brak logo

Krakowski Kredens

Kraków

Opinie o Krakowski Kredens

britney 2013-06-02 14:52:13
firma tragedia trzymajcie się z dala od tego syfu !!!
1
była pracownica 2013-06-08 18:03:16
hej jestem byłym pracownikiem firmy popieram wszystkie opinie , osoby które chcą się zatrudnić w tej firmie niech nie wierzą w zapewnienia awansu to jedna wielka bzdura . Na pracowników wciąż jest wywierana presja by zwiększali obroty coraz więcej pracy i wymagań z centrali firmy a podwyżek nie było od wielu lat kasjer-sprzedawca pracuje za grosze .
Zwykłe osiedlowe sklepy płaca więcej niż renomowany "KRAKOWSKI KREDENS " pozdrawiam ...
3
merlin 2013-06-17 23:40:45
Pracowałam w kredensie dość długo faktycznie bzdura jest możliwość awansu i rozwoju praca monotonna ciągła udręka w klientami , pensje to tragedia a podwyżek nie ma wogóle mimo ze wszystko drożeje a wymagania wobec pracowników cały czas rosną nie polecam nikomu pracy w tej firmie
1
anonim 2013-06-20 21:37:23
Hej, myslałem, że Krakowski Kredens dba bardziej o pracowników, to bardzo znana marka wędlin, zreszta nie tanich. Kasjer-sprzedawca pracuje za minimalną?
1
enka 2013-07-12 20:22:49
A jak jest w centrali?
1
anonim 2013-07-19 11:27:14
merlin czy możesz powiedzieć jakie są zarobki początkującego pracownika w Krakowski Kredens? jaką dostaje umowę?
merlin 2013-07-21 21:20:28
jeżeli chodzi o pieniądze to pewnie róznie jest zależy pewnie od miasta w mniejszych płacą mniej ale to jakieś 1340 zł netto firma nie szanuje pracowników
Magda 2013-07-23 15:50:28
Witam,
pracowalam w KK kilka lat. Wszystkie opinie sa jak najbardziej prawdziwe. Bardzo mała pensja i bardzo duze wymagania. Poza tym faktycznie Pani Prezes nie do konca wie co sie dzieje na sklepach... albo nie chce wiedziec,bo tak wygodniej. Atmosfera byla akurat znosna w pracy,ale podejscie do pracownika pozal sie boze... Klamstwa opowiadane przez centrale.. Moge miec zal tylko do siebie,ze tyle to znosilam.
Ela 2013-08-04 12:36:19
Pracowałam w Krakowskim Kredensie przez 1,5 roku. Wszystkie opinie które przeczytaliście wyżej są prawdziwe. Mała pensja, podwyżki brak, wymagania wobec pracownika bardzo duże. Pani wiceprezes nie wie co się dzieje na sklepach a już sam pan (usunięte przez moderatora) to nie wiem czy widział kiedyś sklep Krakowskiego Kredensu. Ogólnie jedna wielka firma kłamstwa...Opowiadanie bzdur klientom, oszukiwanie ich i jedna wielka ściema!!! Nie polecam nikomu, ja na szczęście już skończyłam z tą "cudowną" firmą. A i uważajcie na swoje papiery bo potrafią zgubić świadectwa, nie dawajcie oryginałów jak zrobiłam to ja. Firma Kogucik :-D
1
Ela 2013-08-04 12:48:37
Sluchajcie nie warto sie nawet zastanawiac i brac ich oferty pod uwage w poszukiwaniu pracy... To co jest napisane na stronie KK to smiech na sali
"oferujemy ciekawą pracę w młodym zespole i przyjaznej atmosferze" oraz (to jest najlepsze) "Dbamy o każdego pracownika i doceniamy jego wkład w budowanie wartości naszej firmy"
Nie ma czegos takiego jak przyjazna atmosfera, dbanie o pracownika czy nie daj Boże docenienie go...
OdradzaM
anonim 2013-08-23 00:58:59
ela czy możesz powiedzieć jakie są prawdziwe warunki pracy w firmie Krakowski kredens? jakie są stawki?
2013-08-23 18:48:38
Witaj,
ja pracowałam w Warszawie i moja pierwsza umowa (o prace) na okres próbny 3 mies. to 1800 zl brutto + 10% wynagrodzenia za zrobiony plan miesięczny, następna umowa to 1900 brutto + 10% ( umowa na miesiac), poźniej na dwa miesiące dalej ta sama stawka- mimo, iż okres próbny już minął, w ten sposób dalej zwodzą dając takie krótkoterminowe umowy...Nie wiesz czy maja zamiar cie zwolnic czy szukac czegos innego, czy nie... Następnie na 3 miesiące ta sama stawka. Dopiero po 9 mies dostałam umowę na czas określony 10 lat :) Podwyżka 50 zł. Dalej żeby wyprosić jakieś pożądne podwyżki w miarę wzrastającego tempa i wymagań musisz non stop się upominać i wyrabiać 500% normy. Tymbardziej, iż moja kierowniczka lizus jeden bała się prosic panią prezes o podwyżki w imieniu pracowników gdyż nie chciała nadwyrężać delikatnych stosunków z w/w osobą.
Warunki pracy same w sobie nie są złe, chyba że pracujesz w sklepie w wielkiej galerii handlowej.. Niezła harówa

Pozdrawiam
anonim 2013-08-30 14:04:20
jak wielka jest szansa aby po okresie próbnym zostać w Krakowskim Kredensie? czy można tam liczyć na stabilną pracę?
merlin 2013-09-02 13:42:16
anonim !! nie pchaj się do kredensu to rada z dobrego serca nie jest to praca do końca stabilna w każdej chwili możesz dostać wypowiedzenie z pracy do tego od pazdziernika zaczną się paczki świąteczne które zamawiają firmy w kredensie PANI PREZES płaci za nie psie.pieniądze a praca naprawde jest cieżka nawet w godzinach nadliczbowych i nic nikogo nie obchodzi trzymaj się z daleka od kredensu
1
mario 2013-09-11 20:40:50
merlin, jak płacą za te godziny nadliczbowe? i czy jest ich jakaś ograniczona ilość, która określona jest w umowie?
merlin 2013-09-11 21:26:20
mario ! za godziny nadliczbowe w tej firmie wogóle nie płacą można je sobie jedynie odebrać pozdrawiam
coty 2013-10-07 00:05:11
merlin, czyli jest tak, że jak zasuwam po 12 godzin dziennie to potem mogę sobie kilka dni po prostu zrobić urlopu ? po tygodniu takiej pracy to już wychodzą 2-3 ni wolne w przyszłym :)
megi 2013-12-06 23:01:27
NIE MA godzin nadliczbowych.Mozesz sobie co najwyzej odebrac je w innym terminie,ale w ktorym pasuje kierownikowi nie Tobie. Praca moze nie ciezka,nie liczac swiat,ale zarobki marniutkie. Pani Prezes,ktora nigdy w zyciu nie byla na niektorych stoiskach,zna je tylko ze zdjec. HA.HA!!! Brawo. Pan Mazgaj ,ktory jest tak naprawde wlascicielem chyba nie ma bladego pojecia co sie wyprawia w jego firmie... Ha,ha,ha.
1
patryk 2013-12-18 12:04:37
megi zarobki marniutkie czyli jakie ? w granicach najniższej krajowej? a na jaką umowę można liczyć w krakowskim kredensie ?? prosze o jakies konkrety bo wlasnie zlozylem tam cv i bede wdzieczny za każde info.
grzanka 2014-05-17 09:31:00
nie zgadzam się

2
tuwim 2014-09-29 11:34:25
Rozne opinie slyszalem o Krawkowskim Kredensie. Firma pod wzgledem wizerunkowym daje innym fantastyczny przyklad, chocby to niektorych moze kusic do podjecia pracy u nich. Co do atmosfery to chyba sporo zalezy od tego na kogo sie trafi-i pracownikow i kierownikow. Najwazniejsze, zeby byla jakas mozliwosc rozwoju w tym co sie robi.
