FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.

Toruń, Szosa Bydgoska 58

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 116 ocen.

FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.
2 116 6 1

Opinie o FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.

Prime

No tak... teraz pojawił się Janek ... chyba zmienił imię ... wcześniej była Patrycja... spedytorzy, dyrektorzy farmady ... zamiast bawić się w inwigilatorów popracujcie nad zmianą (czyt. podwyżką) wynagrodzeń! bo za chwilę obudzicie się ... ale z ręką w nocniku ..... Chwalicie się na YT jaka to potęga ... ile to milionów... ile to zysków ... a swoich ludzi na końcu łańcucha dostaw macie głęboko w D !

Megatron
@Prime 14.10.2018 15:04

Na gale farmaceutów w hotelu to mają , na rozdawane samochodów to mają, ale na piknik farmady to nagle brakuje kartek na kiełbaski ...

Nick

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zapłacić

Prime

No i wychodzi szydło z worka....

Szukasz pracy?

Tutti Frutti

Panowie czy was również Farmada oszukala na przelewie za 2 połowę miesiąca? Przez ten bałagan w cd Toruń nie zgadza się rozliczenie , ani paczki ani km.oczywiscie no niekorzyść przewoźników ŻENADA i znając życie nic z tym nie zrobią! !!

janek
@Tutti Frutti 10.10.2018 20:41

możesz przedstawić ile wg Ciebie miałeś paczek a za ile masz zapłacone?

Prime
@janek 11.10.2018 11:44

Stara zasada ... umiesz liczyć? Licz sam na siebie!

NICK

Super zagranie w tym miesiącu - żeby dać więcej tym którzy krzyczeli najgłośniej to obniżyli wynagrodzenia innym!! WIEDZIAŁEM ŻE NIEWIELE SIĘ TU ZMIENI ALE CZEGOŚ TAKIEGO SIĘ NIE SPODZIEWAŁEM Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zapłacić odpowiednio do włożonego wysiłku

anonymous
@NICK 10.10.2018 22:00

Obniżyli wszystkim.. To są normalnie jakieś kpiny !

Mmm

Nic ciekawego Moje sugestie dla FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.: Szanować ludzi Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Słuchac pracowników, i zmieniać a nie udawać

Tutti Frutti

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić stawki na odpowiednie jak na dzisiejsze czasy (stawki które nie zmieniły się od 9lat)

Mike

Wystarczyłoby jakby oddali tą jedną paczkę w dostawie to już by wróciło do portfela ponad 1000 zł.

Obywatel

Tyle osób narzeka , jak to oni mało zarabiają, ale jakoś nie widzę po ogłoszeniach ze dana firma poszukuje przewoźników, sam szukam od dokładnie 2 lat i nic, chyba ze tam gdzie mieszkam zarabiają bardzo dobrze i dlatego nie chcą się puścić z tej roboty. Ci którzy piszą zeby innne osoby podzieliły się ile dostali podwyżki to zapomnijcie aby ktoś wam to napisał, tak samo jak tu kiedyś zadałem jaka jest stawka za kilometr w takiej branży do tej pory nikt nie napisał,Umiecie tylko tutaj pisać, ale zeby się zebrać i powiedzieć zarządowi ze za tydzień nie wyjeżdżamy na apteki to nikt z Was tego nie powie, bo każdy się boi zeby nie został wyjebany!!!

Gość
@Obywatel 07.10.2018 15:47

Widzę że niewiele wiesz o specyfice i charakterze tej pracy, więc nie pisz głupich postów. Podwyżki były rzędu 200 do 400 lub jeśli wierzyć niektórym do 700 zł dla "najsłabszych" tras, cokolwiek to znaczy. Jakie były kryteria przyznawania kasy to wielka niewiadoma ????. Natomiast jeżeli chodzi Ci o stawki to były podane na forum, nawet nie tak dawno. Ale widać z tego co piszesz, że nawet nie chciało Ci się przeczytać dokładnie watku. Zmieniając temat: Jakie miasta w tym tygodniu na tapecie. W Kielcach, podobnie jak w Katowicach wielka lipa. Dużo obiecanek popartych terminem wprowadzenia nowego systemu płac cokolwiek odleglym, bo nie znanym nawet tym co ten system tworzą. ???? Więc miłego czekania na cud.

Prime

Zadam jedno pytanie każdemu z nas ... co z tej pracy mamy z życia? .. Zero czasu dla rodziny, zero czasu dla siebie, zero czasu na cokolwiek.. Pytanie nr2 : czy to całe poświęcenie jest warte takiego zarobku?! Nie oszukujmy się , to nie jest branża która słabo przędzie... skoro nic nie mamy z życia to chcemy wiedzieć za co !!! Połączymy siły i wywalczmy to co najzwyczajniej nam się należy!

anonymous

Panowie, rzucili ochłapy i tyle... I to na dodatek nie wszystkim... nie tak to ma wyglądać! Chcieliśmy podwyżek i to uzasadnionych . Wszystko idzie w górę... oprócz naszych zarobków!

anonymous

Nie rozumiem jednego ... jak to możliwe, że zarabiamy podobne lub takie same pieniądze jak ludzie w firmach kurierskich ... gdzie nie ma praktycznie żadnych wymogów odnośnie pojazdów ... A tu ... agregat,grzanie,izoterma... Rynek pracy się zmienił... inne korporacje już doceniają swoich pracowników... najbardziej irytujące jest to, że człowiek pracujący w markecie budowlanym potrafi mieć tą samą kasę za jeden etat(z premią i dodatkami etc.) co my na prawie dwóch etatach... ale mają urlopy PŁATNE i jak zachoruje to idzie na l4 ...nie martwi się o to kto go zastąpi... a tu... idziesz na urlop i płacisz... zachorujesz .... cierpisz i jedziesz .. i w tym wszystkim żeby jeszcze człowiek wiedział za co ...

Hagri
@anonymous 02.10.2018 19:25

Nie do konca racja.w kurierce można wyciągnac 10 kola pracując 7-17, za urlop płacisz,l4 brak, ale można zarobic wasz zarząd nie daje rady. Odchodzą dobrzy ludzie,od ostatnich 3 mies nie ma w dziale logistyki kilku solidnych pracowników i dużeOpóźnienia na wyjedzie,zł,,,

kimiii
@Hagri 03.10.2018 18:41

Co do kurierki to ma ona jeszcze jedną dość istotną zaletę w porównaniu z nami. Pięciodniowy system pracy, soboty są wolne. Można odreagować, odpocząć, zrobić przegląd samochodu , a i na paliwie nieco zaoszczędzić. Oczywiście są też wady. Gdyby ich nie było, każdy marzyłby o zostaniu kurierem:)

anonymous
@Hagri 03.10.2018 18:41

OK, ale tam nie inwestujesz w agregat,izotermę etc. A jak fura polegnie podstawiasz co chcesz ...

Tic Tak

Kielce po rozmowach!!!! Ach ta piękna mowa, korporacyjna!!!!!!Normalnie się wzruszyłem!!! To samo co w innych miastach, dorzucili doraźnie żenujące dodatki i strasznie ciężko pracują nad nowym systemem wynagrodzeń. Z tego co wiem to podobnie jak wszędzie dostali, ale nie wszyscy . Tak czy owak nie jest dobrze!!!!! Może warto rozważyć zmianę pracy??????bo jak nic nie zmienią to będziemy musieli zjadać swój przysłowiowy ogon bo oszczędności brak!!! Zjadła je Żenada Farmada

Gość

Co tam w Lublinie słychać po rozmowach z władzami? Katowice widać zadowolone, bo nikt nie pisze ile dostał. Grunt to jedność. "Kupą mości panowie, kupą"

K0
@Gość 03.10.2018 20:21

Katowice zadowolone ???? Wstyd nam że skończyło się jak zwykle. A miało być tak pięknie ehhh

TIC TAC
@K0 04.10.2018 18:22

Czemu wstyd?? Poczekajmy chwilkę!!!! Jak nie dadzą zarobić uczciwych pieniędzy za nasze tyranie, to dojdzie do tego że będą zmuszeni zatrudnić sąsiadów zza wschodniej granicy , pod warunkiem ze będą chcieli (usunięte przez administratora) za takie marne pieniądze, bez wolnych sobót, wolnego w wakacje, czy przy chorobie lub przeziębieniu chociażby. Ogarnijmy się i informujmy na bieżąco co się dzieje w danym regionie. Ta platforma daje nam możliwość kontaktu więc korzystajmy z tego .Musi się coś zmienić bo większość z nas nie żyje a wegetuje!!!!!!!!!!!!!!!! To musi się zmienić!!!!

Gość

Pewnie wiecie koledzy o prowadzonych rozmowach na temat naszego wynagrodzenia. Katowice są już po ustaleniach i po podwyżkach, ale jakich? Napiszcie co udało się Wam wynegocjować. Jakiego rzędu podwyżki dostaliście. Czy w ogóle firma wykazuje jakiekolwiek zrozumienie dlaczego zaczyna się gotować, czy tylko zależy im na zmydleniu nam oczu nędznymi dodatkami. Sami doskonale wiecie, że nie mamy realnej szansy na komunikowanie się miedzy oddziałami więc chociaż na tym forum wymieniajmy się informacjami. Strategia farmady jest prosta, wszyscy kasy nie dostaną, ile im się uda urwać to ich. Dla nas zostają tylko ochłapy, jak pisali wcześniej koledzy. Inni są przed rozmowami więc Wasze doświadczenia będą na pewno pomocne.

Gościu
@Gość 30.09.2018 17:07

Ja słyszałem, że dostali do 600 zł. i to nie wszyscy. Nie wiem czy to prawda, ale jeśli tak jest to jest to robienie sobie z nas istnych jaj. 600 zł jeśli już aż tyle dostaniesz jest to jedno tankowanie samochodu. Pewnie niektórzy powiedzą, że lepiej mieć te sześć stówek niż nic i to jest prawda, ale przy tak zdeterminowanych przewoźnikach, takiej atmosfery w oddziałach i takiej sytuacji na rynku pracy - jeśli teraz nie wywalczymy większych podwyżek to kiedy? Pewnie zaraz wprowadzą nowe skanery za które będą nam znowu potrącać to co nam dali. Trzymajmy się razem i informujmy się nawzajem co się dzieje w innych miastach. Z tego co wiem to w czwartek mają być rozmowy w Kielcach więc Kielce dajcie znać co u Was.

Tutti Frutti

Dokładnie nie mniejcie pretensji do kolegi o podobnej trasie, że on dostał a wy nie. To jest celowe zagranie farmady, żeby rozbić grupę i z kłócić ze sobą przewoźników. Twardo naciskajmy o podwyżkę stawek (stop,paczka,km)

Tutti Frutti

Witam, nawiązując do tego co się dzieje. Państwo farmada żeby ugasić to napięcie istniejące wśród przewoźników robi spotkania na temat rentowności tras,jeśli zapier.....i robisz" najczarniejsza robotę " to ci się nie należy ,bo na swoje wychodzisz. Jak masz mało punktów i paczek to parę groszy ci spadnie. Tu nie o to chodzi, wystarczy zwiększyć stawki które od prawie 10 lat się nie zmieniły. Pozdrawiam przewoźników którzy oczekują takich spotkań.

anonymous
@Tutti Frutti 30.09.2018 09:46

Gaszą pożar... Ale benzyną....

anonymous

W całej Polsce już się gotuje.... strajk tuż za rogiem :)

Obiektywnyczyteżnie
@anonymous 13.09.2018 11:51

Na co czekacie w takim razie,wszystko w waszych rękach.pozdrowirnka mobilni

Marcin Galka

Patrycja moze przedstaw sie z imienie i nazwiska!

Patrycja

@anonymous, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Czy masz na myśli to, że pracownicy firmy FARMADA TRANSPORT szykują strajk? Niezależnie od przyczyn kryzysu zawsze należy szukać wspólnego porozumienia, najpierw powinno się zacząć od rozmowy i dialogu. Czy zgłaszałeś swoje zastrzeżenia przełożonemu?

anonymous
@Patrycja 13.09.2018 14:54

Ups... niech pomyślę .... A czy ktokolwiek nie zgłaszał zastrzeżeń w... Całym Kraju ...? :)...

SRTAJK

W Gdansku wszyscy kierowcy odmowili wyjazdu na wiesc o nowych kombinacjach i dopiero wtedy zaczely sie rozmowy! Na innych magazynach szykuje sie to samo! Miarka sie przebrala tyramy jak woły a zostaja z tego ochłapy, teraz jest idealny czas na protest. cwaniaki z neuki powyrzucali spedytorow z polnocy pozatrudniali nowych w gadkach i beda restrukturyzowac, nie dajmy sie teraz trzeba sie zgrac, przedstawic postulaty, nie dac sie zastraszyc nawet posiadajac leasing do splaty. Jezeli nie wywalczymy podwyzek teraz kiedy sytuacja na rynku pracy nam sprzyja to pozniej bedzie to o wiele trudniejesze

Gks
@SRTAJK 07.08.2018 21:28

Daj znać jakiego typu były rozmowy. Co udało się wywalczyć. U nas na,oddziale tez ma byc optymalizacja tras. Tez chcemy walczyć. I jak wy to i my staniemy.

Fred
@SRTAJK 07.08.2018 21:28

Znam cię wiem kim jesteś

Olo
@Gks 13.08.2018 10:30

Ty chyba jesteś na oddziale ale zamkniętym

protest
@Gks 13.08.2018 10:30

Przewoźnicy na najsłabszych trasach mają otrzymać wyższe dodatki do pensji.Jak to zwykle w farmadzie to karkołomne kombinacje bo powinno się po prostu podnieść stawkę kilometrową i oddać za pierwszą paczkę. Widać jednak że można coś zdziałać

Fenix
@protest 21.08.2018 19:00

A wiadomo jakiego rzędu maja byc te dodatki? Sam.mam trasę na granicy jakiej kolwiek opłacalności. Na co.można liczyć? Ochłap 200 ,300 zl gdzie na bak paliwa nie starczy.? Mowili konkrety ? Czy jak.zwykle w formie analizy "i kiedyś wam powiemy"?

Nick
@Fenix 22.08.2018 09:52

Liczysz na więcej niż bak paliwa? Chyba krótko w farmadzie? ;)

Ostatnie raty leasingu
@Nick 10.09.2018 22:16

Jak sytuacja w Gdańsku ?? Strajk coś zmienił? Inne magazynu jak u was?cos się dzieje?

Patrycja

@Ojciec, twoja opinia jest bardzo krótka, może chciałbyś poruszyć jakiś dodatkowy aspekt? Czy jesteś zadowolony z warunków pracy oraz wynagrodzenia w firmie FARMADA TRANSPORT? Jak oceniasz stan floty pojazdów? Twoja opinia dla przyszłych kandydatów na kierowców w tej firmie może mieć kluczowe znaczenie.

jeszcze farmadziarz
@Patrycja 06.09.2018 10:13

Jakiej floty Patrycja? Przecież to są samochody osób na samozatrudnieniu, coraz starsze ze względu na fatalne płace. Wszystko juz napisano. Bida r***a nędzę, przewoźnicy nie mają na niezbędne naprawy tak to wygląda. Przykład dlaczego? Ostatnio z NEUCĄ (farmadą) zakończyła współpracę Astra Zeneca. Podejrzewam że chodziło o jakość obsugi. A czemu była niska? Bo NEUCA płaciła farmadzie za paczkę astry 20 pln, a przewożnicy dostawali od farmady 0,65pln. I to nie pomyłka w piśmie :) Przykładów masa, forum długie i nie spychaj już niewygodnych postów na dół.

Cincin
@jeszcze farmadziarz 08.09.2018 16:52

Od kiedy Astra zakończyła współprace? My cały czas wozimy.

Gufy

Panowie i Panie!!! Mam informacje z pierszej ręki. Wyrzucili naszego prezesa,który rzady sprawowal po naszym starym prezesie. U gory musi byc gorąco!!ogolnie nasza firma schodzi na psy,dyrektorek tez nie ma wesołej sytuacji, nie nadaje się do niczego jak kobiety kierowniczki.

Maciora
@Gufy 20.08.2018 21:43

Te kierowniczki.. To niewiem jakim sposobem się dostały na te stanowiska.. Ale mogę się domyślać.. :)

Jak ja się cieszę
@Gufy 20.08.2018 21:43

I bardzo dobrze!!. Niech się do reszty odbiorą co za biureczkami przy tabelach siedzą!

Gość
@Maciora 21.08.2018 08:00

W naszym oddziale powiedziano, że zwolnienie prezesa miało związek z wprowadzeniem jakiegoś programu optymalizującego trasy. Prawda czy fałsz? Niech się wypowie ktoś wtajemniczony.

G.F
@Gość 24.08.2018 21:12

A co to za optymalizację tras, czyli co zapowiada się znowu przeorganizowanie tras i zmiany tras przewoźnikom ?

Ojciec
@Gość 24.08.2018 21:12

Wielka prawda:)

Nowy

Witajcie, mam pytanie. Jakie stawki na dzień dzisiejszy są za punkt, paczkę oraz kilometrówke na 3 paletowym aucie, bo to u Was chyba tak się rozbijają płatności na trzy czynniki ?

Ojciec
@Nowy 25.08.2018 12:36

4.55 od punktu 0,60gr 2 paczka i każda kolejna i jak się nie mylę to 0,56 gr od kilometra

Patrycja

@Nowy, czy jesteś zainteresowany pracą w firmie FARMADA TRANSPORT? Jeżeli posiadasz pożądane doświadczenie i umiejętności na pewno Twoja kandydatura zostanie dostrzeżona. Czy zdecydowałeś się już aplikować do tej firmy? Na rozmowie kwalifikacyjnej na pewno dowiesz się więcej na temat warunków pracy w tej firmie.

Wtajemniczony

Co tu dużo mówić rezygnują osoby które współpracowały z farmadą od lat wszystko to zasluga głównie pań kierownik dlaczego z jednym drugim nie było problemów przez ostatnie lata przyszła jedna z drugą która nie lubi jeśli ktoś się wypowie inaczej niż chce tego usłyszeć.Wszystkie trasy nie są przede wszystkim dochodowe jak Łysego czy konfidenta. Jedni kończą serwis poranny o 12-13 i jest dobrze bo du.e liżą tutaj chłopaki kończyli przed 9poranny wyjazd.Teraz przyszedł psiewoznik(kumpel Łysego) który myśli że wystarczy wstawić auta a robota sama się zrobi. Moze dział Handlowy się wypowie jaki (usunięte przez administratora) jest od 26 jakie opóźnienia towar nie wyjeżdża z dnia na dzień zostaje wszystko na magazynie na następny i następny dzień nowy chłopak zrezygnował po 3 dniach powiedział że pier.. li taka robote nie przychodzi na popołudniu.Wczesniej ogarniali trasy 2 samochodami rano popołudniowke 1 i wszystko było zrobione. teraz jeżdżą 3 rano i 2 popołudniu i jest (usunięte przez administratora) .Pani kierownik gdzie tu jest optymalizacja kosztów?!? Która wprowadzacie.Gosc który teraz rezygnuje potrafi również skończyć o 9 ma najlepsze czasy na magazynie Jak sama pani kierownik wysłała opóźnienia do aptek inni mieli w pierwszym miesiącu inni mieli po 200-300 opóźnień ten zły człowiek miał aż 4 opóźnienia za cały miesiąc!!.panowie dyrektorzy ,prezesie może u was zacznijcie szukać zgniłego jaja które doprowadzą do takich sytuacji bo zaraz na Krakowie zostanie wam 3 przewodnik-ow ktorzy na tą porę wystawiają po 14-15 tys netto fakturę za miesiąc a cała reszta 10 tys. Brutto ledwo wystawia nie ważne czy to trasa czy miasto jak to jest jakiś układ? Włażenie do tyłka ?

Do Sławka F.
@Wtajemniczony 02.07.2018 09:07

Wtajemniczony - wyczułeś pismo nosem, że będziesz do wywalenia bo Ty i kierowcy kręciliście na kasie i teraz masz żal że ktoś na to wpadł. Nowy zrezygnował bo nie poradził sobie z gównem jakie zostawiłeś na trasie. Twój kierowca jeździł do wieczora bo tobie się (usunięte przez administratora) na popołudniowy kurs nie chciało ruszyć. Masz o coś zgrzyt to idź i powiedz to odbiorcom w twarz jak taki cwaniak z ciebie - ale nie lepiej anonimowo (usunięte przez administratora) ludziom obrabiać. Kierowniczki nie przyszły w tym roku - one są od kilku lat jedna zaczynała od dyspozytora i wie na czym praca kierowcy polega. Dorwała ci się do skóry i teraz jesteś niezadowolony bo źródełko Ci się skończyło.

Sławek.F
@Do Sławka F. 23.08.2018 14:31

Widzę ,że chcecie załatwiać wszystko na forum ok. ja nie mam nic sobie do zarzucenia. Zacznijmy dlaczego wzioł się wczorajszy wpis i kto mógł go napisać Po pierwsze 17.08.2018 wysłałem SMS do pani Agnieszki z zapytaniem 11:54 Slawek-"Hej co z ostatnim przelewem 2 miesiącce mija" Agnieszka-13:29 "A dostarczyłeeś fv?" Slawek-13:30"jaka fakturrę? Przecież sami generujecie" Agnieszka-13:32"Niee ostatnia wystawia zawsze przewoźnik. Dostałeś od Kasi wartość do wystawienia." Slawek-13:32"Nicc nie dostałem" Sylwia-15:06 "czescc Sławku wystaw fakture na $$$$" S-15:09 "Nettoo czy Brutto" Sylwia 15:11 "Nettoo"Slawek 15:24"już lepieej" 20.07. 2018 r 10:26. do Sylwi i Agnieszki wysyłam mailem fakturę wygenerowaną w pliku PDF. 12:22 Sylwia"Sławku masz błędny mail do Agnieszki!" FV musimy otrzymać w ooryginal" 12:29 Slawek "przeciez to jest ORI juz z 5 lat nie ma obowiązku przybijać pieczątek ani podpisywać na FV" po czym 21.08.2018 11:43 dostaje maila od sylwi z forwardami od ksiegowości Sylwia 13:57 20.08.2018r. "Hej Mmam pytanie czy nie podpisany skan FV wystarczy czy przewoźnik musi przesłać podpisany oryginał?" 20.08.201814:09 Starszy Specjalista ds. Analiz i Rozliczeń Transportu "Aby wypłacić wynagrodzenie, konieczny jest oryginał faktury." A tresc maila do mnie od sylwi to "W związku z poniższym czekam na oryginał. " A że byłem wtedy z znajomymi na kręglach i miedzy czasie odczytałem maila trochę mnie ta wiadomość wzburzyła znajomy pyta "ej co ty przeczytałeś walnołeś tą kulą tak ,że tor byś prawie rozwalił(nie to ,że sie chwalę to było moje drugie pójście w życiu na kręgle) 21.08.2018r. 17:48 Slawek "no i to jest ORI ale ok. podrzucę ***** podbitą podpisaną"(tak dla świętego spokoju) 23.08.2018r. wracałem z Francji a ,że droga była długa żmudna miałem czas na przemyślenia i tak sobie myślę dlaczego mam po raz kolejny ustępować skoro racja jest po mojej stronie ,a te osoby nie załatwiają sprawy inaczej jak krzykiem zastraszaniem karami wyciąganiem konsekwencji itp. wiec myślę dość teraz moja kolej jak po dobroci nie działa wyskrobałem maila do naszej świętej trójcy 23.08.2018r. 12:20 Sławek "A pro po tego maila w związku z czym? Tak doczytalem tego maila co za głupoty wypisywałaś do księgowości Jaki skan? Po czym domniemujesz że jest nie ORI faktura? Widzę że na księgowości znasz się równie dobrze jak na byciu dyspozytorem do jutra czekam na pieniądze inaczej to ja tym razem będę wyciągał konsekwencje. Tylko nie myśl sobie że juz nie mam za co żyć bez tych ****zl Pozdrawiam i czekam obym nie musiał jutro dzwonić/jechać " 23. 06. 2018 r. 13:59 Sylwia "Faktura wyszła do księgowości" 23.06. 2018 r. 14:14 Slawek "Następnym razem dowiedz się 2x zanim podniesiesz komuś ciśnienie" do czego zmierzam po tym długim żmudnym czytaniu cóż za dziwny zbieg okoliczności 23.08.2018r. 12:20 wysłałem maila o 13:59 dostałem odpowiedź ze jednak ta faktura jest prawidłowa o 14:14 napisałem zeby 2x sprawdzała zanim podniesie komuś cisnienie a o 14:31 taki piękny wpis oczerniający mnie na go work masz coś do mnie to sie ujawnij do reszty zarzucających mi czynów ustosunkuje się w kolejny odpowiedziach

Sławek.F
@Do Sławka F. 23.08.2018 14:31

Ciąg dalszy odpowiedzi zarzucanych mi czy czynów Żeby naświetlić temat miałem 2 trasy jak to w 3 kwartale zaczął się sezon a ,że trasy były dość odległe terytorialnie dyspozytor Michał(super gość) wpadł na pomysł żeby odciążyć trochę 2 rejony na sezon wrzucając 3 auto miałem jedno wolne a mówię nie ma problemu oczywiście obiecywano mi złote góry a wyszło jak zwykle...150km 9-13 punktów 40-80 paczek+100zł extra do trasy wtajemniczeni sobie szybko policzą ,że 200zł +-z tego było tym koszty (paliwo 75zł kierowca 1 wyjazd 80zł a gdzie amortyzacja i coś dla mnie) miedzy czasie okazało się ze owy kierowca faktycznie cos kombinuje z kasą a to za późno wpłacił(tłumaczył się tym ze skaner miał ustawioną inna godzinę i faktycznie tak było wielokrotnie zgłaszane pani Agnieszce aby zmieniła czas oczywiście jak o ścianę. Polegało to na tym chyba jak drukował KP do godziny powiedzmy 10:00 na KP drukowała sie np. data 22.08 23:59 a jak drukował 10:02 drukowała się np. data 23.08.2018r. 00:01 Od lutego kazano mi zmienić kierowce ja powiedziałem żeby spowrotem zrobili z 3 tras 2 bo to i tak mi się nie opłaca a i tak za te pieniądze nie znajde nikogo +- 1600-1800zł ,ale i trwało dalej później zaczął inną kombinację wpłacać na swoje konto do wpłatomatu(nie wiem po co ) tłumaczył się ,że nie miał czasu bo spieszył sie do drugiej pracy.Teraz pani Agnieszka niech się pochwali ile mi naliczyła kar za nieterminową wpłatę myślę ze 3000zł sie nazbiera I tu być dobrym znajść kierowcę(uczciwego) za takie pieniądze tylko na sezon nie mieć z tego nic poza problemami. Jeszcze ktoś mnie oskarży ,że to ja kręciłem na trasie wiec proszę mi powiedzieć w jaki sposób "kręciłem na kasie" bo to już jest poważne oskarżenie i tego nie odpuszczę możesz powiedzieć do mnie c..u ale nie nazywaj mnie (usunięte przez administratora) bo nikomu nic w życiu nie zabrałem. "Ty i kierowcy kręciliście na kasie i teraz masz żal że ktoś na to wpadł" cieżko na to nie wpaść jak były wpłaty robione po terminie i z konta osobistego co premie sobie przyznałaś za to odkrycie? mówiłem prosiłem wracamy do 2 tras... Nowy zrezygnował bo sobie nie poradził myślał ,że taka sielanka tu jest i kasa leci.Kolejne oskarżenie jakie (usunięte przez administratora) po sobie zostawiłem "FAKTY proszę to,że na trasie sobie radziliśmy 2 samochodami rano i 1 popołudniu ,a teraz jeżdzą 3-4 rano i 2-3 auta popołudniu.Proszę sobie przez byle kogo zadzwonić do obojętnie jakiej apteki i spytać się o Sławka z NEUCA(farmada transport) który jeździł do końca czerwca 2018r. i proszę się zapytać obojętnie kogo jakie g...o po sobie zostawiłem w Krakowie na dzielnice Bieżanów ,Wieliczkę,Dobczyce,Gdów,Łapanów,Raciechowice,Szczyrzyc,Wiśniowa,Królówka,Siedlec,Cikowice,Kłaj,Niepołomice,Zabierzów Bocheński, Podłęże "Twój kierowca jeździł do wieczora bo tobie się (usunięte przez administratora) na popołudniowy kurs nie chciało ruszyć." Tak pracownik Łukasz(ma na imię nie kierowca trochę szacunku)jeździł jak wszyscy w całej polsce pracujący dla farmada transport od rana do wieczora(lub jak kto woli od świtu do zmierzchu) popołudniu zrobiliśmy od 2017r. z 2 tras jedną dzięki czemu Łukasz jeździł poniedziałek,wtorek, środa ,a ja jeździłem czwartek,piątek (przecież są skanery są loginy wiadomo kto jechał w poniedziałek ,a kto w piątek i po co znowu takie głupoty pisać. Poza tym od poniedziałku do środy jeździłem w innej firmie robiąc ok 400 km (z którą współpracuje do dziś) w godzinach 9-16 wiec nie pisz że mi się nie chciało (usunięte przez administratora) ruszyć na popołudniowy kurs. A po co jeździłem gdzie indziej ,na trasie KK 24 w jeden dzień fiat doblo był za duży na drugi drugi fiat ducato za mały.Średnio 200km 20 punktów 80 paczek i liczymy 200km neuca płaciła 80zł 20 punktów 90zł 80 paczek z czego zabrane 20 36 zł co daje nam 206zł z czego na paliwo 100zł podatek dochodowy 20zł zostaje 86zł jeździłem sam jak bym dał kierowcy 80zł (jeszcze znajdź kogoś podkreślam uczciwego żeby za te pieniądze jeździł )zostało by mi 6zł na magazynie byłem o 2:40 o 4 musiałem najpóźniej wyjechać żeby się wyrobić do 8:30 aby zdążyć pojechać do następnej pracy I za to wszystko od listopada zostawało mi 80zł dziennie jak bym jeździł popołudniu było 3-7 punktów średnio 5 22,5zł punktów z 15 paczek(z czego zapłacili za 10 6zł 70-110 km srednio 90km (36zł) 63,5zł koszt paliwa 40zł zostaje mi 23,5zł (wow ma własną firmę kasy jak lodu)to było powodem odejścia a nie wyczucia pisma nosem skoro Agniesia nie miała czasu połączyć z powrotem 3 tras w 2 nie będę się prosił w nieskończoność aby móc coś zarobić i tak jak pisałem w ostatnim mailu "Następnym razem dowiedz się 2x zanim podniesiesz komuś ciśnienie"

Sławek.F
@Wtajemniczony 02.07.2018 09:07

"Kierowniczki nie przyszły w tym roku - one są od kilku lat jedna zaczynała od dyspozytora i wie na czym praca kierowcy polega" A skąd ma wiedzieć na czym praca kierowcy jedynie co to wie jak zgnoić człowieka Pozatym kto dzwonił do mnie 30 lipca "czy bym nie pomógł na swoich byłych trasach i czy mam prace" to jestem zły czy nie jestem zły " pozatym dostałem właśnie sms-a od pani dyspozytor Sylwi 15:14 24.08.18 "ze jest jej strasnie mnie żal blala bla i zebym ja zostawił w spokoju.... Wiec chyba jest juz oczywiste kto pisał Teraz tylko prosze aby tak samo na forum jak mnie oczerniłyście poprzyjcie to dowodami. Jeśli nie macie dowodów prosze mnie publicznie przeprosić na forum jesli nie puszczę sprawę dalej..... miłego weekendu widać co dzieczyny robią zamiast zająć sie pracą siedza na go work

xxxx
@Sławek.F 24.08.2018 15:36

Kolego .. też jestem kierowcą ale ... zastanów się dobrze kto kogo zaczął oczerniać. Każdy który choć trochę myśli doskonale widzi po tym co piszesz ze masz ze sobą problem. Forum raczej nie jest od tego aby robić z siebie ofiarę - która z tego co widać nie potrafi pogodzić się w tym, że straciła robotę.

Sławek.F
@xxxx 24.08.2018 18:12

xxxx a czym zacząłem kogoś oczerniać zaraz się okaże ,że wszystkie wpisy to moja sprawka.Może i mam ze sobą problem ofiary z siebie nie robię ale nikt nie będzie mnie oczerniał dziwne ,że jak zacząłem upominać się o swoje ktoś mi wmawia po raz kolejny ,że tak nie jest a ja dość ostro zareagowałem i się wpis ukazał po kilku minutach oczerniający mnie.Jak pisałem napisała A niech napisze B i straciłem robotę hmm.. dziwne bo sam złożyłem wypowiedzenie dziwne,że to już 6 trasa w Krakowie od listopada która zakończyła współprace z neuca. Chyba każdy wie ,że jak by większość nie zaciągnęła pożyczek na samochody to połowa osób by już dawno zrezygnowała a tak to a jeszcze 3 lata zostało mi itp. tak to była nagonka na zmianę samochodów max. 5 lat bo wypowiedzą umowy ludzie się bali i brali kredyty/leasingi a góra się cieszyła mamy cię na 5 lat teraz ani mrukniesz(taktyka stosowana od lat w firmach kurierskich) i cięcia zabieranie za pierwszą paczkę podnoszenie wymagań. Jeździłem od 2007r. ducato z 2006r. a teraz przychodzą osoby które mają auta z tego rocznika lub jeszcze starsze byle koła się kręciły i jakoś jechało do przodu gdzie ten standard który był stosowany u starych przewoźników nowe auto max do 5 lat.

Stefan

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi?

GK
@Stefan 16.08.2018 19:26

Kolego czytałeś te ponad 200 opinii o firmie zanim zamieściłeś tu swoją wypowiedź? Jeżeli nie, to bardzo polecam. Odpowiadając na Twoje pytanie - tak, firma poszukuje przewoźników. Poszukuje ich rozpaczliwie. Chcesz wiedzieć dlaczego ich poszukuje - polecam poczytać opinie. Tyle w temacie. P.S. Rozbawiłeś mnie swoim postem. Moje pierwsze wrażenie po jego przeczytaniu - jest tak oderwany od rzeczywistości, jakby napisany przez kogoś z kierownictwa.

Prezes
@Stefan 16.08.2018 19:26

Stefan ty głupku!

Inkognito
@Stefan 16.08.2018 19:26

Tak. Takich jak Ty jak najwięcej :) naiwnych i do wycisniecia jak cytrynka :) zapraszamy

Oby do końca leasingu..
@Stefan 16.08.2018 19:26

Gdzie słyszałeś? Hahahaha. Firma już nawet zaświadczeń o niekaralnośc nie potrzebuje, min formalności żebyś tylko wsiadł i jeździł bo nie ma komu. Pozdrawiam.

l
@Oby do końca leasingu.. 17.08.2018 11:21

A słyszałeś o czymś takim jak RODO??? To nie firmy wymysł tylko ustawa ogólna.

Byle do
@l 21.08.2018 09:54

A co ma rodo do tego?

Byle było
@Byle do 21.08.2018 10:53

I to że szkoleń już żadnych nie robi dla nowych pracowników tylko zrzuca wszystko na przewoźników to też Rodo? :)

Xyz... A

Wszystko ma swoje Granice. GDAŃSK już odmówił wyjazdu. Pieniążki się znalazły. Więc nie mówcie że problemu nie ma.

kimiii

Tyle się ostatnio mówi o krytycznej sytuacji Farmady, o braku przewoźników do pracy. No nie wiem..... Pracuję w jednym z odziałów od wielu lat i jakoś nie widziałem i nie słyszałem o żadnym przypadku by ktoś dobrowolnie oddał swoją trasę. Chłopaki jeżdżący u kogoś kto ma z firmą umowę, owszem zmieniają się, rotacja jest widoczna, ale z trasy nikt zrezygnować nie chce. I dopóki taki stan będzie się utrzymywać, nie dostaniemy ani złotówki podwyżki, bo Farmada jak na razie problemu nie widzi. Najzwyczajniej go nie ma. Ot co!

Nick1
@kimiii 17.08.2018 21:54

Pracuje tu wiele lat i mam podobne spostrzeżenia , z tym ze trochę inaczej to widzę Jeszcze ok 2010 roku nie było tu żadnych rotacji ( zdążały się sporadycznie ). Mimo tego ze w tamtym okresie firma jest już strasznie roszczeniowa , podczas trwania umowy dokłada obowiązków ,nie rekompensując tego finansowo ,oraz przerzuca finansowo co tylko może na barki przewoźników Ok 2014 roku zaczynaja się już widoczne rotacje na trasach głównie wśród kierowców Kasa na poziomie z 2010 r + odjęte pieniądze za pierwsza paczkę reszta bzdur na podobnym poziomie Ponieważ firma od 2014 roku do dzisiaj realnie nie dodała przewoźnikom ani złotówki ( nie licząc premii , której nikt nie otrzymuje ze względu na nierealne wymagania ) a wszystkie koszty zdrożały , nie trudno przewidzieć co następuje W tej chwili są bardzo duże rotacje wśród kierowców , u nas ludzie poodchodzili bo Kasą ich już nie zatrzymasz nie ma z czego podnieść wypłat ,nie moglą pójść na urlopy, bo nie ma ludzi na zastępstwa .reszta jest powszechnie znana praca 10-12 godzin wszystko w biegu i stresie. Dodatkowo zaczynaja rotować przewoźnicy , bo na słabszych trasach jazda kompletnie się już tu nie opłaca W tym roku zaczęła się tzw reorganizacja w farmadzie ( czytaj prezesi zarobili za mało )zwolniono od groma ludzi Porezygnowalo sporo dyspozytorów , którzy byli doskonale zorientowani na swoich lokalizacjach . Jezli teraz był problem z egzekwowaniem swoich reklamacji i roszczeń , to teraz nie będzie na to żadnych szans + brak kasy + brak ludzi do pracy + pierwsze bunty ludzi i grozby strajków Mówiąc krótko zmierzamy we właściwym kierunku .

Don Karleone

Witam ponownie.Po pierwsze nie czytajcie tego co tu pisze pani Patrycja bo to konfidentka,to widac ze probuje zalagodzic spraweodn pracy w Farmadzie,sory.... zgnilej Farmadzie. Pracowalem tam i skontaktowalem sie z kolega ktory pracowal jako przewoznik w Gadkach,z tego co slyszalem jeden z lepszych kierowcow bo kazdy go w aptece milo wspomina. Zlozyl wypowiedzenie a Farmada i tak po paru dniach go zutylizowala nie placac wynagrodzenia do dnia dzisejszego wiec co tu mowic o Farmadzie?? ZLODZIEJE. To patologiczna firma, zreszta co tu mowic jak sie ma takich dyspozytorow Jackow, Esterkow ktorzy nie robia nic,absolutnie nic, wiecej fajek zjaraja jak komputer ma klawiszy i nic poza tym.Slyszalem ze pan dyspozytor J nawet tel nie odbiera i w (usunięte przez administratora) ma kierowcow. duzo by tu pisac ale farmada idzie na dno a ja narezszcie odzzylem pracujac w innej firmie. O Farmadzie sa znane zle opinie w calej polsce wiec o czym to swiadczy???? Zal mi pozostalych kolegow ktorzy jeszcze tam dychaja bo musza splacic auta i sa zwiazani tymi chorymi umowami. Pozdrawiam

Koszalin
@Don Karleone 21.07.2018 15:56

Na jakiej ppdstawie ciulu piszesz ze pani Patrycja to konfidentka skoro nawet jej nie poznaleś to jest przewoźnik z Gda. I z tego co my wiemy to jest prowodyr obecnej sytuacji w gda

Zostaw opinię o FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O. - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.