Aesculap ChifA

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 460 ocen.

Aesculap ChifA
3 460 6 1

Opinie o Aesculap ChifA

XxX

No i brawo Piotrek. Frekwencja się liczy. Bez tego ani rusz. Także inteligentni inaczej pseudo zwiazkowcy,się kłóćcie a reszta nie zapisanych niech się zastanowi czy dobrze że związki wogole są. Bo fakt jest taki że bez nich niema NAS. Chyba że chcecie w najbliższej przyszłości robić za szmaty.

anonymous
@XxX 07.10.2018 18:25

Dla mnie sytuacja jest jasna. Skoro przez tyle lat działające w firmie organizacje związkowe nie kiwnęły palcem, aby poprawić sytuacje dla zwykłego, szarego pracownika to w najbliższym czasie również nic w tym kierunku nie zrobią. Czytając wcześniejsze wypowiedzi - jak myślę osób, które celowo opluwają nowo utworzony Związek Zawodowy powtarzam wszystkim : Nie rozliczajcie dzisiaj bo trzeba mieć charyzmę aby utworzyć organizacje związkową która nie jest na usługach pracodawcy. Rozliczajcie wtedy gdy przyjdzie na to czas (patrz wybory). Do tego czasu powinniście wspierać założycieli a nie wypluwać swoje żale na forach internetowych. Dla mnie osobiście dziwna sytuacja - wybory zarządu "Metalowców", oraz "Solidarności" i żadnego kandydata - człowieka który powinien już dawno rozsadzić ten układ zamknięty. Jeżeli nic w tym temacie się nie zmieni to zapewniam, że sytuacja dla każdego pracownika pod względem zarobków czy regulaminów pracy niestety się nie zmieni, a pozostanie tylko Państwu użalanie się na forach.

Kika.
@XxX 07.10.2018 18:25

BUDOWLANI-ilu Was już jest ?

były

Popieram ,,chłopaka,, Znam was wszystkich. No ale czego można się spodziewać po kolesiu co ryje pod swoim byłym działem, ale jak trzeba nadgodziny robić to wie gdzie wleźć. Brawo panie A.B.

ff
@były 04.10.2018 22:19

Tiaaa, jasne

Z Bani?
@były 04.10.2018 22:19

Byly przez takich ludzi jak Ty, pan A.B. nic nie zmieni w tym zakladzie lepiej bys pomogl naprawic ten zakolesiony zaklad panu A.B. niz caly dzien siedzisz na necie i piszesz hejty na czyjąś osobe najlatwiej jest kogos obrazac w sieci ale na zywo to bys sie zesral w portki ,no ale trudno musimy nauczyc sie zyc w otoczeniu (usunięte przez administratora) co maja za male ciusiaki i nie potrafia powiedziec wprost co ich boli lub co gorsza musimy podawac takim wirtualnym trzepaką reke w zakladzie nie pozdrawiam

Piotrek
@były 04.10.2018 22:19

Jesteście wszyscy niepoważnie szkoda tylko że mamy taka mała frekwencję związków zawodowych. A co to za związki Pana J.K czy K.K. te związki już nic nie zmienia ludzie jak chcecie coś wywalczyć to zapisujcie się obojętnie do jakich.

chłopak

....co tam ,,budowlani,, ? Jakie plany na najbliższą przyszłość? Tyle pomysłów mieliście i co? Lipa! Tylko z telefonem przy uchu was widać, niewiem do siebie dzwonicie czy gdzie? Ech... Standard. Tylko na sobie patrzycie tacy jesteście, tacy byliście i będziecie. Nie zrobicie nic. Za ciency jesteście,... Pozdrawiamy :-)

Mmm
@chłopak 02.10.2018 09:14

Na siebie piszę się na siebie

Jasiu
@chłopak 02.10.2018 09:14

Chyba "Chłopak"to ktoś z narzedziowni ? Brawo leniuchy ????.

Z Bani?
@chłopak 02.10.2018 09:14

A Ty lepiej idz Gejslerowi albo Kardaszowi obciagnij to moze Ci przejdzie podobno chlopaki jak Cie skubaly to mówiłeś ze nie sa ciency:D

Dziuzdiak.

Nie gwiazdorz pajacu z małym stażem co ci dundel z nosa leci.

ff
@Dziuzdiak. 29.09.2018 20:15

Naucz się korzystać z internetu

kowal_własnego_losu

Widzę że na stanowiska fizyczne nowe ogłoszenia wyszły. Kowal tradycyjnie już od roku. Jest też takie coś jak tłoczarz. Kim jest osoba która te ogłoszenia wypuszcza? 80 letni dziadek co zaczynał za Bieruta? Mówi się operator pras konwencjonalnych lub numerycznych. Chifa to jednak komuna jeszcze.

WYJAŚNIENIE
@kowal_własnego_losu 20.09.2018 22:38

Aktualna klasyfikacja zawodów - psz.praca.gov.pl Nazwa: Tłoczarz w metalu Kod: 812118 Synteza: Wykonuje roboty produkcyjne na prasach hydraulicznych i mechanicznych pojedynczego i podwójnego działania, na tłoczniach jedno- i wielowrzecionowych automatycznych i wielooperacyjnych oraz prace przy nacinaniu pilników na nacinarkach, rysarkach i innych urządzeniach. Zadania zawodowe: uzbrajanie i ustawianie maszyn i urządzeń do obróbki plastycznej, wykonywanie prób tłoczników; nacinanie pilników; prasowanie, gięcie, obcinanie, ciągnienie i tłoczenie detali o zróżnicowanym stopniu złożoności kształtu i wielkości; wykonywanie pomiarów kontrolnych za pomocą suwmiarki, mikrometru, kątomierza, czujników, sprawdzianów itp.; kontrolowanie jakości wyrobów; przeprowadzanie konserwacji obsługiwanych maszyn, urządzeń oraz narzędzi specjalnych; organizowanie bezpiecznego stanowiska pracy; posługiwanie się sprzętem ochrony osobistej i ppoż. oraz przestrzeganie przepisów ppoż. i bhp.

XXI wiek
@WYJAŚNIENIE 26.09.2018 18:35

przykład z życia wzięty (polecam Google'a): Operator prasy hydrauliczne / automatyczne Miejsce pracy: Bielsko-Biała Zakres obowiązków: Obsługa prasy automatycznej oraz należyte raportowanie wykonanej produkcji, sytuacji i czynników powodujących stracony czas Wykonywanie codziennej konserwacji pras, narzędzi tłoczących zgodnie z obowiązującymi instrukcjami Należyte zabezpieczenie i ewidencja produktów wadliwych oraz do przerobu Współpraca z technologiem i ustawiaczem w zakresie wprowadzanych zmian technologicznych oraz bieżących problemów produkcyjnych Wymagania: Doświadczenie w zakresie obsługi pras automatycznych / hydraulicznych Umiejętność czytania dokumentacji produkcyjnej Umiejętność posługiwania się przyrządami pomiarowymi Posiadanie uprawnień do obsługi wózków widłowych - mile widziane Wiedza z zakresu podstawy budowy i zasad działania obsługi pras i tłoczników Uprawnienia do obsługi suwnicy (II S) - mile widziane

pracownik

...a co mówicie żeby w ramach pokazania zarządowi ze potrafimy się zjednoczyć zablokować rondo aescluap chifa. Wystarczy żeby uzbroić się w cierpliwość przy wyjeździe i okrążyć raz cale rondo. Napewno odbije się to na..... Sami sobie odpowiedzcie. Co myślicie damy radę? Czekam na opinie...

Kamena

wytłumaczy mi ktoś dlaczego pracownicy biurowi pracujący w pomieszczeniach klimatyzowanych dostają lepsza wodę mineralną niż pracownicy zasuwający na nich w 40 stopniach ?? Porównałem składy obu wód . Kto więc potrzebuje więcej energii w tym zakładzie.?? Do układania pasjansa nie potrzeba 20 stopni i wody z tyloma minerałami .

Kika.
@Kamena 13.08.2018 20:24

CRISTAL1 to badziewie ,nawet nie podają ogólnej mineralizacji-zupka chińska z Radomia by na niej wyszła... PRIMAVERA -mineralizacja -poziom 251,3... kAUFLANDZKI CLASSIK ma około 700. Organizm pracownika fizycznego powinien przyswoić około 1,5-2,5 litra na dobę ,ale jak ma średnią 1000 mg/l minerilazacji. Jaka woda jest dostarczana dla pansjanostawców ?Tam jest wysiłek np. jak wyliczyć,naliczyś by , żaden pracownik nie stracił na od września. I NIE ZYSKAŁ.

Rychu
@Kamena 13.08.2018 20:24

...bo zawsze byli lepsi i lepsiejsi.

Prawdziwy pracownik
@Kamena 13.08.2018 20:24

od zawsze były podziały. Niektórzy nie pamiętają ale dawno temu pracownicy fizyczni dostawali herbatę granulowaną a umysłowi ekspresowa liptona. Papier toaletowy to samo jedni szary drudzy miękki biały. Nawet jednemu kierownikowi nie podobało się że dostaje wypłatę w ten sam dzień co "robotnicy" i do dzisiaj mają dzień wcześniej. Paranoja za takie rzeczy należy się zabrać w zakładzie . Dlaczego zakład finansuje pracownikom umysłowym kawy do ekspresów ??( i to dobrej firmy). Dlatego ponawiam moje pytanie. Kto w tym zakładzie na kogo pracuje??. Może czas najwyższy zwolnić i poczekać aż biurowi wypracuja zysk dla zakładu ??

Woj
@Prawdziwy pracownik 24.08.2018 12:52

Wszystko prawda - a więc wniosek jest jeden. Trzeba dzieci pilnować przy nauce, żeby mogły w takich warunkach pracować. Jest to na pewno jakaś motywacja...

Ratunku
@Woj 25.08.2018 12:35

A przy maszynach czy na stołach będą siedzieć kosmici? Których Duda czy Jarek nam przyśle.

krasnoludek
@Prawdziwy pracownik 24.08.2018 12:52

A wy myślicie,że w biurze jest tak kolorowo? Roboty ful, zadań masa, czas goni, stres. Nie uważam żeby produkcja zarabiała na wszystkich, wiadomo,że wszystkie działy muszą współpracować aby firma działała. A kawa i papier? to drobnostki , mały dodatek do niskiej pensji, której osoby z produkcji pewnie nigdy nie doświadczyły

ktosiek
@krasnoludek 08.09.2018 10:46

Bawi mnie podejście pracowników w Chifie, biurowi mówią że na produkcji zarabiają krocie, a na produkcji że biurowi zarabiają krocie siedząc i nic nie robiąc. Hehe. Znam oba stanowiska i powiem tak, na produkcji mniejszy stres a kasa podobna jak w biurze, kokosów nie ma.

taki tam sam
@krasnoludek 08.09.2018 10:46

Ty chyba się z małpą na rozumy pozamieniałeś.....w biurze macie full zadań - chcesz mnie śmiechem zabić. Widać że robisz w zakładzie od 1 -5 lat. Jeszcze nie dawno każdy Kierownik posiadał trzy działy , wszyscy pracowali na 2-3 zmiany roboty schodziło 5x tyle co teraz i był jeden kierownik i jedna rozdzielcza na dziale - spójrz co jest dzisiaj .....na każdym dziale 3 inżynierów nierobów ......3 planistki ......5 majstrów i nic nie schodzi , a wszyscy przychodzą do pracownika i pytają się jak to zrobić .. W zakładzie w ostatnich 2 latach zwolniło się około 200 osób dlaczego więc ciągle przybywa pracowników umysłowych??

sms
@taki tam sam 12.09.2018 20:33

"Kierownik posiadał trzy działy , wszyscy pracowali na 2-3 zmiany roboty schodziło 5x tyle co teraz i był jeden kierownik i jedna rozdzielcza na dziale" to w końcu był jeden czy trzech kierowników na dziale ? Ty na prawdę z małpą na rozumy się pozamieniałeś.

taki tam sam
@sms 13.09.2018 09:33

Naucz się czytać ze zrozumieniem. A "na prawdę" piszemy razem. pisząc o tobie małpa chyba zrobiłem Ci komplement. No ale tak jest jak się kończy szkołę za kurczaki. Popytaj starszych pracowników.

Adam Brambor

Siemka chciałem poinformować, że odbyło się kolejne spotkanie "zz" Metalowców i Solidarności z Dyrektorem produkcji i znowu został pominięty nowo powstały związek "Budowlani" . Chyba są jakieś obawy aby nowy związek zawodowy zauważył jak sprzedawany jest nasz zakład od kilku ładnych lat

Edmund

Koniec nożyczek?

Abcddcba
@Edmund 30.08.2018 09:20

Dlaczego?

Edek III Waza
@Edmund 30.08.2018 09:20

ano koniec... Titanic tonie od ponad roku a Adam Diciaprio udaje głupa, że to nie jego wina(pewnie tych operatorów co mu się sami z własnej i nieprzymusowej woli pozwalniali). Tylko jedna osoba kieruje działem - nie kosmici. Tylko ona jest za to wszystko odpowiedzialna.

zygmunt
@Edek III Waza 30.08.2018 16:09

Czekałem kiedy inteligenty z nożyczek się odezwą i się doczekałem. Ciekawi mnie tylko jedno, dlaczego żaden jełop się nie odezwał kiedy Adaś przemawiał. Jak zwykle na forum blabla, a na dziale grobowa cisza. Zabawne i zastanawiające

Nie lubie cie A.
@zygmunt 30.08.2018 19:40

a po co sie odzywac jak Adaś Dicaprio od lat robola nie słucha? Robi co chce i tylko po swojemu. Reszte traktuje jak głupków. Lata praktyki i analicznego myslenia.

kleryk

Dobrze wiedziałem, że to sie w koncu wszystko posypie i rozleci. Nie było innej mozliwości, jeżeli tak sie kieruje działem i w sposób okropny traktuje pracowników. Zmieńcie trenerów personalnych dla kierujących działami oraz brygadzistów bo tak sie dalej już nie ujedzie. Ludzie mają swoją godnośc i nie są przyspawani do maszyn.

zygmunt
@Nie lubie cie A. 31.08.2018 06:27

I tacy jak Ty pierwsi z działu powinni wylecieć.

Olek
@zygmunt 04.09.2018 21:09

Bo piszę prawdę? Tak wiemy. Takich nie lubicie.

zygmunt
@Olek 05.09.2018 09:19

Nie, bo potrafisz psioczyć tylko w necie, powiedz to głośno na dziale, codziennie są spotkania.

Ala
@zygmunt 05.09.2018 16:31

i g@wno wnosza. Nic!

zygmunt
@Olek 05.09.2018 09:19

Jak widać w gębie mocny/mocna a w realu P I Z D A. Dobre świadectwo daliście dzisiaj jak kierownik zaprosił do wypowiedzi na zebraniu, nikt się nie zgłosił.

Rty
@zygmunt 07.09.2018 15:08

Tłoku, pisałem Ci że mam w dupi.e udzielanie się. Kierasa też mam w dupi..e. On pokazał ile jest wart. Zero. Z (usunięte przez administratora) Lami nie rozmawiam.

zygmunt
@Rty 07.09.2018 18:32

No tak P I Z D A nie potrafi racjonalnie uzasadnić swojej wypowiedzi. Smuteczek

Wesoly
@zygmunt 07.09.2018 21:05

P i z D a to była ta co cię urodziła.

dd
@Wesoly 08.09.2018 10:50

Nie zaprzeczam, tylko mam pytanie, skąd ty się wziąłeś ? Z D U P Y ? Widać z myśleniem u ciebie ciężko.

Daria

Słyszałem, że firma m,a opinię dobrego pracodawcy. Warto aplikować, potrzebują ludzi?

pomoc
@Daria 18.05.2018 18:20

Jeśli chcesz zdobyć tylko doświadczenie zawodowa, to jak najbardziej tak, ale jeśli chcesz zarobić ,to odradzam.

A
@Daria 18.05.2018 18:20

szkoda ze nikogo nie przyjmują bez znajomosci :)

anonymous

Otym trzeba rozmawiać Otym trzeba rozmawiać Otym trzeba rozmawiać hi hi ha ha.

kowal

Jakie zarobki dla kowala ? jakie młoty używane w pracy ?

Bujną sparxxx
@kowal 31.08.2018 09:41

Młoty gumowe z celownikiem optycznym.

Kojak
@Bujną sparxxx 01.09.2018 09:20

Pewnie jedynka z przodu na "dobry" początek.

Adam Brambor

Zapraszamy wszystkich chętnych do zapisywania się do nowo powstałych związków zawodowych "Budowlani". Pamiętajcie aby coś zmienić musi być nas sporo ,co spowoduje, że Zarząd zacznie się liczyć z naszymi postulatami. Pomysłów mamy dużo ponieważ jest wiele do zrobienia (naprawienia) i tylko odwas zależy czy pozwolicie nam na ich zrealizowanie . Zapraszamy przyłączcie się do nas.

Kika.
@Adam Brambor 15.08.2018 00:22

Panie Brambor -masz Pan zagadkę na temat -Woda dla pr. fizycznego a, Umysłów.

Adam Brambor
@Kika. 23.08.2018 12:01

Dzięki zabiorę się za to w przyszłym tygodniu i czekam na dalsze sugestie

Jerzy Jeż
@Adam Brambor 15.08.2018 00:22

Czy byłaby możliwość porozmawiania nt. zorganizowania dojazdów busem/autobusem przez zakład CHIFA? Np. Phoenix Contact Wielkopolska organizuje dowóz pracowników do zakładu pracy. A w naszym zakładzie pewnie też znalazła by się grupa osób, która, skorzystałaby z takiego rozwiązania.

Groszek

Nożyczki do Radzyńia i koniec z cwaniak i.

Kaczynski

Auuuuuuuuuu nie beczec mi tu francuskie pudle.

PROROK

A JAK TAM PAN WIECZ...K Z NOŻYCZEK SZOPKĘ WALI W DOMU I Z KIERASEM SIĘ DZIELI CZY KTOŚ ZROBIŁ Z TYM PORZĄDEK LUDZI ZWALNIAJĄ A TU TASIEMIEC DOI FIRMĘ I JEST OK

proroczyni
@PROROK 14.08.2018 22:52

Niestety, jego robota jest teraz robiona na dziale. W końcu chłop sobie odpocznie

szop
@proroczyni 15.08.2018 18:12

kieras pomiata nim jak (usunięte przez administratora) a ten jeszcze tam pracuje. Ja nie mogę. Co za cienias.

Dorotka
@szop 19.08.2018 17:28

Z wszystkimi starymi zrobił co chciał tz wytarł sobie nimi podłogę. Ciekawe kto go tego nauczył?

dd
@Dorotka 20.08.2018 08:49

Ludzie zdecydujcie się, z czym wy, w końcu, macie problem ? Albo i nie, lepiej zwolnijcie się od razu, będzie mi lżej na sercu.

Edek
@dd 20.08.2018 22:11

Ty masz problem z polską pisownią i to jest pewne.

dd
@Edek 21.08.2018 12:16

HEHEHE, możesz mi naskoczyć, bo nic innego Tobie nie pozostaje.

Andzejek

A jak tam te nowe związki zawodowe działają czy tak samo jak reszta

Radek
@Andzejek 10.08.2018 16:41

Tak samo .bez zmian czyli pod siebie. W tyłku maja zwykłych pracowników.

Brak słów
@Radek 11.08.2018 09:50

Najpierw to się ludzie zainteresujcie i zapiszcie do związku jak chcecie zmian. Bo jak się czyta coś takiego to krew zalewa. Zwiazek na terenie firmy działa 2 tygodnie i przykładowo 15 osób załogi ma w waszym mniemaniu przewrócić cała chife do góry nogami. Jeszcze oczywiście w waszym imieniu i podsunąć pod nos. Wyszła inicjatywa, a na nadal jeden patrzy na dugiego i nie wiecie co dalej. Jak by nikt własnego rozumu nie miał, baty będą wam dawać i stwierdzicie ze tak musi być bo nic z tym nie zrobimy. Takie tu jest podejście. W niejednej dużej firmie potrafią sie porozumieć i uderzyć pięścią w stół. Na razie z tego co osobiście słyszę są telefony czy będą paczki i wyjazdy. Widać czego oczekujecie.. Sami jesteście sobie winni całej tej sytuacji w firmie i nikt inny. I im szybciej wezmiecie sobie to do serca tym szybciej coś się pozmienia.

popieram brak slow
@Brak słów 11.08.2018 11:43

Zgadzam się w 100%, ale z drugiej strony jak ludzie mają się porozumieć skoro jedna osoba zarabia 1800 na rękę a druga 3500 wykonując tą samą pracę na tym samym stanowisku ?

Edek
@popieram brak slow 12.08.2018 08:41

a jeszcze inna 7 kloców.

Brak słów
@popieram brak slow 12.08.2018 08:41

Tym się należy zająć w końcu. Ja sie dziwię że na to się wszyscy godzą. Jedni pracują na akord drudzy maja dniowki a stawki godzinowe różnią się drastycznie. Nie mówię tu o stażowym już a o podstawie. To jest niedopuszczalne tym bardziej w tym samym zakresie obowiązków.

anonymous
@Andzejek 10.08.2018 16:41

Najprościej jest wystawiać opinie na forum z góry zakładając/porównując kogoś do innych. Nowo utworzone Związki Zawodowe powstały po to aby bronić praw pracowników. Związek zawodowy jest organizacją pracowników, którzy organizują się, by zbudować siłę mogącą spowodować poprawę warunków życia i pracy. Dlaczego warto się organizować - ponieważ tam gdzie działają pracownicze Związki Zawodowe(nie na usługach pracodawcy) rzadziej dochodzi do łamania praw pracowniczych. Zastanów się co możesz zmienić działając sam ? Odpowiedz brzmi - absolutnie nic. Dlatego z mojej strony nie pozostaje nic innego aby zaprosić wszystkich którzy chcą zmian w Waszym zakładzie pracy do zapisywania się do ZZ Budowlani a rozliczać Zarząd po 4 letniej kadencji ( nie po 2 tygodniach działalności).

niekowal

Dlaczego od pół roku są te same ogłoszenia na kuźnię? Nikt tam nie chce pracować?

Ciężki temat
@niekowal 05.07.2018 21:28

Wiszą i nie znikną. Będzie tak że przymusowo kogoś przeniosą. Dobra firma pracowników szukać nie musi... A wracając do odpowiedzi dlatego, że nie ma chętnych aby w tych warunkach pracować za 2 tyś zł.

Ktoś
@Ciężki temat 05.07.2018 23:05

Pewne info: w Wielkopolsce kobieta na stole z 20-ma nadgodzinami ma 3.700 na rękę, wychodzi ok 19,47 netto na godzinę. Kto ma tyle w tym obozie? Na PRZ musisz wyrobić 32 nadgodziny aby myśleć o premii, a wtedy może będziesz miał 2500 na rękę i nawet pozwolą wziąść dzień urlopu (który notabene należy Ci się jak psu woda). W tym obozie nie płacą tyle jaki "niby" jest wizerunek tej firmy. Co za tym idzie to atmosfera, która jest coraz gorsza i powoli nie do zniesienia.

rympal
@Ktoś 06.07.2018 04:50

Chifa to teraz dno. Kompletne dno i wstyd. Dzis chwalic się juz nie ma czym że sie pracuje w chifie. To juz raczej jest żenada i prawie obciach.

Marynarz
@niekowal 05.07.2018 21:28

Szukają ludzi upośledzonych,dają 2500 brutto.

anonymous
@Ktoś 06.07.2018 04:50

Prz :) dla robotow nie kobiet.....

ktosik93

A czy ktoś wie jak wygląda praca w dziale sprzedaży? Z góry dziękuję za wszelkie informacje

Życzliwy
@ktosik93 05.07.2018 12:15

1800 na rękę i może czasem premia. A poza tym opierdal "z góry", od przedstawicieli i na dokładkę że szpitali. ZAPOMNIJ.

Ktosik93
@Życzliwy 06.07.2018 04:54

Tylko ,że nie mam doświadczenia więc te warunki by mi odpowiadaly na początek, a wiecie jakich pytań można spodziewać się na rozmowie? Bardzo mi zależy na tej pracy.

biurowy
@Życzliwy 06.07.2018 04:54

Jeśli jest tak jak piszesz, to dlaczego ludzie walą tam drzwiami i oknami ? Mało tego tyle lat za tak marne pieniądze, to raczej nikt normalny by nie przepracował.

Jjj
@biurowy 08.07.2018 22:27

Niby gdzie wala drzwiami i oknami ????? Chyba uciekajac z tamtad

XYZ

Witam, widzę że poszukiwany jest konstruktor- programista. Na jakie warunki pracy można liczyć jesli chodzi o atmosferę i finanse?

Realista
@XYZ 02.08.2018 16:28

Znając realia tego obozu to 2300 brutto plus jakaś premia. Atmosfera coraz gorsza, w sumie prawie jej nie ma. Powoli to się robi (usunięte przez administratora) typu "praca czyni wolnym".

Jesteście gorsi niż świnie

Witam wszystkich ludzie czy wy naprawdę musicie być gorsi niż świnie nie potraficie uszanować kogoś pracy kogoś kto angażuje się społeczeństwo, kogoś kto stara się być lepszym od was jesteśie jak dzieci w przedszkolu nawet gorsi bo tamte dzieci potrafią szanować kogoś pracę i zangarzowanie

edzior
@Jesteście gorsi niż świnie 03.07.2018 10:01

o kim piszesz? o sobie sid? Jak tak to pekam ze śmiechu. Jak o Adasiu to też pękam.

Wkur... na maxa.
@Jesteście gorsi niż świnie 03.07.2018 10:01

A czy ty myśllisz racjonalnie ci co się starają są olani baranie jeden zakład z samych kierowników i majstrów się nie składa,są jeszcze pracownicy bez których gown zrobicie i tyle na temat.

Pedzior
@Wkur... na maxa. 25.07.2018 23:03

wszedzie najlepiej mają (usunięte przez administratora) i kapusie. Normalni ludzie maja cięzko w tych czasach. Ale zawsze warto byc człowiekiem nie swinią.

Jazda

Kużnia idzie na dno,niestety.Czas wymienić kierownika ! Wali wała z każdego pajac mały!

Edek

Jest takie powiedzenie: dobrzy pracownicy nie odchodzą z pracy, tylko od złych kierowników. Nie chcą pracować w miejscu, gdzie nie są doceniani, a ich wiedza i zdolności zachęcają szefostwo do uprawiania wyzysku. Odejście pracownika mającego najlepsze wyniki powinno być zawsze sygnałem alarmowym dla firmy, że w jej obszarze zarządzania ludźmi dzieje się coś niedobrego.

Nick nolti
@Edek 11.07.2018 17:36

Dlaczego w chife nikt nie reaguje? To nie jest normalne.

wiesia
@Nick nolti 11.07.2018 17:38

bo to zakład tz gów...no w ładnym papierku.

radzio
@Edek 11.07.2018 17:36

powiedz to koniowi... tu każdy ma wyje...ane na każdego. Wlasna du..pa sie tylko liczy a inni nie.

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawy

Błagam, Polskiego w szkole nie miałeś ?

aaaaaa

https://najgorsza-praca.pl/opinie-o/chifa

pytam sie

Co się stało z "wczasami pod gruszą" ? Zawsze o tej porze wnioski już dawno były wypełnione, a teraz ?

Jagger
@pytam sie 24.06.2018 14:32

Podobno teraz nie będzie tylko wliczona w premię roczną ale to nie pewne info

Taki on
@pytam sie 24.06.2018 14:32

Prezesa nie było?

anonim

(usunięte przez administratora)

Fantazy

Urodził się bo nie miał innego wyjścia i tylko taki z niego pożytek. Podobnie jak z karalucha. No jest i tyle.

roki
@Fantazy 26.06.2018 09:33

sid to typowa ciamciaramcia.

Praworęki
@roki 26.06.2018 21:28

Hu...j ze sidem jemu juz nic nie pomoże. Ktoś kto urodził się miernotą orłem nie umrze. Najbardziej mnie zaskoczył rudy, że za kase dał się zeszmacić.

dziwny dział
@Praworęki 28.06.2018 12:01

Jak tak dobrze się przyjrzeć, to połowa działu nożyczek to miernoty, brygadziści nic z tym nie robią, więc ci mają używanie. A weź zwróć któremuś uwagę, strach się bać.

Edzio
@dziwny dział 28.06.2018 20:13

Bo nie ważne żeś mierny ważne dla kierasa żeś wierny... To się dla niego liczy i to jest najważniejsze. Kur.. Wa śmieszne ale tak właśnie jest. Trzeba być krety em żeby obstawiać się miernotami i cieniasami ale to już jego problem. Adaś to największa miernotami który całemu światu chce udowodnić że jest najładniejszy i najmądrzejszy.

Żyła

Nie długo chce się przeprowadzic do radzynia i szukam pracy też więc pytanie tu do Was ile mogę zarobić w tej firmie miesięcznie ?

anonymous
@Żyła 24.06.2018 13:55

Do 1500 zł przeprowadzaj się i baw się dobrze z Misiem a farb ci sam wyrosnie

Ciężki temat
@Żyła 24.06.2018 13:55

1500-2000 zl. Czyli nie będziesz chodzić głodny, albo opłacisz mieszkanie i rachunki. Jak przepracujesz cały miesiąc.. Bo jeżeli zachorujesz i l4 wpadnie to na chleb nawet nie będzie. Bo inaczej tego nie da się chyba wyjaśnić, pracuje się po to by siebie utrzymać czy rodzinę.

Kika.
@Żyła 24.06.2018 13:55

wynajmij ukraińca niech idzie za ciebie a,ty dozbieraj puszki do 2000tysi.

Kaseres
@Żyła 24.06.2018 13:55

Weźmiesz z 1500 zł. Tak, serio piszę i nie żartuję. Jedyny plus, że teraz biorą wszystkich bo robić nie ma komu.

Nsjsh
@Kaseres 25.06.2018 16:20

Za te 1500-2000 co płacą w tym zakładzie nawet Ukraina nie chce przyjsc..

Racjonalista

Na początku zaznaczam, że nie pracuję w Chifie i żadnej w firmie związanej z nią. Zwyczajnie wszedłem z ciekawości, a nawet się pośmiać :) Prawdę mówiąc nie rozumiem waszych narzekań, bo nie ma socjalizmu od roku 1990 w Polsce. Do tego zaznaczam, że jesteśmy od kilkunastu lat w Unii Europejskiej i nie zapominając o dobrym połączeniu z Poznaniem i Zachodem. Jeśli wam nie odpowiadają zarobki, to możecie zmienić zakład pracy. Ja pierwotnie miałem pracować w Chifie, ale moje życie potoczyło się inaczej. Dlatego nie ma sensu płakać na rozlaną wodą, są inne firmy w okolicy. Tylko trzeba chcieć pracować i przede wszystkim dążyć do wyznaczonych celów. A jeśli chcecie zostać w zakładzie, to zawsze możliwe jest założenie związku zawodowego i strajkowanie. A nie wytykanie palcami niekompetencji kierownictwa, bo żaden z nich nie jest w waszym wujkiem, czy ciotką. A skoro nie awansowali się wyżej, to może się nie nadajecie? A jeśli się mylę, to każdy pracodawca przyjmie takiego sumiennego pracownika do Siebie. Dlatego też nie ma co się przejmować komentarzami. Zaradna osoba poradzi sobie wszędzie, ale trzeba na to pracować:) Pozdrawiam, Gall Anonim

nowotomyślanin
@Racjonalista 11.06.2018 00:04

Ale wazelina! Klaka na zlecenie? Dlaczego "Siebie" piszesz wielką literą? Chifa upadła bardzo nisko i twój post tego nie zmieni.

Edek
@nowotomyślanin 11.06.2018 14:55

Dla mnie chifa to qówno w złotym papierku. W sroidku (usunięte przez administratora) i brak poszanowania ludzkiej pracy czy godności.

mister universe
@Racjonalista 11.06.2018 00:04

Brawo ty, widać są jeszcze ludzie myślący zdroworozsądkowo. Od siebie dodam, że Chifa to taki dziwny zakład którego pracownicy mentalnie sięgają czasów komuny, chociaż mamy już XXI wiek, pretensje mają do wszystkich tylko nie do siebie, jak się mówi o strajku, to pewnie, ale najlepiej żeby to nie oni strajkowali tylko ktoś za nich to zrobił. Pracuje już blisko dekadę, i jak narzekali 20 lat temu tak te same osoby narzekają nadal. Czasami to nie wiem czy się śmiać czy płakać nad ich głupotą.

Kolba
@mister universe 11.06.2018 18:33

Zazwyczaj jest problem o pieniądze. Ty popierasz zakład bo pewnie ładnie wyciągasz. Przejdź się po produkcji i popytaj ludzi czy są zadowoleni z zarobków, 80% powie że nie. W innych firmach ludzie dostają więcej na start, niż w Chifie z kilkuletnim stażem

mister universe
@Kolba 11.06.2018 22:09

Chłopie czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ? W którym miejscu piszę że popieram zakład, pracuje na produkcji i widzę co się dzieje.

Racjnalista
@mister universe 11.06.2018 18:33

@nowotomyślanin Akurat się mylisz. Nie pracuję w żadnej korporacji na terenie Nowego Tomyśla i nic mi do tego, ale przeraża mnie jad. A tym bardziej, że rynek pracy jest szeroki i do tego otwarty na każdego pracownika i nikt nie wymaga od Ciebie pracy przez kolejne lata w takich zakładach jak Chifa, Bero, Wielkopolska, itd. A co do kadry kierowniczej, to nie są głupi ludzie i potrafią o swoje zawalczyć. A uwierz mi po pewnym czasie jesteś uodporniony na krytykę i uświadamiasz sobie, że cokolwiek zrobisz dla drugiego człowieka, będzie zjechane. Dlatego jeśli nie potrafisz walczyć o swoje, nie patrz na ludzi nad Tobą. Oni mają swoje problemy i pierwszej kolejności na nich się skupią. A jak będzie czas wolny, to wtedy ewentualnie podejdą do Ciebie. @mister universe A co zrobisz. Jakoś muszą odreagować i dlatego rzucają winę na innych. Nie widzą tego jeszcze, ale dla nich jest lepiej jak ludzie odchodzą i prędzej, czy później spowoduje to jakiś wzrost pensji. Niestety mniejszy od zamierzonego... Ciekawostką jest taka, że pierwszy zorganizowany strajk na świecie odbył się w mieście Chicago, został zorganizowany przez Polaków, więc potrafimy. W każdym razie znikam z stąd, bo mnie zaraz zjedzą ;D Pozdrawiam, Gall Anonim

Tomasz

Jeśli ktoś pokaże , że dobrze pracuje to z pewnością będzie zadowolony!!

Ciężki temat
@Tomasz 07.06.2018 10:44

W chifie? Poważnie? Pokaż że potrafisz i ambicje tutaj to będziesz robić za (usunięte przez administratora) nim się obejrzysz. Zrób raz lepiej czy więcej i już tak zostanie, a wynagrodzenie niezmienne przez 15 lat. Takie są fakty nikt złotówki nie dorzuci do Twych starań zapewniam

Xxxxxx
@Ciężki temat 07.06.2018 20:42

Z reguły jest tak, że właśnie ci najlepsi mają najbardziej przeje****. I to prawda, nikt ci nie dołoży za to że więcej robisz, starasz się podnieść swoje kwalifikacje.

Zostaw opinię o Aesculap ChifA

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aesculap ChifA