Byly pracownik 2014-10-28 11:35:19
W kk pracowałam kilka lat temu, nie sadzilam, ze dalej jest ta sama stawka:(. Praca jest tam ciezka mimo, ze na 1szy rzut oka nie ma wielkich kolejek aczkolwiek caly czas ktos wchodzi i caly dzien praktycznie trzeba stac. Nawet jesli nie ma klientow to trzeba bylo ukladac towar etykietami do przodu, przecierac czyste blaty, nie wypada przeciez siedzieć na krześle! Nie mozna bylo uzywac tel w czasie pracy nawet na smsa jak nie bylo klientow, nie ma przerwy bo niby gdzie? Trzeba jesc na sklepie przy klientach. W sklepie jest goraco od lodowek i jest mocne swiatlo, w dodatku tzreba chodzic w tych glupich czapkach:). Wszystko jest liczone i wazone i to nawet okruchy z szynek, zeby przypadkiem nikt niczego nie ukradl. Pod lada sa podpisane woreczki i tam sa wrzucane scinki miesne. Wiadomo, ze szynki wysychaja bo jest w nich woda dlatego nie zgadza sie waga po sprzedazy. Szynki i kielbasy sa dobre, ale cena ogorkow malosolnych jest porazkowa. Serek ze szczypiorkiem to ser turek, ktory mozna kupic za nizsza cene w normalnym sklepie, kielbasa jest chyba z sokolowa. Sa parowki cielece- panienskie i wieprzowe- kawalerskie ale ich sklad jest pomieszany i tak naprawde wiecej wieprzowiny jest w panienskich:). Odradzam tam prace zwlaszcza w gal krakowskiej bo w weekendy jest przerabane chyba, ze ktos naprawde potrzebuje kasy!
1
Klements 2014-11-19 00:54:29
Wiesz, nie podejrzewam, żeby ktoś podejmował pracę w KK na stanowisku sprzedawcy po to by kontynuować tam swoją karierę. Z całym szacunkiem do firmy i pracowników, ale takie stanowisko ani nie jest dobrze opłacane, ani nie jest fascynujące. Odwala się po prostu swoją robotę i tyle. Ważne by na koniec miesiąca wszystko się zgadzało.
antyfilipek 2014-12-19 15:45:13
Hej, jeśli ktoś z was interesuje się firmą Krakowski Kredens to zajrzycie na forum ponieważ jest nowa propozycja pracy. Bardzo interesująca sprawa. Krakowski Kredens Tradycja Galicyjska S.A. sieć delikatesów z towarami Premium, poszukuje kandydatów do p...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5736368?keywords=&region=
orc 2015-07-15 12:47:11
dokladnie praca jako sprzedawca w Krakowskim kredencie nei jest raczej wiazana na przyszlosc, tylko jako zaobek dotychczasowy, np jako przejsciwy i wiadomo ze tam sie nie zarobi nie wiadomo ile. a co do warunkow mozna porozmiac, przeciez kierownik powinien chociaz dac maly wiatrak, gdyz jest to obowiazek, tylko nie nalezy sie bac
radko 2015-09-16 15:11:38
wydaje mi się, że teraz już coraz mnej ludzi kupuje tam wedliny, bo czy w galeriach jak patzre nie ma takich kolejek jak kiedyś, a właściwie sklepy sa puste, wiec nie wiem. To z pewnością tłumaczy fakt, że nie ma od nich nowychc ogłoszeń do pracy. A średnia zaorbków to ok. 1600 zł albo niewiele więcej.
sonata 2015-10-30 19:11:51
Dlaczego ciągłe zmiany wśród personelu w tych sklepach?, dlaczego ciągły brak podwyżek? dlaczego ogłoszenia o prace wiszą na sklepach po ok. 3 tyg?
Nikt wam tego nie powie jak jest. Kazdy powie ze jest fajnie i miło. Realia wychodzą po ok. miesiącu-dwóch. Najniższa krajowa(brutto). Podczas rekrutacji będzie mówione o dodatkach, premiach, itp. Zapytajcie ile osób w danym sklepie otrzymało te nagrody, premie i jak często. :):):) Tajemniczy klient też tam przychodzi:):):). Brzuch mnie boli ze śmiechu-a i nagroda za jego obsłużenie -wielka. Zapytajcie ile razy był taki klient w sklepie w ciągu załóżmy 3 ostatnich lat:):):) i jaka osoba otrzymała jakąkolwiek premie, dodatek (niech wam wskażą taka osobę)-ale zapewne będzie to kierownik sklepu. Praca ciągła. Nie daj boże zachorować-wypowiedzenie otrzymamy sprzed daty L4. Możliwość awansu? Zapomnijcie. Jak już podejmiesz prace nie wolno Ci się o nic upominać!!!!!. Jak nie pasuje zwolnij się. Zapytajcie ile osób(z danego sklepu) odeszło w ostatnim roku. Dlaczego są takie rotacje pracowników w sklepach skoro to taka fajna praca. Kiedyś na jeden sklep było ok. 200 chętnych osób(tak faktycznie było-3 lata wstecz jak kredens zaczynał)-dlaczego teraz brak chętnych? Z reszta-duzo jest jeszcze ciekawych rzeczy które może kiedyś napiszę. Znam to od podszewki. Możesz tam pracować jak nie masz za co żyć-ale jeśli masz honor i chęć znalezienia czegoś lepszego-szukaj-naprawdę. To jest praca przejściowa. (a dla KK proponuje zatrudnić uchodźców- oni naprawdę będą się cieszyć:):):):)
1
Now 2015-10-30 22:31:04
@sonata strasznie jedziesz po Kredensie, nie spodziewałem się, że znajdę tu aż tak negatywne opinie.. Rozumiem, że można narzekać na coś, na atmosferę, na pieniądze, na szefa, na czas pracy.. ale tak na wszystko na raz. Jednocześnie wszystko jest takie straszne, aż nie chce mi się wierzyć szczerze mówiąc :)
1
3456 2015-10-30 22:32:00
@sonata no akurat mi się wydaje że mogą zmieniać ludzi dlatego że szukają nowych osób bo być może poprzednie nie są do końca kompetentne a zależy im na dobrym zespole..takie jest moje zdanie, uważam że nikt nikogo bez powodu zwalniać nie będzie, jakiś powód ku temu musi być, albo na przykład nie wywiązywali się z obowiązków
1
obserwator 2015-12-17 22:20:26
Krakowski Kredens to obóz pracy zarobki jak na bezrobociu.Niema czasu nawet zjeść śniadania.Prezesowie to wyzyskiwacze nie mają szacunku dla pracowników.(usunięte przez administratora)nie zatrudniajcie sie tam przestrzegam.Chamstwo i nic więcej (usunięte przez administratora)
obserwator 2015-12-17 22:28:21
Prezesi krakowskiego kredensu to dziady poszyte
orc 2015-12-18 01:23:20
krakowski kredens jest znany ze swoich pysznych przetworow, ale jakos w niektore opinie nie chce sie wierzyc. wiem ze zarobki nie sa najwyzszej rangi ale mysle ze jako dorobek moga byc
1
ilala 2016-01-02 15:50:34
@orc masz racje, ja też uwielbiam ich przetwory, ale też mają w asortymencie naparwde dobre kiełpasy i miesa wiec też dobrze, z eje wprowadzili do oferty.
ikebo 2016-03-12 09:32:53
Krakowski Kredens poszukuje na stanowisko kasjer-sprzedawca oferuje wynagrodzenie od 2 100 PLN, umowa na 3 miesiące, czy wiecie jaka jet szansa na stałą umowę?
krawczyk 2016-03-14 17:20:18
Super, że zarobki zaczynają się od 2100zł, to jest dość dobra stawka jak na takie stanowisko @ikebo. A wiadomoo czy wypłata pojawia się w terminie? Pozdrawiam
iza 2016-03-16 20:23:12
Jestem stała Klientką Kredensu , wyroby może nie sa tanie ale jednak wolę zapłacic drożej i kupić smaczną wędlinę wiedząc ze pochodzi z wiadomego i sprawdzonego zrodla, sadzac po klejkach jakie u nich są jestem nie pierwsza zadowlona osobą:P
pracownik 2016-03-19 07:22:21
Praca bardzo fajna, dla osób które lubią kontakt z ludźmi. Trzeba być cierpliwym człowiekiem, gdyż często do sklepu przychodzą klienci zamożniejsi, którzy myślą że są pępkiem świata(myślą że skoro produkty dość drogie to my zarabiamy po 2000 zł na ręke lub więcej a to nie prawda) ale ja osobiście potrafie być cierpliwa. W firmie bardzo dbają o pracownika pod względem przestrzegania praw pracowniczych.Praca lekka i przyjemna. Najniższa krajowa ale ma się pewność że wypłata będzie na czas. Osobiście polecam tego pracodawce.
2
pracownik 2016-03-19 07:22:27
Praca bardzo fajna, dla osób które lubią kontakt z ludźmi. Trzeba być cierpliwym człowiekiem, gdyż często do sklepu przychodzą klienci zamożniejsi, którzy myślą że są pępkiem świata(myślą że skoro produkty dość drogie to my zarabiamy po 2000 zł na ręke lub więcej a to nie prawda) ale ja osobiście potrafie być cierpliwa. W firmie bardzo dbają o pracownika pod względem przestrzegania praw pracowniczych.Praca lekka i przyjemna. Najniższa krajowa ale ma się pewność że wypłata będzie na czas. Osobiście polecam tego pracodawce.
zanek 2016-03-19 09:24:54
No i właśnie o to chodzi @pracownik, trzeba lubić to co się robi, produkty same są dobrej jakości, stąd też nie ma problemów z ich sprzedażą. Dostaje się także i umowę o pracę
marysia 2016-03-22 14:15:15
poszukują także zastępców kierowników. może i niech ci się wypowiedzą. cóż to za stanowisko
1
2w3e4r 2016-03-26 18:52:39
@marysia a gdzie widzialas kolezanka takie oglsozzenie? bo ja nic od nich nie znajduje..chyba ze po prostu moze szybko sie te oferty od nich rozszely..
tadeo 2016-04-26 08:44:05
Trzeba wejść do nich na stronę @2w3e4r tak są nowe ogłoszenia głównie na kierowników sklepów i kasjerów, pozdro
ilala 2016-05-14 13:43:02
tak, właśnie widziałem, ze maja teraz jakaś nową stronkę i to moze być dlatego własnie, że planowali odświeżenie wizerunku.
klient 2016-05-26 12:06:35
Dziękuję za wspaniałą obsługę Paniom które wczoraj mnie obsługiwały. Pełen profesjonalizm i umiejętność sprzedaży produktów na które nie miałem ochoty kupić. Wybrałem się po zestaw podarunkowy, ale na tym sklepie nie mieli (sklep przy Szczęśliwej w Gdańsku). Panie nie tylko mi zaproponowały produkty z pełnym wdziękiem i uśmiechem na twarzy ale także zrobiły przepiękne przebranie i choć było bardzo późno panie podziękowały mi za kupno, ale także życzyły mi miłego dnia.
bel;la 2016-06-19 20:39:10
no bo tu masz produkty i obsługę na poziomie premium, jakoś wędlin jest na naprawde wysokim poziomie... ciekawe jednak czy na takim poziomie będzie też wynagrodzenie
aniabania 2016-07-07 22:35:53
Na poziomie premium w tych sklepach są tylko dwie rzeczy: obsługa i marketing. Płace takie same jak jakość tych produktów czyli jak w podrzędnej sieciówce.
Mmmm 2016-07-19 13:38:11
Ikebo, szansa jest bardzo duza
3456 2016-08-15 16:23:07
hej a wiadomo na jakie tutaj mniej więcej zarobki można liczyc? wiem ze ofert teraz nie maja jednak chciałbym mniej więcej być zorientowany w tym temacie
Jarek 2016-08-17 22:05:26
Wszystko jasne.Tylko ciekawe kto zatrudnia takie osoby.Bywam często na lotnisku Chopina w Warszawie i tam w krakowskim kredensie jest porażka. Gościu z rolnika sprzedaje a wymowy zero i do tego non stop na tel wisi albo śpi. Kariery nie zrobi nawet w telewizji ,tylko ludzi odpycha od interesu .Jestem tam 2 razy w tyg bo latam służbowo i tylko sobie foty robi z ludźmi. Jakiś gupol.Ze takich trzymają.
Iwona 2016-08-17 22:12:38
Hej.Co do Rolnika to się zgadza.Tez widziałam. Jeszcze się migdalil z łaska która tam pracuje.
Zostaw swoją opinię o Krakowski Kredens - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krakowski Kredens