Aesculap ChifA

Adres: SZKOLNA 3, 64-308 Polska

NIP: 7880008829 REGON: 301617377

Aesculap ChifA
2 467 1943 5 1

Opinie o Aesculap ChifA

Filtruj opinie po kryteriach:

Nick
 Opinia

Uważam że pracownicy fizyczni powinni bardziej się szanować, a niestety dla 100 zł więcej ludzie robią nadgodziny gdy temperatura przekracza 35° a to tylko pokazuje pracodawcą że mogą z nami robić wszystko. Nasza “władza” uważa się za bogów i póki ludzie się nie zbuntuja np strajk nic się nie zmieni.

Pomocna?
Tak1Nie1
Kamena
 Opinia

Jak co roku nasz zakład zwleka z wyplacaniem zaświadczenia dofinansowania do wypoczynku. Wypłata zaświadczenia przysługuje pracownikowi w każdym momencie po złożeniu wnioski. Warunkiem jest aby wziąć 10 dni urlopu . Niech zakład w końcu zacznie myślę bo być może ktoś wolałby zimą jechać na narty i wziąć pieniądze niż czekać do lata skoro i tak nie lubi morza. I niech za chwilę nie mają pretensji że jak wypłaca pieniądze tak ja" oni tego chcą " w jednym czasie to pół załogi pójdzie od razu na urlop bo albo wyjadą na wakacje albo będą remontować albo z wypłatą będą mieli tyle pieniędzy że nie będzie się chciało pracować....Gdyby pieniądze były wypłacane jak pracownik chce wypocząć wszystko rozeszło by się w czasie, i zgodnie z przepisami. Ale to trzeba pomyśleć i tu jest problem

Pomocna?
TakNie1
Sam
 Opinia
@Kamena 17.06.2019 06:56

Macie związki w zakładzie. Tam idz sie pożalic. Moze ktoś cię wysłucha jezeli akualnie nie jest na wycieczce.

Pomocna?
Tak3Nie
Marzena
 Opinia
@Sam 17.06.2019 09:14

Takie problemu, owszem, warto jest rozwiązywać już wewnątrz firmy. Ale z drugiej strony dobrze, że @Kamena zechciała podzielić się z innymi osobami na forum tym problemem. Dzięki takim wpisom również poznajemy danego pracodawcę - w tym przypadku firmę Aesculap ChifA. A Ty pracujesz w tym przedsiębiorstwie, czy wypowiadasz się z perspektywy jego obserwatora?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weź się do roboty
 Opinia
@Kamena 17.06.2019 06:56

Chciałabym Panu przypomnieć że te świadczenie nie jest obowiązkowe i zakład nie ma przymusu wypłacać.... A po drugie nie chce mi się wierzyć że te kilka set złotych tak ratuje budżet i ludzie mogą lecieć na Majorke odrazu. Weź się Pan do roboty a może przez cały rok zaoszczędzisz na wakacje...

Pomocna?
Tak3Nie
Weź się za naukę
 Opinia
@Weź się do roboty 17.06.2019 13:03

Nie mam zwyczaju odpowiadać ale zrobię wyjątek. Zakład nie ma przymusu tylko obowiązek, bo zostało to zawarte w umowie sprzedażowej Chify a pieniądze nie pochodzą z ich kieszeni tylko z funduszu socjalnego. Sądzę że nie wiesz co to jest tak samo jak nie wiesz że kilkaset piszemy razem. Chyba że lubisz strzelić sobie kilka set ze "śwagrem". A dla twojej wiadomości Majorka jest tańsza niż polskie morze i za dofinansowanie na pewno by starczyło.

Pomocna?
Tak1Nie2
Weź się do roboty
 Opinia
@Weź się za naukę 17.06.2019 16:35

Dziękuję poprostu zapomniałam że jestem na lekcji języka polskiego Panie profesorze :) skoro mają taki obowiązek jak twierdzisz to weź naprawdę się do roboty a kasa wpłynie :) mam nadzieję że nie ma błędów a Pan się marnuje na produkcji taki oczytany, elokwentny i wszystko wiedzący:) nie pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie
wertykulator
 Opinia
@Weź się do roboty 17.06.2019 16:47

A skąd wiesz że na produkcji ty ciemna szara trąbo. Jak dwoch pracuje to spory budżet by wyjechac na zasłużony odpoczynek.

Pomocna?
TakNie
Neutral
 Opinia

" Dokąd zmierzasz Chifo ? " Mówią " Nie szata zdobi człowieka ", i jest to przysłowie idealnie pasujące do obecnej sytuacji jaka panuje w zakładzie. Piękna zieleń od strony ulicy, piękne oszklone biurowce, nowe inwestycje, wielkie budowle i piękne stoiska targowe. Nie jedna osoba którą spotkałem/spotykam wypowiada się na temat firmy jak by to kraina mlekiem i miodem płynąca była z wielkimi zarobkami. Lecz jaka jest prawda wiedzą tylko pracownicy tej firmy którzy raczej nazwali by ją Mordorem na Tysiąclecia. Znam bardzo dużo ludzi z firmy zajmujących różne stanowiska, i bardzo dużo różnych rzeczy słyszałem. Jest natomiast jedna rzecz która łączy wszystkie wątki " Wymiana zarządu ". Wszyscy są zdania, że dopóki nie zmieni się zarząd nie zmieni się nic w firmie. Lata 90-te minęły i trzeba iść do przodu. Co raz więcej firm konkurencyjnych pojawia się na rynku, a o dobrego pracownika ciężko. Ale nie tutaj... Tutaj zatrudnia się ludzi za najniższą krajową z minimalną premią i szkoli od początku. Lepiej zatrudnić dwóch nowych pracowników niemających o niczym pojęcia, i zatrudnić na umowę zlecenie pracownika który odszedł bo nie dostał podwyżki żeby ich szkolił niż, dać jemu podwyżkę. Gdzie tu sens, gdzie tu logika ?! Dział sprzedaży - nie wiem ile dziewczyn przewinęło się w ciągu ostatnich dwóch lat. Klienci wkurzają się bo już nie nadążają kto ich obsługuje. Ledwo przyzwyczają się do swojej opiekuna, i już jest nowy. Kierownik transportu - wyrzucony bo trzeba było zrobić miejsce dla emerytowanego policjanta. Główny magazyn - zamknięty bo trzeba było otworzyć nowy pod Poznaniem gdzie po pierwszych 3 miesiącach nowi pracownicy narobili takie manka, że bójcie się Bog. Powiększenie kuźni - czy ktoś zastanowił się wcześniej skąd wziąć kowali do pracy którzy zapełnią stanowiska ? W sumie mogą zachęcić pieniędzmi... 2000zł na rękę , a później po latach podwyżka o 0,35gr brutto/h. A najlepsze to i tak jak mówią " Na twoje miejsce za bramą to się biją żeby pracę dostać ". Jakoś nie widzę, żeby ktoś tam stał. O bezsensownych awansach, premiach i pieniądzach które by szło zaoszczędzić w tej firmie nie będę się już rozpisywał. No, ale jak z wazeliny jesteś to do niczego innego się nie nadajesz. Czekamy teraz na finał sprawy w którą zamieszany jest Pan B, ciekawe czy zarząd podejmie odpowiednie kroki. Uważam, że światowa korporacja takiego formatu nie może sobie pozwolić na takie rzeczy, ale czas pokaże. Co nie zmienia faktu, że UKŁAD to chyba znak firmowy. Szanujcie się i walczcie o swoje. Niech wrócą te lata kiedy praca w Chifie była zaszczytem i przyjemnością. Pozdrawiam P.S - A najlepsze co usłyszałem to, że liczy się Prestiż. Tylko, że Prestiżem rodziny nie wykarmię.

Pomocna?
Tak18Nie2
Kajleziesz
 Opinia
@Neutral 17.06.2019 14:35

Zarząd zapomina, że pracownicy też mają rodziny... Ciekawe ile by sami pociągnęli za te pieniądze... Chifa to dramat- pracownik fizyczny ma tylko robić, nie gadać, nie myśleć - tylko robić. I to najlepiej rypać nadgodziny- wtedy Ci powiedzą, że wypłata jest ok ( nieważne że czas pracy z 40 h/tyg wydłuża się do min 48 h/tyg) PRZ jak tam Wasz strajk? Nadgodziny nie są obowiąwe, ale nacisk z góry już idzie co nie? ???? Biurowi kiedy Wy zaczniecie strajkować? Pensje żałosne a obowiązki rosną... I za co to wszystko? I po co to? Żebyśmy się dowiedzieli, że tym na górze też niestarcza! Jak kraść to miliony co nie? Chifo dokąd zmierzasz? Będziesz miała siłę się podnieść jak wkoncu Bozyszcze i inni wydoją Cię tak że spadniesz na dno?

Pomocna?
Tak3Nie3
anonim
 Opinia
@Neutral 17.06.2019 14:35

to nic chyba nie da zeby walczyc o podwyzke traktuja pracownika jak smiecia nie mowie akorat o kuzni ale niech probuja walczyc

Pomocna?
TakNie
werta
 Opinia
@Neutral 17.06.2019 14:35

Troche sie kolega rozpisal. Ja bym to napisal w kilku słowach. (usunięte przez administratora) w zlotym papierku.

