NEUCA SA

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 805 ocen.

NEUCA SA
2 805 6 1

Opinie o NEUCA SA

olo

ale niektóre te Ukrainki niezłe rury będę musiał brać je w obroty na pewno lubią lody i od tylca

xXx

W ten oto piękny piątek otworzył się worek ze zwolnieniami. Tym, którym kończyły się umowy, grzecznie podziękowano za współpracę. Jestem ciekawa czy kierownicy będą mieć odrobinę odwagi i wyjdą do ludzi oznajmiając czemu taka decyzja została podjęta. Mało pracy na MS?? Jeżeli tak to dlaczego ściągacie nas z innych działów?? Nie pozdrawiam!

yYy
@xXx 10.11.2018 15:15

Jaki dział masz wpisany w umowie o pracę?

Rak
@xXx 10.11.2018 15:15

W którym magazynie tak podziękowali za pracę...?

Hwdn
@xXx 10.11.2018 15:15

Mało pracy? To dlaczego zatrudniają nowych Ukraińców? Nie bądźcie smieszni. Nie rozumiecie o co tu chodzi? Zwolnienia za l4-dobre żarty. Firma pro ridzinna? Tak, ściągają całe tabuny rodzin ale z Ukrainy.

Kato
@Rak 10.11.2018 22:14

Katowice

Uk
@xXx 10.11.2018 15:15

Tam już mało kto po polsku mówi na Ukraińców chuchaja dmuchają pewnie od stycznia podwyżki dostaną żeby im do Niemiec nie pouciekali od stycznia mam nadzieję że tak będzie Panowie Kierownicy i ci pseudo brygadzisci pamiętajcie karma wraca tego wam życzę.

Nickx
@Hwdn 11.11.2018 12:12

W Szczecinie też firma prorodzinna ściągają całe rodziny z Ukrainy . Jak w piosence : "Kto kabluje ten żyję ."

Koordynator
@xXx 10.11.2018 15:15

Dla wszystkich!!!! Pamiętajcie że wcale tu nie jesteście anonimowi! Zwolnienia w Katowicach nie opierały się podobno tylko na l4 , jeżeli jesteście tacy odważni i zamieszczanie tu obraźliwe i bezpodstawne treści to dlaczego nikt niepodpisze się pod swoim komentarzem ?? Napewno nikt sobie niepozwoli by jakaś wredna świ.... go szykanowała , podobno dwie zwolnione panie też się tutaj udzielały i niestety ale już nie pracują. Ps jesteście anonimowi tylko na chwilę.

loi
@Koordynator 15.11.2018 09:06

A Ty dlaczego nie podpiszesz się swoim imieniem i nazwiskiem ?? Zabrakło odwagi... ?

Mhm
@loi 16.11.2018 21:47

Nie ubliża nikomu, więc po co ma się podpisywać? Masz jaja kogoś obrażać, to miej jaja się podpisać.

......

"Co ja tutaj robie ...powtarzam słowa pisenki za każdym razem kiedy przekraczam pròg magazynu.

Aleksej
@...... 14.11.2018 19:56

Pracy jest od cholery wszędzie, więc po co się zastanawiasz? Trzyma Cię ktoś na siłę?

Kamcia

Firma jakiś dramat ..po dwóch etapach rozmów niestety nie dają znać co dalej pomimo że zapewniają że się odezwa po za tym większa wagę przywiązują do obsługi exela niż do umiejętności sprzedażowych

MR

Zwolnienia otrzymaly osoby ktore byly dlugo na L4. Ciekawi mnie to dlaczego osoby ktore pracuja w dziale ZOOM np. Karolina Sz. i Przemyslaw P . nie dostali wypowiedzien umowy bo u nich L4 to jest co 2 tygodnie . Panie Michale dlaczego Pan sie tym nie zainteresuje Arleta O ładnie Panu mydli oczy . W tym dziale sa wszyscy do wymiany za wyjatkiem Ł.Sz , Ł.D , A.J i nowicjuszki J .K . Reszta przeniesienie na zmiany dla pokazania innym ze nie ma sielanki w tym zakladzie pracy .

Hmm...
@MR 10.11.2018 23:12

Panie T. żenada niech pan weźmie się do pracy a nie pierdoły pan wypisuje .

K.
@MR 10.11.2018 23:12

Może zamiast narzekać i oczerniać innych warto trochę popracować? Pomyśleć o wielkich zmianach, poszerzyć swoje horyzonty życiowe poza Naszą firmą ? Nikt tutaj nikogo na siłę nie trzyma. Skoro masz tak ogromną wiedzę , kompetencje... nie krępuj się , zwolnij trochę powietrza na Magazynie....

Neu

Ile płaca teraz w Magazynie w Ołtarzewie?

...

Dobrze płacą zachęcam do podjęcia pracy ! Katowice

polus
@... 13.11.2018 22:29

Praca lekka przyjemna, bez weekendów, paru Ukraińców ale to mały odsetek, pracodawca wie że najważniejsza jest atmosfera. Również polecam!

Pracownik
@polus 13.11.2018 23:55

Trafny komentarz ????

Rasmus

Magazyn Wrocław. Co się dzieje na magazynie, szykują się jakieś zwolnienia?

Uk

Każdy powinien spróbować najlepiej trafić na zmianę przydupasa i kabla Daniela.M jak będziecie posłusznie wykonywać polecenia to kariera murowana.

Kato

Magazyn w Ołtarzewie zamilkł pewnie nikogo tam nie zwolnili.

Katowidz

Jedno jest pewne-połowa ludzi,którzy kitrają się w boxach w Katowicach to pozostałość po poprzednich działach,gdzie utrzymali sie sami konfidenci i (usunięte przez administratora) Pracują tylko na rano i żaden z nich pozytek. Boli ich to,ze czasem muszą pomóc na taśmie i obraza majestatu.Umowy są im przedłuzane,choc nic nie wnoszą w zycie firmy. Neuca dziękuje pracownikom malo wydajnym,ale nie tylko. Ten kto dobrze kabluje zawsze jest potrzebny:)Hołdują ukraincom i obudzą się jak reszta Polaków sama się zwolni. Było kiedys inaczej...Smutne

Ms
@Katowidz 12.11.2018 17:55

Nie wszystkim osobą przychodzącym pomóc na taśmę przedłużono umowy. I niestety nie wszystkie osoby, którym nie przedłużono umów były lebrami. Z całą resztą się zgadzam

ważniak

Nie czarujcie się że coś znaczycie dla firmy. Polacy to takie piąte koło u wozu na magazynach. Żeby wam to uzmysłowić na przykładzie. Bardziej opłaca się by obcokrajowiec między pierwszym a jedenastym Listopada przepracował prawie 100h(to ile wyjdzie na koniec miesiąca który nie jest specjalnie obłożony??) niż dać stawkę Polakowi. Prosta matematyka. Jeżeli opłaca im się by Ukrainiec zrobił w miesiącu prawie 300h, bardziej niż Polak ze 160 to już macie obraz sytuacji.

Uk

Tam już mało kto po polsku mówi na Ukraińców chuchaja dmuchają pewnie od stycznia podwyżki dostaną żeby im do Niemiec nie pouciekali od stycznia mam nadzieję że tak będzie Panowie Kierownicy i ci pseudo brygadzisci pamiętajcie karma wraca tego wam życzę.

anonim

(usunięte przez administratora)

pomponik

robić kupę mi usunęli ale q ó rwa już nie widzicie jaki ten automat głupi jak kierownicy w neuce i salusie

Dolary na bary

U was też cały czas wmawiają wam że nie ma pieniędzy? Ddzisiaj wypłata zobaczymy jak nas potraktują

olo
@Dolary na bary 09.11.2018 10:22

Oni nigdy nie mają pieniędzy ale bryki luksusowe mają kiedy ty robisz na popołudniu oni siedzą u Wierzynka piją wina za 280 złotych jedzą kolacje za 390 złotych i dają napiwki po 50 złotych a na drugi dzień oglądają raport finansowy ile set tysięcy wpłynęło na konta bankowe na lekach jest porównywalny zysk jak na miedzi czy węglu ...dla was kasy nie ma kasa jest dla restauratorów

Polski polak
@olo 09.11.2018 14:37

To prawda, mamy pracować w przekonaniu że jest słaba kondycja finansowa A tym czasem kasy mają kupę w końcu największą firmą farmaceutyczna. Typowe polaczki

polo
@Dolary na bary 09.11.2018 10:22

nie mają kasy bo zbliża się zima i trza im wyjechać do Australii na żeglugę luksusowymi jachtami

Znaciealeniepoznacie
@Dolary na bary 09.11.2018 10:22

Nie narzekajcie powiem wam tyle pracy w ch ale i tAk nie mozna znaalezc firma neuca nie jest zla macie ubezpievzenie Bony itp i jeszcze narzekacie nie ktorzy nie maja nic nawet dnia wolnego wziac nie moga

Kuba
@Znaciealeniepoznacie 10.11.2018 08:37

Co ty pieprzysz ze nie jest zla. Gdzies dostaniesz na start 2.5 a Ty tyle masz? Bo ja po 7 latach tutaj nie.

Ołtarzew

To że jest roszada pracowników to widać w sensie że są przenoszeni na inne zmiany, Dziękujemy za przesunięcie od listopada Marty P. dorosłej kobiety z rozumem dziecka. Ktoś pisał że jest inne powietrze jak Eweliny nie ma na zmianie jak Marta odejdzie to DOSŁOWNIE będzie lepsze powietrze i chyba wszyscy wiedzą o czym pisze ten zapach a właściwie smród z ust bo nie szło z nią pracować a taki delikatny temat i nie wiadomo komu powiedzieć

Walizjapy
@Ołtarzew 26.10.2018 19:08

O której Marcie piszecie ? O br ?

O
@Walizjapy 27.10.2018 15:04

Nie o tej drugiej magazynierce , ale rzeczywiście inicjały te same

Marta
@Walizjapy 27.10.2018 15:04

@Ołtarzew na forum zabronione jest podawanie imion pracowników danej firmy. Takie komentarze łamią regulamin i mogą zostać usunięte przez administratora. Jednocześnie chcę zaznaczyć, że w tym wątku nie powinno się tu dyskutować o poszczególnych osobach, a o aspektach związanych z zatrudnieniem w NEUCA. Zapoznajcie się proszę z zasadami serwisu: https://www.gowork.pl/regulamin

Magic
@Ołtarzew 26.10.2018 19:08

Ołtarzew twoje teksty są żenada poza tym twoje opinie przypominają cyrk. Jak tak dalej masz pisać to się zastanów lepiej poza tym napisz o sobie co reprezentujesz swoją osobą

Magic
@Ołtarzew 26.10.2018 19:08

Ołtarzew twoje teksty są słabe w tej Neuce nie macie innych tematów żenada. A te całe polubienia gorzej niż dzieci nic dziwnego że nikt nie chce pracować w przeciwieństwie do Ukrainy niedługo Polaka się tam wogule nie ujrzy Dziękuję za uwagę

olo

Kabaret

Pracownik

A wiadomo wam coś o umowach, ktore kończą sie w listopadzie? Co z naszą 'karierą'?!

Kadry
@Pracownik 31.10.2018 20:06

Jak się nazywasz ? Powiem czy Ci przedłuża

dirty diana
@Kadry 01.11.2018 16:26

Diana Bałwanek magazyn Katowice jak z moją umową ?

Kadry AGD
@dirty diana 04.11.2018 00:23

Wysyłamy do Ciebie nową umowę na pralkę Indesit. Gratulacje.

To nie żarty

Odra w Pruszkowie, Ukraińcy są nie szczepieni w swoim kraju tylko czekać aż któryś nas zaraz w magazynie! Czy ktoś o tym myśli

Tymek

Witam. Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko pracownika ds wsparcia obsługi aptek praca zdalna . Czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat? Jak to wygląda w praktyce? Jakie zarobki? Dzięki

nu

Ciekaw jestem co się stanie z NEUCA jak zachodnie kraje zniosą wizy dla ukrainców, chyba tego nie przemyśleli HE HE

