FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 98 ocen.

FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.
2 98 6 1

Opinie o FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.

Don Karleone

Witam ponownie.Po pierwsze nie czytajcie tego co tu pisze pani Patrycja bo to konfidentka,to widac ze probuje zalagodzic spraweodn pracy w Farmadzie,sory.... zgnilej Farmadzie. Pracowalem tam i skontaktowalem sie z kolega ktory pracowal jako przewoznik w Gadkach,z tego co slyszalem jeden z lepszych kierowcow bo kazdy go w aptece milo wspomina. Zlozyl wypowiedzenie a Farmada i tak po paru dniach go zutylizowala nie placac wynagrodzenia do dnia dzisejszego wiec co tu mowic o Farmadzie?? ZLODZIEJE. To patologiczna firma, zreszta co tu mowic jak sie ma takich dyspozytorow Jackow, Esterkow ktorzy nie robia nic,absolutnie nic, wiecej fajek zjaraja jak komputer ma klawiszy i nic poza tym.Slyszalem ze pan dyspozytor J nawet tel nie odbiera i w (usunięte przez administratora) ma kierowcow. duzo by tu pisac ale farmada idzie na dno a ja narezszcie odzzylem pracujac w innej firmie. O Farmadzie sa znane zle opinie w calej polsce wiec o czym to swiadczy???? Zal mi pozostalych kolegow ktorzy jeszcze tam dychaja bo musza splacic auta i sa zwiazani tymi chorymi umowami. Pozdrawiam

anonymous

Wtajemniczony w każdym oddziale jet takie zgniłe jajo ale to dluzsza historia... Ważniejsze jest czy włodarze farmady są świadomi iż przwożnicy z największej konkurencji dostali podwyżki kilometrówek o 20 gr netto(!) jeśli tak to jeśli myślą ze jednorazowe rzucenie kilku stów przy poprzednim przelewie zatrzyma dalsze odejścia w calym kraju to obawiam sie ze są w blędzie...jeśłi stawka kilometrowa nie wzrośnie wraz z opłatą za pierwszą paczkę poziom swiadczonych uslug przez przewozników bedzie nadal systematycznie malał...bo przecież jezeli masz swiadomosc ze tyrasz 300 godzin w miesiącu bez urlopu chorobowego emerytury (bo na tak 'dochodowej' działalności masz najniższa możliwa) w tempie robota tracisz zdrowie i zostają ci ochłapy to jak masz do sprawy podchodzić profesjonalnie...

Wtajemniczony

Co tu dużo mówić rezygnują osoby które współpracowały z farmadą od lat wszystko to zasluga głównie pań kierownik dlaczego z jednym drugim nie było problemów przez ostatnie lata przyszła jedna z drugą która nie lubi jeśli ktoś się wypowie inaczej niż chce tego usłyszeć.Wszystkie trasy nie są przede wszystkim dochodowe jak Łysego czy konfidenta. Jedni kończą serwis poranny o 12-13 i jest dobrze bo du.e liżą tutaj chłopaki kończyli przed 9poranny wyjazd.Teraz przyszedł psiewoznik(kumpel Łysego) który myśli że wystarczy wstawić auta a robota sama się zrobi. Moze dział Handlowy się wypowie jaki (usunięte przez administratora) jest od 26 jakie opóźnienia towar nie wyjeżdża z dnia na dzień zostaje wszystko na magazynie na następny i następny dzień nowy chłopak zrezygnował po 3 dniach powiedział że pier.. li taka robote nie przychodzi na popołudniu.Wczesniej ogarniali trasy 2 samochodami rano popołudniowke 1 i wszystko było zrobione. teraz jeżdżą 3 rano i 2 popołudniu i jest (usunięte przez administratora) .Pani kierownik gdzie tu jest optymalizacja kosztów?!? Która wprowadzacie.Gosc który teraz rezygnuje potrafi również skończyć o 9 ma najlepsze czasy na magazynie Jak sama pani kierownik wysłała opóźnienia do aptek inni mieli w pierwszym miesiącu inni mieli po 200-300 opóźnień ten zły człowiek miał aż 4 opóźnienia za cały miesiąc!!.panowie dyrektorzy ,prezesie może u was zacznijcie szukać zgniłego jaja które doprowadzą do takich sytuacji bo zaraz na Krakowie zostanie wam 3 przewodnik-ow ktorzy na tą porę wystawiają po 14-15 tys netto fakturę za miesiąc a cała reszta 10 tys. Brutto ledwo wystawia nie ważne czy to trasa czy miasto jak to jest jakiś układ? Włażenie do tyłka ?

Patrycja

@Wtajemniczony Cieszę się, że zdecydowałeś się wypowiedzieć na wątku dotyczącym firmy FARMADA TRANSPORT. Ale Twoja wypowiedź może mało mówić, szczególnie nowym, użytkownikom forum, którzy chcieliby poznać jakieś szczegóły dotyczące tego pracodawcy. Może zatem w sposób bardziej przejrzysty wypowiedziałbyś się o pracy w tej firmie?

Wtajemniczony

No i poszło w Krakowie już zrezygnował gość z dwóch tras a z tego co wiem z końcem miesiąca rezygnuje kolejny.....Brawo pani kierownik i reszta decydentów.

Patrycja

@GKS Dziękuję Ci za Twoją opinię. Piszesz, że w FARMADA TRANSPORT zarabiasz zbyt mało. Jednak podejmując tam pracę raczej wiedziałeś, ile będzie wynosiła Twoja pensja. Jak długo jesteś tam zatrudniony? Może zbyt krótko, by mówić o podwyżce? @Zawiedziony Upominam Cię, że na forum nie można posługiwać się danymi personalnymi swoich współpracowników. Czy główny problem polega jedynie na działaniach kierownictwa? @Prawda boli Rozumiem, że praca w FARMADZIE mogła być dla Ciebie uciążliwa, ale pamiętaj, że na forum powinieneś wypowiadać się w sposób stosowny.

Prawda boli

W całej Polsce jest zła atmosfera, ale i tak farmada jest bezczelna bo próbuje doić do samego końca z przewoźników ile się da a tą "premie uznaniową" to se w buty mogą schować.. myśleli że sytuację zalagodza jak po paru latach dadzą ludzia paręset złotych oczywiście jak będziemy "idealni w pracy" bo inaczej to (usunięte przez administratora) po premii ???? to nie farmada a DZIAD SPEDITION powinno się nazywać, bo logistyki i pieniędzy to tu nigdy nie było a przewoźników, kierowców dobrych też nie będzie bo tacy się szanują a nie dają szmacic.

Zawiedziony

W Katowicach też nieprzyjemna atmosfera od kiedy wróciła pani Agnieszka 2 na 3 dyspozytorów złożyło wypowiedzenie 3 też miał odejść ale widocznie jakaś lewa jest i jej nigdzie nie chcą to siedzi,tym sposobem przez długi czas było tak :kierownik operacyjny pani Ewa kierownik pani Agnieszka i dyspozytor. Więcej kierowników niż pracowników hahaha. Niby są 2 nowe osoby ale kto o normalny w takim zespole wytrzyma. Pani operacyjna widocznie za wiele nie ma do roboty jeździ za nami śledzi różnymi autami. W Katowicach kilku kierowców na dniach chce złożyć zbiorowe wypowiedzenie w Krakowie już 3 kierowców złożyło wypowiedzenie. I gdzie ci przewoźnicy którymi nas tak straszycie że pięciu czeka na nasze miejsce??

GKS

Czas najwyższy skończyć z,ta farsa. Cala konkurencja zarabia więcej od nas. Niby jesteśmy najwieksza hurtownia na rynku a nie ma,pokrycia tego w zarobkach . Chodzą sluchy ze 4 kierowców odeszlo z Opola w jednej chwili. To chyba musi skończyć się strajkiem.

obywatel
@GKS 04.06.2018 10:15

Nie są ze w konkurencji są konkurencyjne stawki,,, a jeśli juz niby w jakims trafem są, to mają takie wymagania przecholowane , że odechcewa się, wiem bo sam się interesowałem tym tematem i byłem juz w kilku hurtowniach

Patrycja

@Zawiedziony Jak myślisz, z czego może wynikać tak zła sytuacja firmy FARMADA? Byłeś ich pracownikiem, więc Twoja ocena będzie na pewno istotna dla innych użytkowników forum. @Don Karleone Staram się to zrozumieć, jednak uważam, że to nie jest powód, by wyrażać się na forum publicznym w taki sposób - przypominam Ci o regulaminie Gowork. Jeśli chciałbyś coś jeszcze dodać na temat pracy w tej firmy, to gorąco zachęcam.

Don Karleone

Patrycjo!!!! Farmada nie ma jasnych stron pracy ,to wytwor ciemnej mocy,to czarna dziura gdzie lewituje banda (usunięte przez administratora) ktorzy czekaja by dorwac kogos do pracy wyczyscic mozg i kierowac nim jak sie chce. Nie podpisujcie z ta banda umowy bo nie wybaczycie sobie tego do konca zycia. Gorsza firma nie istnieje bo oni siegneli juz dna.

Zawiedziony

Witam ponownie, Po mojej ostatniej publikacji - chyba coś się ruszyło. Mamy oficjalne info wszystkie oddziały będą likwidowane. Bardzo dużo doświadczonych pracowników odchodzi z firmy. Naprawdę szkoda że tak się traktuje ludzi którzy budowali tą firmę. Szkoda więcej pisać życzę wszystkim wszystkiego dobrego i do zobaczenia w lepszym miejscu.

anonymous

Ktoś napisze mi czy jak podpisywaliście umowę z tą firmą, to musieliście podpisać pusty weksel in-blanco, dodatkowo znaleźć dwóch wierzycieli,którzy zarabiają min 3000 brutto-pewna firma farmaceutyczna zaproponowała mi takie warunki,dodatkowo musiałem na start wyłożyć 4,500 zł na jakąś lodówkę, nie wspomnę o rejestrator temperatury za która musiałem płacić co miesiąc.I tez reklamacje,pieniądze, w stanie w bankach, a jak się spóźnisz z płatnością to firma nalicza sobie 15% kary za każdy dzień spóźnienia.Nie zgodziłem się na ich warunki.... ale z tego co widzę wszędzie jest tak samo. Pewna firma chce płacić za 1 kilometr 90 groszy, wiec nie ma szału przy obrocie około 500 km dziennie, Nigdzie nie będzie lepiej, wszędzie wyzysk

Czarnuch farmady
@anonymous 29.05.2018 12:59

Chyba pomyliłeś farmacol z farmada.Napewno mimo tych wszystkich oboszczeń o niebo lepiej niż w farmadzie tam przynajmniej masz stałą pensję czy sezon czy poza sezonem.A w farmadzie w sezonie nie wiesz w co ręce włożyć o jak spakować (ich to nie interesuje )więc tnie się pojemniki przepakowywane itp.a poza sezonem wozisz powietrze popołudniowe wyjazdy w tej chwili to albo dołożysz do interesu albo wyjdziesz na zero. Trzymajcie tak dalej farmadzie transport nie wróżę dalekiej przyszłości

Zawiedziony

Firma likwiduje odziały i przenosi wszystko do Torunia - obecnie jest nerwowa atmosfera każdy czeka za wypowiedzeniem umowy. Kierownico i cały zarząd nie informuje o niczym - totalna beznadzieja. Obecnie firma jest w restrukturyzacji nie polecam w tej firmie pracować - jedynie po.... jak wszystko wróci do normy :(.

anonymous
@Zawiedziony 28.05.2018 17:29

Farmada likwiduje oddziały transportu czy hurtownie Neuca ?

Patrycja

@Zawiedziony Dziękuję Ci za podzielenie się z nami aktualnymi informacjami o firmie FARMADA TRANSPORT. Jak długo już tam pracujesz? Z Twojej relacji wynika, iż sytuacja jest tam napięta. Jak zatem myślisz - dlaczego firma ma aż takie problemy? Zachęcam Cię do wzięcia udziału w dyskusji, ponieważ zawarte w niej uwagi mogą okazać się pomocne dla niektórych osób.

Patrycja

@Don Karleone Bardzo dobrze, że zdecydowałeś podzielić z innymi użytkownikami forum swoim zdaniem na temat specyfiki pracy w FARMADA TRANSPORT. Jestem pewna, iż w jakiś sposób ułatwi oni podjęcie decyzji osobom, które planują tam aplikować. Jak długo tam pracowałeś i na jakim stanowisku? W swojej relacji skupiasz się na samych negatywach zatrudnienia w tej firmy, może jednak dostrzegasz jakieś jaśniejsze strony pracy tam?

Don Karleone

Witam wszystkich chetnych ktorzy maja mysli podjac prace w tej chorobliwie robaczywej firmie jaka jest Farmada Transport czy szczycaca sie na forach Neuca. Prosze mi uwierzyc bo pracowalem jako przewoznik dlugo, za dlugo.To fatalna porazka. Farmada to wytwor psychozy i maniakalnego amoku wywieranego na przewoznikach gdzie nie masz nic do gadania. Zgadzam sie zupelnie z moimi porzednikami ktorzy sie tutaj wypowiadaja.Praca pod ciagla presja w ciaglym biegu,towar,zwroty, pojemniki,zbieranie kasy, stanie w bankach,zarzynanie auta i praca po ponad 300 godz w miesiacu!! .Co zostaje po odliczeniu kosztow ktore ciagle rosna?? Praca w Biedronce na kasie daje wieksze zyski przeliczajac na godz pracy oczywiscie.Rozumiem ze Farmada zlapala przewoznikow na ich glupich umowach ktore byly skonstruowanw pod siebie.Kredyty, leasingi trzymaja jeszcze tych ktorzy je maja a pozostali koncza wspolprace poniewaz w tej firmie nie mozesz miec zycia osobistego,urlopu czy chorobowego,ich to nie interesuje.Kolezanki, Koledzy obudzcie sie z tego amoku i zacznijcie zyc normalnie czyli nie w tej firmie. Koniunktura rynku sprzyja teraz nam i naprawde mozna pracowac za duzo wieksze pieniadze w innych bardziej normalnych firmach wystarczy sie rozejrzec. teraz to pracodawcy szukaja ludzi do pracy i to my mozemy czesciowo wynegocjowac stawki pracy i placy.W hurtowni ktora miesci sie w Gadkach to juz totalna porazka poczawszy od dyspozytorow poprzez kierownikow dzialow czy hurtowni ktorzy maja tak wyprane mozgi ,ze nie da sie opisac.To marionetki i (usunięte przez administratora) tych ktorzy stoja wyzej i wydaje im sie ze ludzie to roboty pozbawieni wszystkiego i mozna z nimi robic co im sie podoba. Teraz wiem ze praca tutaj w roli przewoznika byla moja zyciowa katasrofa ale ciesze sie ze juz sie wyleczylem z choroby jaka jest Farmada Transport.Pozdro dla wytrwalych i nara do tych wypranych z bior.

Patrycja

@Byly farmadziarz, nie pracuje w FARMADA TRANSPORT. Pytam tylko o takie kwestie związane z pracą w tej firmie, które mogą interesować osoby przed podjęciem decyzji o ewentualnym aplikowaniu do niej.

Zygi

nigdy nie dostaniecie podwyżki jak jej nie wywalczycie, na razie to macie same obniżki :-) np efento za sponsorowaliście firmie i będziecie to spłacać do końca użytkowania

Byly
@Zygi 08.04.2018 08:52

Sponsorowaliśmy całą tą firmę jeżdżąc za głodową stawkę

Patrycja

Stawka, o której głównie wspominacie w swoich komentarzach dotyczących FARMADA TRANSPORT jest ważnym aspektem Waszego zatrudnienia w tej firmie. Co możecie powiedzieć również o pozostałych warunkach zatrudnienia? Wszystkie aktualne informacje posłużą osobom, które zastanawiają się nad współpracą z tym pracodawcą.

Bob
@Patrycja 23.03.2018 10:14

Praca na własnej działalności od poniedziałku do soboty, chcesz wziąć wolne żeby trochę odsapnąć zapomnij, nie ma chętnych na zastępstwo. Po jakimś czasie takiej pracy masz juz dość. Od góry nie masz zadnego wsparcia tylko co raz więcej wymagań, za wszystkie ich pomysły płacisz ze swojej kieszeni np termorejestratory, przegięciem były ubrania za które policzyli około 1000zl. Podwyżka, coś wspominali ostatni raz 1.5 roku temu i narazie cisza. Obciążenia, straszenie karami, wypłaty naliczają po swojemu nie masz szans się odwoływać, zawsze postawią na swoim. Jednym zdaniem jestes wykorzystywany na maxa, jak afroamerykanie na plantacji bawełny w XVIII wieku

ducat

Nikt się nie wypowie, jaka stawka jest za kilometrówkę na małe auto.....

Woow
@ciekawy 19.03.2018 22:45

Dokładnie tak - u nas mało która trasa przekracza 1 zł netto za kilometr a są takie poniżej 0,90 groszy Chętnych coraz mniej , głównie zostali Ci co jeszcze maja kredyty lub dobijają aura do końca .

gosc

Dokładnie tak to działa, czyli: robisz trasę, która wg licznika i gps-u (ich gps-u nadmieniam) wyniosła np. 350 km, a wg ich systemu ta trasa wynosi 280 km i za tyle Ci zapłacą, czyli 70 km masz w plecy na 1 TRASIE!!!! Próba wyjaśnienia, że ich system jest kulawy kończy się słowami: "proszę złożyć reklamację". Reklamacja nigdy nie została rozpatrzona pozytywnie. Koniec kropka.

Pol
@gosc 13.01.2016 10:58

Tak kolego masz racje tną kilosy i to rowno ja dziennie robie ok 510km a tną ok 40 czyli placa za 460 auta powinny byc opomiarowane wedlug poj a nie na palety skoro u nich paleta miesci 35 poj to stawki powinne być 35-70,71-140,141-i wiecej jeden ma auto krotkie a wysokie poj wsadzi wiecej a stawka najnizsza bo 3 palety sie nie mieszcza co cie interesuje ze martwy sezon ze opiekun klientów na urlopi Ty zus masz taki sam rate za auto tez i pali tyle samo a fv gowniana

Patrycja

Rozumiem, że już sama nazwa FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O. powoduje, że najchętniej pozostawiają opinie w tym wątku osoby pełniące swoje obowiązki w transporcie. Jak natomiast wygląda praca na stanowiskach biurowych w tej firmie? Zachęcam do wypowiedzi osoby pracujący właśnie w tym obszarze firmy.

pawel

. Moze mi ktos doswiadczony podac stawki za ktore sie jezdzi w katowicach? Chcialbym tam zaczac wspolprace. I czy kazda sobota jest obowiazkowa?

mmm kk
@pawel 04.03.2017 14:32

co w sobotę chcesz mieć wolne, to szukaj innej firmy odrazy. Tu był kiedyś pomysł żeby robić niedzielne wyjazdy

na szczęście wkrótce były

Dyspozytor nie myl przychodu z dochodem! Odliczamy paliwo (u mnie przy 500km dziennie - 4000pln/mies), ratę leasingu, ZUS, VAT, podatek dochodowy, ubezpieczenie(tylko auta, na ubezp. drogiego towaru już mnie nie stać) , księgową, amortyzację auta (przy ponad 10000km miesięcznie to prawie tysiąc brutto dla auta 3 paletowego) i inne koszty cały czas dokładane takie jak np. opłata za internet do termorejestratorów (to Wasza nowość jak zwykle na plus i jak zwykle absurdalnie zawyżona) a jeśli nie koszty to obowiązki (jak teraz nowe ze zwrotami) i ile przewoźnikowi na rękę zostaje? Odpowiedzialność ogromna non stop ryzykuję wszystko co mam. A to nie etat tylko działalność sześć dni w tygodniu w sumie prawie 75 godzin bez urlopu czy chorobowego. Każdy posiłek zjadam za kółkiem zagrażając wszystkiemu i WSZYSTKIE przepisy drogowe muszę złamać żeby pracować tylko tyle żeby dzień później nie zasnąć. O legalnym pracowniku zapomnij. Zastępstwo - zapomnij, tylko w przypadku hospitalizacji. Stawki żałosne w porównaniu do innych firm i to już nawet nie z tej branży za transport chipsów czy marchwi płacą dziś lepiej i żebyście jeszcze się wywiązywali z umowy i wypłacali ile się należy! Każdego miesiąca kilkaset pln za mało! To zwykłe złodziejstwo... Nie wiem co mnie podkusiło żeby brać ten leasing i się tym zająć ale szczęśliwie to już niedługo... Róbcie tak dalej!

ducat
@już niedługo :) 31.01.2018 19:58

Możesz mi wytłumaczyć o co chodzi ta kwota 4,55 netto/km od postoju???, mam też rozumieć ze płacą też 6 groszy netto za każdą wniesioną paczkę do apteki czy 60 groszy+56 groszy od kilometra???

Zainteresowany

Proszę o rzetelną opinie czy warto nawiązać współpracę z firmą, ponieważ mam możliwość nawiązania współpracy na jedną z tras tylko z moich wyliczeń i informacji wychodzi bardzo dużo kilometrów(ok. 500 dziennie) i co się z tym wiąże domyślam się, że bardzo dużo godzin pracy( ok. 13-14). Pozdrawiam

M
@Zainteresowany 19.12.2017 20:01

Pewnie trasa nierentowna dlatego ktos zrezygnował. Tutaj za km słabo płacą, oplacalna teasa to malo km a duzo punktów ale takie trasy juz obsadzone przez swoich

Klapek

A co powiecie o Oltarzewie i kontaktach dyspozytorow z przewoźnikami?

all my

Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Dzięki

J
@all my 19.10.2016 20:50

Terminowa, ale ciezko sie połapać czy nie okantowali. Za to nie policzą bo cos tam cos tam, premi nie dostaniesz bo... i tak dalej

farmostrata

Do kolegi co to pracy szuka tylko chlodnie latajap viatol na duze po twojej stronie mapowowanie, kalibracja sanepid i szkolenia wewnetrzne dla kierowców. I widze ze malo tu pisze zorientowanych. I niektórzy myla zatrudnionych na etat przez ft dyspozytorzy,administracja. I przewoznicy lokalni i krajowi.

IT
@farmostrata 16.10.2016 20:42

Farmada to dno. Wszedzie tylko nie tam!!!!!

ducat

Tak narzekacie , że ja próbuje od dłuższego czasu wskoczyć na wolną trasę i brak miejsc, miasto Częstochowa, swoją drogą to firma płaci od kilometra tylko , czy są jakieś strefy podzielone,dodam tylko że pewna firma miała takie wymagania wygórowane że dałem sobie spokój, ta firma była z Katowic i nie była to grupa Neuca

anonymous
@jkdfg 22.01.2018 21:59

ja trochę tego nie rozumiem, f armada to jakaś grupa połączona z neucą??oni narzucają swoje stawki za ile ty masz jeździć?? jak możesz napisz do mnie na e-meila, chciał bym stawki poznć, o ile chcesz,,,

Zostaw opinię o FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.