Pomocna?
TakNie
Jaaa
 Opinia

To w końcu kogo te CBA złapało, bo chodzą różne informacje ? Pan Buczek i spółka czy ktoś inny?

Pomocna?
Tak2Nie2
Anonim
 Opinia
@Jaaa 03.06.2019 10:12

Pań Boże.... Pawelec Maćkowiak i podobno Całus

Pomocna?
Tak4Nie
antypis
 Opinia
@Anonim 10.06.2019 15:48

No i kataniarz z dużego kościoła. Przedstawiciel czarnej mafii.

Pomocna?
Tak5Nie
Anonim
 Opinia
@antypis 10.06.2019 22:40

Też o nim mówią o tym chudym co mówią na niego sparag

Pomocna?
TakNie
Lekko spocony
 Opinia

Jak co roku kochany nasz kochany zakład daje się pracownikom dobrze wypocic:) pracownicy fizyczni wam dziękują za ten przywilej a wam w tych biurach to współczujęmy bo w tych klimatyzowanych biurach nie wiecie naprawdę co to "lato"...

Pomocna?
Tak10Nie2
baba z jajami
 Opinia
@Lekko spocony 12.06.2019 13:15

nie potrzebna insynuacja. Trzeba było się uczyć a nie teraz narzekać a po drugie my w biurach mamy gorzej bo to nic zdrowego tak wychodzić z przyjemnego biura na duszne hale.. Można zachorować od tego a po trzecie my was czujemy i to nie są mile doznania zapachowe.

Pomocna?
Tak4Nie7
Prawdziwy pracownik
 Opinia
@baba z jajami 12.06.2019 16:18

Po twojej wypowiedzi sądzę iż jesteś osobą wykształconą niewątpliwie ponieważ potrafisz pisac, lecz wykształcenie powinno iść w parze z rozumem co u Ciebie jednak nie występuje. Dobrze ze się uczyłaś bo masz teraz możliwość korzystania w pracy z klimatyzacji i zarabiasz 2 tyś. Ja zarabiam na produkcji 3 razy tyle i siedzę sobie w klimatyzacji we własnym domu.

Pomocna?
Tak13Nie4
baba z jajami
 Opinia
@Prawdziwy pracownik 12.06.2019 17:02

no to moje gratulacje wychodzi na to że jesteś królem życia :) szkoda że tylko w internecie bo w realu to pewnie jedyna klimatyzację która widziałeś ta tą którą pokazał Ci znajomy w aucie który sobie kupił a Ty jedyne co w życiu osiągnąłes to choinka o zapachu kokosowym w swoim maluchu..

Pomocna?
Tak3Nie3
Zimny
 Opinia
@baba z jajami 12.06.2019 16:18

Glonojad?

Pomocna?
Tak1Nie1
Fryer
 Opinia

Ja tam się nie dziwię, że chodzą jakieś przekręty.. w koncu to zarząd peło.

Pomocna?
Tak10Nie
Marzena
 Opinia
@Fryer 04.06.2019 13:39

Dobrze byłoby, jakbyś miał na uwadze, że na forum są również nowo osoby. A takim właśnie użytkownikom Twoja wypowiedź niewiele powie. Jeśli jesteś pracownikiem firmy Aesculap ChifA to bylibyśmy Ci niezmiernie wdzięczni, jakbyś powiedział nam coś o aktualnych warunkach pracy, jakie są tam Wam oferowane. Interesuje mnie kwestia atmosfery między pracownikami tej firmy. Czy jest na tyle dobra, iż nie wpływa jakoś znacząco na jakość wykonywanych obowiązków?

Pomocna?
TakNie
Jo
 Opinia

W necie napisali, że "cała czwórka biznesmenów" posiedzi 3 miesiące w areszcie. Czyli co - pewnie już nie wróci do roboty ?

Pomocna?
Tak1Nie1
Gerard
 Opinia

Liverpool!!!!

Pomocna?
TakNie1
Stiff
 Opinia

Serio wiecej przypier. Dal .aj to nic nie bedziesz wiedziec co sie w firmie dzieje porażka

Pomocna?
Tak1Nie1
Cooo
 Opinia
@Stiff 01.06.2019 10:13

A tak normalniej ?

Pomocna?
TakNie1
Marzena
 Opinia
@Stiff 01.06.2019 10:13

Posty o takim charakterze nie powinny tu występować. Przypominam Ci, że na forum GoWork.pl nigdy nie uzywamy wulgarnego słownictwa - nie jest to bowiem zgodne z regulaminem tego serwisu, do którego Cię teraz odsyłam: https://www.gowork.pl/regulamin Co więcej, w ogóle nie jest jasne to, co właściwie chciałeś nam przekazać poprzez swój wpis. Nie wiemy nawet, czy wypowiadasz się z perspektywy pracownika Aesculap ChifA, czy z osoby, która dopiero chciałaby tam aplikować. Możesz nam to wobec tego wyjaśnić? Później będziemy mogli przejść do innych kwestii.

Pomocna?
TakNie3
Koko
 Opinia

Zamkniemy go do celi z Kudłatym :-)

Pomocna?
TakNie1
Serio
 Opinia
@Koko 31.05.2019 20:55

To prawda ? Kiedy ?(usunięte przez administratora)?

Pomocna?
Tak4Nie
Nick nack
 Opinia

Co się stało,że tu takie wielkie poruszenie?

Pomocna?
TakNie
Edzio z fredziem
 Opinia
@Nick nack 31.05.2019 17:41

Mam nadzieje ze gośc bozo wyleci z firmy na zbity łeb. Wkońcu jakies standardy etyczne firma toleruje.

Pomocna?
Tak6Nie
welon
 Opinia
@Nick nack 31.05.2019 17:41

Posadzic , skonfiskowac majątek cały i do pierdla na kilka lat. I w koncu zrobić porządek we firmie bo przydałby sie . Firma mogla by duzo lepiej dzialac i jeszcze lepiej zarabiać. Wszyscy co są u wladzy zbyt dlugo robia wałki po paru latach dlatego powino im sie baczniej patrzeć na ręce. Dotyczy to takrze kierownikow. Oni też robia wałki na całego.

Pomocna?
Tak6Nie
Stiff
 Opinia

Musimy otworzyć zrzutke na kaucje dla Boga zeby znow mogl chodzic po zakladzie i sie wszystkim klaniac a takTy apropo trzymam kciuki zeby mu przeorali ta waska (usunięte przez administratora) w celi bedzie mial branie przystojniaczek :)pozdrawiam anonimowi;)

Pomocna?
Tak5Nie6
1
fred
 Opinia
@Stiff 30.05.2019 12:33

A takiego świętego udawał.... masakra. Typowy katol fałszywizna.

Pomocna?
Tak9Nie4
fred
 Opinia
@fred 30.05.2019 12:48

w końcu będzie okazja tych jego nieruszalnych przydupasów pousuwać co z ponad 30 tys instrumentów teraz nawet połowa nie jest produkowana. ps. czesc Adaś.

Pomocna?
Tak8Nie1
toolmaker
 Opinia
@Stiff 30.05.2019 12:33

A co? Zamknęli Wam vice prezesa? Za co?

Pomocna?
Tak1Nie1
Yerba
 Opinia
@Stiff 30.05.2019 12:33

Masz może linka do strony gdzie to opisano, wiem że RMF.24 i Onet pisał ale nie mogę znaleźć.

Pomocna?
TakNie
patryk
 Opinia
@Stiff 30.05.2019 12:33

Czy to prawda ,ze go wyrzucili ?

Pomocna?
TakNie
welon
 Opinia
@toolmaker 31.05.2019 12:28

Forsy ma jak lodu węc na papuge mu wystarczy by sie wyłgać. Mam tylko nadzieje że troche posiedzi a firma pozbedzie sie takiego oszusta i matacza. Dobrze by poszperac to nie jedna afera by sie pewnie jeszcze znalazła. i to we firmie. Okna skad wziął w swoim przedszkolu?

Pomocna?
Tak2Nie1
Stiff
 Opinia

Co z tym Bogiem bedzie siedzial?

Pomocna?
Tak5Nie2
pleban
 Opinia
@Stiff 29.05.2019 13:17

Bądźmy dobrej myśli. Bóg tak chciał. Pomódlmy się za ...

Pomocna?
Tak2Nie2
Zmartwiony
 Opinia
@Stiff 29.05.2019 13:17

Pycha to najcięższy z grzechów... Dlatego kara też będzie sroga

Pomocna?
Tak2Nie1
Karmagedon
 Opinia
@Stiff 29.05.2019 13:17

Całe szczęście że PRZ-ty nie zastrajkowaly bo i tak by nic im to nie dało a on musiał by przenieść dział do Chin a tak po odbyciu kary dzięki znajomością znajdzie tam zatrudnienie...

Pomocna?
Tak2Nie
ten co pali i zapycha kible
 Opinia
@Stiff 29.05.2019 13:17

A ja nie wierzę w te pomówienia "bo to dobry chłopak był, zawsze mówił dzień dobry"

Pomocna?
Tak1Nie3
edek
 Opinia
@ten co pali i zapycha kible 30.05.2019 07:54

nigdy nie mówił dziendobry. To burak

Pomocna?
Tak2Nie
Kojak
 Opinia
@Stiff 29.05.2019 13:17

A co się stało?

Pomocna?
TakNie
Look
 Opinia

A jak się pracuje przedstawicielom? Jakie pieniądze, auta, atmosfera?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kalafior
 Opinia
@Look 12.03.2019 08:20

Pensja poniżej średniej w branży. Od niedawna skodziany Octavie. 5 biegów i kierownica. Choć może zależeć od stażu (znajomosci). Wczesniej Focusy. Atmosfera zależy od działu. Odnoszę wrażenie, że niektóre działy to jak inna firma. Ciśnienie jak wszędzie.

Pomocna?
TakNie
szukam_roboty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jaka stawka na stanowisku: MONTER INSTRUMENTÓW PRECYZYJNYCH RHC ? Wie ktoś?

Pomocna?
Tak6Nie1
John
 Opinia
@szukam_roboty 16.05.2019 22:07

Zapewne akord, którego nie wyrobisz. Jednak firma dopłaci do najniższej krajowej.

Pomocna?
Tak1Nie
Bartosz
 Opinia
@szukam_roboty 16.05.2019 22:07

Jesteś zainteresowany pracą w Aesculap ChifA? Na stanowisku, o którym piszesz pracodawca oferuje benefity: - dodatkowe świadczenia socjalne na wakacje i święta, paczki dla dzieci i imprezy Mikołajkowe, dofinansowanie do organizowanych przez zakład wycieczek, do obiadów w zakładowej stołówce i kart Multisport. Stawki godzinowej niestety nie znam, ale firma zapewnia umowę na pełen etat, początkowo na 3 miesięczny okres próbny, następnie na czas określony i nieokreślony. Co sądzisz o tych warunkach zatrudnienia? Daj znać jeżeli zdecydujesz się na zatrudnienie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
szukam_roboty
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Bartosz 24.05.2019 05:38

Nie potrzebuję imprez mikołajkowych, dofinansowania do organizowanych przez zakład wycieczek, do obiadów w zakładowej stołówce ani karty Multisport. Chcę godnie zarabiać a obiad i wycieczkę kupię sobie sam. Czy jako międzynarodowy koncern w Unii Europejskiej zapewniacie godne wynagrodzenie? Obawiam się że nie...

Pomocna?
Tak7Nie2
Ja
 Opinia
@szukam_roboty 16.05.2019 22:07

Ja nie wiem

Pomocna?
Tak1Nie1
pleban
 Opinia
@szukam_roboty 16.05.2019 22:07

Tego nie wiem... Uzależniona od różnych czynników wewnętrznych... Ogólnie to pewnie słabo bedzie na początek. Uciekaj jak najdalej. U szparaga zarobisz więcej.

Pomocna?
Tak2Nie
Ciekawa
 Opinia

A jak wygląda sytuacja w biurach ?

Pomocna?
TakNie
Zadowolony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Widzę że internetowe trolle w końcu dały sobie spokój. Brawo Wy. Tyle się dzieje w Chifie a tutaj cisza, cieszy mnie to niezmiernie.

Pomocna?
Tak1Nie11
Lala
 Opinia
@Zadowolony 13.04.2019 10:33

A co sie dzieje takiego?

Pomocna?
Tak3Nie1
Był
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zadowolony 13.04.2019 10:33

Witam nie pracuje w chifie już pawie rok czy chifa dorosła do tego żeby pracownik po stażu pracy około 12 lat zarobił wiecej jak 4tyse.zł.Czy dalej traktują pracowników jak mało rozumnych.poz dla kierownika kuźni!

Pomocna?
Tak3Nie1
Edmundo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zadowolony 13.04.2019 10:33

Sid pajacu. Każdy wie co z ciebie za (usunięte przez administratora) Ło ha ha ha .

Pomocna?
Tak3Nie1
hama
 Opinia
@Był 17.04.2019 22:46

Proszę Ciebie,Ciebie (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1
Bartosz
 Opinia
@Edmundo 23.04.2019 19:37

Pisząc swoją opinię zaakceptowałeś regulamin https://www.gowork.pl/regulamin który łamiesz obrażając innych forumowiczów. Opinie niezgodne z regulaminem Gowork.pl mogą zostać usunięte. Na stronie http://chifa.com.pl/kariera można znaleźć aktualne oferty pracy. Pracodawca oferuje nowoczesny system wynagrodzeń, innowacyjne programy rozwoju pracowników oraz różnego rodzaju formy wsparcia i bogaty program socjalny. Czy ktoś z Was jest zainteresowany rekrutacją i będzie aplikował do firmy Aesculap Chifa?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NieKowal
 Opinia

A ile można zarobić na stanowisku: MONTER URZĄDZEŃ PRECYZYJNYCH DZIAŁ VASCULAR SYSTEMS