Otnas

Wyrażę swoją opinie na temat pracy na stanowisku reprezentanta handlowego w Neuce. A wiec : idealna firma dla ludzi, którzy potrzebują zdobyc doświadczenie w farmacji. Neuca jest na tyle poczciwa firma ze szkoli ludzi dla producentów. Pozwala im poznać rynek i klientów. Jeżeli możesz sobie pozwolić na żałośnie niskie zarobki jak na farmacje, żenujący i oklejony samochód (w dodatku dość stary) i nie przeszkadza Ci ze flotowiec nie pozwala wymienić klocków w Twoim samochodzie bo maja przecież jeszcze dwa milimetry, a także lubisz pracować z niekompetentnymi przełożonymi to idź śmiało człowieku do Neuci. Podsumowując, firma nadająca się jedynie do zdobycia doświadczenia - co widać po tym, ze każdy kto mądry po roku ucieka stamtąd. Pozytywy pracy w Neuce : - lepsza praca niż w biedronce na kasie - możliwość złapania doświadczenia w farmacji - możliwość darmowego miesiąca podczas szkoleń w pięknym mieście Toruń - jeżeli już myślicie ze płaca delegacje, to się mylicie, a jedyne co wyniesiecie z takiej ilości szkoleń w tak krótkim czasie to... piękne wspomnienia ze zwiedzania miasta po południami. Więcej pozytywów nie znam. Może ktoś mi pomoże. Chociaż wątpię. No chyba ze ktoś, kto podczas podziałów terenów trafił tak ze dobra premia robi mu się sama. No ale nie wiem czy to pozytyw, gdyż to tak jakby w pozytywach gry w toto lotka wpisać możliwość wygranej. Och, to długa wypowiedz była. Miałem się nie wypowiadać, ale tak bardzo śmiać mi się chce z tej firmy, ze nie mogłem się powstrzymać. Wasz wybór, powodzenia :) i Neuce tez - w poszukiwaniu kolejnych „pracowników na rok” lub kolejnych naiwnych - bo taki myśle podział jest dobry :)

Katowice MR

Pojawiły się obrzydliwe plotki jakoby pan konserwator i syn brygadzisty dostawali dodatki za naganianie zmiany do wyrobienia statyka na nockach. Informuję tych podłych podżegaczy, że nasza firma nie ma pieniędzy na takie dodatki bo musi opłacić noclegi i nadgodziny brygad ratunkowych wysyłanych do Torunia.

Coala
@Katowice MR 26.10.2018 20:35

Tak?! (usunięte przez administratora)

ważniak

Media wszelakiego typu, zwłaszcza te ekonomiczne podały dziś z perspektywy Neuca koszmarną wiadomość tzn . Niemcy otworzą rynek pracy dla Ukrainy a w związku z tym że na magazynach już dawno pękło 50% stanu personelu to możni będą musieli odejść od klasycznego polskiego modelu zarządzania przedsiębiorstwem czyli rzucaniem ochłapów, kombinowaniem z premiami, socjalem etc. i zaproponować godziwe podwyżki. Może jest szansa by w końcu zaczęli przychodzić do pracy ludzie nieprzypadkowi, nauczeni pracy, jej kultury czy szanujący jej wartość dodaną...

olo

Ile u was zarobi człowiek z 15 letnim doświadczeniem w farmacji ? Chcę złożyć papiery. Czy bardziej ceni się u was Polaków czy tanich Ukraińców? Czy u was traw walka szczurów? czy jest normalnie?

Daniel
@olo 18.10.2018 13:42

Człowiek dla Neuci się nie liczy. Nie radzę składać papierów w tej firmie

Marta
@Daniel 18.10.2018 15:37

Rozumiem, że jesteś aktualnym pracownikiem NEUCA. W związku z tym, proszę byś napisał coś więcej odnośnie Twojej opinii o tej firmie. Co byś w niej zmienił, by praca tam była dla Ciebie satysfakcjonująca? Wszystkie opinie napisane przez osobę zorientowaną w realiach, są na forum bardzo cenne.

Edek

Pracowałem w Salusie tam dopiero jest bajzel..............

ważniak

Zwolnień na pewno nie będzie w Katowicach. Ludzie zwalniają się sami, przecież sami to widzicie jak z miesiąca na miesiąc ubywa osób które tworzyły tu atmosferę i kulturę pracy w zamian pęcznieją reklamacje, tablica pod windą towarową na której wiszą opakowanie po wyjedzonych produktach spożywczych i lekach. Widocznie taki jest kierunek rozwoju(zwinięcia?) się firmy. Zostaną pewnie najwierniejsi którzy pod nosem będą narzekać jak to zabrano im kolejny "przywilej" nadgodzin zarezerwowane dla Ukrainy i jak typowe polactwo z wywalonym jęzorem będą latać podnieceni gdy zaczną się zapisy bo trzeba łatać zaległości :) Godność zawsze można zostawić w szatni i zamknąć na kluczyk, to nie boli.

Pipapaparapą Kato

Neuca Kato mam pytanie-jak wiecie kończą się dużej ilości osób umowy...Pytanie rozchodzi sie o kartę Benefit.Skończyła się ważność we wrześniu i w tymze miesiącu odbywał się mój urlop. Karty nie ma,a kase przysłali do wypłaty.Można wnioskować,że juz wiedzą,że mnie wyrzucą z roboty i olali kartę? Miał tak ktoś?

Domingo
@Pipapaparapą Kato 11.10.2018 07:04

Radzę szukać nowej pracy :) lepszej przede wszystkim!

Ehę
@Pipapaparapą Kato 11.10.2018 07:04

Ja mam podobną sytuację-tez czekam na umowę na stałe od 2011roku i benefitu nie ma...Był do września,a wczasy pod gruszą na konto dali...

Ryba
@Pipapaparapą Kato 11.10.2018 07:04

Idź do kadr jak masz w firmie a hak nie to dzwoń do Torunia.

Marian

Praca w tym magazynie w Katowicach na porcelanowej to totalne dno, nie dość że gówniana pensja a kierownictwo ma to w (usunięte przez administratora) to jeszcze spotkać tam polaka na zmianie to graniczy z cudem. Mam nadzieje że ten zakład w Katowicach padnie jak najszybciej, a Ukraińcy trafią do siebie na Ukraine. Polacy się zwalniają chociaż pracują za 2 albo może i nawet 3 ukraińców. JEŻELI MACIE WYSYŁAĆ CV DO KATOWIC TO NIE RÓBCIE TEGO.

Wydajny
@Marian 07.09.2018 20:11

Jakieś dowody na wydajność czy zwykłe (usunięte przez administratora) z bólu (usunięte przez administratora)

Pl
@Wydajny 08.09.2018 01:24

Dowody??? Całe to forum, w Ołtarzewie to samo się dzieje.Nawet był wpis tu na forum że firma będzie ukraińska.

Pracownik
@Pl 08.09.2018 05:22

Wątpię.... sama Ukraina nie utrzyma magazynów

Wydajny
@Pl 08.09.2018 05:22

I wpis anonimowej osoby na goworku jest dowodem? A ile Ty masz lat? 12? Czy w pracy zamiast pracować to tylko plotek słuchasz i rozsiewasz dalej?

nojka
@Wydajny 08.09.2018 01:24

O jakiej ty wydajności mówisz ??? Gdyby utrzymała się stara ekipa na magazynie w Katowicach z poprzednich lat to byłoby lepiej i można byłoby mówić o wydajności. Teraz głównie można pogadać o uszkodzeniach lub zużytych opakowaniach po lekach które można znaleźć pod regałami. I na czym teraz Neuca traci ? Na reklamacjach, uszkodzeniach i olewce ze strony Ukraińców. Polaka łatwo zrównać z ziemią, a Ukraińcowi zwróć uwagę i już ci powiedzą żeby ich szanować bo nie będą chcieli pracować. Przejrzyjcie na oczy!

Xyz
@nojka 08.09.2018 15:08

Zgadzam się z Tobą w 100% to tak jakby pracowała stara ekipa w Ołtarzewie z osób funcyjnych też by było inaczej a teraz ani kz ani br nie przykładają się żeby coś poprawić tylko żeby zleciało 8h. Powodzenia z przetrwaniu jeszcze trochę

KP 43
@Xyz 08.09.2018 15:50

KP Ołtarzew.Takiego bu...u nie było od blisko 2 lat.

Hahaha
@KP 43 16.10.2018 23:55

I lepiej nie bedzie. Wiele umów kończy się w listopadzie. A co dalej....

qwerty

Drodzy Państwo, pojawiło się ogłoszenie na pracownika ds. wsparcia aptek w Lublinie. Czy ktoś ma może jakieś opinie o tej lokalizacji?

Lu
@qwerty 05.09.2018 15:19

Coś ktoś wie jak jest w Lublinie?

Ssss
@Lu 13.09.2018 12:18

Z Lublina z magazynu zwalniaja sie osoby ktore pracowaly po 8 lat :) takze sami wiecie jak jest :D

Pracownik
@qwerty 05.09.2018 15:19

Doradca ds Wsparcia Aptek to nie magazyn tylko Biuro Sprzedaży. Ja pracuje w BS nie w Lublinie ale słyszłam pozytywne opinie nt tego Biura. Zawsze warto spróbować, jeżeli warunki przedstawione na rozmowie Ci odpowiadają.

Zostaw opinię o NEUCA SA

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUCA SA