NEUCA SA
2 810 6 1

Opinie o NEUCA SA

Wiedzma

Pracusie w Ołtarzewie dostali malutką ( marcheweczke ) brutto, zobaczymy czy bardziej się sprawdzi niż kij. A jak inne magazyny?

Pracownik
@Wiedzma 08.01.2019 17:40

Oo jakieś pieniążki oferują?

Wiedzma
@Pracownik 08.01.2019 22:52

A takie malutkie co nieco za bycie grzecznym, wzorowy usmarkanym po pas pracownikiem w miesiącu styczniu. MOŻNA PANOWIE DYREKTOROWIE? MOŻNA!!!

Balibinka
@Wiedzma 09.01.2019 07:21

A może by tak ten dodatek za styczeń wprowadzić na stałe jako premię za frekwencję, co wy na to, wtedy ograniczyły by się l4 . Jak widać firme stać... tylko pracownik jak coś potrzebuje to jest wielki problem .

Wiedzma
@Balibinka 09.01.2019 08:51

Nie dadzą więcej niz muszą . Powinna być osobno premia uznaniowa i osobno premia obecnosciowa. Zawsze można zrobić włoski strajk. Ale zaraz będzie dywanik czemu taka słaba wydajność. To już nawet nie jest wyrabiania normy tylko praca akordowa

Hahaha
@Wiedzma 09.01.2019 07:21

Skromne pieniążki. Urlopów brak, do tego oddac odbiory....

Wiedzma
@Hahaha 10.01.2019 00:07

SKROMNE A ZŁOTE ????

Nick
@Hahaha 10.01.2019 00:07

To jest wymysł na zmianie B z tymi odbiorami, oj ludzie żal mi was albo zmieńcie zmianę albo firmę

Zm b
@Nick 14.01.2019 19:15

Ukraina dostala info na zebtaniu ze nie musza robic 12h a i tak dostana dodatek a my dostaniemy jak nie bedziemy oddawac odb ?

Es
@Zm b 15.01.2019 17:47

My mamy chodzić zgodnie z grafikiem .,jak masz odbiór to go poprostu masz .Natomiast na B nie wiadomo bo tam jest wszystko dziwnie.

Wiedzma
@Es 16.01.2019 17:19

Bo zmiana B to MORDOR i zamieszkują tam słudzy SAURONA albo( SAURONK) :D

Sauronka
@Wiedzma 16.01.2019 22:18

Zeby jeszcze ta atmosfera przekladala sie na wyniki a my ledwo ciagniemy sekcje zawalone odezwac sie nie mozna jak masz jakis pomysl to cie dadza na 20 i przerzucasz szare masakra

Laik
@Sauronka 17.01.2019 17:19

Tam na zmianie B jak widać sami do rządzenia a nie do myślenia wyników niema i nie będzie bo trzeba mieć pomysł na zmianę a nie jak się coś nie podoba funkcyjnym to tylko potrafią człowieka opieprzyć albo ukarać żeby nie miał już więcej nic do powiedzenia.

Wiedzma
@Laik 17.01.2019 18:49

Ludzie ze zmiany B szybciej na inną planetę polecą niż sami będą prosić o przeniesienie gdzie indziej (no przecież bo tam są od zawsze) . No chyba że funkcyjni sami okażą litość i doprowadzą do deportacji kolejnej grupy bidulek. Ale mogę zapewnić po za zmianą B też jest świat . :D. Z moich informacji wiem że osoby które przeszły cieszą się lepszym zdrowiem (psychicznym) wykonują swoje obowiązki jak wcześniej z różnicą że nikt się ich nie czepia.

pracownik
@Wiedzma 18.01.2019 09:47

dokładnie. Każdy sobie spokojnie pracuje. Ma swoje miejsce i nie jest rzucany tam gdzie seee władza wymyśli :D

MS 67
@pracownik 18.01.2019 17:23

Czas może zmienić taką władzę

Pach pach
@MS 67 19.01.2019 15:53

Boski do wymiany

Wiedzma
@Pach pach 20.01.2019 10:11

Nie on podejmuje decyzję, on tylko się pod tymi decyzjami podpisuje!!! Tam na zmianie B rządzi kto inny!!!

Ołtarzew
@Wiedzma 20.01.2019 11:13

Święte słowa Mar** trzęsie całą zmianą jak ktoś się nie podoba to zmiana stanowiska . Ludzie żeby liderami tak pomiatać jak starą szmatką, nie ładnie . Ale może ktoś pomoże zmianie B i tak jak ona przesuwa ludzi bez pytania to może będzie zrobiona roszada osób funkcyjnych między zmianami. Bo to jest chore co się tam dzieje na ŻADNEJ zmianie tak nie ma jak na B.

Pracownik
@Ołtarzew 21.01.2019 11:27

Niestety. Każdy za bardzo sie panoszy????

karol
@Pach pach 20.01.2019 10:11

Do wymiany, bo tyle osób on też przesunął miał z tego satysfakcję, że dobrzy ludzie odeszli.

nikt
@Pracownik 21.01.2019 12:35

chcesz luknąć na panoszenie dawaj na Szczecin.

Wiedzma
@nikt 21.01.2019 19:28

Można zauważyć w większości przypadków że jak ktoś dostanie limitowany kolor kamizelki prędzej czy później zaczyna uważać że jest bezwzględnym władcą mórz i ziem wszelkich oraz każdej żywej istoty którą ma w zasięgu swego wladczego wzroku. Zapominając że wszyscy jesteśmy pracownikami wykonujący i tylko inne przydzielone nam zadania. Ale karma czesto lubi wrócić że zdwojoną siłą i kiedyś taka ważna osoba może stać się podwładnym takiego szaraka którego teraz nie szanuje.

Była
@nikt 21.01.2019 19:28

Narzekaja ludzie ze zmiany b na atmosferę brak możliwości do gadania się o urlopy odbiory .

ważniak

Karuzela wypowiedzeń niektórych koleżanek i kolegów w Kato dopiero się zaczęła :) Kierownictwo będzie chyba miało to o co od paru lat zabiega czyli zastąpienie starej ekipy samą Ukrainą.

Ołtarzew
@ważniak 20.01.2019 20:39

I co zwalniają te osoby który miały umowy do listopada a teraz dostali na stale?? Czy jakąś inną grupę?

nnnnnnnnnnnnnn

nnnnnnnnnnnnnnnnn

Wiedzma

Moje drogie neucoludki zbliża się wielkimi krokami do naszej fabryki marzeń, jak co roku, ogromne widowisko zwane samoocena pracownika. Naczelni wodzowie prawdopodobnie są świecie przekonani że nasze dowartosciowanie a za czym idzie efektywniejsza praca wzrośnie o 300%. Nie trzeba będzie dawać żadnych zbędnych pieniążków bo i tak będziemy bogatsi o doświadczenia, rozwój duchowy. ZATEM APELUJE PISZMY. ( ZNACZNIE POWYŻEJ OCZEKIWAŃ) niech wiedzą a niech wiedzą!!!

Katowice
@Wiedzma 03.01.2019 14:29

No no i ta podwyżka 20 czy 50 zł za cały rok ciężkiej pracy, może Ci z niższą podstawą dostaną 100 zł ale ludzie to nie jest żadna podwyżka tylko wyrównanie wynagrodzeń. Niech jeszcze wprowadzą rubrykę satysfakcja z wynagrodzenia to wpiszę PONIŻEJ OCZEKIWAŃ

ważniak
@Katowice 03.01.2019 14:45

Z małą dozą pewności mogę stwierdzić że "podwyżek" w tym roku nie będzie. Ciężko to nazwać nawet wyrównaniem bo Ci co dostali po 40-60pln brutto, zostali z miejsca zjedzeni przez inflację. Jedyną formą dorobienia sobie są nadgodziny. Tym stoi Neuca. Stałoby się bardzo źle gdyby odpadły bo wpierw odpalono by Polaków i Ci najwierniejsi, pracujący często po 6-8 dni dodatkowych w miesiącu po prostu by się zwolniło(idź i poproś o wypowiedzenie to nawet jeżeli masz duży staż to nie licz nawet na zainteresowanie powodem) potem zaczęliby rezygnować Ukraińcy, pracujący na śmieciówkach bez urlopu czy L4 ale za to po 300h. Gdyby nie mogli ich wyrobić to też by zrezygnowali szybko

Jolka
@ważniak 03.01.2019 20:42

W Gądkach pracuje się więcej jak 8 nadgodzin w tygodniu i za to nie płacą. Ludzie lawinowo składają wypowiedzenia. Ci co zostają muszą więc każdego dnia pracować w nadgodzin ach, potem wolne za nadgodziny. Ludzi brak na okrągło. Wyzysk pełny

Xps
@Jolka 09.01.2019 19:48

To co już Ukraina nie wystarcza ?? Chyba się firma przejachałana na tych pracownikach bo oni tylko nadgodziny i przerwu ale jak przy stawce 12 zł ,,robią" po 250 godzin to 3 tyś zarobią . Polak z dobrą stawką przyjdzie dwa czy trzy razy i weźmie te same pieniądze, ale firma powinna przejrzeć na oczy że nasza praca jest bardziej wydajna i widać efekty a Ukraińców nie koniecznie tylko stoją w regałach i gadają ale nic im powiedzieć nie można święte krowy.

xXx

W ten oto piękny piątek otworzył się worek ze zwolnieniami. Tym, którym kończyły się umowy, grzecznie podziękowano za współpracę. Jestem ciekawa czy kierownicy będą mieć odrobinę odwagi i wyjdą do ludzi oznajmiając czemu taka decyzja została podjęta. Mało pracy na MS?? Jeżeli tak to dlaczego ściągacie nas z innych działów?? Nie pozdrawiam!

yYy
@xXx 10.11.2018 15:15

Jaki dział masz wpisany w umowie o pracę?

Rak
@xXx 10.11.2018 15:15

W którym magazynie tak podziękowali za pracę...?

Hwdn
@xXx 10.11.2018 15:15

Mało pracy? To dlaczego zatrudniają nowych Ukraińców? Nie bądźcie smieszni. Nie rozumiecie o co tu chodzi? Zwolnienia za l4-dobre żarty. Firma pro ridzinna? Tak, ściągają całe tabuny rodzin ale z Ukrainy.

Kato
@Rak 10.11.2018 22:14

Katowice

Uk
@xXx 10.11.2018 15:15

Tam już mało kto po polsku mówi na Ukraińców chuchaja dmuchają pewnie od stycznia podwyżki dostaną żeby im do Niemiec nie pouciekali od stycznia mam nadzieję że tak będzie Panowie Kierownicy i ci pseudo brygadzisci pamiętajcie karma wraca tego wam życzę.

Nickx
@Hwdn 11.11.2018 12:12

W Szczecinie też firma prorodzinna ściągają całe rodziny z Ukrainy . Jak w piosence : "Kto kabluje ten żyję ."

Koordynator
@xXx 10.11.2018 15:15

Dla wszystkich!!!! Pamiętajcie że wcale tu nie jesteście anonimowi! Zwolnienia w Katowicach nie opierały się podobno tylko na l4 , jeżeli jesteście tacy odważni i zamieszczanie tu obraźliwe i bezpodstawne treści to dlaczego nikt niepodpisze się pod swoim komentarzem ?? Napewno nikt sobie niepozwoli by jakaś wredna świ.... go szykanowała , podobno dwie zwolnione panie też się tutaj udzielały i niestety ale już nie pracują. Ps jesteście anonimowi tylko na chwilę.

loi
@Koordynator 15.11.2018 09:06

A Ty dlaczego nie podpiszesz się swoim imieniem i nazwiskiem ?? Zabrakło odwagi... ?

Pseudo nick pracownika MR Kat
@Koordynator 15.11.2018 09:06

Nie gadaj? To chłopcy - vipowcy mają takich zdolnych informatyków, że hackują serwis gowork by uzyskać IP piszących a potem dostawców internetu owych piszących aby zdobyć ich CHRONIONE PRAWEM dane osobowe? WOW!! Lepiej, żeby nikt się o tym nie dowiedział, bo by się pozwy posypały, że ho, ho..!

niecierpek
@Nickx 13.11.2018 20:57

A jak będziesz mieć inne zdanie niż szefostwo to umowy nie przedłużą. Przecież są PRACOWNICY ze wschodu .

BX
@niecierpek 28.11.2018 09:32

Pewnie o Szczecin się rozchodzi tylko tam takie dyktatorskie zapędy. niech się rozpie....i . Roboty nie będzie i ludziom się lepiej nie pokazywac.

xy
@BX 08.12.2018 14:44

Tutaj tylko dwie A..i nie można nawet panie powiedziec i ich 3 przydupaski. Ploty na cały magazyn

Bx
@xy 14.12.2018 07:33

B. wali z ucha i ma wolne jak chce i zawsze 5dych.

Neuca
Zweryfikowany użytkownik
@Nickx 13.11.2018 20:57

Nickx gdzie w Szczecinie znajduje się Neuca, na jakiej ulicy.

fasola

lipa na maksa. zatrudniaja bez umowy i jak zrezygnujesz to nie placa.

Wiedzma
@fasola 03.01.2019 21:48

Gdzie??? Wiele lat tu już robię mogę powiedzieć wiele złego i troszkę dobrego ale o czymś takim pierwsze słyszę. Mogą wywalić z dnia na dzień nie przedłużyć umowy ale nie to!

Wiedzma

Aaaa.... przepraszam ze zapytam!!! W którym magazynie podejrzewali odre???

Wiedzma
@Wiedzma 17.12.2018 14:35

Zmowa milczenia?

ważniak
@Wiedzma 17.12.2018 14:35

Siemano kalafiory Odry nie ma i nie będzie. Który gość ze wschodu będzie chorował jak pracuje bez płatnego L4 i po prostu nie stać jednego z drugim by być chorym. Jakoś się przekicha i przekaszle te 300h miesięcznie :)

Aminek
@ważniak 18.12.2018 00:27

Dobre. No tak bo oni ci z Ukrainy mają umowę zlecenie. Czas jechać do domu albo do Niemiec.

Wełna
@Aminek 18.12.2018 12:37

Przecież Ukraina ma święta po nas ciekawe jak wtedy sobie firma poradzi jak będą chcieli jechać do domu na święta.

Dolary na bary

U nas w Olt nadgodziny dla PL się skończyły jak przyjechała bandera i w sumie dobrze bo wychodzimy po 8 a kasa za nic nie robienie też jest fajna

Nera

Praca w notorycznych nadgodzin ach. Brak zapłaty za pracę w nadgodzin ach a jedynie wolne i to w stosunku godzina za godzinę mimo, że o tym decyduje pracodawca, co jest niezgodne z Kodeksem Pracy, niskie zarobki. Dziwne, że nikt jeszcze nie złożył zawiadomienia do Prokuratur o łamanie praw pracowniczych. Bezkarność powoduje, że pracownicy tej firmy traktowani są jak niewolnicy. Ktoś w końcu powinien to sprawdzić i rozliczyć skoro PIP się nie sprawdza.

ważniak
@Nera 21.12.2018 19:09

Nie wiadomo o jaki magazyn chodzi ale tu w Katowicach wszystko opiera się jedynie na nadgodzinach. To praktycznie jedyny magnes by trzymać się w tej pracy i chodzi zarówno o Polaków jak i ludzi z byłych republik radzieckich i Azji(chociaż tutaj cisza bo tajemniczy goście z Kazachstanu nie dojechali) Płatnych i rozliczanych za pieniądze nadgodzin jest sporo i gdyby się skończyły to wtedy lawina zwolnień ruszyłaby na masową skalę, to kwestia kilku miesięcy.

Dolary na bary

Dlaczego nie narzekacie że dostaliscie bony na święta ?

Nera
@Dolary na bary 08.12.2018 14:06

Bony? Lepiej sprawdź dywidendę. Może wtedy przejżysz na oczy

Wroclove

Ciekawe czy na nowy rok będziemy znowu patrzeć na wręczanie prezencikow ziomkom. Może jakaś zrzute zrobimy i przebierzemy za renifera naszego szliczniusia

anonim

(usunięte przez administratora)

Pach pach

Pisałem już o tym wcześniej że dojdzie do epidemii. Jak tylko ktoś zachowuje w magazynie to od razu jazda

Kler

Dlaczego został usunięty wpis o epidemii Odry z Ukrainy czy administracja tego serwisu zamiast wszystko pod dywan niczym temat molestowania w kościele

ważniak
@Kler 12.12.2018 16:57

Mówi się trudno :) Dobrze już było. Ciekawe jakie niespodzianki ma dla nas nowa partia "pracowników" z Kazachstanu którzy do Katowic trafią za niecały tydzień.

Tibiasz
@Kler 12.12.2018 16:57

Ukraina jest Putina. Ukraina to dno.

Loszka/ wiedzma

Oj zarządzie neucy, ockniecie sie z ręką w nocniku!!!

Zniesmaczony

Pracowałem na Spedycji w magazynie w Toruniu przez jakiś czas. Generalnie kierownictwo urządziło sobie ukraiński (usunięte przez administratora) i chcą zmusić do tego Polaków. Nagadali im, że mają jedną przerwę 10 minutową i następnych nie mają, a pracują po 12h. Ostatnio mieli 3 dni wolnego: 1 Listopada, 11 i 12 Listopada, więc oni powoli również tracą chęci do pracy. Jakby nie patrzeć jest to jawne łamanie kodeksu pracy i poszanowania pracownika przez pracodawcę. Patrząc na ludzi, z którymi pracowałem to robiłem za dwóch. Dwa razy więcej wbić, więcej obowiązków, a jeden sobie ogląda leki w workach i czyta etykietki, drugi znika pogadać do brygadzisty czy kierownika zmiany, po czym idą sobie zapalić bramą dla kierowców co jest zabronione, a Ty zasuwasz na tych sorterach, bo już się wysypuje taki jest ruch. Patrząc na takie zachowanie, to nie chce się dla nich pracować. Bo przyszedłem zarobić na siebie, a nie jakiegoś dziadka, który nie wyrabia w takim tempie pracy. Ciągają nowych pracowników do pracy a reszta ma jakieś dziwne zezwolenie na obijanie się. Ale nie dziwie się jak liżą (usunięte przez administratora) kierownictwu. I gdzie tu szacunek do siebie? Samych pracowników firma robi w konia, bo zewnętrzne firmy płacą lepiej niż sama Neuca. Po propozycji przejścia do nich bezpośrednio na umowę bym odmówił, bo pośrednik płaci lepiej. Wyleciałem, bo postawiłem się brygadziście z Ukrainy w sprawie z łamaniem kodeksu pracy, po czym byłem jeszcze mobbowany ( na co mam świadka), bo brygadzista z Ukrainy nie zna polskiego prawa i mobbował przy drugim pracowniku ze zmiany, który stał obok mnie. Śmiech na sali! Nawet nie chce się ruszać tej sprawy, bo jak przysłowie prawi "gówna się nie tyka, bo śmierdzi". Bardzo współczuję pracownikom, że muszą się męczyć z karierowiczami, którzy potrafią tylko latać do przełożonych i skarżyć, że komuś coś się nie podoba w firmie. Prawda jest taka, że jeżeli byłoby ułożone kierownictwo i dogadywało się z pracownikami to ta praca nie była by taka zła. Nie jest ani fizyczna, ani umysłowa. Przy takim stopniu automatyzacji po prostu przychodzi się zrobić swoje i idzie się do domu. Chociaż i te mądre głowy nie potrafią logicznie ustawić tej automatyki i kierowcy i tak czekają za wyjazdami. Reasumując to nie polecam. Będzie jeszcze gorzej jak pracownicy z Ukrainy odejdą w styczniu, bo całą pracę zrzucą na Polaków, którzy odchodzą po tygodniu pracy, bo mają swój honor. Firma ma do zatrudnienia 150 osób, ale jakoś nie widziałem zbyt dużo chętnych do pracy w takich warunkach. Pozdrawiam

Normalnejpracy

Katowice proponuje założyć wam związek zawodowy. W końcu zrobiłby sie porządek pracy i finansowy .

kato
@Normalnejpracy 06.12.2018 09:39

zwiazek zawodowy już jest... wystarczy przewodniczącego powołać. ..

Normalnejpracy
@kato 08.12.2018 13:31

Ciekawe jaki związek macie niby

Katosy

Hejo-co z benefitami? Ciągle coś innego gadają...Będą w tym tyg?

C.hój
@Katosy 04.12.2018 21:34

No na pewno dostaniesz jak se narysujesz. Nikt nie dostanie.

Katosy
@C.hój 05.12.2018 13:59

Chodziło mi o bony na święta...

Hahaha
@Katosy 05.12.2018 15:06

Nam mówili że w tym tyg. Ale jakos nie widać....

Gądki
@Katosy 05.12.2018 15:06

Myślałam że na Mikołajki dadzą, a jak nie to jutro przynajmniej takie plotki chodzą po magazynie. A jak myślicie będzie jutro wypłata???

pracownik
@Gądki 06.12.2018 20:19

wypłatka w poniedziałek

ważniak

50pln za półroczną obecność w pracy pozbawionej zwolnień lekarskich. Nie wiem co bierze ten kto to wymyślił ale sugeruję zmniejszenie dawki albo jak ma takie poczucie humoru i go bawi rzucanie żałosnych ochłapów to tylko współczuć Wpadliście mózgi wielkie na pomysł żeby taką kwotę, większą przyznawać cyklicznie i odliczać po prostu od bazowej kwoty nieobecność a nie z grubej rury gdzie osoba lecząca przeziębienie tydzień zostaje z niczym. Po prostu szkoda słów.

Dżolero
@ważniak 30.11.2018 23:16

Nie marudź. Ja se kupie chusteczki za te pół stówy i kolejne pół roku będę mógł chodzić z cieknącym nosem, rozsiewając syfy po magazynie i ludziach. A w lesie tak ciasno między panienkami, hie hie.

Hahaha
@ważniak 30.11.2018 23:16

Jakieś podwyżki były?

5dych
@Hahaha 01.12.2018 00:11

W jakie spółce / magazynie taki benefit hehe co za dziady

ważniak
@5dych 01.12.2018 09:27

Katowice

ciekawski
@ważniak 30.11.2018 23:16

To 50zl miesiecznie , czy raz na pol roku ?

ważniak
@ciekawski 01.12.2018 13:37

Okazjonalnie. To dobrodziejstwo spadło na nas jak manna i przepiórki, prosto z nieba niczym z Biblijnych opowieści

Hahaha
@ważniak 01.12.2018 13:59

Tylko Katowice? Co to za okazja?

ciekawski
@ważniak 01.12.2018 13:59

To rzczywiscie groteska . No plus taki ze ci ktorzy pracuja bo nie choruja zarobia czasem wiecej ale nie liczylbym na spadek ilosci l4 . Wystarczy poczytac jak i w jakich wartosciach funkcjonuja takie benefity w innych firmach. ps. pomyslodawcy moze przeliczcie to na hrywny , bedzie wygladalo bardziej imponujaco hihi

Katowice
@ciekawski 01.12.2018 21:25

Jak jesteśmy w temacie to może by tak wprowadzić premię ze frekwencję wtedy nikt by nie chodził na l4 ,a tak ludzie chodzą a kasa wcale nie dużo mniejsza,wtedy była by duża frekwencja. Tylko żeby ta premię nie była 50 czy też 100 zł

Maxis
@ważniak 30.11.2018 23:16

Niech te 50 zł wsadzą(usunięte przez administratora) Oni chcą ze ludzie się nie spóźniali,albo zostawali po godzinach najlepiej za fryty,nie brali L4. Gdzie są paczki na święta. Gdzie są bony na święta. Chore zasady.

ważniak
@ważniak 30.11.2018 23:16

Jeszcze jedna uwaga mi się nasunęła. Co roku rozdawano po bonie bez okazji czy tam w związku z dużą sprzedażą etc. a teraz postanowiono po prostu obciąć koszta i nie przyznawać bonów każdemu pod pozorem dodatku za frekwencje co z automatu wykluczy te kilkadziesiąt procent. Błazenada. Czas po prostu samemu się zmobilizować i zwijać manatki stąd pomimo tego że poznało się tu wiele dobrych osób. Z resztą i tak niedługo pewnie pozbędą się nas wszystkich jak już nawet na KP wpuszcza się osoby ledwo mówiące po Polsku.

Sos Seczuański
@ważniak 30.11.2018 23:16

Chodzi ci o te bony co zapomnieli rozdać i naglę sobie o nich przypomnieli? Dziwne bo nie byłem na L4 od dawna a na liście mnie nie było. Myślę że dali losowo+kryterium L4. Widocznie mnie ktoś nie lubi bo na listę nie trafiłem.

Dominiką

Matko masakra jakaś, chciałam przeczytać informacje o firmie ale się nie da bo urządzają sobie jakieś głupie pogaduchy. Wydaje mi się ze ten portal nie służy do tego. Ktoś chce się dowiedzieć i się nie dowie bo stos bzdurnych komentarzy. Załóżcie jakieś forum czy coś i tam sobie plotkujcie

Samu
@Dominiką 26.11.2018 05:19

Goń się. To co tu ludzie piszą to w 90 % jest prawdą.

Katosy

Czy ktoś orientuje się kiedy mozna spodziewać się kasy na święta na beneficie? Jak nastroje po otrzymanych,bądź zerwanych umowach? W Kato chyba ok.z tego co widzę.

Sos seczuański
@Katosy 22.11.2018 13:25

Pewnie dadzą na parę* dni przed świętami :) Co do umów to wiadome że zwolnić wszystkich nie mogą, trzeba zostawić parę jeleni w stadzie. Ogólnie Ukraina nie narzeka a cała reszta się nie liczy. A teraz trochę z innej beczki, co to za wał z dmuchawami na spedycji? co roku ten sam problem. Jednej zimy działa połowa... ale działa... drugiej działa jedna ale przynajmniej dmucha ogniem, a teraz ,,Mercedesy" grzeją tylko przy zamkniętych bramach. To już nawet ogrzewanie robi się pod Ukraińców?? I jeszcze te głupie docinki z innych działów "ohhh jak tu macie zimno hehehe" nosz (usunięte przez administratora)

Nick
@Sos seczuański 22.11.2018 19:28

Ogolnie na calym magazynie jest zimno i trzeba ubierac sie na cebulke

Sos seczuański
@Nick 24.11.2018 07:05

Czy ja wiem, ale tu chodzi o różnice temperatur. Jestem na początku spedycji biorę paczkę (jest ciepło) idę z paczką na koniec spedycji (pizga niemiłosiernie) pomnóż to przez kilkaset razy + dodaj człowiek spoci się jak przyciśnie na taśmie, więc się rozbiera... zrobi 15 metrów i musi się ubierać bo wali po nerach zimnem.... Jak przyjdą mrozy po -20 to nie wykluczam że spedycja odmówi pracy. Kiedyś jeszcze mogliśmy wnosić w tym okresie ciepłe napoje/kawę w termosie itp. a teraz nic... ważne tylko aby automat nie zamarzł =] ale ludzie... pff jacy ludzie. Btw. czemu ocenzurowano mi słowo "kur"? ... to teraz gowork nienawidzi drobiu? Rasizm!

Ważniak
@Sos seczuański 24.11.2018 18:11

Nie rozumiesz że jesteśmy sprowadzeni do poziomu cyferki w excel. Nikt u góry nie bawi się w sentymenty i wszystko ma balansować na granicy prawa z jak największą maksymalizacją zysków. Gorzej będzie jak w łeb weźmie malowanie trawy na zielono i pudrowanie magazynu przed audytem GIF. Otwarcie rynków pracy w Niemczech do pracowników z Ukrainy sprawi że będzie gorąco w tą zimę. Szkoda że GIF nie sprawdza też stanu technicznego skanerów, paleciaków czy porządków na regałach gdzie leżą płyny żrące pod stertą innych leków albo na magazynie rezerw gdzie już panuje na tych paletach istny Meksyk. Już nie mówię o stanie sanitariatów czy pomieszczeń socjalnych. No ale by się słupki w excel zgadzały i wywalono więcej monitorów z aktualną wydajnością.

B*

W warzymicach byłam gównem póltora roku a teraz dostane podwyzke do wypłaty .

Dawid

100% się zgadzam. Istnieje cicha zasada że Ukraina jest tylko do stycznia a potem go to germany. I dobrze ciekawe co zrobi pan wielki masłysz? Chyba sam będzie skakał po półkach z lekami jak jego imiennik z nazwiska ADam skakał że skoczni. He he. Walić ten (usunięte przez administratora)

Dawid
@B* 25.11.2018 16:00

No ile dostaniesz tej podwyżki? Pewnie walisz na innych z ucha do kierowników. I za to dostaniesz podwyżkę. I tak będziesz gównem.

Loszka

A moze z innej beczki. Może boskie Vipy czasem mogli by zerknąć swym laskawym okiem na problemy zwyklych śmiertelników na magazynie np w Ołtarzewie. Żeby wymagać w miarę efektywnej pracy czy to pracownika polskiego czy ukraińskiego , trzeba zapewnić im narzędzia do pracy. Skanery porażka ( ale co sie dziwic pracują 24h na dobe przez 5 dni w tygodniu na male przerwy w weekend), baterie które laduja sie osiem godzin a wytrzymują max półtorej no i wisienka na torcie ładowarki do baterii na cztery gniazda ladujace dziala jedno czy dwa. Drogie osoby NAD FUNKCYJNE( V ) ale wydajnosci i linijek sie oczekuje, i jakies durne wykresy sie tworzy.

10%
@Loszka 23.11.2018 20:52

Naładowania bateria w oltarzewie to jak 6 w totka porażka ze podstawowych rzeczy nie ma A wymagacie bog wie czego

Potencjalny pracownik

Czy możecie napisać coś o pracy na stanowisku Reprezentanta Handlowego? Jakie zarobki, auto (Czy oklejone?) i ile wizyt dziennie?

MR

Zwolnienia otrzymaly osoby ktore byly dlugo na L4. Ciekawi mnie to dlaczego osoby ktore pracuja w dziale ZOOM np. Karolina Sz. i Przemyslaw P . nie dostali wypowiedzien umowy bo u nich L4 to jest co 2 tygodnie . Panie Michale dlaczego Pan sie tym nie zainteresuje Arleta O ładnie Panu mydli oczy . W tym dziale sa wszyscy do wymiany za wyjatkiem Ł.Sz , Ł.D , A.J i nowicjuszki J .K . Reszta przeniesienie na zmiany dla pokazania innym ze nie ma sielanki w tym zakladzie pracy .

Pseudo nick pracownika MR Kat
@MR 10.11.2018 23:12

E tam gadasz głupoty. Po pierwsze miało nie być używania inicjałów. Jak jesteś taki mądry to używaj własnych. Po drugie, widać, że nie wiesz w ogóle czym się Ci ludzie zajmują.

anonim

(usunięte przez administratora)

ważniak

No widzisz dzbanie to tobie obraźliwe określenia usuwa admin a nie mi. Tak jak mówiłem. Regulamin jest, forum jest silnie moderowane i każdy w ramach regulaminu może się wypowiedzieć.

Rozwaga.
@ważniak 18.11.2018 14:38

Wypowiedzieć owszem, ale w sposób pragmatyczny.

SamaPrawda
@ważniak 18.11.2018 14:38

Ciekawe czy admin da ci wypłatę jak Cię zwolnią dzbanie , jeżeli myślisz że się na długo ukryjesz za swoim Nickiem który zapewnie jest przedłużeniem twoich małych jajeczek to się mylisz i masz rację każdy w ramach regulaminu może się wypowiedzieć o firmie ,ale w regulaminie niema mowy o obrażaniu innych !! Ciekawe czy będziesz taki mądry jak w końcu ktoś odda sprawę do sądu, bo w świetle nowego prawa o ochronie danych osobowych nikt bez zgody na publikację nie może zamieszczać żadnych danych w tym imion i nazwisk. Zastanów się bo możesz za niedługo zmienić swój Nick na "Popłakany" . Powodzenia

Dziękuję

W jaki sposób pomaga firma w przypadku tych wszystkich osób które nas obrażają na tym forum ?

oltarzew

Neuca to (usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Za robotę niech się wezmą osoby funkcyjne

Y

Magik jesteś. Madry

Magic

Nie obrażajcie osób które przeszły ze zmiany B

Specjalista

Duze możliwości rozwoju to niewątpliwy atut, ale zarobki niestety niewspółmierne do zadań i zaangażowania. Specjalista podstawy ma mniej niż 2 tys. Szkoda, bo to fajna firma, ale ludzie zatrzymują się w niej na chwilę, a następnie szukają lepiej płatnej pracy. Moje sugestie dla NEUCA SA: Zarobki adekwatne do wykonywanych zadań i umiejętności Lubię atmosferę w NEUCA SA za: Przyjazna atmosfera

Marta
@Specjalista 18.11.2018 14:39

Proszę Cię o więcej informacji na temat możliwości rozwoju zawodowego, jakie oferuje NEUCA. Czy firma organizuje szkolenia, dzięki którym pracownik może podnieść swoje kwalifikacje? Dla osób, które zastanawiają się nad wysłaniem do tej firmy swoich dokumentów aplikacyjnych z pewnością będzie to istotna wskazówka.

......

"Co ja tutaj robie ...powtarzam słowa pisenki za każdym razem kiedy przekraczam pròg magazynu.

Aleksej
@...... 14.11.2018 19:56

Pracy jest od cholery wszędzie, więc po co się zastanawiasz? Trzyma Cię ktoś na siłę?

Kamcia

Firma jakiś dramat ..po dwóch etapach rozmów niestety nie dają znać co dalej pomimo że zapewniają że się odezwa po za tym większa wagę przywiązują do obsługi exela niż do umiejętności sprzedażowych

Zostaw opinię o NEUCA SA

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA