniej), co blokuje myślenie o kredycie i własnym mieszkaniu. Jeśli już są jakieś podwyżki to symboliczne i przyznawane mocno dyskusyjnie. Ale za to można usłyszeć że "Nasza firma jest najlepszym pracodawcą i dba o pracowników" oraz że umowy nie dostaniesz ani podwyżki ale przecież się dużo uczysz. Mam nadzieje że w innych działach jest lepiej. Jak pracownik przychodzący z innej firmy mam dużo leprze warunki ale szału nie ma i warto szukać w innych miejscach.

   
Ciekawy
@obserwator 21.05.2018 11:34

O jakim obszarze, komórce piszesz?

   
szczęśliwa_uwolniona

Dla tych co myślą o pracy zdalnej w tej firmie w Katowicach na Porcelanowej...Pracownik z 3,5 letnim doświadczeniem w telemarketingu i ogólnie prawie 10 lat w branży farmaceut.to dla tej firmy za mało...obiecują Ci zdalną po miesiącu, a ja po 3 nie uzyskałam jeszcze zgody, żeby tak pracować, mimo tego, że kierownicy wiedzieli jaki mam kiepski dojazd i mam autobusem 40min + 3 km pieszo do tej firmy...bo bez auta to jest tam dramat z dojazdem, ale nikogo to nie obchodzi..po 9,5 godz w pracy (głównie takie zmiany) + ok 3 godz na dojazd, to cały dzień po za domem, ucierpiało tylko na tym moje dziecko, któremu nie miałam czasu poświecić na przypilnowanie w lekcjach...obiecanki cacanki...Po za tym w ciągu miesiąca zwolnili 3 osoby ze zdalnego...na szybką pracę z domu nie ma co liczyć...3 m-ce to minimum, żeby Cię puścili łaskawie a to wszystko tylko, dzięki Pani Gosi B., która egzaminuje po szkoleniu, która sama od siebie daje 2 dni po jakieś 3 godziny, żeby szkolić a reszte zwala na pracowników, którzy mają Ci wszystko ogarnąć...trudno się tak perfekcyjnie wyszkolić na ich wymagania, skoro nie możesz siedzieć koło tej osoby, obok na komputerze tylko się musisz prosić o 2-3 godziny dziennie, żeby Ci coś ktoś pomógł....po prawie 3 m-ch takiej męki z dojazdem do firmy to było za mało, czego się tam nauczyłam i dają Ci możliwość wyboru, czy chcesz rozwiązanie umowy z wypowiedzeniem czy bez...Nikomu nie polecam pracy w tej firmie...na szczęście bardzo szybko znalazłam inną...blisko tylko na rano i z wolnymi weekendami!!!!!!! Pozdrowienia dla p.Gosi oraz kierowników firmy... szczęśliwa

   
Anonim 2
@Anonim 17.05.2018 09:18

I poza tym , jeśli nie jest się w stanie czegoś nauczyć w 3 miesiące , często prostych rzeczy , które są tłumaczone wielokrotnie i w kółko powtarzane, gdzie inni już po miesiącu szkolenia sobie jakoś radzą to wybacz , miej pretensje tylko do siebie a nie zwalasz winę na innych !!! Tyle.

   
Toruń

Witam, a jak wygląda telemarketing w Toruniu? Chodzi o zdalną obsługę aptek. Często widzę ogłoszenia do tej pracy. Tak często ktoś odchodzi? Jak wynagrodzenie? O pracy w Katowicach, ktoś bardzo źle się wypowiedział, czy w Toruniu to samo?

   
a/g

Pytom się co sie dzieje na magazynie bo ostatnio ni mom czasu robić nocki

   
Szerlok
@@k 15.05.2018 19:54

To nie pyton ani żmija . To dziurawy wąż ogrodowy co nie trzyma ciśnienia

   
KATOWICE

GDZIE NASZE ANEKSY ???!!!! ale... Jak macie dać ludziom po 40pln netto to sobie darujcie. Wszędzie tną koszta. Akcje firmy mają się dobrze, sprzedaż w sezonie masakryczna tylko podwyżki po parędziesiąt złotych...

   
t_+seweas
@Jan Aneks 16.05.2018 18:01

A już dostałeś aneks ?

   
telemele

no i cóż pozwalniali ludzi w telemarketingu i nie ma kto pracować całymi dniami opóżnienia na dodatek ta masakryczna kampania ..............oj ,oj oj firmo kochana co wy robicie

   
Anula

A kiedy zapowiedziane przez zarząd podwyżki ? Ma ktoś pewne informacje?

   
telemele
@Anula 08.05.2018 12:08

nooooo mają być ale czy w tym roku czy w następnym kto to wie

   
Maluta21

A co powiecie o oddziale w Toruniu , jaka tam atmosfera i ogólnie

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
a.g

Ktoś napisał "co się teraz dzieje na magazynie bo ni mom czasu" i zaraz akcja admina ?? wtf.

   
telemele

takie są dzisiaj czasy dzisiaj pracujesz a jutro nie firma musiała zredukować etaty bo nie stac na utrzymanie telemarketingu-rozumiem że czasami taki musi być wybór co sie dzieje w tej firmie... tak tak dwa biura poszły pod młotek nie ma Poznania i Wrocławia ciekwe jak długo inne biura będą jeszcze funkcjonować jak potoczą się dalsze losy firmy

   
Wrocław
@dfsdfdsf 28.04.2018 19:03

Dzięki, damy radę

   
Marta

Witam serdecznie, czy znalazłyby się tu osoby, które mogłyby w sposób merytoryczny odnieść do wszystkich aspektów które składają się na pracę w tej firmie? Z pewnością na forum znajdzie się wiele osób, jakim stawka proponowana przez firmę mogłaby przypasować, więc co powiedzielibyście o atmosferze pracy w NEUCA? Może dla pracowników są przewidziane jakieś benefity? @Kafar , @PM , @Irena ?

   
[email protected]
@ewcia 01.05.2018 19:04

Co ty .Teraz to istny najazd. Najechały hordy ....na Szczecin...

   
Ewa

Jak wygląda praca konsultanta aptek w systemie zdalnym? I jakie wynagrodzenie oferują?

   
Okrasa

Co wczoraj ugrilowaliście? Lubiicie koszankę na ciepło ?

   
Yty
@Okrasa 29.04.2018 09:10

Ja wolę karczek

   
Przyzwyczajenie

Odejde jalk mnie zwolnia nie dam im satysfakcji

   

Zostaw opinię o NEUCA SA

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA