Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Scandinavian Express Poland Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Scandinavian Express Poland Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kazimierz - 2013-04-27 21:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie zgodzę się z Tobą kolego pracowałem tam krótko bo krótko ale wszystko mi wypłacili i nie mam do nich żalu.
zdjecie uzytkownika
kowal - 2013-12-07 17:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Na swojej stronie internetowej scandinavian pisze o tzw "korekcie paliwowej" Trzeba przyznać że faktycznie taka istnieje z tym tylko drobnym faktem iż jest ona regulowana pensjami kierowców a mianowicie zarząd wymyślił sobie normy paliwowe na posiadane przez nich auta - przykład volvo fh 440 po Skandynawi ma mieć norme 32-33 jeżeli takiej kierowca nie posiada zostaje obciążony tzn. zabierana mu jest część wypłaty np 500zł a były przypadki że nawet po 1000zł zabierano. Trzeba sobie zadać jedno pytanie: który salon, warsztat czy dealer samochodów ciężarowych da na pismie gwarancje że auto spali tyle lub tyle litrów ON - żaden. Fantazja, psychologia, owijanie wokół palca i kuszenie (w miare jak na warunki skandynawskie) dobrym sprzętem to główne atuty tej firmy. Można na koniec dodać żę na dzien dzisiejszy przyjmują do pracy każdego kto chociażby zrobił prawo jazdy "c+e" wczoraj i to nie dla tego że wzieli nowe auta po prostu normalni kierowcy którzy pracowali tam po kilka a nawet kilkanaście lat odeszli i odchodzą bo okradać się nie dadzą a tym bardziej poniewierać przez kogoś kto nie ma zielonego pojecia co znaczy prawdziwa skandynawia zimą. W przeciągu 2, 5 miesiąca odeszło od nich około 10 kierowców a zapowiada sie jeszcze więcej. Gdyby zamiast pakować pieniądze w marketing, sponsoring, artykuły prasowe typu "kobieta w tirze" (swoją drogą totalne bzdury) itp. rzeczy a zaczeli by uczciwie traktować trzon zwany "kirowca" to nie doszłoby do sytuacji w której na dzień dzisiejszy używając palców jednej dłoni można policzyć kierowców jeszcze u nich pracujących, którzy na prawde wiedzą co to znaczy jazda po wysokiej skandynawii zimą. Jedyne co dobrze działa w tej firmie to marketing i ponad gabaryty.
zdjecie uzytkownika
kazek - 2014-05-04 19:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziękuję za pomoc. Nie powiem przymierzałem się do tej firmy. Doświadczenie na Norwegie mam. Ale z tą normą to niestety jest nie wykonalne. 33 litry na Bodo lub Trontheim to niech sobie sami wsiadają.
zdjecie uzytkownika
legawqs - 2015-10-21 02:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam szczerze, że nie wiem kto i skąd takie normy posiada, skoro one są osiągalne ale w naszych warunkach klimatycznych i geograficznych. W momencie ciągłej zmiany terenu tj.góra-dół-góra-dół otrzymanie takich wyników jest możliwe ale chyba na jakimś mercedesie sprinterze haha, ciekawe czy firma znajduje ludzi, którzy godzą się na to.
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2015-11-08 14:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie Jest jak jest ,ale norm paliwowych to nie ma. Jedynie są zalecenia co do spalania.
zdjecie uzytkownika
tabo - 2015-12-01 13:12:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam kolegów czy firma w dalszym ciągu szuka kierowców ??
zdjecie uzytkownika
zygtryk - 2015-12-10 20:12:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w związku z tym spalaniem, rozumiem, że jest jakiś dyspozytor, który rozlicza przepał paliwa. czy w związku z tym sa jakieś kary lub nagrody? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kowal - 2015-12-11 01:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak to jest na dzień dzisiejszy z tym spalaniem - może faktycznie się opanowali i pozostały tylko zalecenia co do spalania a z kar finansowych zrezygnowali bo poprostu nikt za bardzo nie chciał u nich jeździć. Aczkolwiek z systemem 3/1 - podobno porażka i pensje zamiast w góre to w dół się pną. Podobno jakiś nowy system rozliczania kierowców wprowadzili - tylko co z tego jak i tak jest uzależniony od trasy, frachtu bądź kilometrów które to i tak danemu kierowcy przypisuje/wydaje pan który mówi o sobie "spedytor". Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zygtryk - 2015-12-20 23:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe jak to teraz wygląda, bo do tej pory nikt nowego systemu rozliczania kierowców nie poruszył na forum. Jakby ktos był tu jednak zorientowany, to bardzo prosze o informację.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-03-15 15:29:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ofert dla kierowców @tabo nie widać ale szukają na stanowisko specjalista ds. sprzedaży. Oferują umowę o pracę , atrakcyjne wynagrodzenie i rozbudowany pakiet świadczeń socjalnych i prywatna opiekę medyczną
zdjecie uzytkownika
kros - 2016-03-17 15:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to naprawdę super dodatkowe benefity socjalne, w ogóle mega firma public relations z tego co słyszałem no a właśnie teraz w gdańsku poszukują specjalisty marketingu i PR, jednak chcą doświadczenia na podobnym stanowisku co najmniej 2letniego
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-03-20 17:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz to już chyba żadna rekrutacja nie jest otwarta @marek. Pewnie już wszystkie stanowiska obsadzili. Dajcie znać, jeśli ktoś teraz się rekrutował, jak tam sytuacja od środka wygląda. Może następnym razem się załapię ;)
zdjecie uzytkownika
kim - 2016-03-22 17:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nic sie nie stanie jak wyslesz pomimo braku ofert swoje cv, zawsze beda mieli w zapasie twoje, wiec jak beda poszukiwac ludzi do pracy to bedziesz pierwszy w kolejce.
zdjecie uzytkownika
itka - 2016-03-29 19:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak najbardziej, warto wysłać i to jest fajna inwestycja kjtóra nic nie kosztuje. poza tym, kursy transportu na skandynawię są teraz bezpieczniejsze niż np. na zachód bo tam wiadomo...
zdjecie uzytkownika
cmc - 2016-05-20 22:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro zależy im na wysokich zarobkach, a mają pasję, to muszą dawać z siebie dosłownie wszystko. @Dziok :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Scandinavian Express Poland Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Scandinavian Express Poland Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert