Sizeer

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 324 ocen.

Sizeer
2 324 6 1

Opinie o Sizeer

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Joanna

@Ania, rozumiem, że Twoja opinia jest z poziomu klienta, który zakupił produkt oferowany przez sklep Sizeer. Możesz napisać, co było powodem tego, że sklep nie przyjął reklamacji, którą złożyłaś? Przybliż, jak wyglądała ta sytuacja.

Ania

Nie polecam sklepu Sizeer z powodu iż nie uwzględniają reklamacji

Joanna

@Czarny, widzę, że Twoje niezadowolenie wyrażone w wątku opinii o firmie Sizeer jest z poziomu klienta sklepu. Czy możesz sprecyzować, jak często robisz zakupy w tym sklepie? Jest to Twoja pierwsza taka sytuacja, gdzie zmuszony byleś reklamować produkt, który oferuje ta firma? Napisz, proszę, jak to wygląda.

Mari

Nie wiem jak wygląda praca w Sizeer jako sprzedawca ale byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Poszukiwali pracowników w Poznaniu. Rozmowę prowadziła kierowniczka sklepu wraz z zastępcą. Trwało to jakieś 30 minut, pomyślałam że jeżeli tyle czasu wymaga rekrutacja na stanowisko sprzedawcy to i wynagrodzenie będzie zadowalające. Myliłam się... na samym końcu przeszliśmy do wynagrodzenia i umowy ( bo wcześniej byłam bombardowana różnymi pytaniami tak więc cierpliwie czekałam do końca- mój błąd) tak więc dają umowę o pracę na pełen etat, zarobki miesięczne to 1400zł BRUTTO plus premia regulaminowa coś około 500zł BRUTTO (oczywiście możesz mieć z niej potracone) plus prowizja od sprzedaży... dziwne jest to, że jest to Polski sklep, mają w nim rzeczy ze średniej półki a w taki sposób traktują pracowników. Przecież najniższa krajowa to 1850zł brutto i nie jest to majątek!

someone
@Mari 10.10.2016 21:32

chyba nie

Lexi

Dostałam za mały rozmiar butów, nie przyjęli wymiany bo był ' kurz ' na bucie. Tyle pieniędzy wydanych i co?

Martyna

Czy firma potrzebuje pracowników? Wiecie coś?

Czarny

paranoja z tym sklepem ,reklamacje uwzględniono a ciężko o zwrot ,codziennie co innego mówią telefon nie dostepny nie kupujcie co bądź........

Joanna

@Angel, dziękuję za wypowiedź na temat firmy Sizeer z poziomu klienta. Opinie klientów oraz kontrahentów są równie ważne i pomagają w budowaniu pozytywnego wizerunku firmy na rynku. Czy możesz napisać, czy firma Sizeer w jakiś sposób upomniała sklep w którym kupowałaś wadliwe obuwie? Czy sprawa zakończyła się jedynie na etapie o którym napisałaś w swoim komentarzu? Napisz proszę jak zakończyła się cała sprawa.

Waldi

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?

Angel

Kochani ku przestrodze waszej i mojej... Nigdy nie kupujcie butów w Sizer Płock. Omijajcie szerokim łukiem. Buty kosztują duże pieniądze a nie wytrzymują nawet roku. Reklamacje opisuje kierownik na kolanie za drzwiami. Nie są one uznawane bo za to ma premie. Buty powinny być wysyłane do rzeczoznawcy do Krakowa. Nigdy nie są. Ważne ,że kupiłeś wydałeś kasę i spadają. Rozmowa z kierownictwem na poziomie zerowym. Brak kompetencji i profesjonalizmu. Kultury brak. Jest dużo sklepów gdzie klienta się traktuje profesjonalnie i reklamacje są rozpatrywane z pełną odpowiedzialnością. Sklep antyklientowski. Dzisiaj wszyscy przedsiębiorcy są proklientowscy ale Sizer NIE!! Uzyskałam opinię niezależnego rzec,oznawcy , oczywiście z pełnym prawem do uznania reklamacji. Pan jest inżynierem obuwnictwa,fachowcem w swojej dziedzinie. Pomógł mi w inny sposób ,tak że dostałam nowe buty ale od producenta z przeprosinami za sklep. Jeśli chodzi o sklep i jego przedstawicieli to ŻENADA i WSTYD. Szkoda zdrowia na szarpanie się z nimi bo tam brak ludzi kompetentnych. Ogromny szacunek dla dziewczyn ,które tam pracują. Szkoda,że muszą się wstydzić za przełożonych. Kupujcie buty i wydawajcie swoje pieniądze w pro klientowskich sklepach i wracajcie do nich bo tam nie ma problemu jeśli przydarzyła się wam Reklamacja. W Sizer zostaniecie po prostu okradzeni. Jak zaniesiecie tam buty to usłyszycie że ,,z nimi PAN,pani ,nie wygra,,. Czy tak do klienta mówi osoba na stanowisku? Uważajcie i ostrzegajcie innych o nie uczciwości firmy.

Administrator

Od dawna nikt nie wypowiadał się na temat zarobków w Sizeer? Jak od czasu dodania ostatniej opinii zmienił się ich poziom w przedsiębiorstwie?

Jacek

Zastanawiam się jaki jest powód, że nikt nie pisze ?

x

Skoro praca po 12h można liczyć na jakieś normalne rozłożenie dni wolnych w tygodniu, czy praca po kilka dni pod rząd po te 12 bez respektowania czegokolwiek?

Joanna

@Zainteresowany, jeżeli jesteś zainteresowany pracą jako sprzedawca w Sizeer, to możesz spróbować pójść do wybranego przez Ciebie salonu tej firmy i osobiście zapytać o możliwość zatrudnienia i ewentualnie zostawić swoje CV. Jeżeli zostaniesz zatrudniony w Sizeer, to proszę Cię o kilka słów na temat warunków zatrudnienia zaproponowanych Ci na rozmowie kwalifikacyjnej.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników. Jaka atmosfera, czy macie dodatki socjalne?

Administrator

Jak wyglądają aktualności firmy Sizeer? Może jakiś pracownik nam je przybliżyć.

MIG
@Administrator 14.02.2018 13:19

Jest nas tutaj sporo. Praca w MIG jest ok - ogólnie rzecz biorąc. Dużo zależy, na jakim stanowisku jesteś, perspektywa specjalisty logistycznego, zapewniającego transport oraz kierownika marki diametralnie się różni.

Lajkonik

Bardzo zastanawiajace.... . Otóż centrala od dobrych 2 lat poszukuje kierownika sklepu internetowego - wymagania generalnie spełniam - choć oczekiwania dotyczące tego stanowiska są wysokie, ale wisienka na torcie jest to, że ostatnie ogłoszenie zamieścili incognito. - wniosek kanał lepszy niż u Wajdy....

Joanna

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do Sizeer? Chętnie dowiemy się czego mogą spodziewać się aplikujący. Jak długo musieliście czekać od momentu przesłania CV do rozpoczęcia pracy?

Obk

To jest chyba zależne od kierownika. Nasz nas nie obciąża.

pawelec

Hej, pracuje w Sizeer od 2 lat. Powiedzcie mi, dalczego oni nas obciążają podatkiem VAT? Gdzie to jest zapisane? Przecież do faktury błędnie wystawionej można zrobić korektę.. Czy ktoś ma jakiś aneks podpisany, czy tylko ja tego nie rozumiem?

Cooper
@pawelec 05.01.2017 21:43

W tej firmie jest wiele rzeczy których normalnie nie można wyjaśnić.. Zaczynając od sprytnie skonstruowanych umów o pracę, kończąc na błędach księgowych za które bezprawnie jesteśmy obciążani. Cwaniacto nie zna granic, a to wszystko za aż 1450 zł miesięcznie :-D

kok
@pawelec 05.01.2017 21:43

weź swoją umowę, idź do PIPu i się dowiedz, nie wydaje mi się żeby to było w porządku....

wiem...
@kok 02.03.2017 17:18

To jest kontrakt, stąd taka kwota...

chętnie się dowiem....
@kok 02.03.2017 17:18

A jak atmosfera w pracy? Regionalni, kierownictwo?

rft

Ja to też bym się chętnie załapał @danka, ale nie wydaje mi się żeby teraz w przemyśle gazowym kogoś szukali. Choć najlepiej dowiadywać się o tym bezpośrednio w firmie, ale wiadomo coś o zarobkach teraz? Podobno w tej kwestii jest jeszcze lepiej. Pozdrawiam

obiektywizm

A nie zastanowiło Was dlaczego Ci kierownicy tak kurczowo trzymają się tych swoich stanowisk ( jak pisze ktoś wyżej), może dlatego, że wcale nie jest tak źle jak piszą? Szkoda, że na tym forum wypowiadają się tylko ludzie którzy mają negatywne odczucia bo firma zatrudnia bardzo dużo ludzi i gdyby każdy się tu wypowiedział a nie tylko hejterzy, to byłoby obiektywne. Jeśli wyznacznikiem dobrej firmy jest pakiet socjalny to zawsze można szukać pracy waśnie z takim pakietem. Rotacja pracowników jest jak w każdym sklepie w galerii. Dla mnie ważna jest dobra atmosfera, możliwość rozwoju i mój region mi to zapewnia. Nie wypowiadam się na temat śląska. Nie wiem kto jest tam regionalną ale opinie od dawna są bardzo negatywne wiec pewnie coś jest na rzeczy. Niesprawiedliwe jednak jest to, że ocenia się całą firmę przez pryzmat jednego regionu. MIG to cała Polska, nie tylko śląsk. Mój region to Poznań. Bardzo wymagający ale inteligentny i szanujący ludzi regionalny. Jeśli zastanawiacie się nad pracą w tym regionie to polecam z czystym sumieniem.

Ciekawa
@obiektywizm 06.09.2016 08:01

Byłam na rozmowie o pracę we wtorek i w piątek zadzwonili do mnie że przeszłam 1 etap pozytywnie. Zaprosili mnie na spotkanie informacyjne czy to znaczy że chcą mnie już zatrudnić czy będzie jakiś 2 etap? Pan mówił że jest regionalnym kierownikiem i ma po sobą jeszcze sklep w Poznaniu, czyli atmosfera nie będzie tragiczna?

PPK

Czy ktoś miał do czynienia z Arturem Mięsopustem? Czy do wszystkich ma takie straszne podejście?

wawiak

Po dłuższym okresie czasu pracy postanowiłem się wypowiedzieć. Lekko nie jest, ileż to musiałem się napodlizywać, ile znieść, aby zostać zastępcą kierownika. Obiecywali mi to od dłuższego czasu, czyli koło 1,5 roku. Wytrzymałem i wreszcie dostałem zasłużony awans. Musiałem wiele znieść. Starałem się, przymilałem. Jeśli dobrze żyjesz z tzw. ”górą” lub „kilką” wyjdziesz na swoje. Niestety nie dostajesz awansu za to, że jesteś punktualny, lojalny, można na ciebie liczyć, robisz co chcą, handlujesz.

Niewies

Niestety , praca w MIGu nie jest praca przyjazna pracownikowi , zero socjalnu, smieszne bony na smieszne marki, ktore i tak odcinaja ceny od tycb katalogowych, co w zupelnosci sie nie oplaca. Zero poszanowania do doradcow, regionalna strasznie sie wywzsza -niestety nie kibicuje swojemu regionowi a co wiecej pograza. Naginanie wszystkich zasad jakie istnieja. Praca po 12 lub 11 h. Nawet po 3 dni. Co nie jest zgodne z prawem pracy, grafik - na caly etat zawsze weekendy pracujace , chyba ze zrobisz sobie rezerwacje. Ale za to musisz "pokutowac" i pracowac po 12h przed samym weekendem. Ogromny haos , kierownik i kierowniczka wypluwaja z siebie flaki za smieszne pieniadze a i tak nikt tego nie docenia. Obiecuja ogromny wyplaty przy wyrobieniu PT gdzie wyrobienie smiesznego PT nie jest do osiagniecia raz na rok... I straszna sciema z premia ( ktora i tak jest ucinana za to, ze zle wpiszesz dane z faktury przy zwrocie - bo masz bardzo duzy ruch i ciezko ogarnac milion rzeczy na raz) premi tak naprawde nie ma! To jest nalezna najnizsza krajowa. Ale sciemniaja Ci ze masz te premie. Ogolnie - podajesz smierdzace buty, ktore rozwalaaja sie po pierwszym uzyciu, potem przychodza klienci i maja pretensje do doradcow i my za gore swiecimy oczami. Porazka, pracowaalm tam dwa lata - nikomu nie polecam! Nie wspomnialam o atmosferze - kolezanki falszywe, gdyby mogly to byc noz Ci wbily za plecami, jestes chory- waty, masz wiecej wolenego - waty, kierownicy i koordynatozy wywszaja sie a sami nic nie robia. Dramat i jeszcze raz dramat, nie wiem czy bym chciala tam pracowac, nawet wtedy, jezeli bylby to jedyny sposob na zarobek. Pozdrawia, i nie dajcie sie wykorzystywac MIGOWI!!

Gerald

To jak jest z godzinami pracy po 8h czy więcej?

kiedyś pracująca

Masakra... W ciągu 6 godzinnej zmiany, gdzie na sklepie było tylko dwóch pracowników, z czego jeden musiał być cały czas na sklepie i gdy chciał szukać butów dla klientów, to wołał tego drugiego z magazynu na sklep,do zrobienia było: przyjąć towar, rozłożyć dostawę, posprzątać magazyn, wystawić nowe modele butów, dotowarować ściany na sklepie, pościerać kurze i wyrobić jeszcze dwa tysiące utargu...Dodam, że metraż sklepu nie był mały a dostawy duże i częste... Dodatkowo trzeba było odwalać robotę za kierownika, bo lubił sobie wychodzić wcześniej do domu...człowiek tyrał jak głupi a oni tak mu podziękowali, że nie przedłużyli mu umowy i zatrudnili na jego miejsce studentów, żeby tylko zusu nie płacić...

alojz722

Praca w sizeerze generalnie szału nie robi. Przeglądając opinie, wiele rzeczy i u mnie się powtarza. Ciągłe zmiany grafików, na weekendy wszystkie pracujące, atmosfera mocno przeciętna, bo jest ogromna rywalizacja o klienta. Duży nacisk na sztuki na paragonie. Dziwna wypłata, bo przy pełnym etacie nawet z premią wychodzi mniej niż najniższa krajowa, a przy tym zero jakichkolwiek profitów - ani multisport, ani jakieś zniżki na produkty, bo 20% od ceny katalogowej pobije dobra promocja, która będzie dotyczyć także cen obniżonych. Wypłatę można sobie poprawić, jeśli zrobi się cel, ale często jest on ciężki do spełnienia.

nikita

A jak Palec Analec :)

ja

i tutaj wypowiedziała sie osoba, która pracowała lub pracuje w sizeer... klient nie wie, nie ma wiedzy na temat sprzedazy, na temat wartosci na paragon, sztuk na paragon....temat rzeka....

bimber
@ja 25.09.2015 22:54

Chyba że pracuje w centrali gdzie dostał ten po... bezwartościowy bon na -20% -40% od ceny katalogowej ...

Zostaw opinię o Sizeer - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sizeer