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XYZ
 Opinia
@NieKowal 27.02.2019 09:36

Złóż CV, pójdź na rozmowę to się dowiesz

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
precyzyjny
 Opinia
@NieKowal 27.02.2019 09:36

Nie trzeba iść na rozmowę. Pan który rekrutuje na wstępie rozmowy telefonicznej uprzedza ze oferuje NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ! I bardzo dobrze, przynajmniej czas zaoszczędzony na wycieczkę do Chify. A swoją drogą to ale będziecie mieć fachowców za taką kasę, kto tam przyjdzie za takie grosze? Absolwenci zawodówki, murarz, piekarz, stolarz? Chyba nie bo na budowie i w stolarni więcej zarobi.

Pomocna?
Tak11Nie
george
 Opinia
@precyzyjny 21.03.2019 16:23

Licza na Ukraine juz tylko .

Pomocna?
Tak2Nie
????????
 Opinia
@NieKowal 27.02.2019 09:36

Na początku najniższa. Potem może po roku, półtora wywalczysz nieznaczna podwyżkę. Będziesz musiał chodzić mnóstwo razy się prosić. Praca nie jest zła. Strasznie nudna. Kierownik też znośny. Ale wyżej nie ma co liczyć na ludzkie odruchy i empatię

Pomocna?
TakNie
Majster wichajster
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@???????? 02.04.2019 21:03

No z tymi Ukrajeńcami to sprawa nie wygląda za ciekawie, bo już wyniuchali zachodni piniondz i lecą do niego jak pszczoła do miodu.....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany221
 Opinia

Witam. Znalazłem ofertę pracy na st. KOWAL. Możecie coś powiedzieć na temat w/w stanowiska?

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
John
 Opinia
@Zainteresowany221 16.02.2019 06:35

2300 na rękę i być może premia. Oprócz tego zapierdal, ciężka praca i zero poszanowania u kierownictwa.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@John 18.02.2019 16:59

Byłeś? Widziałeś? Pracowałeś? Że taki znawca tematu jesteś?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
John
 Opinia
@Ja 18.02.2019 18:25

Byłem. Widziałem. Wiem.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany 221
 Opinia
@Zainteresowany221 16.02.2019 06:35

Yyhmmm.... A jakim stanowiskiem warto się zainteresować?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Psychol
 Opinia
@Zainteresowany 221 19.02.2019 00:26

Żadnym. Uciekaj jak najdalej od tego zakładu. Wyzysk, poniżanie i coraz gorsza atmosfera.

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
 Opinia
@Psychol 21.02.2019 06:55

Zgadzam się jak najdalej od chify ale teraz mają przyjąć obcokrajowców

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jin
 Opinia
@Anonim 21.02.2019 15:40

Nie stać firmy na nich. Trzeba dodatkowo płacić za mieszkanie, posiłki oraz dać zarobić Axcellowi.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fred
 Opinia
@Zainteresowany221 16.02.2019 06:35

Idz na nożyczki to najlepszy dział. Ha ha ha ha ha ha

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonim
 Opinia
@Jin 21.02.2019 18:48

Czytałeś ogłoszenie w dzień po dniu przyjmiemy nawet obcokrajowców a z tego co słyszę to Ukraińcy mają być zatrudnieni

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NieKowal
 Opinia
@Zainteresowany221 16.02.2019 06:35

Kuźnia to bardzo prymitywny dział i bardzo słabo opłacany

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obiektywny
 Opinia
@Psychol 21.02.2019 06:55

na pewno niewiele potrafisz

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Mam pytanie czy na nożyczkach można coś zrobić z takimi osobami jak Jolka N i Roksi W?? Jedna tygodnia nie przepracuje bez przepustki a druga tylko łazi całymi dniami...

Pomocna?
Tak35Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 08.03.2019 09:57

Jak żeś taki mądry to odezwij się na zebraniu przy wszystkich a nie ferment potrafisz tylko siać w necie dzbanie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prawda w oczy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Bartek 08.03.2019 14:11

O co Ci chodzi? Że ktoś prawdę napisał?(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartek
 Opinia
@Prawda w oczy 08.03.2019 15:27

To mi to powiedz prosto w oczy a nie udajesz kozaka w necie czekam do poniedziałku

Pomocna?
Tak2Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fallus koło Trzciela
 Opinia
@Bartek 08.03.2019 15:44

99% to na goworku nożyczki i to głównie w złym świetle. Wytłumaczy mi ktoś ten fenomen! Kto jest temu winien?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nikt
 Opinia
@Fallus koło Trzciela 09.03.2019 11:01

Ludzie którzy zamiast powiedzieć co myślą drugiej osobie potrafią tylko pisać na tej stronie i nic więcej

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
uczciwyy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Bartek 08.03.2019 15:44

Popieram, jak to mówią "kozak w necie, p$i$z$d$a w świecie"

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
do niby pracownika
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 08.03.2019 09:57

Pierwsza jakby nie patrzeć zawsze odpracuje te przepustki a u drugiej jakoś nie zauważyłam żeby łaziła więcej niż szanowni "koledzy" z ślusarni.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bora bora
 Opinia
@Fallus koło Trzciela 09.03.2019 11:01

Jaki pan taki kram.

Pomocna?
Tak2Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ramzes
 Opinia
@Bora bora 10.03.2019 11:39

Czyli chciałeś powiedzieć że jaki Adam taki dział? zgadzam się. Najpierw zrobił dział który był przykładem a potem wszystko zniszczył i zostało jedynie pośmiewisko na cały zakład. Pewnie jak wchodzi do samochodu to za każdym razem wali się włeb o listwe bo zbyt duze Ego mu przeszkadza jak wchodzi.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Racjonalista
 Opinia
@Pracownik 08.03.2019 09:57

Pracowniku, wiesz czym jest RODO? Jeśli nie wiesz, to odsyłam Ciebie do google. To co napisałaś podlega o ochronę danych osobowych i częste pisanie w ten sposób podlega karze więzienia, jeśli sąd uzna to za nękanie. Na miejscu tych osób, to poprosiłbym o udostępnienie danych osoby oczerniające w/w osoby. A następnie założyłbym sprawę i niech płaci za głupotę. W końcu podała wystarczająco ilość danych osobowych do identyfikacji osoby.

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pytanie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Tak wszyscy narzekają, niech może wypowiedzą się osoby z KAŻDEGO działu, a nie tylko nożyczki, ile średnio ludzie u was zarabiają.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Domator Edgoran blady Sid
 Opinia
@pytanie 05.03.2019 16:02

Nożyczki to taki specyficzny dzial. Nazwałbym go Puls Chify. Odzwierciedla to co dzieje sie w zakładzie. Po głebokiej analizie moge tylko doradzic tobie bys spier....alał jak najdalej i znalazł sobie inny zakład.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Twój obserwator
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Domator Edgoran blady Sid 05.03.2019 18:55

Szymon, wyluzuj... A tak na marginesie to wiele działów Chify nie wypowiada się z prostej przyczyny - praca jest dobra, a płaca godna. Gdyby było inaczej, to byście tu nie pracowali.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert N
 Opinia
@Twój obserwator 06.03.2019 19:04

Czyli tylko na nożyczkach jest cienko? Czy jak? Nie ukrywajmy, chifa dla wielu to cud , miód i orzeszki. U każdego innego prywaciaża juz dawno wielu z was by wylecialo z hukiem. chifa ma dobry socjal, nie czepia sie tych co choruja, płaci dośc dobrze, daje poczucie stabilnosci .Mozna tez cos wynies do domu. wykapac sie za darmo .Wyprane ciuchy . Mydło czy papier toaletowy a nawet zarówke idze wynieś. Tak to są rzeczy ktore was tam trzymają.! Ja to wiem.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nowyyy
 Opinia

gdzie znajde behapowców,,gdzie mają swoje biuro.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Job.n
 Opinia
@nowyyy 19.02.2019 14:12

Biurowiec administracyjny, po wejściu na parterze w lewo do końca

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Egon
 Opinia

A kto to jest ten Sid? Jakiś kierownik czy kto?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edek nozycoręki bandyta
 Opinia
@Egon 12.02.2019 08:09

Bajki głąbie nie oglądaleś z Epoki lodowcowej? Tam był taki jeden (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Laeelad
 Opinia

E! Sid! Ty wiesz co o tobie myślimy.... Haha haha

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sid
 Opinia
@Laeelad 30.01.2019 13:25

Nie wiem.

Pomocna?
Tak2Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Księciunio
 Opinia
@Sid 07.02.2019 18:00

No i powinieneś mieć tych leszczy gdzieś. Robić się nie chce, a na konto mają wpadać miliony? Trzeba było się tuki uczyć i rozwijać :D

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Księciunio
 Opinia
@Księciunio 07.02.2019 18:23

Niech nam panuje Sid, złoty człowiek. Specjalista w swoim fachu! Niech żyje nam!!!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jebiewdenko
 Opinia
@Laeelad 30.01.2019 13:25

Czego chcecie od Sida?! To jest zloty człowiek. Niech żyje nam Sid !!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sid
 Opinia
@Księciunio 07.02.2019 18:23

Dzięki za pozytywne i ciepłe słowa, miło mi to słyszeć. Teraz wiem,że mam jakieś wsparcie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fred Aster
 Opinia
@Sid 07.02.2019 19:02

hahahahahahaha

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młodzież
 Opinia

Emeryci won na emeryturę dajcie szansę młodym pracownika na pracę a nie siedzicie na emeryturze i pracujecie won stąd

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Młody
 Opinia
@Młodzież 05.02.2019 05:52

Dokładnie a zwłaszcza pewne dwie baby z jednego działu

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Realistka
 Opinia
@Młodzież 05.02.2019 05:52

Przecież pracy nie brakuje??jeśli "młodzież"chce się wykazać,to ma taką szansę...niestety pracować się specjalnie nie chce,więc winą za niepowodzenia trzeba obciążyć emerytów,żenada!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edzio
 Opinia
@Młodzież 05.02.2019 05:52

Niektórzy nawet bedąc na emeryturze nie mogą rozstać się z zakładem. Zamiast pojezdzic i zwiedzać świat czy Europę to siedzą trutnie i miejsca blokują młodym.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
stworek
 Opinia

Film propaganda prestiżu firmy i zakładu mlekiem i miodem płynącym. A sam środek firmy to totalnie coś innego. Proponowane zarobki na poziomie 2100 brutto (ciekawe jak najniższa to 2250 - firma ma swoje prawo!?). Brak poszanowania pracownika, zwłaszcza starszego z wiedzą. Obecnie "inwestuje się" w młodych bez pojęcia o robocie, gdzie bez komórki nie żyją ( jak w telefonach komórkowych - dzisiaj kup super promocję a na przedłużeniu umowy będziemy mieć Cię w d.p.e). Zakład idzie w złym kierunku, co inwestycja to wtopa (przedłużone terminy realizacji, magazyny zewnętrzne nieogarnięte z robotą). Do tego zakładu faktycznie nadają się tylko "wyjątkowi pracownicy" tzw tania siła robocza.

Pomocna?
Tak11Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomek
 Opinia
@stworek 02.02.2019 06:08

Pracuje we firmie 9 rok.Jest to moja 5 firma. Z obserwacji mojej wynika że 90% ludzi na produkcji krórzy pracują tam od szkoły nigdy juz w życiu nie poradział by sobie w innym zakładzie. Niedorajdy, nieroby, nauczeni socjalu .

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XYZ
 Opinia

Film Aesculap Chifa: https://youtu.be/wcWfI-jOoPQ

Pomocna?
Tak2Nie
rebus
 Opinia
@XYZ 26.01.2019 15:54

Jak to zwykle bywa na filmie pieknie i cudownie. Miód i orzeszki. .Nic tylko zyc 200 lat.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XYZ
 Opinia
@rebus 27.01.2019 17:09

Dokładnie. Propaganda musi być.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartosz
 Opinia
@XYZ 28.01.2019 07:21

Pracujecie obecnie w firmie Aesculap ChifA? Moglibyście napisać coś na temat obecnie panujących warunkach zatrudnienia dla nowo przyjętych osób? Interesuje mnie, czy w trakcie rozmowy o pracę są możliwości negocjowania stawki wynagrodzenia, czy raczej nie ma to sensu, ponieważ pracodawca ma przewidziane z góry, ile może zaproponować na danym stanowisku? Czytając Wasze wpisy, mogę przypuszczać, iż będziecie w stanie odpowiedzieć na moje pytania.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XYZ
 Opinia
@Bartosz 30.01.2019 13:09

Raczej nie ma możliwości negocjowania stawki godzinowej. Są one określone z góry

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawa
 Opinia

Jakie zarobki na pakowni?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia

Firma zatrudnia ponad 50 tysięcy pracowników w 64 krajach świata. Z pewnością globalna działalność firmy daje duże możliwości rozwoju jej pracownikom. Czy osoby zatrudnione w polskich oddziałach mają możliwość udziału w zagranicznych szkoleniach? Najnowsze oferty pracy w Aesculap ChifA znajdziecie pod tym linkiem: https://www.career-bbraun.com/globaljobmarket/index.html

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik biurowy
 Opinia

Dnia 14.01.2019 roku, firma Chifa Sp. z o.o. złożyła pozew cywilny w związku z szkalowaniem firmy oraz pracowników na forum publicznym w tym przypadku serwisu GoWork.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ciekaw
 Opinia
@Pracownik biurowy 15.01.2019 19:50

Ooo to chyba "anonimowe" trole mają się czego bać

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
detektyw
 Opinia
@Pracownik biurowy 15.01.2019 19:50

Widzę kolega na forum BERO też się udziela

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Waluś
 Opinia
@Pracownik biurowy 15.01.2019 19:50

Juz sie boje.buhahahahaha

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Aesculap ChifA - Polska

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej